Snart till Vemdalen!
Publicerad:

Igår var vi på Gabbes barnvälsignelse. Mycket trevligt! Särskilt att träffa mina syskon, kusiner och annan släkt! Jag åt smörgåstårta i mängder! Jag kanske är lite tråkig, men jag älskar faktiskt smörgåstårta! Kan äta nästan hur mycket som helst. Och mina fudgekakor gillades av de flesta, så det var ju bra!

Boas jag ska snart åka och fika hos mormor, sedan ska vi åka en snabbis till Vemdalen

Blev ett kort inlägg idag. Får skriva mer när jag kommer tillbaka till Skellefteå imorgon!
    Taggar:


Hem till Fränsta imorgon!
Publicerad:

Åhhh, vad jag längtar hem till Fränsta! Jag har inte varit hemma på tre månader! Trots att det är hela 8 år sedan jag flyttade därifrån, så är Fränsta fortfarnade mitt hem i första hand! Och det kommer alltid vara mitt hem! Och ju äldre jag blir dessto mer längtar jag hem till Fränsta. Det här inlägget kommer handla om fantastiska Fränsta!

Jag är född och uppvuxen på Ekgränd i Fränsta. Ett radhusområde med totalt 20 hus och jag vågar påstå att de allra flesta som bor i Fränsta någon gång har besökt Ekgränd, då det är ett väldigt populärt bostadsområde. Mamma och pappa bor fortfarande kvar på gatan och det är alltid lika roligt att åka hem till Ekgränd. Fränsta ligger i  en vacker dalgång 6 mil väster om Sundsvall och 13 mil öster om Östersund. Jag hittar överallt i den lilla byn och det är en enorm trygghet att komma hem till lilla Fränsta.
 
Fränsta är mest känd för Vikbron, Sveriges längsta träbro av sitt slag. Fränsta ligger även mitt i Sverige. Sveriges geografiska mittpunkt ligger bara ett par km från Fränsta. Spader ess på gravstenen som är ett tecken på att Gud finns, är också en känd sak i Fränsta. Fränsta har även en stor äventyrspark som heter  MidAdventure (ligger iof strax utanför), Deras hemsida är värd att besöka, för det är en himla häftig och rolig äventyrspark! Får Ni chansen att åka dit, så ta den chansen! Sveriges första Boda Borg (ligger oxå några Km utanför) räknas tycker jag till Fränsta. Slalombacken Getberget, som just nu bygger Sveriges första inomhusbacke, där man kan åka slalom året runt. Och förståss Takida(eller iallafall för att Robban bor i Fränsta, granne med min mor o far för den delen)  (kom på det nu när Handlake village spelas på radion). Fränsta (Ånge Kommun) är väl egentligen mest känd för Takida  just nu, då deras musik spelas på radion hela tiden. Måste lägga in några vackra bilder från Fränsta: (bilderna kommer från Ånge Kommuns hemsida och mina egna bilder)


Världens första Boda Borg, som öppnade 1995 ligger strax utanför Fränsta. Jag var där 1996, för första gången. Nu finns Boda Borg i väldigt många städer i Sverige. (bild: www.bodaborg.se)

:                   
Detta är alltså en gravsten med ett spader på baksidan. Historien säger att mannen som är begravd här var en kortspelare och sa att om det finns en Gud så kommer det visa sig som ett spader på sin gravsten. När man ser på stenen på närmare håll så kan man även se en profil av ett ansikte strax ovanför spadret. Man har slipat stenen, men dessa mönster kommer hela tiden tillbaka. Det går till och med ett rykte om att hela stenen är utbytt och att märkena kommer tillbaka.

Vikbron är Sveriges längsta träbro av sitt slag. 133 meter lång är bron. Nu tänker säkert många Skelleftebor att Lejonströmsbron i Skeå är längre. Skillnaden är att Vikbron är byggd i trä helt och hållet. Hela underredet är i trä. Lejonsströmsbron är bygd på "stenhögar"....

Bild från Viknäset i Torpssjön. Man ser Torpskyrka.

Torps kyrka. Denna kyrka vill jag gifta mig i en dag!

Om man har stått på pyramiden på backen, då har man stått på Sveriges Mittpunkt. Det har jag gjort många gånger....


Mamma och pappas sommarstuga i Gissjö, som pappa har byggt! Enligt mig, bästa sommarstället på jorden! Älskar att bo här på somrarna.


Gissjön, intill sommarstugan. Här älskar jag att bada och stå och fiska aborre från bryggan. Underbart att sitta på stenhällorna och kolla på solnedgången.


Fler bilder från Gissjö, där mamma och pappa har sommarstugan. Den här platsen betyder sommar för mig! Det här kommer alltid vara min favoritplats på jorden! Finns inget sommarställe som slår det här enligt mig! Förmodligen för att jag har badat och fiskat här sedan jag var riktigt riktigt liten!


Ån i Gissjön, där man kan hitta både musslor och kräftor....


Det här är utsikten från Sveriges Geografiska Mittpunkt, Flataklocken!


Utsikt över Fränsta, man ser Torps kyrka längst till vänster. Bild tagen från Getberget!

Ja, det var lite bilder från min hemort, som jag älskar att återvända till. Om det inte vore så himla långt mellan Skellefteå och Fränsta så skulle jag åka hem så mycket oftare! Men imorgon får jag äntligen åka hem till Fantastiska Fränsta! Längtar!!!

    Taggar:


G på Tentan! Har aldrig varit så här lycklig!
Publicerad:

För fem år sedan läste jag kursen Inledande Extern Redovisning. Jag fattade inte ett skit av det! Jag hade som mest 14p av typ 72p på tentamen. Som minst hade jag 2p på en tentamen. Jag har skrivit omtentamen på kursen tre gånger tror jag. För fem år sedan var jag helt, 100% övertygad att jag ALDRIG kommer klara tentan i denna kurs, för jag fattade verkligen ingenting! I måndags skrev jag alltså tentamen i Inledande Extern Redovisning för typ 5.e gången och det kändes bra. Jag förstod det mesta, men som vanligt är det risk att man glmmer bokföra något i en ekonomitenta, vilket leder till Underkänt i värsta fall...

Men nu på morgonen fick jag ett mail av läraren om att tentamen är rättad... Med ett bankade hjärta mailade jag studentservice och frågade efter mitt resultat. Två minuter senare fick jag svaret: "Du fick betyget G med 64 poäng" =-) Jag skrek rakt ut och hoppade runt och hjärtat började banka ännu hårdare! Jag klarde den kursen som jag ALDRIG trodde jag skulle klara! Jag tror ingen kan förstå den känslan! Jag är överlycklig och skiter i allt just nu! Just nu är Gud på min sida när det gäller allt känns det som! Vilka fantastiksa besked jag fått idag! Först att jag skrivit en perfekt rapport sedan att jag blivit Godkänd i kursen Inledande extern redovisning! I´m simply the best!!! :-)

Ska bli spännade å se om jag fick 64p i kursen eller på tentan. Om jag fick 64p på tentan så betyder det att jag fick 81p på kursen, vilket jag tror betyder VG i kursen (80p var gränsen för VG i kursen) Jag hade ju 17p sedan tidigare inlämningar. Om jag fick 64p i kursen så betyder det att jag hade 47p på tentan, vilket betyder 2p över godkänt. Godkänt var 45p tror jag. Jag tror nog på det sista! Finns inte en chans i världen att jag har VG på denna kurs, men det ska bli spännade att se. Men det spelar ingen roll! För huvudsaken är att jag klarde den!

    Taggar:


Plugg redan från morgon!
Publicerad:

Klev upp kl. 8 imorse. Drog på mig en tröja över pyjamasen och satte på mig tjocksockar och gick och satte mig framför datorn och började plugga KM. Kursen som jag läser på distans, men som jag ändå gör ett grupparbete i. Vi är fyra personer som sitter runt om i landet, har endast en "chat" som kommunikationslänk och ska skriva en rapport på 20 sidor tillsammans. För er som vet hur svårt det kan vara att skriva en rapport tillsammans när man sitter i samma rum, förstår kanske hur himla svårt det är att skriva en rapport med folk man aldrig träffar och aldrig pratar med! Det kommer inte bli lätt att få till en bra rapport på det här sättet. Och jag är himla kräsen när det gäller att skriva rapporter! En rapport ska vara perfekt på alla sätt och vis innan den lämnas in! Jag skrev ju en rapport på 5 sidor i KM, ensam för en vecka sedan. Jag fick precis kommentarer till den rapporten från läraren:


Tack för en mycket bra rapport till uppgift 4.

Jag vill ge extra beröm och kommentarer för:

1. En utmärkt struktur, tydlig indelning i olika avsnitt.

2. Alla delar som efterfrågades i uppgift 4 finns med.

3. Tydliga definitoner i teoriavsnittet. Du lyfter rätt frågor, tycker jag.

4. Många relevanta källor

5. När du beskriver dina personliga uppfattningar håller jag med om flera av dina tankar. T ex
* Under rubriken "Tyst kunskap". Jag anser det viktigt att för att få tyst kunskap måste man se hur andra gör och kanske ännu viktigare pröva själv.
* Under rubriken "Explicit kunskap" uppkommer frågan om explicit kunskap egentligen är information. Jag anser att både tyst och explicit kunskap behövs. Det är två sorters kunskap och gränsen mellan dem är otydlig och kan variera från individ till individ. Tua H-H skrivar att explicit kunskap är uttryckt medan t ex Nonaka & Takeuchi anser att explicit kunskap KAN uttryckas, det är inte säkert att den är uttryckt, dvs information.

Som sagt, en ambitiös och intressant rapport.

/Ingela
Omdöme:G
Status: Klar

Alltid lika roligt att få beröm för en rapport som man skrivit helt på egen hand, utan hjälp. Men som ni säkert förstår av det läraren skriver så är jag som sagt väldigt petig när det gäller rapporter! Det som gör det svårt med att skriva en lång rapport med fyra personer jag aldrig träffat eller pratat med är: tänk om de inte är lika noga som jag med rapportskrivning. Tänk om de inte har någon erfarenhet alls av rapportskrivning....? Då kommer jag få mycket att göra en vecka innan inlämning....

Så om du skriver en rapport och vill att någon ska korr.läsa den, så vet du vem du kan fråga. Jag tänka på allt när jag korr.läser en rapport!

Jag sitter fortfarande bara i pyjamas trots att kl snart är halv 11 på förmiddagen, men det får man väl göra när man är student =-)

Igår ringde Ulrika till mig och frågade om jag ville följa henne på party nästa fredag. Självklart vill jag det! Så nästa vecka blir jag bjuden på tre rätters middag på "Johanna i Parken" (om jag minns rätt), show med Charlotte Perelli, schlagerkväll och kareoke. Ska bli så himla skojigt! (Tack, Ulrika!) Och det passar perfekt nästa fredag, för Boas ska på personalfest då, så jag hade lite panik för att jag inte hade något att göra då, men det har alltså löst sig nu!

Idag är det strålande sol, men -10 grader. Iskallt! Jag hade planerat att gå och träna nu på morgonen men det var -16 när jag klev upp så jag väntar med det och går och tränar efter lunch istället, då är det nog lite varmare ute. Fram till lunch tänker jag baka 80st fudgekakor. Fudgekakan har nästan blivit mitt paradnummer. När Julia och Samuel gifte sig i januari bakade jag ca 90 st  och nu måste jag alltså baka 80 st till, till barnvälsignelsen. Fudgekakan är fantastiskt god så det är inte så konstigt att folk vill att jag bakar den...

Dax att ta en pulverdrink till frukost nu, sedan duscha!

    Taggar:


Shopping till sötisarna!
Publicerad:

Efter en trevlig lunch på Subway med Malin så gick jag på stan i nästan 4 timmar. Köpte inget till mig själv. Letade en keps, men hittade ingen som satt bra i den modell och färg som jag ville ha. Däremot hittade jag ett par solglasögon, som jag förmodeligen kommer köpa, men jag vill få dem godkända av någon först. Sedan var jag förståss in på Indiska, denna underbara butik! Om någon känner för att skänka mig 500kr i presentkort på Indiska så skulle jag bli jätte jätte glad! Jag hittade balkongdekoration för minst 500 spänn som jag vill ha! Eftersom vi inte hunnit gå genom vår ekonomi denna månad, betalat räkningar och så, så måste jag vänta med att köpa allt...Men så snart jag vet hur mycket pengar jag har kvar denna månad så ska jag handla på Indiska!

Jag fick alltså inget idag, jo, förresten ett par fingervantar från H&M för 29kr unnade jag mig. Däremot la jag ut lite pengar på busungarna i Timrå. Varje gång jag besöker mina syskonbarn skämmer jag bort dem med presenter och på lördag ska vi ju åka till dem. Eftersom barnvälsignelsen är på söndag så köpte jag lite kläder och badankor till Gabbe. Men eftersom Bella inte ska bli helt utan presenter så köpte jag några söta djur till henne som kan gå. Hur söta och roliga som helst!


Badankor till Gabbe!


Kläder till Gabbe. De ser lite stora ut, men jag räknar med att han kommer kunna ha dem om ett par månader....


Små söta djur till Bella. De springer sååå roligt så jag tror Bella kommer älska dem!

Det är riktigt roligt att vara ute och söka efter barngrejer, finns ju sååå mycket gulligt! Men det var inte alls lika lätt att hitta coola barnkläder till pojkar som det är att hitta söta kläder till små flickor....Jag tror hursomhelst busungarna blir nöjda med det här!

Nu ska jag gå och grädda våfflor!
    Taggar:


Våffeldagen!
Publicerad:

Jag skulle ju leva på pulver denna vecka, skrev jag tidigare, men då hade jag glömt bort att det är våffeldagen idag! Igår åt jag pulver hela dagen förutom till middag då de blev nyttig sallad med kycklingfilé. Men idag måste jag ju äta minst en onyttig våffla. Igår bestämmde Boas och jag att vi INTE ska äta våfflor till middag, vilket vi alltid brukar göra på våffeldagen. Vi äntligen lärt oss att man blir ganska äcklad av att trycka i sig en massa våfflor till middag. Så vi har bestämt att äta soppa till middag och till efterrätt ska vi äta varsin våffla. Detta för att undvika att bli äcklad. Jag läste att det är gott att blanda Keso och blåbär och äta till våfflor, så det ska jag prova idag.

Jag ska snart gå till stan och äta lunch med Malin.  Ska då passa på att gå in i lite butiker och kolla vårmode. Var länge sedan jag gick på stan nämligen och idag får man ju pengar oxå =-) Ska bland annat in på H&M och prova en vårjacka för att se om den passar och om den passar så ska jag beställa den på internet istället. Ska även ut och kolla efter en keps. På morgon när jag går till gymmet är jag inte så fin i håret, så därför skulle jag behöva en keps att dölja det med....

Jag skulle även vilja köpa lite lyktor, krukor och annan dekoration till balkongen, men ska vänta ett tag till med det, då det fortfarande är månda -grader ute och det inte är "sitta ute väder" än. Däremot har jag frågat min käre far om han kan bygga ihop lite möbler till balkongen. Jag vill bland annat ha en stor bänk på ena kortsidan av balkongen (så stor att man kan ligga och sola på den) och en mindre bänk på balkongen under vardagsrumsfönstret. Så det ska pappa bygga åt mig =-). Pappor är verkligen bra att ha! (Synd bara att jag har min så långt ifrån mig...) Sedan kommer jag nog köpa ett bord på IKEA så man kan sitta ute och äta. Stolar har jag inte hitta några bra än, men vill ha ganska små så de inte tar upp massa yta. Kommer finnas sittplatser till 10 pers. därute när allt är klart. Då ska vi ha balkongpartyn i sommar! Längtar!

Nu ska jag gå och ta en frukostdrink och sedan plugga lite innan promenad till stan!
    Taggar:


Tisdagkväll!
Publicerad:

Dagen har varit precis så som jag trodde den skulle bli. Gick till gymmet vid 11.00. Tränade i ca. 45 minuter, sedan tog jag en promenad hem i solskenet. Väl hemma började jag storstäda köket, så nu är det kliniskt rent! Till och med ugnen gjorde jag ren med ugnsrengöring. Jag borstade även mina katter med FURminator och de tappade lika mycket päls denna gång (se tidigare inlägg). Nu tvättar Boas o Jag och jag hatar verkligen att tvätta. Springa fram o tillbaka till tvättstugan hela kvällen är sååå himla tråkigt! Men försöker tvätta en gång i veckan nu för tiden så det inte blir så mycket tvätt.

Nu börjar mitt favvoprogram "Halv 8 hos mig" Missar nästan aldrig ett avsnitt.!

Imorgon blir det träning, pluggning och lunch på stan, sedan handling på kvällen (som vanligt på löningsdagen)!
    Taggar:


Vilken underbar dag!
Publicerad:

Solen skiner och det är ca. -10 grader! Härligt! Tänkte ligga i sängen och slappa hela morgonen, men eftersom Adam och Gry pratade om spöken idag, så vågade inte jag ligga kvar ensam i sängen och lyssna på dem efter att Boas åkte och jobba. Så på grund av att Adam o Gry snackade om spökhistorier på radion imorse så blev jag tvungen att kliva upp denna underbara morgon (jag är sjukt spökrädd och börjar alltid inbilla mig att jag ser saker när jag hör spökhistorier).

Så jag har hoppat i myskläder och ligger nu i soffan istället. Ska snart äta frukost, sedan ska jag gå och träna på gymmet. Har ju inte tränat på en hel vecka så det är på tiden att jag kommer igång. Funderar även på att leva på pulverdrinkar resten av veckan (ska ju vara i Fränsta i helgen och mammas mat är ju sååå himla god, så det är risk att man lägger på sig lite där). Efter träningen ska jag hem och städa, särskilt i köket, det ska grovstädas. Längtar! Jag har typ inte städat senaste veckan så jag ser fram emot det. Som tur är har Boas städat, så det är inte så himla stökigt...

Ska även ut på en promenad senare på eftemiddagen om jag hinner.

Förresten, igår gick jag in och kollade deklarationen på skatteverkets hemsida. Inte en rolig syn tyvärr. Det var länge sedan jag hade restskatt. Under tiden jag bodde i Stockholm fick jag göra avdrag för dubbelt boende och resekostnader så då fick jag alltid mellan 10 000-15 000kr tillbaka och det är verkligen roligt ska ni veta! Men i år får jag restskatt. Ca. 1600kr måste jag betala, inte alls roligt! Men jag ska försöka göra lite avdrag. Bland annat jobbade jag i Umeå och bodde i Skellefteå en period och sedan får man tydligen dra bort postorderräntan på deklarationen. Jag ska försöka minska restskatten lite iallafall...
Nu ska jag gå och leta mig lite frukost (pulverdrink)!
    Taggar:


Tentan skriven!
Publicerad:

Japp, då var det över! Skrev tentan på prick tre timmar! Så här i efterhand känns det okej. Det känns som jag klarade del B, utan större problem...(har säkert missat en del viktiga konteringar ändå), men del A känns inte lika övertygande, där skulle jag kunna ha misslyckat ganska rejält! Del A ska var den enkla delen och jag tror att jag gjorde det krångliare än det egentligen är. Jag tror inte att jag klarade A delen, men B delen. Det jobbiga är att om jag inte får G på A delen så blir jag autoamtiskt underkänd, även om jag har alla rätt på B delen (den svåra delen). Så jag hoppas, hoppas, hoppas att jag lyckades få ihop 14p på A-delen! Jag vet redan 1 fel på A-delen....  Hursom helst är jag nöjd, hur det än går, för sist jag skrev den här hade jag 2p av 68p och jag fattade inte ett skiiit av det som stod i uppgifterna. Den här gången förstod jag allt och det är ett stort framsteg som jag är nöjd med! Nu ska jag glömma tentan!

När jag lämnade tentasalen hade det fallit 1 cm snö och det vräkte ner snö! Är det någon gång på året som man inte vill bo i Norrland så är det just nu, på våren! Jag hade börjat få vårkänslor då det på vissa ställen var barmark, men nu är vägaran täckt med snö igen....suck!

Nu ska jag ta det lugnt resten av veckan, ska komma igång med träningen igen bara. Annars ska jag bara vara hemma och städa och baka!
    Taggar:


23/3 = Tenta!
Publicerad:

Klockan är nu 10.41. Jag har precis lagt undan alla stenciler som handla om överavskrivningar, skatter, periodiseringar, varulagervärdering, nedskrivningar....o.s.v.... Det är bara 2 tim o 20 minuter kvar och dessa två timmar tänker jag inte sitta och plugga. Det jag inte kan nu, kommer jag heller inte kunna lära mig på två timmar. Imorse klev jag upp och läste snabbt igenom de uppgifter som jag har haft störst svårigheter med att lära mig och jag känner mig fortfarande himla säkra på dem. Hoppas verkligen att jag får en sån här tenta, där de bara tagit med uppgifter som jag kan! En turtenta!

Imorse när jag vaknade hade jag himla huvudvärk, har det fortfarande, så det känns lite tungt att gå och sätta sig i en tentasal på eftermiddagen. Det är inte ofta jag har huvudvärk, men det är klart jag ska ha det idag....det kasnke är spänningshuvudvärk. Jag längtar sååå himla mycket till kl 18.00 ikväll, för då får jag äntligen lite ledigt! Jag kommer ha en himla lugn vecka, denna vecka så jag tänker inte vara i skolan hela dagarna utan försöka att hålla mig hemma och ta det lugnt. Ska bland annat baka lite till barnvälsignelsen på söndag.

På lördag åker alltså Boas och jag till Fränsta! Äntligen! Jag längtar såååå himla mycket! Saknar min familj så! Har inte träffat dem sedan på julafton, så det ska bli så himla kul att åka hem och bli uppassad! Pratade med min systerdotter Isabella igår och hon är en riktig surrkuse! Hon pratar oavbrutet! Hon är så duktig och det är så roligt att prata med henne! Hon berättade bland annat att hon är jättebusig! Åhhh, vill åka hem nu!

Nu ska jag gå och leta en huvudvärkstablett och lägga mig i soffan ett tag, innan det är dax att fixa lunch och gå och skriva den där ekonomitentan!
    Taggar:


Knasig lördag...
Publicerad:

Igår hann hjag faktiskt inte skriva, då jag inte var hemma på hela dagen nästan. Klockan 12 igår åkte vi till Boas mamma och Peter på födelsedagslunch (Peter fyllde år). Mycket goda chessecakes fick vi! Efter det var det egentlgien tänkt att vi skulle ta det lugnt hemma. Men Hjalle ville festa, så vi bestämde att vi skulle åka till Julia o samuel och se hockeyn och festa, så det gjorde vi. Men hela kvällen blev väldigt avslagen. Vi såg hockeyn (som inte gick så bra för Skellefteå) och sedan försökte vi starta en fest med hjälp av "Blåb" och singstar och guitarhero, men det funkade inte!. Alla, utom Hjalle var på tok för trötta, så kl.23.30 drog vi hem och la oss och sov.

Ifredagskväll kom Julia o samuel förbi på en enkel middag. Vi slökollade på TV, spelade spel och tog ett glas vin. Jag gjorde även min efterrätt som jag skrev om tidigare. Vaniljglass med lakritsrippel och chokladöverdrag. Den blev god, men rippeln borde ha varit lite lösare, var lite seg och chokladsåsen borde oxå varit lösare. Det blev mer än chokladkola som överdrag. Ska göra den nån fler gång, men ändra chokladsåsrecept. Så här såg den ut iallfall!


Glassmeten som är himla god (vanilparafait)


Hemmagjord lakritsrippel som jag hällde över vaniljparfaiten.


Det färdiga resultatet! Det ser inte ut som jag hade tänkt. Måste göra en annan chokladsås nästa gång! Men som sagt, gott blev det ändå!

Nu ska jag stoppa in huvudet i mina ekonomiböcker igen. Just nu känns det inte som om jag kommer klara tentan, då jag bara hunnit plugga i tre dagar, vilket är för lite för en ekonomitenta! Det är så mycket lagar och regler man måste komma ihåg, så även om jag förstår dem så har jag inte hunnit lära mig dem än. Jag tror inte jag klara tentan imorgon, just därför att jag inte hunnit lära mig allt än, men klara jag den inte imorgon då kommer jag klara den på omtentan! För tills dess kommer jag hinna lära mig alla lagar och regler!


    Taggar:


Sofie Silwer- blivande nagelterapeut
Publicerad:

Japp, nu är det klappat och klart! För första gången går jag ut med det offentligt oxå. Jag ska utbilda mig till nagelterapeut! Kursen är betald (snart) och tiderna för kursen i Umeå är inbokad. Under hela maj kommer jag göra praktik och pendla vissa dagar till Umeå alltså! Jag ser verkligen fram emot det! Det som är sååå himla skönt är att jag vet vad jag kommer jobba som i ett par år framåt! Jag behöver inte ha någon ångest för vad jag ska göra i sommar eller nästa år eller... För jag kommer arbeta som nagelterapeut! Så vill du ha vackra naglar så vet du vem du ska kontakta (efter maj alltså)! Känns sååå himla skönt att ha framtiden planerad! Och när jag har jobbat in mig i branschen kommer jag troligtvis läsa en make-up kurs. Tänk vad roligt det skulle vara att få arbeta både som make-up artist och som nagelterapeut!

(bild fr google.se)
Så här snygga naglar hoppas jag att jag kan göra efter att jag är klar med utbildningen! Folk kommer ju stå på kö till mig!


Men nu är det fortfarande mars och jag har bara 4 timmar på mig att lära mig allt till tentan! Sedan är det helg (iof kommer jag måsta plugga i helgen oxå) Sitter med periodiseringar idag, vilket betyder interimsfordringar och interimsskulder samt upplupna kostnader o.s.v... (bara dess ord säger väl hur komplicerat det är att räkna på?)

Ikväll ska jag göra en efterrätt som ska slå alla andra efterrätter. Jag har stora förväntningar på den och jag har kommit på den helt själv! Som de allra flesta redan vet så är jag besatt av kombinationen saltlakrits och mjölkchoklad! Igår kom jag på det! Lakritsglass med ett tjockt chokladöverdrag! Det finns inte på marknaden än, men jag ska minsann prova att göra det hemme. Jag tror det blir succé! Jag tänker göra en vanlig vaniljparfait, koka ihop en lakritsrippel av turkisk peppar och sedan hälla den lakritsrippeln i vaniljparafaiten. Den ska få frysa. Sedan ska jag göra en fantastisk god chokladsås (recept från fudgekakan) och låta den svalna lite (halvljummen ska den vara) När glassen är fryst ska jag dränka den i chokladsåsen! Alltså jag tror inte det kan bli godare än så! Ska lägga in bilder på resultatet ikväll! Förresten borde GB kommit på denna idé för länge sedan. Kan ni föreställa er en Magnum lakrits. Alltså vaniljglass med mycket saltlakritsrippel, täckt med ljus choklad?! I would like that!

Dax att sluta drömma och återgå till periodiseringarna!
Förresten, det ösregnade ut nyss. det betyder att snön försvinner snabbare! Jippi!
    Taggar:


Tentan närmar sig!
Publicerad:

Idag fick vi tillbaka praktikfallet som vi lämnade in i måndags: vi fick 12p av 20p och det är jag himla nöjd med! trodde nog att vi skulle ligga på ca. 8-10 poäng. Det betyder att det blir 12 extra poäng till tentan. Alltså har jag totalt 17 extrapoäng till på tentan på måndag och totalt behöver man 60 för att bli godkänd. Alltså behöver jag bara ha 43 p på tentan varav att jag måste ha minst 14 p på första delen i tentan, det betyder att jag måste ha minst 29p på andra delen av tentan. Det svåra kommer var att få 14p på första delen. Det funkar så att första delen är på 20p och om man inte har minst 14 p på den delen så kommer inte läraren att rätta den andra delen. Det betyder alltså att om jag har 13p på första delen, men har alla rätt på andra delen så kommer jag ändå inte att bli godkänd....Hårda pix!

Idag har jag pluggat lagervärde och förändring av lagervärde samt avskrivningar och överavskrivningar. Borde hinna lära mig det innan måndag! Förresten ska vår tenta vara mellan 14-18 på måndag. Är inte det den absolut konstigaste tentatiden....?!

Den här veckan har jag legat väldigt lågt med träningen. Har ju varit lite krasslig och har haft fullt upp i skolan, så det har helt enkelt blivit någon träning. På måndag lugnar mitt liv ner sig igen, så då ska jag komma igång med träningen igen!

Skrev ju igår att jag skulle göra en H&M beställning. Hittade lite kläder jag ville beställa, men gjorde ingen beställning då, för jag vill prova lite i butiken innan jag beställer...Jag passade även på att spana i Haléns hemsida, Shit, vad mycket snygga kläder de hade då! Jag gjorde så att jag la allt jag ville ha i "önskelistakorgen" och till när jag var klar låg summan på över 2000kr (endast Haléns). Jag måste helt enkelt välja bort lite.

De tre första plaggen nedan kommer jag absolut köpa! (alla kläder finns på www.halens.se)Denna brun topp/klänning och de vita byorna till ska jag absolut ha!

Den här lila tunikan står det Sofie skriviet på! Exakt min stil!


De hät två topparna skulle jag oxå vilja ha, men det kommer nog inte bli så, kanske den svarta....


Den här är lite tråkig, men jag skulle ha den som vardagstopp i sommar....förmodligen klara jag mig bra utan den,

Ja, det var lite kläder från Haléns som jag vill ha....Sen så har jag även kollat ut lite i H&M oxå. Ska försöka hålla mig under 1500kr totalt för alla beställningar iallafall, för man vill ju kunna spendera lite pengar på stan oxå! (Mina favorit linnen på Gina Tricot måste jag ju köpa fler av)

Nu är det dax för laxmiddag!
    Taggar:


Plugg plugg plugg
Publicerad:

Idag har jag pluggat hela dagen i biblioteket, har varit så duktig! Har lärt mig hur man räknar ut skatteni ett AB (och det är verkligen komplicerat ska ni veta!), har lärt mig att placera vinst i periodiseringsfonder och återföra det från periodiseringsfonder samt lärt mig hur man räknar ut vinstutdelning i HB samt vinstdisposition i AB, där ingår förståss att göra nyemmission och fondemisssion, vilket kan vara lite komplicierat. Ni ska bara veta vad mycket det är att tänka på när det kommer till redovisning i AB. Imorgon ska jag sätta mig in i varulager värdering och förändring av varulager och det tror jag att jag kommer få problem med....

Som vanligt har det varit strålande väder! Snön smälter sakta men säkert, men vi har fortfarande väldigt mycket snö kvar!

Idag sa Boas att han var sugen att göra en postorderbeställning från H&M! Och då blev jag överlycklig! Det betyder att jag oxå borde få göra en! Så nu ska jag studera H&M´s hemsida noga, det värsta är att det är så mycket jag vill ha! Kommer bli så dyrt...

Inatt drömde jag något så läskigt (borde skriva detta i http://sofiesdromvarld.blogg.se, men då jag inte kommer ihåg så mkycket av den så gör jag inte det). Jag drömde att jag fyllde 30 år och det var stort kalas och mycket tårta. Jag minns att jag tyckte att det var konstigt att jag fyllde 30, eftersom jag fortfarande inte fyllt 27. Men alla på kalaset menade att jag visst fyllde 30. Detta gjorde mig väldigt stressad och jag tyckte det var himla jobbigt att redan bli 30 år. Som tur är var det bara en dröm, för jag är verkligen inte redo att fylla 30år (och kommer nog aldrig bli redo för det heller). Tur att jag bara är 26 år än så länge!

Nu ska jag ta och kolla in H&M´s kläder!
    Taggar:


Mår inte så bra...
Publicerad:

Jag känner mig sjuk!!! Jag är ständig törstig, ont i halsen, tät i näsan och allmänt tung i huvudet. Känner mig lite febrig oxå. Jag tror det beror den press jag känt senaste dagarna när det gäller att lämna in rapporter i tid...Har haft fullt upp de senaste dagarna och mer blir det. På måndag har jag tenta i inlednade extern redovisning. Jag har alltså bara fem dagar på mig att lära mig allt! Det är verkligen inte mycket tid för att lära sig ett Aktiebolgs bokföring och redovisning....Usch, det känns så tungt just nu... Och sen har jag ju kursen "ilska o aggression" oxå som jag ligger flera veckor efter i. Mina gruppkollegor sparkar mig nog snart från gruppen om jag inte börjar engagerar mig snart....

Idag har det varit strålande väder och jag har suttit inne i biblioteket och skrivit en rapport i Knowledge management. Det gick ganska bra den här gången. Blev klar redan kl. 16, sist skrev jag ju en rapport till kl. 22 på kvällen så det kändes skönt att få kvällen fri denna gång.

Idag hämtade jag ut mitt paket från Ellos. Tyvärr blir det att skicka tillbaka hälften av allt. Gardinerna jag hade beställt var inte lika gröna som på bilden, de var mer gula....och jag vill inte ha gula gardiner! Sedan måste jag förståss skicka tillbaka de två BH.arna jag köpte. Det är som vanligt med BH.ar, de är alltid för småa, trots att jag köper största kupstorleken som finns (iallafall största kupstorleken som finns i Ellos). Jag hatar verkligen att köpa BH.ar för det är inte lätt att hitta några som sitter perfekt, oftast är de på tok för småa. Jag blir alltid lika arg och irreterad när jag börjar tänka på köp av BH.ar och vilka storlkar vanliga butiker tar in. Tänk vad livet skulle vara enkelt om man hade storlek 80C...Tyvärr har jag inte det (och som straff för att jag inte har det får jag ha för små BH.ar.....suck...) (Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om mitt hat mot BH tillverkare och små BHar)

Så det som jag får behålla blir ett par träningsbyxor, ett par svarta sommarbyxor i typ linne (älskar dem, kommer bli en sommarfavorit!) och gröna kuddfodral. Det är alltid något iallafall, men det betyder oxå att jag måste göra en beställning från Jotex istället så de har ett par snygga gröna gardiner!

Nu ska jag kvällsfika lite innan sängdax. Längtar till sängen!

    Taggar:


Årets resultat stressar upp mig...
Publicerad:

Har precis kommit fram till skolan för att lämna in Praktikfallet. Imorse när Boas satt och åt frukost satt han och kollade i vår årsbokslut för företaget och frågar varför vi har redovisat en Årets resultat som minus, då det  Årets resultat borde vara plus..? PANIK känner man typ då. Jag förstår inte hur Årets resultat har blivit negativit! Vi har räknat på det flera gånger och vi har hela tiden kommit fram till att årets resultat är 167 041kr. Men i resultatrapporten står det att det redovisade resultatet är -167 041kr. Jag var precis in i bokföringspogrammet och kollade om vi hade bokfört Årets resultat på debet iställetför på kredit. Men vi har bokfört 167 041 på kredit i konto 2099 Årets resultat och i kredit på konto 8999. Och det är precis så ett positivt resultat ska bokföras, så jag kan inte förstå varför det står -167 041kr då....Om någon är bra på årsredovisningar så får ni gärna förklara det här för mig, för jag fårstår inte vad vi har gjort för fel! Och jag hittar verkligen inget fel heller! Sånt här gör mig stressad, då vi måste lämna in det innan kl. 13.00 och jag vet att jag aldrig kommer lösa problemet innnan dess.... Kan det vara så enkelt att det redovisade resultatet ska vara negativt i bokförigen....jag vet inte..

Solen skiner och det är fantastiskt väder, men jag måste sitta inne idag. För på onsdag ska en rapport på 5 sidor lämnas in. Jag hoppas verkligen jag hinner det mesta idag, så jag kan plugga ekonomi resten av veckan, för på måndag har vi tenta i inledande extern redovisning och jag vill verkligen klara den den här gången! Det blir en mycket mycket jobbig vecka denna vecka känner jag.. Nästa vecka ska jag ta det lugnt och slöa!

Glömde att skriva igår att när jag kom hem från skolan igår kl 19 så hade min älskade Boas städat hela lägenheten! Så himla skönt att komma hem till en nystädat lägenhet efter en tuff dag i skolan. Med tanke på att jag inte gjorde någon fredagstädning i fredags (då jag satt i skolan hela dagen) så var det riktigt stökigt och äckligt hemma hos oss. Men nu är det fint igen!

Nej, nu ska jag ta tag och läsa på om Tyst och Explicit kunskap som min rapport ska handla om!

    Taggar:


Timrå IK, Melodifestival och pluggsöndag
Publicerad:

Igår var vi till Boas mormor på födelsedagslunch. Riktig god kallskuret lunch serverades.

Klockan 16 spelade Timrå IK hemmamatch, vilket jag fick följa på TV. Oj, vad spännande match det var. Jag trodde verkligen att Timrå skulle vinna då de gjorde två ganska tidiga mål. Men tyvärr vann HV71 i förlängning, så det blir alltså en sista och avgörande match, som Timrå självklart kommer vinna. Fick det här fotot av min syster inför matchen igår:

Min söta systerson Gabriel som är 4 månader är redo för Timrå IK´s match!

Efter hockeyn blev det dax för en trerätters middag som grabbarna hade fixat till oss tjejer! Riktig smarrig middag blev det och särskilt efterrätten som var en vit och mörk choklad mousse!


Klockan 20 satt vi alla redo med mobilerna inför Melodifestivalen. Jag röstade kanske 20 gånger på Måns, då jag verkligen gillar den låten och för att han låg närmast Ugglas enligt förtippningsstatistiken. Jag tänkte om jag tokröstar på honom så vinner iallfall inte Ugglas. Alla andra röstade på HEAT (som jag oxå lade två röster på) Tyvärr vann varken HEAT eller Måns...Men huvudsaken var ju faktiskt att inte Caroline Af Ugglas vann! Gissa om jag var nervös när den nästsista tittarpoängen skulle delas ut. Jag blev verkligen överlycklig att Ugglas inte fick toppoängen! Opera Ernmans låt hade jag lyssnat ganska mycket på under dagen igår, och den hade vuxit rejält så jag blev ganska nöjd med den låten som vinnare. Jag tror absolut att den kommer lyckas bra i Eurovision! Det tråkiga är att jag inte kommer kunna sjunga med i den...hoppas ingen annan sjunger med i den heller...=-) 

Jag hade tänkt att gårdagen skulle bli lugn. Jag hade tänkt köra, men Julia öppnade en skumpa och jag har ju så svårt att stå emot skumpa, så det blev ingen körning den kvällen, tvärtom det blev ett rejält party! Ganska sent, efter många glas vin tog jag ett glas Whiskey och då small det till för mig....Imorse när jag vaknade kände jag av att jag hade halsat ur en vinflaska och svept en riktig stark drink...Jag tror att bildbevis finns, för jag gick runt och knäppte kort på allt hemma hos Julia och Samuel...Ska ta och ladda över bilderna från kameran nu på en gång....vänta ett tag.....

(10 minuter senare...)

Hahaha...så många galna kort. Jag önska att jag kunde lägga ut alla, men jag lägger bara ut ett par av dem...Jag tog säkert 200 bilder på helt meningslösa saker....

Det fantastiska roliga bröllopskortet tog jag kort på, då jag inte har fått det kortet själv än.

Haha...visst ser vi knasiga ut...Jag ser ut som en dvärg. Det beror på att jag har tagit kort på en bild hos Julia o samuel, men jag stod i fågelperspektiv när jag tog kort på bilden och då kan det bli så här konstigt


Så här såg den starka drinken ut som jag drack upp på 5 sekunder
J
app, som jag misstänkte...Ett tecken på att jag har druckit för mycket är att jag alltid börjar dricka direkt ur flaskan då, spelar ingen roll vad det är i flaskan (en gång halsade jag en whiskyflaska)

Det blev en hel del kort på Julia och samuels inredning

Det här är bröderna Strandgren


Det här är min älskling Boas, efter många glas...


Ja, det var ju ett litet axplock från min kamera från igår...

Idag mådde jag som sagt inte så bra. Trots det satt jag i en datasal på skolan kl 13.30. Soheil och jag skulle avsluta vårt praktikfall i ekonomi som ska lämnas in imorgon. Jag räknade med att vi borde bli klar på ca. 2-3 timmar. Det var fantastiskt väder idag, så vi sa att vi skulle skynda oss så vi kunde lata oss i solen på eftermiddagen... När klockan var 17 ringde jag till Boas och sa att det dröjer nog ett tag till innan vi är klar...Klockan 19 skrev vi ut sista bladen i Årsredovisningen för företaget. Vi satt alltså utan mat och dryck mellan 13.30 -19.00 och pluggade på en söndag! Jättejobbigt. Men nu är vi alltså klara, så imorgon ska jag lämna in Årsredovisningen... Det blev ingen rolig söndag direkt...

Nu ska jag mysa lite med Boas, då vi inte hunnit ses nått idag nästan...


Imorgon blir det heldag i biblioteket igen då jag ska lämna in en 5 sidig rapport i Knowledge Management på onsdag.

    Taggar:


Melodifestivalen!
Publicerad:

Denna dag är en mycket speciell dag på året. Det är melodifestival "the final". Jag har sett alla melodifestivaler sedan 1985, då var jag 2 1/2 år gammal. Det är något särskilt med dagen då melodifestivalen ska avgöras enligt mig, förmodligen beror det på att jag förknippar det så mycket med min barndom. När jag var liten var Melodifestivalen den största TV händelsen under året. I mitten av 80-talet var nämligen inte chips, läsk och pizza framför TV.n en självklarhet som det oftast är nu förtiden på helgerna. Men när det var final i melodifestivalen i mitten av 80-talet då åt vi alltid pizza framför TV.n och hade laddat upp med massa chips, godis och läsk (iställetför hemmagjord saft som vi alltid fick annars). Hela dagen såg man alltid fram emot kvällen då hela familjen samlades framför TV.n och svullade och gissade på vem som skulle vinna. Jag minns särskilt melodifestivalen 1987. Jag var alltså 4 1/2 år gammal och älskade "sound of Musics" (med bl.a Nanne Grönavall)  låt "Alexandra". Jag ville verkligien att den skulle vinna, men istället vann 4 bugg och 1 coca-cola med Lotta engberg. Jag var riktigt besviken, men "Alexandra" var min favorit låt i flera flera år.... Jag tror att det är just därför, tackvare att vi gjorde melodifestivalenkvällen väldigt speciell när jag var liten, som jag älskar detta evenemang. Och ikväll är det äntligen dax!

Jag är ju egenligen emot det nya upplägget med delfinaler, för då blir det inte samma speciella känsla inför den stora finalen, då jag redan har hört varje låt 100 gånger. Hur som helst tänkte jag nu skriva hur jag tror att resultatet kommer att bli ikväll:

1. Måns Zelmerlöw
2 Caroline Af Ugglas
3.Malena Ernman
4. Alcazar
5. Sarah Dawn Finer
6. EMD
7. HEAT
8. Agnes
9. Molly Sandén
10. Sofia
11. Emilia

Jag tror alltså att svenska folket kommer rösta så här. Nedan kommer jag skriva hur jag vill att resultat listan ska bli, alltså vilka låtar jag tycker är bäst och sämst

1. Måns Zelmerlöw
2. HEAT
3. Sarah Dawn Finer
4. Agnes
5. Alcazar
6. Malena Ernman
7. Molly Sandén
8. Sofia
9. Emilia
10. E.M.D
11. Caroline Af Ugglas

Hur som helst tror och vill jag att Måns låt vinner, men jag skulle bli minst lika glad om HEAT vinner. Vi får se om jag får som jag vill, förmodligen inte, då svenska folket inte borde ha rösträtt!!!

Annars då. Ska åka iväg till Boas mormor på lunch idag, då hon har fyllt 70 år. Sedan ska vi till Julia och Samuel ikväll och titta på Mello. Killarna ska göra middag och efterrätt till oss tjejer!

Imorse vaknade jag och hade en stor vagel i ögat. Det är flera flera år sedan som jag hade en vagel, men idag var det alltså dax igen. Typsikt. Hoppas den försvinner snart, sist jag hade en så hade jag den i nästan 1 år.... det var  2005 när jag blev tillsammans med Boas...

Nus ka jag gå och väcka Boas!
    Taggar:


Himla svettig jag blev igår då...
Publicerad:

Igår fick Matilda äntligen med Julia o mig till ett corepass....Och det var jobbigt, men riktigt bra träning! Jag kollade på coreledaren och försökte göra som henne den första kvarten....men jag kände mig sååå dålig för jag orkade max göra varje övning med typ två repetitioner då...Till slut såg jag att många runt omkring mig inte gick ner lika långt som ledaren, och då förstod jag att jag måste "fuska" för att orka göra alla övningar. Så sista halvtimmen kände jag mig duktigare då jag orkade göra varje övning med flera repetitioner...Idag har jag framförallt träningsvärk i området kring höfterna och rumpa, insida lår, nedre delen av ryggen och axlar och skuldrerna, inte så mycket i magen dock. Kanske beror på att jag de senaste två veckorna har gjort typ 50 sit ups per dag...eller så gjorde jag bara helt fel! Bra träning var det iallafall och om jag har råd ska jag nog köpa ett 10 kort dit. Jag har ju redan bestämt att jag ska köpa ett kort till simhallen så vi får väl se om pengarna räcker till Core oxå....

Trots träningvärk imorse så tog jag en promenad till gymmet kl. halv 9 imorse och tränade där i en timma.

Nu sitter jag i datasalen och ska göra det sista i Praktikfallet i ekonomi som ska vara inne på måndag...

    Taggar:


Träningstorsdag!
Publicerad:

Imorse kom jag igång med träningen igen. Körde ett jobbigt pass på gymmet kl 8 imorse. Har sedandess varit på skolan och räknat på överavskriviningar...inte lätt, men jag tror jag fick ut det till slut. Har precis kommit hem och satt på mig träningskläder. Ska snart iväg och träna Core med Matilda och Julia, ska bli mycket spännade då jag aldrig prövat det förrut. Imrogon blir det gym igen och sedan mera ekonomistudier. Sen är det äntligen fredagkväll...längtar så!!!

Ska få och gnaga i mig en kycklingklubba nu, innan jag ska iväg och träna....
    Taggar:


Bla bla bla...
Publicerad:

Var på skolan kl 8 imorse och kom hem kl 16.30. Fick mycket gjort på Prakitkfallet i redovisning, som ska vara inlämnat på måndag...men vi lära få sitta med det imorgon och på fredag oxå...

Annars är det lugnt. Har duschad Lucifer idag. Han tycker verkligen inte om det, men han behövde duschas tyckte jag.

Imorgon ska jag upp kl 7 och åka och träna på gymmet, har inte tränat där sedan måndags.

Inte mycket att skriva idag...
    Taggar:


Älskade FURminator!
Publicerad:

Idag, äntligen gick jag till stan och köpte FURminator! Den dyra kattborsten för 359kr! Gissa om jag blev förvårnad över resultatet. Denna borste var värd varenda krona. Lite bilder på hur det normalt brukar se ut på våra köksstolar när Lucifer har sovit på dem några timmar:

Så här ser en nydammsugad köksstol ut hos oss!Och så här ser den ut efter att Lucifer har sovit på dem i ett par timmar. Jag hoppas alla förstår varför jag dammsuger och städar så fort jag får chansen!

Men nu hoppas jag att det är slut på katthår överallt. Så här såg det ut när jag borstade Lucifer med mirakelborsten FURminator:

Det är alltså katthår som ni ser gråa tussar av! Jag trodde aldrig att borsten skulle vara så här effektiv!

Och jag såg ut så här när jag hade borstat klart våra katter (osminkad o ofixad)!

Jag tror verkligen på det här! Det måste göra lite skillnad i lägenheten iallafall. Vi har inte kunnat se nåon skillnad än, men om vi fortsätter att borsta våra katter var 10.e dag så borde vi se stor skillnad i hemmet och på kläderna! Jag ska ta och duscha dem i slutet av veckan oxå, så försvinner det ännu mer päls!

Annars har jag inte gjort mycket idag. Pluggade på förmiddagen och på eftermiddagen tvättade jag. Vi hade rekord mycket tvätt:

En snäll tant i tvättstugan sa att jag fick ta hennes torktummlare och torkskåp, bara för att hon tyckte att jag hade så mycket tvätt! Det behövdes!

Nu ska jag gå och kvällsfika lite. Är himla hungrig!

    Taggar:


Lyssna på Corroded nu!
Publicerad:

Jag gjorde precis en upptäckt. Det finns ett rockband som heter Corroded och dom är fantastiskt bra! Jag tycker alla borde gå in på deras MySpaceida och lyssna på Corroded.  Visst är de bra...? Jag gjorde förresten en till upptäckt. Jens som är leadsångare i Corroded var min musiklärare i högstadiet! Tyckte killen kändes himla bekant på bilden...Tror att det här Ångebandet står på tur att slå igenom efter Takida....

Nu ska jag gå sätta mig i vårt pluggrum. Dax att ta tag i dagen!

    Taggar:


Vattengympa är ju riktigt roligt!
Publicerad:

Nyss hemkommen från ett roligt vattengympa pass. Äntligen kom Julia o jag iväg på vattengympa...Jag vet faktiskt inte hur länge sedan det är vi pratade om det första gången...Julia och jag var förståss yngst i poolen och förmodligen duktigast! :-) Jag kommer nog fortsätta gå på vattengympa för det är faktiskt bra träning. Det känns ju lite tråkigt att man faktiskt inte svettas, men jag känner redan en antydan till träningsvärk i några muskler. Och jag gjorde en uptäckt: Ju kortare och snabbare rörelser man gör under vattnet dessto jobbigare är det. Att göra långa, långsamma rörelser känns inget, men att öka tempot gör himla stor skillnad! Jag kände mig som en liten sprattelgubbe där under vattnet.

På torsdag blir det Core för Julia och mig. Matilda har länge pratat om att hon tycker vi ska följa med henne på ett Corepass, så på torsdag är det bokat! Core ska tydligen vara den perfekta träningen om man vill träna mage och rygg och det är väl egentligen framförallt det jag vill träna. Jag får väl testa och se om det är en träningsform som passar mig. Då kanske det bli styrketräning, vattengympa och Coreträning för mig på veckorna. Shit, vilket träningsfreak jag har blivit! Jag är typ förvårnad själv....men jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt!

Ska gå och dricka lite avtten nu. Känner mig uttorkad!
    Taggar:


Träningsmåndag
Publicerad:

Har inte så mycket att skriva idag...Var och tränade imorse efter 4 dagars uppehåll. Ska även gå på vattengymnastik ikväll för första gången på flera flera år. Det ska bli riktigt roligt!

Och idag behövs det verkligen tränas! Igår var jag på Samuels 27 års firande. Jag åt 3 ganska små bitar Chokladpavlovatårtan, som var galet god! sedan åt jag även en bit marängtårta med lemoncurd som var minst lika god, så jag käkade lite av Boas bit oxå. Efter all god tårta var det dax för middag, då bestämmdes att vi skulle äta skräp från Korvgubben, alltså en tunnbrödrulle och massa pommes för min del. Jag åt så jag seriöst trodde jag skulle kräkas, mådde så himla dåligt igår kväll, bara för det...

Idag börjar dock en nyttig vecka (igen). Den här veckan ska jag testa en diet som jag aldrig provat tidigare, nämligen en kycklingdiet! Som vanligt ska jag äta måltidersättning hela dagen, men till middag ska jag äta kyckling av olika slag samt varierande tillbehör till kycklingen. Jag älskar ju kyckling så jag tor inte det kommer bli nå problem.

Jag har suttit i biblioteket sedan klockan 10 och har fått ganska mycket gjort idag, så jag tror faktiskt jag tänker dra hem redan nu. Tidigt för att vara jag, men jag känner att det är mycket som dra hemma...bland annat behövs det plockas ihop en hel del. Imorgon ska jag ta ett uppehåll från biblioteket. Jag ska vara hemma hela dagen. Framförallt för att vi verkligen måste tvätta. Vi hade egentligen tvättid igår kväll, men då vi kom hem sent från födelsedagsfirandet hade någon tagit vår tvättid, så vi kunde inte tvätta, så det får bli imorgon istället!
Ahh...måste ju berätta att jag gjorde en beställning från Ellos igår. Köpte inte så mycket dock, mest träningskläder då jag är i stort behov av det och underkläder. Jag köpte oxå några gröna gardiner, för jag har beslutat att vardagsrummet ska bli grönt nu till våren. Förresten...träningskläder...Jag försökte hitta en "80-tals t-shirt", som jag ska träna i. Alltså en sån där t-shirt som är vid, ganska kort och framförallt har stort hål för huvudet, så den lixom rasar nen för axeln, men det var inte lätt att hitta...så jag får leta vidare...
    Taggar:


Internationella kvinnodagen!
Publicerad:

Vill först och främst påminna alla att det idag är den internationella kvinnodagen, så nu vet ni det....

Igår var vi iväg på "Mords till Bords". Totalt var det ca. 13 sällskap. Vi var det största sällskapet på 15 personer. Det var jättetrevligt! Boas mormor fyllde 70 år så vi firade henne genom att ge henne 48 paket! Det var typ roligast på hela kvällen. Vi hade köpt en pocketserie med 48 böcker och slagit in varje enskild bok. Så under hela kvällen gick vi alla och gav henne ett paket lite nu och då. För varje bok tror jag att hon tänkte att det här måste vara den sista...men efter 48 paket var det slut. Mycket rolig idé med presentutdelning på det sättet!

Teatern då? Jo, det var mycket bra upplägg. Alla vi som var där tillhörde familjen Stenhammar, så det utspelade sig på en familjemiddag. Vissa av gästerna fick mindre roller och det var klurigt att lista ut vem mördaren var...Det var inte förrän vi fick lappen där vi skulle fylla i mördare, motiv och mordredskap, som vi enades vem som var mördaren (alla olika 13 sällskap fick gissa på mördaren). Det roligaste av allt var att vårt sällskap gissade rätt på alla tre; mördare, motiv och redskap! Vi var de enda som gissade rätt! Och vi lyckades gissa nästan helt klockrent på små detaljer kring mordet. Det var verkligen en mycket rolig och spännande kväll

Lite bilder från kvällen:
Detta brev stod vid entrén när vi kom....En av dessa personer är mördaren....Det här är personen som blev mördad, men av vilken anledning...?
Julia o samuel ser med spänning fram emot teatern
Hela vårt sällskap....
Mormor Ragnhild fick paket i mängder under kvällen!
God mat serverades under kvällen!
Efter teatern tog Jag o Boas en promenad till Julia och Samuel, där vi drack lite vin och spelade lite poker (som jag tror att jag vann....det gick iallafall mycket bra för mig) Klockan 2 var Boas o jag hemma igen. Idag ska vi hem till Julia o Samuel igen för att fira Samuel som fyller 27 år imorgon.

Ska ta en dusch nu!

    Taggar:


Utmaning
Publicerad:

Jag har blivit utmanad av Helena

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Lycka till!

1. Vad heter du?: Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Salt
3. Flicknamn: Sanna
4. Pojknamn: Sixten
5. Yrke: Städare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Sjal
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Schampoo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Snöstorm
12. Något man skriker: Skiiit!
13. Film: Sällskapsresan
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Spice Girls
16. Djur: Skalbagge
17. Gatunamn: Snipgränd (i Umeå)
18. Bil: Saab
19. Sång: Show me the meaning of being lonely

Jag utmanar: Jessica (som vanligt bara för att jag inte känner till nå andra bloggare...)
    Taggar:


Teater i kväll!
Publicerad:

Lördag, sitter just nu framför TV.n och slöar (Boas kollar på tennis). Vi har varit ut en kortis på stan. Nu väntar vi på att klockan ska bli 19.00 för då ska vi på teater. Boas mamma och Peter har bjudit hela familjen på "Mords till Bords". Det är en teater som handlar om ett mord. Under tiden vi sitter och äter en trerättersmiddag så utspelar sig teatern och mordgåtan. Vår uppgift är alltså att lösa mordgåtan. Och tydligen kan vi även blandas in lite i själva teatern. Ska bli så roligt och så spännade!

Igår var Boas o jag och såg "Män som hatar kvinnor". Vi hade reserverat biljetter till 17.45 visningen, och biljetterna skulle hämtas innan kl 17. Jag var där kl 16.30, men då hade Svensk bios datorsystem rasat så det fanns ingen möjlighet att nå bokningssystemet för de som arbetade i biografen. Klockan 16.55 gick jag tillbaka till bion och systemet hade fortfarande inte kommit igång...Då var det lite panik bland alla som stod där i kö och inte kunde hämta ut sina förbokade biljetter. Till slut fick vi info om att alla vi som visste vilka platser vi hade bokat, vi kunde få ut handskrivna biljetter. Jag ringde då till Samuel som fick gå in på min mail och kolla vilka platser vi hade bokat. Då till slut fick jag två handskrivna biljetter (efter att jag sprungit till bankomaten och hämtat kontanter, då även deras kortläsarsystem hade rasat)

Men filmen då...Jo, den var himla bra. Boken var förståss mycket bättre, men filmen levde upp till förväntningarna. Kändes dock lite strssad i början och i slutet också saknades stora delar av Mikaels relation till Millennium redaktionen, inte mycket Millennium med överhuvudtaget. Och Lisbeth kändes lite för vanlig och enligt min uppfattning lite för social. Jag hade fått en annan bild av henne i boken, men jag vänjde mig och alla skådespelarinsatser var riktigt bra!

Pratade nyss med syster Carro. Hon sa att mamma och pappa hade köpt en ny bil igår. Tror det är denna bil de köpt:

 (Bild fr www.blocket.se och Norrlands bilinvest)

Jag längtar till den dagen då Boas och jag kan köpa en ny, snygg bil.

Linda ringde i dag och sa att hon och Thomas nu har bokat flygbiljetter till oss. Så de kommer och hälsar på, på skärtorsdagen och stannar hela påsken. Ska bli himla roligt! Måste ta dem till slalombacken. Ska blir roligt att se om sydbor kan åka slalom =-)

Nu ska jag gå och planera vilka kläder jag ska ha ikväll!
    Taggar:


Fredagsstädning och fredagsbio!
Publicerad:

Jag undrar hur många som vaknar klockan 7.00 på fredagsmorgnarna och tänker "Jaaa, idag ska jag storstäda!" Det var det första jag tänkte imorse när jag vaknade iallafall. Idag ska jag lägga upp städningen på ett annat sätt. Jag ska börja i badrummet och sovrummet, mest för att det är där det är som stökigast... Jag ska göra en riktig grovstädning och ta bort allt som inte ska vara framme. Till exempel ska jag ta bort julslingan som är på balkongen....

På eftermiddagen ska jag ta en promenad till stan och köpa ut biljetter till "Män som hatar kvinnor". Jag älskar ju den boken, så jag har höga förväntningar på filmen. Det blir förmodligen en Subwaymacka på stan först...

Jag är sååå himla sugen på att byta ut den lila färgen i vårt vardagsrum till grönt. Ni som varit här vet att mitt vardagsrum är svart och mörklila. Nu när våren är på ingång skulle jag vilja ta bort allt lila och ta in grönt här istället. Jag har kollat ut lite saker jag vill ha:
(www.ellos.se)

(www.jotex.se)

(www.ellos.se)

(www.jotex.se)

(www.ellos.se)
Jag vill absolut INTE ha den blommiga gardinen. Jag vill ha den gröna som är bakom den blommiga.

Ja, jag vill ha himla mycket nu...det kommer bli dyrt...

Nu ska jag sluta drömma och börja städa istället!
    Taggar:


Jag vill shoppa!!!
Publicerad:

Har precis kommit hem från min långpromenad. Det tog prick 1 timme och 5 minuter (men då tog jag även en kisspaus på skolan) Skönt att gå en lång runda runt Parkbron. Ska börja gå den rundan oftare!

Jag gick ju in till stan efter att ha varit på skolan. Tyvärr fanns FURminatorn fortfarande inte....Däremot hittade jag sååå mycket vårkläder jag vill ha. Särskilt en jacka på H&M:

(Bild fr. www.HM.se)

JAG VILL HA DEN! Den var billig oxå, bara 298kr. Men som alla vet så har jag köpstopp. Jag har typ mer pengar än vad jag nånsin haft, men jag har bestämt att denna månad ska jag verkligen inte shoppa! Aha, fick just en idé. Jag kan ju beställa på postorder och ta på faktura, då behöver jag inte betala förrän i slutet av april....Hmm, det tåls att fundera på ett tag.... Det är sånt himla snyggt vårmode så det är risk att det blir en ganska stor postorderbeställning...

Sedan finns det massa snygg inredning som jag vill köpa! Jag har planerat att jag ska ha den absolut finaste balkongen man kan ha, denna sommar, så jag har kollat ut en massa balkongdekorationer:

(bild fr. www.Ellos.se)

(www.indiska.se)

 (www.ellos.se)

(www.ikea.se)

(www.ikea.se) Denna ska jag ha kryddor i på balkongen

(www.ikea.se) Brunbetsa denna bänk

(www.rusta.se)

(www.rusta.se) 2 st av denna stol

Samt en massa blommor i amplar och fler hänglyktor. Tror ni inte det blir mysigt...? Åhhh...längtar tills jag får fixa på balkongen och framförallt tills jag får sitta där på sommarkvällarna och dricka en Leilas Jordgubbsmojito:

(bild: www.tv4.se)

Åhh...nu längtar jag verkligen till sommaren!

    Taggar:


Tråkiga torsdag...
Publicerad:

Sitter i biblioteket...Händer inte mycket idag. Då Matilda med bestämda ord har sagt att jag inte får träna, så tänker jag ta en lång promenad istället (för det är väl ändå inte träning?) Först ska jag plugga lite ekonomi, sedan ska jag gå till stan och se om djuraffärn fått in den där FURminatorn, sen ska jag gå hem och sedan ska jag ta min långpromenad (iof tar det 45 minuter att gå fram o tillbaka till stan, men det räknar inte jag som långpromenad) Sedan får jag göra lite övningar på min balansboll, för det är ju inte så jobbig träning.... That´s it for today!
    Taggar:


Prosit, host och snörvel....
Publicerad:

Imorse vaknade jag och var heltäppt i näsan, ont i halsen och allmännt tung i huvudet. Det var verkligen ingen rolig morgon att vakna upp på, särskilt med tanke på att vi var utan nässpray hemma. Men efter en kopp the och några halstabletter skjutsade Boas iväg mig till gymmet kl 7.50. Så kl 8 var jag i full gång i gymmet, trots jobbig förkylning. Jag vet att man borde vila vid förkylning, men jag är så rädd att jag aldrig kommer igång med träningen om jag tar ett avbrott. Nu när jag har ett träningsflow tänker jag göra allt för att det inte ska brytas.

Efter träningen gick jag direkt till lektion och nu kom jag nyss till biblioteket. Ska försöka plugga ekonomi resten av veckan nu, för jag känner att jag har hamnat lite efter och jag måste verkligen klara ekonomitentan som är om 19 dagar! Om jag inte klarar den vet jag inte vad jag ska ta mig till...

Jag känner att mitt liv ser likadant ut varje dag...Skriver samma sak i bloggen varje dag, men det är för att det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Det är mest skola skola skola.... Men det kommer snart hända saker. Jag o Boas åker till Fränsta den 27 mars *längtar så* och i påsk kommer min vän Linda och hennes kille Thomas från Stockholm och hälsar på. Vi ska försöka att ta oss till Vitberget och åka slalom en dag. Dagen efter de åker tillbaka till Stockholm så kommer mamma, pappa, Marie och hennes söta barn upp och hälsar på. Det kommer bli mycket första veckorna i april, men det är kul!

Boas o jag funderar på att åka till Umeå på lördag. Vi har ju sett ut några soffor på BOOM som vi vill provsitta och förhoppningsvis köpa en av dem:

(Alla bilder är från www.boomstore.se)

Denna liggfåtölj vill Boas absolut ha, så den kommer vi köpa


Denna skulle jag kunna tänka mig om den finns i svart eller riktigt mörk grå

Jag vill helst ha en soffa med öppet avslut, så den här är nog inte aktuell, men den är värd att provsittas ändå...

Den här är snygg och stilren, har öppet avslut och tyget passar bra till Boas liggfåtölj, så om denna är skön kommer den här vara aktuell

Den här är nästan min favorit. Jag tycker den ser sååå skön ut. Enda nackdelen är att den inte har öppet avslut....
Den här soffan i svart kanske...Fördelen med denna att man enkelt kan byta sida på divandelen, tyvärr inget öppet avslut och armstöden ser inte så sköna ut...

Ja, det är ett himla svårt val att bestämma vilken soffa vi ska köpa. Vi har sett ut en på Mio och några på EM oxå är snygga. Vi har alltså himla många att välja på....Det enda vi verkligen vet, det är att den ska vara svart eller riktgit mörkgrå. Längtar till vi har bestämt oss!

Nu ska jag ta tag i ekonomin....Lära mig lite mer om överavskrivningar och avskrivningar enligt plan....spännande va?
    Taggar:


Oj, vad glad jag blir!
Publicerad:

Gick precis in på min studentmail och hade fått besked om att inlämningsgiften som jag lämnade in för två veckor sedan är färdigrättad. Alltså den uppgiften som jag satt i biblioteket och skrev på en enda dag. Jag var nöjd med den, men var säker på att jag skulle få komplettera då jag skrev i hop den så snabbt och då jag efteråt kom på att jag missat sidhänvisningar till referenser i den löpande texten....Men läraren verkar vara supernöjd med min rapport. Så här skrev hon:

Tack för en mycket bra rapport till uppgift 2. Den är utformad precis så som vi tänkte oss när vi skrev intstruktionerna till uppgiften! Du har lyckats få med allt på ett utmärkt och vetenskapligt sätt på lagom antal sidor.

Extra beröm för inledningen och den teoretiska referensramen (har skrivit kommentaren Bra! flera gånger i marginalen).

Här kommer några kommentarer:
Jag håller med om att om information skall omvandlas till kunskap fordras att individen gör allt arbete själv.

Kunskap som finns hos en individ och skall förmedlas/överföras behöver bli information och för att "bära" informationen behövs data.

Jag tycker att erfarenheter och kunskap är en bra grund för kreativitet.

Sammanfattningsvis en ambitiös och intressant rapport.

/Ingela
Omdöme:G
Status: Klar


Så himla glad jag blev när jag läste denna kommentar. Och himla skönt att slippa komplettera!

Snart kommer Boas och hämta mig i biblioteket. Tror vi ska åka och handla direkt.....Nu ska jag softa de sista minuterna innan jag lämnar biblioteket!
    Taggar:


Snö snö snö....
Publicerad:

Sitter i biblioteket...som vanligt. Dricker dagens lunch "Hunger Controll Smoothi" smak: Nordic Berries. Gott, gott. Tränade nu på morgon...som vanligt. Jag känner mig fortfarande lika motiverad och peppad till att träna. Om det fortsätter så här hela våren kommer jag känna mig "Fit for Beach 2009" i juni...vilket ialdrig hänt förrut!

Imorse gick jag till gymmet, med en himla fullpackad och tung ryggsäck i snöyra. Jag trodde att mars skulle bli en månad utan snö, men jag hade tydligen fel. Varför slutar det aldrig snö i Norrland? Det är särskilt den här tiden på året som jag längtar tillbaka till fantastiska Stockholm. I Stockholm är mars månad nämligen den första riktiga vårmånaden. Om det finns någon snö där i mars, så är det säkert att den kommer smälta bort under mars och i april är knopparna framme på träden. Åhhh, nu längtar jag verkligen tillbaka till Storsta´n. Och i april öppnar även Gröna Lund och då är det verklgien verkligen vår! Kommer aldrig glömma känslan och dofterna när man i slutet av april åkte till Djurgården och Gröna Lund och gjorde sin första riktiga arbetsdag där. Det är på riktigt en helt magisk känsla som inte går att beskriva egentligen (Ni gamla kära Gröna Lundare förstår mig nog...) Men men...nu sitter jag i Norrland, i snöyra och pluggar och här är det låååångt kvar till våren...

Igår hände inte så mycket. Det var en sån där söndag som söndagar ska vara...Boas o jag tog en kort promenad, städade bilen lite. Jag tittade på vasaloppet på morgonen och på kvällen såg Boas och jag en film eller det blev så att Boas såg en film för jag somnade i hans knä efter 45 minuter och vaknade när det var 10 minuter kvar...så jag såg iallfall hur den slutade.

Nu är min lunch slut och jag ska återgå till studierna!
    Taggar:


Mycket trevlig lördag
Publicerad:

Jag har precis klivit upp och vädret ute är lite knasigt...men det är himla vackert. Det småsnöar, men solen försöker bryta sig igenom och det är kallt och frostigt. Det är jätteläckert ljus från solen som försöker bryta sig igenom den snöiga luften:


Tyvärr kommer inte det läckra ljuset fram på dessa bilder...men men.


Igår då....Boas och jag var och storhandlade så nu ser vårt kylskåp ut så här istället:
Och det räckte inte med en fruktskål, för all frukt...

Tyvärr var den dyra kattborsten slut på¨djuraffären, men jag läste olika betyg på internet om "FURminator" och den verkar vara superduperbra! Det sägs att man minskar päls på möbler och golv med upp till 90%. Dét skulle vara helt fantastiskt! Det stod även att den tar med sig det mesta av allergipälsen, så allergiker kommer kunna befinna sig i hemmet utan några större problem! Ska köpa den nästa vecka, för då skulle den komma in...

Boas fixade lunchen igår. Han påstod då att han är omelettexpert! och jag måste nog hålla med. Kolla in den här omeletten bestående av bacon, tomat, oliver, basilika och fetaost!


Himla god var den!

Melodifestivalen då. Jag hade ju nästan helt rätt. Sarah Dawn Finer, Agnes och piloterna gick vidare som jag skrev igår. Jag tyckte personligen att Sarah DAwn Finer och Piloterna skulle gått direkt till finalen, men vi får väl rösta in dem från andra chansen istället. Jag tycker dock att finalfältet ser himla himla bra ut!

Vi gjorde ju en fantastisk god middag till Mello. Kolla in den här middagen!

Boas förbereder den hemmagjorda Tzatzikin. Mums!Dessa grillspättar har jag gjort! Vi orkade bara en var...så om någon vill ha middag idag. Välkomna till oss!!!


Boas mat!

Middag framför TV.n

Sedan så hade jag gjort hemmagjord Chokladkrossparafait till efterrätt och den var oxå jättegod!


Finns lite kvar av denna goda glass oxå, om någon vill ha...

Ja, så här brukar Boas och jag ha det på lördagkvällarna, när det inte är något party inplanerat. Mycket god mat och dryck!

Förresten lyckades Boas fixa min iPod igår. Tydligen är det så att för att kunna överföra låtar och ljudböcker måste de ligga i iTunes biblioteket på datorn. Filerna får alltså inte ligga i de vanliga "min musik" mapp (Media Player) Jag måste alltså sitta och flytta över all musik tilll iTunes för att kunna lägga in det på min iPod. Suck...försår inte att folk kan tycka den här lilla grejen är så bra. Enligt mig är det bara jobbigt. Vad är det som är så bra med att sitta och flytta över flera 100 musikfiler till ett annat program.....? Jag är nog för gammal för denna nya teknik....

Sitter och kolla på Wasaloppet nu....Inte så spännande. Ska snart gå och diska efter gårdagens middag.

 

    Taggar: