Mycket att skriva nu...
Publicerad:

Ja, det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Jag skyller det på mitt arbete. De senaste två dagarna har jag kommit hem kl. 21.45....

I helgen var det strålande sol och ca. 30 grader varmt. Jag passade på att vara i stugan, med Julia och Samuel. Det blev en mycket lugn och skön helg med god mat och flera timmar på bryggan. Boas jobbade hela helgen så han kom bara till
stugan och sov...

Här är bilder från helgen:


Denna bild togs innifrån bastun. Så sitter man i bastun så har man alltså denna utsikt!


Även denna bild togs från bastun. Stora fönster med fantastisk utsikt! Klockan är ca. 22.00 när denna bild togs.


Bryggan, utanför bastun.


Här ser ni den nybygda bastun med stort panoramafönster. Längre upp på bilden ser ni tre stugor. Den längst till vänster är "grannarnas", den i mitten är Sven o Ulrikas "stora" stuga och den minililla till höger (ser bara taket av den) är sovstugan som Boas o Jag sover i .

Här kommer några fler bilder från vackra Norrland:

Efter en skön bastu i solnedgången så var det dax för jordgubbar o grädde i inglasningen:

Mmmm!

På söndagen fick vi besök av Falle, Malin, Isaac och av Josefine


Josefine hugger in på jordgubbarna!


Här sitter hela gänget och äter jordgubbar o glass.

Jag lyckades självklart bränna mig rejält! Det bränner fortfarande i pannan och på axlarna... Och jag har redan börjat flagna i ansiktet...som vanligt. Samma sak varje sommar. Men lyssna noga nu alla mina vänner som tjatar på mig. Nästa sommar LOVAR jag att smörja in mig med solskyddsfaktor!!! Minst nr 15 iallafall... Kom ihåg att jag lovat det nu så får ni påminna mig nästa sommar....för då lär jag ha glömt det igen....

Boas och jag sov i stugan ända till måndag. Tyvärr blev vi tvugna att lämna kvar Siri där. Som de flesta av er redan läst så har Siri försvunnit! Jag tog med mig båda katterna till stugan i lördags. När vi kom fram vid lunchtid så öppnade jag dörren till bilen och katterna fick hoppa ut i det fria. Lucifer har fått springa löst såå många gånger och han lämnar aldrig tomten eller oss... Men Siri försvann på en gång. Förmodligen sprang hon under en av stugorna där och vågade inte komma fram. Vi ropade och jag gick runt i skogen och letade efter henne på söndagskväll, men inga spår fanns efter Siri. Så det var bara att lämna henne....

En kund till mig sa dock att det är vanligt att katter som blir rädda gömmer sig och att de kan gömma sig på samma ställe i flera flera veckor... Hon hade en katt som var borta i två månader och efter två måndader hittade de henne på samma ställe som hon försvann på. När jag berättade för kunden att jag trodde att Siri sprungit under en stuga så sa kunden att det är en stor chans att Siri ligger kvar under den... Så imorgon så ska Boas och jag dit och ropa och leta igen. Vi ska även stoppa lappar i brevlådan till alla som bor i området....

Nu sitter jag på vår fantastiska balkong och äter mina favoritmackor, matjessillsröra på grovt bröd. Klockan är efter 23.00 men det är säkert över 20 grader varmt för jag sitter i bara linne och fryser inte. Boas är på golfbanan och ska spela en korthålls runda.

Innan jag går och lägger mig ikväll så ska jag gå genom all post, diska, plocka undan allt som ligger framme och skräpar, sedan duscha och sen sova!!!

Imorgon börjar jag jobba kl 9.00 men jag måste försöka vara på jobbet redan kl 8.30 för jag har sååå många kunder som har sökt mig, men som jag inte hunnit ringa upp. Mina dagar på salongen ser ungefär ut så här:

8:45 anländer till salongen och förbereder allt inför första kunden.
9:00 Första kunden kommer
12:55 klar med första kunden
12.55 Slänger i mig en måltidsersättningsbar
13.00 Andra kunden kommer
16.00 Klar med andra kunden och den tredje kunden kommer
19.00 Klar med tredje kunden. Passar på att slänga i mig "lunchen" och gå och kissa innan jag börjar med sista kunden
19:08 börjar med sista kunden för dagen, några minuter för sent.
21:15 Sista kunden lämnar salongen och jag stannar kvar och städar. Lyssnar av alla meddelande på telefonen som jag fått under dagen och inser att det är för sent att ringa tillbaka till alla kunder kl 21.30 på en vardagkväll. Planerar att jag ringer dem på lunchen nästa dag istället (men än så länge har lunchen nästa dag aldrig varit tillräckligt lång för att hinna ringa dem)
21:50 Jag cyklar hem

Ja, så ser en vanlig dag ut för mig... Men imorgon har jag inte bokat någon kund efter klockan 13!!! Så vid 17 är jag klar med henne!! Efter det ska Boas o jag storhandla, söka Siri, köpa en glass i Bergsbyn och kanske gå en sväng i stan på kvällen, då Skelleftefestivalen drar igång i morgon! Skönt att få en ledig kväll!

Däremot har jag itne tagit tag i allt papperarbete än! Har fortfarande en hög med papper som måste skickas in, helst denna vecka... Jag får försöka fixa det på torsdagkväll...

Nu ska jag in och städa undan lite. Vår lägenhet har nog ALDRIG varit så dammig som nu. Jag tänker plocka undan saker som ligger framme ikväll så får Boas damma och dammsuga imorgon, för just nu är det inte roligt att vara i vår lägenhet... Tur att jag har en fantastisk balkong att sitta på på kvällarna:

Här sitter jag och bloggar på kvällarna!

Dax att sluta nu!
    Taggar:


Efterlyser Siri, 1 år!
Publicerad:

Siri är 1 år gammal. Hon är liten, vit med några svarta prickar. Siri försvann lördagen den 27/6 kl 12.00 från sommarstugan i området kring Skellefteå flygplats, närmare bestämt vid Bodanträsket/Falmarksforsen. Om du känner någon som bor i det området, får du gärna föra denna information vidare... Så här ser Siri ut:

Siri har en svart nos och en svart prick runt varje öra, samt en svart svans. Hör av dig om du har sett Siri!!!
    Taggar:


Lunch kl. 18,15!
Publicerad:

Har precis slutat jobba för dagen och även för veckan! >Står i salongen och käkasr min lunch nu. Jag har haft fullt upp sedan kl 9 imorse så jag har helt enkelt inte hunnit äta idag, men nu ska jag stanna här i salongen ett tag och äta i lugn och ro och sedan städa.

Vi hade planerat att åka och sova i stugan ikväll, men det blir så att vi åker ut imorgon istället. Istället så ska vi vara hos Hjalle och Matilda ikväll.

Men imorgon åker vi alltså till stugan och bor där resten av helgen. Jag ska toksola, pressa, exakt hela helgen!

Imorse när jag satt med min första kund så hörde jag på radion att man kunde ringa in och berätta om sina bästa Michael Jackson minne. "De pratar om han som om han vore död" säger jag till kunden. "men han är ju det" svarade kunden. Gissa om jag blev chockad! Jag är ingen galen MJ fanatiker, men jag har lyssnat väldigt mycket på hans musik och jag har alltid tyckt att han är ett musikaliskt geni. Jag har alltid sett fram emot hans skivsläpp för man vet ju egentligen aldrig vad som kommer... men nu är alltså världens största popstjärna död. Konstigt och mycket mycket tråkigt tycker jag.... Tur att hans musik lever vidare iallafall! :-)

Nu ska jag börja städa innan jag cyklar hem.

Förresten, Grattis Therese som klarade slutprovet och är färdig nagelterapeut!!!
    Taggar:


Snart helg!
Publicerad:

Imorgon är det äntligen fredag. Jag jobbar till klockan 18, efter det ska jag dra till sommarstugan och bo där hela helgen! Längtar sååå!

Ikväll har jag och Boas äntligen varit ledig samtidigt. När jag kom hem från jobbet så hade Boas fixat en god trerätters meny som vi intog på balkongen. Supergott!

Imorgon går Ulrika på semster så jag kommer vara helt själv på Nagelateljén i två veckor frammåt nu. Känns lite konstigt att jobba själv, men det kommer nog att gå bra!
    Taggar:


Vädret i Skellefteå!
Publicerad:

 

I morgen
25.06.2009

Klarvær 24°Flau vind, 1 m/s fra sør-sørvest

Klarvær. Flau vind, 1 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
26.06.2009

Klarvær 27°Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
27.06.2009

Lettskyet 28°Svak vind, 2 m/s fra vest

Lettskyet. Svak vind, 2 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
28.06.2009

Klarvær 23°Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
29.06.2009

Klarvær 21°Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst

Klarvær. Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
30.06.2009

Lettskyet 25°Flau vind, 1 m/s fra sørøst

Lettskyet. Flau vind, 1 m/s fra sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
01.07.2009

Skyet 27°Svak vind, 3 m/s fra vest

Skyet. Svak vind, 3 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
02.07.2009

Regnbyger 15°Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest

Regnbyger. Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest. 0,6 mm nedbør i døgnet.

Fredag
03.07.2009

Regn 13°Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest

Regn. Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest. 2,2 mm nedbør i døgnet.

  

Jag är ledig lördag och söndag! Jag tänker då pressa! Ska steka mig hela helgen så jag oxå får någon färg i sommar!
    Taggar:


Fler besökare?
Publicerad:

Finns tydligen många olika sidor för att få fler läsare till bloggen. Viral Trafik är en sida som man kan registrera sig på om man vill ha fler besökare.
    Taggar:


Koppla av och njut!
Publicerad:

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva dettsa denna sommar. Klockan är 19:09, jag är ledig och sitter på balkongen och käkar middag i linne och kortbyxor och det är varmt! Jag kan inte minnas sist jag hade en lugn stund här hemma. De två senaste dagarna har varit så galet jobbiga! Jag har cyklat till jobbet kl 8.30 i två dagar och kommit hem 21.30 båda dagarna. Jag jobbar jämt!!! Igår när jag kom hem kl. 21.30 var jag hungrig, stressad och sååå sjukt trött att jag bröt ihop totalt! Jag passade på att öppna all post som kommit de senaste två veckorna och då insåg jag att jag har typ 20 olika blanketter och papper som jag måste fylla i och skicka in. Allt från Skatteverket, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, a-kassan....O.S.V.... Hur mycket som helst måste man fylla i, bara för att jag ska starta upp ett företag. Och folk säger att det är "så enkelt" att starta upp en enskild firma. "det är bara att fylla i ett papper och skicka in sedan är det klart"... SÅ ENKELT ÄR DET VERKLIGEN INTE!!! Jag drunknar snart i papper!  På lördag ska jag sitta och fylla i allt! Jag har aldrig varit såhär trött i hela mitt liv! Jag vill helst bara sova. Jag är så trött så det syns i mina ögon. Jag vill knappt se mig själv i spegeln bara för att jag har stora påsar under ögonen...

Men ikväll slutade jag redan klockan 16.30!!! Jag trodde jag skulle vara klar vid 19, men att ta bort konstnaglar gick snabbare än vad jag räknat med! När jag slutade ringde jag genast till Boas och frågade om vi inte kunde ha en lugn myskväll ikväll, men han var redan ute och partade med jobbarkompisar... Först blev jag lite ledsen, men sedan kände jag att det skulle vara sååå himla skönt att bara vara själv en helkväll och inte göra någonting alls! Så på hemvägen bestämde jag mig att jag skulle fixa middag på en gång jag kom hem och sätta mig på balkongen och bara ta det lugnt...

Men tror ni det blev så..... Nej, då. Först började jag göra sånt som jag inte gjort på länge, diskade, plockade undan allt som låg framme, vattnade alla blommor... os.v. Efter 1½ timme började jag laga middag. Supergod kycklingsallad!

Men nu sitter jag äntligen här på vår fantastiska balkong! Det som är ännu mer lyxigt är att jag "bara" jobbar mellan 12-18,30 imorgon!!! Sååå himla skönt med sovmorgon och tidig kväll!


Här sitter jag just nu och skriver.


Min lilla blomster och kryddhörna!

Jag har ju förresten fått mina naglar omgjorda.
Så snygga är alltså mina naglar nu!

Så här ser mina tånaglar ut:


Det bästa med att lägga gelé på tånaglarna är att de håller sig så här snygga hela sommaren i ca. 10 veckor!!

Idag hade jag en kund på jobbet som ville ta bort sina naglar. Hon gjorde dem hos mig för ca. 3 veckor sedan och för ca. 2 veckor sedan så "klagade" hon på fula släpp. Så jag fixade till hennes släpp då och idag när hon kom in så sa hon att hon var supernöjd!!! Hon hade nämligen inte ett enda släpp sedan jag fixade dem för snart 3 veckor sedan! Roligt att höra att jag inte gör naglar som släpper längre! Igår hade jag en kund som kom och visade sina naglar som hon hade haft i en vecka och hon hade inte heller några släpp!!! Sååå himla skönt!!!

Jaaa!!! Var så glassugen nu så jag gick till frysen och titta vad jag hittade där!

Ledig, njuter på balkongen med en Ben & Jerry´s! Kan livet bli bättre eller?

Nu ska söka efter nageldekoration som jag kan köpa. Jag behöver nämligen köpa fler!
    Taggar:


Blandade bilder från Midsommarhelgen!
Publicerad:


Klockan 01.14 körde vi över "Högakusten bron" kvällen innan midsommarafton


Midsommarafton var vi en sväng till Norra Berget i Sundsvall. Picknick med ett helt gäng. Här sitter Boas och min syster Marie och käkar.


Picknick på Norra berget, midsomamrafton


Min systerdotter Bella fyllde 3 år den 26 maj. Men hon fick presenter av mig i helgen som var!


Bella och Boas redo för fest


En glad Boas!


Jag, med pappa i bakgrunden


Min lillasyster Caroline var lika snygg som vanligt! Jag tvingade henne att posa, till slut ställde hon upp! "Looks like a Hollywoodstar!"

Embla och Bella gungar


Boas och jag på midsommardagen

VARNING FÖR BILDEN NEDAN!

Det här är alltså jag... Om jag minns rätt så var det en av mina kusiner som lärde mig att vända på ögonlocken när jag var liten...


Kan man vara sötare än så här?? Gabbe, 7 månader.


Bella får naglarna fixade!


Hemresa, en solig söndag. Ser ni segelbåten?


Skuleberget, vid Högakusten!

Det var alltså några bilder från Boas och min fantastiska Midsommarhelg i Timrå och Fränsta!
    Taggar:


Grattis Marie!
Publicerad:

Idag fyller alltså min kära storasyster 30 år. GRATTIS! Vi firade henne redan i lördags. Här kommer några bilder från Maries fest:


Jag och Bella är redo för 30-års fest


Balonger i mängder blåses inför festen


Mat, mat, mat. Min syster Caroline vet nog inte vad hon ska välja...


Festen har börjat! Och fint väder var det oxå!


Massa kompisar till Marie


Vimmelbilder


Släkt och vänner


Paketöppning med Bella och Marie


Hela familjen Ojo.


Gabriel satt mest i Malins knä!


Två av mina favoritkillar. Gabbe och Boas. De verkar ju ha roligt tillsmmans.


Afrikansk dans på verandan. Till och med pappa och mamma försökte dansa afrikansk dans.


Tårta i mängder!


Marie och Bella klappar takten till de som dansar...

Ja, det var lite bilder från Maries 30-års fest. En himla rolig dag och särskilt roligt att få träffa alla nära och kära!
    Taggar:


Party hos Marie
Publicerad:

Har varit på 30 års fest hos syrran i Timrå idag. Mycket trevligt!''

Imorgon åker Boas och jag hem till Skellefteå igen. Bilder från helgen läggs ut så snart jag kommer hem!
    Taggar:


Är nu i Fränsta!
Publicerad:

Kom hem till Fränsta för et par timmar sedan. Igår åkte vi från Skellefteå vid 21.30. Klockan 2 var vi framme i Timrå där vi sov hos syrran i natt. Klockan 7 imorse väckte hon mig och jag fixade hennes naglar så nu har hon fina naglar! Vid 12 åkte vi till Norra Berget i SUndsvall och käkade lunch, mysigt! Men vi var inte ensam på berget direkt.... Tror att hela Subdsvall firar midsommar där!. Klockan 15 kom vi hit till Fränsta och snart ska vi åka till sommarstugan och grilla. Imorgon åker vi tillbaka till Timrå, då vi ska fira Maries 30-årsdag!

Jag har ju inte skrivit på några dagar då jag har haft fullt upp på jobbet, men senaste nyheten är att jag KOMMER att få Starta Eget bidrag!!! Så i sex månader så kommer jag få pengar och jag kommer under den tiden inte plocka ut pengar ur företaget. Så skönt att jag får starta eget bidrag ända fram till januari!

Sitter nu och kolla på bilder som mamma har tagit senaste halv året och hittade massa fina bilder som jag vill ha... Tänkte att jag lägger ut dem här så slipper jag spara dem i mailen. Som vanligt blir det mest bilder på mina fantastiska syskonbarn:


Bella på 3-årsdagen


En glad Gabbe, 6 månader


Bella äter mat.... med hela ansiktet!


Bella öppnar paket!


Familjen Ojo....men någon saknas... Nämligen...


Sötisen Gabbe!!!

Nu ska jag åka till Stugan i Gissjö! Bilder från Midsommar och 30-årsfesten kommer nästa vecka.

Trevlig Midsommar alla!

    Taggar:


Snart jobb
Publicerad:

Håller just nu på att göra pasta och köttfärssås. Boas och jag slutar nämligen alltid jobba vid 21 på kvällarna och vid den tiden har ingen av oss ork att ställa oss att laga middag eller förbereda lunchlådor. Detta har lett till att varken Boas eller jag äter någon riktig lunch eller middag. Så nu gör jag massa mat som jag ska fylla i lunchlådor, så har vi både lunch och middag i ett par dagar frammåt....

Klockan 14.00 har jag min första kund. Innan dess ska jag försöka hinna ringa till några kunder och boka in tider och även ringa och beställa in mer produkter. Jag har hunnit göra totalt 19 nya set sedan jag började min utbildning. Av de 19 är det 2 personer som hört av sig och sagt att de har fått släpp i kanterna på naglarna. Jag tycker det är så jobbigt när de hör av sig och "klagar". Släpp i kanterna är inte så himla ovanligt. Till och med jag har fått släpp på mina naglar!!! Och igår hade Ulrika en kund som hade fått många släpp. Jag minns att vissa i Umeå oxå hade fått släpp i kanterna, trots att det var "proffs" som hade gjort de naglarna.... Så jag borde inte tycka att det är jobbigt, men jag tycker det... Jag hoppas dock jag lär mig snart så jag jag slipper kunder med släpp. Med tanke att jag bara har jobbat i tre veckor och fortfarande är under utbildning så kanske jag måste accpetera att det är risk att mina kunder får släpp. Så här se några av naglarna ut som jag gjorde förra veckan:
Mitt första återbesök som jag gjorde på en kund blev så här!


Nytt set


Nytt set


Nytt set

Nu ska jag återgå till matlagandet innan jag måste cykla ivägg till jobbet!

    Taggar:


Ser fram emot...
Publicerad:

att åka till Fränsta till helgen! Jag har haft så fullt upp de senaste veckorna att jag har glömt skriva om det. Men på torsdagkväll så ska Boas och jag äntligen bila till Fränsta eller iallafall till Timrå! JAG LÄNGTAR SÅÅÅ!!! Ska bli så himla kul att träffa alla därhemma och framför allt Bella och Gabbe. Gabbe har nog växt en hel del sedan jag såg honom sist. Marie firar sin 30-årsdag på lördag så vi kommer inte fira någon midsommar direkt, utan det blir 30-årsfest istället. Kommer bli sååå himla roligt!!! Längtar!

Men fram tills dess ska jag jobba! Imorgon ska jag ha sovmorgon, men istället så ska jag jobba till klockan 23.00 på kvällen... På onsdagkväll ska jag äntligen få mina naglar fixade och på torsdagkväll så ska jag få mina tånaglar fixade innan Boas och Jag drar till Fränsta! Så jag kommer vara så snygg till midsommar!

Nu ska jag ut och plantera de sista kryddplantorna som jag köpte igår!
    Taggar:


Spännande äventyrsdag!!!
Publicerad:

Igår var det äntligen dax för "överraskningsdagen" som vi alla har sett fram emot så länge! Boas mamma och Peter gav denna dag till syskona Strandgren i födelsedagspresent. Vi hade ingen aning om vad som väntade när vi klockan 9.00 igår, lördag, möttes upp hemma hos Månika och Peter.

Först serverades det en mycket god frukost och efter det var det dax att göra sig i ordning inför dagens äventyr. Vi blev indelade i lag. Lag 1: Hjalle och Matilda, Lag 2: Julia och Samuel och Lag 3: Boas och Sofie (jag). Varje lag fick varsin ryggsäck med blandat innehåll. Sedan var det dax att åka iväg.... i ett fårsläp, alltså i släpet som Månika och Peter fraktar sina får.


Spända och förväntningsfulla är Hjalle och Matilda när de sitter i fårsläpet....


Boas och Samuel på väg någonstans...


Vi blev avsläppta i skogen, visste inte vart vi var eller vart vi skulle gå, Men hunden Jack spårade upp det här:


"The Book of Trial" Med hjälp av denna bok, vissste vi vart vi skulle gå och vilka problem vi skulle stöta på, under vägens gång...


Boken ledde oss fram till detta....


En klädd julgran med paket under mitt ute i skogen! Innan vi fick gå vidare skulle vi svara på några frågor och förståss öppna paketen...


Här ser ni vad julklapparna innehöll...
Vår skogspromenad fortsatte... tur att ingen såg oss...


Nästa uppgift var att öppna en portfölj med sifferkod som hängde högt uppe i ett träd. Vi lyckades öppna portföljen och fick då innehållet, godis och dricka.

Efter att klarat olika upgifter på vägen som till exempel frågor och skjuta sönder hinkar med gevär (älgstudsare) så fraktades vi vidare. Jag måste skryta lite... Skjuta sönder en hink med älgstudsare gjorde jag utan problem! Himla bra var jag på det! Även Julia och Boas lyckades med det!


Vi fraktades vidare...


Vid 12.30 fick vi lunch i skogen, som Månika och Peter fixade!

Sedan fortsatte äventyret...

Vi skulle ha fisketävling. Förstas laget som fick en fisk vann... Men först blev vi tvungna att hämta nyckeln till båten... och nyckeln till båten låg och flöt ca. 10 meter från strandkanten.... Som tur var så fanns det en olåst roddbåt som vi kunde hämta nyckeln med, så ingen behövde simma....


Julia och Samuel drog upp första fisken och vann denna fisketävling...


Men jag lyckades dra upp en fisk bara 10 sekunder efter dem.... "men nära skjuter ingen..."

Väl i land fick vi gå en lång bit innan vi kom fram till denna plats:

En offerplats... Här fick vi svara på gåter om konstiga symboler och även äta dessa...;


... små larver och....


... flugor. Mmmmm...smarrigt att äta insekter!


Dricka "blod" skulle vi oxå göra för att klara uppgiften vid denna station!


Framme vid nästa station. Killarna i varje lag skulle gissa rätt "kärleksmening". Rätta svaret var "Rapunzel, Rapunzel, släpp ned ditt hår" och min Boas var den som var närmast med sin gissning: "Rapunsel, släng ner ditt hår!" Senare skulle killen i varje lag även sjunga, spela eller bara dikta ihop någon typ av kärleksförklaring under 1 minuts tid. Boas sjöng en kärlekssång och vann även den här tävlingen!


Här är jag någonstans i de norrländska skogarna...


Sedan kördes vi vidare i fårkärran och hamnade på tårtkalas i skogen...


Samuel och Boas på barnkalas...


Jack var oxå med på tårtkalaset..


På nästa station fick varje lag skjuta djur med pilbåge... Boas lyckades träffa en ren, men han missade bland annat denna ekorre:


Sista grenen för dagen var traktortävling:


Matilda lyckades köra banan helt felfritt på under 2 minuter!


Boas var oxå duktig, men han backade tyvärr över ett av däcken....

Efter en lång dag i skogen, med galet mycket mygg och lite regn så fick vi äntligen middag vid 19.00 på kvällen


God förrätt, västerbottenostpaj.


En mycket god midag. Pasta och lammfärsgryta.


Och en fantastsik god jordgubbscheesecake till efterrätt!


Hela gänget var riktigt trötta efter att ha vandrat runt en hel dag i skogen. Julia och samuel vann med 3 poäng före Boas och mig. Hjalle och Matilda hamnade på 3.e plats... En dag att minnas!


    Taggar:


Äntligen fredag!
Publicerad:

Så himla trött jag har varit senaste veckan! Jag har jobbat mellan 9-20 varje dag, och jag sitter fortfarande att tokfokuserar och koncentrerar mig när jag gör naglar, så jag är helt slut när jag kommer hem på kvällarna. Igår jobbade jag mellan 9- 21.30. Tre kunder hann jag med då... Igår kollade jag min kalender och jag är helt fullbokad fram till den 13 juli! Alltså har jag fullt upp i minst en månad framåt! Bra!

Idag har jag äntligen fått sovmorgon! Sov till klockan 9.00 och börjar inte jobba förrän kl. 13.00! Fram tills dess ska jag bara ta det lugnt och eventuellt cykla till Elgiganten och titta på mobilen som jag vill ha! Jag ska bara ta en kund idag, och efter den kunden så ska jag fixa Ulrikas naglar. Men det tar nog bara 2 timmar.

Ikväll ska vi till stugan och sova där, det betyder att jag inte kommer uppdatera på ett tag...

Imorgon är det kanske dax för "överraskningsdagen", som Boas mamma och Peter har fixat. Vi vet fortfarande inte vad som ska hända, men tydligen ska vi vara ute, för att om det är dåligt väder imorgon så måstge vi ställain dagen. Jag hoppas att det blir bra väder!

    Taggar:


Regn...
Publicerad:

Just nu regnar det i Skellefteå. Mycket tråkigt! Idag arbetade jag min första "normala" dag. Från 9-18. Dock började kunderna ringa min mobil redan kl.7.30 imorse och sista samtalet från en kund tog jag kl. 21.50 ikväll. Två kunder tog jag idag och ingen av dem tog längra än 4 timmar! Imorgon ska jag ta hela tre kunder, men då kommer jag jobba mellan 9-21. De kunder jag tog idag blev supernöjda! Det är roligt! En av dem sa att hon aldrig kunde gissa på att jag var elev/praktikant! Men fortfarande är inte jag helt nöjd med naglarna jag gör, men jag börjar inse att jag aldrig kommer att bli det...    Taggar:


Följa med till Umeå?
Publicerad:

Den 8 juli kommer jag skriva teoriprovet samt göra det praktiska provet. Det betyder att jag förhoppningsvis är klar nagelterapeut den 9 juli! När jag gör det praktiska provet så behöver jag en person att göra på! Så om DU vill ha fina naglar till sommaren så får du gärna följa mig till Umeå den 8 juli! Nagelförlängningen kommer då ske helt GRATIS! Men eventuell resa får du bekosta själv... Så hör av dig om du vill få naglarna fixade den 8 juli och kan ta dig till Umeå vid 14-tiden! Behandlingen kommer ta ca. 5 timmar...

Idag har jag gjort två nya set naglar. Varje kund tog bara 4 timmar. Äntligen är jag nere i 4 timmar. Men jag har svårt att förstå hur jag ska lyckas komma ner till 2 timmar...

Idag var jag både in på The Phone House och Telia, men ingen hade fått in den nya Samsung mobilen som jag såg igår... Jag får helt enkelt gå till Elgiganten och kolla på den (någon kväll då jag slutar innan klockan 20.00....)

Fint väder har det blivit i Skellefteå nu oxå! Det har faktiskt varit -0,5 grader de senaste nätterna, men nu har alltså värmen kommit tillbaka! Äntligen! Längtar tills jag får sitta på balkongen och softa!

Nu ska jag slappa i vår nya soffa... som fortfarande är riktigt hård...
    Taggar:


Jobb, jobb, jobb...
Publicerad:

Börjde klockan 9 imorse. Har fixat naglarna på två kunder idag  och kom hem klockan 20.00 ikväll. Långa dagar på jobbet blir det... Imorgon blir det nog från 9.00 till 21.00 på nagelsalongen.

Idag kollade jag i Elgigantens reklamblad och hittade äntligen en mobiltelefon som jag vill ha!


(bild fr. elgiganten.se)

Så snart jag är lite ledig så ska jag gå och kolla på den och är den så bra som den verkar så tänker jag köpa den och använda den som privat mobiltelefon. Sen måste jag även hitta en företagstelefon till jobbet, men jag vet inte riktigt vad det blir för telefon än...

Nu ska jag diska, duscha och sedan sova!
    Taggar:


London, here I come!
Publicerad:

Jag har ju helt glömt bort att skriva att Boas och jag har bokat en resa till London. Den 14 augusti kommer vi åka och vara där i fyra dagar! Så vi kommer alltså fira min födelsedag i London! För 8 år sedan var jag i England, men då var jag i Oxford och såg inget av London. Så det ska blir himla roligt att åka dit. Jag hoppas att jag får tid till att träffa min kompis Lucy, som bor i England.

Anledningen till att vi åker till London är att Boas "brorsa" Mahmood bor där och ska gifta sig. Mahmood bodde hos Boas familj när de var små. Så vi ska alltså åka på bröllop i London. Vi blir 7 personer som åker iväg. Månika o Peter, Sven o Ulrika och Thea o Boas och jag. Blir himla skoj!


London, here I come! (bild fr. google)
    Taggar:


Grattis, min älskling!
Publicerad:

Idag fyller världens bästa och snällaste pojkvän år. Min kära älskling fyller 26 idag alltså! Igår hade vi lite födelsedagsfika för honom:


Det finns mycket fika kvar, om någon är sugen så är det bara att komma förbi...


Jossan och Julia pratar och pratar...

Imorse fick Boas frukost och fika på säng och paket förståss. En film, whiskeyglas och lite annat fick han av mig.


Det här är min underbara sambo:


Uppklädd för fest våren 2006


Filmmaskerad


Midsommar 2006


Boas och Bella på Marie och Larrys bröllop. Sommaren 2007


Discofest 2008


Besök i Fränsta, sommaren 2008


Spanien, sommaren 2008


Turkiet 2007.

Ja, det är min fantastiska pojkvän!
Älskar dig, Boas!
    Taggar:


Senaste naglarna...
Publicerad:

Idag, lördag, klev jag upp klockan 7.00 för att fixa naglarna på en tjej som skulle på bröllop klockan 15. Så här blev de naglarna:

Kunden blev nöjd, men ska jag vra helt ärlig så är inte jag lika nöjd med resultatet. Det är en sak jag stör mig på, men jag tänker inte skriva vad, för då kommer alla se "felet"... Endast fyra timmar tog det att fixa naglarna idag!

Igår gjorde jag dessa naglar på en tjej som ska på balen på tisdag:

Denna tjej blev även hon nöjd, men samma sak här. Jag är inte helt nöjd av samma orsak som tidigare.... På måndag ska jag försöka "fixa" till det jag gör "fel", så att jag är helt nöjd med resultatet.

Idag är de 6.e juni och nationaldag. När jag cyklade genom stan såg man "rester" efter dagens demostrationer i stan. Nazister/rasister från hela Sverige skulle tydligen mötas i Skellefteå idag och demonstrera , Tydligen dök det inte upp lika många som man först trodde och det blev lugnare än vad man trodde (som tur är!). I Norran kan man läsa mer om demonstrationerna i Skellefteå. Men dagen är inte slut, så det är en stor risk att det blir slagsmål ikväll.... Stämmningen inne i stan var dock väldigt spänd och de flesta snegator var avspärrade och även hela torget var avspärrat med kravallstaket.... Och det var poliser utspridda överallt...

Nu ska jag sätta igång med bakningen. Ska baka 5 olika gosaker, så det är bäst jag sätter igång då folket börja ramla in här vid 20- tiden!
    Taggar:


Ny soffa!
Publicerad:

Så här såg vårt "gamla" vardagsrum ut:

Soffor från 80-talet. Lila och gråa färger...

Nu ser det ut så här i vårt vardagsrum:


Nu är vårt vardagsrum brun/svart och grönt!

Soffan hämtade vi alltså i Umeå igår. Klockan 21.00 började vi skruva ihop den. Klockan 00.30 var vi klara. Och soffan var mycket större än vad vi minns. Den tar upp halva rummet. Men Boas och jag är mycket nöjda över vårt köp. Nu måste vi bara köpa lite matchande tavlor.

Imorgon ska vi ha soffinvigning. Vi har bjudit in några som ska få "sitta in" soffan. Just nu är den nämligen stenhård! Vi ville ju ha en "mysssoffa" som var mjuk och skön. När vi provsatt denna på Boom så var den precis så där mjuk som vi ville ha den. Man skjunk ner lagomt djupt. Men den soffa vi fick hem igår är verkligen stenhård!!! Ikväll ska Boas och jag hoppa på sittdynorna för att "mjuka upp" dem och imorgon så får vi be våra besökare att sitta in soffan så den blir insutten och mjuk. För just nu är den inte så skön...

Igår innan vi drog till Umeå så fixade jag naglarna på en tjej. 5 ½ timme tog det... Idag fixade jag naglarna på en annan tjej och det tog "bara" 4½ timmar. Imorgon ska jag fixa naglarna på en tjej som ska på bröllop, så klockan 8.30 ska jag vara på salongen.

Jag känner mig dock himla trött och stressad just nu. Ikväll har jag städat enda sedan jag kom hem klockan 19.00. Nu väntar jag på att Boas ska komma hem så vi kan fortsätta städa. Imorgon kommer det nämligen besök och vi ska fira Boas födelsedag. Vissa av besökarna är kattallergiker så det gäller att vi städa noga!  Imorgon, efter att jag gjort naglarna på min kund, så ska jag hem och baka tårta och kakor så att vi kan bjuda gästerna på födelsedagsfika. Jag skulle även vilja hinna plantera alla uteblommor som jag köpte i Umeå igår. Jag hinner kanske det imorgon kväll... Längtar tills på söndag så jag får sova... för jag behöver sova!!!

Ska ta och börja hoppa på soffdynorna nu!
    Taggar:


Ring, Ring....
Publicerad:

Jag har haft mobiltelefon i ungefär 10 år. Jag har aldrig någonsin haft den på ljudlös på natten när jag sover. Det är nämligen väldigt ovanligt  att folk ringer mig mellan 22-11.00. Men de senaste nätterna har jag varit tvungen att ha den på ljudlös. För strax innan kl. 8 på morgonen så börjar min mobil att ringa. I måndags så hade jag fem missade samtal redan innan klockan 9.00 på morgonen.... Idag hade jag ett missat samtal som inkom kl. 8.13. Det här är verkligen en anledning att skaffa en företagstelefon! Det är nämligen bara kunder som vill boka tid hos mig som ringer...

Tittar på vädret på TV nu. Usch, regn och 12 grader varmt i Skellefteå idag. Och den här dagen som är min första hellediga dag på flera veckor... Varför ska det alltid regna när man väl ha en ledig dag? En dag har jag dock planerat. Jag ska prata med någon på komptenstorget som ska fatta beslut om jag får startaeget bidrag... Spännande om jag får det eller om jag måste leva på vatten och hårdbröd resten av sommaren....

Idag ska Boas och jag eventuellt åka till stugan och måla, om det inte börjar regna vill säga. Vi ska även slänga ut vår gamla soffor! :-) Annars har jag inget planerat.

Nu är det ju på tiden att köpa sommarblommor och sätta på balkongen. I måndags åkte vi till Coop bygg för att köpa massa uteblommor. Jag blev mycket besviken när jag kom dit och de endast hade fyra små vagnar med uteblommor och bara en vagn med kryddor. Sen blev jag orolig. Är jag för sent ute? Har alla redan köpt alla blommor och detta är det enda som finns kvar? Tänk om det redan är slut på sommarblommorna i butikerna och jag inte har hunnit köpa några. Jag hoppas det är tvärtom... att det fortfarande är för tidigt på sommaren så butikerna därför inte tagit in alla sommarblommor än. Imorgon när Boas och jag åker till Umeå ska jag gå på plantagen och hoppas att de har mer blommor än vad Coop hade.

Dax för dusch och frukost nu!
    Taggar:


Vill du ha fler besökare?
Publicerad:

Gå in på länken nedan och registrera dig om du vill ha fler besökare till din blogg!

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=sower82
    Taggar:


Fullt upp!
Publicerad:

Det bara strömmar in bokningar! Nu har jag fullt  med bokningar enda fram till den 23 juni. Så vill du ha en tid så får det bli efter den 23 juni! Roligt att det är populärt med nagelförlängning!

Idag jag nudelwok med kyckling och kokosmjölk. Mycket gott, men jag får ALLTID så himla ont i magen när jag äter något med kokosmjölk i. Jag är inte överkänslig eller allergisk mot något, men nu tror jag att jag inte riktigt tål kokosmjölk, då det känns som det är en enormt stor sten i magen som rullar runt och fram och tillbaka i magen. Undra hur vanligt det är att man är allergisk mot kokosmjölk?

Boas är och spelar tennis igen och jag är lite uttråkad.... Sitter och tittar på TV3 och Paris som ska hitta en ny bästis. Lagomt spännande...

På torsdag ska vi hämta vår nya soffa i Umeå! Längtar så!!! Imorgon ska Boas och jag slänga ut våra nuvarande soffor. På lördag ska vi ha soffinvigningsfest, samtidigt som vi firar Boas som fyller år på söndag och kollar på Sverige-Danmark i fotboll.

Nu ska jag försöka hitta på något att göra..
    Taggar:


Tenta och shopping!
Publicerad:

Imorse skrev jag då en tenta, men det gick så dåligt så jag vill helst inte skriva om det... Men jag kan säga så här. Omtentan är den 26 augusti och inför den ska jag endast läsa på utifrån gamla tentor!!! En av tentauppgifterna idag var nämligen från en gammal tenta. Jag kände igen alla siffror och visste precis vad svaren skulle vara. Det var en 20p fråga, som jag alltså skulle ha fått full pott på om det hade räckt med att skriva svaren direkt, men då ekonomitentor är ganska lika mattetentor, så är det själva uträkningen som är viktigt....och jag kom inte ihåg hur man räknade ut svaren, så då blev det alltså ingen full pott för min del.... Det är inte alls roligt att veta svaren och man räknar om och om igen, för att få ut rätt svar, men ingen av uträkningarna stämmer med svaret... Jag gissar att jag får 7p på tentan och jag behövde som sagt 28p.

Efter tentan drog Boas och jag till stan. Han pekade på presenter som han ville ha och jag sprang på ett par skor som jag var tvungen att köpa!Denna modell av skor älskar jag och det är den modell jag använder mest! Jag har haft många, många skor i denna modell (men olika märken). Mina nuvarande Puma, med blå rand köpte jag våren 2006 och de är sååå skitiga och de stinker fotsvett, så jag har länge letat några billiga i liknande modell. Och idag sprang jag på dessa på Stadium. Eftersom jag har dille på rosa dennna vår så var jag bara tvungen att köpa dessa då de bara kostade 299kr! Nu är jag nöjd och glad när jag har fått shoppat lite...

Under tiden Boas spelade tennis med Samuel så fortsatte jag att gå på stan för att köpa födelsedagspresenter till honom. Jag köpte en present idag, men när jag skulle betala den så upptäcker jag att mitt VISA är borta och då hade jag betalt mina skor med det bara 30 minuter tidigare. PANIK!!! Som tur är så har jag två betalkort, så jag betalade och sprang iväg till Stadium för att fråga om de hade hittat mitt VISA... Det hade detinte. Så jag var på väg till banken för att spärra det, då jag plötsligt kom på att jag hade haft framme min korthållare på Stadium Jag har typ 25 olika rabattkort, så alla får inte plats i plånkan, så de jag använder minst få ligga i korthållaren. Så bland alla mina "butikskort" låg iallafall mitt VISA kort också. Himla lättad över att ha hittat det...

Nu är jag hemma och ska ta och plocka undan alla mina ekonomipapper, för nu är jag fri från dem i två månader. Men i augusti så ska jag tokplugga inför omtentan!
    Taggar:


Nu har jag blivit lurad...tror jag
Publicerad:

Tenta i morgon, men det är kört för min del. Jag kommer inte klara den, men jag går dit ändå.... Får skriva den i höst istället...

Nyss ringde en säljare från Devine och jag tror jag har blivit lurad! Företaget skulle skicka ett par gratis trosor, helt utan kostnad, ingen frakt eller något. Alltså helt gratis. Så jag sa att ja, visst skicka ett par ni. Säljaren sa då att man måste säga upp medlemskapet om man inte vill ha fler trosor sedan... Ja, det fattar jag väl, så är det ju med alla sån här grejer som säljs! Efter samtalet googlade jag på Devine och överallt kan man läsa om "bluff företaget" som lurar kunderna. Typiskt!!! Så vad ni än gör, om Devine ringer och vill ge er ett par trosor, tacka nej! De är kända och anmälda till konsument bla bla bla... för att de lurar sina kunder. Så fort jag får mitt första paket så tänker jag avsluta det. Problemet är att många skriver att de inte skickar med någon kontaktinforamtion... Ja, ja...jag får lösa det problemet när paketet kommer...

På onsdag ska jag till Komptenstorget, där jag kommer få besked och mer info om starta eget bidraget. Hoppas jag får startaeget bidrag!!!!´

Nu ska jag fortsätta plugga, så kanske jag lyckas få ihop några poäng till tentan!
    Taggar: