Längtan till...
Publicerad:


SKELLEFTEÅ
    Taggar:


Jag vägrar gå arbetslös, så snälla hjälp mig!
Publicerad:

Om precis en månad är min säsongsanställning på Gröna Lunds ekonomiavdelning slut, men jag vägrar bli arbetslös efter det!
 
Fr.o.m 1 oktober är jag tillgänglig på arbetsmarknaden och jag tänker göra det som krävs för att få ett bra arbete då. Så nu ber jag er läsare om hjälp!
 

Jag håller äntligen mitt examensbevis i företagsekonomi i min hand (utfärdat juni 2012) och söker alltså arbeten inom det området. Jag hoppas jag får ett jobb i Skellefteå eller i Sundsvall, så ni som bor i de städerna, snälla, hjälp mig hålla utkik efter lediga tjänster och kom med tips!
 
Tjänster jag kan tänka mig är ekonomiassistent på företag (litet eller stort spelar ingen roll), skattehandläggare (eller arbete på annan myndighet ex. arbetsförmedlingen), bankjobb eller annat kontorsarbete. Butiksarbeten med ansvar t.ex. butikschef är även väldigt intressanta.
 
De flesta av er känner ju mig och vet redan hur bra jag är ;) så det behöver jag inte förtydliga här. Däremot tänkte jag berätta några saker om mig själv som ni kanske inte vet om, men som jag tror är en fördel när man söker jobb.
 
*Jag har arbetat i mer eller mindre 11 år och under alla dessa år har jag endast sex sjukdagar. I snitt är det alltså en sjukdag varannat år! Jag är väldigt frisk av mig.
 
*Jag har aldrig kommit för sent till mitt arbete (med ett fåtal undantag då det varit stopp i t-banan i Stockholm).
 
*Jag har aldrig fått klagomål av chefer eller kollgor på en arbetsplats, utan får alltid mycket beröm.
 
*Jag tycker det är roligt att jobba!
 
Så... jag skulle alltså vara så tacksam om ni hjälper mig att hålla utkik efter jobb nu! Jag vägrar, som sagt, gå arbetslös i höst!
 
:-)
 
 
    Taggar:


Citat.
Publicerad:

 
"Ni två känns faktiskt inte så gamla som ni egentligen är...!"
 
Jag och Frida Tackar för den Emelie!
 
 
    Taggar:


Middag och pubkväll med kollegor!
Publicerad:

Som vanligt på söndagar är det pubkväll efter jobbet... I år har jag faktiskt inte varit på en enda pubkväll, det som var veckans höjdpunkt när jag jobbade där för 10 år sedan. Men igår valde jag och några kollegor att besöka pubkvällen för Grönans anställda. Vi började med middag på Vapiano i Gamla stan.
 
 
Frida och Emelie på Vapiano                                         Pasta med salami och ricotta
 
Två av mina fina kollegor på Grönans pubkväll.
 
Vi hade en himla rolig kväll! Men jag måste säga att pubkvällarna är sig lik, precis som för 10 år sedan... den enda skillnaden är att det var andra ansikten där nu.
 
 
 
    Taggar:


Nu är det sluuut...!
Publicerad:

Sista semesterdagen idag. Jag är kvar i Sundsvall, men ikväll tar jag ett tåg ner till Stockholm och imorgon blir det att kliva upp klockan 6.00 igen. Ser ändå fram emot att börja jobba igen, mina kollegor har redan börjat peppat mig med trevliga SMS :-)
 
Skriver mer en annan dag om hur min semester har varit.
 
Nu ska Gabbe och jag grädda våfflor!
    Taggar:


Min 30-årsdag, del 2
Publicerad:

I lördags firade jag min födelsedag tillsammans med familjen. Det blev en heldag med lekar, mat, quizz, fika och skratt i sommarstugan i Gissjö. Här är bilder från den dagen.
 
Av någon anledning måste man tydligen göra narr av föelsedagsbarnet. Hatt och glasögon på vid paketöppning.
 
 
Paketöppning och sedan lunch på altanen
 
 
 
Lekar hade Marie och Bella förberett...
 
Lite fika oxå....
 
 
Quizz och musikintrotävling hade Marie fixat. (rätt svar: x; Snoffsan)
 
En simtur i Gissjön hann vi med innan middagen.
 
 
 
 
Till middag hade jag valt Kräftor. Det blev en lyckad kräftskiva, med så mycket mat att ingen orkade min tårta till efterrätt... Tårtan sparades till nästa dag...
 
Och jag var nöjd och glad efter en hel dags firande!
 
    Taggar:


Lucky Me...
Publicerad:

 
Hittade inte mindre än tre stycken Fyrklövrar i Gissjö i söndags. Betyder det att jag får tre önskningar?!
 
 
 
 
    Taggar:


Min 30-årsdag, del 1
Publicerad:

Ja, då är jag 30 år och det känns bara bra. Trots att den stora festen, med alla mina Nära och Kära, inte blev av, så känns det som om mitt 30-årsfirande blev helt perfekt!
 
I torsdags, då jag faktiskt fyllde år, firade jag min dag med vänner i Skellefteå. Här kommer bilder från min födelsedag!
 
Klockan 8 på morgonen kom Malin med tårta på säng och paket!  Vid 12-tiden mötte jag upp Boas vid älven där vi käkade lunch tillsammans i sommarsolen.
 
 
Efter lunch satte jag mig en i Stadsparken och njöt av sommarevärmen med en bok i handen.
 
 
Boas lillasyster Thea bjöd mig sedan på fika på Café Lilla-Marie. På eftermiddagen tog jag bussen till Therese i Bureå, där det väntade en vacker tårta som hon bjöd mig på.
 
 
På kvällen mötte Therese och jag upp Malin och Cissi på Bryggargatan där vi åt en god födelsedagsmiddag.
 
 
 
 
Jag åt Chevré toast till förrätt och lax till varmrätt. Kaffe och Macarones till efterrätt. Allt var supergott!
 
 
Sedan blev det mys i sofforna resten av denna fantastiska sommarkväll.
 
Tack, alla som gjorde Min födelsedag extra rolig! :-)
 
    Taggar:


Snart är morgondagen här!
Publicerad:

Imorgon är dagen här, dagen som jag har väntat på i 9 veckor, dagen jag har väntat på sedan den 8.e juni då jag senast lämnade Skellefteå. Jag flyger hem till Skellefteå imorgon och jag längtar! Sist jag flög upp var det så skönt att få komma hem, hem till mina saker, hem till mina vänner, hem till Boas… Då föll det många tårar när jag stod på Skellefteå Flygplats och skulle flyga tillbaka ner till Stockholm, det kändes så fel att lämna allt det som jag hade i Skellefteå... och min längtan till hösten blev enorm.

 

Nu har det ju hänt mycket som Ni vet, men trots det längtar jag upp till Norrland. Jag längtar efter att få träffa mina vänner i Skellefteå, som har varit ett enormt stöd för mig den här perioden, som har ställt upp för mig, lyssnat på mig och tröstat mig via telefon och internet i 6 veckor. Nu ska jag äntligen få träffa dem!

 

Förutom att träffa alla vänner så kommer jag även fira min 30-års dag i Skellefteå. Nej, den stora temafesten som jag hade planerat har blivit inställd efter allt som ha hänt. Istället blir det middag med några få vänner på torsdag och faktiskt så känns det som ett lika bra alternativ. Tror jag kommer få en riktigt trevlig 30-årsdag i Skellefteå.

 

Tyvärr blir det inte bara roligheter när jag åker upp, det finns en hel del jobbiga saker att ta tag i också, bland annat kommer första flyttlasset med mina saker lämna ”vår” lägenhet, tungt, men jag ska först och främst fokusera på det roliga nu när jag har några dagar ”semester”.

 

Jag la ju ut en önskelista för några månader sedan på bloggen, den önskelistan gäller inte längre. Då jag inte vet vart mitt hem kommer vara fr.o.m. 1 oktober så känns det onödigt att önska sig alla de sakerna. Till er som ändå har tänkt köpa något så kan jag säga att jag önskar mig ”förbrukningsvaror”. T.ex parfymer (DKNY och Victoria Secret body Mist) och produkter från Body Shop. Jag har även hittat massa kläder på Vero Moda, så ett litet presentkort där skulle vara tacksamt!

Nu ska jag packa det sista!

    Taggar:


Helt osannolika sammanträffanden...
Publicerad:

Ibland är får man uppleva sammanträffanden som inte borde vara möjliga, helt otroliga sammanträffanden. Idag var jag nog med om den mest osannolika någonsin…

 

Efter att jag hade lagt ut blogginlägget om att jag bearbetar min sorg genom att lyssna på musik, så bestämde jag mig för att inte lyssna på min ”sorge-spellista” som jag lyssnat på om och om igen. Jag kände för att lyssna på nått annat.

 

Så när jag gick till pendeltåget idag, kollade jag genom vilka album jag hade i min mobil. Jag hade ca. 30 album att välja mellan. Då jag fortfarande känner sorg valde jag att lyssna på ett album med en artist som sjunger om just krossade hjärtan och olycklig kärlek, ett album som jag älskar och har lyssnat otroligt mycket på senaste åren, men som det nu var länge sen jag hörde. Jag startade albumet som innehåller 17 spår, går till tåget och väntar på att tåget ska komma. När tåget kommer gör jag som vanligt, sätter mig på tåget och läser snabbt genom dagens Metro. Sedan tar jag fram min mobil, kollar Facebook och mailen… och det var då det mest osannolika händer.

 

Där sitter jag med musik i öronen och öppnar Facebook. Jag har fått ett meddelande, från en person som jag är bekant med, som jag egentligen inte känner särskilt väl (även fast vi har suttit och pratat många, många, många timmar senaste åren). I meddelandet skriver hon att hon vill tipsa om en låt, en låt som hjälpt henne vid jobbiga separationer. Ni anar inte hur förvånad jag blir när jag läser att hon tipsar om den artisten som jag har valt att lyssna på just idag, som just då sjunger i mina hörlurar. Jag blir förvirrad och lite rädd när jag inser att låten hon tipsar om just då, precis i det tillfället som jag läser meddelandet, är just den låten som spelas, som jag sitter och lyssnar på. Jag tänker det kan inte vara möjligt, det kan inte vara möjligt att av alla, alla världens låtar om krossade hjärtan, så kan jag inte lyssna på just den låten som en bekant till mig tipsar om just då… Men precis så var det…

 

Tänk att jag valde det albumet just idag, tänk att jag valde att läsa hennes meddelande just när låten spelades… det borde verkligen inte vara möjligt… Lite skrämmande känns det.

 

Nu undrar Ni alla – Vilken låt var det då? Det tänker jag berätta för er en annan dag!

    Taggar:


Let the Music heal your soul....
Publicerad:

Ni har säkert redan förstått hur mycket musiken har betytt för mig den här jobbiga perioden. Överallt där det har spelats musik, så känns det som om musiken och texterna har talat till mig. Jag har aldrig någonsin tidigare analyserat låttexter som jag har gjort den senaste månaden. Plötsligt har de flesta låttexter fått en innebörd...
 
Låtarna som jag har lagt ut här på min blogg är de låtar jag har lyssnat absolut mest på, låtar som beskriver hur jag känner, när det har varit för svårt att själv sätta ord på mina känslor. Och dessa låtar lyssnar jag fortfarande på om och om igen, dag efter dag, vecka efter vecka... Tror att musik är ett bra sätt att bearbeta sorg faktiskt.
 
Men fr.o.m idag ska jag sluta lägga ut andras texter. Fr.o.m idag kommer mina egna ord fylla min blogg.
    Taggar:


Säg till hans Vänner att de ska hälsa att Fönstret är öppet och dörren står på glänt, att vad som än händer är Han alltid det Finaste som hänt...
Publicerad:

 
Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling låt allt bli som förr
Låt honom veta, än finns en väg tillbaks
Låt honom veta att han är den enda du vill ha

Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta och det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling låt allt bli som förr
Låt honom veta, än finns en väg tillbaks
Låt honom veta att han är den enda du vill ha

Ropa ner i gränden, högt så han hör
Ropa att en kärlek är inget man förgör
Ropa att en kärlek aldrig kan ta slut
Ropa honom in igen och om han inte hör spring då ut

Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta och det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Ropa ner i gränden, högt så han hör
Ropa att en kärlek är inget man förgör
Ropa att en kärlek aldrig kan ta slut
Ropa honom in igen och om han inte hör
Jag säger om han inte hör spring då ut

Står han ej att finna, sök som besatt
Säg till hans vänner att de ska hälsa att
Fönstret är öppet och dörren står på glänt
Att vad som än händer är han alltid det finaste som hänt

Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta och det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Står han ej att finna, sök som besatt
Säg till hans vänner att de ska hälsa att
Fönstret är öppet och dörren står på glänt
Att vad som än händer är han alltid det finaste som hänt

Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr
Släpp in ljuset och låt allt bli som förr, låt allt bli som förr
Ropa ner i gränden, ropa högt så han hör
Ropa att en kärlek är inget man förgör
Nej det är inget man förgör
Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling låt allt bli som förr
Låt allt bli som förr
Låt allt bli som förr
Låt allt bli som förr
    Taggar:


I wish nothing but the best for you...
Publicerad:

 
I heard
That you're settled down
That you
Found a girl
And you're
Married now

I heard
That your dreams came true
I guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend, why are you so shy?
It ain't like you to hold back or hide from the lie.

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it,
I had hoped you'd see my face,
And that you'd be reminded that for me it isn't over,

Never mind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah,

You know how the time flies,
Only yesterday was the time of our lives,
We were born and raised in a summer haze,
Bound by the surprise of our glory days,

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it,
I had hoped you'd see my face,
And that you'd be reminded that for me it isn't over,

Never mind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"

Nothing compares,
No worries or cares,
Regrets and mistakes, they're memories made,
Who would have known how bittersweet this would taste?

Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"

Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead
    Taggar:


En liten bit av mig finns nog kvar hos Dig...
Publicerad:

 
Jag stog med hjärtat i min hand, men du bara gick förbi
Om du vill kapa alla band så ska jag ge dig frid
Jag ska säga att jag förstår, inte ställa några krav
Och öppna dörren när du går så du kan ge dig av
Jag vet att jag står

På egna ben på egen hand
Och du ska få se att jag kan ro i land
Jag har gått din väg steg för steg
Men du ska få se att nu går jag min väg

Jag tänker inte skriva brev inte ringa på din dörr
Det blev ju ändå som det blev ingenting är som förr
Och om jag ringer dig nån dag
Tror jag nog att du förstår
Då är det bara för att jag vill höra hur du mår
Jag vet att jag står

På egna ben på egen hand
Och du ska få se att jag kan ro i land
Jag har gått din väg steg för steg
Men du ska få se att nu går jag min väg

Jag hittar nog hem tillslut
Och finner säkert vägar ut
En liten bit av mig finns nog kvar hos dig
Jag är nog mera stark än svag
Nu går jag mot en morgondag
Det kommer att gå bra
Jag ska leva livet

På egna ben...
    Taggar:


That's How Strong My Love Is....
Publicerad:

 
 
Some people, they call me crazy
For falling in love with you
They can take me and lock me away baby
Cause there's nothin those bars can do

I will be the rising moon after the setting sun
Just to let you know you'llalways have someone
I will be the clearest day when the rain is done
So you'll always know

Through a shake of an earthquake
I will never fall
That's how strong my love is
Like a ship through the storm
We can risk it all
That's how strong my love is

I used to feel kinda lonely
Cause our world, it can be so fake
Only matters is telling you
It's me and you only
And the fortunes of love we make

I will be the water you need in the desert land
Just to let you know you'll always have my hand
I will be the woman you need to be a better man
So you'll always know

Through a shake of an earthquake
I will never fall
That's how strong my love is
Like a ship through the storm
We can risk it all
That's how strong my love is

Oh, can nothing break us down
Oh, cause we are heaven bound
Like the mountian standing tall
And moving over here to stay
Oh, can nothing get in the way

Through a shake of an earthquake
I will never fall(I will never fall)
That's how strong my love is(that's how strong my love is)
Like a ship through the storm
We can risk it all(we can risk it all)
That's how strong my love is(that love is)

Through the deepest water
I'll never let you drown
That's how strong my love is
Like the moon in the sky
That it would never come down
That's how strong my love is
That's how strong my love is
That's how strong my love is
    Taggar:


I'm gonna find another you...
Publicerad:

 
 
 
It's really over, you made your stand
You got me crying, as well as you
planned
But when my loneliness is through, I'm gonna find another
you

You take your sweaters
You take your time
You might have your
reasons but you will never have my rhymes
I'm gonna sing my way away from
blue
I'm gonna find another you

When I was your lover
No one else
would do

If I'm forced to find another, I hope she looks like you
Yeah and she's
nicer too

So go on baby
Make your little get away
My pride will
keep me company
And you just gave yours all away
Now I'm gonna dress
myself for two
Once for me and once for someone new
I'm gonna do
somethings you wouldn't let me do
Oh I'm gonna find another you
    Taggar:


Längtan efter dig sätter klorna i mig långsamt...
Publicerad:

 
Liksom tavlan på min vägg sitter du där fast
Svart, vit och grå kommer aldrig därifrån
Det är någonting som saknas
För att få komma loss
Lönlöst att försöka
Du sitter ju så hårt

Vill få dig att följa med mig ut
Tänk om allting kunde bli som det var förut
Det är inte lätt att se dig där nu
Oh jag önskar att du vore här

Längtan efter dig sätter klorna i mig långsamt
Tanken på att du är någon annanstans
I mina tankar är du mest
Solen på dig skiner
Men du tynar sakta bort

Vill få dig att följa med mig ut
Tänk om allting kunde bli som det var förut
Det är inte lätt att se dig där nu
Oh jag önskar att du vore här
Vore här....
    Taggar:


Tell Me how it feels to be The One who turns the knife inside of me...
Publicerad:

 
I'm down a one way street
With a one night stand
With a one track mind
Out in no man's land
The punishment sometimes
Don't seem to fit the crime

Yeah there's a hole in my soul
But one thing I've learned
For every love letter written
There's another one burned
So you tell me how it's gonna be this time

Is it over?
Is it over?
'Cause I'm blowin' out the flame

Take a walk outside your mind
Tell me how it feels to be
The one who turns
The knife inside of me

Take a look and you will find
There's nothing there,
Yeah I swear, I'm telling you, girl yeah 'cause

There's a Hole In My Soul
That's been killing me forever
It's a place where a garden never grows
There's a Hole In My Soul
Yeah, I should have known better
'Cause your love's like a thorn without a rose
Yeah, yeah

I'm as dry as a seven year drought
I got dust for tears
Yeah I'm all tapped out
Sometimes I feel broken and can't get fixed

I know there's been all kinds of shoes
Underneath your bed
Now I sleep with my boots on
But you're still in my head
And something tells me this time
I'm down to my last licks

'Cause if it's over
Then it's over
And it's driving me insane

Take a walk outside your mind
Tell me how it feels to be
The one who turns
The knife inside of me
Take a look and you will find
There's nothing there, girl, yeah, I swear
I'm telling you girl yeah 'cause

There's a Hole In My Soul
That's been killing me forever
It's a place where a garden never grows
There's a Hole In My Soul
Yeah, I should have known better
'Cause your love's like a thorn without a rose
Yeah, yeah

Yeah, is it over?
Yeah, it's over
And I'm blowing out the flame

Take a walk outside your mind
Tell me how it feels to be
The one who turns
The knife inside of me
Take a look and you will find
There's nothing there, girl, yeah, I swear
I'm telling you girl yeah 'cause

There's a Hole In My Soul
That's been killing me forever
It's a place where a garden never grows
There's a Hole In My Soul
Yeah, I should have known better
'Cause your love's like a thorn without a rose
Yeah, yeah

Oh, oh...
    Taggar: