jewfnwehbfugbslfnnv
Publicerad:

Är i Fränsta/Sundsvall några dagar, så det kommer bli lugnt här på bloggen under tiden. Men jag lever och mår bra, så ni vet. Vill ni ändå ha senaste nytt om mig så är ni alltid välkomna att ringa, SMS.a eller maila (sower82@hotmail.com).
 
Nu: sova!
    Taggar:


Vilken Magisk vecka det har varit!
Publicerad:

Oj, vilken häftig vecka det har varit. Jag förstår typ ingenting... Samtidigt som jag blir sjuk, så kommer flera roligheter efter varann. Halsfluss, jobberbjudande och en fin och välbehövlig lottovinst inom loppet av tre dagar. Denna söndag sitter jag bara och ler stort, samtidigt som jag knaprar mina antibiotikatabletter. Jag mår bra och känner mig fullt frisk! Det känns som den här veckan var startskottet för mitt nya liv och det känns fantastiskt!
 
    Taggar:


Halsfluss och feber, men full av energi!
Publicerad:

Jag skryter väldigt ofta över min hälsa, över att jag nästan aldrig är sjuk och över att jag bara har en handfull sjukdagar från jobbet under min livstid. Jag skryter över att jag aldrig varit till en läkare under mitt vuxna liv... men nu är det slut med det skrytandet!
 
För två veckor sedan besökte jag en läkare för första gången på 16 år och jag trodde det skulle dröja 16 år till nästa gång... men, det dröjde bara 2 veckor.
 
Efter att ha haft ont i halsen, ont i örat och lite feber i ett dygn, övertalade min mamma och min sjuksköterskestuderande vän Malin mig att ringa vårdcentralen igår. Fick en tid på en gång. En ny situation uppstod: Jag behövde åka till vårdcentralen men har varken familj här eller pojkvän längre som kunde skjutsa mig. Så jag bestämde mig för att promenera de 25 minuterna det tar att gå till vårdcentralen, jag kände mig energifylld och inte så sjuk, så det skulle nog inte bli ett problem. Som tur var lyckades min kloka vän och blivande sjuksköterska Malin att övertala mig att ta en taxi istället...
 
När jag träffade sköterskan sa jag som det var, att jag kände mig tjock i halsen och att jag hade lite feber, typ 37,7 grader, men att det inte var så farligt, jag var ju uppe på benen. Halsprover och tempen togs...
 
Det visade sig att jag hade 39.1 i feber och halsfluss och att sköterskan måste skicka mig till läkaren. "Nej, så sjuk är jag inte så jag behöver träffa en läkare" blev mitt svar. Sköterskan frågade om jag kände mig sjuk. Hon kollade väldigt konstigt på mig när jag svarade: "Nja, jag känner att jag har lite ont i halsen och fryser lite, men jag har energi så jag kan vara på benen iallafall" Jag fick iallafall träffa läkaren som gav mig en 10-dagars antibiotikakur.
 
Efter läkarbesöket och med 39.1 i feber valde jag att gå på stan i 20 minuter, som sagt, energin är fortfarande på topp! Min "kombo" Malin var snäll och lånade en bil och skjutasade mig sen. Vänner är bra att ha när man är sjuk! Tyvärr, sa läkaren att jag måste vila några dagar och att jag absolut inte få träna de närmaste 7 dagarna. Så därför blev jag tvungen att ställa in en hel massa roligheter idag, en lunchdejt, en danskväll och en middagsdejt. Känns sååå tråkigt, då jag verkligen hade sett fram emot det.
 
När jag var till läkaren för 16 år sedan så var det oxå p.gr.a. halsfluss, så det betyder väl att det dröjer 16 år till nästa gång jag får halsfluss, eller?! Det är min plan iallafall!
 
    Taggar:


1988 års julkalender.
Publicerad:

1988 var jag 6 år gammal och Julkalendern det året hette "Liv i Luckan". Som vanligt spelade vi in julkalendern på VHS så att vi kunde se den om och om och om igen...
 
Men den här julkalendern har gett mig men för livet. Jag tror att det är p.gr.a av den som jag är rädd för... spöken. Jo, det är sant. Jag minns mycket väl hur jag låg vaken och grät på nätterna efter att ha kollat på "Liv i Luckan". Särskilt rädd var jag för två troll som var med i några avsnitt. Jag var så rädd att mamma och pappa förbjöd mig att kolla på julkalendern, men jag fortsatte att titta på den ändå... och låg vaken på nätterna...
 
Till slut gick det så långt att pappa valde att spela över julkalendern, med rally istället, något som jag fick skulden för i flera års tid... Sedan dess har jag inte sett denna julkalender, men jag kommer väl ihåg spökena och trollen från den... och ja, jag är fortfarande mörkrädd.
 
Igår släpptes "Liv i Luckan" på DVD och jag var bara tvungen att springa och köpa den direkt! Så nu får vi se om jag fortfarande tycker att den är lika otäck. Jag sitter redo med kudden framför ansiktet  :)
 
    Taggar:


Ja, det var väl bra,eller...?
Publicerad:

Hade mitt andra besök hos jobbcoachen idag. Idag skulle hon läsa genom mitt CV och personliga brev och se vad som kunde förbättras...
 
Efter att hon har läst genom allt säger hon: "det här är utan tvekan det bästa Personliga brev som jag har läst under min karriär som jobbcoach...det är jättebra!"
 
Ja, det var roligt att höra, men om hon hade sagt tvärtom då kanske jag hade förstått varför ingen arbetsgivare har kontaktat mig. Om mitt personliga brev nu är så bra, varför får jag inte ens komma på intervju då?!
 
Jag vill jobba!!!
    Taggar:


Vill ha!!!
Publicerad:

Jag är inte särskilt konstintresserad. Och i min heminredning så tycker jag att just tavlor är den svåraste delen. Jag vill ha tavlor, men hittar aldrig några som jag gillar. De senaste åren har jag faktiskt gjort mina egna tavlor. Men igår när jag gick in på Gallerix såg jag en tavla som jag föll pladask för. Jag bara älskar den! Och det har aldrig hänt förrut. Tavlan "Stark" är så mycket Jag! Jag hoppas och vill att denna tavla, målad av Camilla Edfors, kommer pryda mitt hem nån dag. Kanske borde jag önska mig den i Julklapp?!
 
"Stark" från Gallerix, konstnär Camilla Edfors.
    Taggar:


Sköna söndag!
Publicerad:

Jag lever och mår bra (förutom att min svanskota forfarande gör riktigt ont efter fallet ner för trappan förra veckan). 1 vecka utan bloggande är ovanligt för mig... och som vanligt kommer frågorna "har det hänt något eftersom du inte bloggar?" Nej, det har inte hänt något, det har bara varit full fart denna veckan. Jag har fyllt dagarna med fika med vänner, middagar med nära och kära, shopping på stan, jobbsök, simning på Eddahallen, bowling, fredagsmys med vän och hemmafest här hos oss... En intensiv och galet rolig vecka är slut.
 
Idag ösregnar det i Skellefteå och jag ligger inne i sängen och myser. Ligger inne och kolla på film idag med gott samvete. Är sugen på att baka Lussekatter, men jag väntar nog med det ett tag till.
 
 
Chocolate chip cookie cheesecake och kaffe på Café Lilla Marie med kompis i onsdags.
    Taggar:


Dagens höjdpunkt.
Publicerad:

Dagens höjdpunkt: Fikat på stan med en f.d kollega som jag inte hade träffat på nästan 4 år. Mycket trevligt!
 
Dagens jobbigaste: baddräktsprovningen på Stadium. Av med alla kläder, prova, prova, prova. Inser att jag borde tagit med fler storlekar in i provrummet... På med alla kläder, hämta fler storlekar och modeller. Av med alla kläder igen, prova, prova, prova... Ger upp. På med alla kläder. Tar en paus och återvänder till Stadium några timmar senare. Samma procedur fortsätter... Efter att ha provat 15 baddräkter hittade jag en som inhandlades.
 
Dagens lärdom: Gå inte och prova badkläder utan att ha en vän med som kan springa och hämta storlekar och modeller. Det underlättar!
    Taggar:


Helgen har varit lååång...
Publicerad:

Den här helgen har konstigt nog känts lång, förmodligen bara för att jag inte har haft nått inplanerat. Så vad har jag lagt min energi på dessa dagar då?!
 
* jobbsök
* godisätande
* promenader
* sex and the city-tittande
* godisätande
* filmtittande
* tv-tittande
* godisätande
 
Usch, vad jag inte gilla dessa helger då jag bara sitter hemma. Jag vill ut, hitta på saker, träffa människor på helgerna.
 
Som tur är har jag en rolig vecka att se fram emot. Till veckan ska jag göra precis det, gå ut, hitta på saker och träffa människor! Ser fram emot veckan!
 
Önskar er Alla en Trevlig söndagkväll!
    Taggar:


Simma med mig!
Publicerad:

Nu är det äntligen inköpt! Simkortet på Eddahallen. Nu kan jag äntligen springa iväg och simma och gå på vattengympa precis när jag vill, som jag har längtat efter det.
 
Min simpartner har fått order att inte bada på 2 månader, så nu är jag utan vattengympa/simpartner. Är någon där ute av mina vänner och bekanta sugen på att haka med på lite träning på Eddahallen någon kväll så är det bara att ni hör av er. Skulle vara roligt med sällskap nån gång. :)
    Taggar: