Biscotti i burk!
Publicerad:

I söndags var jag och Julfikade hos en kompis. Jag tog med mig en påse Lussekatter och nybakade Biscotti. Biscottis är små goda "skorpor" som man kan smaksätta på olika sätt. De jag bakade i söndags fick smakerna pepparkaka och choklad. Lätta att baka och goda att äta! Jag blandade ingredienserna på "fri hand", men jag bjuder på ett "standardrecept" på dessa små kakor iallafall.



Ingredienser
100 gr smör
1 dl råsocker
½ dl socker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
100 g sötmandel (ca 1.5 dl)

Gö så här: Sätt ugnen på 200°C. Blanda matfett och sockersorterna. Rör ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till äggblandningen och rör till en jämn smet. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugnen. Tillsätt dem till smeten. Knåda degen smidig och ta upp den på lätt mjölad arbetsbänk. Rulla ut degen till 4 tjocka längder och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till längderna med handen. Grädda i 12-15 minuter. Sänk därefter värmen till 175°C och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Längderna ska vara genombakade och torra i mitten när de tas ut. Skär längderna i snedställda bitar. Låt dessa ligga kvar på plåten. Sänk värmen till 100°C och sätt in plåten igen. Låt skorporna torka i ca 10 minuter och sedan kallna på galler

Jag delade på degen och blandade i 3 tsk pepparkakskrydda och lite lingonsylt i ena degen och kakao och bitar av vitchoklad i den andra degen. (Inte att rekommendera att dela degerna dock, då pepparkasdegen blev lös och chokladdegen lite torr, men goda blev de ändå!)

    Taggar:





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: