Färgglada Sommarnaglar!
Publicerad:

Bilder på naglar som jag har gjort de senaste veckorna!
De här lila naglarna är mina naglar, som jag har just nu!

    Taggar:


Viktig information!
Publicerad:

Igår spelade Boas och jag minigolf. Jag vann över honom med hela 9 slag. Jag gick runt på 50 slag och Boas 59 slag. Tänk att jag får vara bäst nån gång oxå! :-)

    Taggar:


Bara solen som saknas nu...
Publicerad:

Bikinin är på, kylväskan är fylld, solstolen framtagen och Boas på väg hem från jobbet. Snart bär det av till stranden... det enda som egenligen saknas för att detta ska bli en perfekt dag vid havet, är solen...
    Taggar:


Stöd människorna på Afrikas Horn du med!
Publicerad:

På Rädda Barnens hemsida kan man läsa att mer än nio miljoner människor – hälften av dem barn – står inför den värsta livsmedelskrisen någonsin på Afrikas Horn. I vissa områden i norra Kenya är mer än vart fjärde barn undernärt och i vissa områden har det inte regnat på mer än ett år. 

Jag har precis skänkt pengar genom TV4's kampanj "Hopp för Afrikas Horn" och jag har även skänkt en extra peng till Kenya (genom Plan Sverige) då Boas och jag har ett Fadderbarn i just Kenya.

Nu vill jag uppmana alla mina bloggläsare att göra samma sak! Skänk några kronor och hjälp folket på Afrikas Horn. Enligt Plan Sverige så ger 390 kr mat till ett barn och en mamma i tre månader! Alla stora hjälporganisationer har information på deras hemsidor om hur du kan skänka ett bidrag!

HOPP FÖR AFRIKAS HORN - Hjälporganisationer och tv 4

RÄDDA BARNEN

RÖDA KORSET

PLAN SVERIGE

UNICEF

    Taggar:


Sveriges största glass!
Publicerad:

Mjukglassarna i Bergsbyn, Skellefteå är kända!. Inte bara för att de är goda utan för att de är gigantiska! Det hör till att man ska äta en "Bergsby-glass" minst en gång varje sommar. Igår var Boas och jag dit och köpte Årets mjukglass. Som vanligt skär det i mitt "glass-hjärta" när jag ser dessa stora glassar, det ger mig nästan ångest faktiskt.  Man får INTE göra så stora glassar! Jag jobbade i flera år med att väga Gröna Lund's mjukglassar. Där får en mjukglass i våffla väga max 120 gram. På den tiden var jag expert på att göra mjukglassar som vägde prick 120 gram och Ni kan ju gissa hur många gånger som jag var tvungen att säga till mina kollegor att de MÅSTE göra mindre glassar, för att de vägde över 120 gram.

Bergsbyns glassar väger mer än 120 gram, mycket mycket mer...Min mjukglassvåffla som jag åt i går och Boas våffla som han åt sommaren 2009

    Taggar:


Veckan som gick...
Publicerad:

Denna vecka har jag hunnit göra ovanligt mycket roliga saker. För min del blev det mindre jobb p.gr.a många avbokningar, vilket betyder mer ledig tid. I onsdags passade Boas och jag på att gå ut och äta på O'learys. Mycket trevligt och gott. Den kvällen fortsatte hemma hos Hjalle & Matilda med kubbspel.

I torsdagskväll blev det äntligen en våffla på Kyrkholmen, vilket är ett måste en gång varje sommar här i Skellefteå. Kvällen fortsatte med en runda på Discgolfbanan och jag var precis lika dålig som vanligt...

I fredags var jag ledig hela dagen. Förutom att uträtta ärenden, simma och sola lite, så gick Boas och jag en kort sväng på Trästocksfestivalen, för att sedan gå och sätta oss på Nygatan 27's uteservering, som förövrigt är Skellefteås trevligaste.

Igår, lördag, skulle vi ta en heldag på Byske Havsbad, då det skulle ha varit strålande sol och 25 grader varmt på dagen. Nu blev det ju inte riktigt det vädret. Molnigt och himla blåsigt är inget strandväder, så därför blev det att göra saker här hemma. En sväng på Discgolfbanan, en liten mjukglass i Bergsbyn och en runda på stan fick fylla vår lördag. Kvällen avslutades med middag på Festivalområdet och Harry Potter på bio.

Idag blir en till runda på stan, och sedan ut till stugan för att Gratta Boas lillasyster Thea på födelsedagen.

Nu: duscha och klä mig...

    Taggar:


Händer det där, så kan det hända här...
Publicerad:

Visst känns det helt galet, helt overkligt, det som hände i Oslo igår? Men samtidigt så känns det mycket mer verkligt när det hände så obehagligt nära oss. Det är ju bara att försöka inse att det tydligen finns galningar överallt, även här i Skandinavien...

Min lillasyster Caroline bor och jobbar i Oslo. När jag fick höra om attackerna igår ringde jag genast mina föräldrar som kunde berätta att Caroline satt på en buss på väg till Oslo, efter att ha semestrat i Sverige de senaste veckorna. Ett par timmar senare pratade jag även med Caroline som berättade att hennes lägenhet står kvar och att hon bor 20 minuter gångväg från bombplatsen. Idag kollade jag Carolines profil på Facebook och det känns faktiskt lite obehagligt när man ser att hon och hennes Vänner i Norge skriver och kollar med varandra "Om de Lever?"

Nu är det bara att hoppas att det inte händer igen...


På Facebook sprids Nu budskapet "Tänd ett Ljus för de drabbade i Oslo"

    Taggar:


I sommar vill jag hinna....
Publicerad:

* Äta Räkmacka i Stackgrönnan
* Gå korthålsbanan i Rönnbäcken
* Äta mjukglass i Bergsbyn
* Sola och Bada i Byske
* Äta våffla på Kyrkholmen
* Paddla kanot till Älgön
* Sola, bada, picknick i Bjuröklubb
* Spela Minigolf och äta gigantisk kanelbulle på café Go'bullen, Mobacken
* Ha roligt på Lanternan i Byske
* Besöka caféet och hantverksbutiken, Flickorna på Landet, Åbyn
* Spela Discgolf i Bergsbyn
* Sola och bada på Skatan havsbad
* Besöka Luleås Skärgård
* Besöka Skellefteås uteserveringar
    Taggar:


Skalman är min nya förebild
Publicerad:

I sommar har jag inte varit riktigt snäll mot min kropp. Det var länge, länge sedan min problem-mage var i sånt här dåligt skick. Ständiga magsmärtor, hela dagen, från morgon till kväll...

Igår kväll kom jag fram till att jag måste försöka göra nått för att förbättra min hälsa något. Hittils i sommar har mina matvanor sett ut så här:

6.50 Frukost: Fil & Flingor
12.30 Lunch: Fryst Micromat
18.00 Chiiips p.gr.a extrem hunger
19.00 Middag: 2 chorizo och potatissallad
21.00 Kaffe, kaka och chips till kvällsfilmen

Onyttig mat var 6.e timme är inget som rekommenderas....

Så igår kväll kom jag på vad jag ska göra. Jag ska ställa larmet på min mobil, så den ringer var 3.e timme. Fr.o.m. idag SKA jag äta något var 3.e timme, oavsett om jag sitter och jobbar med en kund, om jag går på stan eller om jag bara är hemma.  Fr.o.m idag kommer larmet ringa dessa tider varje dag:

6.50 Frukost (som vanligt)
9.45 Mellanmål
13.00 Lunch
15.45 Mellanmål
19.00 Middag

Den där Skalman är nog ganska klok ändå!

    Taggar:


Värt att lyssna på...
Publicerad:

Denna sommar hade jag tänkt lyssna på sommarpratarna i P1 varje dag, men så har det inte riktigt blivit. I onsdags lyssnade jag iallafall på Monika Nyström som hade en väldigt sorglig med ändå hoppfull livshistoria att berätta. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon berättade om hur hennes man somnade in på hennes arm, efter en tids sjukdom. Så känner ni för att gråta en skvätt så lyssna på detta:

Sommar i P1 med Monika Nyström

    Taggar:


Rösta igen vettja!
Publicerad:

För att gå till Final i Svenska Spels foto-tävling krävs det att man är Topp 100. Alltså de 100 populäraste bilderna går till Finalen. Just nu ligger min bild "Smultron på Strå" på plats 128. Så jag behöver bara några få röster till för att komma Topp 100!

Det funkar så att man kan gå in och "Gilla" mitt foto en gång varje dag. Så även om du har röstat, så kan du alltså gå in och rösta igen. Så snälla, gå in och "gilla" min bild varje dag! :-) Det går inte att rösta från mobiltelefoner, utan endast från datorer!

http://svenskaspel.se/?pageid=/kampanj/sommar-2011&entry=573

    Taggar:


Från mycket till lite.
Publicerad:

Denna vecka skulle jag ha jobbat 8-18 varje dag, men... jag har totalt fått 7 avbokningar denna veckan. Jag tror det är rekord. Mina kunder tycker tydligen det är viktgare med en semestertripp någonstans än med naglar (och jag kan iof hålla med om det) Jag har lyckats fylla upp de flesta avbokningarna, men inte alla. Detta har lett till att jag jobbar ovanligt lite denna vecka. Ev. slutar jag redan kl. 13.30 imorgon (om jag inte lyckas boka in någon i sista sekund)

Tro vad jag ska passa på att göra på mina lediga eftermiddagar denna veckan då? Bakning och träning står högt upp på listan och om solen tittar fram så ska jag nog pressa lite oxå.

    Taggar:


Ser bloggen konstig ut?
Publicerad:

Jag har hört att min bloggdesign ser konstig ut hos vissa, t.ex. Mozilla Firefox-användare. Problemet löser man enklast genom att "Uppdatera" sidan. Testa det, så ser det säkert bättre ut sedan! :-)
    Taggar:


"All We Hear Is Radio Ga Ga... Radio Goo Goo"
Publicerad:

    Taggar:


You make Me Smile!
Publicerad:
Jag tillsammans med mina älskade syskonbarn, juni 2011

    Taggar:


...och idag säger vi STORT Grattis till...
Publicerad:

...min älskade systerdotter Isabella, som fyller 6 år idag. Jag har missat hennes födelsedagar de senaste 4 åren och idag missar jag hennes födelsedag igen tyvärr.

 Isabella har, enda sedan hon lärde sig gå, älskat att spexa och busa. Och varje gång jag besöker henne vill hon alltid hitta på något bus, som t.ex tejpa vattenkranar eller tejpa fast dörrar och nyckelhål.  Självklart Älskar hon att grimasera och spexa även framför kameran.

Här är bilder Isabella och mig från förra sommaren när vi leker "Arga leken... funderar leken... fula leken... glada leken... rädda leken..." Ja, alla lekar som vi kan komma på helt enkelt :o)
 

Funderar leken...                                                             Rädda leken.....


  Fula leken.....                                               Grimaserar leken....


                Glada leken...                                    Ja, jag vet inte vad detta är för lek.

Stort Grattis på 6-årsdagen, finaste Isabella!


Du är bäst!

    Taggar:


Efter regn kommer sol...
Publicerad:

Dagen närmar sig sitt slut och jag har nästan inte gjort något av det jag skrev tidigare faktiskt, men har haft en himla trevlig dag ändå! Framförallt har jag inte stressat!

Började dagen med en lite shoppingtur i regnet. En ny bikini ligger nu i min garderob (det jag absolut inte skulle köpa iår då jag redan äger ca. 5 st)

På vägen hem spenderade jag (och ca. 78 Norrmän) 45 minuter i kön på MAX, bara för att få köpa en Lyxshake (för en Lyxshake kan man stå huuuur länge som helst i kö). Det var dock Norrmännens fel att kön tog 45 minuter... Mannen bakom mig i kön beställde "too Bacon & Cheese og too stora" Det tog ca. 5 minuter för stackaren som tog emot beställningen att förstå vad kunden menade med "... too stora". (Puckade Norrmän!)

Jaja, väl hemma började ensamheten sprida sig inom mig. Jag hörde Min Vän, Lindas, röst i mitt huvud "Sofie, sitt inte hemma och tyck synd om dig själv, för det är INTE ett dugg synd om dig!!" Så istället för att sitta hemma och tycka synd om mig själv så ringde jag upp Min Vän, Linda istället. Som vanligt fick hon mig att skratta gott (denna gång åt att hon tillbringade större delen av vår semester i Egypten åt att snorkla i poolen, hon är endast 29 år gammal)

Bara för att få komma ut och träffa lite männsikor valde jag att gå en långpromenad till min kära svägerska och Vän, Julia. Är det någon person som just nu kan sprida lycka och glädje till sin omgivning, så är det hon! Hemma hos henne var det en samling av tjejer (då alla killar är på Svensexa i helgen) samt stora, nyfödda och ofödda bäbisar. Småprat med vänner och mys med bäbisar var precis det jag behövde denna lördagkväll.

På vägen hem lyste solen från klarblå himmel och jag kunde inte låta bli att le hela vägen hem. Le, för att jag för en gång skull valde att besöka vänner istället för att bara sitta hemma och klaga (Bra där, Sofie!) 

Resten av kvällen kommer jag tillbringa i soffan och se några hyrfilmer... Känner mig nöjd med dagen! Förreten, titta vad som precis flög förbi utanför mitt fönster.  


En luftballong ser man verkligen inte ofta i Skellefteå!

Nu: Ladda vår Blu-ray med filmen "Hämnden"

    Taggar:


Langos- Min nya sommarfavorit!
Publicerad:

Langos äter jag en gång varje sommar på någon festival. Alltid samma sak på: gräddfill, rödlök och rom. Jag tycker det är lagomt gott, men det hör lixom sommaren till. I år testade jag för första gången en "lyxigare" fyllning med det vanliga samt räkor och riven ost. Sååå Fantastiskt Gott!

Så när det var dax för mig att göra hemgjorda Langos förra veckan, så tänkte jag att jag aldrig kommer lyckas göra dem så goda som de på "Skelleftefestivalen". Men gissa OM jag kunde det?! Mina Langos blev inte fina, men supergoda verkligen. Så nog kommer det serveras Langos till middag fler gånger hemma hos oss!


Recept Langos
25 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (ska rivas ner i degen)
1 tsk salt
ca. 7 dl mjöl

*olja till fritering

Gör som en bulldeg. Jäs i 35 minuter. Dela i handflatsstora bitar. Kavla ut och "nagga". Jäs i 10 min på väl mjölad bakplåtspapper.

Hetta upp olja- fritera någon minut på varje sida. Lägg upp på galler.
Blanda gräddfil med vitlök (efter smak). Servera med räkor, riven ost, rödlök och rom.

Ett tips är att fritera dem utomhus, för oljan skvätter en del

    Taggar:


Göra eller inte göra... det är frågan...?
Publicerad:

Boas åkte hemifrån redan kl. 7.30 imorse. Han är borta till imorgon eftermiddag. Så jag har alltså hela dagen idag, hela natten och halva morgondagen helt för mig själv :) Det är första gången på typ 4 år som jag ska sova själv en hel natt... Vi får se hur det går.

Nu funderar jag på vad jag ska göra detta dygn. Ska ta tag i allt jag borde göra så som städa, bokföra, beställa produkter, handla, sy om lite kläder, diska, städa ugnen och kylskåpet, göra klart mina naglar som är påbörjade.... Ja, listan på allt som jag borde göra är lååång.

Eller ska jag bara vara denna regniga lördag... Sitta här vid datorn, leka med bilder i photoshop, blogga, äta snabbmat, baka och slökolla på film samtidigt.  Ev. kolla om någon kompis känner för att hitta på nått och ta en liten shoppingrunda på stan...

Jag gissar att kommer jag göra precis som alltid gör. Stressa, stressa, stressa, för att hinna precis ALLT som jag har nämnt ovan... Imorgon kommer iallfall bli en vilodag...tror jag...

    Taggar:


Dagens Citat.
Publicerad:

    Taggar:


Vad är en Blogg utan...
Publicerad:

... en snygg Design? Ja, det är en ganska tråkig blogg... Som Ni ser har jag fått en ny, sommarfräsch design. Vet Ni Hur nöjd jag är?! Idag har jag varit in och kollat på min egen blogg ca. 50 ggr... endast för att få se min nya sommardesign en gång till... :-)

Som vanligt så är det min kära svägerska, Matilda, som har designat bloggen! Hon är bara för Bra, den där Matilda! Tack!

Framöver kommer det bli fler inlägg från mig. Känns förståss extra roligt att blogga just nu.

Nu: Sooovaaa.... G'natt!

    Taggar:


Lugnet, tystnaden och sommaren...
Publicerad:

    Taggar:


Sommarsemlor!
Publicerad:

Det var länge sedan jag bestämde att jag skulle testa att fylla semlor med jordgubbar. För några veckor sedan så fick jag tid och chans att prova det. MMmmm, så smarrigt det var! Så blir ni sugna på semlor under sommaren så är mitt tips att lägga i några jordgubbar oxå!


Inte så fina semlor kanske med smarriga iallafall. Kommer bli fler "Sommarsemlor" nästa sommar! :-)

    Taggar:


Då var det dax igen...
Publicerad:

Har inte lagt ut några bilder på naglar den senaste tiden, så det känns som det är dax för det nu igen. Här kommer några naglar som jag har gjort i sommar.
Före......                                                                       Efter!

    Taggar:


Bara så att Ni vet...
Publicerad:

Uppdateringarna kommer inte vara många resten av veckan. Jag jobbar galet mycket just nu och direkt efter jobbet åker vi raka vägen ut till Boas fars stuga (vår Sovstuga), där Boas och jag kommer att bo resten av veckan. Så skönt att vara där ute helt själv, nu när vår semester är slut.  Dagarna därute börjar med ett morgondopp i sjön vid 6.00 på morgonen och dagarna avslutas med ett kvällsdopp vid 22.00. Det är härligt det!

I helgen ska jag ge mig på att göra egna Langos i stugan (så om Ni är sugna på Langos vet Ni vart ni ska åka...) Resultatet av mitt "Langosbakande" skriver jag om nästa vecka :-)

Nu: invänta dagens sista kund...
    Taggar:


Jag vill vinna!
Publicerad:

Just nu är jag med i en Foto-tävling på Svenska Spel och självklart vill jag vinna (en systemkamera eller en iPad) Så snälla, snälla, snälla bloggläsare, gå in och "gilla" mitt foto "Smultron på Strå"

http://svenskaspel.se/?pageid=/kampanj/sommar-2011&entry=573

Tack Snälla Ni! :-)
    Taggar:


Filter är ett måste...
Publicerad:

Som Ni vet så "krossade" jag glaset på objektivet till min systemkamera första semesterdagen. Idag visade det sig att jag faktiskt hade ett UV-filter på objektivet (säljaren sa till mig att det inte följde med några filter när jag köpten den, så därför var jag säker på att jag inte hade det). Så istället för att lämna in objektivet på reperation eller köpa ett nytt för 4000kr, så räckte det med att byta filter... Så nu har jag precis gjort en beställning på flera filter till kameran, endast 99kr/st.

Så den lilla olyckan blev mycket, mycket billigare än jag först trott... Visst kommer du ihåg att använda filter på din systemkamera?!


En olycka händer så lätt....

    Taggar:


Kan det bli mer Sommar?!
Publicerad:

Alla bilder ovan är tagna vid mamma o pappas stuga i Gissjö, med min mobil, Nexus S

    Taggar:


Mode på Skellefteås gator...
Publicerad:

Min kära svägerska och vän, Matilda, är en stor inspirationskälla när det kommer till foto, inredning och mode. Förra veckan startade hon bloggen "Norrlands Streetstyle" på Megafonens hemsida. Där publicerar Matilda bilder på människor, med snygg/nytänknade/annorlunda/alldaglig stil, som hon ser på Skellefteås gator.

Så fr.o.m nu kan Matilda när som helst komma fram till Dig på stan och be om att få fotografera dig! Bilderna publiceras sedan på Megafonen. Kolla gärna in den nya modebloggen, för även om inte du har blivit fotograferad på stan så kanske någon du känner eller så kanske du bara får lite inspiration från andra människor i SKELLEFTEÅ.

Lycka till med Megafonen Streetstyle, Matilda! Hoppas det blir succé! :-)

    Taggar:


Sista semesterdagen...
Publicerad:

Igår kväll, kom vi hem till Skellefteå igen, efter en underbar vecka i Sundsvall och Fränsta. Vi har solat, badat, ätit och shoppat i en vecka. Helt fantastisk semestervecka alltså. Tyvärr krossade jag objektivglaset på min systemkamera redan första dagen på semestern, så därför har jag inte kunnat ta så många bilder... Som tur är, så är mobilkameran en bra reservkamera, så några bilder från Boas o min semester bjuder jag på senare.

Idag är sista semesterdagen alltså och dagen kommer gå åt till att packa upp och fixa här hemma. I Sundsvall passade vi bl.a. på att köpa ny badrumsinredning, ny TV, kläder och lite loppisfynd... så det måste packas upp så fort som möjligt! :-)

    Taggar: