Månadens Sötsak- Tobleronecheesecake!
Publicerad:
Jag ramlade in på bloggen Söta Saker och läste om olika bakutamningar som presenteras varje månad. Nu i januari är bakutmaningen Efterrätter. Självklart vill jag ge mitt bidrag till Månadens Sötsak. Jag har länge funderat på att göra en cheesecakevariant av Tobleroneglassen, som jag gjorde i somras. Och så fick det bli! Det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak!
Tobleronecheesecake
125gr toblerone
2 äggulor
½ dl strösocker
150 gr philadelphiaost
2½ dl grädde
50 gr mörk choklad
ca. 5 st digistivkex
ca. 5 st oreoskakor
50 gr smör
Smält smöret och Smula sönder digistivkexen och oreoskakorna. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna.
Smält tobleronen i vattenbad. Vispa ihop philadelphiaost, socker och äggulan. Vispa grädden riktigt hårt. Blanda ihop grädden med äggulesmeten, rör försiktigt. Rör ner lite av gräddsmeten i tobleronen. Vispa till det är en slät smet, blanda sedan i resten av grädd/äggsmeten. Riv den mörka chokladen på grövsta och rör ner i smeten. Tryck ut kexsmulorna i stora muffinsformar (ca. 6 stora formar) eller i en form med avtagbar kant. Häll över glasscheesecakesmeten och låt sedan stå i frysen i minst 5 timmar (gärna längre)
Servera med massa bär och ev. en klick grädde!
Men..mums!! :D
Emma
Ser toppengott ut!
Sabina
Mums! Ska prova detta recept nångång :D
Anna
Verkar väldigt gott, det här måste jag prova =D
Camilla