Så här gjorde jag för att vinna...
Publicerad:

Tack för alla snälla grattiskommentarer! Jag är fortfarande förvånad men glad över att jag lyckades vinna Mix Megapols tävling och att jag har pratat med Adam oxh Gry i radion (nej, jag har inte vågat lyssna på det än). Många har undrat hur jag egentligen lyckades vinna, så därför tänker jag berätta det nu...

Jag hörde på radion om deras tävling i samarbete med Blocket för ca. 2 veckor sedan, samma dag som jag var himla sugen på att spara ihop pengar till en systemkamera. Jag kom på att jag kan ju försöka hitta en systemkamera på Blocket och tävla om den.. Sagt och gjort så hittade jag en kamera på Blocket som jag tyckte såg bra ut (visste absolut inget om kamerans egenskaper) Jag fyllde i det man skulle fylla i för att vara med att tävla.

Först skulle man fylla i ett säljtips. Alltså vad ska man tänka på om man ska sälja något på Blocket. Jag skrev ett väldigt långt och detaljrikt tips. Typ: "bilden är viktig så lägg ner extra energi på att ta bra bilder som framhäver produkten..."  o.s.v. Sedan skrev jag vad jag ville ha från Blocket och varför. Kort och gott " jag älskar att fotografera och vill kunna ta bättre bilder på familj och vänner" och sedan länkade jag till en kamera... Jag var sååå säker att jag skulle vinna då jag tyckte att jag hade skrivit ett så utförligt säljtips! Men dagarna gick och Adam och Gry ringde aldrig, trots att jag höll i telefonen kl 9.00 varje dag...

Efter en vecka märkte jag när jag lyssnade på andra vinnare i radion att det inte var säljtipset som var det viktiga, utan det var de som hade en bra anledning till varför de ville vinna som vann... Så då gick jag in och tävlade igen....

Så i söndags skrev jag ett kortare säljtips (fortfarande om att lägga ut bra bilder), men jag skrev ett mycket bättre argument till Varför jag ville vinna! Jag skrev typ: Jag och min bästa vän ska för första gången åka till utlandet tillsammans (äntligen) Denna resa vill jag verkligen föreviga med bra bilder och därför önskar jag mig en systemkamera.... och länkade då till en annan systemkamera på Blocket (hade fortfarande ingen koll på vad det egentligen var för kamera). Denna gång var jag sååå övertygad om att jag skulle vinna att jag t.o.m gav dem mitt privata mobilnummer, som jag har på dygnet runt, och inte jobbtelefon (då jag nästan aldrig svara på den).

Dagen efter ringer Mix Megapol och säger att jag är en av 3 finalister (läs tidigare inlägg). När jag frågade hur de drar vinnaren fick jag till svar: "Vi lottar, kan man säga..." Hon som ringde sa även att det är väldigt viktigt att jag svarar när Adam & Gry ringer. Då förstod jag att jag inte alls är en av tre finalister, utan jag är vinnaren! Hon sa bara så för att jag skulle låta förvånad när Adam & Gry ringde till mig... Tror ingen kan gissa hur nervös jag var kl. 9.00 på tisdagmorgonen och hade egenligen varit det hela senaste dygnet.... Men nu är jag alltså en glad ägare av en Nikon D80

Det första jag gjorde efter att jag hade pratat med Adam & Gry var att börja läsa på om Nikon D80, så jag fick reda på vad det var för nån kamera och den verkar ju faktiskt hur bra som helst! Längtar tills jag får den! Mix Megapol ringde på tisdag eftermiddag och sa att affären med Blocketsäljaren var klar så nu ska han bara skicka den till mig!

*Lycklig*

    Taggar:


Pratade nyss med Adam & Gry i Mix Megapol!
Publicerad:

JAAAAA! Jag är typ världens lyckligaste idag! Klockan 9.00 imorse ringde Adam, Gry och Anders till mig (som ni kanske hörde....) Jag har vunnit en Systemkamera, en Nikon D80 med en massa tillbehör! Nu ska det fotograferas!!! Om ni missade när de ringde mig så kan Ni alltid gå på Mixmegapol hemsida och lyssna på Äntligen Morgon! Jag kommer nog le hela dagen idag! :-)

    Taggar:


Mix Megapol ringde mig idag och...
Publicerad:

sa att jag är en av 3 finalister i en tävling som de har! Jag anmälde mig i en tävling på deras hemsida för ett tag sedan och idag ringde de och sa att det är en stor chans att jag blir morgondagens vinnare. Det betyder att Adam & Gry kanske ringer till mig imorgon. Anledningen till att de ringde och förvarnade mig idag var för att dubbelkolla om jag kan svara i telefonen imorgon OM Adam & Gry ringer... Så alla, håll tummarna! Det är ju 33% chans att de ringer till mig imorgon! Är lite nervös faktiskt.... :-)

    Taggar:


Söndagkväll...
Publicerad:

Helgen har varit bra! I lördags var vi iväg till Månika o Peter. Vi hjälpte dem med att kapa och klyva ved och som tack fick vi en galet god pirog till lunch och jag fick en mössa som jag kommer lägga ut en bild på senare.

På lördagkväll var det dax för tjejkväll! Innan jag cyklade iväg letade jag fram det vårigaste jag hade i min vintergarderob och plockade fram mitt vårsmink. Det var sååå skönt att få dra på sig en jeanskjol och sminka sig med rosa ögonskugga igen. Jag satte på mig min favorit jeansjacka och cyklade iväg i solnedgången på nysopade cykelvägar. Helt fantstisk känsla!

Vid 19.30 var jag framme hos Matilda. Vi satt och snackade om allt från liv till död tills de andra tjejerna dök upp, då fortsatte snacket heeela långa natten. Klockan 3.00 kom jag hem. Men vilken trevlig kväll vi hade! Vi var nog alla i behov att få snacka av oss lite. Tack Matilda, Julia och Alexandra för att ni lyssnar, förstår och stöttar! 

Idag har Boas och jag gjort en hel massa "måsten". Boas har kämpat med att sätta på sommardäcken på vår Volvo och under tiden städade jag bort mina vinterkläder ur garderoben. Det är sååå himla skönt att få plocka bort alla akrylstickade polotröjor, svarta byxor och svarta paljettoppar! Jag slängde en hel del, men mycket packade jag ner i kartonger till nästa vinter! Men nu så är min garderob vårfräsch... eller egentligen inte. Min garderob är nu helt tom! För alla mina vår/sommarkläder ligger i tvättkorgen och jag har ju inte shoppat nått nytt än, så i veckan får jag gå i de kläder jag har haft hela helgen typ... Men himla skönt känns det att jag har rensat garderoben och min "walk through closet"!

Vi var även och storhandlade idag, så nu är kylskåpet fullt! Köpte även det godaste som finns! Oreo's så Ikväll har jag tryckt i mig Oreos and Milk

Mmmm smarrigt! Mycket godare att doppa Oreos än Ballerina kladdkaka!

Nu är det nog dax för mig att sova eftersom det blev lite för lite sömn för mig f.g. natt. Som tur är så har jag sovmorgon imorgon!

    Taggar:


Tånaglar
Publicerad:

Jag har gjort om tånaglarna, så nu kommer de se ut så här i två månader:


Fransk manikyr med lite dekorationer!

Imorgon ska jag börja göra om mina fingernaglar. Rosa och vitt får det bli denna gång...
    Taggar:


Vilken är låten?
Publicerad:

Jag behöver hjälp! Jag söker en låt, men jag kommer bara ihåg musikvideon. Vet inte vem det är som sjunger och vet inte vad låten heter...

Kommer någon ihåg en musikvideo från år 2001 (tror jag, eller tidigt 2000-tal iallafall) där en man sitter i en liten båt (typ en eka). Båten flyter omkring i en stad och mannen sitter ensam i båten och i slutet av videon så drar han upp en man ur vattnet...

Om jag minns rätt så ´är det en rockballad. Det skulle kunna vara Nickelback för mannen som sitter i båten påminner lite om Chad Kroeger (Nickelback)... Kommer någon ihåg denna video? Och framförallt, kommer någon ihåg vad låten heter???

HJÄLP!

Ahhhh.... JAAA, just när jag har skrivit klart detta inlägg så kommer jag på det! Creed med My sacrifice! Så skönt... har bara funderat på detta i 2 timmar typ...
    Taggar:


Lördagmorgon....
Publicerad:

och jag vaknar pigg och utvilad kl. 7.43...och kliver upp kl 8.10.... Börjar jag bli gammal?

Vad bjuder helgen på? Idag ska vi ut och hjälpa Månika och Peter med vedklyvning (tror jag) och äta lunch. Ikväll blir det tjejkväll hemma hos Matilda. Ser fram emot kvällen!

Nu: kolla runt lite på nätet...

    Taggar:


Shoppingsugen, men...
Publicerad:

får inte shoppa! Jag har bestämt att jag ska ha shoppingförbud t.o.m den 20 maj! Jag går på stan nästan varje dag och vill verkligen shoppa. Men om en månad, den 19.e maj åker jag ju ner till Stockholm och ska vara där i 6 dagar. Det betyder att jag tänker vänta med att shoppa tills jag kommer till Stockholm! Längtar. Eftersom min tågbiljett till Stockholm bara kostade 95 kronor så har jag betämt att jag får shoppa upp 2000kr. Så ikväll har jag kollat runt på flera butikers hemsidor för att få lite inspiration.... Tänkte försöka planera min shopping lite iförväg och har kommit fram till att jag ska köpa:

* ett par nya jeans
*leggings i olika färger

När detta är inhandlat så ska jag leta toppar som jag kan använda till jeansen och leggings. Funderar på om jag ska köpa en jeansskjorta, såg nämligen en skiitsnygg på Gina Tricot.

När topparna är inhandlade så ska jag köpa skor som passar till alla kläder.

Ser fram emot att shoppa på VILA, ONLY och Vero Moda! Varför kan inte VILA öppna i Skellefteå?! Kom just på att jag har ett presentkort på Indiska oxå :-)

Nu när jag har kommit på att det är så himla billigt att åka tåg till Stockholm så ska jag åka ner oftare. Jag har redan börjat planera nästa Storstadsresa. Det blir förmodligen julshopping i Stockholm! Tåg två personer t/r 380 kr! Kan det bli bättre?!

    Taggar:


4 blev 13....
Publicerad:

För en vecka sedan hade jag lite panik över att jag bara hade 4 kunder inbokade denna vecka. Jag tänkte att den här månaden aldrig kommer gå ihop om jag bara har 4 kunder denna vecka... samtidigt tänkte jag att det skulle vara skönt med en lugn vecka så jag kunde hinna bokföra och fixa min naglar... Men nu när veckan snart är slut och jag kollar i min kalender så ser att jag är uppe i 13 kunder denna vecka. Jag är himla tacksam att det finns kunder som är ute i sista sekund med att boka!

Imorgon är det fredag och jag har tre kunder, ska försöka hinna fixa mina naglar på höger fot oxå. Just nu har jag nämligen fransk manikyr på vänster fot och rosa glitter på höger, så det måste fixas...

Nu: plocka och fixa lite här hemma

    Taggar:


Nu ska det bantas!
Publicerad:

Nyss hemkommen från veterinären och 800kr fattigare, men vi har fått svar på våra frågor. Anledningen till att Lucifer fäller så mycket päls och är så mjällig är att han är så tjock så han klarar inte att sköta sin hygien. Så nu har vi fått stränga order om att hårdbanta Lucifer! Han väger nu 8,5 kg och måste gå ner 3,5-4kg (han ska alltså väga under 5kg), det är ju nästan halva hans vikt. Vi måste även duscha Lucifer 2 gånger i veckan! Siri blir oxå drabbad av Lucifers bantning. Ingen mat får stå framme och de måste äta i skillda rum. Nu har vi köpt dyr mat, dyrt schampoo och nån "mättnadsspray", så nu hoppas vi att han blir smal så han kan sköta sin hygien....

Nu: duscha Lucifer med dyrare schampoo än vad jag använder...
    Taggar:


Helgen som gått...
Publicerad:

Jag har varit himla dålig på att uppdatera. Tänker inte skriva så mycket idag heller. Men jag kan iallafall skriva lite om hur min helg var...

Fredagen har jag redan berättat om. På lördagen hade vi "fixar och fikadag" hos Julia och Samuel. Fixade lite och fikade gott och sedan blev det tjejsnack för Julia, Matilda och mig medans killarna spelade något nytt (och förmodligen knasigt) spel. Tänk vad trevlig det är att sitta ett gäng tjejer och diskutera allt från inredning till feminism. Lördagkvällen blev helt oplanerat väldigt trevlig! Boas och jag hängde hos Hjalle och Matilda hela kvällen. Vi pratade himla massa skit, skrattade en hel del och hade väldigt trevligt (som alltid). Söndagen tillbringade Boas och jag hos ett par som heter.... Hjalle och Matilda. Japp, det blev 2-dagars med dem :-) Söndagen blev dock lugnare än lördagen. Vi blev serverade en supergod soppa till lunch (måste få receptet, Matilda!) och sedan kämpade Matilda med att lära mig Photoshop... Lättare sagt än gjort. Men lite har stannat kvar i min lilla hjärna iallafall. Tack för din hjälp, Matilda!

Denna vecka är lugn. Har inte så många kunder inbokade, vilket är tur för jag ligger såååå mycket efter med bokföringen. Så denna vecka ska jag sitta med den!

Idag var jag och åt lunch med Malin. Himla trevligt! Och skönt att jag fick prata av mig lite. Jag är just nu i behov att få prata av mig om olika saker som irreterar mig (typ avunsjuka, bekräftelseberoende och lite annat). Malin lyssnade och fick mig att bli lite mindre irreterad! :-)

Imorgon ska vi ta vår katt Lucifer till veterinären för en hälsokoll. Lucifer väger 9kg, har mjäll och fet päls och han tappar så galet mycket päls! Vi byter dammsugarpåse varje 3.e månad, för att Lucifer tappar så mycket päls. Vi får väl se om Veterinären har en lösning på Lucifers problem....

Nu: stöka undan sånt som inte borde ligga framme....

    Taggar:


Funderingar kring Bekräftelse...
Publicerad:

(detta inlägg skrev jag fredagen 16/4 med publicerade det aldrig då)


De senaste dagarna har jag funderat en hel del kring bekräftelse. Boas och jag diskuterade det igår och vi snuddade vid ämnet förra helgen. Det senaste dygnet har jag funderat på: har vissa människor ett större behov av bekräftelse? Om det är så, vad beror det på att vissa har större behov av bekräftelse? Tävlingsmänniskor och personer med stort maktbegär, har de ett större behov av bekräftelse? Kan man få för mycket bekräftelse? Vad händer om man får för mycket bekräftelse? Men framförallt, beror bekräftelsebehovet på uppfostran eller något annat?

Jag har aldrig sett mig själv som en person som är i behov av bekräftelse. Under hela min uppväxt har jag förmodligen fått precis den dos jag behöver, varken mer eller mindre. Trots att jag alltid har varit en otroligt lugn person och inte tagit för mig lika mycket som många andra (i t.ex. skolan) så har jag nästan alltid känt mig sedd och hörd. Trots att jag inte syntes och hördes så mycket under skoltiden så kände jag mig aldrig osynlig.  Och när det kommer till min familj så känner jag ALDRIG att jag behöver få mer bekräftelse av dem! Jag behöver aldrig prestera något för att känna mig bekräftad från min familj. De ser och hör mig för jag är den jag är (hoppas jag). Jag tror att de i min omgivning inte heller har uppfattat mig som en person som skriker efter bekräftelse och uppmärksamhet (men jag kan ha helt fel) Hur kommer det sig egentligen att jag alltid har känt att jag har fått lagom dos av bekräftelse, medans vissa i min omgivning har gjort allt för att få det? har de personerna större behov av bekräftelse än vad jag har eller är det så att de har fått mindre bekräftelse än vad jag har fått i mitt liv?

När jag flyttade hemifrån, till Stockholm kändes det som att jag fick mer bekräftelse än vad jag egentligen förtjänade. Jag fick ett arbete som jag älskade och jag fick mer uppmärksamhet än vad jag någonsin fått och blev belönad för mitt arbete. Kan det vara så att det inte var jobbet jag älskade, utan det var uppmärksamheten som jag fick? Jag minns t.o.m att jag inte ville ta emot vissa belöningar (typ biobiljetter) för att jag tyckte bara att jag gjorde mitt jobb när jag försökte förbättra arbetsplatsen och jag ansåg att jag inte behövde uppmärksammas för att jag gjorde mitt jobb. Men återigen, jag trivdes kanske såååå himla bra bra bara för att jag fick uppmärksamhet och bekräftelse från nästan alla på arbetsplatsen.

Jag har bott i Skellefteå i ca. 5 år nu och har nästan alltid känt mig sedd och hörd här. Precis som när jag var yngre så har jag fått precis den dos jag behöver.... Men nu i vinter så har det varit tvärtom. Det känns som om jag har skrikit efter uppmärksamhet och bekräftelse hela vintern och jag har ingen aning om varför... Jag önskar verkligen att jag visste vad det beror på, men jag har ingen aning. Kan det vara så att om personer i ens omgivning skriker efter bekräftelse så blir man "smittad", och därför vill jag oxå ha större bekräftelse? Kan det vara så att jag saknar att få bekräftelse från en chef? Jag är ju min egen chef så jag kan inte få bekräftelse från någon annan i företaget. Som tur är har jag hittat tillbaka till mig själv och jag känner att jag just nu får precis så mycket bekräftelse som jag behöver!

Det finns en bekräftelse skala som jag tycker säger en hel del. Hela mitt liv har jag legat på +Är, men  i vinter har jag halkat ner till +Gör. Men nu är jag tillbaka på +Är och det känns otroligt skönt! :-)


Bekräftelseskalan (fr. www.lycka.se)

Ett synsätt på bekräftelse är enligt nedanstående skala:

<-- +ÄR----------------- +Gör ---------------------- -Gör ------------------------------ -Är -->


+ÄR- Allra innerligast och härligast är det om vi kan bli bekräftade för den vi är (+ÄR). Bara det faktum att vi fötts till denna jord gör oss till ett underverk värt att älska och uppmärksamma. Då spelar det inte någon roll vad eller hur vi presterar, vi känner oss älskade för den vi innerst är.


+GÖR- Om vi inte får uppmärksamhet och bekräftelse för detta vilket på långa vägar inte är alla förunnat så tenderar vi att söka uppmärksamhet genom att göra istället. Vi blir högpresterande individer som får uppmärksamhet då vi ror deadlines och stora projekt i hamn, när vi får bra betyg eller gör flest mål (+GÖR).


-GÖR- Om inget av ovanstående inte fungerar för att ge oss uppmärksamhet blir en naturlig väg att gå att låta bli att göra för att få uppmärksamheten och bekräftelsen. Vi låter bli att lämna in rapporten i tid, då ser chefen mig. Jag låter bli att gå till skolan, då ser pappa mig (-GÖR).


Den sista utvägen

-ÄR- Som en sista utväg tar vi till ett icke-varande. Vi blir någon slags icke-identitet, någon vi egentligen inte är, en bråkmakare eller vandal. Skolans rötägg eller familjens svarta får. Då ser alla oss och vi kanske till och med får skriverier i tidningarna (-ÄR).

Denna text är kopierad från Lycka.se. 


Ja, det var min funderingar om Bekräftelse... Om någon har svaret på mina funderingar så får Ni mer än gärna besvara dem!

    Taggar:


Vinn Cupcake-kit!
Publicerad:

Kalasgott har nu en tävling där man har chans att vinna ett cupcake-kit från Lyckas med Mat.
Jag har hittat tre produkter hos Lyckas med mat, som jag mer än gärna vill ha! Mina tre favoritprodukter från butiken är muffinträdetEaster Mix sprinkles och mini muffinsformen.

Gå in på kalasgott för att tävla! Även om Ni inte vill tävla om cupcake-kitet så är det värt att besöka Kalasgott. Det är min absoluta favoritblogg sedan några månader tillbaka!

    Taggar:


Min fredagkväll i bilder!
Publicerad:

Klockan är 21.20 och jag har ätit gott och ser nu fram emot att se tjejfilmen "Blonde Ambition" med Jessica Simpson i huvudrollen :-)


Kräftstjärtsröra på baguette med sallad. Smarrigt!


Vitchoklad kladdmuffins med Hallon och grädde. Då vi inte åt några av dem förra helgen så blir det fler till mig ikväll! :-)


Tjejfilmer i mängder!

Ska snart poppa en skål med popcorn och slappa i soffan!
    Taggar:


Fredag!
Publicerad:

Jag har exakt hela dagen för mig själv! Boas jobbar idag och ska på Lagfest ikväll! Oj, jag har ju glömt att skriva att Boas innebandylag "Hjoggböle rattlesnakes" vann Korpenserien i söndags. Mycket roligt! Iallafall blir Boas borta hela dagen och kvällen... Vad ska jag hitta på då? Har pratat med några kompisar, som tyvärr hade andra planer för kvällen. Så det blir en ta hand om mig själv kväll.

Men först, under dagen idag ska jag:

* duscha
* sortera tvätt och kläder
* dammsuga och städa
* städa på balkongen
* bokföra
* åka och shoppa lite till badrummet
* Handla inför kvällen
* träna yoga

Efter träningen så är det dax för middag Och som vanligt när jag är ensam hemma på fredagarna äter jag bara mat som jag har längtat efter lääänge. Så ikväll blir det "Hjalle och Matildas kräftröra", har nämligen längtat kräftstjärtar i flera månader. Efterrätt blir vitchokladkladdkaka med hallon då jag har det i frysen efter förra helgen då INGEN orkade äta efterrätten. Jag har även tänkt åka förbi Hemmakväll och se om de har någon bra tjejfilm som jag inte har sett :-) Kommer nog bli en bra kväll, trots ensamheten :-)

    Taggar:


Återinföra gamla intressen...
Publicerad:

När jag gick i 9.e klass gick jag min första fotokurs. Jag fick lära mig hur en systemkamera fungerar och även knäppa några bilder. I gymnasiet läste jag Foto A och Foto B. Jag och mina vänner knäppte kort så fort vi fick chansen. Vi lånade hem skolans systemkamera var och varannan helg och knäppte på allt mellan himmel och jord! Varje rast hängde vi sedan i mörkerrummet och framkallade våra egna bilder! Jag har fortfarande gamla filmrullar liggande som är oframkallade (på den tiden fanns alltså inte digitalkameror utan det var filmrullar som gällde)

Sedan jag slutade gymnasiet har jag tappat det intresset lite, förmodligen för att jag inte äger en bra systemkamera själv. Däremot knäpper jag massor med bilder med min vanliga kamera! Jag går ingenstans utan min kamera!
 
Men nu har Matilda fått mig att inse hur roligt det egentligen är med fotografering! Gå in på Matildas blogg och kolla in hennes bilder, de är riktigt snygga!

Nu har jag tänkt ta tag i min gamla hobby igen! Igår satt jag och kollade på systemkameror på Blocket och jämförde lite. Jag ska även be Matilda att lära mig lite om fotoredigering. Jag måste även hitta någon bra sida om fotografering så jag bli påmind om hur slutartid, bländare och ISO-tal fungerar. Det kommer dröja innan jag kan köpa en systemkamera, men jag planerar att göra det nån gång. Kanske önska mig i födelsedagspresent :-)

    Taggar:


Man mår bättre av att hjälpa än att känna avundsjuka....
Publicerad:


 Avundsjuka
är en (varaktig) känsla av avund och missunnsamhet. 
Se även svartsjuka. Normalt rör det sig om områden som innefattar något av följande: 
pengar, utseende, relationer, talanger och livsstilar

Jag vet inte om jag är konstig eller ovanlig på något sätt, men jag känner nästan aldrig avundsjuka! Jag kan inte minnas sist jag var avundsjuk på en annan person. Jag tänker många gånger " åhh, jag önskar det var jag som vann de där miljonerna... eller fick det där jobbet eller fick åka på den där drömresan..." Men jag känner aldrig avundsjuka på den personen som vann pengar, fick drömjobbet eller fick åka på drömresan. Tvärtom, jag har väldigt väldigt lätt för att glädjas med andra! Jag har särskilt lätt att glädjas över andras lycka och framgång om personen är någon i min familj, vänskapskrets eller i min omgivning. Jag trodde att det var omöjligt att känna avundsjuka mot någon i sin egen familj och vänskapskrets. Men tydligen är det vanligare än vad jag trodde.

Om någon i ens familj eller en vän behöver hjälp med något, flytta, städa, barnvakt, skjuts någonstans, ja vad som helst. Visst känns det självklart att man ställer upp. Visst känns det bra att få hjälpa de människor som betyder mycket för en? Ja, det kan kännas jobbigt ibland, men visst väljer man att hjälpa varandra. Det är iallafall så jag har blivit uppfostrad och det är så vi tänker i Familjen Silwer!

Tyvärr verkar det som att avundsjuka (eller vad det nu är) tar över för många och därför väljer de att inte hjälpa de som behöver hjälp och ibland är det så illa att de t.o.m hoppas på ett misslyckande för de som har "lyckats" med något, sk Skadeglädje. Tragiskt tycker jag!

Hur kommer det sig då att jag kan glädjas åt andras lycka och inte känna avundsjuka? Och varför ställer jag så gärna upp och hjälper de som behöver hjälp? Jag tror jag måste tacka mina föräldrar för de egenskaperna :-)

Nu: Tvättstuga...



    Taggar:


Dumma cykel...
Publicerad:

Har hela vintern längtat till den dagen då jag får cykla iväg till träningen. Idag skulle det bli första dagen... men det gick dåligt att cykla till Yogan. Jag skulle bara klippa bort en lös eker som hängde, men det var inte alls så lätt. Efter att ha kämpat i 15 minuter och mina händer var helt blodiga gav jag upp. Jag fick inte bort den och det var för sent att ta en promenad till träningen. Så det blev ingen träning alls ikväll... Nu är jag trött, less och irreterad och väljer därför att blondera slingor i håret iställetför att träna.

Imorgon har jag 3 kunder men slutar redan kl 14.30 ändå! En perfekt arbetsdag alltså!

    Taggar:


Min Bikini!
Publicerad:

Ingen har väl missat att Nelly.com har en bikinitävling. Så här ser mitt tävlingsbidrag ut!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Nej, ni behöver inte rösta på den. Jag tyckte det bara var roligt att leka lite med färg och form på en bikini... :-)

    Taggar:


Fantastisk Tisdag!
Publicerad:

Vilket väder! Solen skiner och när jag vaknade klockan 8.00 var det 6 grader varmt i skuggan. Jag börjar inte jobba förrän kl. 15 så jag har halva dagen på mig att var ute i solen :-)

Ska börja dagen med att duscha och försöka gräva fram vårkläder ur garderoben. Ska sedan dammsuga och städa lite, ställa iordning på balkongen och sitta där och käka lite lunch! Efter det ska jag cykla runt lite, bland annat cykla till Kappahl och pröva några klänningar. Gick förbi deras skyltfönster igår och blev kär i några klänningar, men hann aldrig in och prova dem! Ni måste spana in Kappahls "vintage" kläder! Kolla in alla 50-tals klänningar. Vill haaa!


 352963324384321570
Varför blir man alltid sååå shoppingsugen på våren?! Jag vill ha allt jag ser! Samtidigt som jag inte vill sätta på mig ett enda plagg av det som hänger i min garderob just nu. Svart & stickat, svart& stickat, svart & stickat, det är det som jag har att välja på just nu.... suck.

Dax att ta tag i denna fantastiska tisdag!
    Taggar:


Simma med Delfiner!
Publicerad:

Jag ska ju till Egypten i Oktober och när jag var hem till Fränsta förra veckan så frågade jag min lillasyster Carro hur det är Egypten, då sa hon att jag måste åka på en båttur så jag får snorkla tillsammans med vilda delfiner. Jag blev överlycklig och hade inte haft en tanke på att det finns delfiner i Egypten. "Det finns hur mycket delfiner som helst" menade Carro! Ahhh, tänk om Jag äntligen få simma med delfiner! Om jag får göra det så är det helt klart en dröm som går i uppfyllelse! Jag Lääängtar!

    Taggar:


Cykelpremiär!
Publicerad:

Idag tog jag äntligen fram min cykel! Så skönt att äntligen få börja cykla. Det går så snabbt att ta sig fram nu. Nu tar det bara 15 minuter att ta sig till jobbet istället för 35 minutet som det annars tar. Har dock börjat fundera på att köpa en ny cykel...

    Taggar:


Bilder från helgen!
Publicerad:

I lördags var vi iväg till stugan och tävlade, grillade, åt, drack och hade himla roligt! Dagen bestod av lagtävlingar. Lag BAMS mot The Mean Machinez. Mellan tävlingarna så tryckte vi i oss en hel massa mat. Här kommer bilderna från helgen.


En av tävlngsgrenarna var pistolskytte. Här skjuter Matilda nästasn mitt i prick!


En annan gren var "hinderbana" med förbundna ögon. Boas är redo...


Boas i hinderbanan


David redo att ge sig ut i banan.


David fixade världens godaste lunch! Älgskavsklämma! Smarrigt!


Julia gosar med världens sötaste Roffe!


Paus från lekarna...


Fikapaus. Två sockerkakor bakade av vardera lag. En del av tävlingen och två goda sockerkakor blev det!


Middag, Taccogratäng.


Sista leken var "så ska det låta".


Stugfrukost. Smarrigt smarrigt smarrigt!


Vyer från vårlandskapet i stugan.


Altanen är stooor, men täcks just nu av snö!

The Mean Machinez (Hjalle, Julia, David och jag) vann tävlingen med 5-2 :-)

Ja en galet rolig helg var det!
    Taggar:


Imorgon gäller det!
Publicerad:

Imorgon kommer bli en bra dag! 8 vänner som tillsammans ska tävla, äta, dricka, grilla, basta, skratta och sova i en stuga ute i skogen! Vi kommer ha så galet roligt och jag längtar! Hela kvällen ikväll har Boas och jag planerat lekar och lagat mat inför morgondagen! Alla är peppade verkar det som! :-) Kommer detta bli den roligaste helgen på länge tro?!

    Taggar:


Sofie Silwer- författare
Publicerad:

I helgen, när jag var i Fränsta kom jag på att jag ska börja skriva en bok... Jag har alltid älskat att skriva och har ju skrivit dagbokbok i nästan hela mitt liv, så det känns lite roligt att få börja skriva en bok:-) Igår var jag och köpte ett USB så jag kan spara det jag skriver. Nu undrar säkert alla vad jag ska skriva för bok, men det berättar jag en annan dag....

Idag slutar jag jobba klockan 16.00. Ska bli himla skönt att sluta tidigt. Ikväll ska jag baka bullar har jag tänkt. Kanelbullar och Geishafyllda bullar.
    Taggar:


5 år!
Publicerad:

Idag är det prick 5 år sedan Boas och jag blev tillsammans. Det firar vi genom att storstäda vårt hem :-) Vi planerade att gå ut och käka ikväll, men det blir go´mat hemma istället. Restaurangbesöket får vänta! Hemma serveras det nämligen Ben&Jerrys till efterrätt!

Nu: ta det lugnt ett tag

    Taggar:


Påskhelgen i bilder...
Publicerad:

Här kommer en hel massa bilder från påskhelgen i Fränsta!

Lördag, påskafton


Slalom i Bydalen


Syster Carro är redo för backarna!



Linus


Bydalsfjällen i Åre kommun


Trötta slalomåkare tar en fikapaus


Bydalen i närheten av Åre.


Fjällvyer...


Jag hade önskat smörgåstårta av mamma. Så efter en dag i backen fick vi denna galet goda tårtan som mamma gjort. Hela tårtan åts upp! :-)

Söndag, påskdagen


Sötisen Gabbe kom på besök till Fränsta!


Coolingen Bella


CarroLinus solar på Ekgränd! Varmt och skönt väder hade vi.


Närbild på Gabbe


När vi satt och åt i vardagsrummet, så smög Gabbe in till köket... Marie gick och kollade vad han gjorde. Gabbe hade tagit ner hela gräddbunken från diskbänken och satt på golvet och slickade i sig grädde. Hur söt är inte detta lilla busfrö?!


Familjen Silwer/Ojo på Påskpromenad



På promenad genom StorFränsta



mamma, Marie, Bella och Gabbe


Bella står på borde

Måndag, Annandag påsk


Bella äter frukost


Gabbe äter kexchoklad och har kycklingar  i sitt "fågelbo"

Det var min påsk i Fränsta det. Hur roligt som helst. Längtar redan tillbaka!
    Taggar:


Tillbaka till Ensamheten...
Publicerad:

Igårkväll kom Boas och jag tillbaka till Skellefteå. När jag har varit borta en helg och umgåtts med folk hela tiden, gjort roliga saker och skrattat mycket, så blir jag så tom och känner mig ensam när jag kommer hem. Känns så tråkigt! Längtar redan tills nästa gång jag får åka hem...

Men nu är jag tillbaka här, i ensamheten. Tur att jag har Boas iallafall :-)

Mitt nya Motto: Ensam är stark!

Ska iallafall ringa runt till några kompisar och höra om de har tid att äta lunch någon dag denna vecka. Länge sedan jag åt luch på stan...

Nu: Jobba!

    Taggar:


LååångFredag....
Publicerad:

Nu har jag städat, diskat och plockat lite, samt packat! Visst är det skönt när det är helt nystädat när man ska åka iväg en helg. Jag känner mig stressad hela helgen om jag vet att det är stökigt hemma. Snart åker vi alltså hem till FRÄNSTA :-) Och jag längtar!

Imorgon ska vi åka slalom/snowboard i Bydalen. På söndag blir det en lugn dag hos mamma o pappa med påskmiddag. Och på måndag blir det Ikea och besök hos min syster Marie med familj. Då får jag äntligen träffa sötisarna igen som jag inte sett på 3 månader!


De har nog vuxit rejält sedan jag träffade dem sist! Självklart har jag köpt med mig en massa presenter som jag ska skämma bort dem med! :-)

Nu ska jag fixa lite till innan det är dax att åka!

Glad Påsk till Er alla! För det tänker iallafall jag ha! :-)

    Taggar:


Påsk påsk påsk!
Publicerad:

Jag försöker alltid göra lite påskfint i lägenheten när det är påsk. I måndags var jag ut i skogen och plockade ris. Ångrar dock att jag inte köpte ris istället... Jag drunknade typ i snön när jag försökte få tag i ris. Men efter mycket besvär fick jag tag i lite påskris... Så nu har jag påskfint hemma


Riset som jag fick kämpa för att få tag på...


Lila tulpaner som matchar gardinerna :-)

Ja, mer påsk än så blir det inte hos mig... Jag köpte dock lite godis idag ifall någon kärring skulle ringa på dörren... Det har ringt på dörren, men jag har inte öppnat...jag behåller godiset själv hehehe... *ont skratt*
    Taggar:


Målar lite...
Publicerad:

Jag håller på att måla en hylla i badrummet... Lät toadörren vara öppen under tiden färgen skulle torka... Så här såg golvet ut efter en stund:


Tasspår efter vår lilla katt Siri... Hon passade på att klättra i hyllan nu när den var tom på saker...

Nu har jag stängt toadörren! :-)
    Taggar:


Galet roligt Aprilskämt!
Publicerad:

Ni måste gå in på Denna sida! Galet roligt Aprilskämt i VK idag! :-) Läs om Pappan som fick 4 barn! Hi Hi
    Taggar:


Veckans naglar...
Publicerad:

Dessa naglar har jag gjort den senaste veckan...






Naglarna nedan är mina. Gröna naglar med lite gult...

Vårfräscha naglar... men självklart har jag redan börjat fundera på vad jag ska göra nästan gång jag gör om dem...
    Taggar:


Fullsatt dag...
Publicerad:

Vet inte hur jag ska hinna allt som jag vill och måste göra idag...

Det här har jag tänkt göra idag:

*Gå till Coop och
-Köpa godis, så kärringarna kan få nått
-köpa målarfärg
*packa, inför resan till Fränsta
*städa och diska
*Tvättid kl. 12.00
*Gå till Boas jobb vid 14.00
*Måla om en hylla

Det jobbigate är att jag måste promenera överallt och det tar sån himla tid! Dax att börja dagen helt enkelt!
    Taggar: