Saknar tålamod, men effektiv är jag minsann....
Publicerad:

Projekt våruppfräschning av hall pågår just nu hemma hos oss. Ut med allt det svarta och in med det vita. Nu funkar jag på så sätt att när jag får en idé, då ska allt genomföras på en gång! Jag har inte nått tålamod att vänta...

Idag köpte jag fyra träramar, som jag själv skulle måla vita. Så snart jag kom in genom dörren hemma plockade jag upp ramarna och började måla träramarna vita.... Tror Ni jag hann hänga av mig ytterkläderna innna jag började måla?! Nej, nej, nej...stod vi köksbordet och målade ramarna med skor och jacka på.  Under tiden jag tog av mig ytterkläderna fick ramarna torka... ja alltså, torka i två minuter, sedan målade jag ramarna ett till varv.... Jag lät ramarna ligga på tork i 5 minuter, sedan var det dax att montera de nyframkallade fotografierna som jag tagit (och som tur var kom med posten idag) i de otorkade ramarna... Jag hade tur och lyckades bara kleta ut lite vitfärg på en av de fyra fotografierna *nöjd*.  Några minuter senare satt fyra nymålade, icke torra, ramar upp på väggen i hallen.... Det tog alltså mindre än en timme att packa upp fyra ramar, måla dem två varv, montera fotografierna i dem och hänga upp dem på väggen... Hmm, jag saknar nog tålamod (i vissa fall), men effektiv är jag minsann!

Nyfiken på resultatet?! Se nedan

 
Före: träig, svart och tråkig.                                    Efter: vit och vårfräsch

    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt har självklart varit lååånglunchen med min vän Therese. Har längtat så efter denna lunch, att jag faktiskt drömde om det inatt. Drömde dock att vi hamnade vid olika bord när vi skulle äta, så vi kunde inte prata alls.... Som tur var, så blev det inte så i verkligenheten. Vi fick sitta vid samma bord och självklart pratade vi bort flera timmar. Galet trevligt, som alltid! :)
    Taggar:


Tisdagmorgon.
Publicerad:

Tisdag, jag är nyss hemkommen, efter att ha sovit borta inatt (Thea-övervak). Sitter i soffan och funderar på vad jag ska ta tag i innan jag ska åka och jobba....

*bokföra klart februari
*gå och simma
*skriva CV och jobbansökan
*söka nytt jobb
*måla om två möbler till hallen
*fortsätta att slappa framför datorn
*städa/plocka i hemmet

Hmm... eftersom min kropp är stel och ond, så lutar det åt att det blir några simlängder på Eddahallen....


Nu: frukost
    Taggar:


A Piece Of Cake
Publicerad:

 


(Nej, jag har inte bakat tårtan... den hittade jag i en frysväska på balkongen...)

    Taggar:


I Norrland älskar vi tydligen snö....
Publicerad:

Någon har "skottat" ett stort hjärta i snön på vår innergård... Som Ni ser så har vi galet mycket snö kvar här i Skellefteå, men trots det så känner även vi här i norr vårkänslor dessa soliga dagar... 

    Taggar:


Fotoinspiration.
Publicerad:

Det var länge sedan jag hade någon inspiration till att fotografera. Tråkigt snöväder ute och mörker inne, gör att fotografering känns ganska tråkigt. Men nu när det faktiskt börjar vara ganska ljust på dagarna ökar inspirationen något... Det svåra är att veta vad jag egentligen ska ta kort på?! Troligtvis kommer jag bjuda på en hel del fotografier, på prylar i mitt hem, framöver... till exempel på fruktfatet...

    Taggar:


En bukett med Vår....
Publicerad:

    Taggar:


Believe In Yourself....
Publicerad:

    Taggar:


Naglerii, nagleraa....
Publicerad:

Den första bilden här är mina senaste naglar, resten är naglar på mina kunder...











    Taggar:


Flower Power.
Publicerad:

Jag har ägt flera olika orkidéer de senaste åren, men jag har aldrig någonsin lyckas få dem att blomma om. Imorse när jag vaknade såg jag plötsligt en liten blomma. Äntligen har jag lyckats! *nöjd*

    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt är självklart att det är Fredag. Det var länge sedan jag har haft en sån här arbetsvecka. Fullt ös, från morgon till kväll. Tur att mina fantastiska kunder ger mig energi veckor som denna! 

Nu är mysbyxorna på, alla ljusen tända, kräftsoppan småkokar på spisen och jag sitter i soffan och myser. Åhh, så underbart det är med fredagar ibland.

Hoppas ni får en Trevlig helg!

    Taggar:


En liten efterrätt....
Publicerad:

I lördags åt vi en galet god födelsedags-middag hemma hos Julia och Samuel. Tyvärr missade jag att fotografera för- och varmrätt. Men efterrätten fastnade på bild, en galet god glassbomb och till min stora glädje gömdes det en lakritsbiscotti i glassen. Smarrrigt!

    Taggar:


Torsdagen den 23.e februari.
Publicerad:

Torsdag, och tanken är att jag ska "fredagsstäda" redan idag, men jag har fastnat i soffan... vi får väl se om jag gör ett städryck innan jobbat kanske.

Nu: dricka lite vatten...


Längtar efter att få se dessa komma upp ur marken snart... men det lär ju dröja ett par månader till tyvärr...
 

    Taggar:


Buzztrack- Dove balsam
Publicerad:

Tänkte bara påminna alla er som har fått en provförpackning av Dove Nourishing Oil Care Conditioner... Har Ni har kvar den lilla "Buzztrack-lappen" som Ni fick med?! Isåfall är det dax att gå in på Buzztrack-sidan och fylla i vad Ni tycker om balsamet!



    Taggar:


The Semla!
Publicerad:

Igår var det Fettisdagen och miljoner människor runt om i Sverige åt en eller flera semlor. Som barn älskade jag mammas hembakade semlor... men i vuxen ålder så har jag mest köpt färdiga semlor och... jag tycker köpta semlor är såå äckliga. Ja, jag äter det mesta, men köpta semlor säger jag gärna Nej till. Varför? Anledningen är den där kardemumman som varenda bagare ska blanda i semmeldegen. Vem kom på den otroligt dumma idén att blanda i kardemumma i semlor?! Jag gillar verkligen inte kardemumma i bakverk och äter inte heller vanliga bullar som innehåller kardemumma.

Semmelrecepten i "Sju sorters kakor" och i "Rutiga kokboken" innehåller INTE kardemumma. Om ett recept kan vara rätt eller fel, så tycker jag iallafall att de böckerna har rätt recept på semlor (och bagerierna har fel). Så i helgen bakade jag några semlor som blev otroligt goda (med platta...). Så om du vill bjuda mig på en semla någon gång, följ isåfall receptet nedan :-)



Semlor
12-15 st

100 gr smör
3 dl mjölk
50gr jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl

Gö så här: Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke. Tillsätt salt socker, degspad, och ägg. Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter hand. Låt degen arbeta så den blir smidig och blank. Låt jäsa i ca. 30 min.

Baka sedan ut till runda bullar och låt jäsa ytterliggare på en plåt. Pensla bullarna med ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 8 minuter (225-250 grader)

Fyllningen vet väl alla att det ska vara mandelmassa och grädde och sedan strö över florsocker (eller vaniljsocker om florsockret råkar vara slut.... ) :-)

    Taggar:


Vår i luften, vår på bloggen....
Publicerad:

Visst är det underbara vinterdagar just nu?! Soligt och kring +-0. Igår lyssnade jag på härligt takdropp här på jobbet... Helt klart börjar vårkänslorna växa inombords...:-)

Som ni ser så har även min blogg fått en ny vårdesign, även denna gång av svägerskan Matilda, som verkligen har ett öga för färg, form och design! Tack Matilda!
Om ni inte kan se min nya, snygga design så måste Ni trycka på "uppdatera"!
    Taggar:


Min freda'.....
Publicerad:

Fredagmorgon och jag har en jobba- och fixahemma-dag. Har ovanligt nog börjat denna fredag med en kopp kaffe och ska äntligen ta tag i årets bokföring... Alla papper, kvitton och fakturor från 1/1 -12 t.o.m idag ska bokföras...

Dagen kommer fortsätta med andra viktiga saker som måste göras, maila revisor, maila hyresvärden och maila skola... tvätta handdukar och föra över foton till hårddisk .

Självklart kommer jag ta tag i fredagsstädningen så snart allt annat är klart.... :-)

Hoppas Ni får en härlig fredag!
    Taggar:


Lördagens efterrätt...
Publicerad:


Friterad glass med kolasås och grädde kan man äta på O'learys... och det är ganska gott.... :-)

    Taggar:


Bjuder på en soppa även idag...
Publicerad:

Jag hoppas att Ni inte blev less på alla mina sopprecept förra veckan, för här hemma fortsätter vi att äta soppa... Denna goda svampsoppa åt vi för ett par dagar sedan.




Recept

1 liter rensad svamp eller fryst blandsvamp
1-2 gula eller röda lökar
2 grönsaksbuljongtärningar
1,3 liter vatten
1,5-2 dl grädde
1 dl cremefraich kantarell/champinjon
2-3 msk smör
3 msk vetemjöl
svartpeppar

Gö så här: Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen tills löken börjar få färg. Pudra över vetemjölet och späd försiktigt med vattnet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter. Tillsätt grädden och cremefraich och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt. Mixa soppan med mixerstav för att få den slät. Servera med gott bröd och ett glas mjölk!

    Taggar:


Ett tag sen sist...
Publicerad:

Åhh... jag har varit så nöjd senaste veckorna då jag faktiskt har bjudit på ett blogginlägg varje dag... men nu var det ett tag sen sist. Ska försöka bli bättre igen...

Igår var det Alla Hjärtans Dag, som vi firade med att gå ut och äta på "nya" restaurangen "Bryggargatan Bistron". God mat och en trevlig kväll fick vi förståss.... Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Jobb och uträtta ärenden är väl det jag har lagt min tid på... och fatta... snart är det helg igen....

Nu blir det slapp i soffan resten av kvällen...



Hoppas Ni alla hade en bra Alla Hjärtans Dag!

    Taggar:


Månadens Sötsak- Mandelcrêpes
Publicerad:

En hotellfrukost utan våfflor eller pannkakor är en dålig hotellfrukost enligt mig. En frukost hemma med våfflor eller pannkakor är däremot en lyxig frukost. Måndadens SötsakSöta saker är just "Frukost". Självklart valde jag att göra olika varianter av crêpes, då jag gärna äter det på söndagmorgnar, till frukost...
Söta saker



Recept Mandelcrêpes
4 små port.

2 dl mjölk
1 ägg
½ dl mandelmjöl (mald mandel)
½ dl mjöl
lite socker
lite salt
smör till stekning

Gö så här: Blanda alla ingredienser och grädda med smör i stekpanna, som man gör pannkakor.

 

Fyllning

Blåbär/kesella
(till 2 st crepes)

½ dl tinade/färska blåbär
1 dl vaniljkesella
½ dl vispad grädde

Blanda allt till fyllningen och fyll mandelcrepsen med bläbärsblandningen. Rulla ihop och strö över några blåbär och ev. lite florsocker.

Banan/Nutella
(till 2 st crepes)

1 st banan
4 msk nutella
vispad grädde

Skiva bananen och lägg i mandelcrepsen, ringla över valfri mängd nutella över bananskivorna och rulla sedan ihop crepsen. Servera med en klick vispad grädde vi sidan om. 

    Taggar:


Lördagmorgon...
Publicerad:

Det är lördagmorgon och arbetsveckan är slut. Jag har haft en ganska lugn vecka på jobbet och har haft mycket tid över till annat. Den här veckan har jag istället satsat på träning... Jag har tränat 1-2 pass per dag hela veckan, vilket inte har hänt så många gånger förrut... Simning, styrketräning, vattengympa och zumba har stått på schemat och innan helgen är slut har jag tänkt hinna med ett yogapass. Skönt att för än gång skull få svettas lite och känna träningsvärk.... och suget efter att börja träna Zumba igen är enormt!

Igår, fredag, passade Boas och jag på att unna oss lite tid i Relaxavdelningen på Eddhallen, efter jobbet. Helt galet skönt att avsluta arbetsveckan i Relaxen. Några timmar i varmbadet, kallbadet, torrbastun och ångbastun på fredagkvällen var fantastiskt härligt och vi kommer helt klart gå dit fler fredagar.

Idag lördag har vi inga stora planer. Städa, plocka och fixa här hemma under dagen och ikväll blir det troligtvis Melodifestivalen tillsammans med vänner. En härlig lördag med andra ord.

                                                                                                        Önskar er Alla en Trevlig lördag!

    Taggar:


Dagens soppa: Avokadosoppa
Publicerad:

Igårkväll gjorde vi en soppa som helst ska serveras som förrätt, avokadosoppa. Räkor och ett gott bröd till är ett måste. Vi åt soppan som en del av många olika smårätter och kan med fördel serveras som "plockmat". En väldigt god soppa som egentligen borde kallas för röra, då den är väldigt krämig.



Recept
4 förrätts port.

4 mogna avokados
3 dl kall grönsaksbuljong
1 dl crème fraîche
1 finhackad schalottenlök
3 msk citronsaft
salt och peppar
1 finhackad vitlöksklyfta

Garnering/servering:
Skalade räkor
Vitlöksbaguette, rostat bröd eller annat gott bröd

Gö så här: Hacka avokado, lök och vitlök. Mixa sedan alla ingredienserna till en slät soppa och servera i småskålar eller glas. Toppa med räkor och servera en brödbit till. Soppan äts kall.

    Taggar:


Dagens soppa: Kycklingsoppa med nudlar
Publicerad:

Även idag bjuder jag på en kycklingsoppa, men denna gång med asiatiska smaker. Den här soppan är 10 gånger godare än vad den ser ut... och vi kommer helt klart att äta den igen.



Recept
4 port

300 gram kyckling
200 g champinjoner
1 röd paprika
200 g purjolök
70 g blekselleri
2 klyftor vitlök
2 msk olja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
100 gram äggnudlar
1 msk mjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk sweet chili eller mer

Gö så här: Skär kycklingen i bitar. Finfördela grönsakerna. Bryn kycklingen i en stekgryta i någon minut. Tillsätt grönsakerna och pressa i vitlöken.  Låt grönsakerna fräsa i några minuter så att de blir lite mjuka. Tillsätt vatten och buljongtärningar. När vattnet kokar lägg i nudlar samt mjöl utblandat i matlagningsyoghurt.
Låt koka i 5 minuter. Tillsätt sweet chilisås.

    Taggar:


Dagens soppa: Krämig tomatsoppa
Publicerad:

Tomatsoppa är en favorit. Jag köper gärna hem Keldas färdiga "Toscansk tomatsoppa" som är supergod. Idag valde jag dock att göra en egen tomatsoppa, som oxå blev riktigt god! Receptet kommer från Tasteline



Recept
4 port.

2 st gula lökar
3 msk olivolja
0,5 msk basilika
0,5 msk timjan
3 burkar krossade tomater
1,5 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
4 msk socker
1 st lagerblad
2,5 dl grädde
salt och peppar

Gö så här: Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund. Så gör spanjorerna, det blir jättegott, smaken kommer fram mer då Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad. Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs

    Taggar:


Ordning & Reda.
Publicerad:

Jag gissar att jag inte är den enda som har en receptbok som ser ut så här?! Man skriver ut ett recept eller får ett av en vän och tänker "jag skriver in det i receptboken sen...." Men det blir typ aldrig av... Det här ska vara mitt kvällsprojekt de kommande dagarna. Ordning och reda bland recepten...

    Taggar:


Dagens soppa: Kycklingsoppa med pastahjul
Publicerad:

Dagens soppa, kycklingsoppa med pasta, blev ingen favorit hos mig. Denna soppa var väldigt "matig" och jag föredrar nog krämiga soppor. Men jag bjuder på receptet ändå.

Recept
4 port

2 st 
1 msk 
0,5 tsk 
1 msk 
6 dl 
3 dl 
2,5 dl 
2 dl 
2 tärning(ar) 
2 dl 

Gö så här: Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn i rapsolja. Tillsätt curry, tomatpuré, salt och peppar. Häll sedan på vatten, passerade tomater, grädde och lägg i hönsbuljong och pastaskruvar.  Låt koka 15 minuter. Tillsätt sedan majsen och låt koka några minuter till. Garnera med basilika
    Taggar:


Inte så konstigt...
Publicerad:

... att jag ligger fullt påklädd i sängen när jag ska sova. Flanellpyjamas, sockar, tjocksockar, täcke och en varm pläd har jag på mig på nätterna. Intill sängen har vi ett fönster som tränger in kylan i rummet. Frost och is runt fönstret, som förmodligen kommer finnas kvar till vårsolen visar sig...

    Taggar:


Dagens soppa: Ost- och broccolisoppa
Publicerad:

Gårdagens middag, ost- och broccolisoppa. Receptet kommer från Tasteline och den var riktigt god! Citerar min sambo: "Finns det någon mat med ost i som smakar dåligt? -Nej, just det!"



Recept
4 port

1 st 
1 st 
1 msk 
9 dl 
3 dl 


Gö så här: Skär broccolin i "buketter". Skär bort det nedersta av stjälken och kasta. Skiva stjälken. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.

Hacka lök och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt det hela koka ihop under 3-4 minuter. Red av med mjöl utrört i lite vatten.

Rör ner den rivna osten och låt den smälta under omröring.

Skär broccolin i småbitar och lägg den i soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan rykande varm.
    Taggar:


Soppvecka!
Publicerad:

Den här veckan har jag bestämt att endast äta soppor till middag. Varför? Det är gott och värmer bra dessa kalla vinterdagar. Planen är att jag ska testa att göra soppor som jag inte har ätit tidigare och sedan lägga ut recepten här på bloggen. Så denna vecka kommer jag bjuda på ett sopprecept varje dag. Idag står "Broccoli- och ostsoppa" på menyn... den är inte tillagad än, men bilder och recept kommer senare ikväll... :-)

 
 

    Taggar:


Enkel päronpaj!
Publicerad:

För länge sedan skrev jag ett recept på en enkel äppelkaka, gjorde på sockerkaksmix. Denna päronpaj är precis lika enkel och galet god. Och det behövs endast tre ingredienser för denna krispiga "fuskpaj"!



Recept Päronpaj

1 burk konserverade päron + spadet
1 paket citronkakamix
50 gr smält smör

 

Gö så här:
skiva päronen och lägg i botten av en pajform. Strö över sockerkaksmixen över päronen (nej, mixen ska ej blandas, utan strös över oblandad). Häll över ca. 1 dl av lagen från konserverade päronen samt det smälta smöret. Blanda inte! Ställ in pajen i ugnen i 175 grader i 40 minuter. Låt pajen svalna och servera gärna med glass eller grädde! Såå enkelt, såå gott!

    Taggar:


Citat.
Publicerad:

När Torsten Flinck kliver upp på melodifestivalens scen för att sjunga, frågar Gabbe, 3 år:

"-Mamma, är han lite sjuk, eller?"

Haha, roligt tycker jag! :-)
    Taggar:


Helgen som....
Publicerad:

Ja, det är väl ingen som har missat att det har varit årets hittils kallaste helg, så utomhus aktiviteter har inte varit aktuellt... I fredags hade Boas och jag en vanlig fredagsmyskväll i Tv-soffan, självklart med massa god mat...

Igår lördag, jobbade jag på "Bröllopsmässan". Mellan 11.00- 15.00 visade jag naglar för blivande brudar på Disponenten i Ursviken. Alltid lika trevligt att ställa ut naglar på Bröllopsmässan!

Kvällen tillbringade vi hemma hos vänner. Självklart såg vi melodifestivalen (mer om det i ett annat inlägg) och hade en riktigt trevlig kväll.

Idag söndag har jag ett projekt, ställa ut maten i kylan och frosta ur frysen. Ja, det blir mitt söndagsnöje... men belöningen blir god middag på stan, senare idag! :-)

Fredagsmenyn hos Silwer/Strandgren


                          Förrätt: Räktoast                           Huvudrätt: Lax med pesto o ost och pressad potatis


Efterrätt: enkel päronpaj med lättvispad grädde.

    Taggar:


Vinternaglar...
Publicerad:

Jag har glömt att fota naglar den senaste tiden, men några händer har jag förevigat iallafall....


Dessa vintervita naglar har suttit på mina händer i januari... men som ni ser på utväxten så är det snart dax att göra om dem....

Bilderna nedan är på kunders naglar...






    Taggar:


3 februari 2012
Publicerad:

Fredag.... och jag vaknar upp med en stor vagel i vänster öga. Inte roligt! Dessutom visar termometern -29,6 utanför vårt fönster... Klockan är 9.00 och jag värmer mig en kopp varm choklad, drar på mig en tjock stickad tröja över flanellpyjamasen, sätter mig vid köksbordet och blickar ut över högen av papper.... Min bokföring misstämmer och måste justeras... Jag vet inte hur många timmar jag har suttit och kollat kvitto för kvitto och letat fel.... Än är jag inte klar på långa vägar, så denna förmiddag kommer jag fortsätta att jämföra kvitton med inbetalningar, utbetalningar, kontoutdrag och min egen bokföring.... Tur att det är fredag iallafall! :-)


Så här har vårt köksbord sett ut varje fredag sedan nyår.... att få bokföringen att stämma känns som ett evighetsprojekt....

Hoppas Ni alla får en Trevlig fredag!

    Taggar:


Buzzar Doves "Nourishing Oil Care"
Publicerad:

Det är inte ofta, men ibland blir jag utvald att Buzza en produkt från Buzzador och det är alltid lika roligt. Idag fick jag ett paket med posten fyllt med Dove Nourishing Oil Care. Vänner, kunder, nära och kära... vill någon testa detta balsam och sedan hjälpa mig att utvärdera produkten, hör isåfall av er till mig! :-)



"Kalla vintrar sliter på ditt hår. Iden här kampanjen för Dove Nourishing Oil Care får du prova ett superbalsam som behandlar och föreförebygger torrt och frissigt hår. Håret blir mindre statiskt- perfekt i vinter!"

    Taggar:


2 februari 2012
Publicerad:

Min dag är planerad....

* Lunch och ärenden på stan
* Bokföring, bokföring, bokföring
* Tvätta, tvätta, tvätta...

Börjar med det roliga och slutar med det tråkiga med andra ord....

Hoppas Ni alla får en bra dag!
    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Normalt brukar jag simma på Eddahallen varje dag, men idag gjorde jag ett undantag. Istället för simning unnade jag mig en lååång stund i bubbelpoolen och en ännu läääängre stund i bastun. Helt galet skönt!

    Taggar: