Lussekattsbakning!
Publicerad:

Igår tog jag fram alla julsaker och pyntade så fint! Idag har jag storstädat. Torkat hyllor och golv och dammsugat alla möbler toknoga! Så nu är det så fint här och luktar himla gott!

Jag har precis bakat Lussekatter



Jäsande katter. På väg in i ugnen


Mumsiga lussekatter!

Iår är första året som jag lyckas med mina lussekatter. Jag har provat olika recept olika år. Både med och utan kesella... men alla blir små och tråkiga och framförallt torra! Iår ringde jag till mamma och sa att jag vill ha hennes recept och veta exakt hur hon gör! Iår lyckades jag! Mammas recept är alltid bäst! Jag har ätit många olika lussekatter, men fortfarande så är Min mammas lussekatter godast och hennes saffranslängder är t.om. godare! Ser fram emot att äta hennes saffransbröd nästa helg! :)

Förra veckan bakade jag dessa


Mjölkchokladpralinerna till vänster är så galet goda!

Senare ikväll ska jag nog baka en Lingonlimpa. Blir mycket bakning nu innan jul!

    Taggar:


Förväntansfull...
Publicerad:

Igår tog Boas o jag äntligen in alla kartonger med julsaker! Som jag har längtat efter denna dag! Dagen då jag får julpynta är typ roligare än självaste julafton (nästan). Jag vaknade redan kl 7 imorse och ville kliva upp... Boas har precis åkt till jobbet och kommer vara borta precis HELA dagen. Tur att jag har mycket att göra idag!

Jag ska börja med att storstäda köket och stryka alla gardiner, dukar och kuddfodral. Sedan ska jag börja pynta :-)

Dax att sätta igång! :-)
    Taggar:


Tråkigt...
Publicerad:

Vaknade imorse och kände att jag vill helst ligga kvar i sängen idag! Ute är helgrått! Så låga moln att man kanppt ser grannhuset. Inte har jag nått och göra idag heller. Jag gjorde ju allt viktigt igår. Så idag blir det förmodligen en slödag i soffan. Ikväll ska jag jobba, jag har ju kvällsöppet på tisdagar. Appropå jobb... Gå in på Norran och kolla! Fr.o.m. idag så har jag en annons liggande på deras hemsida. Den visas slumpvis, så ni kanske måste gå in på någon artikel för att se den i den högra kolumnen. Jag hoppas verkligen den annonsen gör att jag blir helt fullbokad i december!

Jag skulle vilja börja Julpynta idag, men jag måste nog vänta några dagar till...

Nu ska jag diska och plocka lite, sedan blir det stickning i soffan resten av dagen!
    Taggar:


Julmusik och vårkänslor....
Publicerad:

Klockan 10 idag så hade jag lektion. När jag gick hem från skolan vid 11.30 så lyste solen, det var 4 grader varmt och gräset var grönt. Det kändes som om det var vår i luften, och i min iPod strömmade det Julmusik... Lyssna på julmusik när det känns som det är april ska jag aldrig göra igen! Mysigheten i julmusiken försvann helt och hållet!

Sedan jag kom hem från skolan har jag fixat och grejat med en massa tråkiga saker. Ringt viktiga samtal, dammsugat, städat garderoben... Nu är kl. 16.16 och jag sitter i liggfåtöljen och är lite uttråkad och rastlös. Kanske ska börja skriva en lista på julklappar jag ska köpa till Nära & Kära. Jag är ju en sån person som först planerar vad jag ska köpa och sedan springer jag ut på stan och köper allt jag har tänkt. Då går klappinköpen smidigt och enkelt. Dessutom måste jag vara ute i god tid, då jag ska frakta med mig alla julklappar till Fränsta redan nästa helg, så jag slipper ta med dem på bussen när jag åker hem innan jul.

Jag har inte skrivit vad jag har gjort i helgen.

Fredag

Middag framför Tv.n och Idol. Röstade som en galning på Mariette! Jag vill se Calle, Erik och Mariette i Finalen! (synd bara att det inte finns 3 Finalplatser) Hoppas Tove ryker nästa fredag! Varför vill en 16-årig, duktig sångerska, bete sig som en 7-åring? Pågrund av hennes barnsliga beteende så vill jag att hon åker! 

Lördag
Twilightkväll med Julia o Matilda! Såg först Twilight och gick sedan på bio och såg "New Moon". Jag är typ besatt av dessa filmer. Jag tycker de är så vackra och charmiga. Hade jag varit 15 år så hade jag oxå tapetserat väggarna med Twilightposters! Nu har jag tänkt läsa de två sista böckerna innan de filmerna kommer...

Söndag
Öhhh... gjorde nog inget vettigt igår, för jag kommer inte ihåg nått av gårdagen. Satt väl hemma och slappade hela dagen...

Nu: kolla efter nageldekorationer på tradera!

    Taggar:


Grattis, Alla Ni Som Fyller År Idag!
Publicerad:

Jag känner två personer som fyller år idag! Nämligen dessa två!


Min systers man, Larry och deras son Gabbe!

Stort Grattis till Er båda önskar Sofie & Boas

Så idag är det födelsedagsfirande för Larry och Gabbe och som vanligt så kan Boas o jag inte vara med! Det är alltid lika tråkigt att missa alla födelsedagar och inte få chans att vara med på familjemiddagar! Särskilt tråkigt är det en sån här viktig födelsedag, det är ju nämligen Gabbes första födelsedag!

Några bilder från Gabbes första år kommer här!


Gabbe ca. 3 veckor gammal


Gabbes första jul, endast 4 veckor gammal. Här med moster Sofie!


Gabbe sover sött på sin Barnvälsignelse, 4 månader gammal.


Gabbe. 5 månader, på besök hos moster Sofie & Boas


Gabbe, 7 månader. Lika glad som alltid!


Gabbe 10 månader. Hur charmig som helst :-)


Gabbe i september 2009, då jag träffade honom senast... Helt klart den sötaste lilla killen som finns!

Ja, så söt systerson har jag! *stolt* :-) Och om bara 2 veckor så får jag träffa honom och hans supersöta syster igen! Jag LÄNGTAR....!

Nu ska jag försöka hitta på något att göra!





    Taggar:


Mina Adventsnaglar!
Publicerad:

Har fullt upp med julbak. Bakar Chokladbiscottis och mjölkchokladtryffel. Men jag tänkte lägga ut mina nya naglar som jag gjorde på mig själv för ett par dagar sedan!



Röda tippar med guldrand och lite stenar. Nu ska jag ha dessa i en månad, sedan är det dax för julnaglarna... Vet redan hur de ska se ut!

Vill du ha snygga jul och nyårsnaglar? Ring och boka tid hos mig 070-2033742 eller gå in på www.nagelateljen.se för att läsa mer!

Nu fortsätter jag med bakning!

    Taggar:


Äntligen helg!
Publicerad:

Du har säkert sett det här förrut... men jag tycker det är lite roligt så jag lägger ut det här. Kolla in klippet från Tackfilm! Jag vet att det är långt, men det är värt att se hela filmen! :-) Roligt va?!

Fredag idag. Ska börja dagen med att gå till Edda och simma. Ska sedan gå till salongen och fixa mina naglar på vänsterhanden. Högerhanden gjorde jag igår. Bild kommer sen! Ska springa lite i trapphus och dela ut lappar om Julerbjudandet. Sedan ska jag gå och handla lite inför helgen och sen blir det hemgång och en lugn fredagkväll.

Imorgon är det äntligen dax att gå på bio och se på "Twilight-New Moon". Som jag har längtat! Men imorgon är det alltså dax!

Nu börjar nedräkningen till lite olika saker oxå! Det är 1 vecka kvar till 1.a Advent och 2 veckor kvar tills jag och Boas åker hem till Fränsta. LÄNGTAR!

Kollade precis ut genom fönstret... Det ösregnar! Fortsätter det här vädret så blir det ingen promenad till Edda tyvärr... 

Som ni märker så har jag inte så mycket att skriva, så det är kanske dax att kliva upp och ta tag i dagen nu!

    Taggar:


Nr 300!
Publicerad:

Blogginlägg nummer 300 är detta.

Gårdagens julfråga blev ju en flopp... Över 50 läsare men bara 2 svar. Jag tolkar det som om de andra 48 läsarna inte vet vad Anisgrisar är :) Jag ger dock inte upp med mina julundersökningar. Fler frågor kommer inom kort.

Nu ska jag sminka mig, sedan gå iväg och fixa mina adventsnaglar!
    Taggar:


Julundersökning 1.
Publicerad:

Julen närmar sig. Alla har sina egna jultraditioner. Jultraditioner skiljer sig inte bara mellan olika familjer utan de kan även skilja sig stort i olika delar av landet. Jag kommer inte från Skellefteå, men har bott här i 5 år snart. Här i Skellefteå har de vissa julltraditioner eller "julmåsten" som jag aldrig har hört talas om tidigare. Så därför kommer jag ha lite olika "Julundersökningar" fram till jul, för att se om Skellefteås "Jultraditioner" skiljer sig från resten av Sverige. Eller om det bara är Familjen Silwer som har missat några av de svenska "julmåstena"....

Jag hoppas att så många som möjligt svarar på frågan i "kommentarer" och kom ihåg att skriva vart du är bosatt eller vart du är uppvuxen! Du behöver inte skriva vem du är....

Julundersökning 1

Vet du vad Anisgrisar är för nått och är Anisgrisar något som Ni alltid har hemma under julen?

Tack för ditt svar!

    Taggar:


Stackars mig....
Publicerad:

Jag har haft en jobbig natt... Våra katter har ju äntligen blivit utslängda från vårt vardagsrum! Och för att de ska få lite större yta att röra sig på så sa vi att de kan få börja vara i vårt sovrum igen, som det har varit kattförbud i, i ett år. Så igårkväll så öppnade vi dörren till sovrummet.... Lucifer la sig, som vanligt, längst ner vi mina fötter och sov hela natten. Odjuret Siri däremot, hon gjorde allt annat än sov inatt. Hon började att krypa in i påslakanet och sov där en stund, sedan hittade hon inte ut... Hon hittade en spik på golvet som hon lekte med... Hon åt av min uttorkade tomatplanter i fönstret.... Hon sprang och hoppade runt i sängen... Hon la sig så nära mitt ansikte som möjligt och kurrade. Ja, faktiskt så kurrade hon hela natten, vad än hon busade med så kurrade hon. Jag fick inte många timmars sömn inatt. Klockan 7 imorse gick båda katterna ut ur rummet och jag sprang genast upp och stängde dörren! Så klockan 7 somnade jag på riktigt och vaknade kl. 10.30.... Katterna är inte längre välkomna in i vårt sovrum!

Idag har jag en fixardag! Tvättar och städar lite. Ska ringa några samtal och börja planera det stora julbaket! Imorgon ska jag in till salongen och fixa mina adventsnaglar :-)

    Taggar:


Måndag 16/11
Publicerad:

Har egentligen inget att skriva... Ny vecka, har haft 3 kunder idag. Var och simmade 1500m mitt på dagen... Ja, that´s it!

Mitt Julerbjudande börjar idag! 580:- för ett nytt set nagelförlängning! Så bor du i Skellefteå och vill ha snygga naglar till jul och nyår så ring och boka tid nu!  Gå in på www.nagelateljen.se för att läsa mer!

Imorgon ska jag tapetsera stan med lappar om mitt erbjudande!

Önskar att jag hade nått mer att skriva men har tyvärr inte det...

    Taggar:


Helg!
Publicerad:

Länge sedan jag skrev nu. Men jag har inte gjort så mycket under veckan som har gått. Jobbat lite, pluggat lite, sovit och förberett inför mitt nya Julerbjudande som börjar på måndag! Jag ska annonsera både på Norrans hemsida och i tidningen, samt att jag ska klä stan med lappar! För i december SKA jag vara fullbokad!

igår kväll blev Boas och jag bjudna på Afterworkbuffé av Sven o Ulrika på Balzac. Det blev en lugn men mycket trevlig kväll på stan. Boas o jag kom hem vid 24.00, men jag kunde förståss inte somna då... så jag låg vaken till kl. 4.00 imorse. Klockan 7.45 ringde väckarn för kl 8.30 var Boas o jag tvungen att åka till "Korpenkiosken" och jobba mellan 8.45-12.45. Så det blev inte många timmars sömn inatt...

Snart ska Boas o jag åka till Hamn och barnvakta Thea i några timmar. Först var det tänkt att Thea skulle komma hit, så jag har dammsugat riktigt ordentligt! Men det blev ändrat i sista sekund så nu blir det så att vi åker till Hamn och passar henne där.

Men nu har vi välstädat här hemma! Igår storstädade min älskade Boas hela lägenheten och skrubbade badrummet när jag var på jobbet. Och idag dammsugade jag än en gång. Det är så rent i vardagsrummet nu att jag har bestämt att katterna inte får vara här inne längre. Fr.o.m nu blir det dörr in till vardagsrummet. Visst att katterna släpper äckligt mycket päls, men det går ju att dammsuga upp. Det värsta är att katterna vässar klorna på våra nya möbler, så det har lossnat trådar lite överallt på soffan. Inte snyggt och inget som vi kan göra något åt heller... Så som straff så blir katterna utstängda ur vardagsrummet!

Igår fick våra två katter en "spabehandling". Jag började dagen med att borsta båda katterna med "FurMinator" och efter det duschade jag dem och schampoonerade dem. När man duschar katter i riktigt varm vatten tycker faktiskt att det är skönt. Lucifer höll sig lugn hela tiden som jag duschade honom. Så fr.o.m nu så ska jag även duscha dem oftare!

Nu är det dax att dra till Skeå. hamn.

    Taggar:


Skellefteå Lucia 2009!
Publicerad:

Nu ligger Skellefteås Luciakanditater ute på Norrans hemsida. En av tjejerna känner jag lite och jag har redan sagt till henne att jag ska be alla jag känner att rösta på henne. Så därför ber jag alla er som läser min blogg att gå in på Norrans hemsida och rösta på Lucia 7, Amanda Moritz. Rösta genom att skicka ett SMS med lucia 7 till nummer 72091.

    Taggar:


Rubrik!
Publicerad:

Måndag den 9/11

Jag har haft en lugn dag. Var på en lektion på skolan idag. Jag ska ju skriva en tenta i januari, så jag har börjat gå på vissa lektioner för att komma in i ekonomitänket igen...

Gick en kort runda på stan. Lämnade bland annat in min mobil på lagning, då alla jag pratar med klagar på att det ekar så mycket. Så nu har jag en lånetelefon, men det funkar det med...

Jag ska köra en helt ren cambridgekur i 2 veckor har jag tänkt. Så fr.o.m idag blir det ingen mat bara pulver. De senaste två veckorna har jag ju ätit vanligt mat, lite godis och annat onyttigt. Men trots mitt "fuskande" har jag inte gått upp något alls, så det är ju bra. Men då jag ska ner 3kg till innan jul så har jag bestämt mig för att köra en kur nu i 2 veckor. 

    Taggar:


Julen är här...
Publicerad:

Ja, hos mig iallafall. Jag längtar såååå galet mycket till jul och det är bara 3 veckor kvar till 1.a advent! Igår hade jag verkligen julstämning! Jag hämtade nämligen ut ett paket från Jotex igår. I paketet fanns dessa:


Den högsta är närmare 1 meter hög, så jag visste inte vart jag skulle förvara dem i 3 veckor, så därför ställde jag fram dem, tände dem, satte på julmusik och käkade pepparkakor! Julstämningen var på topp hemma hos mig igår!

Jag lovade dock Boas igår att jag inte ska köpa nå julpynt denna jul. Vi har massor med julpynt och julsaker så det räcker och blir över, men ändå brukar jag köpa nya saker varje jul. Men iår blir det alltså inget nytt. Jag köpte ju lite nytt i London i augusti så lite nya julgranskulor har jag ju redan. Vi kom dock överens om att vi ska köpa julsaker som vi saknar. Till exempel så slängde vi vår plastgran förra året så det måste vi köpa en ny och förmodligen gick en adventsljusstake sönder förra året så vi måste nog köpa en sån oxå..

Nu ska jag dammsuga och städa undan lite!

    Taggar:


Grattis pappa!
Publicerad:

Farsdag idag, men min pappa bor 47 mil bort, så jag kan inte vara med och uppvakta min pappa idag tyvärr. Men jag har iallafall skickat ett Grattiskort!


Pappa med barnbarnet Bella, sommaren 2007. Grattis på Farsdag, pappa!
    Taggar:


Vita Vintervärld!
Publicerad:

Vaknade imorse vid 10-tiden av att någon var ute och skottade. Jag hoppade genast upp och kollade ut genom fönstret. Det har fallit snö i Skellefteå inatt





Det snöar fortfarande väldigt mycket! :-)

Idag jobbar Boas till klockan 15. Under den tiden tänkte jag ta en promenad och besöka lite butiker häromkring, typ Jacks och Jysk. Ikväll ska vi på Farsdagsmiddag till Skelleftehamn.

Nu ska jag hoppa in i en dusch!

    Taggar:


Första julklappen inhandlad!
Publicerad:

Idag gick jag en snabb runda på stan och passade på att köpa första julklappen för iår. Bara 7 klappar kvar att köpa nu... Jag har börja skriva lite på min önskelista, men den är inte helt klar än. Här kommer en lista på några saker som jag önskar mig.

1. Skrivare (en bra!)
2. Träningskort
3. Presentkort på Gina Tricot
4. Salt och pepparkvarn
5. Twilightböckerna (dock inte den första)
6. Baddräkt (eller presentkort på Stadium)

Listan kommer att bli längre...

Fredagkväll. Blir en hemmakväll med Boas. Tacopaj framför Idol. Väldigt lugnt med andra ord.

Jag köpte Anthon Bergs choklad som heter Salmiak idag. Stor besvikelse! Kommer aldrig köpa igen... Lakritssmaken var för skarp tyvärr...

Nu ska jag titta på Förkväll, trots att jag skäms varje gång Elisabeth Höglund öppnar munnen... Borde inte hon få sparken snart...?
    Taggar:


2 månader har nu gått...
Publicerad:

Det har gått lite mer än två månader sedan jag började med Cambridgekuren. De 4 första veckorna gick jag ner 10kg. Snabbt och ganska enkelt. Jag levde bara på pulver och vatten i 4 veckor och det gav resultat... De senaste 4 veckorna har det gått långsammare. Jag äter ju vanlig mat ganska ofta nu, så det är kanske inte så konstigt att det går långsamt...

Hur som helst. På två månader har jag gått ner totalt 12kg. Jag har inte vägt så här lite sedan hösten och vintern 2004, jag väger alltså precis lika mycket nu som när jag flyttade hit till Skellefteå för 5 år sedan. Enligt BMI tabellen så är jag normalviktig. Men trots det är jag inte i mål än. Jag ska gå ner 8kg till! Min plan är att jag ska gå ner 3kg till innan jul (borde jag klara då det är ca 7 veckor kvar) Sedan har jag bara 5 kg kvar och de sista 5 kg tänker jag gå ner till våren genom att börja träna mer kondition än vad jag gör idag. Sedan är jag alltså i mål och jag kommer då väga lika mycket som jag gjorde år 2002. Så jag fortsätter att kämpa med träning och nyttig mat! Just nu belönar jag mig själv med en Coke Zero.

    Taggar:


ToDo-lista
Publicerad:

Idag har jag inte haft någon kund, så därför har jag passat på att göra en massa måsten... Jag började dagen med att skriva en lista på en hel A4 sida på saker jag måste ta tag idag. På listan skrev jag allt från vilka samtal jag måste ringa, vilka papper som måste fyllas i och skickas iväg, vad som måste handlas o.s.v. Listan blev som sagt väldigt lång, men jag har hunnit göra nästan halva listan så det är himla skönt! De saker som är kvar att göra får jag ta tag i på fredag....

Jag hämtade ut mina julgardiner från Jotex idag. De var mycket snyggare än på bilden (tack för tipset Marie). Så nu har jag äntligen ett par röda julgardiner med guldtråd i. Nu behöver jag bara köpa franspanel i guld oxå... Så om nån vet vart man kan köpa franspaneler i guld så får ni gärna meddela mig (Ellos och Jotex har slut på dem).

Idag när jag var på Coop såg jag att det har kommit en ny Marabou choklad som heter Vinter. Jag älskar att prova nya godisar och sånt så jag köpte den. Den är himla god faktiskt och smakar Jul! Jag såg även att Anthon Bergh (eller vad ftg nu heter) har kommit med en chokladkaka som heter Salmiak. Jag köpte den inte denna gång, men ska absolut göra det nästa gång!

Nu: Göra spagetti och köttfärssås, som jag faktiskt inte har ätit på 3 månader! Ska bli sååå himla gott!

    Taggar:


Bilder från Vampyrfesten!
Publicerad:

Igår vid 17-tiden började det droppa in vampyrer till vårt hem. Här kommer bilder från kvällen


VampyrJulia och VampyrSamuel

Boas och jag


Världens Bästa Boas!


Matilda och Hjalle!


Min outfit


Närbild på mig. Vampyrtänderna har jag tillverkat av nagelmaterial. Vi fäste dem med nagellim. Hur bra som helst! Ska nog börja massproducera dem nästa år...


Kolsyreis gör att det ryker rejält från vattenskålarna. Stämningsfullt!


Dukat för 11 personer. Trångt men trevligt och mycket god mat serverades av alla som var med på festen.




Kvällen blev mer spännande då det ringde på dörren sent på kvällen och utanför vår dörr låg denna lapp och en bricka med...




Det konstiga var att kvällen innan hade jag fått ett SMS från någon som skrev.... "Va på er vakt! Imorgon händer det saker.... Buuu" Jag trodde att någon hade skickat fel för varken Boas eller jag kände igen numret och det fanns inte på Eniro... Men det numret jag fick SMS från var samma nummer som stod på denna lapp.... Mycket konstigt och läskigt. Jag svarade BUS och skickade ett SMS till numret på lappen... 3 minuter senare ringer det på dörren igen... Jag öppnade och utanför låg denna bricka med...


Fingrar...

Alla som var här försökte lista ut vem som busade med oss. Till slut ringde dörrklockan en 3.e gång och utanför stod Simon och Helena. Ett himla roligt Halloweenbus av dem, som gjorde att kvällen blev lite extra spännande...

Vid 2.30 drog de flesta hem och lämnade Boas och mig med en hel massa disk ;-) Vet ni hur mycket disk det blir när 11 personer har ätit 3-rätters? Galet mycket! Men Boas har diskat när jag har varit hos Månika (Boas mamma) och pysslat lite...

Ja, jag och Julia åkte till Månika vid Lunch. Jag har länge funderat på att lära mig sticka vantar och sockar med lite finare mönster. Så idag fick jag hjälp med att börja sticka handledsvärmare... Efter dagens hantverksarbete kom jag på att jag ska fortsätta med farmors broderi som hon aldrig hann avsluta... Så nästa gång jag åker hem så ska jag ta med mig det broderiet upp hit!

Nu: diska det sista från igår...


    Taggar: