Månadens Matutmaning- Bouillabaisse
Publicerad:

Jag har aldrig tidigare gjort en fisk- och skaldjurssoppa. Men när jag läste att Månadens utmaning på Kalasgott var just Fisksoppa, så tänkte jag att det är på tiden att jag också testar att laga en Bouillabaisse. Så gårdagens söndagsmiddag blev Bouillabaisse, som Boas & jag tillagade tillsammans med Hjalle & Matilda.



Vårt recept på Bouillabaisse

1 st Gul lök
2 st Morötter
½ Fänkål
½ Röd paprika
½ Gul paprika
5 schalottenlökar
Rivet skal fr. ½ apelsin
1 burk krossade tomater
500 gram vit fisk (pangasius, sej)
100 gram skalade räkor
100 gram skalade musslor
8 dl vatten
1½ dl vitt vin
2 msk fiskfond
2 påsar saffran
timjan, salt, peppar



Gö så här: hacka och skär alla grönsaker i bitar. Fräs dem i en stor kastrull i lite matolja. Tillsätt vatten, tomat, apelsinsaft, fiskfond, saffran och vin. Koka upp och låt koka sakta i ca, 10 minuter. Skär fisken i bitar och lägg i soppan. Koka ett par minuter. Lägg i musslor och räkor sist av allt. Smaka ev. av med salt och peppar.

Servera soppan med aioli och bröd!

Bouillabaisse med ostfylld Tortanto (Leilas recept) som doppas i hemmagjord Aioli! Supergott!

    Taggar:


Dance The Night Away!
Publicerad:

I går slog Skellefteås enda nattklubb, Station 8, igen portarna för gott. Jag har inte varit där de senaste två åren och hade inte tänkt gå dit i helgen heller. Men då det verkade som om hela stan skulle dit, så tänkte jag att jag kan ju inte vara sämre. I sista sekund bestämde Therese och jag att vi skulle gå dit och dansa för en sista gång... Kvällen började hemma hos Therese kollega, Terese, på Älvsbacka och kvällen fortsatte på Station 8.as dansgolv.... Shit, vad roligt det var!!!

Det visade sig att Therese och jag hade samma inställning till nattklubbslivet: Lägg ingen tid i baren eller mingel, utan dansa, dansa, dansa, dansa tills musiken slutar spela! Therese kommentar: Sofie, det ser ju ut som du hänger här varje helg, som du dansar!

Efter några timmar på dansgolvet och galet ont i fötterna, inser jag att jag borde ha hängt på Station 8, sååå mycket oftare än vad jag har gjort. Men nu är det för sent... (Therese, så snart det öppnar en ny nattklubb i denna stad, så ringer jag Dig!)

Kvällen avslutades på Frasses...

Nu: kolla på handboll!

    Taggar:


Love Notes.
Publicerad:

    Taggar:


Veckans naglar...
Publicerad:


Fransk Manikyr med dekorationer.


Kritade Naglar med glitter och dekorationer


Rosa tippar och rosa glitter

    Taggar:


Känner inspiration...
Publicerad:

Himla sugen på att fota, för tillfället! Utomhus finns det inte mycket att fota just nu, bara blött, grått och tråkigt. Men vad fotar man egentligen inomhus?! Jag har några idéer och planer... så det kommer nog bli ganska mycket fotande i helgen... :-)

Nu: ladda batteriet till kameran (och kolla på spännande handboll!)

    Taggar:


Jag önskade...
Publicerad:

...att lägenheten skulle vara nystädat när jag kom hem från jobbet idag, att det skulle vara nydiskat och att middagen skulle stå färdig på bordet... Men jag kom hem till en stökig lägenhet, full med disk och utan inspiration till matlagning... Nu är den stora frågan, ska jag göra ett ryck eller bara slappa i soffan hela kvällen?!

    Taggar:


Music is My Life.
Publicerad:


    Taggar:


Vad är det för dag idag??
Publicerad:

Kylskåpet säger allt!


Den 24 januari                                                            Den 25 januari

    Taggar:


4 Seasons Of Loneliness...
Publicerad:

    Taggar:


Bloggtorka...
Publicerad:

Måndag, och jag har absolut ingenting att skriva... Dagen började med en simtur. Normalt simmar jag 20 minuter men har ingen aning om hur långt jag simmar. Denna gång tog jag tid, hur lång tid det tar för mig att simma 1000m. 23 minuter tog det att simma 40 längder, så fr.o.m idag så ska jag alltid simma 23 minuter! :-)

Jag har en ganska lugn vecka på jobbet denna veckan, så jag ska försöka göra om mina naglar igen...

Imorgon så blir det bokföring och betalning av fakturor hela dagen, förutom på kvällen då jag ska jobba lite...

Nu: ja.. den som visste... 

    Taggar:


Tack & God Natt!
Publicerad:

Lördag... har haft en skön dag. Den började dock i panik. Klockan 5.10 vaknade jag och insåg att Boas inte hade kommit hem från jobbet än och han kommer ALLTID hem innan 3.30. Så i paniken ringde jag honom... men det visade sig att han bara jobbade över, då de behövde städhjälp på Allstar. Jag sov vidare och vaknade kl.11.40 :-)

Började dagen med att ta en långpromenad med Therese, runt broarna. Himla trevligt! Senare på kvällen var vi och såg "Love & other drugs" på bio.

Ikväll har jag slappat i soffan... Nu ska jag gå och läsa lite i en fotobok som jag lånade i biblan, innan det är dax att sova...

Tack & God Natt!

Förresten... jag har problem med min jobbmobil. Inkommande SMS får jag låååångt efter att de skickades och inkommande samtal kopplas direkt till mobilsvar. Så om Ni vill ha tag i mig, vänner, nära och kära, ring isåfall på mitt privata nummer!

    Taggar:


Ser nu med andra ögon!
Publicerad:

I tisdags fick jag hem mina nya glasögon! Det var med stor spänning som jag provade dem. Jag är alltid så orolig att jag gjorde "fel" på synundersökningen och att glasen i de nya glasögonen inte passar mitt synfel. Men, det gick bra även denna gång. Jag ser faktiskt bättre i mina nya glasögon än i mina gamla (vilket inte är så konstigt då de sa på synundersökningen att min syn har blivit något sämre)

Jag trivs himla himla bra i mina nya glasögon, men trots det, så kommer jag köpa fler glasögon inom kort... Varför? Det är ju såå himla billigt och bekvämt!

Nu tänker jag marknadsföra Favoptic.com, en glasögonsida, som jag är supernöjd med! Man kan lätt beställa hem provbågar, med väldigt snabb leverenstid! Man får prova dem i lugn och ro och när man har bestämt sig så gör man bara en beställning på deras hemsida (de måste dock ha receptet), efter ett par dagar kommer de nya glasögonen i ett paket med posten! Det bästa av allt är priset. Jag betalde endast 519kr för mina nya!!! 519kr för glas, båge, frakt och allt. Det är billigt de´!

Eftersom jag "sparade" minst 1000kr (jämfört med att köpa dem i butik), så känner jag att jag har all rätt att köpa fler! Jag har redan bestämt att jag ska köpa ett par solglasögon med styrka från Favoptic.com i vår! 

    Taggar:


Ibland blir det godare om man fuskar lite...
Publicerad:

De flesta som känner mig vet att jag inte gillar äppelpaj och äppelkakor. Om det någon gång serveras äppelpaj till efterrätt så brukar jag bara ta en liten bit eller hoppa över efterrätten helt och hållet. Och jag har aldrig någonsin gjort en äppelpaj själv (förståss)! Jag vet egentligen inte vad det är som jag inte gillar, troligtvis är det kombinationen äppel/kanel.

Men... innan jul serverades det äppelpaj till efterrätt på en familjemiddag med Boas familj. Med stor tveksamhet tog jag en liten bit och dränkte biten i grädde/glass. Efter första tuggan var min första tanke "-skynda dig att äta upp, Sofie, så att du hinner hämta mer innan alla andra äter upp den!" Det var, helt klart, den godaste äppelpaj jag någonsin ätit och jag har sedan dess längtat efter att få äta den igen...

Receptet på denna galet goda äppelpaj, är så enkelt, nästan för enkelt... Så enkelt att man egentligen inte borde få kalla det för recept...


1. Skär äpplen i bitar eller skivor och lägg dem i en pajform. 2. Köp ett paket Citronkaka-mix och blanda smeten enligt förpackningen. 3. Häll smeten över äppelbitarna (all smet behövs egentligen inte). 4. Ställ in äppelpajen i ugnen på 175 grader i ca. 25 minuter (känn så att äpplena är mjuka och smeten hyfsat fast)

Låt svalna något och servera med vaniljvisp eller glass!


Enkelt och gott!

    Taggar:


Takida- Lika bra nu som då...
Publicerad:

Jag köpte min första Takida-skiva redan för 11 år sedan. Den skivan såldes av bandet själva till oss som gick på Bobergsskolan i Ånge. Deras album "old" bestod av fem låtar, och jag lyssnade på den om och om igen... Sedan dess har Takida släppt många otroligt bra album och låtar. Min favoritlåt är dock fortfarande den tragiska låten "Poisoned". Värd att lyssnas på!

    Taggar:


1000kr...
Publicerad:

borde räcka... för att jag ska kunna köpa det mesta som jag vill ha på Indiska. Var in där och utsatte mig för frestelsen. Hittade några olika snygga vårgardiner, ljuslyktor, dukar och kakfat... Så just nu så önskar jag mig alltså ett P-kort från Indiska i...i...i. hmmm... i....januaripresent :-)

    Taggar:


Onsdag.
Publicerad:

Dagen började med sovmorgon (igen). Hade tänkt sitta med bokföringen på förmiddagen, men kom inte så långt med den... Vid lunch mötte jag upp Alexandra och lilla Ingrid på Waynes. Prat, fika och bäbismys är alltid lika trevligt (särskilt med Alexandra och Ingrid)!

På hemvägen passade jag även på att gå in på biblioteket, vilket inte händer ofta! 5 böcker lånades om ekonomistyrning och om fotografering, så nu har jag både rolig och mindre rolig läsning framför mig.

Onsdagkvällen kommer avslutas med ett Yogapass. Gruvar mig dock lite för det. Efter förra veckans Yoga, hade jag ont i kroppen i 3 dagar... Hoppas det inte blir lika jobbigt ikväll.

Nu: jaha, ja... jag måste väl göra lite bokföring då....
    Taggar:


Jobbigt läge...
Publicerad:

Fick precis mail från både Ellos och Haléns att de har 70% REA, på stora delar av deras sortiment. Ahhhh, vad ska jag ta mig till?! Panik! Jag vill handla!!
    Taggar:


Köp köp!
Publicerad:

I julklapp fick jag bl.a. en bodylotion och en duschgel. Dessa doftar helt galet gott och rekommenderas varmt till alla er som älskar fruktiga dofter! De kommer från Apoliva (apoteket) och jag kommer helt klart att fortsätta köpa dem!


"En dröm av solmogna frukter & passion!"

    Taggar:


Händer inte så mycket...
Publicerad:

Tisdag och jag jobbar eftermiddag, som vanligt. Nyss hemkommen från en härlig simtur på Edda och ska snart käka lunch. Har egentligen inget spännande att berätta, så det fick bli ett kort inlägg idag... 
    Taggar:


Längtar...
Publicerad:

    Taggar:


Svårt att stå emot...
Publicerad:

Jaha, då var dagen som jag har gruvat mig lite för här... Alla julsaker är bortplockade och det är egentligen dax att plocka fram vårinredningen... men jag vill inte plocka fram den gamla vårinredningen, jag vill självklart köpa nya gardiner, nya soffkuddar, nya växter och krukor och nya ljuslyktor (som jag gör varje vår!)

Ända sedan vi flyttade in i lägenhten i november, så har jag velat köpa lite ny inredning. Men då julen var på ingående just då, så kändes det lite onödigt... och det är inte så lätt att veta vad man vill ha för vårinredning, redan i november. Så just då blev det inget shoppande...

Anledningen till att jag har gruvat mig för denna dag är förståss för att jag visste att jag skulle bli otroligt shoppingsugen just nu... och som Ni vet så har jag shoppingförbud till 1.a maj. Inte blir det lättare att stå emot shoppingförbudet när jag har hittat ett par gardiner på Indiska som jag vill ha och det är 20% rabatt på alla gardiner på Indiska... Men jag SKA klara att stå emot shoppingsuget! Det är ju inte så att jag inte äger några gardiner redan... (äger nog fler än de allra flesta...)

Vet Ni hur jobbigt det var att plocka fram de gamla gardinerna och de gamla ljuslyktorna idag?! Jag fick ont i magen när de mörkbruna höstgardinerna sattes upp i vardagsrummet... och i köket hänger det fortfarande inga gardiner, för jag vet inte vilka gamla, tråkiga gardiner jag ska sätta upp...

Nu börjar jag verkligen tycka det är jobbigt att inte shoppa. I fredags när jag gick genom stan så såg jag att de hade superrea på Ur&Penn. Vet Ni hur svårt det var att Inte köpa några nya örhängen (jag är beroende av örhängen, jag lämnar aldrig hemmet utan stora ringar i öronen, ju större dessto bättre!)

För er som aldrig har haft shoppingförbud, så kan jag berätta att det är precis lika svårt som att banta (gissar att de flesta av mina läsare vet hur svårt det är) Jag har iallafall turen att jag får shoppa till mitt företag... :-)

Nu: längta till 1.a maj!

    Taggar:


Månadens Sötsak- Tobleronecheesecake!
Publicerad:

Jag ramlade in på bloggen Söta Saker och läste om olika bakutamningar som presenteras varje månad. Nu i januari är bakutmaningen Efterrätter. Självklart vill jag ge mitt bidrag till Månadens Sötsak. Jag har länge funderat på att göra en cheesecakevariant av Tobleroneglassen, som jag gjorde i somras. Och så fick det bli! Det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak! 

Söta saker
Tobleronecheesecake

125gr toblerone
2 äggulor
½ dl strösocker
150 gr philadelphiaost
2½ dl grädde
50 gr mörk choklad
ca. 5 st digistivkex
ca. 5 st oreoskakor
50 gr smör


Smält smöret och Smula sönder digistivkexen och oreoskakorna. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna.

Smält tobleronen i vattenbad. Vispa ihop philadelphiaost, socker och äggulan. Vispa grädden riktigt hårt. Blanda ihop grädden med äggulesmeten, rör försiktigt. Rör ner lite av gräddsmeten i tobleronen. Vispa till det är en slät smet, blanda sedan i resten av grädd/äggsmeten. Riv den mörka chokladen på grövsta och rör ner i smeten. Tryck ut kexsmulorna i  stora muffinsformar (ca. 6 stora formar) eller i en form med avtagbar kant. Häll över glasscheesecakesmeten och låt sedan stå i frysen i minst 5 timmar (gärna längre)

Servera med massa bär och ev. en klick grädde!

    Taggar:


Så himla bra!
Publicerad:

En himla bra version av Pinks låt. Lyssnar på den dagligen...

    Taggar:


Bakningstorka!
Publicerad:

Jag vet att det var länge sedan jag bakade och la ut något recept. Det finns några olika orsaker till det. Det beror bl.a på att jag bakade så himla mycket i december. Jag har behövt ett litet bakbreak. Men framför allt beror det på att jag undviker onyttiga saker och baka sötsaker, när man inte får äta det... Ja, ni förstår nog...

Men till helgen så har jag planer för en efterrätt! En egen hittepåefterrätt innehållande bl.a toblerone. Tror den kommer att bli superdupergod! Recept och bilder kommer efter helgen!

Nu: leta en diskmaskin på blocket...

    Taggar:


Citat.
Publicerad:

Boas Sjunger: *jaaag vill ha gooodis eller kaaakooor, men helst av allt vill jag ha en seeemla.... Jaag vill ha gooodis....!!*

(Tror att Boas oxå tycker att det är jobbigt att leva utan sötsaker på veckorna)
    Taggar:


Året har börjat bra!
Publicerad:

Jag skrev ju om några nyårsförändringar som jag skulle genomföra. Förändringen har hittils gått bra! Vi äter alla måltider i köket, jag har slutat äta kakor och godis på veckorna och den senaste veckan så har jag varit på Eddahallen och simmat hela 5 gånger! *klapp på axeln*

Nu: vänta på dagen sista kund som kommer om en timme... (har jobbat snabbt idag)
    Taggar:


Måndag 10/1 -11
Publicerad:

Jag har haft världens skönaste helg! Har varit ledig sedan i onsdags och haft tid att vila upp mig. Det behövdes verkligen! I fredags var det en lugn dag. Vi fick besök av Hjalle och Matilda och vi spelade sällskapsspel. Just nu är jag inne i en period då jag vill spela spel heeela tiden. Så det blev en mycket trevlig kväll, trots att jag var den enda som inte fick vinna en enda gång!

I lördags var jag hos Therese hela kvällen. Det serverades god middag, slapp i soffan med en tjejfilm och varsinna godispåsar! Precis en sån lördagkväll som jag har längtat efter heeela hösten! Det var på tiden!

Idag, måndag 10/1, min pappas födelsedag (Grattis igen Bästa Pappa!) så är jag tillbaka till vardagen igen. Jag har jobbat idag och det kändes bra nu när jag är utvilad!

Vintern/våren kommer att bli lååång. Jag har inga planer, inget att se fram emot. Så just nu sitter jag och funderar på vad jag ska planera in så att vintern går fortare. Ett Fränstabesök har jag tänkt göra. Ett Stockholmsbesök hoppas jag oxå att jag kan göra och däremellan hoppas jag på att det blir en hel del middagar med vänner! Just nu funderar jag på om vi ska försöka ha en "sushikväll" snart...

För att överleva vintern så behöver jag verkligen ha saker att se fram emot! :-)

Nu: Halv 8 hos mig, på Tv4!

    Taggar:


Vinternaglar!
Publicerad:

Igår gjorde jag om mina naglar igen. Denna gång blev det vintriga frostnaglar! Vit och ljusblå krita användes samt glitter och några dekorationer.


    Taggar:


Lugna fredan´...
Publicerad:

Denna fredag har känts som söndag. Började dagen med att simma på Edda (3.e gången denna vecka. *duktig*) Annars har jag suttit i soffan mest hela dagen. Har bl.a. skickat in mina foton för framkallning. Hoppas verkligen de bli bra att rama in och göra tavlor av.

Nu: vänta och se vad denna fredagkväll bjuder på!

    Taggar:


Trettondagen!
Publicerad:

Igår blev det några timmars bokföring och så blev det även idag. Men nu känner jag att jag börjar få koll på alla papper, kvitton och siffror, så jag ska ta en lite paus från det just nu. Gör de sista justeringarna på lördag då Boas ändå jobbar... (Tack, för peppkommentarerna!)

Idag är en riktigt slö och slapp dag hos Familjen Silwer/Strandgren. Boas är typ sjuk, haft lite feber, förkyld och hostar, så han ligger i soffan och tittar på film. Själv så har jag suttit vid datorn hela dagen, först med bokföringen och nu på eftermiddagen med photoshop... När PS väl fungerar så måste jag ju lixom passa på... så det lär bli en hel del photoshopande i helgen. Ska försöka fixa, så jag kan framkalla bilder och göra tavlor av dem... jag har även skaffat en digital fotoram till jobbet och då vill jag lägga in lite text på de bilderna... Så de blir många datortimmar denna helg!

Men nu är jag lite less... måste ta en paus. Får ta och skaka liv i Boas och åka och handla lite, så vi kommer ut lite denna Trettondagen...

    Taggar:


Beautiful Sis...
Publicerad:





    Taggar:


Tyck lite synd om mig...
Publicerad:

Nu ska jag sätta i gång med bokslutet för år 2010. Alla papper, kvitton, pärmar och miniräknare är framtagna. Jag har flera, flera timmars bokföringsjobb framför mig. Innan helgen är slut kommer jag att ha fått fram en siffra på hur bra mitt företag ha gått iår och hur skatteskuld jag har... men än är det långt kvar innan de siffrorna visar sig... Så, alla läsare, nu vet Ni vad jag kommer ha för mig denna trettondagshelg... Önska mig lycka till... och tyck liiite synd om mig oxå... Nu sätter jag igång... debet, kredit, resultaträkning, balansräkning, utgående balans och ingående balans....Suck... 

    Taggar:


Glasögonproblemet...
Publicerad:

För några veckor sedan så la jag ut bilder på mig själv med olika glasögon... Tanken var att jag skulle köpa någon av de paren... Men så blev det inte, då jag inte kunde bestämma mig... Sedan dess har jag prövat 12 olika modeller... Idag fick jag hem 6 nya par. Och ett par kändes helt perfekt! De är inte särskilt speciella men de var otroligt sköna och jag kände direkt att dessa ska jag ha. Så det får bli dessa svarta bågar! :-)


Bild fr. www.favoptic.se

 

    Taggar:


Den perfekta vardagen!
Publicerad:

Idag har jag haft en perfekt vardag! Och det var lääänge sedan jag hade det.

6.50 Vaknade
7.30 Gick till jobbet
8.00 Gjorde naglar på 2 kunder
11.30 Gick hem och år lunch
12.30 Gjorde naglar på 2 kunder
16.30 lämnade jobbet och gick direkt till simhallen
16.55 simmade i 20 minuter
17.30 Hemma
18.00 Lagade middag och åt vid middagsbordet
18.30 Diskade undan allt och fixade lite med företagskvitton

Nu är klockan 19.00 och jag känner att jag kan sätta mig i soffan med gott samvete.

Köpte ett 3-månaders simkort idag (och ett par simglasögon). Jag ska försöka att gå och simma 20 minuter varje dag, efter jobbet. Tror min rygg och nacke mår bra av det.

Nu: kolla nätet!
    Taggar:


The Slanket
Publicerad:

Hur fiffig är inte denna fleecefilt? Perfekt att ha i vinter när man ligger och fryser i soffan...
'


Bilden är kommer från www.theslanket.se

Himla synd att jag har köpstopp... Så för mig blir det ingen Slanket, denna vinter!

    Taggar:


...
Publicerad:

Har inget att skriva, har inget att säga, har inget att göra, så jag lägger ut några bilder från Julhelgen...


Vinterbild, som togs från bussen på resan mot Fränsta!


Jag, pappa och Isabella åker skridskor på Juldagen!


Jag och Bella är stabila på skridskorna!


Gabbe går ofta runt med Tiger hängande i munnen

    Taggar:


Mitt 2011!
Publicerad:

Nytt år betyder ofta förändringar. De flesta bestämmer att det är dax för någon förändring i Livet. Jag bestämde mig för länge sedan att Mitt 2011 ska bestå av Avslut. Det här ska bli ett år då jag slutar och avslutar saker och ting, så när jag går in i nästa år, 2012, så är alla dåliga vanor borta och jag är redo för ett nytt år!

Saker som jag ska avsluta/sluta under 2011!

- Avsluta mina ekonomistudier. Jag ligger efter med en endaste liten tenta, när den är gjort så kan jag ta min ekonomiexamen.

- Avsluta mina krediter och smålån. Jag har inte många krediter (typ Ellos bara), men planen är att jag ska ha betalat av dem innan sommaren.

- Sluta shoppa. Jag har satt köpstopp för mig själv t.o.m. 1 maj. Så inga kläder eller inredning ska shoppas, varken på nätet eller i butik. Jag har ju faktiskt redan allt jag behöver! Däremot får jag shoppa till mitt företag (t.ex en ny mobil)

- Sluta förstöra min kropp! Jag har ont i varenda kroppsdel, jag orkar inte hålla upp rygg och nacke och jag sitter på en stol och i soffan totalt 14 timmar om dygnet. Simmning och Yoga ska hjälpa mig att bygga upp rygg, nacke och axlar.

- Sluta stoppa i mig sånt som förstör min mage. Jag lever med dagliga magsmärtor och har haft det i 15 år. När jag äter bra mat så får jag iallafall mindre ont i magen. Så sluta ät sånt som får mig att vilja gråta av smärta!

- Sluta äta middag i soffan! Boas och jag äter alltid middag i soffan framför TV.n! Fr. o.m idag är det slut med det. Jag ska äta min middag vid köksbordet i fortsättningen.

Det är alltså mina planer för 2011! Jag har även en till plan, som dock inte handlar om avslut. Jag ska kolla upp vad det finns för möjligheter att börja sjunga i kör igen. Under hela min skoltid, 12 år, så sjöng jag i kör. Jag skulle verkligen vilja ta upp körsången igen! Hoppas jag hittar någon amatörkör här i Skellefteå!

Nu: ja... sitta och vänta på att Boas slutar jobba kl. 4.00...

    Taggar:


Mera Jul & Nyårsnaglar!
Publicerad:


    Taggar:


Inlägg nr. 1, den 1/1 -11.
Publicerad:

Gott Nytt År!

Igår var det alltså Nyårsafton. En helt perfekt Nyårsafton. Dagen började med en härlig brunch med goda vänner. Vi åt gott och skålade i champagne (tog tyvärr ingen bild från brunchen). Nyårsbrunch är en otroligt trevlig idé, som jag rekommenderar!

Kvällen blev otroligt lugn och skön! För första gången på nästan 4 månader, så kunde Boas och jag äta 3-rätters middag tillsammans, hemma i soffan, en fredagkväll. Vi tittade på "The Twilight Saga" hela kvällen och åt god mat. På 12-slaget gick vi ut på balkongen och kollade på fyrverkerier och skålade in 2011! Kvällen avslutades med en otroligt spännande hockeymatch! Trots att vi bara slappade i soffan hela kvällen så hade jag förståss på mig min nya nyårsklänning. Det är faktiskt ganska trevligt att slappa i festblåsor :-)


På Vår Nyårsmeny stod Ugnsgratinerad päron med chevréost, nötter och honung och till huvudrätt blev det oxfile´med kantarellsås och fyllda potatisskal.


Till efterrätt serverades en enkel chokladmousse med hallon och grädde!

    Taggar: