Oscars, frissa och jobb...
Publicerad:

Inatt var det Oscarsgalan. Precis som varje år bestämde Boas och jag att vi skulle sitta uppe och se den. Skillnaden från andra år var att vi inatt faktiskt höll oss vakna och såg det mesta av Röda Mattan och Galan. Vid 3.30 gav jag dock upp och gick och la mig. Boas höll ut lite längre...

Efter 4,5 timmars sömn ringde klockan och jag tog en promenad i vårsolen, till frissan. Dax att börja blonderingsprocessen. Vid 11.30 var jag klar hos frissan, jag gick hem... och la mig i sängen och somnade... Att lägga sig och sova mitt på dagen är såå galet skönt! Önskar jag fick göra det varje dag, även om resten av dagen blir lite knasig. Vid 14-tiden var det dax för jobb... 

Imorgon har jag bestämt att jag ska sova ut, ska sova lääänge :-)

Vill Ni förrsten veta hur mitt hår blev? Hmm, det känns skönt att blonderingsprocessen har börjat, men... jag känner mig inte så bekväm i den nya hårfärgen. Jag kommer inte lägga ut nå bilder iallafall. Ibland när jag tittar mig i spegeln ser jag gråhårig ut och ibland orangehårig. Som sagt, ingen färg jag trivs i, men det är väl ett stadium man måste genomlida när man ska bli blond igen... Det kommer inte dröja många veckor innan jag gör det riktigt blont iallafall, men ett tag tänker jag stå ut med den här knasiga färgen iallfall :-) 

    Taggar:


Dans Fuego!
Publicerad:

Ibland överraskar man sig själv... Detta år har jag överraskat mig själv fler än en gång. Senast var nu ikväll. Friskis & Svettis i Skellefteå började ett nytt danspass ikväll- Dans Fuego, ett pass influerat av salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia och samba. Jag är värdelös på typ aerobics och liknande pass, men enligt F&S hemsida så är Dans fuego lekfullt och kräver ingen exakthet. Alla kan vara med och göra danspasset till sitt eget. Precis som på dansgolvet... det tycker jag lät bra eftersom jag älskar att stå på ett dansgolv och dansa...

Så ikväll var jag på dans Fuego, och shit, vad roligt det var! Svetten rann och jag har redan ont i rumpan, stuss och lår. Himla bra träning alltså och jag längtar redan till nästa gång :-)

När det kommer till träning så har jag verkligen överraskat mig själv. Jag har varit Sveriges lataste person i alla år och i mina ögon har träning varit ett ont måste, som bara är tråkigt. Jag har ALDRIG längtat efter att träna... Vet Ni hur mina Träningsveckor har sett ut de senaste veckorna?

Måndag: Dans Fuego (fr.o.m idag, förr simmade jag på måndagar)
Tisdag: Simma
Onsdag: Yoga (och simma om jag hinner)
Torsdag: Vattengympa Intensiv
Fredag: Simma (om jag hinner)
Lördag eller söndag: Simma

Vet Ni vad det galnaste är? Jag ser fram emot varje träningspass! Jag längtar till simhallen, jag längtar till Yogan och nu längtar jag även till dans Fuegon! Jag har hittat de träningsformer som jag tycker är roliga och det känns sååå himla bra!

Nu: vänta på att Big brother ska börja...

    Taggar:


Månadens Matutamaning- Päronfylld Ravioli
Publicerad:

Min favoritblogg Kalasgott har varje månad en ny matutmaning. Februari månads matutmaning har varit pizza, paj och pasta. Idag gjorde Boas och jag hemmagjord pasta för första gången någonsin. Ravioli, fylld med päron och pecorinoost. Helt galet god smakkombination! 



Pasta- grundrecept (Leilas recept)

ca. 25 st "kuddar"
5 dl durumvete
 4 st ekologiska ägg

 Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut. Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till den tunnaste nivån. (vi kavlade degen så tunt vi kunde, då vi inte äger någon pastamaskin)


Fyllning
1 stort päron
ca. 75gr pecorinoost

Hacka päronet fint, väldigt fint. Riv osten fint. Lägg ca. 1 tsk päron och ost på degen. Pensla vatten runt fyllningen och vik deg över fyllningen, tryck ut luften försiktigt. Skär bort överflödig deg med kniv och tryck ihop kanterna ordentligt. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.

Serveras tillsammans med hackade valnötter och lite pecorino


Våra första ravioli blev stora och goda. Nästa gång ska vi försöka göra dem något mindre.

Galet gott!

    Taggar:


On a sundaymorning...
Publicerad:

Go´morron kära läsare... Det är söndag och jag har precis planerat min dag...

Jag ska börja med att plocka, fixa och dammsuga vårt hem. Efter det får det bli en simtur på Eddahallen. Min plan denna vecka var att jag skulle simma totalt 1 mil...alltså 2000 meter om dagen, en plan som misslyckades i torsdags, då jag aldrig var och simmade. Om jag simmar idag, så har jag iallfall simmat över ½ mil... En mil får jag försöka simma en annan vecka.

Söndageftermiddagen kommer tillbringas i köket. Boas och jag ska för första gången göra hemmagjord pasta. Det blir ravioli, med päron och ostfyllning. Ska bli himla spännande och se hur det går :-)

Imorgon är det måndag och mitt bruna hår kommer då försvinna. Jag ska till frissan och ljusa upp det inför sommaren. Längtar :-)

    Taggar:


Äntligen! Som vi har längtat....
Publicerad:

Langtidsvarsel for Skellefteå i Västerbotten


Mandag
28.02.2011

Klarvær
Lett bris, 4 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
01.03.2011

Klarvær
Svak vind, 3 m/s fra sør-sørvest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
02.03.2011

Klarvær
Lett bris, 4 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.


Torsdag
03.03.2011

Delvis skyet
Lett bris, 4 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 4 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
04.03.2011

Regnbyger
Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest

Regnbyger. Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest. 0,3 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
05.03.2011

Delvis skyet
Lett bris, 5 m/s fra nordvest

Delvis skyet. Lett bris, 5 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

    Taggar:


It´s a Beautiful Day...
Publicerad:

Vilken fantastisk vinterdag det har varit idag! Efter väldigt lite nattsömn, vaknade jag av den strålande solen och såg en klarblå himmel. Termomentern visade +2,8 grader. Min första tanke var UT! Passa på att andas in vårluften... Efter några misslyckade försök att få med oss vänner ut på grillning, åkte Boas och jag ensamma ut till Boas fars sommarstuga. Vi grillade korv och drack varm choklad och njöt i solen! Jag verkligen älskar dessa dagar och hoppas det kommer fler soliga vinterdagar! Här är några bilder från Boas och min dag i stugan :-)


Snö snö snö...


Det kommer nog dröja några veckor innan Boas och jag kommer in i vår Sovstuga...


Boas passar på att skotta snö från taket...


Varm choklad i vintersolen, det är kanske det bästa som finns!


Korvgrillning i snön


Vintervy över Falmarksforsen, utanför Skellefteå...

Nu: Kolla på Mello Pello...

    Taggar:


Fredag igen...
Publicerad:

Då var det äntligen fredag igen. Idag jobbade jag bara på förmiddagen och har varit ledig sedan lunch... Egentligen känner jag ett himla sug att göra nått ikväll, gå ut och träffa folk, prata bort hela kvällen... Kan man gå ut ensam och hoppas att man hittar någon att surra bort kvällen med...? Samtidigt känner jag mig himla seg och soffan känns faktiskt galet skön. Risk att det blir en ensam kväll framför TV.n med en skål morötter...

    Taggar:


Utelåst...
Publicerad:

Denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Jag slutade jobba redan kl. 14.00. Efter jobbet gick jag direkt hem, för att städa, diska och plocka i lúgn och ro... Men... väl hemma, så tog jag mig inte in i lägenheten. Jag stoppade nyckeln i låset och försökte vrida om, men det var omöjligt, nyckeln var helt stum. Jag kämpade länge med att försöka vrida om nyckeln, läste på dörren flera gånger och ja, det var rätt lägenhet. Efter att ha kämpat 5 minuter ringer jag Boas... Han jobbade och skulle sluta om 35 minuter. Så jag gick över till Statoil och käkade lunch. 1 timme senare kommer Boas hem. Tyvärr funkade inte hans nyckel heller... Så där stod vi utanför lägenheten, med två nycklar som inte funkade... Som tur var fick jag tag på Bovärden ganska snabbt som kom några minuter senare... Med hjälp av huvudnyckeln kunde han låsa upp dörren. Så vid 16-tiden kom vi äntligen in... Nu är låset utbytt och jag hoppas vi slipper bli utelåst fler gånger!

Resten av eftermiddagen har vi varit och storhandlat och diskat, städat och vikt tvätt... Nu får det bli en lugn kväll i soffan...

    Taggar:


Chokladbiskvier med saltlakrits!
Publicerad:

 Jag hade ju tänkt att mina Hallongrottor med lakrits skulle bli mitt bidrag till Månadens sötsak, men jag fick en ny idé. Visst känner Ni Mig? Inte blir Ni förvånad att jag blandar i lite saltlakrits i de gamla goda chokladbiskvierna. Dessa biskvier med lakrits är mitt bidrag till Månadens sötsak, där temat är "Nygammalt". Om Ni, precis som jag, älskar kombinationen lakrits och choklad så kommer Ni älskar dessa Biskvier!
manadens sotsaker Månadens sötsak

Chokladbiskvier med Saltlakrits
ca. 20 st


Botten
250 gr. mandelmassa
1,5 dl socker
Äggvitor fr. två ägg

Fyllning
300 g smör eller margarin
2½ dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
3 äggulor
2 msk kakao
50 gr mörk choklad
saltlakritsflakes
ev. lakritstopping

Topping
200 gr smält choklad



Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter. Låt svalna.

Fyllning: 
Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och äggula till en jämn kräm. Ta hälften av blandningen och lägg i en annan skål. Blanda i kakao och den smälta chokladen (ej för varm) i ena skålen. Krossa saltlakritsflakes (efter behov. Jag tog ca. 1,5 dl flakes i min smörkräm. Jag blandade även i 1 msk lakritstopping för färgens skull) och blanda i den andra skålen med smörkräm. Bred först ett lager med saltlakritssmörkräm på alla bottnar och sedan ett lager med chokladsmörkrämen. Låt biskvierna stå 15 minuter i frysen innan de doppas i den smälta chokladen!

Smarrigt! :-)

    Taggar:


Big Brother Sverige!
Publicerad:

Ingen har väl missat att Big Brother har börjat igen på TV11. Tro det eller ej, men jag älskar det programmet! Efter den första säsongen (år 2000) var jag besatt. Jag har inte sett alla säsonger, men de flesta. Big Brother är underhållning på hög nivå (eller egentligen är det underhållning på sååå låg nivå att det blir galet roligt) Nu sitter jag bänkad varje kväll och jag skrattar åt galningarna i huset. Jag skrattar så jag ligger dubbelvikt och tårarna sprutar. En del av mig tycker förståss att prgrammet är tragiskt, ge massa sprit till ungdomar och låta dem göra bort sig i direktsändning, är kanske inte så klokt.... men... det spelar ingen roll. Jag kan inte låta bli att skratta åt dem.

Jag måste ju erkänna en sak nu när jag ändå är inne på Big Brother. År 2002 sökte även jag in till Big Brother, men jag gissar att jag är för Vanlig för det programmet :-) När jag ändå skriver om dokusåpor kan jag även berätta att jag år 2005 var på "audition" för "Sveriges Värsta Bilförare". Som tur var, så var jag nyinflyttad till Skellefteå då, och kunde inte följa kontraktet som Tv4 ville att jag skulle skriva på, så det blev ingenting utav (Vilket jag är himla glad för, annars hade jag ju blivit tvingad att köra bil....)

Nu: köpa Big Brother TV, så jag kan följa dem dygnet runt!

    Taggar:


Kort update...
Publicerad:

Sitter i soffan, ska snart gå till Edda och simma... sedan blir det jobb hela kvällen. Hemma igen vid 21.00... :-)
    Taggar:


Nothing More to Say...
Publicerad:

    Taggar:


Tidsfördriv...
Publicerad:

Fredagkvällen blev lugn. Jag hade tänkt somna tidigt, men eftersom jag fortfarande har svårt att sova när Boas är borta, så låg jag vaken tills han kom hem vid 3.00...

Denna dag började ovanligt tidigt för min del. Klev upp kl. 8.30 och gick till Edda vid 9.30. Där mötte jag upp Malin och hennes två söner, Isaac och Joel. Hela förmiddagen låg jag och plaskade i barnpoolen och snackade bort några timmar med Malin. Hur trevligt som helst! Hoppas det blir fler gånger :-)

Boas har jobbat hela eftermiddagen och jag har passat på att bakat lite. Tänkte baka kokostoppar till morgondagens söndagsbrunch, men jag hade slut kokos och inte fanns det att köpa på Statoil heller, så det blev några improvisationskakor ikväll, bl.a. mördegskaka med kokosprickar i...

Jag misslyckades även rejält med lakritssmörkrämen till mina lakritsbiskvier... så jag får göra om det imorgon och hoppas verkligen att jag lyckas bättre då...

Ja, så har min dag varit...

Nu: leka lite med bilder i photoshop....

    Taggar:


Jag måste ju vara galen...
Publicerad:

Denna fredagmorgon startade inte som andra... Klockan 7.10 ringer det på vår dörr, fler än en gång... Jag tvingar upp Boas, som nyvaken går och öppnar... Utanför dörren står granntanten "-Är det Ni som har tvätt i tvättstugan? Tvättade Ni i går kväll? Visst har Ni Lghnr. 49...?" Boas svarade vänligt att vi tvättade igår, men vi hämtade all tvätt, så det är inte vår tvätt som är i tvättstugan... Tanten säger då väldigt bestämt att vi isåfall måste ta bort "bokningsklossen" om vi har tvättat klart... och hon avslutar med att säga "Ja, men nu fick du ju kliva upp iallafall..." (precis som om hon tyckte att hon gjorde oss en tjänst som väckte oss kl. sju på morgonen).

Arga och upprörda la vi oss och försökte somna om. Men vem kan sova när man endast tänker Hämnd!? Jag planerade att gå ner och tömma rödfärg i tvättmaskinen och Boas planerade att ringa på hennes dörr, när han slutar jobba inatt kl. 3.00, och säga "-ja, men nu fick du ju kliva upp iallafall..."

Vid lunch skulle jag sortera gårdagens tvätt. Jag inser snabbt att hälften av alla nytvättade kläder saknas... Jag ringer Boas och frågar om han tog med sig kläderna som hängde i torkskåpet när han hämtade kläderna igårkväll. Det hade han inte... då det var jag som hade hängt tvätten så visste inte han att det även fanns tvätt i torkskåpet... Granntanten hade med andra ord rätt....

Då började mitt äventyr... Hämta våra kläder som var kvar i tvättstugan, som arga tanten tvättade i.... Jag planerade noga hur jag skulle gå tillväga för att hämta kläderna utan att granntanten skulle upptäcka mig.

Jag gick ner i källaren, direkt till vårt förråd (för att det ska se ut som om jag hämtar något i förrådet) Jag inser att tanten har tvättat klart och hon syns inte till i källaren. Jag går in i tvättstugan, tar våra kläder, som då ligger på en arbetsbänk. Precis när jag tar kläderna hör jag någon utanför källardörren. PANIK, jag tar kläderna, springer så fort jag kan till vårt förråd, slänger in kläderna i förrådet. Själv springer jag in till Cykelförrådet och gömmer mig där... Jag står gömd bakom en vägg i cykelförrådet ett par minuter... tills jag hör att personen (som fömodligen inte ens var granntanten) lämnar källaren... Jag smyger då ut från cykelförrådet, lämnar kvar våra kläder i förrådet och låtsas som ingenting när jag går upp till lägenhetne igen...

Jag ringer senare till Boas och säger att jag lyckades hämta kläderna från tvättstugan, men att de nu ligger i vårt förråd och att vi måste hämta dem ikväll när ingen ser... Efter jobbet hämtade Boas vår tvätt från förrådet :-)

Snälla, säg att jag är normal och att Ni också skulle gömma er i cykelförrådet om ni vore i min situtaion?!

    Taggar:


Faith Hope Love
Publicerad:





    Taggar:


Utvärdering: vattengympa
Publicerad:

Denna veckan har jag testat Core-vattengympa, medel-vattengympa och nu är jag nyss hemkommen från Intensiv-vattengympa. Efter Core och Medel tänkte jag "Hur kan man göra ett gympapass mer Intensivt än de tidigare två?" Hmm, nu vet jag... Tror att jag kommer ha träningsvärk i armarna imorgon. I fortsättningen kommer jag bara gå på Core och intensiv (på medelpasset var det nämligen bara tanter över 60 år, och jag kände mig lite utanför där...)

Torsdagkväll... skönt med fredag imorgon :-) I helgen kommer det bli en hel del fotograferande (har mååånga idéer) och lite bakande förståss!

Nu: slappa framför TV.n
    Taggar:


Words...
Publicerad:



Böcker... är det jag fotograferar mest just nu, så Ni få stå ut med fler bilder på böcker framöver...

    Taggar:


Hallongrottor med Saltlakrits!
Publicerad:

Tanken var att dessa kakor skulle vara mitt bidrag till Månadens Utmaning på Söta Saker. Men jag har bestämt att jag bakar en annan sort till månadens sötsak. Men jag bjder på detta recept ändå!

Som Ni vet så älskar jag saltlakrits, och exprimenterar gärna med lakrits i bakning. Hallon och lakrits är ju en bra kombination, så denna gång valde jag att göra Hallongrottor med lakrits... De är godare än vad de ser ut!


Jag testade olika varianter. Olika lakritssmaker, både lakritstopping och fylld lakritschoklad. Godast blev de som har en bit av Fazers Salmiakki i botten och en klick hallonmarmelad på toppen.

Recept

200 gram smör
1 dl socker
4½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Hallonmarmelad och Fazers Salmiakki

Rör socker och smöret smidigt. Blanda i de andra ingredienserna. Arbeta samman till en deg. Rulla degen till 20 st bollar och lägg i bakformar. Tryck en fördjupning , med mjölat finger, i varje boll. Lägg i en Salmiakki-bit i varje boll och klicka på lite hallonmarmelad.  Grädda i 175 grader i ca. 18 minuter. Låt svalna!

    Taggar:


Träningsonsdag...
Publicerad:

Gruvar mig för att vakna upp imorgon... Jag har kört hårt idag. Dagen började med ett vattengympa-pass, och det följdes upp med 500 meter simning... Efter det tog jag en kortare promenad innan det var dax att ta tag i bokföringen....

Vid 16- tiden tog jag en längre promenad till Yoga-passet och tränade Yoga i 90 minuter. Och gissa vad? Jag klarade en övning som jag har kämpat såååå med! "Plogen" är en position som har varit omöjlig för mig enda sedan jag började med Yogan. ALLA andra, tanter, gubbar, tjocka, smala, ALLLA på passet har klarat den utan problem, alla utom jag... Gissa hur glad jag blev när jag stod där på mina axlar och fötterna bakom huvudet..? Jag ville typ skrika: "Kolla på mig, kolla på mig..."  Jag sprang nästan hem efter Yogan och berättade den glada nyheten för Boas (han har nämligen fått höra mig gnälla hur dålig jag är som inte klara den övningen, varje onsdagkväll)

Så, just nu sitter jag här efter en hård träningsdag, men känner mig fylld av energi! Det är en bra dag det! :-) Risk att jag har lite ont imorgon bara....

    Taggar:


15.e feb.
Publicerad:

Alla <3-dag igår... Boas och jag valde att gå ut och äta. Tyvärr var det fullbokat på Vegas, så middagen intogs på Restaurang Viking. Himla trevligt att gå ut och äta en måndagkväll trots att maten var lagomt god och efterrätten inte var var särskilt god... Efter att ha suttit och klagat på de höga priserna på den "lagomt" goda maten blev vi glatt överraskade när de missade att ta betalt för vissa saker vi ätit (trots att vi faktiskt räknade upp allt vi ätit). Så restaurangbesöket blev ca. 170 kr billigare än väntat... :-) Väl hemma blev jag glatt överraskad när det stod en vacker blombukett på bordet och ett litet paket (det borde vara alla hjärtans-dag oftare...) :-)

Även idag blev det att gå ut och äta... Min vän/kollega (konkurrent) Therese och jag valde att ta en långlunch på stan. Lunchbuffér är farliga, särskilt när man har all tid i världen... Efter att ha ätit alldeles för mycket till lunch så valde jag att gå och simma efter det... Ikväll har jag även hunnit jobbat lite...

Mer spännande än så har mitt liv inte varit.... Imorgon ska jag jobba hemma, med bokföring....

Nu: hmm.... har ingen blekaste aning!

    Taggar:


Happy Valentine!
Publicerad:

    Taggar:


Frukostmuffins!
Publicerad:

Dessa banan/russinmuffins är perfekta till söndagsbrunchen!



Bananmuffins med russin!
ca. 10 st

3 dl havregryn
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl socker
½ dl russin
3 ägg
3½ dl mjölk
1 dl smält smör
2 bananer

Blanda de torra ingredienserna även russinen. Vispa ägg, rör i mjölk, 1 mosad banan och smält smör. Blanda ner de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Tryck ner några bananskivor i varje muffin. Grädda i 175 grader i ca. 30 minuter. Låt svalna något...

    Taggar:


Öronproppar- Rädda mig!
Publicerad:

Jag försöker sova med öronproppar denna veckan. För er som inte vet så flyttade vi till en annan lägenhet för 3 månader sedan. Vi trivs verkligen hur bra som helst här... men det är en sak jag stör mig mer och mer på... Det är helt galet lyhört! Lägenheten ligger precis intill E4.an och en annan högtrafikerad väg. Det är en perfekt raksträcka för bilarna att gasa så det skriker i däcken, tvärbromsa innan rondellen och tokgasa ut ur rondellen. Jag hör även när någon går i trappuppgången, när grannarna spelar musik och ja, vi hör även när grannarna har sex...

I söndags fick jag nog! Så jag gick och köpte öronproppar. Tyvärr satt de så himla dåligt, så sedan dess har jag testa flera olika varianter av öronproppar... men har tyvärr inte hittat några som sitter bra än så länge... Men jag ger inte upp. Jag MÅSTE hitta några proppar som passar! En annan nackdel med öronproppar är att man ständigt hör tjutet/bruset (tinnitus) i öronen när man ska sova, men hellre det än att höra oljudet från bilarna och grannarna... (Gu´vad gammal jag känner mig plötsligt.)


Någon som kan rekommendera några bra öronproppar?!

    Taggar:


Bröllopsmässan i Skellefteå!
Publicerad:

Idag var årets bröllopsmässa i Skellefteå och självklart var Nagel Ateljén på plats. Jag tog några få bilder från dagen.


Ulrika redo för bröllopsmässan.


Tjejerna som visade brudklänningar gjorde vi "nagelförstärkning" på med gelématerialet Light Elegance


Nagelförstärkning med lite stenar och dekor


En vacker brud. Klänning från Ateljé Elisabeth Viktoria, brudbukett från Buketten, och naglar från Nagel Ateljén!


Min kollega Ulrikas februarinaglar.

En mycket trevlig dag!

    Taggar:


Funderar...
Publicerad:

...på vad jag ska baka till "Månadens Sötsak" denna månad. Blir det Hallongrottor med plopp saltlakrits eller Chokladbiskvier med smak av lakrits.... Ska fundera ett tag till innan jag bestämmer mig :-)
    Taggar:


En gång till....
Publicerad:

Alla är Välkomna!

    Taggar:


Supergod Päronpaj!
Publicerad:

Denna efterrättspaj gjorde jag för första gången för över 10 år sedan. Jag skulle göra en Ananaspaj, men råkade köpa konserverade päron istället för ananas. Som tur är så blev den minst lika god med päron.



Päronpaj

150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl creme fraich
stor burk konserverade päron (avrunnen)
0,5 dl socker



Gö så här: Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa. Tryck ut degen i pajformen.

Blanda ihop fyllningen. Tärna päronen fint (avrunnen) och blanda med, creme fraiche, socker och ägg i en skål och blanda ordentligt. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt pajen svalna före servering. Servera med vaniljglass!

    Taggar:


Borde sova...
Publicerad:

Klockan närmar sig 00.30 och jag borde verkligen sova... Jag har en låång dag på jobbet, utan raster, imorgon. Men Boas jobbar ikväll, en onsdagkväll konstigt nog, och jag tycker det känns sååå himla tråkigt att sova ensam... Tankarna snurrar... och jag känner mig lite ensam.... Hmm... måste väl försöka sova lite ändå....
    Taggar:


Vattencore rekommenderas!
Publicerad:

Igår var jag på vattencore för första gången, andra gången som jag någonsin var på ett gruppvattenpass. Shit, vad roligt det var! Tänk att man kan träna magen i vatten... Redskapsträning i vatten är tyngre än vad jag trodde. Jag kommer helt klart fortsätta gå på vattengympa med redskap! :-)
    Taggar:


Marabou Mango!
Publicerad:

Jag har ju egentligen sötsaksförbud på veckorna, men när det har kommit nya chokladkakor, då MÅSTE jag bara testa omedelbart! När jag såg denna Marabou Mango på ICA igår så skrek jag rakt ut till Boas att den MÅSTE vi bara köpa... Det visade sig att Boas redan hade köpt en kaka och "gömt" den i sin datorväska... Hmm,men jag fick smaka en bit av hans Mangochoklad, och god var den, men inte riktigt så god som jag hade hoppats tyvärr!


Marabou Mango kommer jag nog inte köpa igen... jag håller mig till min favorit Digistive!

    Taggar:


Hårtorkad baddräkt...
Publicerad:

Nyss hemkommen efter en härlig simtur på Eddahallen. Valde även att bubbla och basta lite idag, vilket jag aldrig annars brukar göra... Och alldeles nyss bokade jag även in mig på kvällens Vattencore på Edda... så det blir att snabbtorka baddräkten innan det är dax att gå tillbaka.... Beach 2011, here I come! :-)
    Taggar:


Bröllopsmässa i Skellefteå!
Publicerad:


Nagel Ateljén kommer självklart vara på plats. Alla är Välkomna!

    Taggar:


Bounty Cupcakes!
Publicerad:

Jag har ätit många cupcakes i mitt liv, men dessa Bounty cupcakes kanske är de absolut godaste jag någonsin ätit! Receptet kommer från Leila.



Leilas Bounty Cupcakes

Cupcakes
 1 dl kokosflingor
 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger

Glaze
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Kokos till garnering

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.

Glaze: Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Spritsa glazen över cupcakesen. Garnera med kokos.

    Taggar:


Nagel Nagel...
Publicerad:

Jag gjorde om mina naglar i veckan. Det blev riktiga vårnaglar, rosa glitter med vita blommor




Här är bilder på två kunders naglar... Jag ber om ursäkt för de otroligt värdelösa bilderna nedan... de är tagna med min mobilkamera...

    Taggar:


Mitt Hem...
Publicerad:

Hemma.... vart är det? Är hemma i den stad man bor i just nu, är det i den stad man har bott längst eller kan man kanske ha flera hem? Vad är det egentligen om styr vad som känns som "hemma"?

I år är det 10 år sedan jag flyttade från Fränsta, mitt hem Fränsta. Jag bodde där i 19 år, jag har min familj där och trots att jag inte har bott där på väldigt länge så åker jag fortfarande "hem" till Fränsta. I Fränsta känner jag mig verkligen som "hemma", jag kan alla gator utantill och är det någonstans jag känner mig 100% trygg så är det där. Jag tror att Fränsta alltid kommer vara "hemma" för mig.

Just nu bor jag i Skellefteå och jag har bott här, av och till, i över 6 år, trots att jag har bott i denna stad ganska länge, så känns det fortfarande inte som "hemma". Visst, jag säger att jag ska åka "hem" till Skellefteå, när jag är borta... men inombords, så känner jag inga "hemmakänslor" här. Jag bor i Skellefteå, jag jobbar i Skellefteå och jag lever i Skellefteå med den person jag älskar mest av allt... men trots det, så känns inte Skelleteå som "Mitt hem".

För ca. 6 år sedan så flyttade jag från mitt andra "hem", Stockholm. Jag bodde i Stockholm i ca. 4 år, inte särskilt länge, men tillräckligt länge för att jag ska känna mig som "hemma" där. Hur konstigt det än låter, så ser jag fortfarande Stockholm som mitt andra "hem", trots att jag inte har bott där på väldigt många år. Så fort som jag landar i Stockholm så känner jag mig "hemma", jag fylls av positiv energi och känner mig lugn och trygg. Jag känner "hemmakänslor". 

Den dagen jag flyttade från Stockholm (första gången), hösten 2004, grät jag hela vägen från Lindas lägenhet i Haninge till Centralstation, jag grät hela vägen till flygplatsen, hela flygresan till Skellefteå, hela taxiresan till min lägenhet i Skellefteå. Jag grät för att jag hade lämnat "mitt hem", Stockholm. (anledningen till att jag flyttade är för privat och därför tänker jag inte skriva om det). När jag i somras var och fika med en kompis i Stockholm, så sa hon: "Jag kommer inte härifrån, jag visste inte hur det skulle bli när jag flyttade hit, men nu vet jag... Stockholm är mitt hem och det kommer alltid att vara det!" Precis så känner jag med... skillnaden är att hon bor där och inte jag...

Min längtan till Stockholm blir alltid extra stor nu när våren närmar sig, det är då alla minnen kommer tillbaka. Dofterna, alla glada och vänliga människor, uteserveringarna, den positiva energin som sprider sig... Jag saknar verkligen allt med Stockholm! (jag fylls av glädje och positiv energi, bara genom att skriva om denna fantastiska stad)

Men nu är det så att att Min Kärlek till Boas är större än min kärlek till Stockholm och därför väljer jag att stanna här... Stockholm är ju trots allt bara 1 timme bort (som de flesta Skelleftebor säger....) :-)

Det här är Mitt Hem, Stockholm!


Djurgården till vänster och Strandvägen till höger                              Valhallavägen i Stockholm


Stockholm i mitt hjärta...

                                          

    Taggar:


Blåbärsscones!
Publicerad:

Dessa scones är supergoda till helgbrunchen!


Receptet kommer från www.scones.se  

Recept

3 dl mjölk
1 ägg
100 gram smör
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ dl djupfrysta blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör eller färskost!


 

    Taggar:


2 dagars...
Publicerad:

Det är inte ofta man blir bjuden på middag, hos samma vänner, två dagar i rad! Igår kväll var Boas och jag bjuden hem till Julia & Samuel, på middag. Då serverades min absoluta favoritsoppa, kantarellsoppa med ädelost. Supergod! Efterrätten visade sig vara den Lemonpie, som jag har hört är sååå god, men aldrig tidigare smakat. Och god var den! Jag som inte får äta sötsaker på veckorna, kunde inte stå emot denna paj och valde att ta två bitar!

Jag hade även turen att bli bjuden på middag hos dem ikväll igen. Boas jobbar, och de skulle ha middagsbjudning för fler vänner, så då blev jag bjuden på ännu än god middag. Denna gång en marockansk gryta. Smaaarrrigt! Julias ljuvliga semla hoppade jag, ledsamt nog, över. Efter gårdagens "fusk" så blev jag straffad ikväll istället... :-(

Nu är jag nyss hemkommen. Sitter i soffan och glor på Let´s dance och smuttar på ett glas vatten. I helgen har vi inget planerat. Storstädning har stått på mitt schema i ca. 2 månader, men än så länge har det inte blivit av, så storstädning imorgon kanske... (det behövs verkligen!)

Nu: slappa...

    Taggar:


Min blogg är bäst!
Publicerad:

Idag fyller min blogg 2 år, under dessa två år har jag gjort 786 blogginlägg. Jag kan inte komma ihåg vad mitt besöksrekord är på en dag, men igår så hade jag prick 100 läsare, vilket helt klart, är en ovanligt hög besökssiffra på min blogg. Men roligt, så Välkommen Alla Nya Läsare!

Jag följer själv många fantastiska, spännande och roliga bloggar, men vet Ni vilken blogg som jag läser allra mest? Jag läser faktiskt min egen blogg mest (därav den själviska rubriken). Jag älskar att blicka tillbaka i tiden, se vad jag har haft för mig en viss dag, läsa om hur jag mådde, hur jag kände, vad jag ha gjort. Det är när jag blickar tillbaka på gamla blogginlägg och när jag läser gamla dagböcker (har skrivit dagbok sedan jag var 8 år) o.s.v som jag inser hur himla bra Liv jag lever! Och fortfarande så bloggar jag framförallt för min egen del, för att jag vill minnas allt roligt som jag har varit med om. Nästan varje dag går jag faktiskt in och läser vad jag gjorde för prick ett år (och nu även för två år sedan) och det är då jag inser att jag har det så himla bra... :-)

Nu när jag blickar tillbaka till februari för två år sedan, så inser jag att det var då vi hade den där galna festen i Skelleftehamn... Hmm, ja, ett roligt minne är det ju, men kanske ingen fest som jag vill ha igen! :-)

Nu: slappa en stund...
    Taggar:


Sofie "beslutångest" Silwer
Publicerad:

Så här kan min mina naglar se ut ibland, när jag ska göra om mina naglar och jag har lite svårt att bestämma mig för färg och form...


Till slut kunde jag bestämma mig, så nu är alla 10 naglar rosa med blommor. Bild kommer en annan dag!

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Jag vet att det är onsdag, och länge sedan helgen tog slut, men jag brukar alltid göra en kort sammanfattning av helgen. Och denna helg blev trevligare än vanligt så därför vill jag verkligen skriva om den...

Fredagen blev en riktigt bakkväll, Cupcakes, muffins och scones förberedes inför lördagen. Lördagmorgon serverades en lång och god brunch, innan det blev en runda på stan tillsammans med Boas. Trots mitt shoppingförbud så köpte jag ett skärp (på Rea) och strumpbyxor (stort behov av det). Lördagkvällen har jag redan skrivit om. Dans halva natten på Station 8.

Söndagen blev en toppensöndag! Mitt på dagen fick vi finbesök av Julia & Samuel. Äntligen fick vi träffa dem! Inte nog med det, Julia hade även bakat superdgoda semlor som hon bjöd på till söndagskaffet.

Söndagkvällen fortsatte med trevligt sällskap. Hjalle och Matilda kom förbi och vi passade på att laga middag tillsammans och slappade framför TV.n. 

Hoppas att kommande helg blir lika trevlig! 

    Taggar:


Lördagsbrunch!
Publicerad:

På fredagkvällen, när Boas jobbade, passade jag på att baka och förbereda för en överraskningsbrunch till Boas (och till mig). Så på lördagmorgon serverades det en gooood brunch hemma hos oss. Kommer helt klart bli fler lördagsbruncher i vårt hem framöver...


-Nybakade blåbärsscones
- Nybakade frukostmuffins med banan och russin
- Bountycupcakes (Leilas recept och helt GALET goda)
-Mangosmothie/glass
-Äggröra
-Korvröra
-Färskpressad juice
-och blandade pålägg

Recept på allt det goda kommer så småningom!

    Taggar: