turkiet är toppen!!!!
Publicerad:

Turkiet bjuder på strålande sol och klarblå himmel. Dagtemp ca. 30- 33 grader Och nattemp ca. 26 grader. Vi har det väldigt väldigt bra!
    Taggar:


En lapp på ryggen kanske...
Publicerad:

Efter gårdagens resa funderar jag på om jag har en stor lapp på ryggen där det står: "Alla okända tanter ni får gärna berätta ointressanta saker för mig för jag lyssnar gärna". En tant började prata om smyckesdesigner i toakön, en annan berättade om barnbarnen på tågperrongen och på tåget fick jag sitta bredvid en tant som pratade om...Allt! Jag pratar gärna med människor... MEN inte med människor som jag ALDRIG har träffat!
    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Helgen som gick har haft temat Mat. I fredagskväll slängde jag ihop en Smörgåstårta. Huuur Goood som helst! Den intogs i soffan framför Tv.n, som vanligt...

I lördags hade vi en mini-kräftskiva. Hjalle och Matilda kom på besök och gjorde kvällen himla trevlig! God mat, skratt, sällskapsspel och Buzz är allt som behövs för en galet trevlig kväll. Gör gärna om det snart igen! :-)


Goda kräftor


Igår, söndag, var det dax för killarna att laga mat till tjejerna. Vi är några par som träffas ibland och laga mat tillsammans och igår var det Vi tjejer som blev bjudna på en 3-rätters middag, ingen vanlig middag, utan en supergod middag bestående av kantareller, rådjur och citronfromage (3 olika rätter alltså)

Förutom helgens ätande så har jag jobbat en hel del med bokföring och förberett packningen inför mina resor...

Nu: kvällsfika!
    Taggar:


Nails By Silwer!
Publicerad:



    Taggar:


Skåne, imorgon kommer jag!
Publicerad:

132 mil... så långt är det mellan mig och min bästa vän, Linda! Imorgon är det äntligen dax för mig att åka ner till Ängelholm, Skåne och träffa henne. Längtar!


Jag o Linda i Egypten förra året! 

    Taggar:


Jag har fått...
Publicerad:

Gissa om jag har blivit uppvaktad denna veckan. Tror jag har fått presenter varje dag faktiskt...

1. Träningskläder eller p-kort på sportaffärer.
2. Simkort på Eddahallen
3. Träningskort (på Eddahallen, Friskvårds eller nått annat träningscenter)
4. 2 st. stående fönsterlampor från Coop. (Vita cylindrar med många små hål i för 249kr/st)
5. 3-bens stativ till kameran
6. Silverringar med strass från Ur & penn strlk. 17 och 18
(inte riktigt men massa andra fina smycken)
7. Kak-, bak- och receptböcker
9. P-kort på Ansiktsbehandling/ massage/ fotvård eller liknande behandling
10. Tidningsprenumerationer
(Inredningstidningar, Amelia eller annan bra tidning...)
11. P-kort i klädesbutiker

Förutom allt jag strukit över ovan, så har jag fått lite annat smått och gott. Bland annat fick jag "The Slanket" av Boas :) Alltså en filt med ärmar! Perfekt att ha på sig i soffan alla kalla höst och vinterkvällar!



 The Slanket

    Taggar:


Idag börjar mitt 30.e år....
Publicerad:

Igår fyllde jag alltså 29 år. Dagen firades med fika på säng redan kl. 6.20 på morgonen. Fortsatte dock att sova vidare efter det... Jobbade kortdag på jobbet och hade väldigt gulliga kunder, varav en av dem överraskade mig med ett paket :-)

På kvällen gick Boas och jag ut och åt på en ny restaurang här i Skellefteå, restaurang 6.e våningen. Himla trevligt ställe med utsikt över hela Skellefteå och himla god mat. Vi kommer gå dit fler gånger! Kvällen avslutades med paket från Boas :)

Idag blir det heldag på salongen... 4 jobbdagar kvar sedan bär det av till Ängelholm, Skåne! :-)
    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: besöket av Boas syskon med familj. Hade inte träffat de två små, Otto och Vilgot, på två veckor och förvånades över hur galet snabbt de växer.

 
Hela Familjen Bäckman på besök. Vilgot var piggare än Lille Otto som sov sött hela tiden.

    Taggar:


Mitt 29.e Födelsedagsfika...
Publicerad:

Idag firade jag min födelsedag några dagar i förväg. Då jag "bara" fyller 29 i år, så fick det bli ett mindre firande iår. Boas syskon och familj kom iallafall på besök. Mycket trevligt! :) Tack igen för de fina presenterna!


Första kakbaket på flera månader. Recept kommer så småningom...

 
Testade att göra en tvåvånings-tårta med gumpaste-dekorationer. Helt okej för att vara första försöket tycker jag...

    Taggar:


Musik, dans och Rullrån.
Publicerad:

Gårdagens höjdpunkt: kl. 20.30 igårkväll startade jag den dansframkallande musiken i Köket. Jag tog fram bakredskapen med stor glädje, använde slickepotten som Mikrofon och dansade loss när jag slängde ihop kaksmeten. Skaka rumpa samtidigt som jag rullar Rullrån gör det hela lite roligare. Kan tillägga att de 14 första rånen blev inte så fina, men de 4 sista blev Godkända. Men vad gör det... jag hade himla roligt i köket... och idag fortsätter Dansen och bakandet :-)
    Taggar:


2,7 kg sugarpaste...
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: En av mina kunder skämmer bort mig och ger mig hela 2,7 kg med sugarpaste samt lite gumpaste. Det är alltså ingredienser som behövs vid tårtdekorering. Så i helgen ska jag dekorera tårtor. :-)


Denna tårta är dekorerad med rosor av gumpaste. Konstnär: Linda Marklund, Mina Magiska Bakverk.

I helgen ska jag alltså ge mig på att dekorera tårtor på detta sätt... Vi får se hur det slutar...

    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Komma hem efter jobbet till ett nystädat hem och få maten serverad! Boas är bara för bra :-) 
    Taggar:


Sommar i P1!
Publicerad:

Nu kommer ännu ett tips på en "Sommarpratare". Den 27 juni sändes programmet med Underbara Clara- Clara Lidström, som programledare. Jag har precis lyssnat på programmet och imponeras av denna kloka 25-åring. Helt klart värt att lyssna på!!!

Sommar i P1 med Underbara Clara
    Taggar:


Where The Wild Roses Grow...
Publicerad:







    Taggar:


"Du ser så hurtig ut..."
Publicerad:

Dagens höjdpunkt (skrattanfall): Jag spelar trummor i Band Hero med stor inlevelse, stor glädje och stor entusiasm, i exakt samma, bestämda takt som jag har när jag är ute och promenerar.... När låten är slut bryter Matilda ut i ett enormt skrattanfall "- Sofie, du såg så himla hurtig ut när du spelade trummor..." Mitt "hurtiga" trumspelande fortsatte och gav fler skrattanfall :-) 

En annan höjdpunkt idag var när vi spelade Discgolf och jag klarade Bana 2 på endast 4 kast, precis lika många kast som alla andra (jag brukar Alltid ha minst 2 kasst sämre än alla andra) *Nöjd* :-)

    Taggar:


Sofies Önskelista 2011!
Publicerad:

Ja, då har jag haft nöjet att leva ännu ett år tillsammans med mina Nära & Kära och det ska förståss firas på min Födelsedag, den 16.e augusti. Det betyder att det är dax att publicera Årets Önskelista! :-)

1. Träningskläder eller p-kort på sportaffärer.
2. Simkort på Eddahallen
3. Träningskort (på Eddahallen, Friskvårds eller nått annat träningscenter)
4. 2 st. stående fönsterlampor från Coop. (Vita cylindrar med många små hål i för 249kr/st)
5. 3-bens stativ till kameran
6. Silverringar med strass från Ur & penn strlk. 17 och 18
7. Kak-, bak- och receptböcker
9. P-kort på Ansiktsbehandling/ massage/ fotvård eller liknande behandling
10. Tidningsprenumerationer
(Inredningstidningar, Amelia eller annan bra tidning...)
11. P-kort i klädesbutiker

    Taggar:


Gör mig redo...
Publicerad:

inför en höst fylld med bakning och matlagning. Beställde därför en nytt förkläde idag från HM.com. Färgglatt och prickigt gör nog hösten lite roligare. :-)


Finns även i rosa på HM.com

    Taggar:


Fredagsmyyys!
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Fredagsmys med god mat och tända ljus. Första fredagsmyset hemma på flera månader. :-)
    Taggar:


Nedräkning!
Publicerad:

Nedräkningen har äntligen börjat. Om precis 3 veckor så åker vi till värmen och vi ska bo på ett 5-stjärnigt spa-hotell. Kommer bli helt fantastiskt! Läste precis att Bodrum (dit vi ska) är Turkiets egna Riviera, ett riktigt jetset ställe, där världens alla kändisar och rika människor gärna festar loss, Europas största discotek finns nämligen i Bodrum. Låter ju som den perfekta platsen för oss fyra, en dum blondin från Sundsvall, en lugn Norrläning, en ekonomisk Skåning och en vilsen minimänniska från Östergötland. Haha, det kommer bli en oförglömlig resa!



Ser ju ganska trevligt ut...


Bilder från www.fritidsresor.se

Fler bilder från hotellet hittar Ni här
Royal Asarlik Beach & Spa

    Taggar:


Dagens höjdpunkt!
Publicerad:

Jag vet att jag är urusel på att uppdatera, och jag skyller det på mitt jobb, där jag väljer att tillbringa den mesta tiden. Men när jag inte jobbar så gör jag ju andra väldigt roliga, trevliga och härliga saker. Saker som jag helst av allt skulle vilja dela med mig av genom att skriva här på bloggen.

Men istället för att blogga så väljer jag att vara ute och göra och uppleva saker istället. Den senaste veckan har jag gjort en massa trevliga saker. Jag har varit ute och käkat med vänner, varit och ätit surströmming, varit och tagit härliga kvälsdopp i solnedgången... Ja, allt möjligt har jag hunnit med, men som jag tyvärr inte har hunnit skriva om här...

Igår kom jag på att jag ska skapa en ny mapp som ska heta "Dagens höjdpunkt", där jag med en kort mening ska dela med mig av den händelsen som var "dagens höjdpunkt" för mig. Det kan vara precis vad som helst! Målet är att jag ska skriva ner det varje kväll.

Så jag börjar redan nu, men med "gårdagens höjdpunkt"

Gårdagens höjdpunkt: Räkmacka på Båtmuseét i Stackgrönnan med Boas. Desutom spelade två duktiga trubadurer! Härlig kväll!

    Taggar:


Om två veckor...
Publicerad:

... är det Min Födelsedag! Iår hade jag tänkt att inte fira så stort, utan "spara" det stora firandet till nästa år. Jag hade inte ens tänkt baka nått till årets firande.... Men, i torsdags hade jag en kund hos mig med ett gemensamt intresse, nämligen bakning. Det sista hon sa till mig när hon lämnade salongen var "Sofie, det är dax att ta tag i bakningen igen!" (jag har haft upphåll i sommar).

Så, nu har jag börjat kolla efter recept igen och hittar sååå mycket gott som jag vill baka! Därför får det bli födelsedagsfika hemma hos mig som vanligt när jag fyller år! :-)

Och till Alla Er som har väntat och frågat efter nya recept här på bloggen, håll ut! Snart är jag igång igen! :-)
    Taggar: