Månadens Sötsak- Limecheesecake!
Publicerad:

Temat på Månadens sötsak, på bloggen Söta Saker, är frukt. Min plan har hela tiden varit att göra en Caipirinhacheesecake, men då en viktig ingrediens i den inte går att få tag på längre, så fick jag göra en liknande cheesecake. Jag har valt att göra en Limecheesecake istället, dekorerad med masa frukt.
Söta saker

Recept

4 st ägg
1 dl strösocker
1 dl råsocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 lime
20 st digestivekex
50gr smält smör



Gör så här:

Smula ner alla digestivekex och blanda med det smält smöret. Tryck ut smulorna i botten på en stor pajform. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa först äggvitorna hårt. Vispa sen grädden i en tredjeskål. Vispa sist äggulorna med allt socker pösigt. Blanda i philadelphiaosten och vaniljsockret i ägguleröran, vispa med elvisp. Rör försiktigt ner grädden samt äggvitorna i ägg-ostblandningen. Riv skalet av lime och blanda ner i smeten, pressa ner saften (använd bara 1 lime om du inte vill att det ska vara för mycket limesmak) Ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur ½ timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med färsk frukt eller bär.


Frisk och fräsch Limecheesecake med blandad frukt!

    Taggar:


Hennes Magiska Bakverk!
Publicerad:

Tårta
En tårta är en sorts stort bakverk, normalt bestående av flera lager tårtbotten med fyllning emellan. Tårtbottnen är vanligen platt och kan vara av sockerkakstyp eller maräng. Tårtan brukar dekoreras, exempelvis med vispgrädde, skivad frukt, bär, marsipan, choklad, skivad mandel eller chokladlinser. Tårtan är avsedd att delas mellan flera personer och delas upp i bitar.
(enl. wikipedia)

Det här inlägget kommer inte handla om tårtan som beskrivs ovan. Det här inlägget kommer handla om Magiska Tårtor, om konstverk som går att äta och som dessutom har godare fyllning än tårtan som beskrivs ovan.

Linda Marklund från Skellefteå i Norrland, är i mina ögon en konstnär. Hon bakar helt fantastiska tårtor! De är ingen idé att jag försöker beskriva dem... Titta på bilderna nedan så förstår Ni vad jag menar.




Bakverk eller Konstverk?

Linda gör alla blommor och tårtdekorationer av sugarpaste och gumpaste, så hela tårtan är ätbar. Jag har även hört från flera olika källor att tårtorna är sjukt goda! Jag rekommenderar alla att gå in på Lindas Facebooksida -"Mina Magiska bakverk". Där finns många fler bilder på magiska tårtor!

Så om du bor i närheten av Skellefteå, så vet du nu vart du ska köpa tårtan nästa gång det är kalas...

    Taggar:


Månadens Matutmaning- Kyckling
Publicerad:

Denna månads matutmaning på Kalasgott är "Kyckling". Mitt bidrag denna månad är "Djävulskyckling". Enkelt och galet gott!

Recept Djävulskyckling
4-5 kycklingfiléer
1 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
3 st hackade vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 st schalottenlökar, finhackade 
2 msk rosmarin eller persilja, hackad
50 gram smör, rumsvarmt
flingsalt & svartpeppar



Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt och generöst med nymalen peppar. Blanda allt med kycklingen i en plastpåse. Låt marinera i kylen i minst en timme, gärna längre. Vänd då och då.
Blanda schalottenlök och rosmarin med smöret och en nypa salt.
Ugnen på 175-200 grader. Lägg filéerna i en ugnsform och lägg på det smaksatta smöret på kycklingen och placera den i mitten av ugnen.
Stek i ugn i ca. 20 minuter (beroende på filérnas storlek) tills kycklingen är klar.
Servera ris och sallad till kycklingen.


Djävulskyckling med Rosmarin... och inte med persilja som det oftast är i. Himla gott!

    Taggar:


Varning för blodiga bilder!
Publicerad:

Sedan jag skaffade konstmaterial på mina naglar så har jag aldrig slagit av en nagel. Jag har haft någon liten spricka i nageln och jag har slagit sönder materialet ibland, men aldrig så det har känts... Alldeles nyss när jag skulle kasta in tvätten i tvättmaskinen, så hände det. Jag körde in pekfingernageln riktigt hårt i kanten. Vad tror Ni hände? Mmm, just det...
Som tur är har jag en galet hög smärtgräns, så det kändes knappt.

Jag vet att många hatar bilder av trasiga naglar och just därför väljer jag att lägga ut bilder på min blodiga nagel (hehehe, så ond är jag ibland)


Dagens Lyxproblem- en trasig nagel. Som sagt, det ser mycket värre ut än vad det är!

    Taggar:


Jag är sååå himla Bra!!!
Publicerad:

Vilken är din absolut största fobi? Vad är du så livrädd för att du börjar darra och svettas bara genom att tänka tanken...?

För min del är det att köra bil... typ... (ja, ni får tycka att jag är fånig!). Jag har haft körkort i över 10 år och har under dessa år inte kört många mil. De flesta som känner mig vet hur mycket jag hatar det och att jag verkligen kan göra allt för att slippa köra. Möjligtvis att jag kör ibland om jag har fler personer med mig i bilen.

Idag har jag kört mer bil än vad jag har gjort de senaste 3 åren! Det började redan på förmiddagen idag då jag valde att köra hem Boas mamma (3km bort). Det gick hur bra som helst och jag var konstigt nog lugn... Ikväll körde jag även fram och tillbaka till Therese i Bureå, helt själv!!! Det gick superduper bra! Så totalt har jag kört ca. 5 mil idag, helt själv! *Klappar mig själv på axeln*

Känslan efter att man har gjort något som man hatar, får än att känna sig sååå duktig, och man får lixom en aderalinkick! Precis så känner jag mig just nu, så himla bra och duktig!

Nu: försöka få bort min "hungerhicka"
    Taggar:


Bjuder på några Naglar...
Publicerad:

Det var länge sedan jag la ut bilder på naglar nu. Tyvärr har jag inte tagit så många kort på naglar de senaste veckorna, men här är några iallafall!




    Taggar:


Dagens Våffla!
Publicerad:

Ingen har väl missat att det är Våffeldagen idag. Som vanligt blev det soppmiddag med en våffla till efterrätt hos oss (Boas jobbar så jag fick äta denna middag själv).

Sylt, grädde och glass och självklart lite hackad sötmandel, det är mina favvotillbehör till en frasig våffla!

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Då var det måndag igen. Sitter nu i soffan med frossa och huvudvärk... konstigt nog så har jag haft ont i huvudet onormalt ofta den senaste veckan, jag som aldrig har huvudvärk annars... Jaja..

Helgen har varit kort. Jag jobbade ju till kl. 23.00 på fredagkväll, vilket gjorde ett en "helgdag" försvann. På lördag tog Boas och jag en shoppingrunda på stan... mmm, en shoppingrunda... och ja, jag bröt mitt shoppingförbud... Jag var i desperat behov av ett par byxor, och då menar jag desperat behov! Så jag köpte ett par byxor... Trots att jag bröt shoppingförbudet så känner jag att det kan vara det absolut bästa köp jag någonsin gjort! Så jag ångrar det inte!

På lördagkväll var Boas och jag bjudna på inflyttningsfest hos bekanta. En himla trevlig kväll med god mat och trevliga människor, i ett helt Fantastiskt hus med den vackraste utsikten över Skellefteälven!

Söndagen tillbringades i soffan, med bokföringen, alltså pappersarbete större delen av söndagen. Självklart såg vi även när Skellefte AIK vann över Linköping i hockey oxå :-) (nu när Timrå åkt ut så måste väl jag oxå Heja på SAIK)

Nu: framkalla förstoringar av bilder som jag tagit...



    Taggar:


Fredagkväll.
Publicerad:

Jag har haft en riktig "fixarvecka". Jag har haft tid över att både städa och tvätta här hemma, vilket verkligen behövdes! Men nu är fredagkvällen här och jag har precis kommit hem från ett "arbetspass" på en personalfest, jag har gjort manikyrer och lackat naglar hela kvällen. Jag känner mig helt slut i huvudet och borde egentligen sova... men jag är helt uppe i varv efter kvällens arbetpass. 

Helgen hoppas jag blir lugn, lutar dock åt att det blir inflyttningsfest hos några bekanta imorgon, vilket kommer bli himla roligt!

Nu: slappna av, varva ner, ta en huvudvärktablett och sova...

    Taggar:


Sol, vårkänslor, energi, inspiration... och shoppingförbud...
Publicerad:

De senaste 5 dagarna har jag haft en enorm lust att byta ut inredningen här hemma. Ut med allt svart, brunt och mörkt. Städa bort allt damm och putsa fönstrerna så att ljuset verkligen kommer in i lägenheten. Jag har kollat i inredningstidningar, kollat på inredning på nätet och strosat runt på IKEA och drömt om allt jag vill köpa, för att få vår lägenhet riktigt vårfräsch.

Mitt shoppingförbud sätter stopp för att få lägenheten precis som jag vill ha den. Just nu vill jag köpa nya gardiner till alla rum, byta ut alla krukor och växter i fönstrerna, köpa nya fönsterlampor, inhandla nya soffkuddar, byta ut dukar och ljuslyktor och köpa nya sängkläder... Men då jag måste hålla mig borta från shoppingen i 6 veckor till, så får jag göra det bästa av situationen.

Idag har energin flödat, trots en enorm huvudvärk. Jag har rensat i hyllor, torkat av dammiga ytor, letat fram gamla blomkrukor och ändrat lite i fönstrena. Jag har letat fram gamla vårgardiner och dukar, jag har hängt upp vårgardinerna som jag hittade i mammas gardinförråd i helgen och tagit fram mina gamla kuddfodral. Tro det eller ej, men trots att det bara är "gamla" grejer, så känns det himla vårfräscht här hemma! Det känns inte toppmodernt, men det känns ljust och fräscht! Våren är i sikte!

Nu ska jag ta tag i den tråkiga biten... städa undan allt det "mörka" som just nu ligger i en stor hög på golvet i hallen....



Tänk att det faktiskt kan bli vårfräscht även med "gammal" inredning!

Morgondagens vårprojekt blir balkongen! Längtar! :-)

    Taggar:


Nu är jag tillbaka!
Publicerad:

Jag har legat lågt med bloggandet under tiden som jag varit hemma i Fränsta. På torsdagkväll åkte Boas och jag ner till Sundsvall och Fränsta. Där har vi tillbringat helgen tillsammans med Min Familj. Vad har vi gjort då? Lekt och busat med Bella & Gabbe, tagit promenader på isen i solskenet, grillning i snön, badat på badhuset, kollat på angeltävling, shoppat på IKEA och därimellan har vi ätit och fikat... Lite bilder från helgen.


Ispromenad på Torpsjön. Klarblå himmel över Vackra Fränsta!


Gabbe åker kälke på isen och en glad Bella ute i snön


Familjen Silwer grillar och solar i Gissjö!


De söta barnen fryser lite...


Som vanligt gjorde jag allt för att Gabbe skulle lära sig säga mitt namn, men precis som sin syster så lärde han sig att säga "Bobbo" först... Att mitt namn ska vara så svårt att säga...


Bella, 4 år, blev så här sur när vi pratade om "Eric Saade". Under Melodifestivalen blundade hon när Eric sjöng och när Mamma Marie frågade henne vem som vann Melodifestivelen svarade Bella: "-HEJ DÅ, MAMMA!" (tecken på att hon är hemligt kär i Eric Saade kanske)  


Norrlandskusten, på väg hem...

    Taggar:


testar lite...
Publicerad:

Funkar detta tro? Är i fränsta och har det himla bra. Varit i Gissjö och kollat på angeltävling
    Taggar:


Helg, måndag, tisdag....
Publicerad:

Har inte haft så mycket tid över till bloggande de senaste dagarna, men nu tänker jag ta mig lite tid. Helgen som gick har varit väldigt bra. I fredags hade vi ju en mycket trevlig tjejkväll och i lördags tog Boas och jag en shoppingrunda på stan samt en långfika på Waynes.

Söndagen tillbringade vi hos Julia och Samuel. Vi firade Samuels födelsedag och frossade i chokladbollar, pitekakor, tårtor och massa annat gott! En mycket trevlig dag!

Igår måndag, var en sån där dag som jag hade gruvat mig för i flera dagar. Direkt när jag vaknade längtade jag tills dagen skulle vara sluta. Varför? Dagen började redan kl. 9.00 med ett möte på banken och direkt efter det så var det dax för ett nytt möte med min nya revisor som ska hjälpa mig med deklarationen... sedan jobbade jag hela dagen och hade tyvärr bokat in mina kunder lite för tätt, så det blev ingen lunch. Dagen slutade som tur va på bästa sätt: Middag med Therese på AllStars! Alltid lika roligt att få en pratstund med henne! Klockan 21.00 var jag äntligen hemma igen efter en lååång dag..

Idag då... Kvinnodagen och Fettisdagen. Denna dag har bestått av jobb och roliga pratstunder med mina trevliga kunder! Än så länge har jag inte ätit någon semla, men min semla står redo i kylskåpet, färdig att ätas upp!

Nu: slappa och äta semla!

    Taggar:


Nexus S.
Publicerad:

Jag har länge tänkt köpa en ny mobil... Idag gick jag in på The Phone House när jag hade lite tid över. Jag skulle endast titta på olika mobiler... Säljaren visade mig först en helt ny mobil, som de hade fått in i butiken i fredags. Självklart berättade säljaren hur himla bra denna telefon va och detta var sista exemplaret han hade kvar o.s.v.... Efter att ha velat i ca. 20 minuter, så slutade det ändå med att jag gick därifrån med just den mobilen... Gissa om jag hade ångest efteråt? Nu äger jag alltså en ny Nexus S som tydligen ska vara skiiitbra (enligt säljaren) För er som funderar hur jag kunde köpa denna när jag har shoppingförbud, så kan jag berätta att det här är min nya företagstelefon och till företaget få jag ju fortfarande handla... 

Nexus S- is the first phone to run Gingerbread, the fastest version of Android yet.

Gingerbread builds on some of the most popular Android features like multi-tasking and Wi-Fi hotspot and adds a refreshed user interface, an improved keyboard, near field communication (NFC) support, and more.
(Men visst låter det toppen!)

    Taggar:


Färgglada naglar...
Publicerad:

Jag är inte riktigt klar med mina naglar... Men nästan... Bättre bild kommer en annan dag!

Inspirationen till dessa naglar kommer från företaget Vackra Naglar. Vill man ha lite inspiration och idéer till annorlunda men galet snygga naglar så tycker jag att man ska titta in på Vackra Naglars hemsida! Nästa gång jag åker till Stockholm så kommer jag helt klart boka in en tid på den salongen!

    Taggar:


Melodifestivalen 2011!
Publicerad:

Nu är det alltså klart, startfältet för 2011 års melodifestivals-final! Jag har fårståss sett alla 4.a delfinaler och även 2.a chansen ikväll. Tro det eller ej, men jag tycker det har varit med ovanligt bra låtar detta år. Högre klass på låtarna än vad det har varit de senaste 10 åren iallfall... Men tyvärr så hamnade inte de absolut bästa låtarna i Finalen...

De senaste dagarna har jag bara lyssnat på melodifestivalslåtar på Spotify och hade jag fått bestämma så hade finalen sett helt annorlunda ut... Nedan listar jag mina favvo-låtar och de låtar som faktiskt tog sig till Finalen.

Sofies Topp 10                                                                Melodifestivalen 2011

1. Christian Walz- Like Suicide                                              1. Danny- In The Club
2. Linda pritchard- Alive                                                      2. Brolle- 7 days & 7 Nights
3. Loreen- My heart is Refusing Me                                        3. The Moniker- Oh, My God
4. Melody Club- The Hunter                                                  4. Nicke Borg- Leaving Home
5. Danny- In The Club                                                          5. SwingFly- Me & My Drum
6. Brolle- 7 Days & 7 Nights                                                  6. Sanna Nielsen- I´m In Love
7. The Moniker- Oh, My God!                                               7. The Playtones- The King
8. Nicke Borg- Leaving home                                                8. Eric Saade- Popular
9. Swingfly- Me and My Drum                                                9. Sara Varga- Spring för Livet
10. Dilba- Try Again (dock skulle den vara                             10. Linda Bentzing- E det fel på Mig  
bättre om man bytte ut artisten)


Som Ni ser, så finns min Topp 4 inte ens med i finalen... Så tyvärr blir inte Finalen så bra som den kunde bli... Tror tyvärr inte att någon av låtarna i Finalen har särskilt stor chans i Eurovision... Svenska folket borde nog sluta rösta...
    Taggar:


Färgglatt!
Publicerad:

Lördagkväll och jag sitter i soffan och fixar mina naglar... Denna gång blir det färgglada naglar!


Så här ser mitt vardagsrumsbord ut just nu! Glitter och geléer från Light Elegance!

    Taggar:


Changes...
Publicerad:

Jag vet inte om det var efter gårdagens prat med vänner, eller om det beror på något annat, som jag vaknade upp imorse och kände att det är dax för en förändring... En förändring som jag längtar lite efter...

Som Ni vet så är 2011 ett år med "avslut" för min del. Sluta äta onyttigt, sluta slappa i soffan, avsluta mina ekonomistudier o.s.v.... Anledningen till att detta år ska bli ett år med avslut är att jag vill att år 2012 blir ett nystart i Mitt Liv.

Imorse insåg jag vad jag vill göra nästa år, 2012... Det kommer bli en stor förändring, men jag måste prova... Mer tänker jag inte skriva eller berätta, förrän det är dax, om ett år (om jag fortfarande känner för att genomföra förändringen då) :-)

    Taggar:


Klädbytardag med Vänner!
Publicerad:

Tjejkväll ikväll. Äntligen, som jag har längtat... Prat, glass och skratt.... och klädbyten. Matilda kom med den kloka idéen att ha en "klädbytarkväll". Alltså, ge bort kläder, som man själv inte använder, till vänner som kanske vill ha dem... Jag slängde två sopsäckar med kläder och skor när vi flyttade i oktober och har flera kartonger med kläder i källaren, som inte används... Tyvärr, så orkade jag inte sortera mina gamla kläder i källaren denna veckan... så jag bidrog inte med några kläder....

Däremot så "fick" jag himla fina kläder av vännerna. Jag kom hem med två otroligt fina sommartunikor som jag kommer "bo" i  denna sommar, en svart stickad tröja och en väska (och en Bodylotion). Perfekt för mig, som fortfarande har shoppingförbud... 

Självklart planerade vi att ha fler klädbytardagar framöver... och då ska jag oxå skänka bort mina kläder... Även om man inte hittar några kläder som passar kan man alltid få ett gott skratt, när man provar t.ex. en mönstrad och färgglad "jacka", som inte riktigt passar sin personlighet... :-)

Nu: sova sova sova. Jag är astrött och hoppas jag kan somna utan Boas...

    Taggar:


Dagens Fundering...
Publicerad:

En fundering som jag har haft i flera, flera år.... Om man Älskar sina syskonbarn så här mycket... Hur mycket kommer man då inte Älska sina egna barn...?! 2½ månader sedan sist, men nu är det bara 1 vecka kvar, tills jag får träffa mina underbara syskonbarn igen! :-)


Älskade barn, Ni är de Finaste som finns. Saknar Er så!

    Taggar:


Nordanede Kaka
Publicerad:

Denna kaka har säkert ett annat namn oxå. Men i min mammas receptbok så heter den "NordanedeKaka". Det är en sockerkaka, med fyllning... Lite roligare variant av sockerkaka.



Mammas Nordanede Kaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i resten av ingredienserna. Grädda i ströad sockerkaksform, på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och dela den sedan mitt i tu. 

Fyllning
125 gram smält smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Koka ihop allt till fyllningen. Häll smeten på de två delarna av kakan. Lägg ihop de två delarna, så fyllningen ligger i mitten. Låt dra en stund. Serveras till en kopp kaffe!

    Taggar: