Tiramisú
Publicerad:

Självklart ska Ni även få receptet på Tiramisun som vi gjorde i lördags. Det var även första gången som vi testade att göra det... och det är mycket lättare än vad man kanske tror... och även Tiramisun blev riktigt god! Det finns flera olika varianter av Tiramisú men vi valde receptet som kommer från Paulo Roberto.



Recept Tiramisú 6 portioner

2
dl
vispgrädde
4 st äggulor
0.75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver

Gö så här: Vispa grädden med 1 msk socker till ett hårt skum. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.

Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål.
Lägg savoardikex i botten på en avlång, fyrkantig form eller i små porionsskålar. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.

Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm.
Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering. Sikta över kakao när desserten ska serveras.

    Taggar:





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: