Ledig onsdag!
Publicerad:

Idag och imorgon är jag ledig och det verkar som om det ska vara fint väder!!! Underbart! Perfekta dagar att välja att vara lediga på!

Igår hade Boas o jag middagsbesök av Boas mamma och Peter. Jag jobbade hela dagen så det var Boas som fick fixa i köket. Det serverades saffranspasta med kyckling och räkor. Mycket gott och efterrätten var en citronpaj med hallonmaräng. God, men inte riktigt lyckad. Blev lite för mycket av allt i den pajen....

Igår köpte jag även en ny mobil igen! Den här gången köpte jag en mobil som jag ska använda privat och inte till företaget:


Så här ser alltså min andra nya mobil ut! Så, alla min vänner. Ni ska fr.o.m idag ringa på mitt NYA nummer om ni vill nå mig! Jag kommer ha kvar mitt gamla nummer och använda den telefonen oxå, men den använder jag endast när jag arbetar, alltså vardagar kl. 9-18. Så vill ni få tag på mig kvällar och helger så måste ni ringa på mitt nya nummer! Mitt nya nummer får ni ett meddelande om snart!

I måndagskväll så var Boas o jag, Hjalle o Matilda och Julia o samuel och spelade minigolf. Alltid lika roligt att spela minigolf (tycker jag iaf)! Mycket skratt blev det! Och spänningen var oloidlig inför sista hålet. Men Boas vann med 1p före Hjalle. Jag kom trea på typ 63p, vilket inte är godkänt! Under 60p SKA man ju lätt gå runt anser jag.. men men, en dålig dag tror jag...

Annars har vi inte gjort så mycket denna vecka, idag ska vi uträtta ärenden på förmiddagen och sedan sola o bada!

Måste lägga in en bild på världens sötaste och coolaste kille, Gabbe:

Min systerson, gabbe, 8 månader  Hur fin som helst! (Bild ärligt stulen från: Åsa Silfver)

Nu: väcka Boas!
    Taggar:


Lunchbreak!
Publicerad:

Är på NagelAtelje´n och jobbar... som vanligt. Idag blev det en hel timmes lunch igen! Efter lunch har jag två kunder sedan får jag sluta. Nu på lunchen hoppades jag att jag skulle hinna ner på Telia och köpa en mobiltelefon, men jag hinner nog inte det tyvärr. Jag behöver ju två mobiler nu för tiden och jag har sett ut en på Telia som jag ahr bestämt mig för att köpa. Hoppas bara inte att den tar slut för de hade nämligen inte så många kvar när jag var in där i fredags... Kanske hinner in dit innan jag slutar ikväll...
    Taggar:


Söndagkväll...
Publicerad:

Nu börjar helgen närma sig slutet. Det har regnat exakt hela helgen, så Boas o jag har varit inne och kollat på film hela helgen. Igår kväll var jag dock iväg på en trevlig inflyttningsfest. Min nagelvän Therese och hennes sambo Robban har precis flyttat till en fantastisk lägenhet i stan. Här kommer några vimmelbilder från festen:


Jag är redo för party!


Partyglada tjejer!


Fler glada tjejer!


Jag och Malin


Värdinnan för kvällen, Therese, verkar vara inne i en diskussion...
 
En mycket trevlig fest. Vid 00.00 kom Boas och hämtade mig...

Idag sov vi till klockan 11.30. Sedan har vi bara kollat på film hela dagen! Kom precis hem från bio:n. Vi såg "Public Enemy" En bra film, men lite långsam. Johnny Depp är dock riktigt riktigt bra! Som han alltid är!

Nu ska jag börja söka efter lite recept, för på tisdag ska vi bjuda hem Månika o Peter på middag och jag har ingen idé om vad vi ska göra för mat...

Imorgon jobbar jag igen mellan 9-18.30. En lagomt lång arbetsdag!
    Taggar:


Nej, hon komme int´
Publicerad:

Nej, min kund, som hade bokat tid klockan 12 i fredags dök aldrig upp och hon hörde aldrig av sig trots att jag ringde henne och lämnde meddelande på mobilsvaret! Så jag fick en extra lunchtimme...

NU: äta färskt bröd, direkt från bagarstugan, sedan sova! Bilder från Thereses inflyttningsfest kommer imorgon!
    Taggar:


Min önskelista!
Publicerad:

Önskelista 2009

1. Ansiktsbehandling
2. Morgonrock i frotté
3. Filmen Twilight
4. Sjalar, färgglada gärna med lite glitter i.
5. Högtalare till min iPod
6. Heath Ledger collection  (box med tre filmer)
7. Salt/pepparkvarn i trä
8. Bakningsgrejer, ex. brödkorgar, kakfat i 3 nivåer, tårtfat med fot, roliga sockerkaksformar av alla dess slag, färgglada uppläggningbrickor o.s.v.
9. Receptböcker- mat och bakning
10. Hängande fönsterlampor i glas (genomskinliga, små och enkla)
11. Taklampa till vardagsrummet  (Rosina från ÖB kanske...)
12. Svarta krukor, mellan 16-22cm i O.
13. Smycken av alla dess slag (helst i Silver)
14. Presentkort på kläder o inredning
15. Bli bjuden på lyxrestaurang i London! :-)

Det var det. Kommer jag på något mer som jag önskar mig i 27-års present, så kommer jag skriva in det och lägga ut önskelistan på nytt! 
    Taggar:


Det regnar här i Skeå idag, du har det säkert bättre än jag....
Publicerad:

Den här helgen är Boas o min lediga helg. Vi hade planerat att var ute och göra saker och inte sitta inne och slappa. Igår var det mulet, dock inte så mycket regn, men vem vill vara ute då. Slutade med att vi storhandlade, betalade räkningar, lagade middag, åkte ut en sväng på kvällen och kollade på hus o villor och hyrde filmer som vi såg... Inte så mycket utomhusaktiviteter som sagt. Då sa vi att vi får vara ute idag istället, åka runt på sommarcafér, spela minigolf o.s.v.... Tror ni vi kommer göra det? Nej, troligtvis inte, för det ösregnar verkligen just nu! Jag är så himla less på att sitta inne och glo på TV! Jag vill vara ute och göra massa utomhusaktiviteter!!! Vi får se om vi kommer på något som vi kan göra utanför hemmet...

Snart fyller jag år, bara tre veckor kvar! Jag är ju i London på min födelsedag, men jag hppas jag blir uppvaktad ändå! Jag älskar ju att fylla år för det är egentligen enda gången på året som man får baka massa kakor, bullar och tårtor och bjuda hem folk på fika! Och jag älskar verkligen att baka, så jag hoppas att jag får chans att bjuda hem nära o kära på födeledagsfika helgen efter vi har kommit hem från London!

Nu ska jag börja skriva en önskelista så alla vet vad jag önskar mig i 27-års present!
    Taggar:


Sen kund- längre rast...
Publicerad:

Min kund skulle komma till mig klcokan 12.00. Än så länge har hon inte kommit... Måste nog ringa henne snart... Idag är det fredag. Jag jobbar i tre timmar till, sedan är jag ledig! :) Skönt! Får dock se vad som händer ikväll, då vädret inte är så bra som Boas o jag hoppades...

Nu ska jag ta och ringa kunden och höra om hon vill ha vackra naglar innan helgen eller?
    Taggar:


Ny telefon!
Publicerad:

Nu har jag äntligen köpt en ny mobil, efter 4½ år... Tänk att jag har haft samma mobil sedan 2005... Men nu har jag en ny snygg lila:


Jag är supernöjd! Min lila mobil passar mig perfekt!

Nu har jag fått klart med starta egetbidraget! Äntligen! Ca. 36 000 kronor kommer jag få uppdelat på 6 månader. Jag kommer vara så rik i vinter! Företaget går ju redan superbra, så jag kommer kunna plocka ut ganska bra med lön under tiden oxå. Känns skönt att för än gång skull ha mer än 8000 kr i månaden, som jag har haft de senaste åren, då jag varit student! Det kommer kännas roligt att köpa julklappar i vinter!

Imorgon har jag bara två kunder, sedan är jag ledig hela helgen. Ska bli superskönt! Boas o jag ska hitta på något imorogn efter jag har slutat och på lördag blir det troligtvis inflyttningsfest hos Therese! Skojigt!

NU: Slappa framför TV.n
    Taggar:


God morgon!
Publicerad:

Precis klivit upp. Börjar jobba klockan 13. Fram tills dess ska jag inte göra så mycket. Typ fixa lite här hemma bara. Blir en kort arbetsdag idag. Slutar vid 19.30. Ska hoppa in i duschen nu!
    Taggar:


Siri har tydligen setts till...
Publicerad:

Idag så berättade Boas pappa att de såg till Siri vid stugan idag. Hon blev jagad av stuggrannens hund och sprang och gömde sig under stugan. Så skönt att veta att Siri ändå är i närheten av stugan. Hon försvann ju från oss för 4 veckor sedan, men nu har hon alltså setts till! :-)

Idag fick jag två avbokningar. Vilket var bra, tycker jag, för då fick jag chans att gå på stan och uträtta ärenden och även städa på salongen. Det behövdes verkligen en sån här dag!

Jag har ju inte skrivit på några dagar... I måndags så hade vi en spontan fest hemma hos oss. Både Boas och jag jobbade till klockan 21. Men vid 21´.30 kom Hjalle o Matilda till oss. Mycket trevligt! Vi spelade kort, softade på balkogen och hade allmänt trevligt. Klockan 3.00 drog de hem och jag hann sova 4 timmar den natten för klockan 9.00 började jag jobba igen.... Igår var vi och såg Harry Potter på bio. Jag har ju sett alla tidigare filmer och förstår inte riktigt varför Harry är så populär... Tycker de filmerna är ganska ointressanta, men filmen vi såg igår var faktiskt bra! Den bästa filmen hittils tycker jag... men fortfarande är de ganska ointressanta...

Imorgon har jag bara två kunder. Skönt!

Nu ska jag umgås lite med min kära pojkvän!
    Taggar:


Welcome to my Crib!
Publicerad:

Sitter och tittar på MTV Crib just nu och kom just på att jag aldrig har lagt ut bilder från mitt och Boas Crib. Så här komer några bilder från vårt crib, hyresrätt på Hemmansgatan i Skellefteå!


Boas & jag bor i ett rosa radhusliknande lägenhet!


Öppnar man dörren kommer man först till en liten hall, sedan är det en trappa upp till vår lägenhet.


Till den större hallen kommer man när man har gått upp för trappan. Dörren rakt fram är toaletten, dörr till höger är vårt sovrum och dörr till vänster är vårt gästrum. Jag står i köket när jag tar denna bild.


Köket (bilden tagen från hallen)


Vår matplats i köket.


Vårt kylskåp...tyvärr ingen Cristal i det...


Vardagsrummet! Det är verkligen dax för oss att köpa en modernare TV... det får nog bli i höst.


Här sitter vi och tittar på TV på kvällarna!


Den delen av vardagsrummet som jag inte är nöjd med... Hyllan med akvariet känns så rörigt. Ett barbord med två stolar skulle passa bättre där.... men vart ska vi då få plats med alla grejer i hyllan och akvariumet...???


Badrummet.... Golvet fick styra färgvalet här.... Svart och rött blev det helt enkelt.


"The master bedroom"- This is where the magic happends...eller vad nu kändisarna brukar säga.... Svart/mörkgrått och mörkrött är färgerna i vårt sovrum.


En annan vinkel... Tavlorna har jag målat! :-)


Tredjerummet som är ett gästrum/ TV-spelrum/ kontor/ kattrum/ förråd. Det här rummet är det enda rummet som fortfarnade inte är inrett, så som jag vill ha det. Oftast är det väldigt stökigt i rummet och det känns väldigt tråkigt och följer ingen stil direkt... Måste fixas någon gång...


En annan vinkel av det hemska extra rummet...

Nu har Ni sett hur vår lägenhet ser ut invändigt. Följ med ut på balkongen....


Vår balkong som jag har inrett. Skulle kunna sitta på den hela sommaren. Som ni kanske ser så ÄLSKAR jag blommor!


Balkongen från en annan vinkel. Jag har totalt  20 st. ljuslyktor på vår balkong....


Balkongen från en annan vinkel. Det är alltså här jag ligger och solar hela dagarna när jag är ledig!

Blommor och ljuslyktor är det jag lägger mest pengar på..


Lite balkongdekoration...


Min lilla ört och kryddhörna!

Och så här ser min bil ut:

En röd Ford Sierra -88. Den glider vi fram i nästan varje dag...

Så, nu har ni sett min lägenhet, min balkong och min bil.... Kom gärna och hälsa på!

    Taggar:


En dag på stranden...
Publicerad:

Imorse var det strålande sol! Jag bestämde mig för att sola på standen idag istället för på balkongen. Först cyklade jag till stan och köpte massa fika. Vid 12.30 var jag framme vid Falkträsket, där det nästan var tomt på folk. Varm och skönt var det...iallfall i 45 minuter. Sedan drog det inte många moln och blåste. När solen väl kom fram så var det väldigt mycket dis för solen. Vid 15.30 gav jag upp. Då hade jag legat och frusit i 1½ timme. Nu har jag nyss kommit hem och tänker nu gå ut och lägga mig och sola här på Anderstorp!  Anderstorp är väl inte direkt ett ställe man vill gå och lägga sig och sola på i endast bikini, men jag kan ju alltid sola ansiktet och armarna.... Tänk den dagen man har ett eget hus med en stor tomt som man kan ligga och sola på....
    Taggar:


Drömmen om Egypten....
Publicerad:

Både Boas o jag jobbar hela sommarn, ingen semester, bara jobb. Vi har börjat prata om en utlandsresa någon gång under perioden oktober-april, alltså nån gång under vintern. Jag har börjat kolla efter några resor och kommit fram till att jag skulle vilja åka till Egypten i vinter, helst 2 veckor, men det kanske får räcka med en vecka då jag har eget företag och kan inte vara ledig hur mycket som helst. Ringde till syrran, Carro, som var i Egypten för ett par år sedan. Hon hade varit där i två veckor och betalt endast 5300 för den resan med hotell och allt. Billigt och bra! Så om det blir någon semester för mig och Boas i vinter så får det bli Egypten!


Bild fr apollo.se. På detta hotell bodde Carro i Egypten. Hoppas jag får åka dit någon gång under vintern oxå...
    Taggar:


Fördelar med att sola på balkongen!
Publicerad:

Det blev så att jag stannade hemma och solar på balkongen idag. Jag har aldrig haft balkong förrut, bara haft uteplats. Nu har jag insett fördelarna med att ha balkong på somrarna och fördelarna med att stanna hemma istället för att cykla iväg till stranden

1. Tid, du kan gå och lägga dig å sola så fort du har vaknat, behöver inte slösa tid på att "åka" till stranden
2. Mat, du behöver inte cykla handla, planera lunch o.s.v. Det mesta har man ju redan hemma.
3. Dryck, behöver inte dricka "varma" drycker. Hämta en kall dryck ur kylskåpet om du vill ha något när du solar. En god, svalkande drink kan man dricka när man vill när man solar på balkongen
4. Glass, Är man sugen på en glass, så kan man hämta den i frysen
5. Man kan gå på toa precis när man vill
6. Lyssna på vilken musik man vill, hur högt man vill, utan att störa andra
7. SOLA NAKEN, ingen ser när man solar och man får inga fula ränder efter bikinin
8. Ta en kalldusch eller spraya med kallvatten om du blir varm, behöver inte hoppa i en smutsig sjö, där man riskerar att få en boll i huvudet.
9. Går solen i moln (som nu), gå in och skriv ett blogginlägg på datorn!

Bara fördelar med att ligga och sola på balkongen alltså!

    Taggar:


Beslutsångest...
Publicerad:

Ska jag ligga å sola på balkongen idag eller ska jag cykla till Falkträsket och sola där...?
    Taggar:


Hur mycket orkar du äta?
Publicerad:

Jag har ju länge haft en idé, som är ganska galen, men som jag verkligen skulle vilja genomföra! Boas vill inte följa med på mitt galna förslag tyvärr. Så just nu söker jag någon som vill följa mig på en galen cykeldag! Så här ser upplägget på den galna dagen ut:

11.00 Börjar cykla från stan till Stackgrönnan
12.00 LUNCH:Käkar en räkmacka till lunch
13.30 Cyklar tillbaka till stan, upp till Pizzeria Tre Kronor
16.00 MIDDAG: Käkar en Calskrove (en calzone med ett skråvmål inbakat i den) på Tre kronor
17.30 Cyklar vidare till Bergsbyn
19.00 EFTERRÄTT: Käkar en stor mjukglass i Bergsbyn till efterrätt.
20.00 Cyklar hem. Mätt och belåten!


Lunch: Räkmacka, med massa massa räkor på! (bild fr. google.se)


Middag: Calskrove på Tre Kronor. Skråvmål och pizza i samma maträtt (bild fr. google.se)


Efterrätt: Mjukglass i Bergsbyn

Känner du för att följa med mig på en trevlig och mättande cykeldag så måste du höra av dig!!! Och du skulle bara våga att göra denna cykeltur utan mig!!! Min idé, så jag vill följa!
    Taggar:


Sommaren är kort...
Publicerad:

Igårkväll åkte Boas och jag till stugan. Det drog ihop sig till åska på kvällen så det blev inget sol, badande eller fiske. Men en trevlig kväll med middag på alltan blev det iallafall. Vid 23.30 tiden kom alla på att de skulle basta. Så då blev det bastu som vanligt. Jag tycker det är lagomt härligt att basta och tänker alltid att jag inte ska basta, men det slutar alltid med att jag gör det ändå!

Imorse klev jag upp 7.30, gick ner till sjön och tog ett morgondopp. Jag ÄLSKAR morgondopp! Det är livet, att få vakna tidigt, solen skiner, varmt och skönt och få hoppa ner i sjön och tvätta av sig. Jag tar mycket hellre ett tidigt morgondopp, än bastar innan jag går och lägger mig! Jag vet inte varför jag älskar morgondopp så himla mycket. Kanske för att jag har bott en del i sommarstugor som inte har rinnade vatten, då man måste ta ett dopp på morgon för att tvätta sig. Det absolut bästa som finns är förståss att vakna upp tidigt en morgon i mamma och pappas stuga i Gissjö, sätta på sig badkläder och gå ner och ta ett morgondopp i Gissjön...


Världens underbaraste plats, Gissjön

Tyvärr hinner jag inte åka något till Gissjön i sommar så det blir inget morgondopp där i år... :-(

Idag har jag jobbat hela dagen, utan paus och vid 13.00 slutade toaletten att fungera på salongen. Detta gjorde att jag varken åt eller drack något på hela dagen. Vem vågar dricka när toaletten är trasig lixom... Så vid 17.00 när sista kunden var klar slängde jag i mig min lax som jag hade tänkt äta till lunch och sprang typ hem på toa :-)

Ikväll skulle jag så himla gärna vilja gå på Trästockfestivalen. Men klockan är nu 19.14 och jag är så himla trött, så jag orkar inte fixa mig, gå till stan och vara där resten av kvällen... Så det blir tyvätt ingen festival för mig. Ikväll skulle både Mikael Wihe och Miss Li spela och jag skulle vilja se båda två egenligen, men det blir nog inte av. Boas jobbar ju oxå och jag vill inte gå dit själv...

Alldeles nyss stannade Glassbilen nedanför min balkong så jag sprang ner och köpte lite glass. Vet inte hur många år sedan det var jag köpte glass av glassbilen så jag tyckte det var på tiden. Smack och Center blev det. Jag hoppas dom är goda, för egentligen har vi inte råd att lägga pengar på glass just nu...

Nu: bokföra veckans intäkter
    Taggar:


Ledig torsdag och åskväder...
Publicerad:

Jag är ledig hela dagen idag! Det här den enda dagen på hela veckan som Boas o jag är ledig samtidigt. Vi hade planerat att åka till stugan imorse och ligga där och sola hela dagen men så blev det inte... Vid 11.00 satte vi oss på vår balkong och åt frukost. Vi såg hur mörka moln drog in över Skellefteå, ingen sol sågs till på långa vägar. Istället för att åka till stugan så åkte vi runt och sökte en ny mobil till mig. I typ 2 år har jag tänkt köpa Samsung U600, men det har lixom inte blivit av. Tycker det är en så himla snygg mobil! Eftersom jag inte har hittat någon mobil som jagt tycker är supersnygg så bestämde jag mig för att köpa just den som jag kollat på i så himla många år. Tyvärr måste man beställa den. Så om en vecka så får jag min nya mobil som ser ut så här:


Bestämde mig för att köpa en lila telefon. Jag jobbar ju i en skönhestssalong, så då vill man ju ha en mobil som passar in... Jag tänker bara binda upp mig i ett år, så jag kan byta ut den snart igen.... Skulle egentligen vilja ha en nyare modell egentligen, men mobiltillverkarna verkar inbte kunna tillverka snygga mobiler nuförtiden...

Efter vi gått på stan, i åskoväder och regn, så drog vi en snabbis till stugan för att hämta lite saker. Men nu är jag hemma igen och Boas skulle hämta nått i Ske-hamn. Vi kommer nog åka till stugan när han kommer tillbaka...

Nu ska jag nog ta och sy lite. Har lite kläder som behöver lagas och fixas lite...
    Taggar:


Härlig dag!
Publicerad:

Fantastiskt väder har det varit idag! Och jag har nästan varit helt ledig! Jag började dagen med att gå på banken och öppnade ett företagskonto och sedan kontaktade jag tre olika revisionsbyråer. Klockan 12.30 hade jag uträttat alla ärenden och jag började inte jobba förrän kl. 17 så vid 13.00 åkte vi till stugan och solade. Sååå himla härligt!!! Klockan 17.00 var jag på jobbet. Gjorde bara en lagning först. Klockan 18 skulle nästa kund komma, men då hon glömt bort tiden så fick jag sluta redan klockan 18.30! Skönt att jobba en kortdag för än gångs skull! Pefekt på en fin dag som denna!

Vår katt Siri är fortfarande spårlös borta! Men vi tror nog hon dyker upp snart ändå!

Nu ska Boas o jag sätta oss på balkongen och äta middag och bara softa denna varma och fina sommarkväll!

    Taggar:


Bilder från helgens stugfest!
Publicerad:

I fredags, dirket efter jobbet åkte Boas och jag till stugan, där det var stugfest hos några vänner till Sven o Ulrika. Vi blev lite sena, så vid 16.00 tog Julia, Samuel, Boas o jag båten över sjön, till stuggrannarna. Först bjöds det på fika och sedan var det dax för lekar. Vi blev indelade i lag, parvis. Boas o jag blev det duktigaste paret av "Strandgrenarna", men tyvärr vann vi inte hela femkampen. Senare på kvällen grillade vi och åt god mat. Klockan 2.00 åkte vi tillbaka till vår stuga. Vi bestämde oss för att basta och började därför elda i den. Vi bastade och badade mellan 2.00 och 4.00. Helt fantastiskt var det att basta och titta på soluppgången! Här kommer bilder från helgen!


Mingel vid Sören och Agnetas stuga


boas o Sven käkar middag


Julia blåser  "nålar"


Boas, Samuel och Julia verkar ha trevligt i lusthuset


Grabbarna bestämde att de skulle bygga upp ett militärtält klockan 24.00 på natten


Golftävling med "musse pigg klubban".

Ja, en mycket trevlig fredagkväll!

På lördagen klev Boas o jag upp klockan 8.00, efter bara 4 timmars sömn. Vi åkte in till stan för att servera mamma, pappa, Olle o Solveig frukost klockan 9.00. Mycket trevligt att få besök av dem på lördagförmiddag! Vid 11.00 åkte de vidare norrut.

Då åkte Boas o jag tillbaka till stugan. Tyvärr har ju inte vädret varit på topp, så det blev inte många minuter i vattnet vid stugan:


Julia o Boas ser ut att frysa...

På söndagen gjorde vi typ ingenting, på grund av dpligt väder... På eftermiddagen åkte dock Samule, Boas o jag ut på en fisketur med båten. Det nappade bra och jag lyckades få upp den största abborren :-), dock fick mest upp småfiskar. 8  abborrar sparade vi dock.

Idag har jag jobbat mellan 9-18. Imorgon ska jag uträtta en himla massa ärenden och börjar inte jobba förrän klockan 17! Denna vecka kommer vara den lugnaste veckan hittiills. Jag har nästan inte bokat in någon kund, då jag måste fixa med företagsuppstarten. Detta fick jag förresten i fredags med posten:

Tack för det syster!

Nu ska jag käka min glass innan den smälter och kolla på Prison!

    Taggar:


Egen företagare!
Publicerad:

Idag hoppas jag att jag har en F-skatt sedel. Jag skickade nämligen in ansökan till skatteverket och önskade att få starta upp mitt företag idag, torsdagen den 9/7 2009. Jag har dock inte fått någon bekräftelse på det än. Men då jag antar att jag ahr ett företag från och med idag så har jag varit tvungen att skriva kvitton till mina kunder idag. Nytt och faktsikt svårt att veta hur mycket info som egentligen ska stå på kvittot... Men jag kommer nog in i bokföringen av kvitton snart. En jobbig sak är dock att jag inte har fixat något bokföringsprogram än och inte heller har kontakta någon revisor... Men det hinns väl...

Nu sitter jag hemma och äter middag. Jag slutade klockan 18 ikväll. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att laga hemmagjord mat, som jag inte har ätit på flera veckor känns det som. Mycket gott!

Ikväll ska jag städa mina två akvarium och putsa några fönster. Imorgon är det dax för en stor fest i stugan. Jag ska jobba till klockan 14, men sedan så ska vi ut till stugan där både familjen Strandgren ocg familjen ....??? ska ha en heldag och helkväll. Mycket folk kommer det att bli. Typ 16 personer gissar jag på. Sedan ska boas och jag sova över i stugan och vår nya säng. Ser fram emot det!

Vår lilla kisse, Siri, har inte setts till. hon har varit borta två veckor nu. Men jag tror nog hon kommer tillbaka snart!

Nu ska jag börja städa!
    Taggar:


Sofie Silwer- Nagelterapeut!
Publicerad:

Idag avslutade jag utbildningen och har nu titeln Nagelterapeut:



Både proven gick toppenbra! Det skriftliga skrev jag på typ 15 minuter! Rekordsnabbt och rekordbra! Det var 110 frågor och jag hade endast 8 fel. Elin sa att hon inte kunde komma på någon som någonsin hade haft bättre poäng än mig. Så det betyder att jag hade riktigt riktigt bra poäng! Mycket roligt med tanke på hur himla lite jag hade pluggat. tror jag lärde mig det mesta när jag satt på bussen ner i morse...


Praktiska provet gick oxå bra. Kunden blev nöjd och även Elin. Så nu är jag alltså nagelterapeut! :-)
    Taggar:


Söndagkväll!
Publicerad:

Igår vid 19-tiden drog Therese o jag upp till Malin, där vi hade en himla trevlig kväll. Vi satt och snackade och käkade gott. Tyvärr var jag tvungen att dra ganska tidigt. Boas kom och hämtade mig efter 22.00 och då drog vi till stugan. Vi tog med oss kattmat och hoppades att Siri skulle dyka upp när vi fyllde på matskålen...men tyvärr såg vi ingen skymt av Siri, trots att vi satt och spanade i fönstret i flera timmar.

Vi sov i stugan inatt, men det var sista natten vi sov på en 120cm bred madrass. För efter lunch idag for vi och hämtade en 160cm bred säng som vi köpte av Therese och hennes sambo. Vi fick köpa den super duper billigt och det blev super
duper bra i stugan:


Både Boas o jag är sååå himla nöjda med denna supersnygga sängen i stugan!!! Boas sa till och med att det var det bästa köp jag gjort på länge! (han tycker jag köper så mycket onödiga saker) Vi var dock himla ledsna över att i inte kommer få sova i den förrän nästa helg. Vi längtar så efter att få sova i den!

Ikväll har jag pluggat inför nagelteoriprovet. Jag har inte hunnit läsa genom allt än... Imorgon ska jag läsa genom 12 sidor om kemi. Inte roligt, men ett måste!

Imorgon blir det jobb igen, Börjar 9.00 och slutar 21.00....

Nu: slappa framför Tv.n innan sängdax!
    Taggar:


Shopping, shopping!
Publicerad:

Har fått mycket gjort idag. Har färgat håret, plockat undan en hel del, strukit alla ostrukna kläder och shoppat!!! Först var jag på Jacks och handlade, sedan på jysk. Så när jag kom in till stan hade jag så stora påsar att jag inte kunde gå runt med dem så jag lämnade dem hos Boas på DAllas. Såg en skymt av Kevin Borg som spelade på stora scenen mitt på dagen. Gick vidare till systemet för att köpa en vinare, och där var det massa, massa människor. Apotekt i stan hade hunnit stänga tyvärr, så jag blev tvungen att cykla till coop för att få tag på det jag ville ha. Men innan jag lämnade stan köpte jag en väska och lite mat. När jag väl cyklade från Coop hade jag packat cykeln överfull med kassar. Shit, vad det får plats mycket på en cykel! Nu är jag hemma iallfall och ska packa ihop lite grejer för ikväll ska boas o jag till stugan och sova!
    Taggar:


Njuter av helg och ledighet!
Publicerad:

Lördag, och jag är ledig och hemma, vilket betyder att jag kan göra allt som jag inte hunnit göra på 3 veckor! Listan på vad som ska göras under dagen kommer här:

1. Färga håret
2. Stryka alla kläder som hänger i garderoben, som jag inte använder bara för att de är ostrukna...
3. Plocka och dammsuga (Boas misslyckades lite med dammsugningen i onsdags bara för att han satte i fel dammsugarpåse)
4. Gå på Jacks och köpa större krukor till mina tomatplantor.
5. Gå på Jysk och köpa sittdynor till bänken på balkongen
6. Gå till stan och kolla in Festivalyran. Även köpa tyg till en dyna och gå en sväng på apoteket
7.Sätta om och odla tomatplantor och kryddor.
8. Städa o göra rent två akvarium
9. Bara ta det lugnt, slappa o inte stressa!
10. VIKTIGT! Plugga inför nagelteoriprovet som jag har på onsdag!!! Måste plugga tokmycket, hela helgen!

De två sista punkterna är egentligen viktigast, men jag ska försöka hinna allt annat oxå!

De senaste dagarna har varit ganska lugna på jobbet. På onsdagen slutade jag vid 17. Så då for Boas o jag och storhandlade, vi åkte till stugan och sökte Siri, men hittade henne inte. Dock var både maten och vattnet slut, men det kan ju ha varit något annat djur. Vid 21.30 gick vi till stan, då det är Stadsfesten i Skellefteå denna vecka. Vi käkade en Langos och mötte upp med Therese, innan vi drog hem vid 24-tiden. Mycket folk och väldigt varmt var det där i onsdags. Jag gick hem i linne och kjol mitt inatten och svettades!!! Det är härliga sommarnätter det

I torsdags fick jag en avbokning, så jag hade en kund mellan 13- 15.30. Efter det drog jag och klippte mig på Karma. Tjejen som klippte mig tyckte jag skulle ha lugg. Trots att jag hade bestämt mig för att inte klippa luggen alls utan spara ut den så den blir jämnlång med håret, så lyckades frissan övertala mig, så nu har jag lugg igen, men trivs faktiskt inte så bra i det den här gången... tyvärr. Tur att luggen växer så himla fort!

Vid 18 på torsdagen gick Boas o jag in till stan och köpte mat i ett av alla mattält. Vi satt oss på gräset i en park och käkade. Himla trevligt! Sedan drog vi iväg till Bergsbyn och köpte deras kända mjukglassar!


Gissa vems glass som är Boas och vilken som är min..?


Här äter jag min glass. Lyckades äta upp hela, trots att den var tiktigt stor. Dock ser min väldigt "normal" ut, men den var mycket större än normalt!


Boas åt upp hela sin glas oxå! Jag som har jobbat på Gröna Lund i fyra år och har hållt utbildningar i "glasstillverkning" vet att GB´s rekomendationer är att en mjukglass i våffla ska ha tre snurr och väga 120 gram. Glassen i Bergsbyn vägde MYCKET mer än så! Vad tror Ni alla mina gamla Gröna Lund kollegor... Skulle Eva ha accepterat att vi gjorde så här stora mjukglassar??? Nej, jag är nog oxå skadad. Jag skulle vilja ta med vågen till kioskägaren i Bergsbyn och säga att han måste göra mindre glassar, inte mer än 120 gram får de väga.... (det var nämligen mitt jobb att gå runt och väga glassarna på Gröna Lund, för att se till att ingen gjorde för stora)

Jag är iallfall imponerad av Boas som lyckades trycka i sig denna!

Igår var det fredag och jag jobbade mellan 9.00-21.00. Sedan störtade jag i säng vid 23.

Ikväll så ska jag förmodligen träffa Therese ett tag och när Boas slutar vid 21 så ska vi dra till stugan och sova där inatt. Förhoppningsvis vågar sig Siri fram då oxå!

That´s all for now!
    Taggar:


Äntligen fredag!
Publicerad:

Är på salongen. Min första kund ville bara fixa en hand så jag fick en lång lunch idag. Har till och med varit på stan och shoppat lite.

Har haft det ganska lugnt de senaste två dagarna. Har faktiskt slutat vid 17 både onsdag och torsdag. Men ikväl slutar jag kl.21. Men sen är jag ledig hela helgen. Men då ska jag plugga inför nagelteoriprovet som jag ska skriva på onsdag.

Det är 30 minuter kvar innan nästa kund kommer så jag ska passa på att städa lite under tiden!
    Taggar:


Klockan är 12.15 och jag äter lunch!
Publicerad:

Japp, idag har jag lyckats få en hel timmes lunch! Ska precis börja käka matjessillsröra och göra allt annat som jag måste göra innan nästa kund kommer kl. 13.00... Jag hann även ringa alla mina kunder imorse så jag har inget samtal jag behöver ringa!

Tänk om varje dag skulle vara så här. Jobb mellan 9-17 och en hel timmes lunch i lugn o ro!
    Taggar: