Några naglar till...
Publicerad:











    Taggar:


Valborg 2012!
Publicerad:

Ja, det är tydligen Valborg, även fast jag inte har firat in våren...

Dagen började redan kl. 8.00 då jag skyndade ner till salongen för att städa bort mina nagelsaker. Hela 4 timmar tog det att rensa, sortera och paketera alla nagelsaker. Jag hann en kortis på stan innan det var dax att åka till Boas mamma på middag. Här uppe i Norrland är det tillåtet att äta surströmming året runt, så det serverades surströmming denna Valborg.

Sedan klockan 19.30 till nu har jag suttit med bokföringen. Japp, jag har jobbat hela denna Valborgkväll... Jag är inte klar än, då bokföringen självklart diffar... men den diffen får jag ta tag i imorgon...

 


Jag hade gjort en hallontårta som jag tog med. Fuskade lite och att köpte en färdigbotten och färdig mandelmassalock, men sommarfin blev den iallafall....

    Taggar:


Världens Godaste Chokladtosca.
Publicerad:

Den här veckan har jag bjudit alla kunder på fika, därför ägnade jag förra helgen till att baka. Bland annat bakade jag en supergod chokladtosca (även kallad Ryttarkaka). Då jag inte hittat något bra recept så gick jag lite på känn när jag bakade den. Tog de ingredienser som brukar vara i en chokladkaka tills konsistensen var ok... Kakan blev superdupergod... första gången. När jag skulle höfta med ingredienserna andra gångerna blev det förståss inte lika bra. Jag väljer ändå att lägga ut receptet, som jag tror det ska vara....



Den här kakan kommer alltid finnas med på fikabjudningar hemma hos oss från och med nu.

Sofies chokladtosca

2 ägg
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
5 msk kakao
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gram smält smör
½ dl mjölk

Gö så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner de övriga ingredienserna i äggsmeten ink. smöret. Häll smeten i en smörad och mjölad/ströbröad rund form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader till kakan börjar släppa från kanten (ca. 35 minuter).

Kokostäcket hittade jag ett recept till, men som jag läste fel på... Så det slutade med att jag inte måttade mängden utan chansade till det blev bra konsistens... Blev nog typ så här:

Kokostäcke

40 gram smör
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
100 gram kokos

Blanda smör, socker, grädde och sirap i kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.

Bred försiktigt kokostäcket över den nygräddade kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

Hoppas den blir lika god som min första blev!

    Taggar:


Tusen Tack!
Publicerad:

Jag har helt klart, utan tvekan haft Världens Bästa Kunder på Nagel Ateljén! Kunder som har skämt bort mig med födelsedagspresenter, julklappar och andra gåvor.

De senaste veckorna har mina kunder överöst mig med blommor, choklad, presenter och Lyckönskningar. Igår fick jag även en fin lykta av min kollega.
Tusen Tack till Er Alla!


Gåvor från mina Fantastiska kunder!

    Taggar:


Idag börjar mitt nya Liv... och det känns helt fantastiskt!
Publicerad:

Under mina tre år på Nagel Ateljén har jag fått så många tankar, känslor, erfarenheter och funderingar om människors beteenden och handlingar, inte så konstigt då jag har jobbat väldigt nära många människor. Egentligen skulle jag vilja skriva ett långt, långt, inlägg om de tankar och känslor jag har haft under de här tre åren.... men jag väljer att inte skriva det. Istället väljer jag att se denna tid som en erfarenhet där jag har lärt mig mycket om andra människor och även om mig själv. Jag lämnar denna period i mitt Liv bakom mig och blickar med glädje framåt mot nya utmaningar och äventyr, en förändring i mitt liv som jag verkligen behöver just nu.... Jag tror och hoppas att jag genom denna förändring kommer hitta tillbaka till mig själv igen....

    Taggar:


Till Alla Mina Kunder.
Publicerad:

    Taggar:


Haha, så roligt!
Publicerad:

För flera månader sedan SMS.ade min svägerska Matilda mig om en tävling som Norrmejerier hade. Tävlingen gick ut på att man skulle skicka in sitt favoritrecept med en bild till Norrmejerier. Jag valde ut ett recept och skickade in.... Idag ringde Norrmejerier och berättade att de vill att mitt recept med i deras Receptsamling som kommer ut i oktober. I receptsamlingen ska det vara en bild på mig och några ord om min rätt. Superroligt tycker jag! Vill Ni ha receptet?! Tyvärr, ni får hålla ut till oktober då receptsamlingen kommer ut! :-)

    Taggar:


Min resa till Stockholm i bilder...
Publicerad:

Torsdag 19.e april- flytt till Stockholm.


08.30: Gör mig redo för en lång dag...


09.30: tar en promenad till jobbet i strålande solsken. Hinner nagla en kund innan det är dax...

 
11.30: packar det sista och får skjuts av Boas till flygplatsen.


14.15: Framme på Arlanda och är helt galet hungrig, så det fick bli lunch på McDonalds, Arlanda.

 
16.00: Framme på Centralen och blir lite glad när jag ser reklamen för Luleå Tekniska Universitet :)


17.00: Framme i Kallhäll där jag ska bo i sommar.

 
Mitt "nya" rum.


Utsikten från fönstret. Visst ser Ni Mälaren? Det sägs att det är fantastiskt promenadstråk längs sjön och fantastiskt bad! :) Där kommer Ni nog hitta mig i sommar! :)


00.10: Dax att sova, då jag skulle iväg på utbildningsdag tidigt nästa morgon, på min "nygamla" arbetsplats....

Idag, lördag: Hemresan.


06.10: På pendeln mot Arlanda. Tungt efter en sen kväll med mina nya kollegor...


07.50: Frukost på McDonalds, Arlanda.


10.19: landar i ett kallt och snöigt Skellefteå.

Skönt att vara hemma igen, efter två väldigt intensiva dagar, många nya intryck, mycket att lära och många nya människor att lära känna! Helt övertygad att detta kommer bli en galet rolig sommar, dock lite jobbig oxå...

Då jag har sovit totalt 8 timmar de senaste två dygnen, så ägnar jag resten av dagen sovandes/slöandes i soffan...

    Taggar:


Boende fixat!
Publicerad:

För er som undrar hur det går med boendesökandet i Stockholm så kan jag meddela att det är fixat. Jag kommer dela lägenhet med min kompis f.d. kollega. Så den 3.e maj blir jag kombo med en tjej jag aldrig träffat i Kallhäll utanför Stockholm. Det känns riktigt bra och väldigt spännande. Nu på torsdag flyger jag ner till Stockholm med mitt första "flyttlass", alltså en resväska full med sommarkläder. Stannar i Sthlm i två dygn och kommer bland annat träffa mina nya kollegor. Jag är full av förväntan och ser fram emot en sommar i Stockholm!
    Taggar:


Kroppen säger Ja, men huvudet säger...
Publicerad:



(klipp från Amelia nr. 9)

Kroppen säger Ja, det är dax att komma igång. Men huvudet säger Nej, det är jobbigt, du kommer inte orka...
Ska huvudet vinna över kroppen även denna vår?!

    Taggar:


Vårstädningssöndag.
Publicerad:

Idag vaknade alla människor i Skellefteå upp i en vit vintervärld. Det har tyvärr snöat mycket under kvällen och natten och våren känns just nu ganska långt borta. Men för att få tillbaka lite vårkänsla bestämde jag mig för att rensa bort den vintriga garderoben idag.

Alla svarta, stickade, tjocka vinterkläder är nu nerpackade i en kartong och framme hänger vita, ljusrosa, blommiga sommartoppar och klänningar. Jag passade även på att rensa bland bikinis och underkläder. Det slutade med att en säck fick åka i soporna och en säck får åka till Myrorna. Det är alltid lika roligt att rensa i garderoben.

Inte nog med det, Boas och jag tog även tag i "projekt städa i källarförråden" idag. När vi flyttade in här för 1½ år sedan ställde vi bara in alla "onödiga" saker i förråden och tänkte: vi tar tag i det här sen... Sedan dess har vi fortsatt att trycka in saker och kartonger i dessa förråd. Förråden har varit precis så röriga som de flesta människor har dem. Men idag tog vi alltså tag i saken. Vi städade, rensade och sorterade. Många saker hamnar bland grovsopor och lika mycket hamnar hos Myrorna. Nu är det ordning och reda i båda förråden och plötsligt är de halvtomma. Tänk vad skönt det är att ha välstädade förråd.

Nu: kolla in lite kläder på nätet, måste ju försöka fylla alla tomma galjar som blev över efter rensningen ;-)

    Taggar:


Tid...
Publicerad:

    Taggar:


Kanske de sista nagelbilderna....
Publicerad:

Som Ni vet så kommer jag bara göra naglar i två veckor till, sen är min karriär inom skönhetsvård slut. Efter det kommer det inte läggas ut många nagelbilder här på bloggen, möjligtvis på mina egna naglar som jag kommer fortsätta underhålla med färgglada geléer. Här kommer iallafall några bilder på naglar som jag har gjorde de senaste månaderna....




















Dessa lilaglittriga sitter just nu på mig, men jag har precis börjat göra dem gröna... bild på dem får ni en annan gång.

    Taggar:


Min dag i bilder...
Publicerad:

Igår la Pernilla Wahlgren ut "sin dag i bilder" på sin blogg och jag kände genast att det är ju en lysande idé, då jag just nu har lite bloggtorka. Så här kommer min dag i bilder, en helt vanlig torsdag i Sofie Silwers liv (minst lika spännande som Pernilla Wahlgrens förståss).


8.15: God Morgon världen!


9.00: Dagens viktigaste måltid bestod av ett ägg med kaviar, cambridge chokladdrink och ett stort glas med vatten, framför Nyhetsmorgon


10.00: Redo att gå ut i regnet och börja arbetsdagen


10.07: Zickzackar mig fram mellan hundbajset på trottarerna på väg till jobbet


7 minuter senare: framme på min arbetsplats


11.30: dagens andra kund avbokade, så jag fick lite tid att fixa mina naglar

 
12.15: lunch på Skellefteås nya restaurang Valentino tillsammans med....


....Min Älskling Boas


13.15: provade en klänning på Vero Moda, men det blev inget köp....


14.30: paket till mig levererdes, fyllt med naglar och make-upprodukter

 
17.00: fixade nya naglar på min fina kund Erika, som även hade sin dotter med sig idag.


18.00: Går hem från jobbet med ett paket under armen och vackra tulpaner som jag fått av kunden ovan (Tack!)


18.07: Hemma och laddar upp med en huvudvärkstablett, ett stort glas med vatten och frukt innan middagen.


19.30: middagen äts i soffan framför hockeyfinal-match


21.10 lite kvällssnacks till sista hockeyperioden. Sojadipp var tyvärr ingen höjdare dock...


22.00: avsminkad och nyborstade tänder, dax att titta på Big Brother.... och sedan sova
Tack och God Natt!

Förbered er på fler "Min dag i bilder" från mig, det var nämligen riktigt roligt att springa runt och fotografera allt och alla :-)

    Taggar:


"Hej, jag har haft ont i magen i 15 år och vill börja en utredning..."
Publicerad:

Japp, idag tog jag tag i saken. Jag har ringt vårdcentralen och bett om en tid för att kolla upp min problemmage. Alla i min närhet, vänner, familj, sambo har tjatat i många, många år... men nu äntligen har jag tagit tag i saken. Jag fick lixom nog efter denna påskhelg, då jag kände att jag var less på att mina magsmärtor stoppar mig från att göra sånt jag vill göra.... Så om en månad ska det tydligen komma en kallelse. Jag har alltid misstänkt glutenallergi, vi får väl se om några månader om det är det...

Ja, efter denna helg blev jag så less på att må dåligt att jag även bestämde mig för att sluta äta det "vita giftet", alltså sluta äta sånt som innehåller mjöl, mjölk och socker. Det sägs ju att man ska börja må så himla bra om man väljer bort dessa produkter. Så idag inhandlades soja och havreprodukter istället för mjölk. Jag hoppas det gör en skillnad i mitt mående. Just nu mår iallafall min mage väldigt bra :-)

Nu: kolla på Big Brother

    Taggar:


Månadens Sötsak- Sagolik cheesecake
Publicerad:

Söta Sakers baktema för April är "Sagolikt". Jag började genast fundera på vad jag skulle baka till detta roliga tema. Efter att ha funderat ett tag landade jag i Elsa Beskovs sagovärld. 1901 skrev hon boken "Puttes Äventyr i Blåbärsskogen". Så med inspiration från den boken så bakade jag en vitchokladcheesecake dekorerad med massa blåbär.

Söta saker



Vitchoklad cheesecake

250g digestivekex
100g smält smör

Fyllning
500g cremecheese
2 dl creme faiche
1 dl socker
1 msk maizena
3 ägg
200g vit choklads, smält

Topping
250g mascarpone ost
saft och rivet skal från ½ lime,
2 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker
ca. 300 gram blåbär (eller andra bär)

Gö så här: Mixa kexen och blanda i smöret.  Tryck ut kexbotten i en rund bakform med avtagbar kant. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa sedan cremecheese och socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll smeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 45 minuter. Täck över den med lite aluminiumfolie om den börjar bli lite bränd på ytan. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeost med lime, vaniljsocker och florsocker. Bred ut toppingen över kakan och dekorera med blåbär, gärna färska.

    Taggar:


Sushimiddag.
Publicerad:

Idag åt vi påskmiddag hemma hos Julia och Samuel. Vi valde att göra Sushi till middag och gott blev det! Så gott att jag åt tills jag inte kunde stå på benen längre. Så efter middagen blev jag en osocial soffliggare, men trevligt var det förståss ändå :)

 



 

    Taggar:


Aldrig ska jag sluta Älska Dig....!
Publicerad:

Igår var det den 7.e april och inte bara påskafton. Det var även 7 år sedan Boas och jag blev tillsammans. Vi firade vår 7-årsdag med att åka till Luleå, shoppa, äta gott och bo på hotell. Jag shoppade några nya sommartoppar, dessutom överraskade Boas mig med en jättefin klänning i present. Vi åt god mat på tre olika restauranger och intog en lång hotellfrukost imorse. Sån här dygnsresor borde man göra oftare för det är galet trevligt!

Sju år alltså, tänk vad tiden går fort när man har roligt. Och precis som jag skrev för ett år sedan så Älskar jag Boas lika mycket idag, som för ett år sedan... och som för sju år sedan. I sommar måste jag vänja mig vid att inte sova bredvid honom, att inte få hans kramar när jag känner för det och att inte prata och skratta om de mest konstiga saker innan vi ska somna... Det kommer bli jobbigt, men jag tänker hela tiden att planen är ju att vi ska leva en hel Livstid tillsammans... och då är ju några månader ändå en ganska kort tid....

Aldrig ska jag sluta Älska dig, Boas!
  
Sommaren 2009

    Taggar:


Påsken 2012!
Publicerad:

Den här påsken är inte som andra... Jag har inte orkat engagerat mig i påsken alls, inget påskris, inga tulpaner, inget påskägg. Jag ska bara njuta av att vara ledig har jag tänkt. Det blir en ganska lugn påsk för Boas och mig. Påskmiddagar med Boas familj blir det förståss och sedan ska Boas och jag åka på en liten shoppinghelg till Luleå.

Jag har aldrig varit i Luleå och det sägs att det är en jättetrevlig stad, så på lördag blir det shopping och hotellövernattning för oss två i Luleå. Jag längtar redan efter hotellfrukosten! :-)

Hoppas Ni Alla får en Glad Påsk!


Mer påskpynt än så här blir det inte hemma hos oss iår...

    Taggar:


Tack!
Publicerad:

Tack för Alla Gratualtioner! Ansökan om Examnesbevis är inskickad och jag hoppas jag får det inom några veckor. I tisdags blev glatt överraskad när jag fick "grattis-blommor" levererat till jobbet. Tänk vad glad man blir av blomsterbud. 



 

    Taggar:


Nu ska Ni få höra...
Publicerad:

Ja, ni vet redan att jag har sökt nytt jobb under en period, då jag blir arbetslös/lägger ner mitt företag den 1.a maj. Några företag i Stockholm har hört av sig och visat intresse för mig, vilket är jätteroligt!

Och förra veckan blev jag erbjuden ett tillfälligt arbete som kontorsassistent på ett företag i Stockholm, det är inte riktigt det arbete jag vill ha, men det är iallafall ett arbete.... så jag tackade JA, i väntan på mitt "drömjobb". Framförallt slipper jag kontakten med arbetsförmedlingen nu när jag har fått detta jobb, vilket känns otroligt skönt!

Jag börjar arbeta där första veckan i maj, alltså om en månad. Som Ni säkert förstår så behäver jag ett tillfälligt boende i Stockholm fr.o.m. början av maj t.o.m augusti/september. Så nu, mina kära bloggläsare, hoppas jag att ni kan hålla ögon och öron öppna!

Jag önskar alltså ett litet boende/rum/studentlägenhet/del i lägenhet, i Stockholm, över sommaren! Är det dessutom ett billigt boende vore det toppen! Ni kanske kan hjälpa mig att sprida detta... och ni känner ju mig. Jag är ju lugn, glad, okomplicerad och skötsam!

Nu undrar Ni säkert: "-men Boas då?" Ja, han blir kvar här i Skellefteå i sommar och vi kommer åka mellan så ofta vi bara kan, men helt klart kommer jag sakna honom galet mycket och det blir helt klart en utmaning att vara från min bättre hälft under en period...

Nu: fortsätta fila naglar!
    Taggar: