Sofies Önskelista 2010!
Publicerad:

Jag fyller år om ca. två veckor och som vanligt väljer jag att lägga ut min önskelista, så att alla vet vad jag

önskar mig ;-)


* One more slice- Leila Lindholm

* Kakfat/tårtfat i nivåer och på fot

* Muffinsträd

* Filmer-
          -  New Moon (Twilight)
            -This is it (Michael Jackson)
           - Sex & The City Boxen

* En bra Elvisp

* En bra cykel

* Bänkdiskmaskin (om vi inte flyttar inom kort)

* 2 st Malm byrå med två lådor fr Ikea 499kr/St (svarta)

* Extern hårddisk

Så alla Nära och Kära, ut och shoppa! ;-)

    Taggar:


Fränsta, nu kommer jag!
Publicerad:

Ska börja med att tacka Matilda, Julia och Alexandra för en otroligt trevlig dag och kväll igår! Imorse när jag vaknade kände jag att jag inte bara har lärt känna dessa tre tjejer mycket bättre, utan jag har även lärt känna mig själv bättre efter gårdagens samtal om allt mellan himmel och jord. Det är en lyckad dag det!

Idag åker Boas och jag på semester, ner till Sundsvall och Fränsta *Jublar* Det ska bli så Galet skönt och roligt! En hel vecka ska vi vara där nere. Jag har inte packat eller förberett något än, så nu är det dax att börja dagen och ta tag i allt som ska göras innan vi drar på SEMESTER :-)

    Taggar:


Silwer funderar...
Publicerad:

Finns det verkligen människor som gillar och använder shampoon som inte skummar och löddrar, shampoon som bara försvinner in i håret?

Jag avskyr shampoon som inte skummar ordentligt! Just nu tvättar jag håret med just sånna shampoon och jag lider av det! Inte nog med att det inte löddrar, mitt hår blir frizzy fryzzy frizzit. HATE! Så idag blir det att shoppa ett nytt "skummande" shampoo!  Jag tar gärna mot tips om shampoon som löddrar extra mycket!

    Taggar:


En till med fototstämpel...
Publicerad:

Jag är så himla nöjd att jag har lyckats med fotostämplar. Tyvärr, så funkar bara mitt photoshop ibland och därför har jag inte kunnat lägga in fotostämplar på alla mina bilder (även om målet är att jag ska göra det) Men här bjuder jag på ännu en bild "Made By Silwer" :-)

    Taggar:


Mina senaste naglar....
Publicerad:



Självklart gjorda med LE gelé, färg:Pink panties och lite silverglitter förståss

    Taggar:


Mitt Smultronställe...
Publicerad:

Smultronställe
En plats som man gärna kommer tillbaka till och som inte är så lätt för andra att hitta. Ett Smultronställe är ett ställe där man mår bra och kopplar av, en plats dit man kan ta sig när man är stressad och har för mycket att göra. (wikipedia)

Så här såg mitt smultronställe ut på -60/-70-talet. Då var jag inte ens påtänkt och kunde aldrig tro det en dag skulle bli mitt absoluta favoritställe!


1975 köpte min Morfar denna byggnad, en gammal Pressbyrå och den flyttades till Gissjö, Medelpad. När jag var liten tyckte jag att det var så kontsigt att det var glasfönster mellan väggarna inne i Pressbyrån. Om jag minns rätt så var det telefonbås....


Pressbyrån idag. Morfar byggde om utsidan och när han dog, -97, så tog pappa över och renoverade insidan. Denna stuga har blivit min favoritplats och jag längtar alltid dit på somrarna.


På baksidan av "Pressbyrån" promenerar hästarna på de vackra sommarängarna!


Jag älskar att sitta och grilla på grillplatsen till höger, mörka sensommarkvällar.


Vatten tas från pumpen.


Gissjön, intill stugan. Här har jag alltid badat, varje sommar sedan jag var liten. Fiska abborre från bryggan på sommarkvällarna är oxå fantastiskt härligt. Och vill man bli blå så kan man ta upp blålera från botten och kleta in sig i :-).
 

Klart vatten rinner i Ån.

På lördag får jag äntligen åka till mitt smultronställe och vara där en hel vecka och jag ska göra precis det man ska göra på smultronställen: må bra och koppla av! Längtar!!!

    Taggar:


Jobbtelefonen är nu avstängd!
Publicerad:

Fr.o.m idag kan ni inte nå mig på mitt jobbnummer (det nummer som börjar på 070). Så alla Nära och Kära, vill Ni ha tag på mig så måste Ni ringa mig på mitt Privata telefonnummer (det nummer som börjar på 076). :-)

    Taggar:


Tobleroneglass i Rullrånsskålar!
Publicerad:

I vintras fick jag ett recept på Tobleroneglass av en kund. Jag passade på att servera denna glass på Midsommar och den är galet god!


Tobleroneglass
125gr toblerone
2 tsk Kahlualikör (om man vill)
3 äggulor
½ dl strösocker
2½ dl grädde
50 gr mörk choklad

Smält tobleronen i vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden riktigt hårt. Blanda ihop grädden med äggulesmeten, Rör försiktigt. Rör ner lite av gräddsmeten i tobleronen. Vispa till det är en slät smet, blanda sedan i resten av grädd/äggsmeten. Riv den mörka chokladen på grövsta och rör ner i glassmeten. Häll glassmeten i stora muffinsformar (ca. 6 stora formar) och låt sedan stå i frysen i minst 5 timmar (gärna längre)

På bilden har jag lagt glassen i rullrånsskålar (se tidigare recept på rullrån) och toppat med vispad grädde och färska jordgubbar!

    Taggar:


Rullrån!
Publicerad:

I Midsommar bakade jag mina första Rullrån, så här fina blev de!


Mammas recept på Rullrån

2 dl grädde
2 dl strösocker
ca. 1 dl kallt vatten
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Häll grädden i en skål, vispa i socker, rör i vattnet (något mer än 1 dl, för tunnare rullrån), mjöl och vaniljsocker
Låt smeten svälla i 1 timme i kylskåp. Pensla järnet med smör innan gräddning!

    Taggar:


S.E.M.E.S.T.E.R.
Publicerad:

Nu är det äntligen min tur! Klockan 20.30 ikväll gick min sista kund hem och min ledighet började. Två veckors semester har jag nu att se fram emot! *Jublar* Det ska bli så galet skönt. Jag ska njuta varje dag av min ledighet!

    Taggar:


Helgen som gick i ord och bild...
Publicerad:

Helgen har varit toppen! Vi har haft fullt upp hela helgen faktiskt.

Fredag 


Boas lillasyster Thea fyllde 11 år så det firade vi i stugan med god mat och gott fika.


Vattenskidåkning i stugan i Fredags. Här glänser Hjalle på skidorna!


Vackra Julia fick vara fotomodell i stugan. Matilda och jag fotade som aldrig förr. Och jag fick för första gången chans att ta några fina porträttbilder!

Fredagkvällen tillbringade vi på Julia och Samuels veranda. En fantastisk kväll! Klockan 2.00 tog vi taxi till Krysset. Klockan 3.30 var Boas och jag hemma. Tyvärr har jag inga bilder från kvällen, då jag trodde att jag glömt kameran hemma...men väl hemma så såg jag att kameran låg i väskan som vanligt *typiskt*

Lördag


Boas och jag åkte på picknick till en otroligt fin park, vid Medlefors folkhögskola


På kvällen åkte Vi och Hjalle och Matilda till Stackgrönnan och åt de berömda räkmackorna! Smarrigt!


Senare på lördagen spelade Vi discgolf. Jag var så dålig man kan vara, Matilda imponerade stort och bröderna Strandgren var så jämna att de fick kämpa om 1.a platsen, Boas vann dock till slut.

Efter Discgolfen åkte vi till Hjalle och Matilda där det serverades isglass, Yatzyspel och mycket fnissande. Där hade jag dock skickligheten att vinna 3(?) av 4 omgångar. Tur att jag är bra på nått iallafall :-)

Söndag
satt med bokföring hela dagen...

Jag kan meddela att jag idag har den värsta träningsvärken jag någonsin haft, efter discgolfen. Kan knappt röra mig. Magen är värst, särskilt de magmuskler på sidorna som jag adrig kommer åt annars. Armar, nacke och rygg känns oxå väldigt stela. Så även om jag var värdelös på discgolf så gav det ju resultat på nått sätt...

Nu: försöka sluta blogga...

    Taggar:


Jag är helt besatt av...
Publicerad:


Kanske världens tråkigaste kex, men jag älskar dem. Jag vet inte hur många påsar jag har ätit av Vanilj Jätten i sommar, men jag gissar på att det har blivit en påse i veckan iallafall. Sitter och knaprar på några nu faktiskt :-)

    Taggar:


Ibland känner jag mig vackrare än vad jag egentligen är...
Publicerad:





    Taggar:


Jag är en Bitter Blondin som bara klagar....
Publicerad:

Till höger här kan Ni läsa att jag försöker ha en positiv inställning till allt i Livet. Det har stämt in på mig de senaste 27 åren... men nu måste jag nog ta en funderare om det fortfarande stämmer...

De senaste året har något hänt med mig. Jag känner mig ständigt bitter och klagar hela tiden typ och bara för ett år sedan hade jag aldrig någonsin känt bitterhet. För ett tag sedan frågade jag t.om. Boas om han oxå tyckte att jag hade blivit mer bitter de senaste året. Det tyckte han! Alltså, är inte jag mig själv längre.

Mår jag bra av att vara bitter? Nej, tvärtom, jag hatar det! Just nu är jag inne i en period då jag verkligen klagar på allt. Är vädret dåligt förstör det mitt humör, regnar det när jag cyklar till jobbet så är det enbart för att vädergudarna vill straffa mig. Skriker kattern efter mat så skriker jag tillbaka till dem (trots att jag är fullt medveten om att de inte slutar skrika bara för att jag gör det). Vem får lida mest av min negativa inställning? Jo, Boas! Jag försåt inte hur han står ut med mitt dagliga gnäll. Jag har blivit en hemsk person som jag inte vill vara och jag vet egentligen inte varför....? Kan det vara så att bitterhet smittar. Umgås man för mycket med bittra människor så blir man bitter själv?

När jag Googlade på ordet Bitter, så hamnade jag på Svenska Dagbladets hemsida. Där hade någon skrivit denna fråga:

FRÅGA från läsare: Jag skulle så gärna vilja bli lite glad och se saker lite ljusare. Jag är så fruktansvärt negativ och bitter. Om någon säger att jag är fin i håret så tror jag att den personen är ute efter något eller om någon föreslår en middag så tror jag att den personen bjudit mig bara för att den måste. Jag vågar inte ringa kompisar för jag tror att de tycker att jag är tråkig. Märker att jag inte litar på andra eller mig själv längre heller. Det har gått så långt att jag har isolerar mig mer och mer. (SvD)

Efter att jag hade läst detta, så skrattade jag för mig själv och började fundera på om jag någonsin har skrivit in denna fråga till SvD. Nej, det har jag inte, men det är så här jag tänker och funderar. T.ex. ikväll är Boas på bio med kompisar och han sa: -ring och hör om du kan hitta på något med någon kompis du med. Min första tanke var då "-ingen vill ändå umgås med mig så det är ingen idé". Jag har helt enkelt blivit en bitter blondin som bara klagar....

Nu känner jag att jag behöver lite hjälp med att bli mig själv igen. Så snälla, Nära och Kära, sprid lite av er positiva energi till mig. Jag behöver det nu! 

Nu: ja, om jag visste....

    Taggar:


När regnet öser ner...
Publicerad:

Så galet skönt det var att vakna imorse och se regnet ösa ner. Jag har längtat efter denna dag. En dag då jag inte känner någon press över att måsta vara ute! Istället har jag haft en dag med måsten inomhus...

Sedan klockan 12.00 idag har jag suttit med bokföringen. Nu, 6 timmar senare är jag nästan klar... Jag lämnar lite till semestern. Nu har jag äntligen tömt huvudet på siffror, verifikationer, skatteskulder, momsrapporter, leverantörskulder, fakturor, debet och kredit... Det är så galet skönt att få iordning på alla papper och bokföringen!

Resten av kvällen blir ganska lugn. Lite städning och fixande här hemma, betalning av privata räkningar och mycket slötittande på datorn...

    Taggar:


Fotostämpelträning....
Publicerad:

Jag har länge försökt få till fotostämplar på mina bilder. Jag har kämpat och misslyckas.... Men nu, äntligen har jag fått till en! För första gången kan jag lägga ut en bild med fotostämpel *glaaad*. Vill du ha photoshoptips eller bara kolla in otroligt vackra och fina bilder, ta i såfall och kolla in min Kära Vän, Matildas blogg. Det är tackvare henne som jag har lyckats göra en fotostämpel :-)

    Taggar:


Vardagar som förgyller tillvaron!
Publicerad:

Det har varit mycket jobb, även denna vecka. Men nu har jag snart semester *jublar*. Jag har ändå hunnit med himla mycket roligt denna veckan.

I onsdags blev det en helkväll hos Hjalle och Matilda. Medans Hjalle och Boas skötte grillningen satt Matilda och jag inne och snackade om foto, photoshop, bloggar, hus, hem, inredning, pengar och framtiden... En mycket trevlig kväll! Och jag är förresten himla nyfiken på hur det gick med den knasiga "ölglass idéen"? Middagar med nära och kära mitt i veckan gör veckan mycket trevligare, så det hoppas jag sker fler gånger! 

Igår, torsdag, hade jag minst lika trevligt! Jag mötte upp Therese efter jobbet och vi gick på Trästockfestivalen, som just nu pågår här i Skellefteå. Vi åt festivalmat och kollade på fantastiska Melissa Horn! Efter konserten gick vi och satte oss på Carl-Victors och surrade om våra stora problem i Livet... allt från stressen kring att vara egenföretagare, pengar, jobbiga kunder, långa arbetsdagar... till sega pojkvänner som inte stressar *pik pik*. Det är alltid lika skönt att prata av sig med Therese! Det Måste bli oftare!

Idag är det fredag och jag är som vanligt L.E.D.I.G på fredagar *jublar igen* Vi har egentligen inga stora planer för denna helg. Vi har pratat om att vara i stugan ganska mycket... idag ska vi till stugan och Gratta Boas lillasyster Thea som fyller år.

Nu: läsa bloggar...

    Taggar:


Visste du att...
Publicerad:

Julia skrev en lista (hon skriver iof alltid roliga listor) på sin blogg: "Saker läsarna inte visste om Julia" Hon utmanade även fler bloggare att skriva "saker du inte visste om mig listor".

Jag började genast fundera på om jag har gjort några galna eller konstiga saker i mitt liv som inte så många känner till... Efter att ha tänkt ett tag kom jag på en hel massa knasiga saker som inte så många känner till...

Visste du att...

* när jag var 10 år cyklade jag i smyg iväg till Guldsmeden i Fränsta och tog hål i mina öron. Mamma och Pappa visste inget... Min andra 3 hål i öronen har jag tagit själv med en säkerhetsnål.

* jag har onormalt bra årtal/datum minne. T.ex. kommer jag fortfarande ihåg vilka datum alla mina f.d. klasskompisar från grundskolan fyller år! Jag glömmer aldrig en födelsedag!

* jag är sjukt rädd för fladdermöss, efter att två av mina kusiner höll fast mig bland en massa fladdemöss. Jag är så rädd att jag undviker att se filmen Batman

* när jag var 8 år utmanade jag och en kompis varandra att slicka på fågelbajs... and so we did!

* Jag skolkade från skolan varje gång BiljettDirekt släppte Backstreet Boys konsertbiljetter, bara för att jag skulle ringa och köpa den bästa biljetten först!

* jag hade alla rätt på teoriprovet till körkortet, förutom på den fråga som jag på något sätt råkade hoppa över (men som jag dock kunde)

* när jag var 11 år råkade jag tända eld en en tjejs hår när jag skulle gå ett Luciatåg. Det var precis när vi skulle tända alla ljus, så det var inte så många som såg det. Jag lyckades dock släcka håret med mina händer så hon blev inte hårlös.

* när jag var 18 år såg jag ett rockband från Dalarna. De var så bra (och snygga) så jag bestämde mig för att söka in på högskolan i Dalarna. Jag kom in på Turismprogrammet i Borlänge och flyttade ca. 40 mil. Min pappa körde först ner mitt flyttlass och sedan mig. Efter 3 veckor i Borlänge ringde jag hem och sa att jag hade hoppat av turismprogrammet och att pappa måste komma och hämta mig och mitt flyttlass. Så min far körde ca. 250 mil, bara för att jag tyckte att ett rockband i Dalarna var bra.... (tror inte ens mina föräldrar känner till hela denna sanning...)

* Jag var 19 år när jag började sminka mig. Jag hade endast sminkat mig en enda gång innan dess. Det var när jag skulle ta röstningsbilden till Torps Lucia 1998 och min mor övertalde mig att sminka mig.

* Jag har gjort en skönhetsoperation. 2005 opererade jag bort ett födelsemärke i mitt ansikte, så nu har jag endast ett ärr efter de 5 stygnen på kinden.

* jag har pratat negativt om Carolas döda far, så att Carola hörde det. En kollega till mig försökte, med någon typ av teckenspråk, avbryta mig när jag stod och pladdrade om att "ingen vill väl läsa om att Carolas pappa nyss har dött.... bla bla bla" Min kollega pekar på kvinnan som står 2 meter bredvid mig. Japp, det var Carola och hon hörde troligtvis allt jag sagt om henne och hennes avlidna pappa...

*Jag är 2004 års "Super Gröna Lundare". Jag blev utvald till den "duktigaste" medarbetaren av totalt 1400 anställda, på Grönan den sommaren. Jag fick ta emot priset inför 600 personer.

* första gången jag och Boas skulle gå på dejt skulle vi se den romantiska komedin "Hitch". Boas köpte biljetterna. Precis innan filmen började kollade jag på biljetten och det står "The Ring 2". Jag är galet rädd för spöken och hatar spökfilmer och liknande. Vi såg dock filmen (jag blundade dock mest) och kommer ihåg denna första dejt som den värsta någonsin. Det gav oss dock en anledning och gå på en andra dejt; och se "Hitch"

Ja, det var några rader om mig... och jag känner att Boas, i fortsättningen, har all rätt att kalla mig för "knasboll", vilket han nästan alltid kallar mig för....

Nu: sova...
    Taggar:


Trästock!
Publicerad:

För första gången i mitt liv ska jag gå på Trästockfestivalen. På torsdag ska jag och Therese gå och se Melissa Horn! Ser fram emot det! Har Ni, lixom jag, missat vem Melissa Horn är...? Ta och lyssna på låten som hon sjunger tillsammans med Lars Winnerbäck - "Som jag hade Dig förut" (Tyvärr inte det bästa klippet från Youtube)



Nu: stressa till jobbet!

    Taggar:


Ett Gott Skratt...
Publicerad:

Min Kära Vän Linda vet verkligen hur man får mig att skratta. De senaste gångerna som hon har ringt har jag fått sånna skrattanfall så tårarna sprutar... Linda, som har bott i Stockholm i nästan 10 år, är nybliven Skåning. För ett par veckor sedan tog hon sitt pick och pack och flyttade från Stora staden till Ängelholm, Skåne.

Oh, my god... vad hon har problem med skånskan... och det är så galet roligt att höra henne härma skånska. Det är riktigt underhållande när hon skriker upprört i telefonen:

"Skåningar kan inte ens säga KÖTTBULLAR. Jag hinner springa ett varv runt huset innan de har sagt "Köötteebuullarrrrr" (med rullande Rrrrr) och ett vanligt enkelt JA, kan de inte heller säga, utan de säger Jeeaoo, Jeeaoo..."

Jag ska inte ens försöka återberätta hur det låter när hon irreterat berättar om alla danskar som försöker prata med henne...

Besök gärna Lindas blogg, där hon bl.a har lagt ut bilder från deras Road Trip i USA, som de nyss kom hem ifrån.

Linda, nästa gång jag behöver muntras upp så tänker jag ringa till dig! Jag kan inte komma ihåg sist jag skrattade så mycket. Hur ska jag överleva en hel vecka med dig i Egypten.... risken finns att jag skrattar ihjäl mig!

Nu: Boastime!

    Taggar:


Veckan som kom, gick och försvann....
Publicerad:

Denna vecka har gått helt galet fort och jag har ju gjort en hel massa saker egentligen. Så här kommer några bilder från veckan...

I måndags hade vi en lång och trevlig kväll med Hjalle och Matilda i stugan. Här spelar vi Yatzy på bryggan klockan 23.00 på kvällen... Kvällen slutade klockan 02.30. En sen men väldigt trevlig kväll!


Förra helgen bodde Boas och jag helt själva ute i Sven och Ulrikas stuga. En fin sommarkväll satt vi nere vid bryggan och Boas sjöng och spelade gitarr. Fantastiskt härligt!


Boas och jag är helt överens om att bland det härligaste som finns är att släpa ut en madrass på gräset och bara ligga och slappa där en sommardag... Det gjorde vi en dag, tyvärr var gräset blött så vi fick nöja oss med att ligga på altanen.


Boas på minigolfbanan. Denna bild togs kring Midsommar, då vi var en sväng och spelade minigolf. Men i helgen var Boas, Hjalle och jag och spelade Korthålsbanan på den "riktiga" golfbanan. Tyvärr had ejag inte med mig någon kamera då. Roligt va det iallafall och för varje gång jag är där och spelar så blir jag mer och mer sugen att gå en golfkurs och lära mig på riktigt... men det får bli den dag jag blir rik...

Det var delar av min vecka. Imorgon är det dax för arbete igen, men då börjar nedräkningen till min semster. Bara 6 arbetsdagar kvar! :-)

Nu: Vara lite social med min älskade sambo!

    Taggar:


Surströmming och Smultrontårta!
Publicerad:

Idag blev vi bjudna på middag hos Boas mamma, Månika och Peter. Det serverades surströmming som jag har längtat lääänge och en galet god och vacker smultrontårta!


Surströmming med tillbehör!


Smarrigaste Smultrontårtan!

    Taggar:


Good and Bad...
Publicerad:

Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle åka till Byske havsbad idag. Jag blev lite stressad när jag vaknade imorse och solen skymdes av massa moln.... Men vid 10.30 var det strålande sol och 23 grader varmt! Vi packade iordning en matsäck, fylld med mat, fika och dryck, hoppade i bikinin och åkte i en varm bil mot Byske Havsbad, ca. 3 mil norr om Skellefteå. Hela bilresan var det klarblå himmel, knappt ett moln på himlen. Det kändes så fantastiskt att få ligga och steka en hel dag vid havet....

Men just när vi närmade oss Byskeavfarten ser jag något som liknade vit rök över hela Byske. Denna tjocka "rök" dolde solen till 100%. Jag funderade på om det var något som brann i Byske, men insåg snabbt att det var någon typ av dis. Men att kalla det dis känns oxå fel. Det var mer som den tjockaste höstdimman du kan tänka dig... Jag kände hur paniken började infinna sig när jag såg den blåa himlen både norr och söder om Byske.... men hela Byske var täckt av dimma.

Klockan 12.00 kom vi fram och vi tog vårt pick och pack och lade oss på den fantastiska sandstranden (som typ inte syntes alls p.gr.a dimman). I 20 minuter låg jag endast och klagade och var så bitter man kan tänka sig. Här har jag lämnat en solig stad, för att åka till en plats där solen inte syns till på långa vägar. Både Boas och jag hoppades dock att dimman skulle lätta.... Men efter 1 timme gav Boas och jag upp! Vi packade ihop vårt pick och pack och åkte tillbaka mot Skellefteå. Så snart vi hade lämnat Byske kunde vi se solen skina över Skellefteå (och även norr om Byske)

Klockan 13.30 låg vi på Sjöbottens strand och stekte oss i den varma och helt fantastiska solen! Så, dagen blev väldigt väldigt bra till slut!

Vad har jag lärt mig idag då? Jo, om det är sol där jag är, då ska jag stanna där och absolut inte åka iväg på några dagsutflykter!


Byske Havsbad klockan 12:10 idag!

Nu: Slappa!

    Taggar:


Är det bara jag som tycker att vädret varit halvbra i sommar?
Publicerad:

Ni har väl inte missat att alla pratar om att det har varit en kanonsommar, bästa sommaren på typ 16 år, värmerekord efter värmerekord som slås... Jag känner mig som ett stort frågetecken och funderar, "Vart har jag varit i sommar?" Jag har hela tiden tänkt: "Jaja, i södra Sverige har det nog varit bra, men inte här i Skellefteå...." Men nu slänger var och varannan kund till mig ur sig: " Vilken härlig sommar det har varit, alla som har haft en tidig semester måste vara nöjda...." Va???? Har det varit en kanonsommar i Skellefteå och jag har missat det?!

I min värld är en kanonsommar en sommar med strålande sol, inte ett moln på himlen och ca: 26-28 grader varmt och detta väder håller i sig i minst 3 veckor!

När jag tänker tillbaka på första delen av denna sommar, så kommer jag ihåg att fram till Midsommar var det soligt och fint, men kallt som bara den. Inget ligga och sola väder! Första riktigt varma dagen var egentligen Midsommarafton. De senaste tre veckorna har det varit ganska varmt, men det har ju alltid varit moln för solen, så jag har iallafall inte kunnat ligga ute och solat, trots att det har varit varmt...

Jag ÄLSKAR att sola! På mina lediga dagar planerar jag inte in något annat än att jag ska ligga och sola! Sedan Midsommarafton har jag haft totalt 11 lediga dagar och av dessa dagar har jag totalt legat och solat en heldag och en halvdag, fler gånger än så har det inte varit både varmt och molnfritt.... Förstår Ni Varför jag inte är Nöjd med Vädret i sommar?! Jag jobbar iof på veckorna och har missat några riktigt fina dagar... men jag har inte missat fler än 3 riktigt fina dagar....

Förstå mig rätt här, jag är väldigt tacksam att det inte har varit en regnig sommar hittils och jag tycker sommaren har varit okej. Men jag kan absolut inte kalla den här sommarn för en Kanonsommar och jag förstår faktiskt inte de Skellefteåbor som gör det heller! Kan det vara så att bara för att jag alltid har tillbringat mina somrar i södra Sverige så har jag högre krav på vad som kan kallas för en Kanonsommar?!

I en veckas tid har alla vädersidor visat att idag, lördag 17/7, ska det vara kanonväder i Skellefteå! 28 grader varmt och molnfritt! Härligt! Vi har planerat att åka till Byske och sola och bada... Igår ändrade dock alla vädersidor vädret för dagen... och just nu är det typ 16 grader och väldigt molnigt.... Alltså inte en kanondag idag heller.... men troligtvis blir det Byske ändå.

Tur att jag har en Egyptenresa inbokad i höst, där är det iallafall kanonväder och jag kommer kunna sola!

    Taggar:


Det här åt vi i helgen....
Publicerad:

Just nu är jag inne i en period då jag tränar på att ta bilder på maträtter. Tänkte därför lägga ut några bilder på lite mat som vi har ätit i sommar... :-)


Frasiga våfflor med vaniljglass och färska jordgubbar är galet gott på sommaren!


Hemmagjorda grillade hamburgare med Coleslaw, sallad, tomat och BBQsås tillsammans med en kall öl, är det godaste jag har ätit i sommar!


Världens Godaste Coleslaw, som jag tycker Julia borde söka patent på :-). Det finns inget godare till grillat på sommaren!

Mer matbilder kommer så småningom...
    Taggar:


Nageltrender i Skellefteå...
Publicerad:

Mina sommarnaglar blev väldigt populära och jag har fått göra många liknade naglar, men med lite andra färger...

    Taggar:


Livet blir roligare med Svägerskor!
Publicerad:

Det finns några personer som gör mitt liv här i Skellefteå mycket roligare! Två av dem är mina kära vänner och dessutom svägerskor (vet egentligen inte om jag kan kalla dem för det innan jag är gift med Boas, men det struntar jag i), Matilda och Julia. Tjejkvällarna med dem är alltid lika roliga och trevliga! Det blir mycket skratt och roliga samtal tillsammans med dom och jag ser alltid fram emot att få träffa dem. Tyvärr träffas vi inte lika ofta som jag vill och hoppas, men jag är så tacksam och glad att just dom två personerna är mina "svägerskor"! Julia och Matilda, jag ser fram emot en fredagslunch med Er snart! :-)

Igår blev det en ganska kort tjejkväll tillsammans med Matilda och Julia, men ändå lika trevlig! Vi möttes upp på Coasters och åt en fantastisk god middag och snackade bl.a om loppisar, drömhus och resor... Sedan bar det av till bion för att äntligen få se 3.e Twilight filmen Eclipse! Jag vet inte om jag har skrivit det förrut, men jag älskar Twilightfilmerna och böckerna och såg verkligen fram emot att se denna film! Och självklart var även denna film hur bra som helst!

Nu: kolla nätet...

    Taggar:


Efter Regnet....
Publicerad:









    Taggar:


Tack, Bästa Julia!
Publicerad:

Genusfrågor, mansroller och jämställdhet är något som ofta diskuteras på våra tjejkvällar. Jag har aldrig haft några större funderingar kring dessa viktiga frågor, innan jag träffade några av mina kära Skellefteåvänner, som verkligen brinner för dessa frågor! De senaste åren har mitt intresse för dessa frågor ökat... vilket har lett till att jag gärna läser bloggar om ämnet.

Tyvärr har dessa frågor och diskussioner i bloggar gjort mig väldigt förvirrad. De senaste halvåret har jag dagligen funderat på just dessa frågor och många gånger när jag har läst en blogg om ämnet har fått panik, blivit arg, ledsen och irreterad och ältat. Ibland har vissa blogginlägg gjort mig irreterad i flera dagar. Varför? För att jag så många gånger inte har hållt med om vad bloggarna har skrivit. Jag har dagligen frågat mig själv: "Vad är det för fel på mig som inte tycker som dessa kvinnor?"  Jag har funderat på om jag missförstår bloggarna eller om det bara är så att jag är en dum blondin som helt enkelt inte tycker som dem, i dessa frågor. Mina känslor och funderingar kring dessa ämnen har jag hållit helt för mig själv, eftersom jag har fått för mig att man kan uppfattas som "dum" om man inte håller med...

I onsdags fick jag chans att prata med Bästa Julia om dessa ämnen, som har legat och gnagt i mig så länge. Jag tog mig friheten att ifrågasätta dessa ämnen som många bloggare tar upp. Det blev en ganska het diskussion om just genus, mansroller och jämställdhet! Men jag kände att om jag någonsin ska få svar på mina frågor och funderingar kring dessa ämnen så måste jag få diskutera detta med någon som verkligen vet vad hon pratar om.

Jag insåg själv under diskussionen att jag sa emot mig själv flera, flera gånger, förmodligen för att jag inte har tänkt lika långt i dessa frågor. Jag insåg även att jag bara under några månader har ändrat min åsikt om just detta. Julia påminde mig flera gånger: "Sofie, så tyckte du inte sist vi pratade om det här..." Jag är helt enkelt en person som kan erkänna att jag har fel ibland (även om jag aldrig gjorde det just då när vi satt och pratade) och som kan ändra mina åsikter.

Nu vill jag ge Världens största Kram och Tack till Bästa Julia, för att Du svarade på alla mina frågor, dumma, som viktiga frågor! Julia, du har fått mig att förstå vad allt detta egentligen handlar om och du har fått mig att förstå varför dessa frågor är så otroligt viktiga! Framförallt har du fått mig att sluta att älta på dagarna och nätterna. Det känns som om du har tagit bort en hög med tegelstenar från mina axlar...

Julia, jag vet hur mycket du brinner för dessa frågor och jag kommer helt klart att stötta dig och alla andra som brinner för det här! Ge inte upp! Jag kommer nog aldrig engagera mig lika mycket som Ni (du och några av dina bloggarvänner) gör, men om jag någon gång hamnar i en grupp där dessa frågor diskuteras, så kommer jag använda Dina kloka ord, Julia! :-)

Julia, jag vill även be om ursäkt för att jag tröttade ut dig med mina frågor. Jag vet hur trött du är på sånna som mig, som inte förstår vad dessa frågor egentligen handlar om... Sorry!

    Taggar:


Sommarnatt i Norrland!
Publicerad:

Dessa bilder tog jag lördagen den 3 juli, vid sjön Bodaträsket utanför Skellefteå. Norrland när det är som bäst!


Klockan 21:23


Klockan: 21:27


Klockan: 21:28


Klockan 21:31


Klockan 22:39


Klockan 22:40


Klockan 23:23


Klockan 23:24

    Taggar:


Kort uppdatering....
Publicerad:

Jag har inte skrivit något de senaste 5 dagarna. Men de senaste dagarna har jag tänkt flera gånger att "de här måste jag skriva i bloggen..." Så nu har jag egentligen väldigt mycket att ta igen. Boas och jag har varit i stugan hela helgen och när det är soligt och varmt så vill jag hellre vara ute och därför har jag inte uppdaterat bloggen.

Just nu är jag på jobbet. Jobbar till kl. 18.00 ikväll, sedan bär det av till stugan igen så det kommer nog dröja innan jag skriver allt jag har tänkt skriva... så Kära Läsare, ni få titta in här en annan dag, då det säkert finns roligare läsning.

Nu ska jag återgå till jobbet!

Öhhh...Inser nu i efterhand (tre timmar senare) att detta inlägg blev otroligt flummigt och otydligt... men ni förstår nog vad jag menar. Alltså sol och värme= inget inlägg!
    Taggar: