Chokladkaka med kokosöverdrag!
Publicerad:
Den här galet goda kakan är både mjölkfri och äggfri, helt perfekt för mjölk- och äggallergiker! Men även perfekt för alla som vill äta en smaskig kaka!
Chokladkaka
2,5 dl socker
50 gr rumsvarmt mjölkfritt margarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl havredryck
Kokostäcke
100 gr kokos
1 dl strösocker
½ dl sirap
Knappt 50 gr mjölkfritt margarin
¾ dl Oatly iMat (13%)
Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken. Vispa i minst 2 minuter. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 150° i 35-40 min.
Kokosblandningen kokas i 5 minuter. Efter att kakan gräddats bred på blandningen och grädda ytterligare ca 5 minuter tills täcket fått en gyllene färg.
Chokladkaka
2,5 dl socker
50 gr rumsvarmt mjölkfritt margarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl havredryck
Kokostäcke
100 gr kokos
1 dl strösocker
½ dl sirap
Knappt 50 gr mjölkfritt margarin
¾ dl Oatly iMat (13%)
Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken. Vispa i minst 2 minuter. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 150° i 35-40 min.
Kokosblandningen kokas i 5 minuter. Efter att kakan gräddats bred på blandningen och grädda ytterligare ca 5 minuter tills täcket fått en gyllene färg.