Vackra Vintervärld...
Publicerad:

Tänk att årets första riktiga snöfall kom på 1.a advent! Nu ligger den tunga snön vackert på alla träd här i Fränsta. Kommer bli mysigt att gå på Julskyltningen ikväll och höra snön knastra under skorna.
Hoppas Ni alla får en en mysig och vit 1.a advent!


Så här ser det ut på mamma och pappas baksida just nu...

    Taggar:


"Jag har Timbla-kor..."
Publicerad:

"...Mommo, mommo, titta... Jag har Timbla-kor..." var det första Gabbe sa när mormor och jag kom hem till Marie och barnen igår kväll.

Igår när det var sovdax tog han av sig sina "Timbla-kor" och ställde de fint bredvid sängen... Imorse vaknade jag kl. 6.37 av att någon gick med försiktiga steg fram till min säng... "Oofii, jag har mina Timbla-kor på mig" sa Gabbe endast iklädd pyjamas-tröja och sina "Timbla-kor". Han rullar upp i min säng och tvingar mig att lukta på "korna" och berättar att han inte får ha sina "Timbla-kor" på dagis... Ja, han älskar verkligen sina Timbla-kor....

Vad Timbla-kor är...?  Timberland skor förståss!

    Taggar:


Biscotti i burk!
Publicerad:

I söndags var jag och Julfikade hos en kompis. Jag tog med mig en påse Lussekatter och nybakade Biscotti. Biscottis är små goda "skorpor" som man kan smaksätta på olika sätt. De jag bakade i söndags fick smakerna pepparkaka och choklad. Lätta att baka och goda att äta! Jag blandade ingredienserna på "fri hand", men jag bjuder på ett "standardrecept" på dessa små kakor iallafall.



Ingredienser
100 gr smör
1 dl råsocker
½ dl socker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
100 g sötmandel (ca 1.5 dl)

Gö så här: Sätt ugnen på 200°C. Blanda matfett och sockersorterna. Rör ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till äggblandningen och rör till en jämn smet. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugnen. Tillsätt dem till smeten. Knåda degen smidig och ta upp den på lätt mjölad arbetsbänk. Rulla ut degen till 4 tjocka längder och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till längderna med handen. Grädda i 12-15 minuter. Sänk därefter värmen till 175°C och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Längderna ska vara genombakade och torra i mitten när de tas ut. Skär längderna i snedställda bitar. Låt dessa ligga kvar på plåten. Sänk värmen till 100°C och sätt in plåten igen. Låt skorporna torka i ca 10 minuter och sedan kallna på galler

Jag delade på degen och blandade i 3 tsk pepparkakskrydda och lite lingonsylt i ena degen och kakao och bitar av vitchoklad i den andra degen. (Inte att rekommendera att dela degerna dock, då pepparkasdegen blev lös och chokladdegen lite torr, men goda blev de ändå!)

    Taggar:


You make Me Smile!
Publicerad:

Sitter på en buss ner till Sundsvall just nu. Klockan är 16.00, vilket betyder att jag snart borde vara framme i H-sand. Om ett par timmar får jag alltså träffa de två små busungarna igen! Längtar... :-)


    Taggar:


Idag säger vi GRATTIS till Gabriel!
Publicerad:

Idag fyller min älskade systerson, Gabriel 3 år! 
Stort Grattis, finaste Gabbe!
(Säger även Grattis till Gabbes pappa, Larry som oxå fyller år idag!)
Vi ses imorgon och presenten får du på barnkalaset på lördag!  


Gabbe 3 månader                                                            5 månader


Gabriel 1½ år smygäter grädde...



Julen 2010, 2 år gammal                                            Gabriel snart 3 år!

Hoppas du får en rolig födelsedag!
Kram från
Moster Sofie & Boas

    Taggar:


Presenten som förgyllde min dag... och hela min vinter!
Publicerad:

I torsdags hade jag en nagelkund hos mig som överraskade mig med en för tidig julklapp. Gissa om jag blev glad när jag fick denna present av henne... (Tack!)



Alla Ni som följer min blogg förstår nog varför jag fick massa tändstickor.... om ni inte förstår så kan ni bläddra ner till ett av mina gamla inlägg... :-) 

    Taggar:


Viljan finns men...
Publicerad:

Nästa helg (1.a advent) är jag borta. Därför har jag tänkt förbereda lite inför advent redan denna helg. Jag VILL verkligen städa, fixa, byta gardiner och få ett adventssnyggt hem... men orken är inte riktigt med mig idag... så nu sitter jag i soffan och med en enorm vilja, men ingen ork, vilket är en galet jobbig känsla...

Hoppas att en liten lussekatt, doften från pepparkaksljus och glad julmusik löser problemet :-)
    Taggar:


"...det växer ut, det växer ut..."
Publicerad:

För många är valet av frisör väldigt viktigt, många vågar aldrig byta frisör under en hel livstid. Jag däremot, jag gör precis tvärtom. Jag byter frisör varje gång jag klipper mig och kan inte minnas sist jag gick till samma frisör två gånger i rad... Varför? För att jag intalar mig själv att jag egentligen är helt obrydd över mitt hår... men är jag verkligen det?!

Igår var det dax att besöka frisören igen. Jag hade bestämt mig innan för att behålla längden på håret och klippa hellugg. Som vanligt fick jag frågan: "-vad vill du göra med håret?" Och som vanligt svarade jag "-jag vill fortfarande ha långt hår, så ta bara topparna, men istället för lång lugg och snebena, så vill jag ha kort hellugg och rak mittbena..." Efter mitt bestämda svar så lägger jag förståss till en mening, som jag (dumt nog) ALLTID gör när jag ska klippa mig: "...jag bryr mig egentligen inte om hur det blir, för jag är väldigt obrydd över min frisyr, så klipp som du vill..." Det är inte konstigt att det inte alltid blir som jag först har tänkt när jag besöker en frisör.

Gårdagens frisör började som vanligt att tvätta håret, kammar till en rak mittbena för att sedan klippa topparna... Jag sa till henne att hon måste ta bort det som är slitet, alltså några cm. Hon tog inte så mycket, så det kändes bra. Sedan var det dax för luggen, som jag egentligen är väldigt, väldigt noga med. Hon sa att hon "klipper luggen lite snett för att få ett bättre fall i den..." "-ja, ja, det spelar ingen roll hur du klipper luggen..." svarade jag och försökte dölja min orolighet. Hon klipper luggen snett, väldigt snett och frågar sedan "-Känns det bra?" Inombords skriker jag Neeejjj! Men mitt svar blir vänligt: "Ja, det känns bra, bara lite ovant..." Jag trodde då att håret var färdigklippt och dax för styling... men där hade jag fel. Frisören började då "finjustera" längderna på håret... hon klippte och klippte, klippte lite till... under tiden som jag satt och tänkte "det växer ut, det är bara hår, det växer ut" och hon fortsatte att klippa... 1½ timme senare var det äntligen dax för styling. Jag försökte tänka positivt och tänkte hela tiden att det känns nog bättre när det är färdigstylat... hmm, det gjorde det inte... Där satt jag alltså med mycket kortare hår och en galet sneklippt lugg...

Jag tackade frisören, sa att jag var supernöjd och betalade glatt samtidigt som jag tänkte "varför har jag ingen mössa med mig?" Samtidigt ringer Boas och säger att han kan hämta mig där för han är ute och kör... Jag hoppar in i bilen och säger till Boas "Ja, jag vet hur jag ser ut i håret, men jag ska hem och styla om det så blir det nog lite bättre... och min lugg växer faktiskt himla fort som tur är..." Boas säger förståss att jag är jättesnygg i håret...

Väl hemma kastar jag av mig ytterkläderna, hämtar hårborsten och ställer mig framför spegeln...  och skriker högt till Boas "-Men jag är ju skiitsnygg i håret!" Jag lyfter över en slinga för att inte få en spikrak mittbena och står kvar, lite chockad, framför spegeln. Hur kan en frisyr som kändes så hemsk för 10 minuter sedan plötsligt kännas sååå himla bra!? Resten av eftermiddagen gled jag förbi speglarna onödigt många gånger bara för att beundra min snea lugg, mitt korta hårta och min nya snygga frisyr. Ja, jag är verkligen supernöjd!

Nu tänkte jag egentligen avsluta med några kloka lärdoms-ord... typ "säg inte till din frisör att hon får göra som hon vill, när du egentligen har en besämd åsikt om hur du vill ha ditt hår..." men då det var precis det jag gjorde och det faktiskt blev hur bra som helst så struntar jag i visdoms-orden...

    Taggar:


Årets första Lussekatter!
Publicerad:

Ikväll bakade jag äntligen Lussekatter. Jag har ju experimenterat med många olika recept på lussekatter, men min Mammas recept är fortfarande mitt favvorecept. Så iår valde jag att leta jag fram hennes recept på en gång, då jag fortfarande aldrig har ätit saftigare lusssekatter. I år är första året som jag själv faktiskt lyckades få dem lika luftiga som hennes... Tydligen krävs det några års träning...  Eftersom jag inte har delat med mig av Mammas recept tidigare så gör jag det nu.




Mamma Annkis Lussekatter

150 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1-2 kuvert saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
1 ägg
ca. 1½ liter mjöl


Dröjer nog ytterligare några år innan jag gör dem lika fina som mammas..

Gö så här: Smält smör och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i bakmaskinen och tillsätt socker, salt, ägg och saffran. Blanda väl och slå över mjölk/smörblandningen. Sist mjölet. Låt jäsa i bunken under bakduk. Baka ut bullarna och låt dem jäsa på plåten. Pensla med ägg och grädda i 5 minuter i 225 grader.

Nu ligger jag i soffan med lite magont efter att ha tryckt i mig 4 stycken lussekatter ikväll...

    Taggar:


Julsenap!
Publicerad:

När jag besöker julmarknader så brukar jag alltid köpa hemlagad senap. Förra året blev jag djupt besviken när jag besökte Nordanå's Julmarknad och INGEN sålde senap. Jag bestämde mig då för att jag i fortsättningen ska koka min egen senap... Så, idag kokade jag senap för första gången någonsin. Började enkelt med en vanlig söt-stark senap. Den får godkänt, även om jag tycker att den blev för stark och för lite söt enligt min smak. Jag tror helt enkelt att jag måste prova mig fram en hel del innan jag kommer kunna koka den perfekta senapen.


Har du ett bra recept på senap? Tipsa mig gärna!

Det här receptet kommer från Arla!

    Taggar:


okej då, bara för att... 111111
Publicerad:

Det är ett omtalat datum idag och självklart vill även jag skriva siffran 1 sex gånger... och nu har jag alltså gjort det!

    Taggar:


Är det dax..?
Publicerad:

Ibland beundrar jag mig själv för min effektivitet. Igår beklagade jag mig över att jag inte kommer hinna allt som jag planerade att göra idag... simma, plugga, uträtta ärenden på stan, låna böcker på campusbiblioteket långpromenad, handla...

Nu sitter jag här, kl. är 13.59 och det enda som jag inte har gjort idag är att simma, allt annat kan jag stryka på listan. Med en stor ryggsäck på ryggen och bra planering så blir man tydligen effektiv.

Nu har jag alltså tid över för annat... Funderar på om jag ska lägga min tid på detta:



Är det dax att baka årets första Lussekatter, tro...? Jag har allt som behövs hemma, men eventuellt sparar jag bakandet till helgen. Samtidigt skulle det vara gott med en kopp varm glögg och färska lussekatter redan ikväll...

    Taggar:


Måndag- startskottet för en träningsvecka.
Publicerad:

Måndag igen då. Jag har en extrem lugn jobbvecka framför mig. Minns faktiskt inte senast som jag hade så lite kunder som jag har denna vecka. Så istället så ska jag fylla dagarna med hård träning har jag tänkt.

Jag har som mål att börja dagarna med en lång morgonpromenad och jag ska även försöka vattengympa/simma en gång per dag oxå. Lika bra att passa på nu när jag har tid. Det kommer även bli en hel del pluggande denna vecka... Ja, så nu vet Ni vad jag kommer ha för mig på dagarna :-)

    Taggar:


You're the One that I want...
Publicerad:

Igår var Boas och jag alltså på en fest med Temat "Musik". Vi hade ett dygn på oss att skaffa fram varsin outfit. Jag är nöjd med resultatet. Ser Ni vilka vi försökte föreställa? Rubriken kanske är en ledtråd ... Tyvärr tog jag inte så många bilder och ingen med oss båda på samma bild. En himla trevlig musikfest var det iallafall... och visst passar Boas otroligt bra i sin nya hårfärg och frisyr ;-)


    Taggar:


Novembernaglar....
Publicerad:







    Taggar:


Fredagen är här...
Publicerad:

Då var det fredag igen... Veckorna går så galet fort, att jag inte riktigt hänger med. Helgen kommer säkert gå lika fort den med...
Ikväll blir det fredagsmys i soffan, god mat och troligtvis Idol.

Imorgon ska vi på en fest med temat "Musik". Vi har fått en "sista minuten-inbjudan" efter avhopp, så idag har jag försökt ordna outfits på kort varsel... Självklart är det maskerad, så det gäller att klä ut sig som ex. en artist, en låt, en musikgenre, instrument.... eller nå annat påhittigt... På så här kort varsel fick det bli något enkelt för Boas och min del... Vad vi ska klä ut oss till...? Det får ni se en annan dag! :-) Hur som helst, så tror jag det blir en rolig fest.

Nu: tända ljus för att få lite fredagsstämning

    Taggar:


Vad skriver man när man inte har skrivit på en vecka...?
Publicerad:

Jag tänker inte skriva så mycket om veckan som gått... Istället lägger jag ut några bilder från helgen då jag var hos syster i Sundsvall.


Bakade chokladbollar och chokladmuffins med Gabbe och Bella



Lekte gömma nyckel och klättrade i lekparken


Klättrade på stenar...

    Taggar: