Bounty Cupcakes!
Publicerad:

Jag har ätit många cupcakes i mitt liv, men dessa Bounty cupcakes kanske är de absolut godaste jag någonsin ätit! Receptet kommer från Leila.



Leilas Bounty Cupcakes

Cupcakes
 1 dl kokosflingor
 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger

Glaze
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Kokos till garnering

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.

Glaze: Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Spritsa glazen över cupcakesen. Garnera med kokos.

    Taggar:


   Jenny Andersson,

ja visst är dom kanongoda.

Jag har också testat dom. Det blir absolut fler ggr.


2011-02-07 / 13:26:54
Blogg:





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: