Denna helg var den bästa på länge...
Publicerad:

Vilken fantastisk helg det har varit, på alla sätt och vis! Helgen började redan kl. 12.00 i fredags. Då passade jag på att tillbringa min lediga fredagseftermiddag på stan. Jag provade kläder, shoppade (man kan säga att i fredags så tog mitt shoppingförbud defintivt slut), käkade lunch tillsammans med min kära svägerska Matilda, inspirerades... och bara strosade omkring. En helt perfekt fredag, som slutade på bästa sätt: Vi fick äntligen träffa Julia och Samuels två små... Små, men oj, så söta! :-)

Lördagmorgon flög jag upp ur sängen. Ja, jag var riktigt taggad för en helg i Piteå. Om Ni har vägarna förbi Piteå någon gång, så passa på att stanna där en stund. Piteå är en fantastisk liten stad, med trevlig shopping, fina restauranger, mysiga caféer och härliga människor! Jag älskar Piteå och kommer ifortsättningen att åka dit när jag ska shoppa (ja, jag överger Skellefteå). Skellefteå har mycket att lära av Piteå!

Efter flera timmar på stan var det dax att åka till hotellet, Furunäset, ett gammalt mentalsjukhus som numera är hotell & konferensanläggning. Vilket ställe! Det serverades världens godaste 3-rättersmeny på Restaurang "DoktorsVillan" och sedan blev det en helkväll i relaxavdelningen. Underbart.

Idag bjöds det på en härlig brunch innan det var dax att återvända hem till Skellefteå... En supertrevlig helg på alla sätt och vis! Bjuder på några bilder...

 
Jag rekommenderar ett besök på Furunäset hotell

 
Vacker inomhusmiljö

 
Biljard och relax på hotellet


Det sägs att det spökar på hotellet som en gång i tiden var ett mentalsjukhus... Fångade ett spöke på bild, när det gick genom väggen :-)

Nu: skriva nästa blogginlägg...

    Taggar:


Piteå- here we come!
Publicerad:

Snart bär det av till Piteå för en liten miniweekend (firande av Boas o Hjalles födelsedag). Vi blir 6 personer som åker. Planen är att vi ska shoppa lite, äta gott, relaxa, sova på hotell, äta brunch imorgon... och bara njuta av helgen! Jag har typ sett fram emot denna helg i 3 veckor, så igår kändes det lite som kvällen innan julafton när jag skulle försöka sova :-) Jag tror det kommer bli galet trevligt!

Nu: packa lite saker och klä på mig!

    Taggar:


Vackra Naglar...
Publicerad:

Här kommer några naglar som jag har gjort de senaste månaderna





Dessa gjorda jag idag och de är helt klart de roligaste jag gjort! Nästsa gång så ska jag oxå ha prickiga naglar. :-)

    Taggar:


Nej, det är ingen vanlig dag...
Publicerad:

...för det är Isabellas 5-årsdag HURRA HURRA HURRA!


Världens Sötaste Isabella, här 2 dagar gammal...


....här har charmtrollet blivit 2 och 3 år gammal... hur söt får man va egentligen?!


... och idag är hennes 5 års-dag!

Stort Grattis på Din Födelsedag, älskade Bella!
Presenten får nu när vi ses i Midsommar!
Många grattiskramar från
Sofie & Boas

    Taggar:


Lyckan är gjord!
Publicerad:

Idag har jag köpt detta rosa Cupcake-träd! Jag är så nöjd och längtar tills jag får åka hem och börja baka cupcakes! I sommar bjuds det på Cupcakes hemma hos mig *jublar* :-)

Från Clasohlsson, 149 kr

    Taggar:


Minitriathlon...
Publicerad:

Min "träningsvecka" avslutades med ett oplanerat Minitriathlon:

Promenad 4 km
Cykling 4 km
Simning 1000 m

Perfekt avslut på veckan! Nu blir det slapp i soffan resten av kvällen...

    Taggar:


Does This Mean Summer?
Publicerad:

    Taggar:


Motivationsfaktor nr. 1!
Publicerad:



Kommer Ni ihåg dessa bilder? Bilderna till vänster är tagna för 1½ år sedan och bilderna till höger ett par månader senare. Idag är det dessa bilder som motiverar mig att simma regelbundet, promenera dagligen och äta bra. Bilderna till vänster påminner mig om hur jag inte vill se ut/må igen...

Nu: dax för låångpromenad! :-)

    Taggar:


Slutar aldrig att förvånas...
Publicerad:

Det här blir min 5.e sommar i Skellefteå. Och som vanligt, så här på våren, så förvånas jag över ljuset på nätterna i denna stad. I en månad till, så kommer det att bli ljusare och ljusare på nätterna.... Det är fantastiskt, men samtidigt lite jobbigt för nattsömnen.


Denna bild tog jag inatt, 20 maj, kl. 23:52. Hur mörkt är det hos dig klockan tolv på natten?

    Taggar:


Mitt bidrag till Månadens Matutmaning- Laxcheesecake
Publicerad:

Månadens matutmaning på Kalasgott är "Vår". Självklart valde jag att göra en laxcheesecake! Laxcheesecake är ett måste både på påsken och till Midsommar. Personligen så skulle jag kunna äta den varje dag därimellan oxå.
  


Recept
250 g kavring
75 g smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
250 g kallrökt lax i bit
½  rödlök
1-2 msk hackad dill
salt och peppar

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form. Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken och dillen. Blanda osten med créme fraichen. Rör i lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Blir godare om den står några timmar i kylen innan severing. Garnera med lax, citronbitar och dill.

    Taggar:


Dagens energikick...
Publicerad:

Jag Ger Allt
Jag Ger Aldrig Nånsin Upp
Jag Ska Kämpa Tills Jag Dör
Även Om Det Kostar Allt
Tills Att Ingenting Finns Kvar
Ja i Alla Mina Dar
För Det Håller Genom Allt!

(När Carola skriker *sjunger* dessa ord i mina öron, varje kvällspromenad, så känns det som om jag kan springa hur låååångt som helst!)

    Taggar:


Mina senaste...
Publicerad:

Jag gjorde ju om mina naglar för typ 2 veckor sedan... har glömt lägga ut bilder på dem. Så här ser de ut nu iallafall! :-)

    Taggar:


Kom igen nu Skellefteå!
Publicerad:

Invånare i Skellefteå, nu har Ni chans att tycka till, komma med förslag och ideér om denna stad! Just nu pågår kampanjen MITT I STAN, där vi invånare har chans att lägga fram våra önskemål för att förbättra Skellefteå.

Så till alla Er som klagar på att det aldrig händer nått i stan, på att det inte finns något att göra och till alla Er som vill att stadskärnan ska förändras, passa på och ge förslag!

Jag är kanske den person som klagar mest på Skellefteås stadkärna... Som en bekant till mig sa en gång: "Skellefteå känns som ett lite större Ånge, och i Ånge vill man ju inte bo" Ja, jag har bott i Ånge kommun och känner precis likadant! Därför kommer jag lägga fram mina önskemål, ideér och förslag, i denna kampanj. Jag har redan skrivit ihop en lång lista med förslag och har legat vaken två kvällar i rad och funderat på vad man kan göra med Skellefteå stadskärna...

Vill du också har mer liv och rörelse i Skellefteå? Vill du att människorna ska krypa ut ur sina trygga vrån och tillbringa mer tid i stan? Vill du att Torget ska bli den självklara mötesplatsen för Skellefteåbor? Gå isåfall in på Skellefteås blogg och säg vad du tycker!


Vill Vi ha kvar "Snoppfontänen" på Torget?
(bild stulen från Wikipedia)

    Taggar:


Nu är veckan slut...
Publicerad:

... och som vanligt har jag bloggat väldigt lite... Återigen tänker jag sammanfatta veckan som gått i ett inlägg. Måndag till fredag bestod av hårt arbete, har varit helt fullbokad hela veckan, vilket är toppen. Det märks att högsäsongen närmar sig med stormsteg!

Helgen har gått himla snabbt! I fredagskväll satt jag ensam hemma halva kvällen, men valde att möta upp Boas och hans kollegor på krogen senare på kvällen. Mycket trevligt! På lördagen blev det en kort shoppingrunda på stan och även gräsklippning hemma hos "bortresta" vänner. Hur härligt är det inte att känna doften av nyklippt gräs så här på våren?! Helt underbart...

Lördagkvällen tillbringade jag hemma hos min kära vän, Malin. Vi pratade bort kvällen samtidigt som vi slötittade på Eurovision. En perfekt lördagkväll!

Idag har Boas o jag och Hjalle o Matilda varit i Umeå. Först besökte vi Julia och Samuel, som "bor" i Umeå för tillfället. Det var himla roligt att äntligen få träffa dem igen... Nästa gång vi träffar dem kommer vi förmodligen även få träffa de två små, som vi idag endast fick känna sparka i Julias mage... :-)
Innan hemresan hann vi med en kortare shoppingtur på Strömpilen. Jag passade på att "Heja" på mina gamla arbetskollegor på H&M, som jag inte har besökt en enda gång sedan jag slutade för 3 år sedan...

Imorgon är det ny vecka och som det ser ut nu blir det en väldigt lugn jobbvecka för min del. Med andra ord blir det mycket tid över för simning och promenader, en träningsvecka har jag tänkt att det ska bli!

Nu: kolla på Biggi Biggi Broother...
    Taggar:


Bättre låt behövs för att vi ska vinna, så är det bara!
Publicerad:

Eurovision 2011 är över. Svenska Folket verkar vara nöjda med en 3.e plats och visst, det är bra, men vi VILL ju vinna! Tänk om vi ändå hade skickat en bättre låt, det fanns ju ändå en hel hög med bättre låtar i den svenska uttagningen...  Bättre lycka nästa år!

Vill passa på att påminna er om denna Fantastiska låt, som inte ens tog sig till Final... Själv har jag lyssnat på den dagligen i 3 månader... Höj volymen, dansa och njut!!

    Taggar:


Känner mig smått irriterad...
Publicerad:

Nytt försök att ta tag i simningen idag. Men... på Eddahallen kan man inte köpa 30 dagars simkort! Hur konstigt är inte det?! Så trots att jag bara har tänkt simma i en månad, så blev jag tvungen att köpa 3-månaders för 600kr. Känner mig lätt irriterad och försöker nu peppa mig själv att gå och simma minst två gånger i veckan hela sommaren. Vet dock hur svårt det är att motivera sig att gå in och simma, när man kan ligga ute och sola... :-)

Nu: söka efter nå snygga skor att köpa på nätet...

    Taggar:


Grattis Mamma!
Publicerad:

9 maj, min älskade mammas födelsedag. Tyvärr kan jag inte vara med och fira henne i år heller, då jag bor 50 mil bort... Men jag säger STORT GRATTIS till dig! Hoppas du får en riktigt bra dag!


Mamma Annki och jag, sommaren 2010!
  

    Taggar:


Veckan som gick!
Publicerad:

Veckan är snart slut och jag har inte direkt varit aktiv med bloggandet, så därför tänker jag sammanfatta denna vecka, som varit full av trevligheter, i detta inlägg.

I onsdags var jag och Alexandra ut och käkade middag på Allstars. Hur trevlig är det inte att gå ut med en kompis mitt i veckan, käka god mat och snacka bort några timmar?! Verkligen supertrevligt!

I torsdags hade jag en lunchdejt med min vän och kollega(konkurrent) Therese. Som vanligt snackade vi om naglar, företagande och drömmar... :-)

Fredagen skulle bli en ganska lugn kväll hemma. Men som tur var blev det inte så! Vi firade Matildas Födelsedag genom att spela "Med andra ord", sjunga Singstar och gissa intro:n på låtar. Kvällen bjöd på skratt i mängder och om jag minns rätt så kom vi inte hem förren vid 2.30 tiden inatt. En väldigt rolig kväll med andra ord!

Nu är det lördagkväll och Boas är på lagfest. Jag är ensam hemma och har laddat upp för en "skönhetskväll". Tjejfilmen är lånad, ansiktsmasken inköpt, skrubbvantarna redo att användas, hårfärgen blandad, vaxet är varmt, fotfilen är nyinköpt och på bordet står en god drink. Jag är redo att göra mig själv Vårfräsch!

    Taggar:


Kycklingpaj.
Publicerad:

Det var länge sedan jag delade med mig av ett recept , så det är på tiden. För flera veckor sedan gjorde jag en kycklingpaj som var riktigt god!


Recept

Pajdeg
3 dl mjöl
100gr rumstemp. smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 tunnt skivade lökar
300gr grillad kyckling
2 msk hackad persilja
8 st coctailtomater
2 dl riven ost
4 ägg
3½ matlagningsgrädde
salt o peppar

Gö så här: Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 175 grader. Lägg riven ost på botten, lägg på kycklingbitarna, tomater och lök. Blanda ägg, grädde, persilja, salt o peppar. Häll över och grädda i 35 minuter i ca 200 grader

    Taggar:


Igår var det tydligen Valborg...
Publicerad:

Den stora grilldagen, Valborgsmässoafton, var det igår. Då alla våra vänner hade lämnat Skellefteå av olika anledningar, så hade Boas och jag inget planerat för kvällen. Efter en lång och givande shoppingdag, så slutade det med att vi lagade 3-rätters middag tillsammans med Boas mamma. Det blev en mycket trevlig kväll, men god mat och givande samtal! Som vanligt hoppade vi över det här med att stå och glo och frysa vid en majbrasa.

Imorgon är det ny vecka och nya tag. Jag ska komma igång med simningen igen efter några veckors uppehåll, har jag tänkt. Annars kommer nog min vecka se ut som vanligt, jobb, jobb och jobb :-)

    Taggar:


Nya solbrillor!
Publicerad:

För första gången någonsin så har jag köpt ett par solglasögon med styrka! Jag har inte fått hem dem än, men jag tror jag kommer trivas himla bra i dem!


Så här ser bågarna ut (men med mörkt glas då), endast 475kr. Självklart från Favoptic

    Taggar:


Ut med det gamla, in med det nya...
Publicerad:

1 maj, en perfekt dag att rensa garderoben på. Jag sorterar min garderob 2 ggr per år, en gång på hösten och en gång på våren. Idag var det äntligen dax att slänga ut de svarta, stickade, långärmade, tråkiga tröjorna. När jag hade hängt in alla mina vårkläder i garderoben, insåg jag snabbt att jag har för lite vår och sommarkläder. Jag hade nämligen 15 st tomma galjar över...

Nu har jag precis skickat iväg en beställning från Halens och längtar efter att få fylla min garderob med ljusa, färgglada, lätta sommarkläder! :-)

Shorts Sko
Några av de kläder och skor som kommer hänga i min nystädade garderob om ett par veckor! Allt från Halens

    Taggar: