Pepparkaksmuffins med Lingonfrosting!
Publicerad:
Detta recept på pepparkaksmuffins kommer från Leila. Bakade dessa förra julen och då blev de en stor favorit, därför bakade jag dem i år igen, men denna gång med ett eget recept på Lingonfrosting.
Pepparkaksmuffins
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölken. Häll i pepparkakskryddan i Smör/mjölkblandningen. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda i allt annat samt mjölkblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.
LingonFrosting
1dl lingonsylt
50 gr cremecheese
2 dl florsocker
30 gr mjukt smör
Blanda allt noga. Spritsa frostingen över pepparkaksmuffinsen när de kallnat. Dekorera med ett Lingon.