Visst är det normalt....?
Publicerad:

... att man som 29-åring, kör lite rally med shoppingvagnen på Ica-parkeringen och åker på skona efter vagnen...?! Hursomhelst så gör jag det varje gång jag ska parkera vagnen efter att vi handlat... sån är jag... :-)

    Taggar:


Tiramisú
Publicerad:

Självklart ska Ni även få receptet på Tiramisun som vi gjorde i lördags. Det var även första gången som vi testade att göra det... och det är mycket lättare än vad man kanske tror... och även Tiramisun blev riktigt god! Det finns flera olika varianter av Tiramisú men vi valde receptet som kommer från Paulo Roberto.



Recept Tiramisú 6 portioner

2
dl
vispgrädde
4 st äggulor
0.75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver

Gö så här: Vispa grädden med 1 msk socker till ett hårt skum. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.

Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål.
Lägg savoardikex i botten på en avlång, fyrkantig form eller i små porionsskålar. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.

Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm.
Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering. Sikta över kakao när desserten ska serveras.

    Taggar:


Incancellabile
Publicerad:

Igår hade Boas och jag Italiensk afton. Vi lagade Risotto och Tiramisu, drack italienskt vin, åt parmesanost och lyssnade på Laura Pausini. Galet trevligt att ha "temakvällar", även fast det bara är en helt vanlig hemmakväll utan gäster...

Det var första gången någonsin som vi lagade Risotto och vi var lite oroliga innan, då vi har hört att det är otroligt svårt att få till den perfekta Risotton... Men jag måste faktiskt skryta lite, vi tycker att vi lyckades göra den perfekta risotton. Den var vansinnigt god! Självklart bjuder jag på receptet som kommer från kokboken "Viva Italia"



Recept Sparrisrisotto

500 gr grön sparris
1½ liter vatten (grönsaksbuljong)
65gr smör
1 gul lök
2 msk olivolja
350gr risottoris
1½ dl torrt vitt vin
50 gr parmesan
salt
svartpeppar

 

Gö så här:
Skölj sparrisen och bryt bort nedersta delen på den. Koka sparrisen i saltat vatten, 1½liter, i ca 10 minuter (stick en koksticka i dem och känn att de är mjuka). Häll av sparrisen och spara kokvattnet i en kastrull. Vattnet ska användas senare. Skölj sparrisen i kallt vatten. Skär av knopparna på de kokta sparissarna och stek knopparna försiktigt i en klick smör. Spara knopparna till senare.

Koka upp kokvattnet (1½ liter) från sparrisen med 3 buljongtärningar (grönsaksbuljong) och ställ den varma buljongen åt sidan.

Under tiden som buljongvattnet kokas kan löken finhackas och även resten av sparrisen ska finhackas. Passa även på att riva parmesanosten. Fräs sedan löken i en gryta med oljan och lite smör, löken ska bli mjuk, men ej ta färg. 

När löken är mjuk ska risottoriset hällas i grytan, låt fräsa under omröring tills riset har blivit helt blankt av oljan. Hä sedan i den finhackade sparrisen i grytan. Häll i vinet och låt koka in i riset. Häll sedan i lite av det heta buljongvatten i grytan, det ska täcka riset med ca. 2 cm. Låt riset småkoka under omröring

Tillsätt mer buljong vid behov. Det ska alltid vara lite simmigt runt riset och det får aldrig koka torrt. Rör ofta! Smaka av riset, när riset är al dente och risotton är krämig, kan du ta grytan från spisen (ca. 15-20 min efter det började koka). Blanda i riven parmesan, sparrisknopparna och resten av smöret. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera Risotton tillsammans med lite hyvlad parmesan på toppen.
Smaklig Måltid!

    Taggar:


Twinkle, Twinkle Little Star...
Publicerad:



Invigde mitt kamerastativ, min självutlösare och mina stjärnfilter ikväll... Vårt Vardagsrumsfönster strålar fint med hjälp av stjärnfilter....

    Taggar:


Min Fredagkväll i punktordning...
Publicerad:

Jag har redan hunnit:

* fredagsstädat
* betalat räkningar
* ätit onsdagens taco-soppa till middag
* premiärfotograferat med nytt stativ, (ny)fjärrkontroll och (nya) filter...
* bloggat
* kollat på Adam Live

...och jag ska...

* kolla på The Voice
* leka med bilder i photoshop
* tillaga en efterrätt
* blogga mer
* börja se Vampire Diaries (äntligen!)
* äta upp efterrätten
* slappa i soffan
* äta lite räkor (om jag är sugen...)
* .... sova....

Min Älskling Boas är ute med grabbgänget denna fredagkväll, så jag passar på att bara göra sånt jag vill göra helt enkelt... Lite skönt faktiskt ;-)
    Taggar:


One Lovely Blog Award
Publicerad:

Jag säger stort Tack till Matilda som har tilldelat mig One Lovely Blog Award, säger även Tack för de fina orden! Matilda är tjejen som ser till att jag alltid har en superfin bloggdesign, hon är tjejen som har Skellefteås snyggaste stil och hon (hennes hem) är även min största inspirationskälla när det kommer till inredning.... en riktigt bra tjej med andra ord och hennes blogg är läsvärd!


Egentligen ska jag skicka denna Award vidare till 5 bloggar, men precis som vid tidigare Awards, så kommer inte jag göra det. Varför? För jag har två favvobloggar som jag läser dagligen och det är just Matildas och även Julias (som redan fått denna Award). Jag läser även andras bloggar ibland, men det är inte särskilt många jag följer... och just därför väljer jag att inte skicka denna Award vidare.... (f´låt om ni tycker jag är tråkig...)

Jag lovar att jag en dag ska lägga ut en lista på alla bloggar som jag gillar och följer nu och då...men det får bli en annan dag!

Jag är hursomhelst Tacksam för alla Awards!

    Taggar:


När Homestaging blir på gränsen till för mycket...
Publicerad:

Homestaging inför en lägenhetsvisning är ett måste, allt för att en lägenhet/hus ska se trevligt och inbjudande ut... Men vart går gränsen för hur mycket man ska styla ett hem? Kolla in bilderna på denna lägenhet som är till försäljning här i Skellefteå. Tror faktiskt att denna lägenhet skulle vara lika fin utan tulpanerna i handfatet, eller vad tror ni?! Men lite roligt är det ändå... :-)
(och om du som äger lägenheten råkar läsa detta så vill jag bara tillägga att lägenheten är himla fin iallafall, med eller utan tulpaner...)
    Taggar:


Gårdagens höjdpunkt
Publicerad:

Även denna torsdag var Malin och jag ut och åt, denna gång var även en kompis till Malin med och då det var fullbokat (!) på "The Bishops Arms", så intog vi middagen på Allstars. Himla trevligt hade vi (som vanligt)! :-)


En rejäl köttbit åt jag på "Allstars"

    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Jag vet att det är farligt, men det är ju så galet skönt. Idag låg jag 20 minuter i ett solarium, inte för att bli brun, utan för att få lite värme och slappna av. Att få ligga i lugn och ro och bara slappna av i skön värme, i 20 minuter... det är härligt, kalla vinterdagar som denna!

    Taggar:


Börjar dagen med två favoriter...
Publicerad:

Tisdag, jag jobbar kväll, vilket betyder ledig förmiddag. Idag börjar jag dagen med två favoriter, ett stort glas kall apelsinsaft och min favorit tidning Drömhem & Trädgård. En perfekt start på dagen!

    Taggar:


Kan det vara Världens Bästa Låt?
Publicerad:

Igår hade vi återigen en Kinect/Singstar-fest, men denna gång hemma hos Hjalle och Matilda. Bland annat körde vi "Queen" på singstar, vilket inte är lätt, men det är iallafall galet bra musik. Tillsammans kom vi fram till att låten nedan kan vara Världens bästa låt.... Lyssna, njut och döm själv!

    Taggar:


Månadens sötsak- Vaniljglass med jordgubbssås
Publicerad:

Det var länge sedan jag bakade något till "Månadens Sötsak", men jag känner nu att det är dax att ta tag i det igen. Den här månadens bakutmaning på Söta Saker är "Klassiker". Jag valde denna månad att göra en riktig klassiker, nämligen Vaniljglass, till glassen kokade jag även en jordgubbssås. Eftersom jag fick en liten glassmaskin i julklapp så har det blivit mycket glass för oss den senaste tiden. Tur att vaniljglass funkar både som tillbehör till de flesta efterrätter, men även helt utan tillbehör.
Söta saker



Recept Enkel Vaniljglass

4 st äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång

Gö så här: Vispa äggulorna tillsammans med florsocker. Skrapa ur fröna från vaniljstången ner i äggsmeten. Vispa sedan grädden i en annan skål. Blanda i äggsmeten med grädden. Häll sedan glassmeten i glassmaskinen. efter ca. 10 minuter (beroende på vilken maskin man har förståss) är glassen färdig att äta. Glassmeten går även bra att hälla i en form och frysa i ca 4 timmar, om man inte har någon maskin... 

Recept Jordgubbssås

250 gr frysta jordgubbar
½ dl socker
3/4 dl vatten

Koka upp allt i en kastrull. Mixa med mixerstav om du vill ha en slät sås. Låt svalna något innan du häller över vaniljglassen.


Vaniljglass med Jordgubbssås!

    Taggar:


Hallonglasstårta
Publicerad:

Jag fortsätter att lägga ut bilder på gamla bakverk som jag hittat igen i bildmappen. Den här Hallonglasstårtan gjorde jag till min födelsedag för 1½ år sedan. Jag serverade den aldrig, utan den stod i frysen som "reserv" ifall det andra fikat skulle ta slut...



Botten
12 söndersmulade digistivekex
smält smör

Hallonglass:
200 g hallon
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
 1 dl kvarg/Kesella
Garnering:
 hallon

Gör så här:
Smula sönder kexen och blanda med några matskedar smält smör. Tryck ut botten i en form med löstagbar form. Mixa hallonen med en stavmixer till en smet. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulorna, hallon, grädde och kesella och rör till en fin smet. Häll ovanpå bottnen och ställ i frysen i några timmar. Ta fram den en stund innan servering och garnera gärna med hallon.

    Taggar:


Ännu en musikvideo med....
Publicerad:

Jag vet att den här musikvideon är gammal, men den är ju bara för bra... eller rättare sagt... tragisk. Har Ni inte sett Takidas musikvideo till "Haven Stay", som alltså släpptes i somras, ta och spana in den nedan.

    Taggar:


Gamla kakor...
Publicerad:

Hittade denna bild i "mat & bak" mappen. Tydligen har jag någon gång under det senaste året bakat en mördegskaka fylld med kokosprickar. Jag har inget minne av dessa kakor, så troligtvis var det ingen succé. Tänk vad många konstiga "bakidéer" man har haft som man sedan glömt bort... tur att jag fotograferar det mesta jag bakar...


Mördegskakor med kokosprickar

    Taggar:


Dagens höjdpunkt: Middag på Bishops...
Publicerad:

Dagens Höjdpunkt: Ikväll blev det middag med Malin L på The Bishops Arms. Vi firade att våra tentor är skrivna och satt och pratade om allt mellan himmel och jord... som vanlig när vi träffas. Riktigt trevlig att gå ut och äta en helt vanlig torsdagkväll!
    Taggar:


Dagens höjdpunkt:.....
Publicerad:

Skulle precis blogga om att dagens höjdpunkt var i kväll när jag fick göra naglar och fick en pratstund med kompisen Malin. Verkligen jättertrevligt! Men... så gick jag in på Facebook och såg denna fantastiska nyhet. Det har kommit en ny Marabou chokladkaka med smak av Saltlakrits... även detta måste ju räknas som en höjdpunkt! (så det blir dubbla höjdpunkter idag). Som vanligt kommer denna fantastiska choklad ut i handeln, då jag precis har slutat äta sötsaker... Så jag får helt enkelt vänta ett par veckor innan jag köper och uttalar mig om Marabou Black... Men det låter som en succé!

    Taggar:


Apelsinsaft, helt enkelt!
Publicerad:

Under hela mittt vuxna liv så har jag aldrig druckit Apelsinsaft, jag tycker att det är en tråkig dryck. Men de senaste veckorna har jag haft en galet stort begär efter just BOB's Apelsinsaft, och då menar jag galet stort begär. Jag dricker mängder med apelsinsaft varje dag. Vart än jag går så tar jag med mig en flaska färdigblandad apelsinsaft, på jobbet, på stan, till vänner, på bio... och tar saften slut så får jag nästan panikkänslor. Självklart måste saften vara riktigt starkt blandad, så därför tar en saftflaska slut väldigt väldigt snabbt, så det gäller att alltid ha en extra flaska med BOB's apelsinsaft hemma... Vi får väl se hur lång tid detta konstiga begär håller i sig, men under tiden så tänker jag fortsätta dricka denna galet goda dryck... :-)

(Förresten... jag vet vad vissa kanske tänker... Svaret är Nej, jag är inte gravid!!)


Finns det nå bättre än ett stort glas, starkt blandad Apelsinsaft?!

    Taggar:


Dagens höjdpunkt: Lunch med Therese
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Långlunch med Therese på Tatung. Som vanligt pratade vi naglar, företagande, annat skvaller och senaste nytt i våra liv... Alltid lika trevligt! :-)

    Taggar:


"Spindel-mat"
Publicerad:

Jag sitter och rensar bland alla mina mat och bak bilder. Jag har helt GALET många bilder på kakor, mat och efterrätter som jag har gjort... och inte bara en bild av varje bakverk, utan typ 47 bilder av varje liten kaka jag har bakat... När jag sitter och sorterar mina mat och bak-bilder så hittar jag en hel massa bilder på "gosaker" som jag har tänkt lägga ut här på bloggen... men som jag helt enkelt har glömt bort...

I höstas, kring Halloween, var denna maträtt väldigt populär hos barnfamiljer. Därför passade jag på att laga denna "spindel-rätt" tillsammans med mina syskonbarn när jag hälsade på dem i november.




Är bra sätt att låta barnen hjälpa till med maten, Bella och Gabbe ville aldrig sluta göra dessa "korv och spagetti-spindlar". Dessutom tyckte de att spindlarna blev godare att äta om man dopade dem i blod... (eller ketchup)

    Taggar:


Dagens höjdpunkt: halva julen åkte ut...
Publicerad:

Jag ska försöka komma igång med att skriva "Dagens höjdpunkt" igen, efter ett långt uppehåll...

Dagens höjdpunkt: Granen har åkt ut och även julstjärnorna i fönstrerna. Känns så galet skönt att få bort alla röda saker och ta in den ljusa inredningen igen. Det kommer dock dröja några dagar till innan alla julsaker är bortstädade ur vårt hem...
    Taggar:


Music Is Better Than Words....
Publicerad:

    Taggar:


Tillbaka till vardagen...
Publicerad:

Gissa om jag har längtat efter denna dag, dagen då jag känner att jag kan hitta tillbaka till en normal vardag.  Inte nog med att jag har jobbat som en galning sedan 1.a december, jag har dessutom pluggat till en viktig tenta, som jag skrev igår (håll tummarna åt mig!). Detta har lett till att jag inte har prioriterat träning och bra mat (som ni tydligt såg i det tidigare inlägget idag). Följden av stressigt liv, dålig mat och ingen träning har lett till att jag har ständiga magsmärtor, magsmärtor som jag lider rejält av.  Nu har jag fått nog av min onda mage och började därför mitt "hälsosammare liv" idag... Jag vet att om jag äter bra och framförallt ofta, då mår även jag bra!

Idag hoppade jag över smarriga kladdkakor/muffins hos Julia & Samuel och väskan med badkläder är packad inför morgondagens simning... Det ska bli en vår fylld med bra mat, daglig träning och förhoppningsvis även en glad mage! Jag är peppad!

    Taggar:


Skellefteås Special- Calskrove
Publicerad:

I fredags fick jag äntligen smaka några tuggor av Skellefteås stora snabbmatssuccé. Har Ni hört talas om Calskroven? Det är alltså ett skrovmål (hamburgare med sallad, dressing och ost och pommes) och som sedan är inbakat i en Calzone... Tro det eller ej... men det var galet gott! Nu åt jag bara 5 tuggor av Calskroven, efter en hel måltid kanske den inte är lika god... Jag kommer helt klart äta den fler gånger.
 

Calskrove- ser kanske inte så gott ut... men det var den... lovar!

    Taggar:


Liebster Blog Award!
Publicerad:

Jag har fått en fin Award, Liebster Blog Award, av Camilla. Besök gärna hennes blogg, hon bjuder bl.a. på en hel del smarriga recept... och mycket annat!



Tänk vad glad man kan bli över en utmärkelse...!
Tack igen, Millan!

    Taggar:


Mitt huvud är just nu ett virrvarr av...
Publicerad:

...självkostnadskalkyler, periodkalkyler, divisionsmetoden, normalmetoden, ekvivalenttal/volymer,
orderkalkyler, påläggskalkyler, fördelningsnycklar, ABC-kalkyler,
Bidragskalkyler, divisionsmetoden, stegkalkyler,
investeringskalkyler, pay-backmetoden, nuvärdemetoden, annunitetsmetoden,
standardskostnader, avvikelseanalyser,
trånga sektioner, täckningsbidrag, säkerhetsmarginaler,
resultat, resultatbudgetar, likviditetsbudgetar och balansbudgetar.... 

Jag hoppas att detta virrvarr av olika kalkyler får en tydlig struktur i min hjärna innan lördag...

    Taggar:


Jag sover upp & ner...
Publicerad:

I två nätter har jag sovit ensam och som de flesta vet så har jag väldigt svårt för att sova ensam hemma... Jag funderade länge på om jag skulle sova i soffan dessa nätter... Men istället för att sova i soffan kom jag på att jag sover nog ganska bra i sängen om... jag lägger mig på Boas sidhalva och sedan vänder mig upp och ner, så jag har huvudet där han normalt har fötterna, så så fick det bli.... hur konstigt det än låter :-)

Jag har inte sovit jättebra, men jag har sovit iallafall... ser dock fram emot natten då jag slipper sova ensam...

    Taggar:


Kärlek & Värme
Publicerad:


Saknar Boas och Härliga sommarkvällar... Ikväll får jag äntligen krama Boas igen... Varma sommarkvällar känns det som en evighet till... 

    Taggar:


Bilder från "Modell för en dag..."
Publicerad:

Veckan innan jul var jag och min kompis Malin iväg på "modell för en dag" här i Skellefteå. Roligt att bli sminkad och fotograferad av duktiga människor. Tyvärr är bilderna väldigt dyra... men ett par bilder köpte jag iallafall...





Nu: titta på Eat, Pray, Love....

    Taggar:


Hur gick det med Frans-näringen?
Publicerad:

I september skrev jag ett inlägg om Ögonfrans-balsam. Jag skulle prova två olika märken, för att sedan se vilken av de två som var bäst... Efter ca. 8 veckor skulle man se en liten skillnad, men efter 16 veckor så skulle man se en stor skillnad och ögonfransarna skulle vara både längre och tjockare...

Näringen/balsamet funkar så att Fransarna sitter kvar längre på ögonlocket, vilket leder till att de hinner växa sig längre, innan man tappar dem.

Hur gick det då? Tyvärr slutade jag använda fransnäringen efter bara 8 veckor, därför fick jag aldrig se maxresultatet. Men efter 8 veckor hade mina fransar blivit något längre. Jag tyckte själv att märket LashFood (dyrare) hade gjort mina fransar något längre än Refectocil (billigare), men det kanske bara var en känsla, vet inte om det faktiskt var så eller inte...

När jag däremot slutade använda Fransnäringen efter 8 veckor, så märkte jag väldigt tydligt att jag tappade fler fransar på det ögat där jag använde Refectocil. Jag gissar därför att det märket också funkade, då jag plötsligt tappade fler fransar än normalt då jag slutade använda den. Jag tycker inte att jag tappade lika många fransar på det ögat där jag använt LashFood

Planen är att jag ska börja använda dessa två produkter igen och denna gång hålla ut i alla 16 veckor... Vi får se om jag lyckas komma ihåg det varje kväll i 4 månader... om jag gör det så lovar jag att lägga ut bilder på mina fransar i april... fortsättning följer...

    Taggar:


Långhelgen som gick...
Publicerad:

Det har varit en lång helg och för första gången på länge har jag kunnat slappna av och ta det lugnt på dagarna. Både på torsdag och fredag hade Boas och jag lugna hemmakvällar, med god mat och slapp framför Tv.n.


Fredagens middag: Plankstek

På lördagen tog vi en shoppingdag på stan, med inriktning på Rea-hyllorna. Jag tror faktiskt att det är första gången i mitt liv som jag faktiskt lyckas fynda riktigt bra kläder till mig själv på rean. Vad sägs om ett par Jeans för 74kr (ord 399:-) och två stickade tröjor för totalt 100kr. Självklart blev det lite shopping från "Vårnyheterna" oxå... :-) Vi tog en lunchpaus på Restaurang Carl-Victors, där det serverades himla goda luncher.


Grillad Räksmörgås och en Ceasarsallad från Carl-Viktors

I går kväll, lördag, så hamnade vi nere på stan med Hjalle och Matilda. Det som bara skulle bli en lugn kväll på stan slutade med en hel natt med Kinect och Singstar hemma hos oss. Det var invigning av vårt Kinect och vi var lite oroliga att grannarna skulle komma och klaga när vi hoppade längdhopp, hoppade häck och spelade fotboll i vårt lilla vardagsrum till klockan 5 på morgonen... Kinect var iallafall helt galet roligt!!!


Matilda och Boas i Fotbolls-final. Trots många snygga räddningar av Matilda så vann Boas Kinect-tävlingen!

Idag har vi tagit en lång sovmorgon och slappat. Om ett par timmar flyger Boas ner till Skåne på utbildning och jag blir då ensam hemma i två dygn. Det kommer faktiskt bli ganska skönt att var själv ett par dagar, men Ni kan förbereda er på många blogginlägg under tiden... :-)

    Taggar:


Julklappar By Silwer...
Publicerad:

Inför Julen 2011 valde jag att tillverka några Julklappar på egen hand.... jag kan inte komma ihåg att jag någonsin gjort det tidigare, därför var det lite extra roligt. Och vet Ni vad... det är faktiskt roligare att ge julklappar som man har gjort själv...


Senap av olika sorter och Mazariner har vissa vänner fått.


Till min kollega gav jag ett stort fat med blandade godsaker...


Min mormor fick ett inramat foto som jag själv har tagit...


... det fick även mina föräldrar. Tavlan "Tro, hopp & Kärlek" blev deras Julklapp från mig.


Och som Ni redan vet... så fick mina kunder Cake Balls....

    Taggar:


Julnaglar i mängder...
Publicerad:

Det var länge sedan jag la ut bilder på naglar här på bloggen. Så därför kommer här massor av olika Julnaglar som jag har gjort på kunder innan Jul och nyår...










    Taggar:


Gott Nytt År!
Publicerad:

År 2011's sista dag tillbringade vi hemma hos Boas syster, Julia och hennes familj. En helt perfekt Nyårsafton med trevligt sällskap, sällskapsspel, Wii-spelande och fantastiskt god mat. Tyvärr tog jag inte så mycket bilder från kvällen, men alla tre rätter fick jag på bild iallafall...




Jag lämnar år 2011 bakom mig med stor glädje och ser fram emot 2012, som jag tror kommer bli ett fantastiskt år och jag har en känsla att detta år kommer bjuda på en hel del förändringar... 

Gott Nytt År!

    Taggar: