Bjuder på ett litet recept...
Publicerad:
På Bloggen Made By Love, hittade jag receptet till denna galet goda Blåbärs cheesecake. Jag har dock gjort några egna ändringar i receptet. Som vanligt så blir den godare om den får stå ett dygn i kylskåpet innan den serveras!
Blueberry cheese pie
Kexbotten
250 g digestivekex
150 g smör, smält
50 g florsocker
Smula kexen och blanda med florsocker, och häll på smält smör.
Packa smulorna till en botten i form med löstagbar kant och ställ formen kallt så länge.
Ostfyllning.
250 g. Philadelphia ost
70 g. smör
2 dl kondenserad mjölk.
1 msk. Citronsaft
1 tsk Gelatin + 1/4 kopp vatten
Vispa smör och ost krämig, tillsätt kondenserad mjölk, och citronsaft blanda ihop.
Rör i gelantinblandningen och häll smeten i formen och låt de kall i kylskåp ca 1 timmar
Blåbär sås
500 g blåbär
100 g strösocker
100 g apelsinjuice.
1 msk citronsaft
1 ½ msk maizena + 3 msk apelsinjuice.
Blanda 1 ½ msk maizena + 3 msk apelsinjuice
Blanda socker, blåbär, apelsinjuice och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp på medellåg värme. Låt de puttra 1 minuter och häll i maizena blandningen och koka till såsen tjocknat.
Spritsad Vispgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk Florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.
Spritsa grädde på kakan, häll blåbärssås på toppen och låt stå kall i kylskåpet i minst 3 timmar.
Taggar:
Blueberry cheese pie
Kexbotten
250 g digestivekex
150 g smör, smält
50 g florsocker
Smula kexen och blanda med florsocker, och häll på smält smör.
Packa smulorna till en botten i form med löstagbar kant och ställ formen kallt så länge.
Ostfyllning.
250 g. Philadelphia ost
70 g. smör
2 dl kondenserad mjölk.
1 msk. Citronsaft
1 tsk Gelatin + 1/4 kopp vatten
Vispa smör och ost krämig, tillsätt kondenserad mjölk, och citronsaft blanda ihop.
Rör i gelantinblandningen och häll smeten i formen och låt de kall i kylskåp ca 1 timmar
Blåbär sås
500 g blåbär
100 g strösocker
100 g apelsinjuice.
1 msk citronsaft
1 ½ msk maizena + 3 msk apelsinjuice.
Blanda 1 ½ msk maizena + 3 msk apelsinjuice
Blanda socker, blåbär, apelsinjuice och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp på medellåg värme. Låt de puttra 1 minuter och häll i maizena blandningen och koka till såsen tjocknat.
Spritsad Vispgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk Florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.
Spritsa grädde på kakan, häll blåbärssås på toppen och låt stå kall i kylskåpet i minst 3 timmar.