Hatar iPod!
Publicerad:

Igår när Boas kom hem från jobbet gav han mig en iPod Nano 8GB. Jag blev hur glad som helst! Det var dock inte Boas som köpt den och gett den till mig. När jag jobbade på Xzakt i höstas i två månader, så hade Tv1000 en tävling. De som sålde fler än 12 st TV1000 abonnemang fick en iPod nano som pris och sålde man fler än 23 st TV1000 fick man ett Nintendo Wii. Jag lyckades sälja prick 12 st när jag jobbade i Com Hems kundtjänst. Igår kom alltså priset: en iPod nano 8GB. Boas som jobbar kvar på Xzakt fick ta hem den åt mig då jag vägrar sätta min fot på det stället igen!  Det var himla roligt tyckte jag och snygg är den oxå, men....



nu hatar jag den här iPoden. Alltså den funkar ju inte!!! Jag ska erkänna att jag inte är särskilt teknisk av mig,men hur svårt ska det egentlgien vara att föra över musik till den här lilla grejen..? Igår kväll förde jag över 1,5 GB musik och en ljudbok från min dator. Det står i iPodens minne att jag har använt 1,5 GB av minnet i mappen övrigt, men det FINNS INGEN MAPP SOM HETER ÖVRIGT! Och ljudfilerna fanns ingenstans. Jag letade i alla mappar, men det låg ingen musik där. Jag förstår inte vad problemet var. Så till slut raderade jag all musik från iPoden, laddade hem iTunes (som vi inte hade installerat på datorn), och sedan, bara så där, ligger 40 låtar av de jag laddade in innan jag raderade allt, på iPoden och det går att lyssna på dem. Jag försökte sedan ladda in resten av alla låtar som jag hade laddat in tidigare, men det går verkligen inte!!! Så nu har jag 40 låtar på iPoden. Jag vet inte hur de hamnade där och det går inte att lägga in fler! Skiitgrejer! iPod Nano som alla säger är så bra och man ska kunna ha flera 1000 låtar den, Vilket skämt! Jag har 40 låtar som jag inte ens har valt att lägga in. Tacka vet jag en vanlig billig MP3! Där är det bara att föra över musiken så funkar det att lyssna på! Om någon kan förklara för mig vad det är för fel på iPoden, snälla! Tell Me! Måste man installera något eller? Om jag inte lyckas fylla den musik så tänker jag sälja den billigt! Skitgrej!

Gårdagen var i övrigt lugn. Jag gick en kortis på stan. Jag har bestämt att jag har köpstopp denna månad. Jag får inte handla onödiga saker för att jag och Boas ska spara pengar till en Londonresa som vi hoppas vi kan göra nu i vår. Men det är svårt att inte köpa nått när man går genom stan. Gick in en sväng i en sån här tillfällig utförsäljningsbutik och hittade ett par mysbyxor/träningsbyxor för bara 60kr och en svart tröja för 40kr. Jag var bara tvungen att köpa det (trots att jag har köpstopp) Jag behövde faktiskt ett par svarta mysbyxor! Det är inte roligt att gå genom stan när man har köpstopp och alla fina vårlkläder har börjat komma in. Jag ska lägga in lite bilder på vårinredning jag vill köpa (när jag inte har köpstopp längre). Annars så städade jag och gjorde en himla god middag igår! Kollade på Let´s dance (min favvo är Morgan) och somnade tidigt. Idag vaknade jag kl. 8 och kunde inte somna om, så jag klev upp. Har lite ont i halsen, det är inte så roligt...

Idag ska Boas och jag storhandla (jippi) och jag ska även köpa den där dyra kattborsten, för jag orkar inte med all kattpäls längre! Ikväll blir det god middag med efterrätt och melodifestivalen! Jag har hört låtarna, men har ingen favvo. Kanske Sarah Dawn Finer, Agnes, Sahlene och de där grbbarna som jag nu har tappat namnet på. Det blir nog dem det står mellan.
    Taggar:


Helt utmattad!
Publicerad:

Sitter på skolan och jag mår verkligen inte så bra...Jag mår illa, känner mig förkyld, har ont i musklerna och gäspar hela tiden...Tog kanske ut mig totalt efter dagens hårda träningspass. För idag tog jag verkligen i, i hela 1 tim o 10 minuter. (känner mig så himla duktig!) Men är detta straffet. Jag gissar på att jag är uttorkad, känner mig så törstig och min vattenflaska som står bredvid mig är tom, ska snart gå och fylla på den....

Ska snart gå till stan. Jag har letat nått gott recept till kvällens middag och hittade en sås till kyckling som jag tor jag ska göra. Så middagen ikväll blir kycklingfilé med den goda kycklingsåsen (hoppas den är god) och honungsglaserade grönsaker i ugn. Det tror jag blir smarrigt, det får bli en flaska vitt oxå....Efterrätt vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske hoppar över det ikväll och gör det imorgon istället. Funderar på att göra hemmagjord glass tills imorgon....Mums! Appråpå glass läste jag att GB har släppt sitt nya glasssortiment och att nån glasstillverkare har släppt Ben & Jerry´s på pinne "Ben & Jerry wich" heter den tydligen (kom tydligen redan 2008)! Det tror jag kommer bli min glassfovvo i sommar. Vet Ni föresten att det finns en Ben & Jerrys glassbar i södra Sverige (Tyresö) där de bara säljer Ben & Jerrysglass! Värt att åka dit i sommar bara för det! Inge mer snack om glass nu...måste dra!
    Taggar:


Ingen mat och träningsvärk
Publicerad:

Jobbig morgon! Ont, ont, ont, jag har så himla ont i armarna, skulderbladen, bröstmusklerna....osså känner jag mig förkyld. Jag tror att allt det här beror på mitt träningspass igår. Men jag stannar inte hemma och tycker synd om mig för det. Väskan är packad och jag ska bara äta frukost innan jag går iväg... Frukost är ett problem dock. Vad gör man för frukost av det här:



Det blev två skedar av gammal filmjölk, en hårdmacka med sista klicken laxmjukost och lite the....ingenstor och lyxig frukost direkt.... Boas och jag ska storhandla imorgon. Jag ÄLSKAR att storhandla! Visst är det skönt att komma hem och fylla kylen och frysen med färsk mat..? Längtar tills i morgon!

Ikväll blir det en lugn hemmakväll framför TV.n och god mat. Ser precis att vi inte har nå vin hemma. Kanske måste gå och köpa en flaska tills ikväll. Vad är en fredagkväll utan ett glas vin...?

Känner att jag inte ska plugga så hårt idag... Ska träna i lugn och ro och om jag känner för det så ska jag sätta mig i biblioteket ett tag. Sedan ska jag gå till stadsbibliotekt och låna en bok. Kanske hittar nå mer i stan. Sedan ska jag hem och storstäda..eller iallafall städa. Behövs verkligen dammsugas och torka av lite ytor!


Ut i kylan nu! 

    Taggar:


Varför är ekonomi så krångligt?
Publicerad:

Började dagen med att gå till gymmet. Körde ett 40 minuters pass bara, eftersom jag blev sen hemifrån och hade lektion kl 10.15. Det är på tok för kort träningstid. Jag hinner inte alls träna och sedan stretcha så noga när jag går hemifrån kl 8.30. jag måste börja åka med Boas, när han åker till jobbet kl. 7.50, så får han släppa av mig. Då kan jag träna mellan 8-9 och sedan stretcha, duscha och äta lite, då är nog kl. 10 innan jag är helt klar. Skärpning på mornarna helt enkelt!

Hade extern redovisnings lektion idag igen och jag känner att jag har kommit efter lite i ämnet denna veckan. Idag gick vi igenom två uppgifter, (om periodisering, upplupna kostnader och sånt) som vi fick lära oss om i måndags. Jag kände hur jag satt som ett frågetecken och inte fattade ett dugg av alla siffror vår lärare Dick flyttade mellan olika konton... Inte bra, eftersom jag verkligen måste klara denna kurs. Så efter lektion gick jag och satte mig i biblioteket och pluggade ikapp lite. Så nu förstår jag uppgifterna Dick gick igenom idag, som tur är. Jag ligger fortfarande efter när det gäller lagervärdering. Måste kolla på det imorgon...Soheil o jag satt lite med praktikfallet oxå, men vi hade ingen motivation, vi har kört fast lite i den uppgiften. Känns tungt, så det blev helt enkelt inte så mycket gjort av det idag....

Igår fick jag och Boas inbjudan till min systersons barnvälsignelse, som ska vara i Fränsta i slutet av Mars. Jag längtar så.  Gabriel föddes i november och jag har bara träffat honom två gånger, senast var på julafton. Marie skickade även en bild på honom. Jag har seriöst världens sötaste systerson....Eller hur?



Sen får jag ju inte glömma bort min fantastiskt söta systerdotter Bella som är 2 1/2 år. Det är inget snack om att hon är världens sötaste tjej och jag ser förståss fram emot att träffa den vildingen också. Hoppas hon slutar tjata på mig att hon vill ha en kusin. Hon sa till mig ett antal gånger sist jag träffade henne att hon ville ha en kusin nämligen (jag sa att hon skulle säga det till Carro istället...)


Det är såååå himla tråkigt att jag träffar min syskonbarn så sällan. Och jag har insett att mina barn aldrig kommer bli lika söta som dessa barn....Tur att jag får vara moster åt dem iallafall =-)

Nu ska jag gå och plocka lite i köket, innan Boas kommer hem från jobbet!


    Taggar:


Första gympasset avklarat!
Publicerad:

Dagen började inte riktigt som jag hade hoppats. Jag var så laddat igår och packade i ordning träningsväskan tidigt på kvällen. Imorse hade jag bestämt att jag skulle gå till gymmet kl.8, men kl.8 satt jag fortfarande och åt frukost, kom även på att jag inte överfört ljudboken till MP3 som jag tänkt och det tog sin lilla tid oxå. Sen så fick inte mina skolböcker plats  och inte lunchen heller i min träningsväska, så jag fick packa en till väska, men skolgrejer. När klockan var 8.30 kände jag att det inte är någon idé att gå till gymmet, med två tunga och otympliga väskor. Jag skulle isåfall inte komma igång och träna förrän efter kl 9 och kl. 10.15 började min lektion. Så jag tog mina väskor och gick till bussen istället. Bussen var dock sen och kom lite efter 9.00 och sedan den jobbigaste av allt var att bussen inte körde den normala körvägen, precis innan universitetområdet, svänger bussen av mot E4 och åker mot stan! Enligt "skylten" i bussen  var nästa stopp "forskargatan" (alldeles utanför gymmet), men den körde direkt till stan istället, så jag blev tvungen att hoppa av vi Max och gå tillbaka till skolområdet, så den bussfärden blev ju himla onödig. Kl. 9.25 anlände jag till gymmet. Egentligen hade jag ingen tid alls på mig att träna då lektion börjar 10.15, men eftersom jag bestämt mig för det så satte jag mig på en motionscykel i 15 minuter iallfall...det sägs ju att man ska börja lugnt så....sedan fick jag springa till lektionen. Får träna seriösare imorgon istället.

Igårkväll ringde det på vår dörr. Boas öppnade och en man frågade efter mig...Jag fattade ingenting....men det visade sig att det var en säljare från Bertmarksförlag. Alltså de säljarna är så fula tycker jag. Den här säljaren sa att han ville bara ställa lite frågor om allt har fungerat bra med böckerna jag beställde för några år sedan, så han undrade om han fick komma in och ställa de frågorna. Ja, visst sa jag och släppte in honom. Tror ni han hade nå frågor om hur allt har fungerat tidigare? jo, då..en fråga ställde han, sedan försökte han sälja på mig ny böcker! Till slut var jag tvungen att ropa på Boas och säga att han skulle hjälpa mig stå emot. Jag lyckades med Boas hjälp, det blev inget nytt bokköp! Alltså jag varnar alla för Bertmarks säljare! Släpp inte in dem! Det svåra är att de inte alls utger sig för att vara säljare på något sätt. Första gången jag öppnade dörren för en Bertmarkssäljare, började han prata om mitt ovanliga efternamn, han var jättetrevlig!!! Sedan säger han att han jobbar åt ett marknadsundersökningsföretag och undrar om han får komma in och ställa några frågor bara och som tack för det ska jag få ett erbjudande.... Jag släppte in honom...ångrar mig än idag!!! Det är sista gången jag köper något av dem! Jag fattar inte hur de får säga sånt, de borde presentera sig som säljare!!! Jag lovar Bertmarkssäljare är jobbigare än Jehovas vittnen!

Nu är jag på skolan igen. Ska försöka mer idag än vad jag gjorde igår, för igår fick jag inte mycket gjort....Jag läser ju tre kurser samtidigt och jag måste börja planera in vilka dagar jag ska plugga på vilket ämne. Nu pluggar jag på alla tre samtidigt, vilket blir mycket rörigt....
    Taggar:


Utmaning
Publicerad:

Jag har blivit utmanad av Helena

1) 4 TV program jag brukar se:
Halv 8 hos mig, 24, Let´s dance, Melodifestivalen.

2) 4 saker jag gjorde igår:
Pluggade, diskade, promenerade, var på banken.

3) 4 saker jag längtar till:
Till min systersons barnvälsignelse (saknar mina underbara söta syskonbarn så!), sommaren, snön har smällt bort, Boas friar (Ingen stress, älskling!)

4) 4 saker som står på min önskelista:
En Londonresa, en ny mobil, en ny soffa och ett hemmabiosystem.

5) 4 saker jag tycker om att göra:
Äta kakor, måla, städa och krama Boas

6) 4 saker jag avskyr:
Köra bil, skotta snö, kattpäls på kläderna/möblerna och blodpudding

7) 4 saker jag åt i går:
Fil m flingor, ägg, måltidsersättningsbar och korvstroganoff

8) 4 bloggar jag utmanar:
Matilda, Jessica...känner ingen och följer ingen annan blogg...
    Taggar:


Gymkortet inhandlat!
Publicerad:

Japp, nu ska jag köra hårt! Gymkortet är köpt och redo att användas. Ikväll ska jag packa ordning min träningsväska så jag är redo att gå direkt till gymmet när jag vaknar imorgon! Jag är laddad och motiverad till 1000! Jag har redan skrivit en måltidslista. Vad jag ska äta och när jag ska äta:

7.30 Frukost- ex. ägg, juice, grovt bröd, frukt, yoghurt, musli
10.00 Måltidsersättningsdrink
11.30 Frukt och grönt the
13.00 Lunch-måltidsersättning av någon form
14.30 frukt och dryck
16.00 yoghurt, kesella
18.00 Nyttig middag -ät sakatare än Boas, mindre än Boas och ta aldrig två portioner (dessa tre saker brukar vara svårast att göra)
20.00 Rött The, frukt ev. yoghurt
22.00 Sova...eller försöka sova...

Beach 2009, here I come! =-)

Ringde precis ett samtal ang. en utbildning i Umeå. Det verkar som om jag kommer göra ett "karriärbyte" den 1 maj i år, om allt klaffar med banken och lån av pengar, vill säga. Känns så roligt! När allt är klart kommer jag offentligöra mina stora planer för sommaren!


Igår började Boas och jag titta på 24 säsong 7. Vi bestämde att vi bara få se ett avsnitt per dag, annars har vi sett klart säsongen den här veckan typ...Men spännande är det och faktiskt verkar det knyta tillbaka till filmen ändå, vilket är himla tur annars hade jag blivit riktigt besviken


Idag lyser solen i Skellefteå! Jag klädde på mig som om det vore -20, trots att det bara var -1 när jag gick till skolan. Shit, vad jag svettades! Det känns som vår i luften! Man blir verkligen pigg av det här vädret!


Nu ska jag börja plugga. Blir nog ekonomiplugg idag!

    Taggar:


Jag mår så bra!
Publicerad:

Alltså, jag vet inte om det beror på att våren närmar sig eller om det beror på nått annat, men jag mår himla bra! Kanske beror på att det är ljust när jag kliver upp kl.8.

Jag är  ju heltidsstudent och läser bara friståendekurser, vilket betyder att det nästan bara är självständiga studier. Risken när man pluggar helt själv är att man sover till kl.11 varje dag, slappar hemma framför tv.n och inte få något gjort. Men jag känner mig så himla taggad så jag vaknar 7.30, kliver upp 8.00, morgonstretchar, äter en lång god frukost, duschar och tar en härlig promenad till skolan och sitter på skolan till kl 16.00. Jag mår himla bra av det. Jag känner mig så duktig och nyttig varje dag. Dock blev det inget gymkort igår...Jag gick till kåren som säljer dem, men då hade de förståss stängt alla måndagar. Så jag får köpa ett idag istället. Jag läste en lapp där att priset var sänkt till 225kr för ett terminskort. Om det stämmer så blir det himla billig träning för mig! Fundera på om jag ska lägga på en hundring, för då får jag gå och träna på alla friskis & svettis pass på campushallen oxå....kanske är värt det.

Dax att duscha nu!
    Taggar:


Ny vecka, nya tag!
Publicerad:

Morgonpigg jag har blivit då. Kl är 08.25 och jag är uppe, äter en god frukost och ska snart fixa mig och gå till skolan. Jag har ingen lektion förrän kl.13.00, men jag känner att jag vill plugga i biblioteket innan dess. Ska även köpa gymkort idag....orkar inte vänta tills jag får studiebidrag imorgon....

Igår var vi inte hemma många timmar. Klockan 11.20 igår hoppar Boas upp ur sängen och ropar vi måste åka om 20 minuter, varför har du inte väckt mig? Jag trodde vi skulle åka till Boas mamma klockan 12, men tydligen skulle vi var där kl 12...Så det blev en snabbdusch, snabbsminkning, snabbpåklädning och snabbinslagning av paket och springa till bilen. Jag har aldrig lyckats bli så snygg (fixat mig) på så kort tid någonsin. Vi fick fantastisk brunch och efterrättsbuffé!! Jag visste inte att det skulle bli så mycket fika, så jag hade ju vräkt i mig frukost hemma , vilket jag ångrade när jag kom fram. Tror efterrättrsbuffén bestod av 6 olika efterrätter. Bland annat smördegsinbakad kiwi (galet gott), cheesecake, chokladmousse, daimtårta, fruktsallad......Efter fyra timmar hos Boas mamma så åkte vi till Boas pappa i Ske-hamn och snackade lite "Buisness". Klockan 19.15 var vi hemma igen....så jag missade reprisen av melodifestivalen igen....men det verkade inte som jag missade så mycket, jag hörde att det var en skiitomgång...

Jag hade beställt lite grejer från ikea av Hjalle och Matilda som jag fick igår. Så nu har jag äntligen fixat innekuddar till de indiska kuddfodralen som jag fick av lillasysteryster Carro när hon kom hem från Indien. Jag har även äntligen köpt en taklampa till hallen, så nu kommer jag kunna se hur jag sminkar mig!


Boas och jag kollade på 24 filmen igår, vilken besvikelse!!! Tänk er serien 24, men de har tagit de 23 första avsnitten och gjort till en film på 1 tim och 23 minuter och sista avsnitten tog de inte ens med i filmen, det kvarståd nämligen en massa frågor när filmen var slut. Handlingen i sig var väl bra, men den var så kort, varje minut kände så stressad och sen fick man inte alla svar. Det kan ju vara så att svaren kommer i säsong sju. Vi kollade på Sneak preview av säsong 7 och det verkar inte som filmens handling tas upp överhuvudtaget.....Däremot verkar s7 himla bra! Längtar tills jag få se den!!!

Nu ska jag skynda mig till skolan!

    Taggar:


Dagen efter....
Publicerad:

Oj, vad roligt jag hade igår!
Var på tjejfest hemma hos Malin igår kväll. Tror det var 10 tjejer där och jag kände bara Malin, ingen annan. Men så roligt det är med just sånna fester! Jag som alltid festar med samma personer (som är jättetrevligt) tyckte att det var jätteroligt att få lära känna lite nya människor i denna stad. Och hur trevliga är inte Malins vänner då....Det var väldigt väldigt många år sedan jag träffade så trevligt folk! Skelleftebor är ju bara för trevliga! (alla på Malins fest kan ta åt sig av det)

Det blev mycket snack och mycket dryck hos malin, sedan bar det av till Station 8. Jag kan inte komma ihåg sist jag var ute på Station 8 (Johanna i Parken). Jag kan ärligt säga att jag har inte varit där sedan det blev Johanna i Parken iallafall och det är ju några år sedan. Jag går ju mesta dels på pubar och ölhak när jag går ut, men igår äntligen fick jag dansa loss på dansgolvet (som jag har längtat)! Roligt att träffa annat folk jag känner, som jag inte sett på länge oxå. Det blev dock en ganska tidig kväll. Vid 1.00 kom VÄRLDENS UNDERBARASTE sambo att hämtade mig!

Vaknade kl 8.30 imorse och kunde inte somna om, så nu sitter jag och äter en härlig dagen efter frukost och kolar på alpint.

Min goda söndagsfrukost!


Roligt att så många kom fram till mig och igår och sa att de läser min Blogg! Alltid roligt att få veta vilka det egentligen som är intresserad av min ganska vardagliga vardag!

Igår var det Mello oxå. Jag såg den inte då jag var på fest. Men jag lyssnade på alla låtar i fredags. Gissa om jag blev upprörd när jag hörde Mollys låt!!! Alltså Molly har Sveriges absolut bästa röst (efter Carola) och så ger de henne den där låten! Hur tänker text och musikförfattarna??? Jag har väntat i två år på att Molly ska vara med i Melodifestivalen, och nu när hon äntligen är med så får hon den dåliga låten. Herre Gud! Man kan ju bli upprörd för mindre! Jag har som sagt inte sett Mello än och faktiskt inte hört hela Mollys låt, så jag hoppas jag ändrar åsikt när jag kolla på reprisen ikväll. Jag tycker iallafall att det var bra att hon tog sig till finalen, det förtjänar hon bara för att det är hon. (Lyssna på hennes version av Hallelujah http://www.youtube.com/?v=Hg2yiJTnkjQ  på Youtube).  De andra låtarna har jag oxå bara hört 1 minut av och ingen var ju särskilt bra, möjligtvis Velvets låt, den tycker jag är godkänd, men den gick väl inte ens till andra chansen....Svenska folket borde i få rösta!!!! Internationella juryn börjar dock lära sig sitt jobb, igår röstade de iallfall vidare en låt som man kunde förvänta sig att de skulle rösta vidare.

Idag ska vi ut till Noret och gratta Boas mamma som fyllde år i torsdags, måste nog börja fixa mig nu då vi ska åka om 45 minuter.....

    Taggar:


Lördag!
Publicerad:

Vaknade tidigt imorse. Klockan 8.30. Klev upp och gjorde en god och lyxig frukost!
Boas och jag tog en promenad till stan och handlade lite på systemet, inför tjejfesten hos Malin ikväll...Hmm måste nog ta och bestämma vilka kläder jag ska ha.

Sitter nu och hänger framför TV, tidsfördriv...Lite uttråkade...Boas vill spela Tv-spel...men inte jag

Igår var Brunbrända Sven & Ulrika på besök här, fick en skitsnygg väska från Thailand. Kommer använda den som sommarväska i sommar. Vi snackade lite "business"....(vill fortfarande var lite hemlighetsfull kring min eventuella "business"), vilket var givande.

Här är väskan från Thailand och en tvål fick jag oxå!

Nä, nu är det dax att ta tag i dagen!
    Taggar:


Älskade fredag! Firar 8-0 segern!
Publicerad:

Fredag igen! Lika skönt som vanligt!
Men det här är ingen vanlig fredag. Nej, det här är fredagen som är början på mitt nya liv!

Jag vet att jag sagt det 1000 gånger förrut, men nu är jag taggad till tusen!
Igår var jag så less på allt och alla. Kände att jag måste göra en stor förändring i mitt liv, en förändring på många plan!

För det första; min hälsa, den är katastrof! Inte kändes det bättre att vågeni morse visade siffror jag aldrig sett på vågen förr.

För det andra: mina vänner! Jag och Boas sitter hemma tillsammans mest hela tiden och om vi inte gör det så umgås vi  med Boas syskon med respektive (som iof är fantastiskt roligt och trevligt). Men jag har ju faktiskt andra vänner oxå. De ska jag börja träffa oftare!

För det tredje: skaffa en hobby. På min fritid sitter jag framför TV.n. Tv.n styr mitt liv ganska mycket och egentligen hatar ju jag att sitta still. Kanske borde ta tag i målningen igen. Det var länge sedan jag målade en tavla nu.

För det fjärde: Skräms inte för det nya. Det kommer (förmodligen) hända massa spännade saker i vår och sommar för mig. Se det som en rolig och spännade utmaning och jag ska inte vara rädd och gruva mig för det.

Min hälsa tog jag tag i idag. Klockan 8 klev jag upp och tog en lång promenad i -22 grader. När jag kom hem gjorde jag några yoga övningar. Igår ansökte jag om Passerkort till gymmet på skolan och på tisdag när jag får pengar så ska jag inhandla gymkortet och börja gå på gym, tre gånger i veckan. De andra dagarna på veckan ska jag ta långa morgonpromenader.

Jag ser med glädje fram emot Malins tjejfest på lördagkväll! Ska bli roligt att träffa människor jag inte träffat förr och malin som jag inte umgås så ofta med.

När det gäller hobbyn så ska jag leta fram mina målargrejor i helgen

Och sist, den stora förändringen i mitt liv kommer kanske ske i sommar, verkar det som. Ser fram emot den förändringen. På lördag kommer jag nog få veta om den förändringen kommer att ske. Så spännade!

Måste ju skriva om Timrås seger igår!!! HAHAHA, skrattar stort åt Skellefteås förlust. 8-0 vann Timrå med! Go Timrå!

Nu är det dax för den obligatoriska fredagsstorstädningen! I veckan slängde Boas och jag ut kattorna från sovrummet. de sover helst av allt i vår säng, vilket betyder att vi oftast har mer katthår än sängkläder i sängen. Ibland har vi bytt sängkläder 2 gånger i veckan bara för det är så mycket päls. Men nu är bägge dörrarna till sovrummet stängda, vilket betyder inget katthår i sängen och jag behöver för ovanlighetensskull inte byta sängkläder idag när jag städar (nu ska Anja åka...skrivpaus...) ..... (jaja, lagomt bra var det åket) Jag har sett att Djuraffärn här i Schtaan säljer värstra bra pälsborsten, där all päls typ följer med när man borstar djuret. jag är SÅÅÅÅÅ less på all päls som flyger omkring och sätter sig på kläderna, så jag funderar på att köpa den borsten. Den kostar dock 400 spänn, men jag tycker det är värt det! Får köpa en sån när jag får pengar nästa vecka.



Nu får katterna sova och lata sig på deras filt i soffan och inte i vårt sovrum...
    Taggar:


Blandade bilder från förr och några nya....
Publicerad:

"Snodde" lite bilder av Ulrika när jag var i Skelleftehamn....Här är några av dem och lite andra bilder..


Julia, Thea, en korthårig (skitsnyggt) Matilda, och jag i bakgrunden. En härlig sommar dag 2005.


Basket -sommaren 2005


Sockervadd tillverkning i pop 3, sommaren 2004. Vilken fantastisk sommar det var...

Personalbilden från Gröna Lund 2004. Haha...ser ni födelsemärket på kinden, den är inte längre kvar (nu endast ett ärr där) Trivdes i kort hår, men när denna bilds tog måste jag haft en dålig hårdag. Ska leta snyggare bilder på mig i kort hår. Funderar nämligen på att klippa av det igen...om jag vågar


Sommaren 2004- Den roligaste och galnaste "efterfesten" jag någonsin varit på. Jag, Johanna, Hanna och Mohammed festade hela natten och klev helt oplanerat på första Vikingfärjan till Åland på morgonen kl 7.00 för att efterfesta. Inga ombyten och nästan inga pengar, blev det ingen efterfest, utan mest sömn och godis. Men roligt hade vi. Oplanerade Finlandsresor är roligast!


Sommaren 2004. Gröna Lunds avslutningsfest. Jag har precis tagit emot priset  "Årets Super Gröna Lundaren" Den "duktigaste" medarbetaren av 1400 personer. Motivering:
"Med omtanke och värme hon värnar om alla. För hennes glädje och effektivitet vi raklånga falla. Hon får både medarbetare och gäster att le, då hon med stor entusiasm leder Kiosk & Café. Hela avdelningen till henne står i skuld, då hon visat att Silwer är bättre än guld"
Helt klart den häftigaste kvällen i mitt liv! Never forget! 600 personer i publiken ställde sig upp och applåderade... *ryser*


Boas och Julia. Så här såg Boas ut när jag blev kär i honom. Den här bilden är nämligen tagen en vecka efter att jag för första gången kände att "honom ska jag ha" (dec -04). 4 månader senare blev vi tillsammans


Sommaren 2007.... Oj, vad blek jag var....


Den absolut första bilden på Boas och mig som ett par-april 2005


Julia och Samuels förlovningsfest- nov 2006



Discofest- jan 2008


Danstävling. De två finalisterna....dock vann ingen av oss
    Taggar:


Suck....
Publicerad:

Jag har lite tråkigt jag....
Sitter bara och latar mig just nu...

I morse var jag himla trött men var tvungen att kliva upp kl 8.30 då skolan började vid 10...Jag var helt säker på att lektioenen började 10.15, så jag hade planerat att gå hemifrån kl 9.45, då det tar 23 minuter att gå till skolan och jag ALLTID går hemifån för sent så jag måste springa sista biten osså är jag alldeles anfådd och svettig när jag kommer in i klassrummet och alla redan sitter där... Så idag skulle jag gå i tid hade jag bestämmt!

Men kl 9.40, precis innan jag skulle gå, tittade jag i min kalender för att se vilken sal vi skulle vara i och då så ser jag att lektionen inte alls börjar kl 10.15...nej, för den börjar prick kl. 10.00! Typiskt. Jag fick slänga på mig alla ytterkläder och börja småspringa till skolan...precis det jag inte skulle göra idag! Kom fram prick kl. 10 och alla stod utanför salen och väntade....men ingen lärare. Läraren kom kl 10.15 då han trodde att vi började då....Typiskt! Jag sprang till skolan helt i onödan!

Sedan var jag duktig och satte mig och pluggade i Biblioteket ett tag. Så nu är jag ikapp med skolarbetet igen. Har gjort allt man skulle göra tills idag...så nu sitter jag här...rastlös som bara den!
Jag skulle kunna städa, men det har jag lixom planerat att göra imorgon, så om jag gör det idag, då har jag ju inget roligt att se fram emot imorgon....Så städning får bli imorgon. Jag kanske ska ladda in lite gamla och roliga bilder. som itne finns inlagda på datorn än....Hmm....ja det ska jag göra...Lägger ut lite bilder senare

See ya!
    Taggar:


Min nya kärlek som jag är beroende av!
Publicerad:

Måste ju berätta om mitt nya beroende. Det är Boas fel att jag har skapat det. Förra veckan kom han hem med nya Plopp Saltlakrits. Gissa hur mycket jag har längtat efter en choklad med saltlakritsfyllning! Jag har i flera år fylt min godispåse med Lysmelk och häxvrål, salta sillar och lakritskritor. Jag är besatt av kombinationen choklad och saltlakrits. Marabous lakritschoklad som kom i sommras är en stor besvikelse, den smakar ju inte ens lakrits. Men nu äntligen har Cloetta kommit med Plopp saltlakrits


Igår åt jag tre styckna och idag har jag redan ätit två....det kommer bli fler! Jag har till och med mejlat till Cloettat och tackat dem för denna fantastiska produkt! De svarade att de hoppas den stannar på marknaden....Det hoppas jag verkligen att den gör! Snälla, har du inte smakat den, så måste du göra det! Hjälp mig att se till att min nya kärlek stannar på markanden!!!! Mmmmmm PLOPP SALTLAKRITS!
    Taggar:


Sovmorgon!
Publicerad:

Det var en låång pluggdag igår..

Började som sagt plugga kl 8.30. Klockan 19 kom Boas och hämtade mig på Bibliotekt, som stängde då, Åkte hem och åt middagoch kl 20 fortsatte jag plugga. Kl 22 skickade jag in rapporten, Den blev ganska bra tycker jag för att ha skrivit ihop den på en dag. Men helt nöjd är jag inte och jag kommer säkert få kompleteringar....

Idag hade jag tänkt sova ut, men vaknade kl 7.30 och har vart vaken sedan dess. Jag ligger dock kvar i sängen  fortfarande....

Idag fortsätter pluggandet, men idag blir det ekonomi istället.

Dax att kliva upp och ta en dusch!
    Taggar:


En liten paus i allt pluggande!
Publicerad:

Klev upp kl.7 imorse. Kom till skolan kl 7.55 och började plugga i biblioteket kl 8.30. Nu är klockan 15.33. Biblioteket stänger kl. 19. Jag hoppas hoppas hoppas att jag är klar med rapporten då. Så här illa är det när man börjar skriva en rapport dagen innan den ska lämnas in. Stupid me! Jag kände att jag var tvungen att ta en kort paus och skriva om lite annat ett tag... Jag har 3,5 timmar på mig att göra klart. Jag är snart klar med teorikapitlet så jag borde hinna nästan helt klart till kl. 19 iallafall. Annars får jag väl fortsätta skriva hemma ikväll...Åhhh...suck. Vill inte det...Bäst jag återgår till rapporten nu då....Tur att det är ganska intressant iallafall
    Taggar:


Partyt som slår alla andra partyn!
Publicerad:

Måndag förmiddag....Jag sitter i biblioteket och ska snart börja plugga. Måste ju skriva en rapport på 5 sídor som ska lämnas in senast onsdag. Jag har inte börjat skirva rapporten än....men jag har letat information om vad jag ska skriva om iallafall.

Det har varit en galen helg! I fredags var jag i Arenan och hjälpte till på genrepet. Att stå i garderoben på melodifestivalen var väl lagomt roligt, men jag fick höra och se alla bidragen. Redan då förstod jag att HEAT och Måns skulle gå till final. Båda låtarna var ju fantastiskt bra! Tror att de låtarna kommer slåss om första platsen i Globen och om nån av dem skulle vinna där så tror jag att de allafall skulle få en topp 7 placering i Eurovision i Moskva i maj. Vi får väl se på lördag om Molly kan slå HEAT och Måns. Hon var ju min förtippade favvo redan innan hjag hade hört någon låt.

Det blev en tidig kväll på fredag dock, tur var väl kanske det, för det blev en galen lördag. Jag och Boas hade planerat lännge att vi skulle vara i Skelleftehamn och lyxa hela lördagen. Typ basta och bubbla, äta god middag och sova över där ute. Men det blev mycket annat som skulle fixas på lördagdag, vi gick lite på stan, var och fikade och Boas var på ett "affärsmöte".

Så klockan 17 var vi i skelleftehamn. Jag, Boas,Julia, samuel, Hjalle och Matilda började förbereda middag, öppnade champagneflaskor och började festen som skulle gå över gränsen senare på natten.... Vi spelade lite sällskapsspel innan det var dax för en fantastisk middag (Samuel hade gjort en god stek och två fantastiskt goda såser, med potatisgratäng till det. Mums!) och förståss melodifestivalen! Alla vi röstade som galningar på Heat och även på Måns. Vi åt senare en god efterrätt som jag hade gjort kokosparafait! Kommer absolut göra den fler gånger! Och drack kokosrom till den! Självklar blev det Singstar tävling oxå!

Jag tror inte någon riktigt förstod vad som hände sen....Helt plötsligt blev det brottning mellan de flesta....(bildbevis finns) Sedan blev det även brottning ute i snön, mitt i natten och -15 grader. Först var det snöbrottning med vanliga kläder på men senare började grabbarna typ utmana varandra eller nått så innan det var klart sprang killarna ut i endast underkläder och Julia och jag med lite kläder på och badade i snön. Det var galet kallt! (bildbevis finns) När vi trodde att det inte kunde bli värre och efter en lång diskussion om typ "kastning av sprit i ögat" så tog Samuel plötsligt av sig ALLA kläder och sprang ut i snön och rullade runt. (bildbevis finns). Vi tjejer ville inte vara sämre så även vi sprang oxå ut (men iförd underkläder iallafall) och rullade runt... Vid det här laget var det kaos i köket!!! Gardinstången hade rasat, blomkrukor hade farit i golvet, hur mycket snö som helst var indragen, en sopkvast hade fastnat i fransgardinen och blodet forsade från Samuels tå, så det var ganska mycket blod utkletat på köksgolvet och alla sprang omkring halvnakna, kalla och genomblöta...Samuel och Boas hade tappat kontrollen totalt och Julia och jag var oroliga att polisen skulle komma och ta in oss i fyllecell! Det var en vild kväll! Det var tänkt att Julia och samuel och Hjalle och matilda skulle ta en taxi hem, men när kl var tre insåg Julia att det finns inte en chans att ta samuel i en taxi. Så det blev så att alla sov över. Boas och jag som hade planerat att sova där sedan länge "gav bort" de skönaste sängarna (det har Boas glömt helt) så han och jag fick sova i Theas 80cm breda säng. Klockan 4 på morgon fick julia och jag kämpa för att få samuel och Boas i säng. Till slut efter mycket om och men lyckades vi. Boas valde dock att kliva upp lika snabbt och försöka gå och kräkas på toan....Jag somnade dock då, kl 4....och vaknade kl 5.30 igen och Boas hade inte kommit tillbaka... Jag klev upp, dörren till toan var låst och inget ljud hördes. Jag hittade en sax som jag lyckades benda upp toalåset med... Där inne på toagolvet låg Boas, i fosterställning och sov med en blöt golvhandduk som kudde... Jag släpade Boas ut från toa och till sängen igen...Himla roligt! Boas sov djupt sen, men jag låg intryckt mot väggen i den smala sängen och fick inte mycket sömn....

Morgonen efter vaknade alla och mådde sisådär (eller Boas och samuel skulle nog säga att de måde skiit och ville helst inte vak¨na upp alls) Det blev en riktigt soffliggardag i hamn. Klockan sju på söndagkväll vågade varken Boas eller Samuel köra för de mådde så dåligt...så jag fick köra hem....

Bilbevis från festen som spårade ut kommer....
Festen började trevligt med lite sällskapsspelande, kl. 18.53
alltid singstar på våra festerSedan blev det förståss singstar. kl 00.06
blir det oxå ofta på festerna....Lite brottning blir det allt oftare på våra fester. Kl. 01.15
nu har festen börjat kommaa igångBrottning i köket mellan grabbarna. Kl. 01.34
då med kläderSnöig efter det första snödoppet, då med kläder. kl.01.45
iförd endast pyjamasbyxor och BHjag har gjort en snöängel endast iklädd pyjamasbyxor och BH. Kl. 01.47
Ett glatt gäng efter att ha rullat runt i snön. Kl. 01.48
Matilda får en kall kram (även hon tog ett snödopp senare på natten) Kl. 01.49
Festen fortsatte sedan utan kläder. Kl. 01,50
Här ser man att det är -15 grader. Norrlänningar är galna! 02.20
Boas hade svårt att stå på bena. Kl. 02.22
Så här såg köket ut till slut...Kl. 02.34
Blodet sprutade från  Samuels stortå. Kl. 02.35
Förstår inte hur sopen kunde fastna i fransgardinen...Och vad gör egentligen sopen inne i köket? kl. 02.42
Bröderna Strandgren brottas en sista gång inan det är dax att gå i säng...Boas ser nästan livlös ut. Kl.03.47
Det här är en dagen efter bild på Samuel. Söndag kl.11.48
Julia dagen efter...söndag kl. 11.52
    Taggar:


Fredag!!!
Publicerad:

Äntligen!
Idag ska jag hämta Thea på skolan kl.14, då ska vi ta en buss till schtaan och fika. Sedan ska jag lämna av henne hos de som ska passa henne i helgen. Direkt efter det, klockan 17 ska jag och Matilda åka upp till Arenan och stå i garderoben på melodifestivalens genrep. Förhoppningsvis få jag se lite av showen iallafall. Jag hoppas verkligen inte att det blir så sent, för jag har lite hemlängtan. Jag har inte varit hemma på fem dagar. Jag saknar min säng! Imorgon ska jag ta en låång sovmorgon. Har klivit upp typ kl.7 varje dag denna vecka och det är inte jag van vid...
    Taggar:


Torsdag!
Publicerad:

Är hemma med Thea idag oxå. Har dock fått mer gjort idag. Känns inte som jag ligger lika mycket efter i skolan längre som skönt är... Hade tänkt åka till stan och kolla Melodifestivalyran, men det får bli imorgon istället (hoppas Thea är frisk då) Det brukar märkas ganska tydligt när det är melodifestival i denna stad! Längtar tills på lördag, alla hjärtans dag. Boas och jag och kanske några till ska ha en lyxdag är i Skelleftehamn hela dagen! Basta och bubbla, äta god mat och kolla på Mello på en 50` TV! Ska nog ta ett glas bubbel oxå, bara för det är såå gott. Känns skönt att ha planerat in en lyxdag, efter att ha varit barnvakt i en hel vecka nästan....
    Taggar:


Alla rätt på duggan!
Publicerad:

Japp, 5p av 5 möjliga blev resultatet på delprovstentan! Jag är nöjd!
Är i Skelleftehamn och är barnvakt. Skulle vara duktig och plugga på skolan idag. Åkte till skolan med en buss som gick kl. 7.10. Klockan 10 ringer Thea från skolan och säger att hon är sjuk. Så det blev inte mycket pluggande...Fick tag i Boas som kunde hämta mig istan och sedan åka och hämta Thea från skolan. Så det blev inte alls så mycket pluggande för mig idag....
Imorgon måååste jag verkligen plugga! Ska nämligen skriva en rapport som ska vara inlämnad på onsdag och jag har inte alls kommjit långt i planeringen....

    Taggar:


Andas ut....
Publicerad:

Deltentan är över och det gick snabbt. Jag skrev den på 10 minuter, men satt kvar i 20 minuter bara för att.... Det kändes som om det gick toppenbra, men det är klart att risk för slarvfel är det när man skriver en deltenta så snabbt...Jag är övertygad om att jag har minst 3,5p av 5p...Borde kanske inte vara så självsäker innan jag får tillbaka den...risk att jag blir besviken isåfall.

Måste bara säga att det är riktigt, riktigt kallt ute. -15 grader är inte så roligt att ta en promenad i, men jag gjorde det ändå bara för att jag känner mig så lat när jag tar bússen till skolan. Och snö i määängder är det. Det har snöat hela helgen! Min gissning är att vi har fått över en meter snö sedan i torsdags. Jag ska försöka fixa en bild på plogkanterna och snöhögarna. Det är alltså galet mycket vinter här!

Nu ska jag göra ett sista ryck med städning och packning innan jag åker till Skelleftehamn.
    Taggar:


Morgonstress
Publicerad:

Känner mig lite stressad. Har ganska mycket att göra innan deltentan som börjar kl. 13. Jag skulle bl.a vilja kolla genom några uppgifter igen innan jag skriver den delprovstentan. Måste även hinna packa då jag "flyttar" till Skellefteåhamn idag. Och eftersom vi inte ska vara i vår lägenhet på hela veckan så måste jag fixa lite här oxå, lite städning och tömmning av sopor och kattlåda. Jag har iallafall hunnit skickat in ett inlägg i (i knowledge management) som jag varit stressad över.

Nu ska jag ta en snabb dusch!
See ya!
    Taggar:


Varför kan inte jag sova....?
Publicerad:

Det har varit en jobbig natt. Boas kom hem närmare kl 1.00 inatt och vi gick och lade oss nästan direkt. Boas somnade ganska snabbt, men jag låg vaken. Klockan blev 2.45 den blev 3.30, sedan 4.00 och när kl. var 4.30 väckte jag Boas och sa att jag inte kunde sova. Boas är verkligen den bästa att ligga bredvid, nätter som jag inte kan sova. Han försöker alltid få mig att somna genom att ligga och krama mig (jag brukar nämligen oftast somna när jag får hans mysiga kramar) men inatt spelade det ingen roll. Jag tror att jag somnade vid kl. 6.00....Jag förstår inte varför jag har legat vaken inatt. Visst brukar jag ligga vaken när jag är riktigt stressad, men stressad brukar jag oftast bara vara på söndagnätter, inför en ny vecka, inte på en lördagnatt. Och jag har egentligen inte känt mig stressad för nått heller... Jag vaknade igen kl. 9.00 och kunde inte somna om. Då började jag genast tänka på skolan. Jag läser ju tre kurser samtidigt, vilket är ganska jobbigt då det blir mycket att hålla reda på. Trots att jag inte har tänkt så mycket på skolan inatt så insåg jag imorse att det var nog den som hållit mig vaken. Jag känner att jag inte har någon koll på kurserna jag läser. Eftersom jag läser tre kurser blir det himla många datum och uppgifter att hålla reda på och just nu vet inte jag vilka datum som är viktiga att hålla reda på. Jag har ingen koll! Så jag tror att jag skulle bli mindre stressad om jag bara införskaffar mig en kalender! Så enkelt är det. Då kan jag skapa en struktur på vilka upgifter som ska lämnas in och när. Och vilka datum det är tenta. Så idag blir det inköp av kalender så att jag kan sova inatt istället!
    Taggar:


Schlagerskandal!
Publicerad:

Första deltävlingen är slut och jag förstår seriöst inte hur svenska folket röstar... Eftersom jag är ensam hemma och inte kan diskutera kvällens resultat med någon så måste jag skriva av mig här och nu.

Jag är lite av en schlagerfanatiker. Jag har kollat på alla tävlingar sedan jag var liten. Den första tävlingen som jag kommer ihåg är melodifestivalen från 1985. Kicki Danielsson vann med "Bra vibrationer". Jag var alltså 2 1/2 år gammal och sedan dess har jag kollat på alla tävlingar med stor entusiasm. Jag är en av de som faktiskt tycker att melodifestivalen var bättre förr, då det bara fanns en tävling och det var en jury som bestämde vem som skulle vinna.

Alltså, schlager är schlager, glitter och energi till tusen! Det ska vara power i låten (även schlagerballader kan ha power)! De låtar som hade mest power ikväll kom inte ens topp 5. Hur är det möjligt? Både Carolines låt och Emilias låt fick mig nästan att somna. Alcazar discolåt var bara ok, inte alls så bra som man kunde hoppats. Scotts tänker jag inte ens uttala mig om. Jag ringde förståss och rösta på den bästa låten...Shirley Clamps låt! Shirleys låt är schlager, tyvärr var inte hennes sångröst på topp ikväll. Det är inte konstigt att vi aldrig kommer bra till i Eurovision, då vi rösta vidare dessa skiitlåtar! Tillbaka med jurygrupperna!

Nästa vecka kommer de hit, till Skellefteå! Tyvärr har de inga höjdarartister med sig hit, så jag har inga större förväntningar. Jag ska arbeta i garderoben på genrepet på fredag, så då får jag se schlagern live. Det ska iallafall bli roligt!

Jag har stora förväntningar på Molly Sandén, som ska vara med om några veckor. Jag har inte hört hennes låt än, men jag hoppas den är bra. Trots att Molly inte är så gammal så tror jag att hon har den starkaste rösten av ALLA som är med iår. Jag tror Molly kommer kamma hem schlagern iår! (kanske lite tidigit att säga så innan jag hört låten...men men)

Denna bild togs sist melodifestivalen var i Skellefteå. Då jobbade jag och Elli sammt resten av MMMarna stenhårt med melodifestivalen. Tog bland annat emot alla artister på flygplatsen och jobbade i infodisken på artisternas hotell. Året var 2005

    Taggar:


Skumbad och nya fiskar!
Publicerad:

Japp, jag lyckades få Boas att skjutsa mig till stan och köpa några neontetror. Ville köpa guppys oxå, men de var inte så fina som de kan vara, så jag väntar med dem ett tag.


Kolla vad fina mina nya fiskar är!

Det är lördag, första delen i melodifestivalen och jag är ensam hemma ikväll. Inte så roligt, men jag få se till att ha det så trevligt som möjligt ändå. Boas är och spelar innebandy och ska hem till en kompis och spel TV-spel senare. Så jag är alltså helt själv denna lördagkväll. Men som vanligt när jag är ensam en helgkväll så bestämmer jag mig för att lyxa. Jag har redan tagit ett långt, skönt skumbad. Massa värmeljus, mycket doftkulor och skön musik (Leona Lewis-Spirit till exempel) Sååå härligt!



Har nu satt på mig världens mysigaste pyjamas, tänt alla ljus i lägenheten och softar i soffan. När Melodifestivalen börjar så blir det god middag bestående av: svampsoppa (galet god, som är kvar från bröllopet), mina favoriter "laxsnittar", gott vin, chips, dipp och förståss massa Pepsi....Mmmm, läntar till middagen!

Senare samma kväll:
Så här blev min middag:

    Taggar:


Dumma morgonjympa!
Publicerad:

Alltså...fem morgnar i sträck har jag gjort enkla yoga/stretch övningar, så att jag inte ska vara såå himla stel som jag är. Jag tänkte att det måste ju vara jättebra för mig som känner mig så stel och ovig...Men igår började jag få ont i hela kroppen, typ träningsvärk och i dag har jag sååå ont i HELA kroppen, i muskler jag inte visste att jag hade. Hur är det möjligt??? Alltså jag har inte tränat direkt, utan mest bara stretchat. Kan man få träningsvärk i hela kroppen av det?? Jag tycker det är jättekonstigt. Jag fattar inte....Om nån vet om man kan få värsta träningsvärken av lite stretching och enkla yogaövningar, så meddela mig....

Lördag idag....Boas och jag har inga planer, jag vill dock ut och köpa akvariefiskar till mitt halvtomma akvarium. Lite neontetror skulle fylla ut det ganska bra. Ska tjata på Boas lite till så kanske jag lyckas få med honom till stan...


Dax att klä på sig nu...!
    Taggar:


Äntligen fredag!!!
Publicerad:

Gu´vad himla skönt det är med fredagar! Jag har dock gjort lite nytta på förmidddagen. Tog bussen till skolan och satt och pluggade inför deltentan i ett par timmar. Kom precis hem och nu ska jag börja med mitt fredagsnöje! Städa, städa, städa! (okej, det är ett nöje även andra dagar i veckan oxå...) Och jag har ett städupplägg som jag allttid följer:

Rum 1- Köket
1. Diska (idag har jag dock ingen disk)
2. torka av alla ytor
3. Dammsuga, golv och stolar
4. Skura golvet (vid behov...vilket det är idag)

Rum 2- Vardagsrum
1. Plocka bort allt som inte hör hemma i vardagsrummet
2. Damma av alla ytor
3. Dammsug av alla möbler, soffkuddar, tyger och avsluta med golvet
4. Skura golvet (vid behov...behövs inte idag, men kanske gör det för att det ska lukta lite gott...)

Rum 3- sovrum
1. Plocka upp alla kläder som ligger överallt
2. Torka av alla ytor
3 Dammsug golv, samt prydnadskuddar på sängen
4. Skura...men det behövs nästan aldrig!

Rum 4- toalett
1. Rensa kattlådan
2 Dammsug
3. Torka av alla ytor
4. Tänd doftljus

Rum 5- extra rum
1. Plocka ihop från skrivbord
2. Dammsug golvet (idag måste jag även plocka upp porslinskärvor från en stor blomkruka som Siri rev i golvet sent i går kväll.....Blir nog så att jag måste skura där oxå....Stupiid cat!)

Rum 6- hallen
1. Släng ut mattan samt alla skor som inte används
2. Dammsuga golvet
3. Skura

Sen har jag rent hus! och redo för en skön kväll framför TV.n!

Igår var det ju en kaotisk dag. Det föll GALET mycket snö i snöstormen. Synd att det inte syns så bra på bilderna, men ni ser ju typ hur mycket snö vi fick (kolla in cyklarna till exempel, om ni ser dem...)



Jag hade till och med ett tjockt lager med snö mellan alla mina fönster (se bild)

Boas då? Jo då, han kom hem 1 timme senare än vad han brukar. Han hade fått leta igen bilen under snön på sitt jobb. När han väl kommit loss och var på väg att åka, så hade en kollega till honom kört fast,så då fick han hjälpa henne att komma loss. På vägen hem körde han fast i snön två gånger. En gång på Hemköpsparkering, där han hade sprungit in på Hemköp och köpt två semlor då han var så himla sugen på semlor. När han skulle köra därifrån var det en god man med fyrhjulsdrift som drog honom ut på vägen igen. Boas har nu bestämt sig för att nästa gång vi köper en bil ska det vara med fyrhjulsdrift! När Boas äntligen parkerat bilen i vårt garage (som jag hade skottat bort all snö från) och var på väg in, så lyckades han tappa semlorna han nyss hade köpt....Så in kom han med två mosade semlor! Men de var goda ändå....:)

Tvättstugan då...Jo, då Kl. 19, två timmar efter att min tvätttid börjat kunde jag oxå börja tvätta...

Det var alltså min dag igår!

Nu ska jag ta fram dammsugan och dammtrasan. Ha´re så länge!
    Taggar:


Jag är en lappkärring!
Publicerad:

Okej, jag erkänner! Jag var precis och skrev en lapp på tvättmaskinerna!
Personen som tvättar hade nämligen fyllt på maskinerna EN GÅNG TILL! Så jag tycker att jag borde få skriva en lapp om att den/de tvättar på min tid och att han/hon inte får fylla dem igen, då jag verkligen behöver tvätta!
Så, jag är alltså en lappkärring, som de flesta hatar!


Klockan är 17.52 och Boas är fortfarande inte hemma....han slutade för 68 minuter sedan.....Hmmm. Orolig? JAAA!

    Taggar:


Upprörd!
Publicerad:

Okej...nu är jag lätt irreterad!
Kl. 16.45 gick jag ut i snöstormen för att skotta bort en halv meter snö utanför vår garageport, så att Boas kan köra in där utan problem, när han kommer hem från jobbet. Visst har han en snäll flickvän....?! Efter det gick jag med massa kläder till tvättstugan då vår tvättid börjar kl 17. När jag kommer till tvättstugan strax innan 17 var det fortfarande kläder kvar i våra två maskiner, så jag tänkte att jag går hem och väntar tio minuter till, så går jag tillbaka sedan... På väg till lägenheten hade en bil kört fast precis utanför min ingång. Jag var snäll och hjälpte till och puttade.... Gissa vad som hände då...Jo, mina absoluta favvojeans sprack i grenen....Så typiskt! Är det straffet för att man är snäll idag? Efter att ha kämpat att få loss bilen i ca 15 minuter gick jag tillbaka till tvättstugan...Klockan var då 17:07. Tror Ni inte att någon har lagt in sina kläder i mina maskiner??? Jo, maskinerna hade precis startats och är klar om 50 minuter! Så jag kan alltså inte tvätta mina kläder nu....Varför gör folk så? Jag som har hur mycket tvätt som helst....Suck!

Nu börjar jag bli orolig för Boas. Jag skickade ett SMS till han att han skulle köra försiktigt, för mååånga bilar har kört fast idag.... Han svarade att det är klart han gör det! Kl är 17.23 och han är fortfarande inte hemma och han brukar vara hemma kl 17...Hmm, jag hoppas han är sen för att han kör såå försiktigt.....
    Taggar:


Vilket oväder!
Publicerad:

Sitter på Bibliteket och pluggar. Jag har ingen större motivation idag. Sitter och läser ett kapitel ur en lång artikel på engelska om "Knowledge Management". Den handla typ om kommunikation och informationsspridning....inte alls så intressant. Dock fick jag en glad överaskning nyss då jag trodde att rapporten som jag ska skriva i ämnet skulle vara inlämnat senast fredag nästa vecka... Nu såg jag att den ska vara inlämnad senast onsdag den 18/2, alltså om två veckor. Så nu har jag ju gott om tid på mig att skriva den rapporten...Skönt!

Jag tog för ovanlighetens skull bussen till skolan imorse (okej, kl 11 kanske inte räknas som imorse men men...) Anledningen var vädret! Shit, asså, vilken snöstorm det är ute nu. När det kommer någon rejäl stormby är det helt omöjligt att se husen på andra sidan älven...det är med andra ord helt vitt utanför fönstret. Lite nu och då hör jag polis, brandbil och ambulans utanför. Det är nog en hel del olyckor i det här vädret. Jag blir så orolig för alla som är ute på vägarna idag. Boas, du måste köra hem försiktigt från jobbet!!! Faktiskt så snöade det in hos oss imorse (eller den tiden jag skulle gå till bussen vid kl.11) Jag stog framåtlutad i vår lilla hall och satte på mig skona, och då känner jag hur det faller snöflingor på mina händer och i min nacke. Det blåser alltså så mycket att snöflingorna lyckas ta sig in trots att dörren är stängd! Så ska det väl ändå inte vara...får ta ett snack med bovärden om det tror jag

Annars då...Jo, jag har ett stort blåmärke på mitt högra knä, efter att jag slängde mig efter brudbuketten i lördags (jag fick den oxå, så det var värt det blåmärket :) ) Jag fick även skavsår i nacken efter  halterneck BH.n som jag hade på mig på bröllopet i lördags. Jag hade gjort BH bandet mycket kortare, så att brösten verkligen skulle sitta på plats. Jag hade egentligen inte så ont under kvällen, men jag har haft sår i nacken hela veckan och imorse när jag vaknade hade jag riktigt fula sårskorpor där. Ska man var fin så...... Tur att jag förlängde BH bandet med 7cm (jag hade först sytt det 7 cm kortare, men insåg att jag kommer nog svimma om jag har det så kort). ja, det kan vara plågsamt att gå på bröllop.

Nej, nu ska jag återgå till Knowledge Management. Tur att jag har massa kakor med mig. Hade 9 st när jag kom, har bara 2 kvar nu :(   Jag måste rekomendera ALLA att unna sig en onyttig vecka någon gång, det är sååå härligt att inte tänka på vad man stoppar i sig... Nästa vecka får det dock bli andra bullar, då blir det pulverdrinkar och gymträning för hela slanten!, men det ska jag inte tänka på nu....
    Taggar:


Morgonjympa!
Publicerad:

Jag känner mig som en riktig kärring!!!!
För fem år sedan var jag lagomt vig, jag var inte särskilt stel iallafall. På den tiden kunde jag sitta ner och lägga foten bakom nacken och jag hade aldrig ont i leder och muskler. Idag, fem år senare, är jag så stel och ovig som man kan bli. Jag förstår inte vad som har hänt med mig! Jag känner mig ständigt stel i hela kroppen. Är det åldern kanske? Ska man verkligen vara så här stel när man är 26 år? Jag har kommit fram till att någonting måste man kunna göra åt saken. Så igår morse började jag med "morgonstretching". Jag gör några enkla yogaställningar som Matilda (Boas brors tjej) lärde mig nyligen och några som jag har hittat på internet. Så varje morgon kör jag dessa övningar i ca 15 minuter och det känns riktigt bra! Så det är verkligen något jag ska fortsätta med....

Har varit en snabb sväng till skolan idag, gick igenom en gruppuppgift som vi ska börja med. Tror inte den uppgiften kommer vara några större problem för mig då jag gjorde en liknande för fem år sedan, då jag läste denna kurs för första gången.

Jag var även in en snabb sväng på COOP och köpte kattmat. Jag köpte dyr bantningsmat till vår feta katt Lucifer (7kg). Så nu hoppas jag att han blir smal! Själv fortsätter jag frossa i onyttig mat denna vecka. Klockan är bara 13.41 och jag har redan ätit tre kakor! Mums!
Här är alltså tjocka Lucifer, snart 3 år och 7kg och hans lillasyster Siri, ca. 6 månader

Nu ska jag gå och plugga lite inför delprovet vi har på måndag!
    Taggar:


Jag vill oxå berätta för alla vad jag gör på dagarna...
Publicerad:

Inte för att jag är så intressant eller har så intressant liv, men jag älskar ju att skriva och förr så skrev jag ju alltid dagbok...Så jag tycker det är dax att börja skriva om min vardag igen....

Idag tog jag sovmorgon som vanligt. Kl. 10 tvingade jag mig upp. Åt en fudgekaka och en havrekaka till frukost...Jag har en onyttig vecka. Jag har varit sååå noga med vad jag stoppat i mig den senaste månaden, så denna veckan har jag bestämt mig för att äta precis vad jag vill!!! Eftersom jag har massa kakor och gobitar kvar från bröllopet i helgen, så blir det måånga kakor varje dag...

Annars har jag pluggat ekonomi inför delprovet nästa vecka....

Fick brev från nagelskolan med posten idag....det lutar åt att jag söker in till den, för den verkar bra...
    Taggar:


Välkommen till min nya blogg!
Publicerad:

    Taggar: