Månadens Matutmaning- Kyckling
Publicerad:
Denna månads matutmaning på Kalasgott är "Kyckling". Mitt bidrag denna månad är "Djävulskyckling". Enkelt och galet gott!
Recept Djävulskyckling
4-5 kycklingfiléer
1 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
3 st hackade vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 st schalottenlökar, finhackade
2 msk rosmarin eller persilja, hackad
50 gram smör, rumsvarmt
flingsalt & svartpeppar
Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt och generöst med nymalen peppar. Blanda allt med kycklingen i en plastpåse. Låt marinera i kylen i minst en timme, gärna längre. Vänd då och då.
Blanda schalottenlök och rosmarin med smöret och en nypa salt.
Ugnen på 175-200 grader. Lägg filéerna i en ugnsform och lägg på det smaksatta smöret på kycklingen och placera den i mitten av ugnen.
Stek i ugn i ca. 20 minuter (beroende på filérnas storlek) tills kycklingen är klar.
Servera ris och sallad till kycklingen.
Djävulskyckling med Rosmarin... och inte med persilja som det oftast är i. Himla gott!