Världens Godaste Chokladtosca.
Publicerad:

Den här veckan har jag bjudit alla kunder på fika, därför ägnade jag förra helgen till att baka. Bland annat bakade jag en supergod chokladtosca (även kallad Ryttarkaka). Då jag inte hittat något bra recept så gick jag lite på känn när jag bakade den. Tog de ingredienser som brukar vara i en chokladkaka tills konsistensen var ok... Kakan blev superdupergod... första gången. När jag skulle höfta med ingredienserna andra gångerna blev det förståss inte lika bra. Jag väljer ändå att lägga ut receptet, som jag tror det ska vara....



Den här kakan kommer alltid finnas med på fikabjudningar hemma hos oss från och med nu.

Sofies chokladtosca

2 ägg
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
5 msk kakao
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gram smält smör
½ dl mjölk

Gö så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner de övriga ingredienserna i äggsmeten ink. smöret. Häll smeten i en smörad och mjölad/ströbröad rund form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader till kakan börjar släppa från kanten (ca. 35 minuter).

Kokostäcket hittade jag ett recept till, men som jag läste fel på... Så det slutade med att jag inte måttade mängden utan chansade till det blev bra konsistens... Blev nog typ så här:

Kokostäcke

40 gram smör
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
100 gram kokos

Blanda smör, socker, grädde och sirap i kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.

Bred försiktigt kokostäcket över den nygräddade kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

Hoppas den blir lika god som min första blev!

    Taggar:





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: