Supergod Päronpaj!
Publicerad:

Denna efterrättspaj gjorde jag för första gången för över 10 år sedan. Jag skulle göra en Ananaspaj, men råkade köpa konserverade päron istället för ananas. Som tur är så blev den minst lika god med päron.



Päronpaj

150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl creme fraich
stor burk konserverade päron (avrunnen)
0,5 dl socker



Gö så här: Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa. Tryck ut degen i pajformen.

Blanda ihop fyllningen. Tärna päronen fint (avrunnen) och blanda med, creme fraiche, socker och ägg i en skål och blanda ordentligt. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt pajen svalna före servering. Servera med vaniljglass!

    Taggar:


   Anna

Mumma! :)


2011-02-11 / 13:08:31
Blogg: http://annasmyckeform.blogg.se/





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: