Min examen måste ju firas.... STORT!
Publicerad:

7 år efter påbörjad utbildning är jag ÄNTLIGEN i mål! Igår fick jag veta att jag har skrivit VG på min sista ekonomitenta, en tenta som jag aldrig trodde att jag skulle klara...så fick jag VG! Det betyder att jag nu kan ansöka om en Fil. kand. examen i Företagsekonomi. ÄNTLIGEN! Igår var lyckan total, så total att jag inte kunde koncentrera mig på någonting annat... Och självklart är min Examen värd att fira, så det första jag gjorde igår var att inhandla en flaska billigt Bubbelrosé!
Jag är ÄNTLIGEN klaaaaar!!!!


Bubbel för att fira min fil. kand. examen.

    Taggar:


Från söder till norr i mars månad....
Publicerad:

Våren har kommit olika långt i olika delar av Sverige. Så här såg det ut förra veckan i olika delar av landet...

Stockholm
 
Absolut ingen snö, vårblommar som blommar och härlig vårsol

Sundsvall
 
Lite iskanter kvar och tussilagon blommar i diket

Skellefteå
 
Snö, snö, snö... men det smälter även i denna stad. :)

    Taggar:


Tillbaka...
Publicerad:

Då är jag tillbaka i Skellefteå, efter en vecka på resande fot. Jag kommer skriva och lägga ut bilder här på bloggen senare i veckan, men de närmsta dagarna har jag fullt upp med annat, så tyvärr blir det nog dåligt med blogginlägg de kommande dagarna... Jag har hur som helst haft en riktigt trevlig vecka i Stockholm och i Sundsvall!

Nu: ringa runt till kunder som verkar ha saknat mig :-)
    Taggar:


Nu i Sthlm!
Publicerad:

ligger på hotellrummet i Barkarby. Idag står bröllop och shopping på schemat. Kommer bli en toppendag! Veckan har hittils varit bra. I onsdags var jag en heldag i Sthlm, träffade en ev. framtida arbetsgivare. Jag hann även med att träffa min gamle vän Memo, för oss blev det middag på Vapiano och en himla masa prat... I torsdags var jag i Sundsvall, barnvakt åt vilda barn blev det där. När vi kom fram till Stockholm igår så blev det en lugn kväll, middag på hotellet och tidigt i säng...
Nu: äta hotellfrukost!!!
    Taggar:


Vi lämnar vecka 11 bakom oss och blickar framåt...
Publicerad:

Efter en ganska kort och tråkig helg känns det bra att det kommer en ny och spännande vecka! Jag har en väldigt rolig vecka framför mig. Idag och i morgon blir det full fart på jobbet som vanligt.... men...

...på onsdagmorgon flyger jag till Stockholm, det blir en heldag i huvudstaden och jag hoppas att jag hinner med en fika eller middag med någon gammal vän. Samma kväll tar jag ett snabbtåg till Sundsvall, där jag kommer tillbringa torsdagen med syster och hennes barn. På torsdagkväll kommer även Boas ner till Sundsvall :-)

På fredagmorgon åker vi, hela familjen Silwer ner till Stockholm. Det blir en hotellweekend i Stockholm, där det framförallt står ett bröllop på schemat. Förutom bröllopet så hoppas jag att vi även hinner med en shoppingrunda och kanske nått annat roligt...! Tror det kommer bli en riktigt rolig helg, som kommer ge mig ny energi :-)

Nu: fortsätta mitt jobbsökande....

    Taggar:


Inlägg nr. 1111
Publicerad:

Det här är mitt 1111.e blogginlägg... och jag har absolut inget roligt att skriva tyvärr... Jo, jag ska klippa mig på tisdag och jag har samma funderingar som jag alltid har innan jag ska till frissan.... Ska jag våga klippa av mig håret.... förmodligen inte, men det är alltid lika roligt att kolla tillbaka på gamla bilder då jag var ganska korthårig... en dag... så ska jag!

    
Sommaren 2004                                              Sommaren 2005


Nu: långt, platt och.... tråkigt


    Taggar:


Tidsfördriv...
Publicerad:


    Taggar:


Melodifestivalen 2012!
Publicerad:

Melodifestivalen 2012 är avgjord och för en gång skull vann rätt låt! Loreen hade den bästa låten redan förra året och jag är fortfarande lite bitter över att svenska folket inte insåg det redan då... Redan efter första delfinalen iår förstod jag att hon skulle vara min favorit i Finalen.... och självklart var hon det! Tjejen är ju helt magiskt bra! Och helt ärligt så är jag faktiskt lite chockad över att svenska folket tycker det med... Tänk att hon vann över Danny med hela 212 163 fler röster (Matilda, hon hade alltså vunnit även om vi inte hade ringt 18 gånger...)

Ser fram emot att se henne i Eurovision den 26.e maj. Tror Ni hon har någon chans att vinna?! Hon får hård konkurrens mot bl.a. dessa ryska damer

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Måndag idag, vilket betyder att det är dax för en kort sammanfattning av helgen. I fredags hade Boas och jag en lugn hemmakväll, god mat, soffhäng och tv-tittande hela kvällen...

I lördags var det dax för 30-årsfest x2. Min svåger (Boas systers man), Samuel fyllde 30 år och det gjorde även hans kompis. Vi firade de två 30-åringarna hemma hos Julia och Samuel. Det blev en heldag med födelsedagsfika, födelsedagsmiddag och födelsedagsfest... tror klockan var efter 2 på natten när vi letade oss hem... men roligt var det!

Startskottet för alla årets 30-årsfester har alltså gått.... och vi börjar nedräkningen till nästa 30-årsfest.... och nästa... och nästa.... 2012 är året då vi har himla många 30-årsfester att se fram emot. Spännade att se hur många vi hinner med under året faktiskt...

Igår söndag blev en riktigt "slöa i hemmet-dag". Jag var inte ut genom dörren på hela dagen utan satt i myskläder vid köksbordet, pluggade och käkade chips.

Ja, det var min helg det... 

Nu: skriva ett inlägg om Mellopello...

    Taggar:


Tack älskade reklamblad, ni gör mig lugn!
Publicerad:

Ännu en dag då jag kommer hem, efter att ha uträttat ärenden på stan. Så snart jag har klivit in i hallen känner jag alla måsten växa inombords. Hungrig -måste äta lunch, odiskat- måste plocka ur diskmaskin och måste plocka i diskmaskin, smutsigt- måste städa badrummet och torka golv i kök, halsont- måste värma och dricka te, fredagsmiddag- måste förbereda kvällens middag, obetald räkning- måste betala den... och framförallt måste jag plugga inför tenta! Pulsen ökar och stressnivån är på max.

Jag börjar som vanligt prata högt till mig själv: -Sofie, ta det lugnt! Sofie, gö en sak i taget, en sak i taget, Sofie!!

Jag vet hur jag funkar: jag kan absolut inte koncentrera mig på att plugga om det är stökigt här hemma, därför måste jag börja med att städa. Samtidigt som jag inte orkar städa om jag är hungrig.... Mat, börjar värma lunchen samtdigt som jag upprepar "en sak i taget, Sofie, en sak i taget, Sofie..."

Plötsligt kommer min räddning, det som alltid får mig att sitta ner i 15 minuter och bara tar det lugnt. Reklambladen och postordertidningar dimper ner i brevinkastet. Jag släpper för tillfället alla måsten, sätter mig i soffan och börjar bläddra genom alla reklamblad, Ica, Coop, Jysk, Rusta, Jula, ÖoB.... läser alla reklamblad, sida för sida i lugn och ro. Jag älskar reklamblad, jag läser dem varje dag. Reklambladen ger mig några minuter varje dag, då jag för tillfället kan glömma allt, allt annat... och det är underbart!

Nu är lunchen uppäten, alla reklamblad genomlästa och jag känner mig lugn, så pass lugn att jag tänker börja plocka lite i köket samtidigt som jag lyssnar på P3 i bakgrunden.... har förhoppningar om att det blir en skön fredagseftermiddag :-)

Hoppas Du oxå får en Lugn och Skön fredag!

    Taggar:


Idag uppmärksammar vi Världens Alla Kvinnor.... och imorgon glömmer vi bort dem!
Publicerad:

För några veckor sedan såg jag ett debattprogram på TV där en man satt och var arg och upprörd över att diskrimineringen och orättvisorna mot homosexuella endast debatteras två gånger per och det är under prideveckan och när QX-galan hålls. Han menade att homosexuella diskrimineras ju året runt, så varför uppmärksammas inte det i media resten av året också?!

När jag hörde detta blev jag faktiskt lite irriterad. Varför?! Jag tycker att om vi ska uppmärksamma diskrimineringen mot homosexuella i media året runt och inte bara 2 gånger per år, så måste vi även uppmärksamma alla andra människor och folkgrupper runt om i världen som blir diskriminerade och orättvist behandlade året runt, oavsett om det handlar om hudfärg, religion, kön, sexuell läggning, funktionsnedsättning, ålder.....

Men nu sitter jag här, torsdagen den 8.e mars 2012, Internationella Kvinnodagen och blir arg och upprörd när jag kollar på nyheterna. Just idag debatteras det i media om jämställdhet mellan män och kvinnor och just idag läggs ny statistik fram om löneklyftorna mellan män och kvinnor och på radion pratar de om orättvisorna mot kvinnor.... Jag blir irriterad att dessa jämställdhetsfrågor bara uppmärksammas ordentligt i media en gång per år, när ojämställdheten mellan kvinnor och män ser likadan ut året runt. Visst borde media uppmärksamma denna fråga varje dag året runt?!

Ja, jag inser nu att jag inte är ett dugg bättre än den mannen som kämpade för homosexuellas rättigheter i TV för några veckor sedan... men det är väl så vi är, vi männsikor... Vi vill att orättvisorna för den "grupp" vi själva tillhör ska uppmärksammas och glömmer bort att de flesta människor omkring faktiskt blir orättvist behandlade någon gång på grund av att de är invandrare, kristna, gamla, handikappade.... Tro om det finns någon "Internationell -Alla är vi människor-dag"?!

    Taggar:


Bake a Cake!
Publicerad:

Det var evigheter sedan jag bakade och jag har just nu ett stort bakakakasug. Så senare idag ska det bakas, oj, vad det ska bakas!

    Taggar:


Den där melodifestivalen då...
Publicerad:

Ni som har följt min blogg vet att jag varje år den här tiden uttalar mig om melodifestivalens låtar. Ja, jag är en liten melodifestivalsnörd, som iof blir mer och mer less på melodifestivalen för varje år som går, men som måste se den ändå.

Iår tycker faktiskt jag att det har varit ovanligt bra låtar med i alla delfinalerna. Och jag kände tidigt att startfältet i Finalen kommer vara riktigt riktigt bra! Jag har många favoritlåtar iår. Men precis som förra året så hoppas jag på Loreen's låt. Förra året röstade jag på hennes låt flera gånger, men tyvärr gick hon inte vidare till finalen ens. I år hade jag självklart höga förväntningar på Loreen och det gläder mig att fler än jag faktiskt tycker att hennes "Euphoria" är helt suverän. 

Jag hoppas, hoppas, hoppas, att slutresultatet blir så här:

1. Loreen
2. David Lindgren
3. Molly Sandèn
4. Danny Saucedo
5. Dead By April
6. Lisa Miskovsky
7. Top cats
8.Ulrik Munther
9. Björn Ranelid
10. Thorsten Flinck

Har Ni fortfarande inte hör Loreens "Euphoria" så är det dax att lyssna på den nu. Tjejen har ju en helt fantastisk röst!

    Taggar:


Jag är en snooorkråka!
Publicerad:

Bhuuu, för förkylningar och Bhuuu för att jobba som nagelterapeut när man är förkyld. Jag tycker så galet synd om mina kunder som måste sitta mitt i mot mig när jag nyser 5 ggr per minut, när jag snyter mig varannan minut och när det hänger snor från min näsa... och när en droppe snor sakta faller ner mot kundens händer. Jag är förkyld, rejält förkyld, men kunderna bryr sig inte alls om att det byggs in en liten snorkråka i deras naglar... det enda som är viktigt för dem är att de får nya naglar!

Ett annat problem är det här med andningen, jag kan inte andas genom munnnen, vet lixom inte hur man gör, då jag alltid andas genom näsan annars. Lite nu och då frågar kunderna mig:" Håller du andan, Sofie?" eller "Du måste komma ihåg att andas oxå!" Det är bra att de påminner mig att andas nu när näsan är för tät att andas genom, för själv glömmer tydligen bort att andas....


Nu har jag en kund kvar idag och jag hoppas att hon är lika förstånde som alla andra kunder jag har haft i veckan.

Nu: tömma fickorna på snorpapper
    Taggar:


Springtime...
Publicerad:

    Taggar:


Söndag, snart måndag...
Publicerad:

Helgen har varit ovanligt lugn för Boas och mig. I fredags besökte vi J&S och tvillingarna. Det blev en lugn och skön kväll med god mat.... Sedan dess har vi knappt varit utanför dörren trots det otroligt härliga vädret. Både Boas och jag har gått runt och klagat på halsont, förkylningar och en allmän seghet i kroppen... Nej, vi har inte varit jättedåliga, bara lite sådär lagomt sega i kroppen, så det har helt enkelt varit bekvämast att tillbringa helgen i soffan.

Som sagt, vädret är underbart, och ha så varit ganska många dagar nu. Jag skulle helst av allt vilja leta mig ut till en grillplats och bara sitta och njuta i solen, men... vi får spara korvgrillningen till en annan helg tror jag.Nu: äta chips och slappa i soffan...

    Taggar:


Att det finns så många spännande jobb...
Publicerad:

Jag söker just nu nytt arbete och är inne och letar jobb på arbetsförmedlingens hemsida varje dag... Idag har jag skickat in flera ansökningar till företag över hela Sverige... det är faktiskt lite roligt att söka jobb tycker jag.

Jag överraskas faktiskt över hur många spännande jobb det verkar finnas runt om i landet. Varje dag den senaste veckan har jag hittat ett nytt "drömjobb" som jag verkligen hoppas på att jag kommer få... så nu är listan över skickade jobbansökningar till "drömjobbet" ganska lång... och längre lär den bli då det hela tiden kommer in nya jobb till arbetsförmedlingen som verkar jättespännande.

Visst håller Ni tummarna att jag får mitt "drömjobb" snart.... :-)

Självklart skickar jag med detta gamla diplom, som jag vet att det hjälpt mig att få arbete tidigare....Vill du kanske anställa mig nu?! Skriv en kommentar nedan isåfall... ;-)

    Taggar: