Glass i Stora lass...!
Publicerad:

Jag slängde ihop en glassmet för ett par timmar sedan. Den står just nu i frysen... Den är alltså inte klar än, men trots det har jag gått och tagit en sked från den nu och då... Så nu är det bara halva glassen kvar typ. Visst förstår Ni att denna glass är helt galet god!!! Bild och recept kommer när glassen är helt klar (om den inte är slut innan dess ;-)

Nu: Idol...

    Taggar:


Time Flies...
Publicerad:

Om precis två veckor är jag i Egypten! Tänk vad tider går snabbt! Resväskan är packad, medicinerna inköpta och biljetterna är utskrivna! Jag är redo för semester! Min semestertripp börjar redan nästa fredag, då jag åker hem till Fränsta över helgen. Sedan blir det ett dygn i Stockholm innan vi lyfter mot varmare breddgrader. För er som vill veta så har det varit 36 grader varmt där idag och inatt kommer temperaturen ligga på 29 grader! :-) Bye bye svenska frostnätter!

Men hur packar man resväskan om man ska vara 3 dygn i Sverige innan man åker? Höstjacka kommer jag behöva, men inte vill jag släpa med det till Egypten. Kan jag ha strumpbyxor, jeanskjol, linne och kofta i 3 dagar tro? Det tar lite plats och linne och kjol kan jag använda i värmen oxå... Ja, planering av "Sverigekläder" krävs!

För några veckor sedan fick vi reda på att Fritidsresor tyvärr har flyttat oss till ett annat hotell. Det har fler *stjärnor* än det vi först bokade, så det borde ju vara bättre. Hoppas på det iallfall!



(bilder från fritidsresor.se)

Nu: skriva ut papper om Sharm El sheikh

    Taggar:


Samma, men ändå inte...
Publicerad:


Jag var ute och tog 150 bilder på detta motiv idag. Här är ett exempel på samma bild men olika bländare. Gu´vad roligt det är att fotografera på hösten!

    Taggar:


Rensning nr.1
Publicerad:

Har du oxå en sån där byrålåda, där du stoppar allt som du inte vet vart du annars ska lägga det. Där ligger det gamla batterier, gamla kvitton och busstidtabeller, hänglås och okända nycklar i mängder, gamla mobilladdare, trasiga solglasögon... Ja, du vet, en riktigt skräplåda!

Vi har en sån byrå i hallen, där två lådor är fulla av just skräp. Idag tog jag och rensade dessa lådor! Jag slängde bibliotekskort från min gymnasieperiod, kvitton fr. 2003, VIP-kort till Sturekompaniet (ca. 7 år gammal), konsertbiljetter fr. år 2000, mängder med gamla batterier och nycklar som jag inte har en aning om vart de går! Om någon saknar en husnyckel, så har jag hittat en som jag inte har en aning om vems det är...

Rensade även möss/vantlådorna och slängde mina vantar som jag stickade när jag var 11 år (17år gamla alltså). Ja, Boas och jag har bestämt att vi ska rensa bort allt som inte används, innan flytten. Så det här var bara början! Men vad skönt det känns!

Nu: diska

    Taggar:


Höstens goda...
Publicerad:



    Taggar:


Nya tavlor kanske.
Publicerad:

Jag gissar att vi kommer behöva några nya tavlor i den nya lägenheten. Jag ska slänga några och andra kommer helt enkelt inte att passa in... Imorse kom jag på idén att göra egna tavlor, av mina fotografier. Vad tror Ni... Några svart/vita bilder från Sundsavll i vardagsrummet och 4 tavlor av de 4 olika årstiderna i sovrummet. Jag tror det kan blir bra. Jag ska iallafall framkalla stora fotografier och rama in, så får vi se hur det blir...

Nu: invänta nästa kund.
    Taggar:


True Colors.
Publicerad:

Både igår och idag har jag varit ute och tagit massa, massa höstbilder. Här kommer några bilder på det vackraste trädet jag såg på promenaden idag! Fler höstbilder kommer en annan dag!

    Taggar:


Wiiiiiii...
Publicerad:

Nyss hemkommen efter en helkväll hos Therese. För er som inte känner Therese så kan jag berätta att vi lärde känna varandra på Nagelutbildningen i Umeå för drygt 1 år sedan. Nu är vi goda vänner och kollegor (eller konkurrenter, då vi arbetar på olika nagelsalonger)

Kvällen började med Kinamat från Wok N´Roll och sedan blev det hård träning! Slalom, bowling, yoga, tennis, rockring och rally.... Visst förstår ni att vi har spelat Nintendo Wiii hela kvällen?! För mig var det prämiär! Shit, vad roligt det var! Så nu ska jag tjata till mig ett Nintendo Wii av Boas (tror dock inte det blir något problem) Av någon konstig anledning höll Therese på att kvävas av skratt när jag skulle gå balansgång...  Ja ja... en mycket trevlig kväll har jag iallafall haft!

Nu avslutar jag kvällen med en god saltlakritsglass till kvällsfika... Boas kommer hem om 3 timmar och inatt ska jag ska försöka sova lite innan dess! Tack och god natt!

    Taggar:


Lördag.
Publicerad:

Vilken härlig dag det har varit! Och bättre blir den!

Tog en rejäl sovmorgon imorse (till 12.00). Jag valde att börja dagen med en joggingrunda i höstsolen (min 3.e joggingrunda dennna vecka :-) Så galet skönt det är att springa i elljusspåret denna tid på året, så friskt och så vackert!

Efter joggingrundan gick jag hem och fixade mig, för att sedan ta en lååång promenad i höstsolen. Jag tog förståss med mig kameran och tog många vackra höstbilder! Så jag har varit ute nästan hela dagen!

Boas har redan åkt till jobbet. Det här blir den 3.e helgen i rad som vi inte umgås med varandra... Men det betyder ju att nästa helgkväll tillsammans med honom kommer jag uppskatta otroligt mycket! (vi vet dock inte när det blir....)

Snart ska jag åka till stan. Det blir en helkväll hos Therese. Först middag hos henne och sedan få vi se vad kvällen erbjuder. Tror det blir hur trevligt som helst!

Nu: sminka mig lite...

    Taggar:


Love.
Publicerad:



Om två veckor får jag äntligen träffa dom igen... Längtar såå!

    Taggar:


Sushi & Saltlakritsglass.
Publicerad:

Kvällens måltid bestod av sushi och hemgjord lakritsglass.


Sushi från Ica är inte den bästa, men det är den som är lättast att få tag när man plötsligt blir sugen på sushi!


Igår kväll kom jag på att jag måste testa att göra egen glass med Plopp saltlakrits och mjölkchokladbitar i. Så idag slängde jag ihop det. Smaken var god, men Ni får inget recept på den... Jag misslyckades nämligen helt med konsistensen (grädden skar sig rejält...) Jag får exprimentera vidare med denna smakkombinationen...

Nästa glassexpriment blir Marabou kokosrulle-glass. (Boas idé) Men det får bli en annan ensam-kväll...

Nu: kolla på doobidoo... :-)

    Taggar:


....I feel it in my Toes...
Publicerad:

Igår gjorde jag om mina tånaglar, inför utlandsresan. Så nu är mina fötter redo för en promenad på stranden...


LE gelé med perfect white, strasstenar och dekorationer!

    Taggar:


Blåbärscheesecake i glas!
Publicerad:

Vill du ha en god efterrätt snabbt? Då är blåbärscheesecake i glas ett tips! Förra fredagen gjorde jag denna goda efterrätt till mig...

Blåbärscheesecake i glas
ca: 4 glas (beroende på storlek)

8st digestivekex
250gr vaniljkesella
200gr cremecheese
0,5dl florsocker
4dl blåbär

Blanda kesella, creme cheese och florsocker. Ta hälften av smeten och blanda med 2 dl blåbär. Smula ner hälften  av kexen i glasen. Varva sedan cremecheesesmeten, blåbärssmeten, blåbär och digestivekex i flera lager. Toppa med några blåbär! Låt stå i kylskåp en stund.

Enkelt och galet gott!

    Taggar:


Fredag.
Publicerad:

Har varit ledig idag och tagit det ganska lugnt... Boas åkte och jobbade kl. 16.00 och då passade jag på att gå en runda på stan. Blev lite inköp av resegrejer, typ tandborstfodral, små reseförpackningar av saker och ting.

Ikväll blir det som vanligt en ensam fredagkväll framför TV.n med god mat :-) Och förmodligen blir det fler blogginlägg under kvällen...

Nu: städa undan lite och packa lite
    Taggar:


Det blev ju bra det här...
Publicerad:

Imorse ringde de från Skebo och erbjöd oss en av lägenheterna som vi tackat Ja till! Tyvärr blev det inte den lägenhet som vi var mest inställda på att vi skulle få (hade bättre köplats på den). Men vi fick den andra som vi hoppades på! Så kontraktet är skrivet och klart. Den 1 november flyttar vi till Norrböle!

Lägenheten vi ska flytta till ligger 600 meter från mitt arbete, 1 km från stan och bara 400 meter från simhallen, så nu ska jag simma oftare (den träningsform jag gillar bäst!) Lägenheten är ljus och fräsch. Köket är nästan lika stort som vårt nuvarande, men med vita luckor (Yes!) Jag tycker i det stora hela att lägenheten känns ljusare och finare än vår nuvarande. Den har två "walk-in closets", men vi kommer nog använda en av dem som kontor, med skrivare, pärmar och sånt. Det känns riktigt, riktigt bra!

Så nu är jag redo att börja packa och rensa här hemma! Vi kommer måsta sälja och skänka bort några möbler till bättre behövande, så det är bara att sätta fart! Ska bli så galet skönt att få rensa bort allt skräp. Jag ska skänka bort varenda tavla, kruka, fönsterlampa, kökspryl..... ja, allt som inte används för tillfället ska Bort!

Nu: Kolla in Ikeas hemsida, för vid flytt måste vi ju dit och shoppa! *Jublar*

    Taggar:


Veckans naglar...
Publicerad:

Min kamera är fortfarande trasig, men jag har lämnat in den på lagning iallafall... I veckan kom jag på att jag kan ju faktiskt fotografera naglar med min mobilkamera. Det är verkligen inte bra bilder, men det är bättre än inga alls...

    Taggar:


När Löven faller ner...
Publicerad:


    Taggar:


Tidsfördriv...
Publicerad:

Ensam hemma hela kvällen. Boas slutar jobba kl. 2.00 inatt, så jag får försöka roa mig själv ikväll... Idag var vi och kollade på en till lägenhet, en mycket liten lägenhet... Den var dock fräsch och tapeterna hade våra färger. Enda nackdelen var att köksluckorna var i typ bokfaner och jag är himla less på träfärgade skåpluckor, vill helst ha vita. Att köket var mini-mini är förståss också en nackdelen. Fördelarna är att det tog 1 minut att gå till mitt jobb och att balkongen var stor och i västerläge!

Så nu väger Boas och jag fördelar mot nackdelar igen. Denna gång har vi dock tackat Ja, till två lägenheter och det skulle ju vara enklast om vi bara fick en av dem så vi slipper välja... Om vi får någon av dem så kommer vi iallafall flytta inom en månad! :-) Hoppas hoppas att vi får någon av dem!!!

Nu: Mitt favvoprogram "Halv 8 hos Mig"

    Taggar:


Minimuffins med hallonmousse!
Publicerad:

Planen var att jag skulle ta en lång joggingrunda på f.m. idag... men efter 100m i elljusspåret så öppnade sig himlen och jag blev rejält blöt av skyfallet. Så det blev en minirunda idag :-) Så istället bestämde jag mig för att gå hem och bjuda på receptet på Minimuffins.

Minimuffins med Hallonmousse
ca. 30st

150gr smält margarin
2 dl socker
2ägg 
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
100gr hackad mörk choklad
Ekströms hallonmousse

Sätt på ugnen, 200'c. Smält fettet och låt det svalna lite. Placera småbrödsformarna på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, sikta i kakaon. Tillsätt fett och rör ihop till en smet.  Häll i hackad choklad i smeten.Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna. Följ receptet på Hallonmoussepaketet och spritsa sedan moussen på dina minimuffins.

Garnera med frukt eller bär.

    Taggar:


Positivt tänkande!
Publicerad:

Jag har rensat bort sommarkläderna från garderoberna och tagit fram höst/vintergarderoben. Och jag måste ju erkänna att det absolut bästa med att ha gått upp 5 kg i vikt i sommar är att mina favoritjeans sitter perfekt igen! I våras hängde de i rumpan och jag fick dra upp dem i midjan hela tiden, men det behövs alltså inte längre! Tänk vad god mat och lathet kan göra för favoritjeansen! :-)

    Taggar:


God Morgon, Sverige!
Publicerad:

*Gäsp....* Jag har tagit en rejäl sovmorgon idag. Börjar inte jobba förrän kl.16 idag. Jag har satt på mig mina joggingkläder och planerar att ta en joggingrunda nu på förmiddagen... Igår var jag och simmade i 60 minuter, det var verkligen hur skönt som helst... men det känns i mina lår idag, så jag får se hur långt jag orkar jogga...

Igår var vi återigen och kollade på en lägenhet. Vi bestämde innan vi såg den att vi inte skulle ta denna, men när vi var och tittade på den insåg vi att det var den fräschaste SKebo-lägenhet vi har sett, så nu har vi beslutsångest igen...

Nu: frukost! 

    Taggar:


Verklighetens siffror!
Publicerad:

Det senaste veckorna har ekonomi, skatter, företagande... varit ett populärt samtalsämne. Många i det Svenska samhället verkar vara proffs på siffror, ekonomi och skattar. Men vad vet svenska folket egentligen om ekonomi?

Har du någon gång varit på någon skönhetsbehandling? Kanske en ansiktbehandling, fotvård, massage eller till en frisör? Vad betalade du för behandlingen? ca. 500 kr? Funderade du då på hur stor del av den 500-lappen som personen som utför behandlingen tar ut i lön? Vad tror du? Om du betalar 500kr för en skönhetsbehandling, hur stor del av det är lön?

Jag har diskuterat dessa med några personer. Vet Ni vad svaret oftast blir? Av 500kr borde man kunna ta ut 250kr i lön. Skatten är ca. 30% och sedan kostar ju material och hyra lite (alltså ca 20%). Låter det rimligt i era öron? Att 50% är kostnader och resten lön? Jag har märkt att det är väldigt många som tänker så iallafall...och det tycker jag är oroväckande...

Jag är utbildad företagsekonom och har drivit egen firma i över 1 år, där jag har hand om ekonomin helt själv. Jag känner att jag har ganska stor koll på hur ekonomin ser ut för de som arbetar med skönhetsvård...
Vill Ni veta hur mycket som blir över i lön, per 500kr, om man arbetar i skönhetsbranschen (kan självklart skilja något i skönhetsbranschen också)

Inkommande betalning         +500kr
Moms 25%                          -100kr
Kostander (kan variera)
ex. lokalhyra, försäkringar,
pensionssparande, telefoni,
produktåtgång, revisor,
övr. kostnader.                       -200
Skatter och egen avgifter 60%  -120
(ca. 55% beroende på skattesats. Jag räknar dock alltid på 60% för att slippa en skatteskuld i slutet av året,
För vem vill ha restskatt?)
---------------------------------------------------------------
Kvar att ta ut i lön:                   80kr

Så för varje 500 kr så finns det bara 80kr kvar att ta ut i lön. Det är verklighetens siffror för alla de som är egna företagare i bl.a. skönhetsbranschen. Kanske dax att läsa en ekonomikurs om du trodde något annat...

Nu: promenera hem efter en hel dags arbete

    Taggar:


Valdagen.
Publicerad:

Söndagen den 19 september. Sverige går till val, men jag röstade för två veckor sedan så jag har hållt mig hemma idag.

Helgen har varit lugn och skön. Igår kväll var jag hos Malin och pratade bort kvällen. Mycket trevligt! Snart ska jag cykla iväg till Bion och se "I rymden finns...." Malins tjejgäng hade förbokat biljetter till den och det fanns en plats över, så därför fick jag haka på :-) Det blir en perfekt avslut på denna helg!

Nu: borsta tänderna...

    Taggar:


Changes.
Publicerad:

Idag har jag verkligen insett hur mycket jag ser fram emot de stora förändringarna Boas och jag funderar på att göra i höst. Jag började dagen med att prata med Julia om våra förändringar och hon fick mig att inse att vi verkligen gör rätt i våra beslut... Sedan åkte jag vidare hem till Malin och diskuterade samma sak med henne och även hon tyckte vi gjorde rätt... Så om vi känner att vi gör rätt och våra vänner tycker samma sak, så måste det vara rätt!

Nu undrar Ni kanske vilka förändringar vi ska göra... det ska jag ta och berätta för er!

1. Vi har bokat tid för avlivning för våra två innekatter om två veckor. Varför? Vi ägnar absolut ingen tid åt dem längre. Jag har helt tappat orken och lusten att städa, det ger inget att städa när lägenheten ändå är fylld av kattpäls efter 1 timme... Tänk vad skönt det kommer bli när jag kan baka när jag vill, utan att behöva damma hela köket först och vi kan bjuda hem vänner utan att städa lägenheten i 5 timmar innan. Shit, vilken välstädad lägenhet vi kommer ha när katterna är borta!

2. Flytta till en mindre och billigare lägenhet. Vi bor just nu i en 3.a på 77m', vårt "gästrum, kattrum, kontor, tv-spelsrum" använder vi endast till förvaring. Jag är ALDRIG i det rummet! Varför ska vi betala för ett rum som vi inte använder? Tanken att spara 2000 kr/månad känns viktigare än ett extra rum...

3. Flytta till andra sidan älven, närmare mitt jobb. Tänk att ha 3 minuters promenad till jobbet (nu har jag 40 minuters promenad)! Får jag en avbokning mitt på dagen kan jag gå hem och jobba med bokföring, så kanske jag slipper jobba med det på söndagarna. Jag kan jobba senare på kvällarna och ta in kunder på kort varsel, vilket leder till högre lön! :-)

4. Skaffa en diskmaskin! Jag har handdiskat dagligen i 9 år! Vissa dagar har jag diskat 4-5 gånger per dag (jag hatar när det är odiskat) Undrar hur mycket tid jag och Boas har lagt på att diska i våra Liv? Nu har det gått så långt att jag inte orkar bry mig om disken längre... Vad ger det att diska, det blir ändå mer disk efter middagen...

Dessa 4 förändringar kommer ge Boas och mig både mer tid och mer pengar. Och jag tror att mer tid och mer pengar leder till mindre stress och större frihet! Längtar tills dessa 4 förändringar är genomförda! En Nystart i Livet lixom...

Så, alla, håll tummarna för att lägenheten vi vill ha är fin och fräsch och att vi får den!!! Det är visning på onsdag och vi har köplats 4 av 198 sökande!  

    Taggar:


Sleepless in Skellefteå...
Publicerad:

Boas och jag har varit sambos i precis 5 år. Under dessa 5 år har vi alltid gått och lagt oss samtidigt på kvällarna. Det har aldrig hänt att någon har stannat uppe och kollat på TV medans den andra går och sover. Tiden innan vi somnar på kvällarna är så värdefulla. Vi diskuterar allt mellan himmel och jord och får skrattanfall efter skrattanfall (ibland undrar jag vart alla våra knasiga funderingar kommer ifrån). Att ha Boas bredvid mig när jag somnar är precis lika självklart som mitt täcke och min kudde... Visst finns det några få undantag då jag eller Boas har varit bortresta, men de fåtalet gångerna så har jag sjukt stora problem att sova. Vid vissa tillfällen har jag t.o.m. sprayat Boas parfym på en handuk, haft med mig när jag reser och lagt den i sängen när jag ska sova :-)

Förra fredagen började Boas sitt nya arbete som Bartender på AllStar. Hans arbetstider kommer vara 20.00-03.30. För första gången på flera flera år blev jag tvungen att gå och lägga mig ensam. Tror Ni jag kunde somna? Näädå... jag låg vaken till kl. 03.40, då Boas äntligen kom hem...

Boas kommer ha dessa arbetstider var och varannan helg... och jag kommer måsta lära mig att gå och sova ensam... Hur många månader kommer det ta innan jag vänjer mig vid det tro?! 

Det finns dock en fördel med att Boas jobbar på helgkvällarna. Jag kommer ägna mer tid tillsammans med mina vänner på kvällarna och det ser jag fram emot! :-)

Nu: kolla på Snabba Cash och sedan... försöka sova...*suck*

    Taggar:


Beautiful Berry!
Publicerad:

    Taggar:


All Alone.
Publicerad:

Fredagen den 17/9 kl. 18.50 och jag är ensam hemma hela kvällen och halva natten... Jag hatar verkligen att sitta ensam hemma på fredag- och lördagkvällar, men jag måste ju börja vänja mig vid det nu när Boas kommer jobba de flesta helgkvällar...

Som vanligt när jag är ensam hemma så har jag laddat upp med massa godsaker och saker att göra... Ikväll blir det kantarellsoppa, laxrullar och starkakorvarröra till middag. Efterrätt blir blåbärscheesecake.... Mellan allt ätande kommer det bli en hel del bloggande, TV-tittande, SnabbaCash-filmen och fotoredigering i photoshop. 

Är just nu inne på Matildas blogg och lär mig hur jag lägger till brus i bilderna! Hennes blogg rekommenderar jag verkligen om Ni vill ha Photoshoptips!

Nu: förbereda efterrätten! :-) 

    Taggar:


Spruta nr 1.
Publicerad:

Har precis kommit hem från Vårdcentralen, fick Twinrixspruta nr 1 och blev 700kr fattigare. Receptionisten: "Nästan gång kostar det bara 480kr!" Hmm, bara och bara...

Snart ska jag tillbaka till jobbet och ta emot dagens sista kund. 
    Taggar:


Näämen... :-)
Publicerad:

Eftersom jag har hållt mig borta från bloggvärlden den senaste tiden, har jag tydligen missat en hel del roliga inlägg... Jag blev mäkta Förvånad när jag igår gick in på Julias blogg och såg att jag hade tilldelats en
Beautiful Blogger Award!

Sofie Silwer, en kär vän och svägerska med intresse för foto och bakning. Hennes blogg inspirerar både till tankar och nya recept! 

Julia, tack för de fina orden! Jag blev enormt glad!

Med denna Award följer vissa regler:
*Kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
*Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
*Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem. 
*Skriv sedan 7 intressanta saker om dig själv


Det finns några Bloggare som verkligen förtjänar detta pris tycker jag. Alla Mina Vänner förtjänar det förståss, men jag väljer att ge priset till 3 personer som jag inte känner. Dessa tre bloggar har jag blivit besatt av och därför ger jag Beautiful Blogger Award till dessa 3 bloggare: 

Kalasgott- Min absoluta favoritblogg som jag läser dagligen. Kalasgott bjuder på smarriga bakverk, middagar i toppklass och otroligt vackra bilder. Denna blogg har ökat mitt intresse för mat och bakning!

Nagelbloggen- Karins nagelblogg är den Bästa bloggen för Nagelintresserade! Här hittar jag nya ideér, tips, nyheter och får inspiration.   

Annas smyckeform- Min dröm om att bli silversmed, fick mig att fastna för denna blogg. Anna designar och skapar väldigt vackra smycken.  Just nu får vi läsa hur det går för henne på sin nya arbetsplats, som Guldsmed för Efva Attling.

Jag bryter lite mot reglerna och ger bara bort tre awards. Jag orkar heller inte skriva 7 saker om mig själv...

Nu: dricka en kopp The..

    Taggar:


Svårt val...
Publicerad:

Boas och jag söker ju hyreslägenhet närmare stan. Den senaste veckan har vi varit på två visningar. Båda lägenheterna hade perfekt läge, men trots det tackade vi Nej (Boas och jag kom inte överens). Vi bestämde oss då för att vi ska tacka JA till en SKEBO-lägenhet, som det är visning på nästa vecka. Den lägenheten är galet billigt, 900m från centrum och endast 300m från mitt jobb! Och vi har bra köplats, så vi borde få den... Men vi vet fortfarande inte hur fräsch den är eller om vi ens får den...

Men... igår ringde en kvinna och sa att hon hade en lägenhet på Sörböle... Trots att Boas och jag bestämt oss för den lilla och billiga lägenheten på Norrböle, så åkte vi och kollade på denna lägenhet på Sörböle. Det var kanske lite dumt, för det visade sig vara den perfekta lägenheten för oss! Endast två lägenheter i huset, där vi isf kan få hyra övre våningen. Stort kök, med mycket bänkyta och diskmaskin. Alla rum var stora, totalt 10 garderober och den hade ganska nya tapeter. Stor balkong i västerläge med tillgång till husets stora gräsmatta. 10 meter till Hjalle och Matilda och 1,5km till Torget. Ja, det är en lägenhet som jag skulle kunna bo i lääänge.

Så nu har Boas och jag beslutsångest. En liten och billig (sparar nästan 2000kr/mån) lägenhet nära mitt jobb och inga dubbla hyror vid flytten, som vi dock inte vet säkert att vi får... eller.... En stor, fräsch lägenhet, samma hyra som vår nuvarande, men längre till mitt jobb och dubbla hyror i minst 2 månader...

Imorgon ska Boas släppa av mig vid den "perfekta" lägenheten och så ska jag gå till jobbet och ta tid hur lång tid det tar... Ibland önskar man bara att någon annan kan fatta besluten...!

    Taggar:


Tung blir tyngre.
Publicerad:

Ute öser regnet ner, riktigt höstrusk! Det är dock mindre än 4 veckor kvar innan jag och Linda åker till värmen. Eftersom det är dax att packa undan sommarkläderna och sommarskorna nu, så passade jag på att börja packa ner sommarkläderna i min resväska. Jag har dock ett problem. En resväska får max väga 20kg (15kg ibland). Min plan är att min resväska ska väga max 12kg när jag lämnar Sverige. Problemet är att min resväska väger nästan 6kg när den är TOM! Så jag får egentligen bara packa med 6kg saker isf. Nu har jag packat kläder och skor och då väger den 10,6kg. Saker som jag har kvar att packa är: underkläder, badhanddukar, hygiensaker, lite mat och lite andra småsaker... Det är säkert 5kg till... Så nu måste jag nog tänka om lite... Jag kanske inte behöver ha olika kläder alla 8 dagar... 3 olika dofter på hudlotionen är kanske oxå onödigt...


Vad ska bort?

    Taggar:


Moms, skatt, debet och kredit....
Publicerad:


Dagen har bestått av bokföring. Kaos på bordet när jag bokför, men ordning och reda blir det på alla papper när det är klart. Känns skönt att mitt företag hade bättre resultat i juni-augusti än januari-maj. Hoppas den trenden fortsätter!

    Taggar:


10 år äldre...
Publicerad:


Hämtade mitt nya pass idag. Ser både äldre och snällare ut nu än för 10 år sedan...

    Taggar:


Lucky Me!
Publicerad:


Mina senaste naglar. Perfect white med cerist glitter... och en 4-klöver som jag hittade i skogen!

    Taggar:


This is My Confession...
Publicerad:

Det är vissa som har undrat varför jag valde att ta en bloggfri vecka... Tänkte ta och berätta det nu.

Jag valde att inte blogga för jag kände att jag behövde en paus. Det känns som jag tänker, lever och andas blogg dygnet runt. Vad jag än gör, vad jag än tänker eller känner så tänker jag allt i "bloggform" Jag ligger vaken på kvällar och formulerar blogginlägg, jag sitter på jobbet och funderar hur jag ska skriva nästa inlägg. Allt jag tänker och funderar på, tänker jag som "blogginlägg". Det känns som jag inte bara skriver om mitt Liv i bloggen, det känns som om Bloggen har blivit mitt Liv.... och det känns lite stressigt! Jag har säkert 20 st klara blogginlägg i min hjärna... En annan anledning till att jag valde att inte skriva något är att jag fortfarande oroa mig för att det finns läsare som påverkas (negativt) av mina funderingar och tankar, om sånt jag skriver och även om sånt jag inte skriver... och det är inte meningen.

Jag valde ju även att inte läsa andras bloggar och det beror bl.a. på att jag alltid känner en stress att jag måste läsa alla inlägg! Vissa bloggar går jag in på 15ggr per dag... Jag läser väldigt många bloggar dagligen, människor som jag inte känner, gamla klasskompisar, f.d. kollegor, kompisar från förr och nuvarande vänner. Först och främst läser jag dem för att jag är lite nyfiken av mig (alla bloggläsare är väl lite nyfikna...). Jag tycker det även är otroligt roligt att läsa om klasskompisar som fått barn, gamla kollegor som åker på drömresor, människor som fått drömjobbet och vänner som förlovar sig. Jag blir väldigt glad av att läsa att folk jag känner mår bra!

Men Livet är inte alltid lycka och glädjeämnen... Jag läser ofta jobbiga blogginlägg som handlar om seperationer, drömmar som krossas, depressioner, olyckor, ångest, ensamhet och dödsfall... Jag tycker det är otroligt jobbigt att läsa inlägg, om människor jag känner som mår dåligt eller råkat ut för en olycka... Det är en del av Livet, men jag känner mig otillräcklig och maktlös varje gång jag läser dessa inlägg och det gör mig så ledsen... Det minsta jag vill göra är att ge personen ifråga en kram och säga "Jag bryr mig! Säg om det finns något jag kan göra..." Men hur gör man det när personen sitter på andra sidan datorn...? En liten kommentar tycker inte jag känns tillräcklig längre...

Förra lördagen, hade jag läst ganska många jobbiga inlägg på kort tid, vilket ledde till att jag kände mig... otillräcklig... detta ledde till att Boas fick torka mina tårar hela kvällen. Ja, jag påverkas av hur andra personer mår! Det var då jag bestämde mig för att jag behöver en paus, en paus från bloggvärlden...

Under denna vecka har jag kommit fram till att jag ska sluta skriva långa texter om mina tankar och funderingar. Istället kommer det bli mer bilder i min blogg och mindre text. Jag har även bestämt att jag endast får gå in på andras bloggar 1 ggr per dag... Detta för att slippa bloggstressen.

Så, det här var det sista långa blogginlägget om vad jag känner och tänker... Nästa gång blir det mer bilder och mindre text! :-)

    Taggar:


I want to Break Free...
Publicerad:

P.gr.a. enorm Bloggstress, både när det gäller att skriva egna inlägg och att läsa andras, så har jag valt att detta inlägg blir det enda denna vecka. Jag kommer även att hålla mig borta från alla bloggar jag följer... Så det blir en helt bloggfri vecka för mig. Jag känner att jag behöver det för att ta bort min "bloggstress". Välkommen tillbaka till min Blogg nästa vecka!
    Taggar:


Smarrigt!!!
Publicerad:

Tror att detta kommer bli en stor favorit hos mig. Det låter som en succé..men tyvärr får jag ju inte smaka den förrän den 12 oktober....

(Bild. fr. Google)
Vad tycker du om Marabous "Cookies Cream"? Jag vill så gärna veta hur den smakar...

    Taggar:


Min Regering...
Publicerad:

Boas och jag har diskuterat väldigt mycket politik de senaste dagarna och jag är så himla frustrerad att det inte finns något parti som tänker som jag... Så idag börjad jag fundera på, om jag startade ett parti och skulle välja olika ministrar till olika poster... Vilka personer skulle då får sitta med i min regering?! Nedan listar jag de perfekta ministrarna i mina ögon:

Sofies förslag på ministrar

Statsminister- Boas Strandgren
Finansminister- Sofie Silwer
Utbildnings- och skolminister- Sofie Silwer
Socialminister- Mamma Annki 
Justitieminister- Samuel B
Inrikesminister- Syster Caroline
Jämställdhetsminister- Svägerskan Julia
Utrikesministrar- Kompisarna Alexandra och David
Folkhälsominister- Syster Marie
Infrastrukturminister (transportminister)- Pappa Sture
Idrottsminister- Hjalle
Jordbruksminister- Peter B
Miljöminister- Svärmor Månika
Pressekreterare och informatör- Svägerskan Matilda

Oj, oj oj, vilket rättvist Sveriges vi skulle få om dessa ministrar fick makten! Eller vad tror du? :-)

Nu: städa, städa, städa...
    Taggar:


I get a Kick out of you...
Publicerad:

De senaste 4 dagarna har jag varit på toppenhumör! Jag vaknar med ett leende, somnar med ett leende och är full av positiv energi! Vad beror det på? Jo, det beror på min detoxkur. Boas frågade mig idag vad drinkarna jag dricker egentligen innehåller... Jag tror han märker av min energikick!

Många tycker det är himla dumt med dessa pulver- och soppkurer, men jag mår verkligen toppen av dem! Jag har listat några för- och nackdelar med denna kur (min uppfattning alltså):

Fördelar

* Har ej ont i magen
* Har ej halsbränna
* Pigg
* Min hjärna fylls av positiv energi
* Glad och Kärleksfull :-)
* Mår allmänt toppen!

Nackdelar

* Osocialt
* Tråkigt att inte få tugga på nått och inte känna andra goda smaker.
* Att jag ibland känner mig lite hungrig
* Kroppen är helt energilös, tror jag ska få en hjärtinfarkt varje gång jag cyklar till jobbet. Orkar inte träna överhuvudtaget! Men trots det så ler jag hela vägen till jobbet!

Som Ni ser så väger fördelarna över och just därför har jag bestämt mig för att köra en till vecka med sopper och shakes! Så förbered er på en till vecka med en sprudlande och energifull Sofie!
    Taggar:


Kräftstjärtssallad!
Publicerad:

Efter 5 dagar men endast flytande föda, så kände jag för att få tugga på något gott på fredagkvällen, framför fotbollen. Fredagsmiddagen bestod därför av en Härligt God Kräftstjärtssallad! Smarrigt!


Nyttigt och gott på samma gång!

Ikväll är vi bjudna på middag hos Boas mamma och Peter. Jag är 100% säker att de också kommer servera nyttig och god mat, som alltid!

Nu: promenad i solen.

    Taggar:


Nytt hem?
Publicerad:

Boas och jag bestämde för några månader sedan att vi ska skicka våra katter Lucifer och Siri, till Katthimlen. Vi känner att vi inte har tid att ta hand om dem längre, Lus, vill vara utekatt, men måste vara inne och några av våra vänner undviker att besöka oss då de är kattallergiker... men det är så många som tycker det är så hemskt att vi ska skicka dem till katthimlen, så därför tänker vi göra ett försök att hitta nytt hem till dem... Så Kära bloggläsare, vill du ta hand om en katt (eller två) eller känner du någon som vill ha katt, så får du gärna höra av dig! Känns alltid bättre om det är någon man känner som kan vill ta hand om ens katter...


 










    Taggar:


Pizza?
Publicerad:

Som Ni vet så har jag en nyttighetsvecka denna vecka, äter bara flytande föda, typ soppa och shakes. Men jag tänker bjuda er på Världens Bästa Pizzarecept iallafall! Boas och jag gjorde hemmagjord pizza i lördags och det var den godaste hemmagjorda pizza vi någonsin ätit!

Leilas Pizzadeg

                                                                   15 gram  jäst, färsk

3 dl  ljummet vatten

2 tsk  strösocker


 1tsk  flingsalt
2 msk  olivolja
1 dl  durumvetemjöl
6 dl  vetemjöl special

1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt
strösocker, flingsalt och olivolja.
2.Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin
i ca 10 minuter tills den är elastisk.
3.Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till
dubbel storlek i ca 45 minuter.
4.Sätt ugnen på 250 grader.
5.Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
    Taggar:


Forts. på. f.g. inlägg!
Publicerad:

Efter att ha fått frågor om vad jag egentligen menade med mitt förra inlägg, så känner jag att jag vill tydligöra några saker....

* Nej, jag tycker inte att vi ska sluta använda superlativ och positiva ord när vi skriver om våra Nära och Kära. Jag kommer också fortsätta använda "superlativ" när jag skriver, däremot vill jag inte att någon ska bli ledsen om jag inte skriver ett positivt ord, innan personens namn. En annan fundering jag har är: -Finns det en risk att en människa som hela tiden får höra och läsa att hon är t.ex. vacker, känner en ökad press att ständigt vara vacker? Jag vet inte svaret, men om det är så, då vill inte jag ge den personen större press... 

* Nej, jag tycker ingen ska sluta skriva "hyllningsinlägg" om sina söner, döttrar, föräldrar, syskon, vänner, så länge du mår bra av att göra det. I mitt fall har de "hyllningsinlägg" jag skrivit gett mig en enorm stress. Jag menar verkligen det jag skriver i "hyllningsinläggen"! Men jag har blivit så enormt rädd att jag ska såra någon, som inte har fått något "hyllningsinlägg" än. Det har slutat med att jag ligger vaken på nätterna och funderar på vad och om vilka jag ska skriva inlägg. Jag vill ju skriva om alla, så ingen känner sig utanför! Så nu har jag en lååång lista på personer som betyder och har betytt mycket för mig genom Livet, som jag skulle vilja skriva "hyllningsinlägg" till... Paniken fick jag för ett par dagar sedan när jag insåg att det ändå finns en risk att jag "glömmer" någon... och hur kommer den personen känna då...? Så, för att jag ska sova bättre om nätterna så väljer jag att sätta "stopp" på mina "hyllningsinlägg" nu! Men det betyder inte att jag aldrig mer kommer skriva ett "hyllningsinlägg", jag kommer bara inte göra det nu när jag känner sådan stress att göra det... 

Det senaste 6 månaderna har jag jobbat med att jag ska sluta bry mig om vad andra personer tycker och tänker... Jag vill kunna säga: Jag är så trygg i mig själv så jag bryr mig inte om vad andra tycker om mig och om mina åsikter. Efter att ha läst mina senaste inlägg inser jag att jag bryr mig på tok för mycket om vad andra personer tycker, tänker, känner och mår och jag är livrädd att såra någon! Så, härmed utser jag mig själv som den största förloraren, när det kommer till att inte "bry sig om vad andra tänker" om mig!

Att jag överhuvudtaget började fundera på just dessa frågor, var efter att jag har läst några artiklar som handlar om just "Tävlingen och stressen med FB och andra medier".  En artikel hittade jag i DN, där det bland annat står om en tjej som blir stressad av FB och därför väljer hon bort det... Jag tror att artiklar om just detta kommer bli allt vanligare, för jag tror det kommer bli ett växande problem...

Nu: gå till tvättstugan...

    Taggar: