Hårresande!
Publicerad:

Min systerdotter, Bella, visar det senaste hårmodet! Hi hi :-)

    Taggar:


:´(
Publicerad:

Sista kunden för i år är avklarad. Och jag är sliten. Jag har ont i hela kroppen. Jag ser ut som den där Ringaren i Notre dame. Om jag böjer ryggen, så orkar jag inte räta upp den igen och jag går ständigt runt med framåtlutat huvud, för jag orkar inte lyfta upp huvudet. Lägg på en enorm trötthet på det... jag känner mig så trött så jag helst bara vill sitta hemma och gråta (och sova)...

Jag vet att jag inte är ensam om denna känsla. Denna vecka så har ALLA mina kunder sagt samma sak. Alla kvinnor i hela Skellefteå verkar behöva semester och vila upp sig. Är det vintern som tar kål på oss??

Ikväll borde jag kanske vila... men det är inte så lätt när vårt hem håller på att rasa samman. Det stinker här hemma! Vi har inte städat, tvättat, gått ut med soporna på evigheter... Så ikväll så blir det tvättning, diskning och storstädning...

Jag har precis värmt en smaklös micromat (Vad åt man innan micromaten uppfanns?) och ska trycka i mig den innan jag ska börja städa... Rum för rum ska städas, börjar med sovrummet och slutar med köket.

Imorgon är det Nyårsafton. Vi börjar dagen med Nyårsbrunch med goda vänner och på kvällen så ska Boas och jag ha en lugn hemmakväll med god mat och julklappsbyte och förmodligen blir det en tidig kväll, för jag behöver verkligen sova!!!

Nu: äta!
    Taggar:


Vart tog Julen vägen?
Publicerad:

Innan jul var jag så galet trött och sliten i kroppen. Längtade efter Julledigheten, då jag skulle vila upp mig... Idag började jag jobba igen efter den korta ledigheten och jag är verkligen inte redo för arbete. Jag känner mig tröttare och mer sliten än någonsin. JAG BEHÖVER SEMESTER! Men jag får kämpa på... längtar dock till trettonhelgen då jag ska vara långledig och endast vila up mig! Det kommer inte bli så mycket bloggande denna vecka iallafall, jag är för trött för det....

    Taggar:


Shopping i Birsta!
Publicerad:

Idag har Mamma, Carro och jag varit på mellandagsrea i Birsta. Snöoväder och galet mycket folk hade oxå letat sig dit. Jag hade turen att springa på en himla snygg nyårsklänning, på rean. En klänning som jag sett i en tidning och som jag kollat på i Skellefteå ett par gånger. Jag betalade endast 200 kr för festblåsan! *nöjd* Självklart blev det lite från Ikea oxå!

Klänning från VILA, fyndades på REA.n

Nu är jag ensam hemma hos Marie och Larry. Slappar och har det himla lugnt och skönt. Jag ska ta och kolla vad de har i kylskåpet, dax för middag snart. Imorgon bär det av till Skellefteå igen. Jag förstår verkligen inte hur juldagarna kan försvinna så himla snabbt. Det känns som om jag nyss kom. Inatt så sover jag i Sundsvall hos Marie och Larry och imorogn kl.10 går bussen norrut

Mer bilder från mitt Fränstabesök kommer en annan dag!
    Taggar:


Julafton med Familjen Silwer!
Publicerad:


Två förväntansfulla Sötisar. Bella och Gabbe klämmer på paketen


Bella dekorerar julmaten med dill och delar av familjen kollar på Karl Bertil.


Gabbe provar sin nya hjälm och klappöppning på hög nivå.


Tror pappa och Carro har ätit lite för mycket och årets bild på Systrarna Silwer



Min fina syskonbarn, Isabella, 4 år och Gabriel, 2 år är mycket nöjda med sackosäckarna som tomten kom med!

    Taggar:


Citat.
Publicerad:

Sofie: (äter efterrätt) Åhh, gud vad jag har ont i magen.
Bella: Varför har du ont i magen?
Sofie: för jag har ätit såå mycket!
Bella: Men sluta ät då, Sofie!
    Taggar:


Julafton 2010!
Publicerad:

Julafton 2010 blev precis som en julafton ska vara! I år var vi 7 vuxna och 2 barn. Vad vore en julafton utan förväntansfulla barn?! Bella, 4 år och Gabbe 2 år sprang och kollade i fönstret fler gånger efter tomten... Till slut kom han med en hel säck med klappar!



Ekgrändstomten! (Känner Ni igen Mig??)


Familjen Silwers Julbord!

Fler bilder från Familjen Silwers Julafton kommer imorgon!

    Taggar:


Kylskåpsbild- En Tradition !
Publicerad:

De senste 6 åren så har jag fotograferat mammas kylskåp, varje julafton. Självklart gjorde jag det även detta år!



I kylskåpet fanns bl.a.

4 st äggpaket
5 liter mjölk
3 paket rödbetssalld
3 askar grisfötter
3 paket kalvsylta
5 olika sillinläggningar
2,2 kg strömming
2,5 liter grädde
2 st julskinkor

    Taggar:


Jul, jul, strålande jul....
Publicerad:

Julafton! Den härligaste dagen på året. Håret är lockat och julklänningen på. Snart bär det av till mormor där det bjuds på glögg, sedan blir den en mysig hemmakväll med god julmat och klappar! Bilder från min julafton kommer i framtiden.

Önskar Er Alla En Riktigt God & Fridfull Jul! :-)
    Taggar:


Home Alone!
Publicerad:

Mamma och pappa åkte precis och jobbade och Caroline har åkt in till SUndsvall. Så nu är jag ensam hela eftermiddagen. Lugn och skön dag med andra ord!

Hittils har jag hunnit göra en laxkrans och två olika sillröror. Nu är det dax att göra en Matjessiltårta och sedan ska jag klä granen och lägga dit alla klappar. Pyssla och julstöka i lugn och ro är så skönt. Jag lyckades t.o.m få igång mamma och pappas nya hemmabiosystem, så nu dunkar julmusiken i bakgrunden oxå! Ingen julstress här inte, bara njuter av denna "dagen före dopparedagen"!

*Jingle Bells, Jingle bells.... Jingle all the way...* (Dansar och sjunger som en galning, och känner mig lite som Kevin i "Ensam hemma" :-)

    Taggar:


Hemma i Fränsta!
Publicerad:

Måndag och tisdag denna veckan har varit två riktigt jobbiga dagar. Jag har jobbat ca 13 timmar varje dag och på kvällarna har jag varit helt slut, jag har dessutom drabbats av en jobbig förkylning.

Onsdagmorgon började inte heller så bra. Fick panik kl. 7.00 på morgonen då det inte gick att föra över julmusik till min iPod, jag glömde mitt resegodis och resemat i Boas bil och när jag kom till busstation så gick det inga bussar till Sundsvall på hela dagen (jag hade inte kollat busstiderna då de ALLTID ha gått samma tid). I panik ringde jag syster Marie som kollade nätet och kom fram till att jag måste först ta en buss till Umeå, vänta där i nästan två timmar och sedan ta en buss till Sundsvall...

Men kl. 20.00 igår kväll anlände jag äntligen till Fränsta. Jag har sovit gott inatt och nu på morgonen har jag ätit en god julskinkemacka samtidigt som jag känt julgransdoften sprida sig i här hemma. Idag blir det julklappsinslagning, klä granen och göra olika sillröror. Det blir en mysig dag!

Nu: åka till ICA och handla i kylan. -28 grader i Fränsta idag!

    Taggar:


Driving home for Christmas... I can´t wait to see those faces...
Publicerad:

Just nu sitter jag på en buss på väg hem till Fränsta. Jag gissar att jag har det ganska mysigt, lyssnar på Chris Rea´s "Driving home for christmas", ser snön falla utanför fönstret, äter lite julgodis, bläddrar i jultidningar och småsover mellan Norrlandsstäderna... Snart är jag hemma!

 I´ll be home for Christmas....
    Taggar:


Lakritskola med choklad!
Publicerad:

Jag har återigen bakat lakritskola med choklad. Denna gång blev det med turkisk peppar i. Himla goda! Receptet kommer från bloggen Hallon & Blåbär


Som vanligt toppar jag med smält choklad på Lakritskolan!

    Taggar:


Vit chokladfudge
Publicerad:

Min favvoblogg, Kalasgott, bakade dessa supergoda fudge för ett par veckor sedan! Det är riktigt riktigt söta, men supergoda! Vill Ni ha receptet så kolla på Kalasgott

    Taggar:


Hemlängtan...
Publicerad:

De senaste dagarna har jag verkligen börjat känna hemlängtan. Det är alltid såå skönt att komma hem, när man inte varit hemma på flera månader... Det är nästan lite plågsamt att bo långt ifrån de personer som betyder mest för en. Men på Onsdag är det äntligen dax! Även iår ser jag mest fram emot att träffa mina fina syskonbarn, Bella och Gabbe. Hur mycket har de växt sedan jag senast träffade dem?! Det är inte länge kvar nu iallafall.... Nedräkningen har börjat!


Gabbe underhåller Familjen Silwer, genom att dammsuga fast munnen.

    Taggar:


Julveckan är här!
Publicerad:

Så här ser min julvecka ut:

Måndag: Arbeta hela dagen, mellan 8.00- 21.30
Tisdag: Jobba hela dagen, mellan 8.00-21.30
Onsdag: Jobba förmiddagen, ta en buss till Sundsvall vid 12.00. Framme i Sundsvall vid 18.00. Umgås med min familj på kvällen.
Torsdag: Dan före dan... Stora julfixardagen! Göra sillinläggningar och strömmingsinläggningar, julgodis och allt annat som inte är gjort. *Roligt* Uppesittarkväll med mamma och pappa!
Fredag: Julafton! Iår är min plan att Familjen Silwer ska ha en lugn och fridfull julafton (vilket inte är det lättaste för oss...).
    Taggar:


Bilder från 4.e advent!
Publicerad:


Det har snöat två dygn i sträck här i Skellefteå. Så här såg bilarna ut på parkeringen idag.


Alla är redo för Julklappsspelet, särskilt Matilda!

Ingen blev utan klappar! Det här blev min vinst från spelet! *Nöjd*

    Taggar:


Söndag 19 december.
Publicerad:

Idag är en bra dag och den ser ut så här för mig:

-Ut och skotta fram bilen. Det har nämligen toksnöat i ett dygn!
-Fixa mig för "lilla julafton" hos Julia och samuel.
-Julfika och spela det galna julklappsspelet hos Julia och samuel. Jag har laddad!!!
-Julmys med Boas ikväll, Julbakning och klappinslagning tillsammans.
-Packa inför Sundsvallsresan.

Nu: Göra mig redo för dagen!
    Taggar:


X-mas Nails!
Publicerad:

Igår bestämde jag mig för att göra om mina naglar. Jag tog hem gelématerialet och satt hemma i soffan och gjorde om dem. Har man inget planerat en lördagkväll, så kan man ju alltid göra snygg naglar... samtidigt som man dricker glögg och tittar på julfilmer! Så här ser mina nya naglar ut.





    Taggar:


Hon har gjort det igen!
Publicerad:

Matilda Rodin, min kära svägerska och vän, har lyckats igen! Hon är så galet bra på att designa bloggar. Jag verkligen älskar min nya bloggdesign! Jag har fått bättre ordning på mina recept, vilket känns super.

Tusen tusen, tack Matilda! Du är bara för bra! :-)
    Taggar:


Mina recept
Publicerad:

Behöver ni inspiration i ert bakande? Vill ni testa någon ny maträtt? Eller vill ni kanske börja baka bröd? I denna kategori kan ni enkelt klicka er fram till vad det är ni söker, saknar ni något säg gärna till!


Efterrätter
Mjuka kakor
Små kakor
Bröd
Mammas goda
Juligt
Matigheter
Smått & Gott

    Taggar:


Julbordet 2010!
Publicerad:

Igår var jag på årets första julbord. För er som har missat det, så ÄLSKAR jag julmat och brukar alltid föräta mig på julbord (vilket jag även gjorde denna gång). Sill, strömming och lax i mängder blev det igår. Efter flera tallrikar med julmat så var det dax för efterrätt. Inser snabbt att efterrättstallrikarna var på tok för små! Så jag tar förståss en vanlig middagstallrik som jag fyller med efterrätter, något som de andra tyckte var mycket roligt. Men sån är jag. Inte räcker någon fjuttig liten tallrik till mig inte!


Min efterrättstallrik. Passade även på att plocka för mig lite mer varmrätter (när vi egentligen hade ätit klart)

Tur att det finns samarin, det är min räddning efter ett gott julbord!

    Taggar:


Kramiga veckan!
Publicerad:

Dagens fundering
Funderar på varför jag plötsligt har blivit så kramig av mig... Kramar typ alla, kunder, vänner, nära och kära...  Blir man kanske Kramigare i Juletider?!
    Taggar:


Julnaglar!
Publicerad:

Jag har gjort en hel del julnaglar senaste veckan. Här är några... (några kunder gör samma, lika....)


    Taggar:


göraingenting.nu
Publicerad:

Åhhhh, vilken dag.... Jag känner mig så trött, sliten och orklös så jag kan börja gråta... Dagen har varit lååång och himla jobbig.

Kortfattat: Var på julbord igårkväll och jag åt på tok för mycket. Somnade vid 1.00 och vaknade av snöplogen kl 3.00. Kändes som om magen skulle explodera och illamåendet ökade... Låg vaken till 4.00... galet ont i magen..... Klockan blev 5.00, fortfarande vaken... Vid 6.00 mådde jag fortfarande lika dåligt och hade inte sovit en blund... Klev upp kl. 6.45, knaprade i mig några Samarin, drack lite vatten och promenerade iväg, med värsta magontet, till jobbet... Måste skotta mig in till salongen, då det är 30cm snö nerför hela trappan. 

Efter 1 timmes arbete gick det en "propp", blev strömlös. Bytte till en ny (den sista) och fortsätter jobba. Några minuter senare går samma propp igen. PANIK! Har inga nya. Älsklingen Boas löser dock problemet... Blev 30 minuter försenad med första kunden, men lyckas jobba ikapp. Hinner ej äta lunch, mår fortfarande dåligt!

Äter några pepparkakor till lunch, vid kl. 15.00. Vid 16.00 ramlar tröttheten över mig, helt slut. Jobbar över till kl. 18.00 p.gr.a lagning på en kund. Beställer en pizza på vägen hem. Kommer hem 18.30.

Nu sitter jag här i soffan och känner mig helt utslagen. Disken svämmar över i köket, posten ligger utspridd överallt och öppnade julklappar från kunder täcker vardagsrummsgolvet... Jag känner mig död! Har ätit en halv pizza. Nu blir det slapp i soffan resten av kvällen. Boas jobbar.
    Taggar:


Jaha, nähe, okej, ja, om det är så det ska va...så okej.
Publicerad:

Skrev nyss ett långt inlägg om Lucia, om Boas nya jobb, om vad jag har gjort i helgen, om julbord, om trevliga yatzykvällar och om min trevliga måndagkväll tillsammans med Alexandra och lilla Ingrid. Men hela det långa inlägget försvann, så jag skrev exakt samma långa inlägg igen och ja, det försvann oxå, och jag orkar inte skriva om det igen så nu blir det inget långt inlägg. Istället blir det en varm kopp glögg och en filt i soffan!

    Taggar:


Farmors Goda Mazariner!
Publicerad:

När min farmor levde så bakade hon alltid mazariner till hela släkten, varje jul. Hon var fast besämd om att hon gjorde världens godaste mazariner! För fem år sedan testade jag att baka min farmors mazariner. Då misslyckades jag. I fredags kände jag att jag var redo för ett nytt försök och denna gång lyckades jag lite bättre. De blev inte så vackra, men smakar fantastiskt! Så iår är det min tur att bjudan familjen på farmors mazariner!

Recept på mazariner

Mördeg
100g smör
50 g florsocker
1 stor äggula
125 g vetemjöl

Fyllning, mandelsmet
120 g sötmandel
120g florsocker
85 g smör
2 stora ägg

Till formarna: smör



Mördeg: Rör smöret med florsockret, vitt och pösigt. Tillsätt gulan och arbeta till sist in mjölet (siktat). Låt degen vila en stund i kyl.

Mandelsmet: Skålla och mal mandeln. Rör smör och socker smidigt. Sätt till mandeln och ägg.

Smörj formarna med smör och lägg en klick mördeg i varje form. Tryck ut degen med hjälp av mjölad tumme. Fördela mandelsmeten i formarna och grädda bakelserna på plåt i medelgod ugnsvärem i ca 20 minter.

När mazarinerna har kallnat, rör samman florsocker och lite vatten och pensla glasyren på mazarinerna.

Serveras med en god kopp kaffe!

 

    Taggar:


Vackra Vita Vintervärld!
Publicerad:


    Taggar:


En dag i Bagarstugan!
Publicerad:

Idag har vi varit i bagarstugan och bakat bröd i mängder. Det är sååå himla trevligt att umgås och baka tillsammans, och äta nybakat bröd! Bjuder på några bilder från dagen.

 

 


Nu är frysen fylld med nybakat bröd! Perfekt till Julskinkemackan! :-)

    Taggar:


Börjar bli less...
Publicerad:

Fredagen den 10 september, för 3 månader sedan alltså, började Boas jobba som bartender på Allstar och jag fick för första gången på flera år tillbringa fredagkvällen helt ensam. Sedan dess, i 14 veckor, har jag suttit ensam hemma varje fredag och lördagkväll (med vissa undantag då jag har umgåtts med Malin och Therese). Även denna kväll är jag förståss ensam hemma...

De första veckorna gick det bra att var helt själv. Som ni minns laddade jag alltid upp med god mat och roliga filmer. Men de senaste helgerna har jag faktiskt börjat ledsna på det. Ikväll är det extremt jobbigt att sitta ensam och jag önskar mer än någonsin att jag bodde nära min familj, så jag kunde få umgås med dem. Tänk att bara få åka hem till min syster Marie och hennes familj och hänga hemma hos dem en lördagkväll... men då jag inte har någon familj här så får jag försöka överleva i ensamhet...

Jag vet att ingen överhuvudtaget bryr sig att jag sitter här, ensam, varje fredag och lördag, men just nu tycker jag faktiskt lite synd om mig själv (och tillåter mig att göra det oxå då jag inte brukar göra det). Igår började jag processen att övertala Boas att flytta ned till Sundsvall. Han kan ju lika gärna jobba på Allstars där, och jag slipper då sitta ensam vecka efter vecka, vecka efter vecka...

Nu: fortsätta tycka synd om mig själv...

    Taggar:


Uppdatering av Önskelista Julen 2010!
Publicerad:

Jag har kommit på fler saker som jag önskar mig i julklapp. Därför kommer min önskelista igen, här med några tillägg!

* Lampor från Clasohlson, Glamor i svart krom, 2 st (se bild nedan)
* Gardiner från Indiska 159kr/st, 2 st (svarta, knytband, typ randiga i polyester)
* 1 st Fönsterlampa fr. Mio eller liknande (se bild nedan)
* Sängkläder svarta eller vita
* Salt och pepparkvarnar
* Smycken i silver, armband och ringar
* P-kort på ansiktsbehandling
* Simkort på Eddahallen
* Snygg skinnväska med LÅNG axelrem, mellanstor modell
* Macroobjektiv till Nikon D80
* Fjärrutlösare till Kamera, Nikon D80, finns på Clasohlson
* Kamerastativ
* Bänkdiskmaskin
* Tassimo kaffemaskin
* Hemmabiosystem 5.1 kanals
* Ny TV 42”
* P-kort i olika butiker typ Indiska, Gina Tricot, HM
* Tårtfat på fot
* Filmer:
             -Twiligt New Moon och Eclipse
             - Millenniumtriologin
             -SATC-2

Bilder fr. Clasohlson.se och mio.se

    Taggar:


Grattis Till Dig, Syster!
Publicerad:

Jag försöker att inte skriva om andra på min blogg, men idag är det Min Lillasysters Födelsedag och är det någon som jag vill skriva om, så är det hon! Jag har Världens bästa lillasyster och trots att Caroline är min lillasyster så är hon en stor förebild! Caroline är fömodligen den mest omtänksamma och den modigaste personen jag känner!

*När hon slutade gymnasiet blev hon framröstad till "Skolans Bästa Kamrat"

* 15 år var hon då hon, helt ensam, blev avsläppt mitt ute i den täta Norrlandskogen en kall höstdag. Ensam, utan kläder, utan telefon, utan kompass, utan mat och ingen aning om vart hon befann sig, vandrade hon runt i skogen i mååånga timmar.

*När hon var 18 år åkte hon till USA och gjorde praktik på räddningstjänsten. Där fick hon bl.a. ta reda på 3 veckor gamla och ruttna lik. Hon fick även försöka rädda en man som begått ett självmordförsök. Sönderskurna handleder och en motstridig man, som inte ville bli räddad, ledde till en nedblodad Carro.

*Nyligen blev Carro inlagd på ett sjukhus i Oslo, där galna läkare "tvingade" henne att svimma... Lång hemsk historia...  Själv så blev jag livrädd bara genom att höra om läkarnas galenskap! 


Min fantastiska syster är inte bara omtänksam och modig, hon är även Världens vackraste!

Stort Grattis På 21-årsdagen, Caroline!

    Taggar:


Kanske inte den bästa fredagen...
Publicerad:

Ja, vilken dag det har varit... Jobbig som bara den!

Det började egentligen redan igår. Huvudvärk och irretation hela kvällen. Somnade efter kl. 3.00 inatt och klev upp kl. 8.00 imorse...

En kund glömde sin tid och jag fick chans att hämta mitt paket som legat och väntat på posten i flera dagar. Efter lunch kom kunden som kunde ha fått de absolut finaste naglarna jag någonsin gjort... Det började såååå bra och de blev sååå fina tills det var dax att fästa dekorationerna.... Kunden valde de helt nya dekorationerna som jag precis hade hämtat på posten och hon ville ha de urläckra dekorationerna på alla 10 naglar! Detta skulle blivit supersnyggt om dekorationerna skulle ha varit bra och fäst på naglarna... TYVÄRR, gjorde de inte det, hur jag än kämpade  med att få fast dem. Efter 45 minuter och 10 lager med gelé satt de iallfall fast på naglarna och den stackars kunden fick gå hem... Men för första gången någonsin sa jag till kunden att hon MÅSTE ringa mig nästa vecka så jag får fila om hennes naglar och sätta fast nya dekorationer. För vem vill egentligen ha 10 geléklumpar på fingrarna?! Dessa små, helt värdelösa, dekorationer förstörde min fredageftermiddag och förmodligen min kunds eftermiddag oxå... och säkert för kunden efter, som fick sitta och vänta i 25 minuter på sin tur... HATA DÅLIGA DEKORATIONER!

Men nu är jag hemma och min plan är att jag ska baka Min farmors Mazariner ikväll... vi får se om jag har tålamod till det....
    Taggar:


Apotekets Lakritskola
Publicerad:

Ni som följer min blogg vet att jag älskar kombinationen saltlakrits och choklad. Förra veckan kokade jag Lakritskola med chokladöverdrag. Nu är alla kolor slut och det är dax att koka en ny omgång. Galet gott med andra ord! Receptet på lakritskolan kommer från Apoteket


Apotekets Lakritskola
2,5hg socker
2,5dl grädde
2,5 msk sirap
1 msk flytande glykos
150 gr smör
1 st krossad lakritsstång (finns att köpa på Apoteket)

Blanda allt och koka häftigt tills kolan tjocknar, rör ofta. Gö kolaprovet för att se när kolan är klar (efter ca. 25 minuter). Häll kolan i en liten ugnsform. Lägg på chokladbitar på kolan och låt dem smälta. Bred ut chokladen över hela kolan. När Lakritskolan har svalnat, skär då i bitar.

    Taggar:


Tack tack tack!
Publicerad:

De senaste dagarna har jag haft fler läsare än någonsin, minst 50 läsare varje dag, även då jag inte gör några inlägg, och ibland närmare 100. Himla roligt tycker jag! Jag får även väldigt fina och snälla kommentarer, som jag blir otroligt glad av! Så jag säger Tack till alla Er som lämnar fina kommentarer, jag uppskattar det verkligen!

I helgen kommer det bli fler recept och bilder på olika bakverk! Så välkommen tillbaka till Min blogg!

    Taggar:


Huvudvärk och irritation!
Publicerad:

Har haft extrem huvudvärk hela dagen, är trött och känner mig smått irreterad. Hoppas det blir bättre med en julskinkemacka, julmust och en huvudvärkstablett!
    Taggar:


Mjölkchokladtryffel!
Publicerad:

Dessa Mjölkchokladpraliner är riktigt goda, om de serveras riktigt kalla. Jag äter dem alltid direkt från frysen!

Mjölkchokladtryffel med Kanel

300gr mjölkchoklad
2 dl grädde
50gr smör
2 msk honung
1 tsk kanel

Finhacka choklad. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Skär smör i bitar och töm i grädden. Tillsätt det övriga. Mixa med en stavmixer till en slät kräm. Låt stå i kylen i 6 timmar. Forma sedan till bollar och rulla i kakao.

Smeten blir lös väldigt snabbt. Servera därför dessa bollar riktigt kalla!

    Taggar:


My New Crib- Christmas Edition!
Publicerad:

För ett år sedan la jag ut bilder på "Mitt Juliga hem". Eftersom jag har ett nytt hem iår, så väljer jag att lägga ut nya bilder på vårt Juliga hem!


Den Juliga Hallen



"Lillhallen" är oxå juldekorerad


Världens tråkigaste sovrum. Ny sovrumsinredning har jag önskat i julklapp, så för tillfället är det rätt trist...


Då Boas lätt kan trycka upp väggtexter, så var vi tvungen att ha det i sovrummet... Inte så juligt, men fint!


Köket är inrett med vitt och silver


Julhyllan i köket






2.a Advent...


Vårt Juliga Vardagsrum!




Så ser alltså vårt hem ut just nu. Julmysigt varje dag, ända fram till Jul! :-)

    Taggar:


Pepparkaksmuffins med Lingonfrosting!
Publicerad:

Detta recept på pepparkaksmuffins kommer från Leila. Bakade dessa förra julen och då blev de en stor favorit, därför bakade jag dem i år igen, men denna gång med ett eget recept på Lingonfrosting.


Pepparkaksmuffins
100 g smör
 2 st ekologiska ägg
 1.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 2 dl ekologisk mjölk 3%
 4 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölken. Häll i pepparkakskryddan i Smör/mjölkblandningen. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda i allt annat samt mjölkblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

LingonFrosting
1dl lingonsylt
50 gr cremecheese
2 dl florsocker
30 gr mjukt smör



Blanda allt noga. Spritsa frostingen över pepparkaksmuffinsen när de kallnat. Dekorera med ett Lingon.

    Taggar:


Blondie Vs Brownie!
Publicerad:


Före


Efter!


Blondin i 28 år... men inte längre. Så... vad tycks?

    Taggar:


I år blir det Guldklappar hos Familjen Silwer!
Publicerad:


Mina första klappar är nu inslagna!

    Taggar:


Roligt!
Publicerad:

Min vän Linda, som jag var med i Egypten för två månader sedan, påminde mig just om en rolig sak som hände där när vi skulle checka ut...

Linda skulle betala sin Roomservicenota, när vi checkade ut. Av någon anledning har hon tamponger i sin lilla pengarväska. När hon tar upp pengarna, så följer det med en tampong som flyger rakt på den 45-årige araben som jobbar i receptionen. Tampongen rullar sakta ner på disken och landar sedan på golvet, bakom receptionen. Den snälla mannen i receptionen plockar iallfall upp Lindas tampong och ger tillbaka den till henne... (funderar på vem som tycker det var mest pinsamt...)

Som tur var, så var jag på toa när tampongdramatiken utspelade sig, så jag missade den incidenten.


Jag och Linda i Sharm El Sheik (vi såg dock inga hajar...)

    Taggar:


Julnaglar!
Publicerad:

Min kunder har börjat göra Julnaglar. Jag har redan gjort ganska många, vackra julröda naglar, men tyvärr har jag helt glömt bort ta ta kort på dem... Därför har jag inte så många att visa... Men några ska ni få se...

Det här är mina Julnaglar!



...och de här juliga naglarna har jag gjort på en kund...



Jag ska bli bättre på att fotografera mina kunders Julnaglar, så fler bilder kommer närmare Jul!

    Taggar:


Nöjd!
Publicerad:

Igår kom mina tröjor och tunikor från Halens! Jag är supernöjd med alla mina 9 nya toppar! En tröja åker dock tillbaka och en annan blir att byta till en mindre storlek. Nu är det äntligen roligt att klä sig på morgonen! :-)

Min nya garderob!

    Taggar:


Låååångfredag...
Publicerad:

Ja, jag tror att denna fredagkväll kommer bli låång, väldigt lååång... Boas har åkt till jobbet och jag sitter ensam i soffan, inkurad i massa kläder, mössa, tjocksockar, filt och med en jobbig huvudvärk... Sjuk? Jag? Näää, aldrig! bara lite frusen (hoppas jag)

Jag måste göra middag, men har ingen lust. Jag har tänkt sitta vid datorn och leka med bilder men har ingen ork. Jag har tänkt slå in julklappar men har ingen energi till det... Det blir nog att sitta kvar här och slöa... Kanske titta på "Julstrul med Staffan och Bengt", visst kommer Ni ihåg den julkalenderna från 1984?!
    Taggar:


Fredagen den 3.e december.
Publicerad:

- Bokföra (vilket jag ser fram emot, då jag är så nyfiken hur hög vinsten blev i november)
- Åka till Jacks och köpa en kavel
- Slå in julklappar
- Fota "My Crib"
- Redigera bilder
- Blogga, blogga, blogga. Ta igen för att jag inte har bloggat så mycket den senaste veckan

Nu: duscha, klä på mig, sminka mig och fixa min nya frisyr (bild kommer under helgen)
    Taggar:


Torsdagsmyyyys....
Publicerad:

Då Boas jobbar alla fredag-och lördagkvällar, så har vi börjat ha "fredagsmys" mitt iveckan istället. Det är otroligt mysigt och trevligt att äta och dricka gott mitt iveckan. Igår hade vi därför Torsdagsmys. Vi hade dukat fram Glögg, pepparkakor och goda ostar. FredagsMys mitt i veckan rekommenderas!


Glögg, pepparkakor och goda ostar. Perfekt en kall decemberkväll!
    Taggar:


Det har varit lite mycke ett tag...
Publicerad:

Dåligt med uppdateringar senaste veckan... jag vet. Om jag säger att jag har haft försäljningsrekord på jobbet i november *jublar*, så förstår Ni kanske varför jag inte har bloggat så mycket. Otroligt mycket jobb med andra ord!

Men i helgen hann jag med lite annat oxå. Lördagen tillbringade jag i köket. Bakade hela dagen, från klockan 14.00 till 23.30 på kvällen. Det blev en hel del gosaker

-Lingonlimpa
-Saffranslängder
-Lussekatter
-Pepparkaksmuffins
-Lakristkola
-Mjölkchokladpraliner
-Glöggcheesecake


Lite av julbaket

På söndagen bjöd vi på Inflyttningsfika/adventsmys. Pepparkakor, glögg och julskinka serverades samtidigt som vi kollade genom hela Sunes Jul och spelade sällskapsspel. Mycket trevligt!


Adventsfika hos oss!

Nu: göra en materialbeställning till Jobbet!

    Taggar:


Har du öppnat första Luckan?
Publicerad:

Idag, 1 december, var det äntligen dax att öppna första luckan. För en julmänniska som mig så är det självklart med en chokladkalender. Hur vet man hur långt det är kvar till jul utan den lixom? Nedräkningen har nu börjat...


Första luckan öppnad... 23 kvar... :-)

    Taggar: