Söndagkväll...
Publicerad:

Helgen är över och jag har egentligen inte gjort så mycket. Boas har ju jobbat hela helgen så jag har mest varit ensam hemma och tagit det lugnt.

Igår jobbade jag på dagen och på kvällen åkte vi till Hjalle O Matilda, där vi egentligen inte gjorde så himla mycket, men det var trevligt ändå.

Idag har jag tvättat. Vi var även en sväng till Julia O Samuel och åt goda semlor och fick äntligen träffa deras otroligt söta hundvalp, Rolf. Jag blir otroligt sugen på att skaffa hund när jag ser andras... men jag har ju bestämt att inte skaffa nå fler djur förrän jag blir pensionär...

Ikväll var jag iväg och tränade Core, så troligtvis har jag träningsvärk i magen imorgon... Jag har verkligen kommit igång med träningen nu. Jag tränar hela 4 gånger i veckan. Måndagar: jympa, Onsdagar: Yoga, Fredagar: Yoga och söndagar Core. Känns som det är en bra blandning av träning, plus att jag promenerar 60 minuter varje dag...

Och mer promenader lär det bli, för fr. o.m imorgon är vi utan bil. Vår bil får körförbud imorgon och vi har inte hittat någon ny än tyvärr. Så om någon vill köpa en avställd bil så hör av er! Ni får köpa den billigt! Och om någon vill sälja en billig bil så Hör av Er! Vi är i behov av en bil!

Imorgon är det dax att jobba igen. Börjar klockan 10.00 så det blir en timmes sovmorgon...
Nu:kvällsfika

    Taggar:


1 år gamla bilder!
Publicerad:

Imorgon, den 31/1, är det prick 1 år sedan vi var på Julia och Samuels bröllop. Jag har aldrig lagt ut några bilder från det bröllopet av en anledning.... Jag har aldrig haft några bilder. Det togs himla många bilder på bröllopet. Bland annat fick vi som var brudfölje ta riktiga Ateljebilder.

Men för två veckor sedan fick jag Alla bilder från bröllopet. Äntligen! Så nu, 1 år senare, tänker jag lägga ut bilder från bröllopet.


Boas & Jag


Den enda "Pussbilden" som någonsin tagits på Boas & Mig :-)


Knasbild på brudparet och hela brudföljet! :-)


Brudparet skär upp den godaste tårta jag någonsin ätit!


Japp, det var jag som lyckades fånga brudbuketten när den kastades :-)

Ja, det var några bilder från bröllopet.

Nu ska jag iväg och jobba... (på en lördag, konstigt nog)
    Taggar:


Sofies Låtlista...
Publicerad:

För ett par dagar sedan lyssnade jag på P3. Minns inte vilket program det var, men någon musiker fick iallafall välja låtar helt fritt till programmet och sedan berätta varför hon valde just dessa låtar och vad låtarna betyder för henne.

Jag började genast fundera på vilka låtar jag skulle spela upp i radion om jag fick välja låtar helt fritt. Jag försökte hålla listan ganska kort, men det är typ omöjligt....Jag har endast valt låtar som jag har ett starkt minne till, så det betyder inte att det här är mina favoritlåtar

Här kommer Sofie Silwers lista:

Mikael Rickfors- "Vingar" (1988).
Jag var ca 6 år när jag spelade in denna låt på kasetteband och spelade den om och om igen. Den här låten är mitt livs första "favoritlåt". Höjde volymen på radion varje gång den spelades och sjöng med så högt jag kunde.

Haakon Pedersen- "Nattens drottning" (1989)
Ja, jag är en schlagernörd. Kommer så väl ihåg när jag såg melodifestivalen 1989 och skrattade åt operan i denna låt... Idag tycker jag att denna låt är en av de bästa schlagerlåtarna genom tiderna (tyvärr väldig dålig kvalitet på klippet)

Freddie Mercury- "Living on My own" (1993)
1993 fick jag min första stereo med CD i julklapp. Samma jul fick jag även min första CD-skiva "Absolut Music 16". Första spåret på den skivan är just denna låt. Jag lyssnade på den sååå många gånger när jag fick skivan.

Backstreet Boys- "We've got it going on" (1995)
I December 2005 hörde jag denna låt på MTV. Denna låt fick mig att älska popmusik och framförallt Backstreet Boys! Det band som jag har lyssnat mest på genom tiderna är just BSB.

Coolio- "Gangsta's paradise" (1995).
Min högstadieperiod! Alla Ni som gick på Fränstaskolans högstadium mellan åren 1995-1998... Minns ni vilken låt som spelades Om och Om och Om igen på FA:n...? Just det, det var denna låt (och även TLC´s Waterfalls)

Backstreet Boys -"I'll never break your heart" (1996)
Denna Backstreet Boys låt är den jag har lyssnat absolut mest på! Köpte singeln i mars 1996 och lyssnade på låten på Repeat, dygnet runt i 2 månader (tills deras första album kom). Musikvideon har jag kanske sett 1000 gånger. 1996 kunde jag varenda rörelse, varenda scen i hela videon. Fortfarande tycker jag att detta är BSB bästa låt.

Tupac Shakur- "Changes" (1998)
I gymnasiet hade jag en period då jag lyssnade på Hip Hop (mest för att min kompis CB lyssnade på det). 2pac var favoriten. Älskade denna låt!

Linking park- "In the End" (2001)
Denna singel köpte jag 2001 och lyssnade på den om och om igen. Finns ett parti i låten som år mig att rysa (tycker det är så himla bra) Spola fram till 2.10 i låten. Lyssna noga på höjningen som kommer 2.27 i låten... Tycker fortfarande att det är en superbra låt!

Nelly feat. Kelly -"Dilemma" (2002)
Sommaren 2002, min första sommar på Gröna Lund! Vilken fantastisk sommar! Det här är låten jag förknippar med den sommaren. Fantastisk låt som ger en många minnen tillbaka! Hade denna låt som mobilsvar i hela 3 år. Helt klart en av mina absoluta favoritlåtar någonsin!

Carola- "På egna ben" (1984)
Linda, om du och jag har en egen låt, så måste väl det vara den här? Jag har lyssnat på Carola i alla tider. 2002 lärde jag känna min bästa vän Linda och vi lyssnade ofta på denna låt förr.

Black Eyed Peas- "Where is the love?" (2003)
Denna låt får mig att tänka på sommaren 2003. Jag älskade denna låt och lyssnade på den dygnet runt. Midsommarhelgen -03 åkte Memo och jag till Göteborg och vi lyssnade på denna låt heeela tiden.

Usher- "Yeah" (2004)
Efter långa arbetsdagar på Gröna Lund åkte vi ofta Djurgårdsfärjan till Slussen på sommarnätterna. Min vän Mohammed och jag lyssnade alltid på Usher då. Usher får mig att tänka på sommarnätterna i Stockholm! Fantastiskt!

The Pinks- Helena och jag (1984)
Sommaren 2004 är kanske den roligaste sommaren i mitt liv! Min Gröna Lundkollega Hanna och jag sjöng ofta på just denna låt. Minns särskilt efterfesten hemma hos Hanna då vi lyssnade på The Pinks hela natten och sedan när det egentligen var dax att sova, gick vi ner till Viking terminalen och tog första morgonfärjan till Åland... Ett helt galet dygn, som jag aldrig glömmer! "Sitter på en bänk, utanför Gröna Lund...."

Will Young- "Leave Right now" (2003)
Jag lärde känna Boas i december 2004. Då kunde vi sitta och prata hela nätterna. Han lämnade ofta min lägenhet kl. 5.00 på morgonen, efter att ha pratat en hela nätterna.  Den 7.e april 2005, kl 8.00 på morgonen säger Boas att han har tänkt på just denna låt varje natt som vi har suttit och pratat. "I think I better leave right now, beore I fall any deeper" Förknippar därför denna låt med den dagen Boas och jag blev tillsammans...

Backstreet Boys- "Incomplete" (2005)
Jag minns så tydligt när jag hörde denna låt för första gången. Boas och jag hade bara varit tillsammans några dagar. Vi låg i min säng och halvsov med radion på i bakgrunden. Jag hör att det är en ny BSB låt, hoppar upp ur sängen och springer för att höja radion. Denna låt får mig att tänka på när Boas och jag just blivit tillsammans och var nykära. :-)

Queen- "Bohemian Rhapsody" (1975)
Världens bästa låt! Ett minne för livet är när Boas och jag var i London i höstas och såg Musikalen "We will Rock you"! Galet bra!

Ja, det är min låtlista det. En lista på mina favvolåtar kommer en annan gång.

    Taggar:


Onsdag!
Publicerad:

Oj, vilken dag... Snökaos utanför fönstret och det är just ute jag har varit mest hela dagen. Tog en promenad till stan kl 12.30. Käkade lunch med malin och gick sedan runt på stan och provade lite kläder. Vid 15.30 promenaderade jag hem igen... i snökaos!

Jag var hemma 1,5 timmar innan det var dax att gå ut i snöyran igen. Då promenerade jag till Campus för att träna Yoga. Klockan 20.00 var jag hemma igen.

Jag har inget emot snö, men jag avskyr verkligen att gå i 3dm djup snö. Varör ska det ta sån himla tid att skotta gångvägarna??? Jag har varit ute och gått i totalt 2 timmar idag, under dessa två timmar har jag inte sett en enda snöplog, trots att det snöar väldigt mycket. Hur kommer det sig att snöskottningen inte ens fungerar i Norrländska städer?

Jaja nu är jag hemma och inne iallafall.

Igår var vi på Hockey, Skellefteå- Färjestad. Himla trevlig kväll med mat och trevligt folk! Knäppte förståss lite bilder från matchen


Här gör Färjestad 1-0.... men som alla vet så slutade matchen med Skelelfteåvinst. Även Timrå vann igår :-) Äntligen! 

Innan matchen igår gjorde jag dessa naglar på en kund


Rosa och lila glittertippar

Imorgon ska jag sitta med pappersarbete större delen av dagen. Kolla genom bokföringen för 2009 och redovisa alla kvitton för januari 2010. Tråkigt, men skönt att få det gjort....
    Taggar:


Räknar nu kcal!
Publicerad:

Idag började jag alltså med Aftonbladets Viktklubb. Så idag har jag räknat kcal. Jag har aldrig gjort det förrut så jag trodde det skulle bli himla krångligt... men det är ju lätt som en plätt.

Jag får inte äta mer än 1322 kcal per dag. Idag har jag fyllt i exakt vad jag har ätit i min "Dagbok" och där räknas allt om till kcal, utan att jag behöva räkna själv. Så hittils idag har jag ätit 1222 kcal. Men då är det så fiffit att man ska även fylla i hur mycket man motionerar varje dag. Idag har jag promenerat 1,5 timme och jympat i 60 minuter. Jag har alltså gjort av med 636 kcal. Vilket betyder att jag egentligen bara har fått i mig 586 kcal idag! Jag får alltså äta ca. 700kcal till om jag vill idag.... men det har jag inte tänkt göra.

Så lätt är det alltså att räkna kcal. Spännade och se om jag når mitt uppsatta mål innan den 30/4.

Imorgon, tisdag, tror jag att vi ska se hockey på Arenan. Ser fram emot det. Men inna dess ska jag ha 3 kunder imorgon.

Nu: duscha!

    Taggar:


Hotellfrukost!
Publicerad:

Började söndagen med att kliva upp kl 7.30 och åkte till Scandic hotell. Boas & jag, Julia & Samuel, David & Alexandra och Hjalle började denna söndag med en ordentlig hotellfrukost! Just det, hotellfrukost istället för sovmorgon...

Åh, gott var det! Jag åt som en galning av allt! Fil och flingor, mackor, ägg, bacon och korv, nyponsoppa, pannakakor, frukt, kaffe och bulle! Det enda jag hoppade över var havregrynsgröten! Jag hade tagit med kameran så jag kunde ta några bilder... men när man sitter och äter hotellfrukost så är det bara det som gäller och man glömmer lixom allt annat.... så det blev inga bilder, tyvärr... Det får bli nästa gång, då det lutar åt hotellfrukost på Stadshotellet.

Efter frukosten åkte Boas och jag hem och sov gott till klockan 13.00. Resten av dagen har vi dammusgit och slappat i soffan. Det är väl det man ska göra på söndagar

Nu: dax att sova, börjar jobba kl 9.00 imorgon!

    Taggar:


Färdigstädat!
Publicerad:

Klockan är snart 18.00. Jag har inte tagit någon paus i städandet (förutom vid lunch).

Och jag har hunnit mycket idag:
* klippt klona på båda katterna, borstat dem, duschat Lucifer, borstat han igen.
* plockat ihop i sovrummet
* strykt och rollat av ALLA gardiner (det tog tid)
* hängt upp alla gardiner
* städat undan i köket, samlat ihop alla tom kartonger och reklam. Rensat på hyllor
* Rensat i 3.e rummet. Slängt gamla papper som har legat och skräpat
* Gått flera vänder till förrådet med saker som inte borde ligga i lägenheten
* Gjort rent i lilla akvariet i köket (så smutsigt att jag inte ens såg fiskarna, så det behövdes verkligen)

Jag har två saker kvar att göra. Hänga upp ett draperi och en ljuslykta i vardagsrummet. Jag har inte dammsugit än heller, men det får jag göra imorgon för nu ska jag bara slappa resten av kvällen!

Kanske kolla lite utlandsresor :-)
    Taggar:


Efterrätternas efterrätt!
Publicerad:

Har tagit en paus i städandet och ska käka lite lunch. Tänkte passa på att lägga ut en bild på efterrätten Boas o jag gjorde igår! Det är helt klart den sötaste och sliskigaste efterrätt jag någonsin ätit och jag har ätit himla många efterätter!Såg Ni "Halv 8 hos mig" fredagen den 15 januari? Hon som gav alla en liten liten bit efterrätt... Det här är den efterrätten. Mandelmassemarängbotten med chokladkräm mellan och på. Den är verkligen jättegod men jag förstår varför hon gjorde så små bitar till alla....

Jag åt en stor bit igår (och lite till...), mådde sedan skitilla hela kvällen. Vaknade imorse, mådde fortfarande illa. Sov några timmar till.... vaknade, gick genast till kylskåpet och tog en bit till! :-) Ja, så funkar jag när det gäller sötsaker...

Nu kanske ni tänker...men halå, började du inte en Cambridgekur nyligen. Jo, det gjorde jag! Igår var sista dagen på kuren, så i helgen har jag en onyttig helg och nu på måndag börjar jag med Aftonbladets Viktklubb. Min plan är att gå ner 9kg innan 1 maj! Önskar mig själv Lycka till!

Nu... käka lunch och sedan ta en bit efterrätt! :-)

    Taggar:


Me, myself & I...
Publicerad:

Imorse åkte Boas och jobbade kl.8.00. Han kommer jobba heeeela dagen. Kommer nog hem vid 21.30 ikväll. Så idag har jag en dag helt för mig själv!

Kommer börja dagen med att klippa klorna, borsta och duscha Lucifer! Som vanligt tappar han sjukt mycket päls. Sedan ska jag städa! Vi städade ju undan julen i söndags, men vi fick inte upp vårgardinerna i rummen då. Så idag ska jag stryka gardiner och hänga upp dem. Ska även passa på att dammsuga idag. Då jag har jobbat alla kvällar hela veckan så är det min älskade Boas som har städat, tvättat, diskat.... här hemma. Så idag är det verkligen min tur att städa! Tänk vad stökigt vi skulle ha det om inte Boas vore hemma när jag jobbar hela kvällarna...

Ska även rensa "viktiga pappershögarna". Jag är expert på att lägga räkningar och andra papper på hög. Ibland gör jag ett ryck och rensar dem. Idag har jag tänkt rensa högar, mappar och pärmar på alla gamla papper.

Igår var jag på Yoga igen. Nu är jag igång med Yogan på riktigt. Köpte även ett terminskort igår, så nu kan jag gå och träna på F&S varje kväll om jag vill! :-) Känns bra att ha kommit igång med träningen igen, efter 1 års uppehåll!

Nu ska jag ta tag idagen så kanske det hinner bli fler inlägg under dagen....

    Taggar:


Skärpning, Sofie!
Publicerad:

Jag vet att jag har blivit dålig på att uppdatera bloggen... Jag ska bli bättre!

Idag gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare! Jag var iväg på ett Yoga pass! Jag ska absolut fortsätta med Yogan! Tänk om jag en dag lyckas bli smidig tack vare lite Yoga träning!

I måndags var jag på ett Gympa pass. Det passet var dock inte så givande! Det var lågt tempo hela passet och jag blev inte ens svettig. Nu när jag vet att de passen är så enkla, så tänker jag ändå fortsätta gå, men ta ut rörelserna mer, för jag antar att det blir jobbigare då. Efter ett par gånger kan jag förhoppningsvis byta pass till medelnivå. På söndagar är det även Core! Jag ska försöka ta mig iväg på Coreträning på söndagar oxå... Men först och främst Yoga o gympa!

Idag passade jag på att göra om mina tånaglar! Man ska ju vara barfota på Yogan så då vill man ju ha fina fötter! Så här ser min tånaglar ut nu:


Rosa glitter med vita blommor och silverstenar.

Nu håller de sig så här snygga i ca 3 månader. Så i typ april är det dax att göra om dem igen!

Igår var Boas och jag äntligen iväg och köpte en Skrivare. I 4 år har vi pratat om att vi borde köpa, men vi har skjutit upp det hela tiden! Men igår åkte vi iväg. Jag hade inställningen att köpa en så billig som möjligt. Vi hittade en för 599kr som vi skulle köpa, då det plötsligt kommer en säljare och säger att vi borde köpa en annan... Lättövertalad som jag är köpte vi en för 1599kr istället. Säljare kan verkligen sitt jobb alltså! Men vilken bra skrivare vi har köpt! Den är snygg, skriver ut snabbt och bra, men framförallt så är den trådlös! Så himla bekvämt! Jag kan sitta med datorn i köket, sängen, vardagsrummet.... trycka på "skriv ut" och plötsligt skriver den ut papper i gästrummet! Himla nöjd är jag med skrivaren!

Idag la Boas och jag ut vår bil på Blocket. Kolla in den här! Nu ska ska vi alltså försöka sälja vår röda Ford. Imorgon kommer en person som ska titta på den. Så det är en stor risk att vi blir utan bil under våren....

Men vi kollar Blocket heeela tiden efter en ny bil! Känner du någon som säljer en billig bil så hör av dig till oss. Vi vill köpa en bil! Känner du någon som vill köpa en Ford, så säg att vi har en till salu!

Nu ska jag ta en dusch och sedan slappa i soffan!    Taggar:


Nya Naglar!
Publicerad:


Blåa glittriga naglar har jag nu!
    Taggar:


Blogg....
Publicerad:

I måndags formaterade vi om vår dator, vilket ledde till att vi var utan internet i ett dygn. Under det dygnet arbetade Matilda med bloggutseendet på min blogg (som ni ser). Jag är supernöjd med det nya utseendet!

Stort Tack, Matilda!

    Taggar:


Välkommen, tråkiga liv...
Publicerad:

Jaha, då var det vardag igen och det är dax att fortsätta med viktnedgången. I höstas gick jag ner 12kg. I mitten av november tills nu, alltså i två månader har jag haft uppehåll och jag har ätit ALLT! Läsk, godis, snabbmat...ja, allt onyttigt man kan tänka sig har jag ätit. Och Självklart har jag gått upp i vikt igen dessa månader. Vet dock inte hur mycket, men några kg har jag lagt på mig igen... Jag har inte vägt mig sedan november och tänker inte göra det heller....

Men fr.o.m idag är det slut på onyttigheter! I två veckor frammåt ska jag leva på pulver, så jag får bort de kg som jag lagt på mig under julen. Sedan tänker jag börja träna igen. Det kommer bli Gympa på måndagar och Yoga på onsdagar och simmning på torsdagar. Jag funderar även på att gå med i Aftonbladets Viktklubb....

Jaja, nu är det dax för Årets första tråkiga pulverdrink.... Bye Bye, mackor och Coca-Cola!
    Taggar:


Grattis på Födelsedagen, pappa!
Publicerad:

Idag fyller min pappa 57 år! Grattis till Världens händigaste Pappa! Min pappa kan typ fixa allt... Så fort någon av mig eller mina systrar har problem med bilen så ringer vi pappa... Och han har nästan alltid en lösning på problemet och kan fixa bilen! Utan pappa hade Boas och jag skrotat vår gamla Ford för flera år sedan...

Så fort något annat går sönder i hemmet, typ problem med elen, värmen eller nått annat så är det pappa som får lösa de problemen. Det är även pappa som ställer upp och kör flyttlass runt hela Sverige, när jag eller min storasyster har flyttat.... och vi har bott lite överallt, från Karlstad i söder, till Piteå i Norr....

Det här är min pappa som kan fixa allt!

 
Pappa Sture!


Denna stuga var en gång i tiden bara ett skal. Inga innerväggar, inget golv, inget tak, inga rum, inget kök, ingen el, ingen öppen spis. Ett skal helt enkelt... Men pappa har renoverat denna stuga. Så nu finns det allt i stugan, 2 sovrum, kök och allrum. Det finns el och öppen spis. Allt gjordes av pappa!


Pappa leker med barnbarnen


Pappa och Gabbe!

Grattis på Födelsedagen, Pappa!

    Taggar:


Har bara sminkat mig än...
Publicerad:

Det går ganska bra att ligga i soffan idag. Än så länge har jag bara duschat, sminkat mig och käkat lunch. Nu ligger jag i soffan och käkar godis...

När det gäller sminkandet så drog det ut på tiden dock. Ville testa lite nya nyanser och färger. Tänkte att det är bra att pröva sig fram nu när jag har tid. För vem har tid att pröva nya färger innan man åker och jobbar. Blev dock ingen större skillnad från min "vanliga" sminkning....


Dagens make-up... Tyvärr är det himla svårt att få fram färgerna på ögonskuggerna på bilder... Men det jag testade var en ny lila ögonskugga...har även använt en svart skugga och både lila och silver glitter kring ögonen... Men det glittret syns ju inte alls här... jaja strunt samma...

Jag har börjat kolla upp några Make-up kurser i Stockholm. Vill ju gärna gå en kurs nån gång under året, då vi säljer make-up på salongen... Hoppas jag får råd med det i höst...

Ja, nu har jag suttit i soffan ett tag och kommit fram till att om jag diskar och dammsugar nu, då slipper jag göra det imorgon....och det betyder ju att jag kan slappa i soffan imorgon istället... :-) (Ja, jag blir rastlös av att inte göra något....)
    Taggar:


Kommer jag lyckas med ingenting...
Publicerad:

Lördag, kl. är 10.09. Boas åkte nyss till Samuel för att plugga hela dagen. Självklart vaknade jag av Boas "väckarlampa" imorse och känner att jag nog aldrig varit så förkyld som just nu.

I tisdags blev jag plötsligt väldigt förkyld. Min förkylningar brukar inte vara så jobbiga och går oftast över på 3 dagar. Men nu har jag varit förkyld i 4 dagar och idag känns som värsta dagen! Ont i halsen, hes, tät i näsan, jobbigt att andas och allmänt seg i hela kroppen.

Så idag har jag tänkt att jag inte ska göra någonting alls! Just nu ligger jag i soffan, i min pyjamas, under dubbeltäcket och med alla kuddar. Min plan är att jag ska ligga här idag och tycka synd om mig. Så Ni kan räkna med många blogginlägg idag....

Nu har jag ju väldigt stora problem med just det här att inte göra nått, sitta i soffan framför TV.n och slappa är inte min grej! Så jag tror inte det kommer bli lätt. Jag har redan börjat tänka på saker som är roligare än att ligga här... Jag kan diska, dammsuga (det behövs verkligen göras oxå), testa lite nytt smink, ha en lyxdag och prova nya hudprodukter och fixa håret snyggt (klippte mig igår), dra några slingor i håret.... Men som sagt, jag ska försöka att inte göra någonting alls!

    Taggar:


Blondin eller brunett?
Publicerad:

Hela hösten och vintern har jag funderat på om jag ska göra något åt min hårfärg... Jag är himla sugen på att bli brunett! Jag har flera kunder som varit blondin, men nu är brunetter och det är skitsnyggt! Och kolla bara på alla kändistjejer som en gång var blondin men nu är brunett. Charlotte Perelli, Carolina gynning, Britney... ja, det finns många exempel på blondiner som passar skitbra i mörkt hår...

Jag har ju provat på att vara brunett vid olika tillfällen, men har verkligen inte trivts i det. Usch, jag har verkligen känt mig grå och tråkig som brunett... 2006 då jag senast var brunett sa jag till mig själv att jag ALDRIG ska bli brunett igen... Men det har nu gått 4 år och jag har ju förändrats... Nu har jag ju himla mycket längre hår än för 4 år sedan... och om jag ska färga det mörkt igen, så ska jag färga det riktigt mörkt, inte ljusbrunt som jag haft tidigare...


Bild från 2003 (tror jag). Har dock några blonda slingor här....


Julen 2005... Tråkig, blek och inte snygg i håret...Filmmaskerad... Trist och tråkig brunett eller jag ser ju gråhårig ut.... År 2006


Hemsk bild! Bedrövligt ful hårfärg... Våren 2006

Ja, som Ni ser så passar jag inte särskilt bra som brunett... Men jag kanske ska ge brunt en chans till, då hos en frisör och en färg som är rikgit mörk.... Ska jag våga... Hmm... Trivs ju ganska bra som blondin


Augusti 2009. Blondin!

Hmm... jag måste nog ta en funderare. Men just nu tänker jag iallafall gå och blondera min utväxt! :-)    Taggar:


Mitt Liv i en kartong...
Publicerad:

För en månad sedan när jag var hem till Fränsta så fick jag en banankartong av mamma som var full av saker som var mina... De håller på att renovera och riva väggar hemma hos mamma och pappa och har därför städat ur gamla garderober och skrivbord o.s.v....

Jag har inte kollat i den kartongen som jag fick förrän alldeles nyss... I kartongen fanns det mest grejer från när jag gick i högstadiet... Här är en del grjer som jag hittade i kartongen:


Ett arbete som jag skrev när jag gick sista året på gymnasiet. Visst ser ni vilket betyg jag fick (längst upp i högra hörnet)


Alla mina betyg från högstadiet! MVG i bl.a. bild, syslöjd och hemkunskap... Mest otroligt var dock att jag hade VG i matte redan i 8.an. Jag och min kompis Kicki som inte räknade många tal matte på lektionerna...


Arbeten från gymnasiet... I arbetet till höger "Att välja yrke", har jag skrivit att jag drömmer om att arbeta inom musikbranschen, som manager eller skivbolagsdirektör. Detta skrev jag när jag gick andra året på gymnasiet. 5 år efter jag skrev det började jag högskoleutbildningen "Music Management" och är alltså idag utbildad inom musikbranschen (eller är jag det...? Vet inte om Utbildningen gav mig så mycket utbildning om musikvärlden egentligen....)


Ett omdöme från praoplatsen jag var på en vecka nära jag gick i 9.an. Jag praoade på lågstadiet....Alla gamla brev från min brevvän, Lucy i England. Breven är ca. 12 år gamla.... Men Lucy har jag fortfarande kontakt med!


Min bildmapp från högstadiet låg i kartongen. Jag läste "Bild & Media" som tillvalsämne under högstadiet. Så en himla massa ritningar och målningar blev det under den perioden och mitt betyg i "bild" var MVG :-) Här kommer några bilder som jag gjorde i högstadiet....En knasig bild på en giraff tror jag... Förmodligen gjorde jag den i 7.an, 13 år gammal...


Den här kommer jag ihåg när jag gjorde. Tror det var nära jag gick i 8.an....En arg katt... "Sofie Silwer, 7a" står det längst ner, så 13 år var jag då...


En knasig häst...Denna teckning gjorde jag först en akrylmålning av, som nu hänger i stugan. Men tydligen gjorde jag även en blyertsteckning av den.... i 7.an gjordes dennaJag gjorde en hel del akrylmålningar i högstadiet. Denna gjorde jag 1997, alltså för 13 år sedan. Alla andra målningar jag gjorde hänger nu i stugan...Solnedgång...Och en hund...

En himla massa teckningar har jag kvar från högstadiet. Jag minns att jag gjorde flera porträttbilder av kändisar... typ Jan Johanssen, Brian Littrell, Björk, Ronan.... Men ingen av de bilderna låg kvar i mappen, så de är nog borta...

I gymnasiet läste jag en massa media kurser och fotograferade väldigt mycket under den perioden. Här kommer några fotografier:


Jag lånade ofta med mig skolans systemkamera hem och knäppte en mängd naturbilder...Höstbilder som jag knäppte år 2000 tror jag...


Vi knäppte galet många ateljé bilder och framkallade dem själva. Nästan varje rast var vi i mörkerrummet och framkallade bilder.


En till ateljébild från gymnasiet...


Ateljébild från gymnasiet...Denna klocka gjorde jag när jag gick i 6.an, 12 år gammal alltså...


Längst ner i lådan låg detta:

Alla mina Backstreet Boys Affisher! Mellan 1996-2000 samlade jag på ALLT med Backstreet Boys, varenda tidningsklipp har jag kvar! Så längst ner i lådan låg flera 100 posters med backstreet Boys...

Lite roligt att kolla tillbaka på saker man har gjort och skrivit förr... Men vad ska jag egentligen göra av allt?

    Taggar:


Tillbaka på jobbet...
Publicerad:

Idag är det arbetsdag igen. Tur att det bara är en dag, för jag känner helst för att vara hemma och slappa. Idag hade jag en kund som gjorde sina naglar hos mig för 9 veckor sedan, den 30/10 och när hon kom idag så hade hon alla naglar kvar och inte ens ett släpp! Snacka om bra material jag använder då kunden inte ens hade fått ett släpp på 9 veckor...

Jag har två kunder kvar idag...sedan ska jag hem och slappa i två dagar :-)
    Taggar:


Nyårsafton 2009!
Publicerad:

Jag har ju inte skrivit nått om hur jag hade det på nyårsafton!

Nyårsafton började redan kl. 11.30 hemma hos Boas och mig, då Julia o Samuel, Hjalle O Matilda och David o Alexandra kom till oss. Tillsammans gjorde vi iordning en rejäl Brunch.


Frukt, mackor, ägg, bacon, kaffe, champagne och....


...våfflor stod på menyn.

Efter den härliga brunchen spelade vi lite spel.

Tjejlaget vann spelet!

På kvällen åkte Boas och jag (och Lasse o Kerstin) hem till Sven o Ulrika i Ske-hamn. Där serverades det 4-rätters...


Först fick vi en supergod romtårta! Hur gott som helst!Till förrätt fick vi en god räkcoctailHuvudrätten: Oxfilé, smördegsinlindad potatis med ost och dragonsås. Kanske det godaste jag någonsin ätit!Efterrätt: Pannacotta med hallon. Helt klart den godaste pannacottan jag ätit!

Tror vi får tacka Lasse för den goda maten!12-slaget! Fyrverkerier! Och galet mycket snö föll det den natten som ni kanske ser...

Ja, en mycket trevlig kväll hade vi i Skelelftehamn

Idag är det söndag. Imorgon är det arbetsdag igen... och sen är det ytterligare ett par helgdagar.... Jag börjar känna mig ganska less på helgdagarna nu. Jag vill ha vardag igen! Leva livet på rutin igen! Just nu gör jag bara två saker typ och det är äta och sova.... och det börjar bli lite tjatigt att bara äta o sova...

Jag har ju inte nämnt vad jag fick i julklapp! Ska skriva en kort lista här....

* Radio/CD till köket
* Rullrånsjärn
* p-kort
* Duk
* Örhängen
* Bok
* skiva
* Pengar
* USB Minne
* Kofta
* Pyjamas
* Duschset
* Spelet "Master of Music"
* serie

Har säkert glömt nått som vanligt, men jag är verkligen Super Nöjd med alla klappar!

Nu ska jag ta och städa lite....

    Taggar:


10 år sedan Milleniumskiftet!
Publicerad:

Ja, det har gått precis 10 år sedan Milleniumskiftet var. Alla minns väl vad de gjorde på 12-slaget den natten det blev år 2000... Men vad har man gjort sedan dess? Jag har hunnit med en himla massa saker de senaste 10 åren.

De senaste 10 åren har jag...

* fyllt 18 år (2000)
* tagit körkort (2000)
* varit i Oxford, England (2001)
* varit på Korfu, Grekland (2001)
* tagit studenten (2001)
* arbetat på dagis (2001)
* Flyttat hemifrån Fränsta (2001)
* Flyttat till Borlänge, Dalarna (2001)
* Flyttat till Stockholm (2001)
* Arbetat på Vero Moda i Stockholm (2002-2004)
* arbetat på BR leksaker i Stockholm (2002)
* Arbetat på Gröna Lund (2002-2005)
* Lärt känna min Bästa Vän, Linda (2002)
* Fått titlen "Årets Super Gröna Lundare" (2004)
* Flyttat till Skellefteå (2004)
* Lärde känna min älskade Boas (2004)
* Studerat Företagsekonomi på Universitet (2004-2007)
* Blivit tillsammans med Världens Bästa Pojkvän, Boas! (2005)
* Flyttat till Stockholm igen för att arbeta en sommar (2005)
* Flyttat ihop med Boas i Skellefteå (2005)
* Blivit Moster till Världes sötaste isabella (2006)
* Arbetat extra på McDonalds (2006-2007)
* Varit i Turkiet (2007)
* Bott i Umeå (2007-2008)
* Arebtat på H&M (2008)
* Varit i Barcelona, Spanien (2008)
* Flyttat tillbaka till Skellefteå (2008)
* Arbetat på Xzakt kundtjänst (2008)
* Blivit Moster till Världens sötaste Gabriel (2008)
* Gått NagelterapeutUtbildning (2009)
* Blivit Egen Företagare (2009)
* Varit i London, England (2009)

Ja, man kan lugnt säga att jag har hunnit med en hel del saker de senaste 10 åren. Totalt har jag flyttat 10 gånger de senaste 10 åren, varit till Utlandet 5 gånger och bott i 5 olika städer/orter. Men bäst av allt är förståss att jag har träffat Min älskade Boas och att jag har blivit Moster till Världes sötaste Barn!

    Taggar:


Julen 2009!
Publicerad:

Det är en vecka sedan det var julafton och jag har ju faktiskt inte skrivit hur jag hade det under julen så jag tänkte skriva ett inlägg nu om min jul i Fränsta! Det blir mest bilder från julen....


Två sötisar som är redo för julen 2009!

Måndag
Tar bussen till Fränsta kl. 16.00. Framme i SUndsvall kl. 22.30. Blir hämtad i stan av Carro.

Tisdag
Julshopping i Birsta City. Då vi är barnvakt åt Bella & Gabbe och de är sjuka så åker jag hem till dem i Timrå och är barnvakt åt dem direkt efter att jag shoppat klart. Blir hämtad av Carro kl 19.30 då vi åker hem till Fränsta igen. Klockan 23.00 börjar mamma och jag att tapetera i Carros "nya" rum. Fondväggen tapetserades klart och kl 2.00 gick vi och lade oss!

Onsdag, dan före doppare dan
Vaknar vid 10.00. Fullt ös hela dagen! Lägger in sill, strömming, grilljera skinka, förbereder efterätter. Besöker mormor. Julpyntar och klär granen. Slå in julklappar.... Vid 01.30 blev vi klar med allt och fick gå och sova


Två goda, nygrilljerade julskinkor, som fortfarande inte är slut....


Torsdag, Julafton
Julafton! Vaknar vid 09.30. Mamma jobbar och Carro sover så det är lugnt hus! Jag fixar Janssons Frestelse på förmiddagen. Vid 13.00 kommer mamma hem och en timme senare kommer Urban, Familjen Ojo och deras vänner från London. Fullt hus! 6 barn som springer runt och leker.... Här kommer julafton i bilder...


Redo för julafton!


Carro är julfin!


Granen är klädd och några klappar ligger under...De andra klapparna kommer tomten med...


Uppdukat för 14 personer


Bella väntar på maten...


Mat finns det gott om på Familjen Silwers julbord! (Ni som läst f.g. inlägg har väl redan förstått det)

Familjen Silwers Julbord består av:

(Längst upp från höger på bordet)
Rödbetor
Saltgurka
Sill
 -senapssill
 -skärgårdssill
 -Vitlökssill
 -Mammas inlagda sill (hemmagjord)
 -Västerbottenssill (som jag har gjort)
 -Romsill (som jag har gjort)
Laxkrans
Rökt lax
Legym sallad
Leverpastej
Grisfötter (längst hit på bordet. Två geléklumpar)
Rörost
Kalvsylta
Mimosasallad
Julskinka
Ägghalvor
Rödbetssallad
Strömming
 -Stekt inlagd strömming
 -Rullströmming (min absoluta favorit på julbordet)
 -Inlagd strömming
3 olika ostar
Kex och bröd

(Vi var alltså sex personer som åt av den kalla maten)

På Spisen står det även:

Köttbullar
Prinskorv
Revbensspjäll
Janssons frestelse
Kycklingklubbor
Omelett (tack för påminnelsen mamma)
Potatis


Kolla in Bellas tallrik! Några köttbullar, prinskorvar och massa vindruvor... Jämför den med Carros talrik bredvidBella är glad på julafton!


Gabbe hade över 40 graders feber natten till julafton, men trots det orkade han känna och klämma på klapparna under granen


Efterrättsbordet

Som bestod av:

Mjölkchokladkaka
Pepparkakscheesecake
Ostkaka
Jordgubbssylt
glass
grädde
4 olika sorter julgodisar
knäck
Fikon
Dadlar
Kex och ost


Gabbe gillar glass!


Tomten kom förbi en sväng

Så här glad blev Bella när hon fick paket av tomten


Bella öppnar klappar

Stora paket till Bella!

Dragspelet som Bella fick blev hon glad för...


Även Gabbe fick klappar av tomten


Ekgrändstomten!

Vid 22.30 åkte Familjen Ojo och övriga gäster hem. Lugnt och skönt ble det då. Vi andra slappade då i soffan med lite glögg och godis.

En mycket trevlig julafton, som vanligt!

Fredag, juldagen

Mamma och jag åker iväg på Julotta kl. 6.30 på morgonen. Det var första gången i mitt liv jag var på julotta, men det var trevligt. Mycket sång o musik


Julotta i Betel, Stöde

Direkt efter Julottan, vid 8.00 åkte mamma och jag hem och åt frukost. Så här såg min frukosttalltik ut:


Julmat från gårdagen! Himla god frukost!

Mellan kl. 9.00 ochh 12.30 la jag mig i sängen och sov!
Vid 14-tiden fortsatte mamma o jag tepetseringen i carros rum

lördag, annandag jul

På Annandagen kom Mormor och min morbror med familj på middag. Det blev god mat och spelkväll,där mormor och jag tyvärr kom sist i spelet....


Till efterrätt serverades det snabb cheesecake med vaniljglass och björnbär o hallon! Så smarrigt

Söndag

Fyra dagar efter julafton. Vi har ätit julmat varje dag sedan julafton och självklart fanns det kvar på söndagen. Så vi dukade fram sill, strömming, lax, skinka och en massa annat till frukost, 4 dagar efter julafton....


Söndagsfrukost efter jul....

På söndageftermiddag åkte vi till Marie o Larry i Timrå. Först gick jag lite på Julrean i Birsta men det blev inte så mycket shoppat. På söndagkväll sov mamma och jag över hos Marie o Larry


Bella visar upp sitt nya nattlinne med spöken på!


och Gabbe som inte kan leva utan sin mjukistiger, fick förståss en tigerpyjamas i julklapp! Hur sött är inte detta tigerbarn...?

Måndag
Endast tre timmars sömn natten mot Måndag.... Kl. 8.15 gick bussen mot Skellefteå. Jag somnade på bussen direkt och vaknade när vi kom in till Skellefteå. Skönt astt få sova nästan hela resan....

År 2010

Idag är det den 1/1 2010! Det var nyårsafton igår. Bilder från gårdagen kommer en annan dag!

Hoppas Ni Alla får ett Gott Nytt 2010!
    Taggar: