Vad skulle du göra för lite Pepparkakskrydda?
Publicerad:

Ibland funderar jag på om jag är helt galen.... Jag var fast besluten om att baka pepparkaksmuffins ikväll, men för att göra det behövde jag pepparkakskryddor, alltså en färdig kryddblandning av nejlika, ingefära och kanel. Efter en 10-timmars arbetsdag bestämde jag mig för att gå till Konsum och köpa det. Klok som jag var så ringde jag till Konsum på Erikslid först, för stt höra om det fanns. Glädjande nog hade de det! Så efter jobbet, kl 19.30 valde jag att ta en promenad till Konsum. Ni som har befunnit er i Skellefteå idag vet att det har varit riktigt, riktigt oväder här. Storm, snökaos och -13 grader. Men vad göra man inte för att få sin pepparkakskrydda... Så iklädd en kort kjol, strumpbyxor och lågskor (samt jacka och mössa) började jag promenaden till Konsum. Jag ångrade mig efter 10 meter i snöoväder, oskottade vägar och rejäl motvind! Men då jag var fast besluten om att baka ikväll så kämpade jag mig fram... eftersom det var en enorm motvind, ochj ag knappt kunde andas och fick alla snö i ansiktet, valde jag även att gå baklänges hela vägen till Konsum. Så om Ni såg någon på Norrböle ikväll iklädd kortkjol och lågskor,  med igenimmade glasögon och med mascaran rinnande ner för kinderna, och som dessutom gick baklänges, så var det bara jag som skulle köpa pepparkakskrydda på Konsum!

Nu är jag hemma, genomblöt, iskall och helt slut... Tror Ni det blir några pepparkaksmuffins ikväll? Alldrig i Livet! Ikväll blir det glögg, köpta lussekatter, tända ljus och mys i en filt framför Tv.n. Bakningen spara jag till imorgon!


Ska tillägga att jag redan hade nejlika, ingefära och kanel hemma, men inte i en färdig blandning och Livet blir ju lättare med saker som redan är färdigblandade...eller??

    Taggar:


Fudgekaka med saltlakrits!
Publicerad:

Nu kommer äntligen receptet på kakan som jag bakade till reportaget i Norran för två månader sedan! Receptet på Fudgekakan kommer från kokboken "Kokbok för Kära" Den här Fudgekakan har jag bakat till ett bröllop, en barnvälsignelse och en 40-års fest. Så är det någon kaka som man kan kalla för en typisk "Sofiekaka" så är det denna.


Fudgekaka, här utan lakrits, till Gabbes barnvälsignelse i mars 2009!

Fudgekakor i långpanna,

28 st

300 g smör
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
6 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Glasyr
3 dl grädde
3 dl socker
3 msk sirap
150 g blockchoklad
150 g smör (sist!)

saltlakritsflakes
Ploppsaltlakrits ca 150gr (beroende på hur mycket lakritssmak man vill ha)


Smält smöret. Rör först ner socker och ägg, sedan övriga ingredienser. Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna. Strö saltlakritsflakes över hela kakan. Grädda i 175 grader i 15-20 min. Ta ut kakan och lägg på önskad mängd av ploppsaltlakritsbitar, låt smälta och bred sedan ut med en slickepott över hela kakan.

Glasyren: Koka allt utom smör i 20-25 min tills det tjocknar. Blanda i smör och bred såsen över den kalla kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor. Servera gärna med lite glass eller grädde.


En liten bit blev kvar till mig efter att Norran hade gjort reportaget. Här med saltlakrits i!
För Er som inte gillar saltlakrits så kan det uteslutas. Kakan blir galet god ändå!

 

    Taggar:


Cherry On Top Award!
Publicerad:

För flera veckor sedan fick jag en Award av Julia och jag har inte ens sagt Tack eller följt "reglerna". Så nu tänker jag ta mig tid till att göra det. Tack kära Julia för den fina Awarden! Jag blev lika överraskad som glad! Vill Ni ta del av Julias liv, som just nu består av glädjeämnen och en spännande framtid, så tycker jag att Ni ska kika in på hennes blogg här.



Regler

1.Tacka den du mottagit priset ifrån
2. kopiera prismärket till din blogg 
3. Berätta vilka tre favoritförfattare
du har och nämn en favvo-bok per
författare.
4. Skicka vidare till fem eminenta 
bloggare som du tycker förtjänar den.

Nu tänker jag dock vara lite tråkig... Då jag inte är någon bokläsare (läser endast kokböcker) så har jag ingen koll på författare, därför hoppar jag över nr. 3. Jag väljer även att hoppa över punkt 4 då de bloggar jag läser absolut mest redan har fått denna award och för att jag redan har belönat mina andra favoritbloggar med en annan typ av Award. Men punkt 1 och 2 följer jag förståss, då det alltid är lika roligt att bli belönad med en Award! Tack igen, Julia!



    Taggar:


Paus...
Publicerad:

Har tagit en paus i bokförandet och passade på att gå in på Halens hemsida... Det slutade med att att jag beställde 11 stycken toppar/ tunikor/ klänningar för under 1000 kr. Det kallar jag superrea! Nu hoppas jag att alla är lika snygga i verkligheten och att allt passar! *nöjd* :-)

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Jag har haft en mycket trevlig helg. I fredags hade jag, Therese, Malin och Lisa tjejkväll. En himla rolig kväll hos Malin med god mat, vin och mycket skratt. Jag var inte hemma förrän 2.30 och det är sent för att vara mig. I lördags var Boas och jag barnvakt åt Joel, 1½ år. Det var himla enkelt då det söta barnet sov nästan hela tiden. Och igår, söndag, besökte vi Boas mor och Peter. Där serverades en god (men annorlunda) lunch och jag fick lite tallris till mina krukor. Senare på kvällen var vi och såg Harry Potter på bio. Jag är inget stort HP-fan, men tyckte filmen var helt okej ändå...

I övrigt så har jag sovit bort helgen... För första gången på flera år så har jag sovit på dagtid. I fredags sov jag bort en timme efter jobbet och på lördagen sov jag t.o.m två gånger samma dag. Ovanligt för att vara jag, men himla skönt!


Lisa, Malin och en frusen Therese, på väg hem...

Nu: söka recept på julgodis!

    Taggar:


Ikväll gick äntligen Startskottet!
Publicerad:

Klockan 21.30 ikväll var äntligen det dax, då började mitt advents- och julpyntande av lägenheten. Hur mycket man väljer att pynta sitt hem inför julen är tydligen väldigt olika. Vissa tycker det räcker med en liten adventsstjärna i ett fönster och andra klär både insidan och utsidan av hemmet med ljuslyktor, granar, tomtar och ljusslingor. Om man skulle göra en skala för julpyntande, där 1 är en person som inte pyntar något och 10 är en person som klär hemmet med ljusslingor (typ Ett päron till Farsa firar Jul), då tror jag att jag skulle hamna på 8,5 på den skalan. Jag är, och har alltid varit ganska extrem när det kommer till julpyntande. För mig räcker det inte med att byta gardiner, sätta upp en gran och adventsljusstakar. Nej, nej, nej, det blir mer än så, mycket mer än så. Men samtidigt får det inte bli för mycket heller, så det känns rörigt, en svår balansgång det där, när man är en julmänniska som jag!

Ikväll började jag med att julinreda alla fönster, totalt 3 st fönster och det tog hela tre timmar. Gardiner byttes, julstjärnor sattes upp, ljuslyktor byttes ut, istappar sattes upp och glittergirlanger lades in mellan fönsterglasen. Det är himla viktigt att fönsterna ser trevliga ut både från insidan och utsidan!

Nu tar jag en sovpaus. Imorgon fortsätter mitt adventsfix, med att byta ut alla ljuslyktor och dukar, byta ut tavlorna, byta kuddfodral på alla soffkuddar, ta in tallris och klä in dörröppningar med ljusslingor. Och självklart packa undan allt som inte känns juligt, t.ex akvariet... Klä granen väntar jag med till nästa vecka! Bilderna kommer när allt är klart!


Det råder total kaos när jag fixar inför advent, men juligt blir det!

    Taggar:


Dagens stora fundering!
Publicerad:

"Tiden är den mest rättvist fördelade resursen.
Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn"

Varje gång jag hör någon säga: -Min tid räcker inte till eller -jag skulle behöva mer tid, så tänker jag på ovanstående citat. Tänk att vi alla har precis lika många timmar på ett dygn, varken mer eller mindre, som var och en får göra precis vad dom vill med. Trots att varje människa själv får välja vad de ska göra med sin tid, så finns det personer som ständigt klagar på att "de har för lite tid" (de har faktiskt precis lika mycket tid som alla jordens männsikor). Det måste väl betyda att dessa människor, som klagar, är väldigt dåliga på att planera, planera den tiden de har.

(Läs inte inlägget nedan som ett klagande, läs det som en fundering...)


Just nu är jag inne i en period, då jag klagar över att jag har för lite tid (hatar verkligen mig själv för att jag gör det). Jag känner att jag inte ens hinner hälften av allt jag skulle vilja göra. Jag frågar mig själv hur det är möjligt?! Jag bor i en liten hyreslägenhet och har inga barn (så på hem och barn lägger jag ingen tid), däremot har jag ett heltidsjobb (som de flesta andra här i Sverige). Jag har en känsla av att jag och Boas jobbar ungefär lika mycket som de flesta andra vanliga männsikor. Jag lämnar oftast hemmet 7.40 och kommer hem vid 18.00 och sen jobbar jag med pappersarbete, varubeställningar till typ 19.00 (gissar att så ser en arbetsdag ut för väldigt många) och när jag kommer hem så har min sambo Boas precis åkt till jobbet då han ofta jobbar mellan 17.00 till 01.00 (vanligt 8-timmars pass). Trots att jag har lika mycket tid på ett dygn som alla andra och jag har ett heltidsjobb, som de flesta andra så känner jag att jag inte hinner någonting och min vardag går inte riktigt ihop!

Min stora fundering är:
Alla Ni som är heltidsarbetare, bor i villa och har ett eller flera barn, HUR LYCKAS NI FÅ TIDEN ATT RÄCKA TILL???
Jag funderar dagligen på detta och jag beundrar alla er som lyckas få ihop er vardag! Att många av er även hinner ha ett socialt liv, hinner träna, hinner sitta vid FB, hinner blogga, hinner laga mat.... det är för mig en gåta! Men jag beundrar er verkligen och jag känner att jag skulle behöva gå en tidsplaneringskurs hos Er!
Själv så passar jag på att baka, blogga och måla om möbler efter kl. 22.00 på kvällarna, för då har jag hunnit stökat undan jobbet, maten och disken... Och som sagt, jag har inte ens hus och barn att ta hand om!

En sak är då säker, Boas och jag, vi ledsnar inte på varandra. Igår, onsdag, så pussade vi varandra God natt och konstaterade samtidigt att nästa gång vi ses blir på lördag vid lunch! *Tackar gudarna att vi inte har köpt hus och skaffat barn än!*

Nu: stöka undan i köket

    Taggar:


Totalt Misslyckande- men glad ändå!
Publicerad:

Jag har haft en fantastisk kväll i min ensamhet. Bestämde när jag kom hem från jobbet att jag ska ta en lugn och skön helkväll i köket, tända ljus överallt, lyssna på härlig julmusik, dricka glögg och baka årets första Lusselängder. Tänkte- jag ska abslut inte stressa med något, för då kommer nått gå fel...

Men trots att jag hade det lugnt och skönt och inte stressade så gick det mesta fel. Jo, ibland misslyckas jag faktiskt med bakning jag med....

Kvällens misslyckanden i punktordning:

* Råkar tömma i ½ liter mer mjöl i degen än vad det egentligen ska vara.... Tänker positivt och jämnar ut det med att hä i mer smör. Degen blir perfekt och jag tänker att det här kommer blir supergoda lusselängder!

* Jag gräddar första plåten, i 5 minuter, som det står i lussekattsreceptet och gräddar även andra plåten i 5 minuter. När de är "klara" kommer jag på -Lusselängder ska väl gräddas i ca. 15 minuter och inte 5 minuter (som lussekatter). Jag skär i en av längderna och inser snabbt att mina lusslängder bara har fått färg på ytan och är helt degiga inuti... Tänk snabbt! Slänga alla 4 längder eller testa att grädda dem i 10 minuter till... Jag sätter in dem i ugnen igen...

* När jag ska ta ut första plåten efter 10 minuter, tar jag min grytlapp, tar i plåten och drar ut. Men på ena sidan av ugnen fastnar plåten... Min grytlapp, som är urusel, blir snabbt brännande het. Jag bränner alla 10 fingrar, släpper plåten, som då hänger snett i ugnen och mina två längder glider iväg... Jag rycker efter en diskhanduk och lyckas dra ut plåten med den. Detta ledde till väldigt välgräddade lusselängder och 10 sönderbrända fingertoppar!

* Dax att ta ut andra plåten... tar diskhandduken direkt nu! Råkar då slå upp diskhandduken i värmeslingorna och vad händer då... Jo, den börjar typ brinna! Som tur är blev det bara några små sönderbrända hål... Lägenheten fylls med bränd lukt. Jag sätter fläkten på max, springer och öppnar balkongdörren. Och förbereder med en stol under brandlarmet, ifall det skulle gå igång... Sen var jag redo att ta ut plåt 2 med brända lusselängder...

Nu var det meningen att jag skulle sitta här i soffan med en kopp glögg, känna doften av nybakade lusslängder, smaka en bit och känna hur de smälter i munnen och lyssna på ljuvlig julmusik. Men nu sitter jag här i soffan, känner en hemsk lukt av bränd handduk, fryser nästan sönder för balkongen är öppen, hör fläktens surr överrösta den vackra julmusiken och känner inget sug efter brända lusselängder...

Men som sagt, jag är glad ändå! Varför? För jag mår bra, är nöjd med livet, har haft en trevlig kväll, trots missöden och för att jag nu har en anledning att baka lusselängder snart igen! :-)

    Taggar:


Julklappstips- Snoppvärmare!
Publicerad:

För 5 jular sedan, stog det en kvinna på torget i Piteå och sålde snoppvärmare. Min syster och jag bestämde att alla män i vår familj skulle få varsinna. Nu när vi flyttade så hittade jag den som Boas fick julen -05. Tycker fortfarande att de är ganska roliga :-)


Jag tror egentligen inte att de är så svåra att sticka själv. Så om du vill tillverka dina julklappar själv så kan detta vara ett tips!

Hittade ett stickmönster på nätet, tyvärr är det på engelska och lat som jag är, så orkar jag inte översätta.

Worsted weight yarn
size 8 needles (4.5mm)
G or H crochet hook

Cast on 71 sts.
Knit 6 rows in stockinette stitch.
Knit 18 rows on the first 22 sts in stockinette st.
Thread yarn through sts and draw up tight, secure.
Join yarn to next 27 sts and knit 30 - 36 rows in st. st.
Thread yarn through sts and draw up tight, secure.
Join yarn to last 22 sts, knit 18 rows st. st.
Thread yarn through sts and draw up tight, secure.
Sew longest seam. Sew short seams tog forming one sack from them.
(make pom-poms and attach to ends, if desired.)
Single crochet 2 sts tog around top. Join. Chain 4, * dc, ch 1, * around.
Join and end off. Make a chain 18 inches long. thread it through the dc's and tie in front.

(changes)
Ties
Short-Cinch Tie: Make a chain 18inches long, sc back on the chain. Weave tie around the double crochet spaces, from the middle of the back of the sack, to the middle front of the Main Bit.
Long Tie (to go around the hips): Make a chain of 200. Sc back on the chain. Weave the same way as the Short-Cinch Tie.

NOTE! Please read! If the guy really wants to wear one, do the following:
Make 2 of the long ties, but one with 300 sts (groan). With a yarn needle, weave the tie through the bottom of the sack in the back part that would be next to the body, then from the middle of the sack to the other side with one half of the tie and do the same with the other half, but in the opposite direction. This will give "legs", like a jock strap. Then take the shorter of the two ties and weave it from the sack half, through the front part and to the other side of the sack. Both ties then will go around the middle the waist and be tied.

    Taggar:


Olyckor händer så lätt...
Publicerad:

Så här kan det gå när jag bakar...

    Taggar:


Nya Naglar...
Publicerad:

För ett par veckor sedan gjorde jag om mina naglar igen, började med att göra dem helsvarta, men ångrade mig och fick börja om... Så här blev de istället:


Gelenaglar med vit och svart krita samt lite silverglitter!

    Taggar:


Paltkoma...
Publicerad:

Planen var att jag skulle baka lusselängder ikväll, men efter att ha tryckt i mig två styckna palt (vad heter palt i plural? Paltar..?) så drabbades jag av en enorm slöhet. Så kvällen har flugit iväg och jag har inte lyft ett finger... Har inte ens ork att blogga... Återkommer med roligare läsning imorgon istället, t.ex. ett Julklappstips till honom... :-)

God Natt!
    Taggar:


Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake Bars!
Publicerad:

Ibland ramlar man över recept som verkligen får en att tappa hakan. Bara namnet säger allt! Och man funderar HUR någon kan komma på ett sånt recept. I våras förvånades jag över "Oooey Gooey Brownie". I fredags hittade jag ett annat sånt recept, som får en att börja dreggla bara genom att läsa namnet på kakan. Samma kväll bakade jag, kanske världens godaste kaka -Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake Bars. Den är t.o.m. godare än vad namnet säger! Är det någon kaka som kommer följa med hem till Fränsta i jul så är det denna!



Ingredienser:

BOTTEN

- 3,5 dl digestive smulor (smular i mixer)
- 6 msk smält smör
- 150 g choklad, finhackat (t.ex. marabou mjölkchoklad)

COOKIE DOUGH
- 100 g smör, rumstemperatur
- 1 dl farinsocker
- 3 msk socker
- en nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 200g mjölkchoklad i bitar/tärningar

FYLLNING
- 300g philadelphia ost
- 1/2 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och täck hela med bakplåtspapper, smörj även bakplåtspappret.

Lägg åt sidan.


BOTTEN

Blanda ihop kex smulor och smör till en fuktig massa, med en gaffel och sedan fingrarna. Rör även i chokladen, blanda ihop allt med fingrarna. Tryck ut massan i formen, även en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen i 6 minuter. Låt svalna.

COOKIE DOUGH
 
Vispa smör, båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara tills allt blandats. Rör i chokladbitarna. Lägg åt sidan.

FYLLNING (Cheesecake)

Vispa philadelphia och socker slät. Tillsätt ägg och vanilj och vispa bara tills allt blandas väl.
Häll fyllningen i formen.

Ha över cookie dough över hela formen.
Grädda i ca 30-35 min, tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund. Ringla över lite smält choklad . Låt sedan svalna i 1 timme, lyft upp kakan ur formen (med hjälp utav bakplåtspappret) och skär slutligen upp i önskad storlek! (små bitar rekommenderas!)

Förvaras i kylen och serveras kall!


    Taggar:


Ful blev Fin!
Publicerad:


Boas och jag har aldrig ägt några riktiga sängbord, vi har haft stolar, IKEA-bord eller golvet som "sängbord". Men förra veckan köpt vi "nya" sängbord på Blocket och i fredagsnatt passade jag på att snygga till dem. Från FulFuru till svart. Lamporna som jag önskar i julklapp är tänkta att stå på dessa sängbord. Tror det kommer bli superduperbra! *nöjd*

    Taggar:


Helgen som gick...
Publicerad:

Helgen har bestått av:

* Möbelmålande
* Promenader i vintervärlden
* Trevligt lunchsällskap
* Farsdagsmiddag hos Boas familj
* Glädjande nyheter
* Trevlig krogrunda
* Spökbesök på toalett
* Mys i soffan

. 
Bjöd min vän Therese på lunch i lördags. Boas på jobbet, i baren på Allstar och självklart gjorde han en god Browniemilkshake till mig!

Ja, en riktigt rolig helg har jag haft!

Nu: bokföring och leta efter gamla momsrapporter... suck...

    Taggar:


Min önskelista Julen 2010!
Publicerad:

Idag kände jag att det var dax att skriva ner allt jag önskar mig i julklapp. Har länge haft denna lista i huvudet, men nu får även Ni ta del av mina önskningar.

* Lampor från Clasohlson, Glamor i svart krom, 2 st (se bild nedan)
* Gardiner från Indiska 159kr/st, 2 st (svarta, knytband, typ randiga i polyester)
* 1 st Fönsterlampa fr. Mio eller liknande (se bild nedan)
* Sängkläder svarta eller vita
* Salt och pepparkvarnar
* Smycken i silver, armband och ringar
* P-kort på ansiktsbehandling
* Simkort på Eddahallen
* Snygg skinnväska med LÅNG axelrem, mellanstor modell
* Macroobjektiv till Nikon D80
* Fjärrutlösare till Kamera, Nikon D80, finns på Clasohlson
* Kamerastativ
* Bänkdiskmaskin
* Ny TV 42”
* P-kort i olika butiker typ Indiska, Gina Tricot, HM
* Tårtfat på fot
* Filmer:
             -Twiligt New Moon
             -SATC-2

Bilder fr. Clasohlson.se och mio.se

Nu: förbereda en söndagsmiddag!

    Taggar:


Glasögon- Tyck till!
Publicerad:

Jaha, då har jag fått hem några olika glasögon. Jag har hittat två favoriter, men jag vill gärna veta vad Ni tycker oxå! Så Varsågod och tyck till! Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, såg nu att jag har haft helt fel inställning på kameran, tyvärr...


Nr.1                                                                      Nr. 1 (igen, för att övertyga min kusin att jag INTE passar i dem!)


Nr.2                                                                      Nr. 3  
 
 
Nr. 4                                                                     Nr. 5


Nr.6

    Taggar:


Cake Pops- Mina nya favoriter!
Publicerad:

Cake Pops har jag tänkt göra länge, men det har inte blivit av, förrän igår! Galet goda Gobitar som är galet enkla att göra! Då det var första försöket så gjorde jag inte så avancerat...  men goda blev det iallafall och jag planerar redan att göra flera.


Cake Pops är en "kaka" på pinne. Den kan göras på många olika sätt. Igår valde jag en hård kaka som huvudingrediens, men man kan även använda mjuka kakor av alla dess slag

Sofies Cake Pops
ca: 18 st
1 paket Ballerina Kladdkaka
100 gram Philadelphiaost
Lite Florsocker
Choklad till garnering

Gö så här: Mixa kakorna i en mixer, så det blir små fina smulor.  Rör i philadelphia och florsocker i smulorna. Blanda väl. Rulla små bollar och lägg på aluminiumfolie. Smält lite choklad, doppa en bit av pinnen i chokladen och stick sedan ner i dina cake pops (detta blir som ett klister och bollarna sitter fast på pinnen, se bild nedan)
 

Ställ in bollarna i frysen i ca. 10 minuter. De ska ej frysas. Doppa sedan bollarna i valfri choklad och dekorera med valfritt strössel. Saltlakritsflakes rekommenderas!!! Ät och njut av dessa små godbitar!

Ja, det var mina första Cake Pops och fler blir det! Jag har redan börjat planera för pepparkaks pops och morotskaka pops!

    Taggar:


Whoooo... Whoopie Pies!
Publicerad:

Igår bakade jag Whoopie Pies för första gången. Jag hade himla höga förväntningar på att de skulle vara goda, då jag har läst på flera olika bloggar att de är galet goda. Goda var de, men dessa sandwichlikande kakor levde inte upp till mina höga förväntningar... Men helt klart godkända! Receptet nedan hittade jag på flera bloggar och det är översatt från Bakerella.com


Whoopie Pies
 ca: 20 st
250 gram vetemjöl

 75 gram kakao

1,5 tesked bakpulver

½ tesked salt

4 matskedar rumsvarmt smör

0,6 dl matolja

 115 gram strösocker

85 gram farinsocker

1 ägg

2,5 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker
 

Gö så här:  Sätt ugnen på 200 grader. Sikta ner alla torra ingredienser utom sockret  i en bunke och ställ åt sidan. Tillsätt smör, olja och socker i en annan bunke. Vispa i ca 3 minuter tills det är fluffigt. Tillsätt ägg och vispa till luftigt i ca 2 minuter. Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen och mjölken och blanda samman.Tillsätt resten av mjölblandningen och vispa samman. Spritsa eller klicka ut 40 små pluttar på bakplåtspapper med några cm mellanrum. Grädda i ca 10 minuter tills dom "poppar" ut igen efter ett lätt tryck.



Frosting:
60 gram mjukt smör
100 gram Philadelphia
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda allt och spritsa sedan på hälften av alla kakor.


    Taggar:


Snön föll...
Publicerad:

Imorse när jag vaknade låg ett vackert snötäcke över Skellefteå. Längtan efter att få fotografera var så stor att jag tog med mig kameran och knäppte några vinterbilder på väg till jobbet. Fler vinterbilder kommer det förmodligen bli i vinter....



    Taggar:


Dax för premiärbaket!
Publicerad:

Snökaos ute, en dag som denna vill man bara vara inne, tända ljus och dricka varm choklad. Men det är även en helt perfekt dag för bakning. Idag blir det premiärbakning i mitt "nya" kök. Känns roligt att få baka i ett ljust och fräscht kök med mer arbetsyta och helt utan kattpäls! Idag står Whoopie Pies och Cake Pops överst på min bakningslista! Bilder och utlåtande kommer senare!
    Taggar:


Varm choklad och snöstorm!
Publicerad:

Snöovädret har dragit in över Skellefteå. En värmande varm choklad med lite grädde smakar utmärkt en dag som denna!


Smarrigt!

    Taggar:


Norranreportage!
Publicerad:

Såg ni reportaget om Boas i Norran igår?! Fint reportage om Boas och företaget. Jag har skrivit det förrut, men skriver det igen. På Beachstick-Smarta tryck kan man köpa kläder med tryck, tröjor, byxor, underkläder, jackor. Som kund kan du själv välja vad det ska stå på kläderna. Man kan även göra bildekaler, fönsterdekor och väggtexter, så hör av dig till Boas på Smarta tryck om du vill trycka något. Kanske ge din pappa en t-shirt med en rolig text, på Farsdag nu på söndag?



Nu: duscha, fixa mig, sedan ska jag gör schtaan!

    Taggar:


Glasögontesting...
Publicerad:

I ett års tid har jag planerat att köpa nya glasögon, mina är 5 år gamla och riktigt repiga, så det är dax. Jag har precis gjort en "låna hem glasögon" beställning. Så inom ett par dagar borde jag få hem 6 provglasögon. Funderar på att låta Er, mina Kära läsare, tycka till innan jag bestämmer mig. Så inom några dagar lägger jag ut bilder på mig med olika glasögon. Glasögonen på bilden nedan är de glasögon som jag föll för först, så jag hopppas att de är lika snygga på min näsa! Får vänta och se...

Denna bild är från Favoptic.com.
    Taggar:


Min nya gummistövlar!
Publicerad:

Jag har aldrig, i hela mitt vuxna liv ägt ett par gummistövlar. Men när jag var hem till Fränsta i oktober så köpte jag mig ett par. Billiga, snygga och otroligt sköna! Jag är supernöjd över mina nya stövlar och jag är redo för en regnig vinter!


Redo för regnet!

    Taggar:


Quick Knit
Publicerad:

När jag var hem till Fränsta för en månad sedan så köpte jag en Quick Knit. Nu när mor och far var på besök så tog de med sig den upp till mig, då jag hade lämnat den där. Så i lördags började jag "sticka" en halskrage. Det är himla enkelt och smidigt och fort går det. När denna är klar så ska jag försöka göra ett par benvärmare oxå. Denna grej rekommenderas till alla er som tycker det är tråkigt att sticka eller till er som inte kan. Slutresultatet visar jag när den är klar!

    Taggar:


Smörgåstårta.
Publicerad:

Att jag älskar smörgåstårta är ingen hemlighet. Kombinationen macka, goda röror och grönsaker passar min mage perfekt! Smörgåstårta står ofta högst upp på önskelistan när jag åker hem till mamma och pappa och jag får önska maten. Trots att smörgåstårta är en stor favorit, så har jag aldrig gjort en själv... förrän i fredags. Så vid 28-års ålder slängde jag ihop min första och absolut enklaste smörgåstårtan! Snabbt, enkelt och gott!


Inte så fin kanske, men helt klart godkänd för att vara första försöket. Nästa gång blir det nog en godare och finare!

Enkel smörgåstårta
1 paket Polarkaka (6 halvor)
100 gr bredbar leverpastej med gurka i
200gr skinkost
2,5 dl vispad grädde
½ dl creme fraich
½ dl majonnäs
lite mjölk
rökt skinka, ost
sallad, gurka, tomat

Lägg 2 halvor polarkaka i botten och pensla på lite mjölk på kakan. Blanda leverpastejen med 1 dl lätt vispad grädde. Bred på kakan. Lägg på nästa polarkaka och pensla med mjölk. Blanda skinkost med 1 dl lätt vipsad grädde och bred på. Lägg på det översta lagret och pensla med mjölk. Blanda majonnäs, cremefraich och ½ dl grädde, bred sedan över den översta kakan. Hacka sallad och lägg över tårtan. Dekorera med ost, skinka och valfria grönsaker

    Taggar:


We are Family...
Publicerad:

Måndag, en vanlig måndag! Boas och jag har för första gången på en hel månad lagat middag tillsammans och slappat i soffan halva kvällen. Just en kväll som denna har jag längtat efter!

Helgen har varit bra. Vi har haft besök av min föräldrar, vilket har varit hur trevligt som helst! Vi har egentligen inte gjort så mycket utan tagit det väldigt lugnt, shoppat lite, slappat lite och som vanligt skrattat åt mammas galenskaper (t.ex. en försvunnen ryggrad...) De löste även vårt stora bilproblem, vilket vi tackar dem otroligt mycket för!!! Nu glider vi fram på Skellefteås gator i en fin vit bil, iställetför i en röd gammal rosthög!

Fr. o.m. idag kommer jag bli bättre på att blogga igen! Jag kommer ha mer tid att sitta framför datorn, mer tid att fotografera och lägga ut bilder och mer tid att baka. Jag vet att jag fortfarande inte har lagt ut receptet på kakan som Norran skrev om... men håll ut... det receptet kommer!


Mamma och pappa vid frukostbordet!

Nu: slappa i soffan!

    Taggar:


Ursäkta mig...
Publicerad:

Jag vet att jag är väldigt dålig på att uppdatera just nu. Utlandsresan, jobbet och flytten har gjort att jag inte har priorterat bloggandet. Och just nu så har vi inget internet hemma heller...

Men jag tackar för alla kommentarer som jag fått de senaste veckorna och ber om ursäkt att jag inte ha svarat på dem. Nästa vecka lovar jag att bli bättre på att blogga! Då blir det fler bilder, mer naglar och självklart mer bakning och recept... Så håll ut, det kommer mera, kära läsare!

Nu: äta en Billys pannkaka med hallonsylt till lunch!
    Taggar:


Älskar Foktandvården i Skellefteå!
Publicerad:

Det var ca. 5 år sedan jag var på en tandläkarkontroll. Innan dess har jag jag varit på årliga kontroller och jag kan erkänna att jag har haft minst ett hål varje gång... Ikväll var det dax igen. Jag har de senaste dagarna ställt in mig på att den här gången kommer det bli dyrt! 5 år sedan sist borde betyda minst 5 hål i tänderna...

På väg till Folktandvården funderade jag på hur jag skulle betala ev. hål. Sparpengar, skattepengar, avbetalning... Att det skulle kosta ca. 500 kr redan på kontrollen var jag inställd på och har förståss räknat med det i månadens budget....

Väl framme möttes jag av en mycket trevlig tandsköterska (det var första gången jag var på Folktandvården i Skellefteå). Efter att ha tagit bilderna säger hon att hon inte ser några hål på bilderna (chock nr. 1), men att hon ska kolla tänderna oxå. Hon kollar tänderna och säger att jag har väldigt fina tänder och hon ser att jag ta hand om mina tänder på ett bra sätt (chock nr. 2). Hon avslutar med att säga att jag inte har några hål och hon kommer kalla mig om två år igen. (chock nr. 3). Med ett stort leende på läpparna skuttar jag ner till receptionen för att gladligen betala detta mycket trevliga tandläkarbesök!

Receptionen knappar in mitt personnummer och säger : "Ja, och det här besöket blev ju gratis för dig..." Jag tappar hakan och frågar vad de menar. Det visar sig att mitt besök skulle ha kostat 600 kr, men att jag hade bidrag från försäkringskassan som låg och väntade. 300kr från 2009 och 300kr för 2010 (chock nr. 4) Så någon typ av bidrag som jag inte hade någon aning om fanns täckte dagens tandläkarbesök! :-) Jag fick dessutom med mig en gratis tandborste!

Jag skuttade gladligen ut från Folktandvården, kände mig fräsch i munnen och rik i plånboken och började genast planera vad jag ska göra med alla dessa pengar som jag hade lyckats "spara" de senaste 20 minuterna.

Det första jag gjorde var att gå och köpa en trisslott, för med kvällens tandläkartur så kanske min tur fortsätter!

Ja, jag måste säga att Folktandvården i Skellefteå gjorde min kväll! :-)

Nu: promenera hem (sprang in på salongen och gjorde detta inlägg då jag inte kunde hålla mig från att berätta)
    Taggar: