Valborg i Skellefteå!
Publicerad:


Träden har precis börjat få några gröna knoppar.


Isen i Skellefteälven är helt borta!

    Taggar:


Skatteskuld- vilken lycka!
Publicerad:

Igår skrev jag att jag snart får börja shoppa igen och idag fick jag veta att jag har haft shoppingförbud helt i onödan...

En av de stora anledningarna till att jag har haft shoppingförbud i 4 månader är att jag hade räknat ut att jag skulle få en enorm skatteskuld iår, så därför behövde jag spara ihop pengar till denna tråkiga skatteskuld. Jag hade dock inte räknat på ev. avdrag i deklarationen...

Idag hade jag möte hos revisorn och vi gick igenom alla avdrag som jag kunde göra på deklarationen. När alla avdrag var gjorda och deklarationen färdig att skickas in så visade det sig att min skatteskuld blev mycket mycket mindre än vad jag trott, hela 25 000kr lägre än vad jag trodde! Lycka & Glädje var precis vad jag kände när jag fick veta vad min skatteskuld uppgick till! :-) Så imorgon så kommer jag betala min skuld till Skatteverket med ett stort leende på läpparna (hur ofta känner man så för att betala skatt egentligen?)

Det bästa av allt är förståss att jag (företaget) plötsligt har massa pengar "över"! *Jublar*  Hur ska jag egentligen fira det här? :-)

    Taggar:


3 dagar kvar...
Publicerad:

Nedräkningen har börjat... på söndag är det 1 maj! Visst vet Ni vad det betyder? MITT SHOPPINGFÖRBUD ÄR SLUT! Gu vad jag har varit duktig! Sedan 1 januari iår så har jag endast köpt:

*ett par strumbyxor
*ett skärp
*ett par byxor
*två tavlor
*sittkuddar till balkongen

... och that's it! Men nu är jag redo att börja shoppa igen :-)

Idag kom ännu en Halens-katalog med posten, jag började genast kryssa för och ringa in alla kläder och skor som jag vill ha... Slutsumman blev 4 282kr :-) Nu börjar det jobbiga: välja ut de snyggaste plaggen för att dra ner kostnaden...


Långklänning från Halens... Vill ha!

Nu: rulla fram yogamattan och träna lite!

    Taggar:


Påsken 2011!
Publicerad:

Påsken och långledigheten är slut. Jag har haft en himla lugn och skön påsk. Vi har egentligen inte haft nått planerat, men gjort en hel del saker ändå. Fika i solskenet i S&U stuga, biobesök, spontanbesök hos vänner, slapp på balkongen och självklart har vi ätit en massa gott! Te.x har vi under påskveckan köpt totalt 2,4 kg godis... och ja, allt är nu slut!

Så nu när påskmaten och påskgodiset är slut, så är det dax att ta nya tag. P.gr.a sjukdom och påsken så har jag tappat mitt "träningsflow" helt och hållet. Igår bestämde jag mig för att börja en "träningsmånad", en månad fylld av träning, på alla lediga stunder. Vi var t.o.m och köpte en diskmaskin igår, vilket gör att det blir mer tid över till promenader och träning :-) Idag har jag tagit två långpromenader och yogamattan är framrullad framför Tv.n, så nu blir det sit-ups i alla reklampauser! Jag är laddad och redo för nya tag! :-)


Sill, laxcheesecake, ägg, prinskorv och potatis. Allt som behövs på Påskafton!

Nu: Vänta på att Big Brother ska börja... (ja, jag är besatt av BB...) 

    Taggar:


Springtime!
Publicerad:



    Taggar:


Glad Påsk!
Publicerad:

Önskar Er alla en glad och trevlig Påskafton! Själv ska jag ligga på balkongen och sola mest hela dagen... Lite tillredning av Laxcheesecake, sillinläggningar och efterrätter blir det förståss oxå idag!


Glad Påsk!

    Taggar:


Vår- balkong!
Publicerad:

De flesta som följer min blogg vet hur roligt jag tycker det är med blommor, trädgård och utomhusfix! Tyvärr har vi ingen trädgård utan bara en balkong att "vårstäda". Men gissa hur mycket tid och pengar jag lägger ner på att få balkongen trevlig?! Igår gjorde jag sista fixet på vår balkong, så nu är den vårfin! Jag längtar dock redan till försommaren då jag får fylla balkongen med sommarblommor, örter och kryddor...


Supernöjd med de nyinköpta sittdynorna, endast 29kr/st från ÖoB.

    Taggar:


Nu är jag mig själv igen! :-)
Publicerad:

Förra onsdagen blev jag tvungen att avboka min frisörtid p.gr.a sjukdom. Tyvärr hade min frisör ingen ny tid att erbjuda innan sommaren, så hon tipsade om en annan frisör. Så i tisdags var jag iväg till en annan frisör i stan och slingade blonda slingor, så nu är jag blond igen! Känns riktigt bra, trots att jag fortfarande inte är riktigt så blond som jag tänker att jag ska vara i sommar.

    
Brunett i vintras.....                            ...Öhh, konstig mellanfärg...               .... och nu blond igen.... :-)
    Taggar:


Jaha... men då förstår jag!
Publicerad:

Som Ni redan vet så låg jag i feber och hemska magsmärtot förra veckan. Då kunde jag inte riktigt förklara vad det var för fel på mig, men jag gissade på gallanfall eller extrem variant av magkatarr.

Idag kom svaret på min sjukdom. Skellefteås vatten har drabbats av parasiten Cryptosporodium, en vattenparasit som kan ge magsjuka, feber, huvudvärk, magont... o.s.v. Så just nu får skellefteinvånarna inte dricka kranvattnet. Allt vatten måste kokas först! Visst kommer Ni ihåg hur det var i Östersund i vinter? Mmm, nu är det alltså Skellefteås tur.

Precis innan Nyheten om parasiten nådde mig idag, så drack jag ett stort glas med isvatten... Shit, vad jag ångrar det just nu! :-)

    Taggar:


Grillpremiär!
Publicerad:

Helgen har inte varit riktigt så solig och varm som jag hoppats på, men tillräckligt fin för att ha grillpremiär! På fredagkvällen invigde vi vår "balkonggrill" och bjöd Hjalle och Matilda på grillat. Smarrigt värre och en trevlig kväll som slutade med Buzz (som jag vann 2 ggr) och Singstar! Perfekt fredagkväll på alla sätt och vis! Även på söndag blev det grillning. Tvärr har det varit lite för kallt för att sitta ute och äta, så det får dröja innan vi har middagspremiär i kvällssolen. Men jag räknar med att det blir mååånga grillkvällar på vår balkong i sommar! :-)


Vår nyinköpta balkonggrill kommer användas mycket i sommar!

    Taggar:


Mer om Resan...
Publicerad:

Det var med flit som jag inte skrev ut vart vi ska åka i augusti... tänkte att Ni minsann kan få vara lite nyfikna. :-) Men då det inte på nått sätt är hemligt och då många har ringt och frågat så ska jag inte låta Er fundera längre. Vi kommer åka till Gumbet (Bodrum) i Turkiet, All inclusive i 1 vecka! Är Ni jättenyfikna på hotellet så kan Ni gå in och läsa mer och titta på mer bilder här!

Nu: ....

    Taggar:


Plättar med sylt och grädde!
Publicerad:

Så här på vårkanten blir jag alltid lite extra sugen på våfflor och plättar med sylt, glass o grädde. Igår blev det pannkakor till middag. För att variera lite gjorde jag istället plättar till dagens lunch. Hur gott som helst!


Nygräddade plättar med sylt, grädde och florsocker serverades till lunch, i vårsolen idag! Smarrigt!

    Taggar:


Chokladkaka med kokosöverdrag!
Publicerad:

Den här galet goda kakan är både mjölkfri och äggfri, helt perfekt för mjölk- och äggallergiker! Men även perfekt för alla som vill äta en smaskig kaka!


Chokladkaka

2,5 dl socker
50 gr rumsvarmt mjölkfritt margarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl havredryck

Kokostäcke
100 gr kokos
1 dl strösocker
½ dl sirap
Knappt 50 gr mjölkfritt margarin
¾ dl Oatly iMat (13%)

 Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken. Vispa i minst 2 minuter. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 150° i 35-40 min.

Kokosblandningen kokas i 5 minuter. Efter att kakan gräddats bred på blandningen och grädda ytterligare ca 5 minuter tills täcket fått en gyllene färg.
    Taggar:


Välkommen till tråkbloggen!
Publicerad:

De senaste veckorna har jag känt mig väldigt tråkig och det avspeglar sig även här på bloggen. Jag har inte bakat, inte fotograferat, inte gjort nå spännande... Nu är det dax för ändring! Fr.o.m nu så ska jag bli bättre på att lägga ut bilder på saker och ting och uppdatera lite oftare. Nu får det vara slut på tråkbloggandet!

    Taggar:


Hur e läget idag då?
Publicerad:

Idag är jag tillbaka på jobbet, jag är inte i toppform, men jag är iallafall feberfri. Igår började jag må bättre. Febern låg på närmare 38 grader och magen gjorde lite ont. Men jag orkade ta en promenad i solen, plocka lite här hemma och torka av utemöblerna. Så därför bestämde jag mig för att iallafall testa att ta två kunder idag, en på morgonen och en på eftermiddagen...

Vaknade imorse feberfri, men jag har fortfarande lite ont i magen. Bara för att Ni som träffar mig på dagarna inte ska bli oroliga så kan jag skriva att jag inte har magsjuka! Jag har inte mått illa, jag har inte kräkts och jag har full aptit och äter lunch, middag och fikar varje dag, utan större problem. Smärtan sitter i mellangärdet, precis där revbenen möts och känns väldigt mycket som magkatarr (men periodvis 100 grr värre)

Eftersom jag inte varit till någon läkare, så har jag satt egna diagnoser (med hjälp av Google förståss)... Magsmärtorna beror troligtvis på gallbesvär eller en extremvariant av magkatarr, förmodligen inte magsår. Det konstiga är febern som jag haft i 4 dagar. Febern tyder på att jag har en inflammation t.ex. kan man få frossa och feber om gallblåsan inflammerats... Så om magontet fortsätter, så har jag bestämt mig för att besöka en sån där läkare och se om han/hon vet mer än Google... och kanske t.om kan hjälpa mig med problemet :-)

Nu ska jag vila några timmar, hoppas att magen blir bättre, så jag kan gå tillbaka och ta nästa kund på eftermiddagen.

    Taggar:


Ibland vill man bara dö...
Publicerad:

(Ber om ursäkt redan nu för mitt klagande i nedanstående inlägg. Jag vet att det alltid finns människor som mår mycket sämre än mig, så därför brukar jag inte tillåta mig själv att klaga över mitt eget mående, men igår var en riktigt jobbig dag...)

Som jag skrev i förra inlägget så har jag haft feber sedan i söndags (och även idag). Däremot valde jag då att inte skriva om mina magsmärtor... Jag lever ju med daglig magont och har ofta magkatarr, så magsmärtor har blivit en normal del av mitt liv... Men de senaste tre dagarna har jag haft en annan typ av magsmärtor.

I måndags tänkte jag att det kanske är magsjuka på gång ändå, men det kändes verkligen inte som "magsjukesmärtor" och jag mådde inte illa... Under gårdagen blev magsmärtorna bara värre o värre o värre. Magsmärtorna kom från mellangärdet och strålade ner över magen. Jag drack blåbärssoppa, samarin, hälsofil, activa... allt för att lindra, men det blev bara värre. Jag snurrade runt i soffan, kunde inte ligga på mage, inte rygg, inte sitta, inte stå. Till slut låg jag gråtande i soffan och bad Boas kolla upp olika magsjukdomar t.ex blödande magsår... Boas tjatade om att åka in till akuten, men jag vägrade! Jag försökte kräkas ut de onda, men inte lyckades jag med det heller...

Efter en jobbig kväll, somnade jag vid 23.00... Men vid 01.30 vaknade jag med samma hemska smärtor igen,men lyckades somna om efter att ha promenerat runt lite och druckit samarin...

Just nu mår jag ok. Febern ligger på 37.7 och magen brummar lite oroligt. Ska försöka äta lite och hoppas att det bli bättre då... Vad det än är jag har drabbats av så hoppas jag att det inte blir lika illa som igår!

    Taggar:


Jag som alltid är frisk...
Publicerad:

...har drabbats av feber... Redan i söndags kände jag mig lite energilös, snurrig och hade ingen aptit (vilket är ganska vanligt att känna på söndagar). Igår, måndag, var det inte bättre... tvärtom... kände mig snurrig och febrig. Trots det kämpade jag mig genom en arbetsdag och gjorde naglar på alla 4 kunder. Kvällen tillbringande jag dock sovandes i soffan, med kläder, filtar och duntäcket...

Imorse kände jag mig piggare, men febertermometern visade motsatsen. 39.2 i feber... Så denna dag spenderas under täcket, i soffan. Jag har avbokat kvällens tre kunder, men hoppas jag kan vara tillbaka på jobbet imorgon igen!
    Taggar:


Resan är bokad!
Publicerad:



Den 27 augusti åker Boas & Jag och Linda & Tomas till detta fantastiska spa-hotell! Känns skönt att ha något att se fram emot! :-)
(alla bilder är stulna från Fritidsresor)

    Taggar:


Påsknaglar!
Publicerad:


Så här blev mina nya naglar. Grön krita, vit Fine liner och paljetter! Supernöjd med dem!


Jag gjorde dessa på en kund igår!

    Taggar:


7 April 2011!
Publicerad:

Gårdagen var toppen, helt perfekt! Boas o jag lyxade och åt fantastiskt god mat på "Los Pepes". Planen var att vi skulle gå på bio efteråt, men det slutade med en drink och hockey på Allstar istället.


Tapas på Los Pepes. Ostfylld paprika, skaldjursknyten och vitlöksmarinerade sniglar rekommenderas varmt!


Goda tryfflar fick det bli till efterrätt!


Avslutade med en drink och galet spännande hockey på Allstars!

Kändes helgalet att "lyxa" så på en torsdagkväll, men önska vi gjorde det oftare. Ikväll blir det lasagne och rött vin framför "så ska det låta" Ännu en mysig fredagkväll tillsammans med Boas!

    Taggar:


I Shine Because Of You Today!
Publicerad:

Idag är det 6 år sedan den där kvällen... den där natten... och den där morgonen då Boas och jag blev tillsammans. Och efter sex år tillsammans är jag fortfarande tokkär! :-) Att leva tillsammans med en person som alltid kommer och avbryter mig när jag diskar för att han vill ge mig en kram, som alltid pussar mig en gång på varje kind innan vi somnar och som dagligen säger att han Älskar mig... det är det bästa som finns!

Fortfarande så saknar jag honom när jag inte är med honom. Fortfarande får han mig att skratta. Och inte nog med det, i mina ögon är han fortfarande den snyggaste personen som finns!
 
Älskar Dig, Boas!

Jag och Boas sommaren 2008

    Taggar:


Nails By Silwer!
Publicerad:

Här kommer bilder på naglar som jag har gjort den senaste veckan!

    Taggar:


The Nr. 1 Family! :-)
Publicerad:

Ibland, inte så ofta, men ibland så får jag en enorm hemlängtan och känner stoooor saknad efter min familj, efter mamma, pappa, systrarna med respektive och syskonbarnen. Ikväll är en sån kväll... jag kan inte ens sova, ligger bara och tänker på att jag borde åka hem oftare. Samtidigt som jag irreterar mig på att ingen här verkar förstå eller bry sig att jag känner så...  

Har jag någonsin skrivit att jag har Världens Bästa Familj?! Låt mig presentera Familjen Silwer :-)

Familjen Silwer bestod en gång i tiden av pappa Sture, mamma Annki, storasyster Marie, jag och lillasyster Caroline. Tillsammans växte vi upp i ett rosa radhus fyllt av skratt (jag har en mor som ofta bryter ut i enorma skrattattacker som smittar av sig till alla!) Varje sommar reste vi land och rike runt och trängde ihop oss i vår lilla vit/roströda husvagn, årsmodell -77 (inte konstigt att vi är galet bekväma i varandras sällskap, fiser och rapar inför varann utan att skämmas) För övrigt är husvagnssemestrarna de absolut bästa minnena jag har från min barndom! 

Idag när jag besöker, det numera gråa radhuset, är det inte en lugn stund! Vi har blivit fler i familjen och Total kaos utbryter på lugna gatan när vi systrar samlas tillsammans med respektive och 2 små busfrön (har en far som busar med de två små, tills all energi är slut) Jag kan avsluta med att berätta att de senaste åren så har mamma och pappa inte haft några grannar vägg i vägg med deras hus... Kan det vara så att ingen klarar av att bo granne med den galna, högljudda, kaotiska, men ack så kärleksfulla, Familjen Silwer på Ekgränd 5? 


Kaosbild från julen 2007 med systrarna Silwer, Bella och gammelmormor. Vilket liv och vilket kaos som uppstod! Efter flera misslyckade försök att få en bra bild så gav gammelmormor upp och lämnade soffan...

    Taggar:


Dagens paparazzibild!
Publicerad:



The Playtones kom 6.a i årets melodifestival med låten "the King".
Nej, jag kände mig inte ett dugg fånig när jag ställde mig i vårt sovrumsfönster och började fotografera deras turnébuss... :-/

    Taggar:


Det var på tiden...
Publicerad:

Boas och jag är inte bortskämda med fredagsmys tillsammans. De senaste 7 månaderna har Boas jobbat som bartender på Allstars nästan alla fredag o lördagkvällar. Men igårkväll hade Boas turen att få vara ledig. Vet Ni att man uppskattar fredagsmys mycket mer när man nästan aldrig har det?! Kvällen tillbringades i soffan framför TV.n. Det serverades god mat som VB-paj, räkor, vitlöksbröd, guacamole och till det serverades ett gott Italienskt vitt vin som Boas köpte när han var i Italien i oktober. Så perfekt som en fredagkväll kan bli!


Lyx- så kändes gårdagen tillsammans med Min Älskling!

Boas är ledig även idag, men trots det är jag ensam. Han drog iväg på en TV-spelsdag med grabbkompisarna redan imorse och kommer nog inte hem än på några timmar... Som tur är har jag haft fullt upp hela dagen. Har handlat, städat, bokfört i många timmar och bakat, bakat, bakat :-)

Nu: ta ut kakan ur ugnen!

    Taggar: