Äppellimpa!
Publicerad:

Jag hittade detta recept i den senaste ICA Buffé- tidningen och blev tvungen att testa det. Äppellimpan blev supergod och jag kommer helt klart baka den fler gånger.



Recept Äppellimpa
5 dl vatten
½ pkt jäst (25g)
2-3 äpplen
3/4 dl honung
1 tsk salt
ca. 7 dl rågmjöl
ca. 10 dl dinkelsikt



Gö så här: Värm vatten till 37 grader. Smula ner jäst i en degbunke och häll på vattnet tills jästen lösts upp. Riv äpplen grovt och tillsätt i bunken tillsammans med honung, salt och nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbak. Arbeta degen ca. 5 minuter i maskin. Låt sedan jäsa i 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Dela sedan degen på mjölat bakbord och forma till 2 limpor, lägg dem på bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 45 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 225 grader. Grädda i ca. 30 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

    Taggar: