Ute ligger dimman tjock...
Publicerad:

... och här inne sprids en doft av pepparkaka, från de nyinköpta "pepparkaks-värmeljusen". Senaste Amelia damp precis ner i brevinkastet. Så nu blir det en kopp varm choklad och läsning... samtidigt som julmusiken spelas svagt i bakgrunden...

 

    Taggar:


Jag är besatt av...
Publicerad:

Nu ska jag berätta en sak om mig som ingen vet om, inte ens min sambo... Det är okej att skratta och tycka att jag är helt dum i huvudet, jag bryr mig inte... Jag är konstigt nog helt besatt av.... tändstickor, eller doften från en tänd och utblåst tändsticka. Jag älskar verkligen att tända en tändsticka och sedan andas in röken som blir. Jag älskar det så mycket att jag väldigt ofta "råkar" släcka stickan, innan jag har hunnit tända ljusen hemma. Lyckan är gjord när jag får tända och släcka ytterligare en tändsticka. Det är faktiskt lite som en drog... Jag skulle gissa att jag släcker fler hundra stickor "i onödan" varje år, bara för att få andas in röken från stickan en extra gång... Och ja, det händer även att jag tänder och blåser ut en tändsticka ibland bara för att få andas in den härliga doften som blir.

Så nu börjar en fantastisk säsong för mig. Jag får tända ljus med tändstickor varje kväll och njuta av den härliga doften som de sprider. Enligt mig borde vanliga tändare vara förbjudna ;-)

Boas brukar ofta säga att jag är konstig... Hmm, ja, lite rätt har han kanske :-)

    Taggar:


Citat.
Publicerad:

Isabella 5 år:

"...det där är våran vaktmästare. Han jobbar med att prata hela tiden!"
    Taggar:


En Systers tålamod...
Publicerad:

Förra veckan fick jag äntligen besöka min syster Maries familj i Sundsvall igen. Det har varit himla roliga dagar. Jag och barnen har lekt, busat, bakat.... Önskar jag kunde umgås och leka med dem oftare (även fast det tar på krafterna att busa med dem hela dagarna)

Det var även intressant att se hur vardagen ser ut i min systers familj... en vardag som skiljer sig rejält från min.

 

Maries man jobbar heltid i Stockholm och är därför borta alla veckor, så vardagen får hon sköta på egen hand. Och jag beundrar verkligen henne för hennes energi, henns lugn och hennes enorma tålamod. Stiga upp kl. 6.30 varje dag, skjutsa barnen till dagis kl. 7:15, jobba hela dagen till 16.00, åka och handla efter jobbet, hämta barnen 16.30 för att sedan komma hem och vara mamma till en småtrotsig 3-åring och en 5-åring med mellannamnet "pratkvarn". Väl hemma efter en hel arbetsdag, ska det göras mat, ätas, städas, tvättas och tas hand om två högljudda och trötta busungar... och hon har dessutom ett mer välstädat hem än vad jag har! Det jag ändå förvånas mest över är att hon aldrig, aldrig klagar, utan deras vardag flyter på, på ett lugnt och smidigt sätt. Hur är det egentligen möjligt?! Jag som styr mina arbetstider helt fritt, inte har barn och har en sambo som jag delar hushållssysslorna med, t.o.m. jag klagar dagligen på att jag är trött, att jag inte orkar springa till tvättstugan eller dammsuga...

Så den här helgen har inte bara varit rolig, den har även varit himla lärorik...och i "tålamods-provet" så vinner min syster lätt över mig!

    Taggar:


Beslutsångest x3
Publicerad:

Hämtade precis ut en postorderbeställning från posten. Jag har beställt tre likadana toppar men i 3 olika färger. Jag älskar verkligen alla tre... men är det verkligen okej att ha samma topp i flera färger? Hmm, hur ska jag kunna bestämma mig för vilken jag ska skicka tillbaka tro...? Dagens stora problem...

Denna "väst" har jag nu köpt i rosa, svart och vitt. Men vilken ska jag behålla tro?

    Taggar:


snart tillbaka i Skellefteå
Publicerad:

Sitter just nu på bussen mot Skellefteå. Har haft himla roligt i Sundsvall. Längtar dock efter att få sova bredvid Boas igen. Bilder från helgen lägger jag ut en annan dag :-)
    Taggar:


Tänk vad mycket man hinner med hjälp av barn...
Publicerad:

Jag är hemma hos syster Marie och är barnvakt åt hennes barn, då hon jobbar. Tänk vad mycket man hinner med hjälp av en 3-åring och en 5-åring. När klockan slog 10:00 idag så hade vi redan hunnit dammsuga övervåningen, bakat chokladbollar och chokladmuffins, diskat undan allt samt klätt på oss för att gå ut till lekparken. Jag som trodde att man hann göra färre saker med barn i huset... tydligen är det tvärtom. ;-)

Vi har precis ätit lunch och Gabbe & Bella sitter nu och kollar på sin favoritfilm, den nya Åsa-Nisse filmen, den filmen ser de om och om igen... Och Bella sjunger glatt med i sången "olje-twist"... (skönt att slippa se tråkiga tecknade filmer iallafall)

Senare idag blir det o´boy och mack-picknick i höstsolen
    Taggar:


Snart är jag framme!
Publicerad:

Resten av veckan kommer jag tillbringa i Sundsvall hos min syster och hennes barn. Sitter just nu på bussen ner och borde vara framme om ca. 40 minuter. Kommer bli en toppenhelg!


Gabbe och Bella busar med favvo-moster ;-)

    Taggar:


Nej, jag är inte bäst och inte sämst, inte värst och inte.... men det är ju snart Jul ändå!
Publicerad:

Jag är en person som inte tycker om att "sticka ut" eller synas. Jag vill inte vara bäst för då syns man och jag vill heller inte vara sämst för då kanske man blir ihågkommen. Jag vill inte vara extremast eller värst. Jag vill inte vara rikast men ej heller fattigast. Jag vill inte vara snyggast, men inte heller fulast... Jag vill glida genom livet som den där personen som bara är, den där personen som finns men som ändå inte syns allt för mycket. Jag tycker att jag lyckas himla bra med det också!

Förutom när det gäller en sak... nämligen Julen. Jag tror att jag är en ganska extrem Julmänniska, kanske inte den mest extrema, men nära på. Jag Ä L S K A R verkligen Julen och det kan ALDRIG bli för mycket Jul. Jag, Sofie Silwer, började lyssna på julmusik för ca. 3 veckor sedan (och lyssnar även på det nu i skrivande stund). Igår fick jag veta att min vän hade druckit Årets första Julmust. Kände faktiskt lite bitterhet när jag hörde att hon har druckit det, men inte jag. Jag vill också ha julmust Nuuu!

Julinredningen då? Nej, jag har inte börjat juldekorera än, men bläddrar i postorderkataloger och kollar nätet hela tiden efter julgardiner, julstjärnor, juleljus.... Nästa vecka är det lixom bara en månad kvar till 1.a advent.

Sedan är det ju det här med julbaket och julmaten. Planeringen av julgodisbaket började jag med för flera månader sedan, så jag vet ungefär vad jag ska baka till Jul. Igår hittade jag ett recept på Lussekatter och tänkte: "Lussekatter är det hög tid att börja baka, måste nog baka det nästa vecka..." (extremt eller inte? döm själv...)

Som Ni redan vet så har jag redan börjat längta efter Julmaten och Ja, jag har redan skrivit utkast på olika sillinläggnings-recept som är färdiga att publiceras här på bloggen, ni får dock vänta till december innan jag publicerar dem.

Igår, innan vi skulle sova, låg Boas och jag i flera timmar och planerade Julen, julmaten, julgodiset o.s.v... det är ju bara 2 månader kvar lixom...

Nu när jag ändå skriver om Julen så vill jag tipsa om Sarah Dawn Finers Julskiva "Winterland". Himla fin och stämningsfull julskiva!





    Taggar:


Fika i höstsolen...
Publicerad:

En solig höstlördag i oktober och vi har inte haft något planerat ... Därför bestämde vi oss för att strosa på stan en stund, för att sedan sätta oss ute på Café Lilla Marie och fika i det vackra höstvädret. Riktigt mysigt med utomhusfika på hösten....



Resten av denna lördag kommer tillbringas i soffan med god mat och film...

    Taggar:


Soppmiddag!
Publicerad:

Jag har längtat kräftsoppa i flera dagar. Igår fick det bli soppa till fredagsmiddag, men dock inte kräftsoppa, då kräftosten var slut. Istället använde vi hummerost och gjorde en Hummersoppa, till soppan serverades ett gott vitlöksbröd



Recept

400 g Hummer mjukost
2 dl crème frâiche
3-4 morötter
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten

GÖ SÅ HÄR: Skala och riv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl, häll i vatten och buljong. Koka i 5 minuter. Blanda ner Hummerost och crème frâiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra. Servera tillsammans med bröd.

    Taggar:


Höstens Naglar...
Publicerad:

Här är bilder på några naglar som jag har gjort i höst...














De här mörkröda naglarna med stenar är mina nuvarande naglar.

    Taggar:


När kylan tränger på...
Publicerad:

Sitter vid köksbordet, med skolböckerna framför mig. Tittar ut genom fönstret och är tacksam över att jag slipper vara ute i det gråa höstvädret. Jag fryser från topp till tå. Myskoftan är på, så även de varma stickade sockarna. Jag hoppas att värmeljusen och en varm kopp mintthe kan värma min kalla kropp denna dag....

    Taggar:


Längtar Smörgåstårta...
Publicerad:

Det här är en av mina favoriter. Fisk och skaldjurs-smörgåstårta. Skulle kunna äta det varje kväll, året runt. Just nu är jag galet sugen på just smörgåstårta. Just den här smörgåstårtan gjorde jag i somras och som vanligt så följde jag inte något recept utan blandade i sånt jag gillar.



Recept

Polarkaka
tonfisk på burk
cream fraich
majonnäs
Kräftost
mjukost
skaldjur, rökt lax

Gö så här: Blanda tonfisk, creme fraich och majonnäs (så mycket du behöver) och bred på första lageret. Blanda ut kräftosten i lite creme fraich ooch bred på nästa lager. Bred på mjukost på översta lagret och dekorera sedan tårtan med lax, skaldjur och annat smått och gott!

    Taggar:


Ny vecka, ny design!
Publicerad:

Jag har återigen fått en ny supersnygg bloggdesign av Matilda (Tack!). Om Ni inte ser det så måste Ni uppdatera denna sida...

Jag ska snart dra iväg till jobbet och jobba några timmar, förutom det kommer det inte hända så mycket idag... Mer än så har jag inte att skriva :)
    Taggar:


Wiii, god mat, shopping och trevligt sällskap...
Publicerad:

Helgen börjar gå mot sitt slut. Jag tog en rejäl sovmorgon idag och har legat i soffan och slappat resten av dagen. Skönt. I fredags var planen bio, men både Boas och jag var för trötta för att ta oss någonstans så det fick bli fredagsmys i soffan i stället.

Igår hade vi dock en riktigt trevlig dag. Under tiden som bröderna Strandgren spelade TV-spel, så passade Matilda och jag på att ta en glas vin på stan för att sedan shoppa loss på H&M. Matilda valde de kläder hon tyckte jag skulle prova, allt från oranga kavajer, spetsklänningar till snygga kjolar och sköna toppar, kläder som jag normalt inte skulle titta på ens. Jag föll inte för allt men två nya toppar kom jag hem med iallafall... och en massa ny inspiration förståss!

Kvällen fortsatten hemma hos Hjalle och Matilda med god mat, Nintendo Wii, sällskapsspel och mycket skratt. Kvällen slutade med ett kort besök på Verandan (Station 8) innan det blev hemgång. Galet trevlig dag med andra ord!

Nu sitter jag och surfar runt på H&M´s hemsida och funderar på om jag ska köpa nått mer av det jag provade igår... 

    Taggar:


Galet sugen på Julmat!
Publicerad:

Sitter här i soffan och håller på att längta ihjäl mig efter Mammas Julmat. Jag vill ha sill, strömming, lax, revbensspjäll... Gu' vad det är gott med julmat!! Typiskt att det är över 2 månader kvar...

Mmm.... mammas smarriga julmat!

    Taggar:


Cake Pops -Ahlgrens bilar
Publicerad:

Till barndopet förra helgen bakade jag Cake Pops med smaka av Ahlgrens bilar. Jag hittade receptet på bloggen Sockerrus. De blev riktigt goda! 


Följ länken ovan för att komma till receptet på dessa Cake-Pops.

    Taggar:


Jaha, då var det min tur... igen...
Publicerad:

För ca. 1 månad sedan skrev jag om den värsta förkylningen som jag haft på länge... Jag har därför inte varit särskilt orolig för att umgås med sjuka och förkylda vänner och kunder... då jag trodde att jag redan fått min dos av årets förkylning...

De senaste dagarna har Boas hostat, klagat på halsont och feberkänningar.... Och imorse var det jag som vaknade med halsont, frossa och tjock i huvudet... Nu går jag runt med tjockkofta, dubbla tjocksockar och filt och fryser som en liten isbit. Jag vägrar dock få samma hemska hosta som Boas har!

Ett varmt bubbelbad och en kopp the är precis det min kropp skulle behöva nu, men vi har bara en dusch och the ger mig halsbränna, så det får bli att plugga lite istället.
    Taggar:


M eller XXL???
Publicerad:

Känner Ni igen guiden nedan, en vanlig storleksguide för damkläder... Denna guide har i flera år fått mig att skratta, men förra veckan när jag letade kläder på nätet blev jag för första gången arg... då jag insåg att jag måste ha Sveriges mest "onormala" kroppsform.

Jag köper de flesta av mina kläder på nätet. För att försöka beställa hem rätt storlek på en gång, så kollar jag oftast dessa måtttabeller. Resultatet blir alltid detsamma:

Byst: strlk 48 (XXL)
Midja: strlk 42 (L)
Stuss: strlk 38 (M)

Det slutar oftast med att jag skrattar åt dessa (i mina ögon onormala) tabeller och beställer kläder i strlk: 40/42 och skickar oftast tillbaka dem för att de hänger i rumpan eller sitter för tajt på överkroppen. Förra veckan tänkte jag seriöst ringa till postorderföretaget och fråga om de kunde berätta för mig vilken storlek jag borde beställa på en klänning, då jag hade lite svårt att avläsa det själv... Jag ringde aldrig, men jag är himla nyfiken på vad hon skulle svara....

Min stora fundering är ändå: stämmer denna tabell på majoriteten av svenska kvinnor, anses detta vara den "normala" storleksguiden, genomsnittet på kroppsformer? Isåfall har jag en upp-ochner-vänd kroppsform...

Normal eller inte, jag är iallafall nöjd med min kroppsform, men önskar att även kläderna skulle sitta bra på den.

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Vi har haft en himla trevlig helg. I fredagskväll hjälpte Boas och jag att förbereda lite inför lördagens barndop. Julia hade bakat ca. 200 cupcakes som vi dekorerade samtidigt som Samuel tillagade kantarellsoppa och Boas underhöll två sjuka tvillingpojkar. 

I lördags var det alltså barndop för Världens finaste tvillingar, Boas syskonbarn, Otto & Vilgot. Det var inte ett öga tort i kyrkan när Julia sjöng med sin vackra stämma till pojkarna. Efter det var det dags för sopplunch, go'fika och förståss lite mys med pojkarna. En väldigt trevlig dag!


Snälla små pojkar i kyrkan och Julia som sjunger vackert.


Go´fika i mängder. Julia hade bakat mängder av små söta cupcakes och jag hade bakat färgglada cake-pops


Supergoda marsmallows-cupcakes och färglada Cake-Pops

Igår, söndag, blev en lugn dag. Jag var tröttast och halvsov i soffan mest hela dagen. På kvällen blev det middag på Allstars med Hjalle och Matilda. Alltså en väldigt skön söndag med andra ord.

    Taggar:


Sega Daimsnittar
Publicerad:

Daimkulor är en stor favorit hos mig, så stor favorit att jag hela tiden försöker tänka ut nya gosaker att baka med just Daimkulor i. Dessa kolasnittar bakade jag till min födelsedag, självklart fyllde jag dem med Daimkulor.



Recept

150 g rumstemp. smör
½ dl farinsocker
½ dl vitt socker eller råsocker

3 msk sirap
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
lite salt
1 påse daimkulor

Gö så här: Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Blanda allt väl. Forma till 2 st tjocka längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.

    Taggar:


På en höstpromenad runt älven...
Publicerad:









    Taggar:


Lördagkväll.
Publicerad:

Som Ni ser har det varit väldigt lite bloggande i veckan. Jag har egentligen inte gjort så mycket, mestadels jobbat, pluggat, bakat, fixat och tränat lite...

Idag har vi varit på tvillingarna Otto & Vilgots barndom, mer om dopet och bilder blir det en annan dag.

Ikväll är jag ensam hemma då Boas är på Tv-spelskväll... och jag är så trött, så trött, så trött... så själv kommer jag sitta i soffan och slappa hela kvällen, med stor risk att jag somnar tidigt. Det är inte ofta jag känner mig helt energilös, men just nu känner jag så. Orkar inte tänka, inte skriva, inte läsa, inte se på TV... Så därför lägger jag mig nu i soffan och dra på mig min Slanket... återkommer med lite blandade bilder när jag återfår energin :-)

    Taggar: