Får jag kalla mig feminist..?
Publicerad:

Ingen har väl missat att det är Internationella kvinnodagen idag? I och med kvinnodagen diskuteras det en hel del kring feminism


Igår blev min älskade sambo Boas ganska arg på mig när jag sa att jag kan nog inte kalla mig feminist. Jag tycker nämligen inte samma sak som de feminister jag har sett uttala sig i TV och i olika bloggar.


Självklart tycker jag att kvinnor ska ha lika lön som män! Och jag tycker att det är helt sjukt att undersköterskor tjänar mindre än busschaufförer. Men jag antar att de tjänar mindre för att det är ett s.k. ”kvinnoryrke” och busschaufförer tjänar mer för att det är fler män som arbetar som busschaufförer… (det här är mitt eget antagande). Med andra ord: Jag är för jämnställdhet!


Men får jag som kvinna kalla mig för feminist om jag…


*älskar smink och tycker det är roligt sminka mig. För mig är det ett nöje att sitta framför spegeln och mixa färger och nyanser…  Jag känner feminister som vägrar sminka sig… men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de inte gillar att sminka sig?


*rakar benen och andra kroppsdelar. Jag tycker det är sååå skönt att ha nyrakade ben och jag tänker fortsätta raka mina ben så länge jag vill ha rakade ben…  Men… jag har läst feministbloggar där författaren planerar att sluta raka sig… men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de inte  vill raka sig?


*gillar att diska och städa. Ni som läste mitt tidigare inlägg vet att jag gärna städar och diska och jag väljer gärna att städa och diska före mycket annat. Och jag tycker absolut inte det är orättvist om jag diskar 10 gånger under en vecka och Boas bara diskar 1 gång. Jag diskar och dammsuger gärna fler gånger än honom… men jag har hört feminister säga att man ska dela hushållssysslorna hemma…. Men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de inte gillar att städa och diska?


* vill vara hemmafru! Jag är utbildad företagsekonom och är egen företagare och arbetar gärna, men helst av allt vill jag vara hemmafru. Jag skulle gärna vilja vara hemma och laga mat, städa, baka och passa barn hela dagarna. Då skulle jag ju få göra sånt jag gillar att göra hela dagarna! Men jag har läst om feminister som vägrar vara hemmafruar och stå med maten på bordet när mannen kommer hem från arbetet. Men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de inte gillar ”hemmafrusysslor”?


*älskar män (särskilt Boas förståss). Män är bra på så mycket och jag tror att mitt liv skulle bli lite tråkigare om det bara fanns kvinnor i min omgivning. .. Men jag har sett feminister på TV säga att världen skulle vara bättre utan män… men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de helt enkelt inte gillar män?


*tycker att det är lätt att vara kvinna.  Jag har aldrig tänkt ”Gu´vad skönt det skulle vara att få vara man”. Tvärtom! Jag älskar att vara kvinna och skulle inte ens vilja byta för 1 miljard kronor! Jag har ALDRIG känt mig utanför eller diskriminerad för att jag är kvinna! Men jag har hört feminister säga: ”det är inte lätt att vara kvinna”, men det kanske inte är för att de är feminister, utan för att de tycker det är svårt att vara kvinna?


*inte tycker att de andra 364 dagarna på året är "mansdagar". Alla andra dagar, som inte är "kvinnodagar", är ju vad vi väljer att göra de dagarna till. Om vi kvinnor säger att "alla andra dagar är mansdagar" så tycker jag att det känns som om vi "ger" männen de dagarna. Ibland känns det nämligen som att vi kvinnor är så nöjd över att vi har fått en enda kvinnodag att vi inte ha något emot att de andra 364 dagarna "tillhör" männen (enligt vissa). Borde vi inte intala alla män och hela samhället att det inte finns några "mansdagar". Om vi väljer att alla andra dagar är "Ökad självkänsladagar" (eller något annat populärt ord som brukar diskuteras) så kanske det inte känns som om vi "ger" (eller är det kanske männen som tar...) männen de andra 364 dagarna.... Öhhh....Jag känner att denna sista punkt är för flummig och jag borde inte ha skrivit den överhuvudtaget då jag egentligen inte riktigt vet vad jag vill ha sagt med den... Öhh, ja ja. bry er inte om de jag har skrivit i denna punkt... det vara bara mina tankar som flög iväg (som de ofta gör..) men jag kom absolut inte fram till något... (som ni nog märkte) Försökte kanske tänka feministiskt, men misslyckades totalt.... :-) Nej, jag är nog inte feminist ändå....


Ja ja... feminist eller inte så ska jag iallafall gå och laga mat åt min sambo nu som precis kom hem från jobbet! :-)

    Taggar:


   Julia

Har du tänkt på att alla feminister som du känner (jag kan tänka ut minst fem stycken på rak arm) stämmer in på alla dina punkter?? Vi gillar smink, vi rakar benen, vi älskar männen i våra liv osv osv.

Det enda inte alla håller med om är att det är lätt att vara kvinna. Men det beror nog på att många av oss blivit diskriminerade eller trakasserade. Men ingen av oss vill byta och bli man. Vi vill bara se till att vi får samma möjligheter och fördelar i livet...

För min del behöver du inte kalla dig feminist om du inte vill men det kan kännas tråkigt att de du sett på TV påverkar din åsikt mer än dina vänner gör.


2010-03-11 / 17:12:35
Blogg: http://aliaslillamy.blogg.se/





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: