Vintern raaasat ut bland våra fjällar.....
Publicerad:

Valborgsmässoafton idag och det är strålande sol! Jag skulle helst vilja ligga ute på balkongen och lata mig hela dagen idag, men det kommer nog inte finnas så mycket tid till det. Klockan 10.30 ska Boas och jag åka och handla kött inför kvällens grillning hos Julia och samuel. Och klockan 12 ska jag var på studiebesök hos Ulrika på Nagelateljén igen. Klockan 14 ska jag promenera till Julia och samuel och sitta och vakta grillplatsen vid dem, så ingen tar den, då vi ska vara där ikväll! Vi blir nog ett ganska stort gäng ikväll, minst 10 personer gissar jag. Så jag ser fram emot kvällen! Bilder från kvällen kommer läggas ut under morgondagen!

Igår kväll så hände inget särskilt... Efter en långpromenad i solnedgången så snabbstädade Boas och jag. Vi har kommit överens om att varje måndag, onsdag och fredag så måste vi dammsuga överallt, torka av alla ytor i vardagsrummet och göra rent i kattlådan. Förr städa vi endast på helgerna, vilket gjorde att på torsdagar var det alltid så himla dammigt och sjukt mycket katthår överallt och jag blev så less på det. Så förra veckan bestämde vi att vi ska införa dammsugardagar och än så länge så fungerar det jättebra! Och det är himla skönt att det inte hinner bli så dammigt då heller.

Vi kollade förståss på hockey oxå. Riktigt spännande var det!  ja, det var gårdagen i korta drag... eller jag kom på en sak till. Jag gick i på Haléns hemsida och hittade lite mer kläder som jag ville ha... Så innan det var klart så hade jag beställt en klänning och en kjol. På ett sätt hoppas jag att de inte passar, för jag har verkligen inte råd att shoppa, men om de sitter helt perfekt då kommer jag ha kvar dem. Jag vill inte veta vad min postorderskuld uppgår till men jag gissar att det är ca. 2000 kronor. Ahhaaaa! Jag är galen! Beställa kläder för flera tusen då jag inte vet hur min inkomst blir i sommar... Men igår kväll lovade jag Boas att jag, under senare delen av sommaren, ska ha "köpstopp". Tänk vad mycket pengar man skulle spara om man köpstopp i 3 månader. 3 månader borde man kunna klara utan att köpa kläder och inredning (det är typ det enda jag köper). Men innan jag sätter in ett "köpstopp" i tre månader för mig, så måste jag först köpa några av mina favoritlinnen från Gina Tricot, ett par gympapjuck och ett par sommarskor med en liten klack. När jag köpt det, då ska jag ha "köpstopp" i 3 månader!

Nu ska jag gå och sätta mig på balkongen och käka frukost i solskenet!

    Taggar:


Barn, barn, barn...
Publicerad:

Vad är de med alla människor nu för tiden?! Varför är det så himla trendigt att skaffa barn? Är det på grund av finanskrisen som alla vill ha barn? Jag vet inte hur många jag känner till som har fått barn nu under våren och  jag vet inte hur många som är gravida i min omgivning heller...men många är det! Och även i kändisvärlden verkar det vara himla populärt. Hur många svenska kändisar är inte med barn då? Typ hur många som helst. Jag tror inte att jag någonsin har haft så många vänner och bekanta som just har fått barn eller kommer få barn under de närmsta månaderna. Jag gjorde ju ett arbete för några år sedan där vi kollade när nästa babyboom skulle vara. jag måste nog plocka fram den rapporten och se vad vi kom fram till. För om vi inte kom fram till att 2009 skulle bli ett babyboom år, så måste vår studie vara helt fel. För visst kommer 2009 vara ett babyboom år....?!

Blir jag sugen på att skaffa barn då, nu när alla andra skaffar barn..? Nej, inte ett endaste dugg! Jag kommer med all säkerhet inte skaffa barn under de närmsta åren! Boas och jag diskuterade det för ett par dagar sedan och både han och jag är överens om att barn för oss kanske blir aktuellt om sisådär två, tre år.... om jag känner mig vuxen då vill sig. Just nu känner jag mig iallafall inte tillräckligt vuxen för att skaffa barn! Men till alla min nära och kära som är gravida eller nyligen fått barn: det är himla roligt att ni skaffar barn tycker jag!!! :-)
    Taggar:


Motivationen är tillbaka...lite iallafall!
Publicerad:

Solen skiner och det är strålande väder! Jag har varit på skolan sedan kl 10 och just nu sitter jag i skolan i en datasal, har precis slutat, så jag ska snart ut i solen.

Idag på lunchen passade jag på att göra ett schema över allt jag måste göra! Så nu har jag iallfall bätttre koll på när jag ska göra vad. Så idag känner jag mig inte lika stressad. Jag har till och med frågat om jag får vara med i någon grupp i grupparbetet i ekonomi men tydligen så har ingen grupp bildats än...men nu har jag iallafall frågat om det... Och när det gäller KM så är det över 14 dagar kvar innan det arbetet ska in, så jag ska inte känna stress över det nu.... Och förresten är vi tre personer till i den gruppen så varför ska jag känna stress, när de andra tre har lika stort ansvar för att det ska göras klart. Den 5 maj ska jag sitta hela dagen med affärsplanen, men jag tror den går ganska snabbt att skriva... ja, nu känner jag mig ganska lugn igen.

Nu är det äntligen långhelg! Jag ska dock försöka göra lite nytta trots att det är helg!

Jag ska försöka fixa utseendet på bloggen när jag får lite mer tid. Jag har en idé om hur jag vill att bloggen ska se ut, men när man inte är någon dataexpert så är det ganska krångligt, så det kommer nog dröja innan min blogg ser ut som jag vill...men jag ska iallafall försöka få den att se ut som jag vill :-)

Nu ska jag ta att cykla hem och lägga mig på balkongen!
    Taggar:


Jag borde ta tag i det och det och det...
Publicerad:

Jag känner mig lite stressad över allt som måste göras. Men jag känner mig ganska omotiverad till det mesta tyvärr. En lista på saker som jag borde ta tag i.

1. Slutföra grupparbetet i KM. Men då mina gruppmedlemmar inte tänker som jag kring rapporten så har det lixom blivit att jag har kört fast. Jag vet inte hur jag ska skriva, då det är helt annat mot hur jag lärt mig skriva en rapport...

2. Ta tag i grupparbetet i intern styrning. Uppgiften ska vara inne om 3 veckor och jag har inte ens hittat en grupp att få vara med i. Alla som läser kursen går ju samma utbildning, förutom jag som läser den fristånde. Jag känner alltså ingen, men måste ju fråga någon om jag får vara med i någon grupp....

3. Studera intern styrning. Jag har hamnat sååå mycket efter i den kursen, bara för att jag satsat så mycket på KM. Jag måste gå genom alla uppgifter vi gjort hittils under nästa vecka så jag kommer ikapp i den kursen!

4. Skriva en affärsplan till mitt företag. Jag har börjat tänka på vad jag ska skriva och kollat konkurrenter och så, men jag måste sätta fart med skrivandet oxå. Den måste ju vara helt klar innan 12 maj.

5. 11 maj börjar utbildningen i Umeå så nummer 1-4 måste jag hinna klart innan dess, för efter den 11 maj kommer jag lägga all min energi på nagelutbildningen. Så jag har alltså 13 dagar på mig att göra klart KM och lära mig allt i intern styrning....

Ja, mycket plugg i biblioteket måste det bli nästa vecka då det är sista veckan innan utbildningen börjar. Idag tog jag iallafall tag i deklarationen. Gjorde några avdrag och deklarerade sedan på internet. Så nu är iallafall det struket från min lista...

Idag har jag känt mig så trött och svag hela dagen. På lektioenen höll jag på att somna och sedan cyklade jag hem i iskall kyla. Trodde jag skulle frysa ihjäl! Så sedan kl. 15 har jag varit jättefrusen och haft lite lätt huvudvärk, så idag har jag inte fått mycket gjort. jag hoppas det beror på vädret bara, för isåfall får jag nog tillbaka energin imorgon då det ska bli finväder igen! Jippi!
 
Igår sa min lillasyster Caroline att Gröna Lund har hört av sig och vill att hon ska komma på anställingsintervju dit! Jag hoppas verkligen att Gröna Lund anställer henne, då Gröna Lund är den bästa arbetsplatsen man kan jobba på och då Carro skulle göra ett utmärkt arbete! Vem vet, kanske skulle Caroline kunna få samma titel som jag fick 2004 på Gröna lund!

Imorgon har hag lååångdag i skolan. Från kl. 10 till kl. 15. Känns himla tungt med tanke på att jag känner att det finns massa andra saker jag borde ta tag i. Ska iallafall försöka hitta en grupp som jag får vara med i under morgondagen!

Annars har det inte hänt så mycket och det kommer tydligen hända så mycket. Boas gör sin sista dag på Xzakt imorgon! Egentligen borde vi fira det! För att jobba på Xzakt är en mardröm (jag var där i 2½ månad och mådde skit under den tiden). Jag är så himla glad att Boas äntligen slipper slava på det där stället längre. (som tur är har Boas trivs mycket bättre än vad jag gjorde). Så från med imorgon har vi en inkomst, nämligen mitt studielån :-) Så det blir en spännande vår med tanke på allt som jag vill köpa!

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och ett stort glas med vatten!
    Taggar:


Grönt är skönt!
Publicerad:

Men just nu är det grått ute... jag är nyss inkommen från en lång promenad på en timme och 5000 steg, men vädret är ingen höjdare idag.

Jag kom på att jag fortfarande inte har ändrat färg till grönt i vårt vardagsrum. Jag tänkte ju egentligen göra det samtidigt som vi får soffan, så det blir helt nytt och fräscht i vardagsrummet. Men då soffan drar ut på tiden, så tänkte jag göra det så fort jag får tid. Så nu till helgen, då det är långhelg då kommer jag slänga ut allt det lila (eller flytta det till köket) och slänga in allt grönt i vardagsrummet istället.

En annan ska jag måste göra i helgen är att slänga ut alla vinterkläder ur garderoben och plocka in alla vår och sommarkläder. Jag har för myket kläder så därför kan jag inte ha alla kläder framme. Så varje vår och höst gör jag därför en stor förändring i mina garderober och det är framförallt roligt att ta fram vårkläderna. Det roligaste är nog att man faktiskt glömmer bort hur mycket sommarkläader man faktiskt har från tidigare år. Så det är alltid en stor överraskning när man plockar fram sommarkartongerna.

Just nu består min garderob av svarta, stickade och långärmade kläder... Och hur roligt är det att ha en svart, stickad polotröja på sig när det är 17 grader varmt ute. Inte roligt! Så det är dax för en städning av garderob i helgen då det ska bli sommarvärme!

Igår var jag på Nagelateljén (www.nagelateljen.se) halva dagen och tittade på Ulrika då hon arbetade. Mycket roligt att äntligen få se vad det är jag ska syssla med iallafall några år framåt.... Tror jag kommer bli en fantastisk duktig nagelterapeut! :-) Jag bokade till och med min första kund ! I början av juli har jag en kund inbokad, så jag hoppas verkligen att jag vet hur man gör då!
Nu ska jag duscha, fixa mig och äta lunch. Klockan 13 har jag lektion på skolan...
    Taggar:


Vecka 18
Publicerad:

Ny vecka, en kort vecka, då det är valborg och första maj på torsdag och fredag. Skönt!

Idag ska jag börja dagen med att ta en lång promenad, På förmiddagen ska jag plugga KM och hoppas jag blir klar med teoriskrivandet idag. Klockan 13 ska jag upp till Ulrika på Nagelateljén och titta hur hon arbetar. Där ska jag vara resten av dagen....

Resten av veckan då..? Jag ska på morgonpromenad varje morgon. På tisdag och onsdag har jag lektioner så då blir det skola.. På torsdag är det Valborg! Hoppas det blir fint väder för då blir det grillning hos Julia och Samuel!

Igår hade jag en skön dag på balkongen. Sedan en timme vid diskhon och klockan 17 igår åkte vi till Skelleftehamn där det serverades Taccos och födelsedagsfika. Mycket trevligt!
    Taggar:


Min låda är klar!
Publicerad:

Nu äntligen är min "sittlåda" klar. Jag är helnöjd! Här kommer en före och en efter bild!


Så här såg det alltså ut när Boas byggde min "sittlåda"!

Nu ser den ut så här!:

Jag har precis målat klart den! Grön och somrig! På den här ska jag sitta och sola hela sommaren.

Min balkong börjar vara klar oxå...Jag har hängt upp nästan all balkongdekoration. Tyvärr måste jag vänta en månad till innan jag planterar blommorna, men balkongen är riktigt mysig redan nu. Igår invigde vi balkongen för i sommar. Kvällsmiddag på balkongen blev det igår:



Det här är två av de 13 ljuslyktor som hänger i taket på min balkong....


Här hänger tre andra lyktor...

En trevlig kväll blev det igår. Julia, Samuel och Hjalle var alltså här och käkade middag. det blev även lite pokerspelande och skönsång....:


Jag förlorade pokern...


Boas är redo med gitarren!


Min Boas spelar och sjunger "´Trubaduren"

Vid 01.30 var det sängdax.

Idag har jag alltså målat och nu ska jag sätta gång och diska efter gårdagens middag. Sedan ska jag duscha och fixa mig för klockan 17 ska vi på 20-års kalas i Skelleftehamn!

Dax att ta tag i disken nu!

    Taggar:


Kakmonster, tomatplantering och bänkbygge!
Publicerad:

Igår efter lektionen cyklade jag till Coop för att handla lite till en efterrätt. På fredagkvällar försöker jag alltid exprimentera med en ny efterrätt... I gårdagens efterrätt skulle det bland annat vara kakbitar. Så på Coop var jag tvungen att gå till Kakhyllan. Då hittade jag detta i kakhyllan:


Det kan hända att Singolla Lakrits har funnits länge, men då jag aldrig kollar in kakhyllan i affärn, så hade inte jag sett den förrut. Som de flesta som följer min  blogg redan vet så älskar jag saltlakrits i kombination av annat, helst i kombination av mjölkchoklad. Jag var helt enkelt tvungen att köpa en kaka med lakritsfyllning, då jag tycker det är en strålande idé. Men tyvärr var det inte saltlakrits.... Den var helt okej ändå. Boas tyckte den var jättegod, då han föredrar sötlakrits.  Men jag tyckte som sagt att den var lagom god, blev lite besviken...

Jag cyklade även till Coop bygg för att jag skulle köpa grön färg, men det blev ingen färg. Istället blev det Frön till tomatplanta. Så nu har jag faktiskt sått några frön och hoppas de blir stora plantor, som jag kan ha på balkongen i sommar!

Som tur va, så hade jag fel på tvättiden igår! Vi har tvättid idag istället, så då får Boas ta hand om tvätten ändå :)

Vi var och storhandlade igår! Himla skönt att få handla och fylla kylskåpet! 2000kr gjorde vi av med på vår storhandling!

Blev som vanligt en tidig kväll för Boas och mig igår. Käkade middag kl. 20 framför TV.n och hoppade i säng vid 23. Idag vaknade jag efter 8 på morgonen och bestämde mig för att bygga en sittbänk att ha på balkongen. Så jag tog och spikade ihop den här nu på morgonen:


Duktig jag känner mig nu då. Bygger en bänk kl. 9 på en lördag morgon. Det var faktiskt inte så svårt som det låter. Vi köpte den nämligen på Jula igår och det enda som skulle göras var att skruva fast benen, så det var det jag gjorde nu på morgonen. Bra blev det iallafall. Nu börjar jag ha all grejer som behövs för att fixa på balkongen, så jag ska snart börja göra i ordning den. Det enda jag måste vänta med är blommorna och kryddorna...

Idag blir det en "att göra dag". Boas ska tvätta och byta till sommardäck. Under tiden ska jag fixa lite på balkongen och även sätta in den nya stereon i bilen (inte för att jag tror att jag kommer lyckas men ändå) Boas o jag ska även åka till Coop och köpa grön färg. Om jag hinner så ska jag måla lådan och kanske bänken idag. Vi ska även gå en liten runda i stan. Sedan kommer vi åka ut till sommarstugan, och eventuellt blir det så att vi sover där i natt...

Dax för frukost nu!
    Taggar:


Fredag= städdag!
Publicerad:

Idag lyser inte solen i Skellefteå och jag tycker nog att det är ganska bra! jag har nämligen tänkt städa och plugga de senaste 3 dagarna, men solen har lockat mer, så istället för att göra nytta så har jag legat i solen och latat mig. Men idag blir det tvättdag och vi har galet mycket tvätt samt att jag ska storstäda! Ser fram emot det! Boas åkte iväg kl. 7.00 imorse. Han och samuel ska kapa/klyva ved hos Månika & Peter... Är faktiskt lite orolig, man kan ju skada sig allvarligt på en sån där maskin! Boas som hade tagit på sig att han skulle tvätta idag (jag hatar att tvätta!) Men då han fick annan jobb, så får jag tvätta istället...suck!

Jag har lektion mellan 10-12 idag. Efter det ska jag nog cykla till Coop och kolla vad de har för grönfärger till min "sittlåda". Ska försöka måla den i helgen!

Igår kväll var vi ut till Boas mamma en kort sväng. Alltså lammen är för söööta! De är ju som små barn! De vill sitta i knä och kramas typ. Så mysiga djur!

Annars har jag inte så mycket planerat så mycket för helgen... Jag hoppas det blir en solig helg så att jag kan sola!
    Taggar:


Sofie Silwer- Egen företagare!
Publicerad:

Glömde ju skriva att Ulrika ringde till mig i går och berättade att hon har satt upp lappar på anslagstavlor på gymnasieskolor här i stan om att jag ska bli nagelterapeut. Tydligen så har det redan börjat ringa studenter till henne, som vill ha naglarna fixade till bal och student. Eftersom at det är just den kundgruppen jag skulle behöva träna på i början av juni så gick Ulrika genast ut och satt upp lappar  " Sofie har elevpris på nagelförlängning 425kr. Ring henne på 070-2033742!" Jag fick lite panik när hon sa det. Jag har ju inte ens börjat min utbildning. Jag vet ju absolut inget om naglar än! Trots det kan det alltså redan nu ringa folk och boka in tider hos mig...Det känns helgalet!!! Men det är ju bra att Ulrika har fixat det... Hade jag väntat med att sätta upp lappar tills efter jag var klar med utbildningen så kanske jag inte skulle hinna få nå kunder att öva på... Då skulle alla studenter säkert redan ha bokat hos någon annan. Men det här betyder att det nu är helt officiellt! Från och med 1 juni kan vem som heslt få naglarna fixade hos mig. Så ring mig och boka in en tid för att få fina naglar! Priset är endast 425kr för ett nytt set (ord. pris 850kr)! Haha...det här känns så himla konstigt... Försöka ragga kunder till något som man inte har någon kunskap om än... Ja, ja, det är väl bara att boka av kunderna om jag inte skulle hinna lära mig något innan den 1 juni.... Mycket pirrigt är det iallafall! Förresten, jag hoppas att mina vänner i Skellefteå ställer upp som försökskaniner redan under maj månad då jag går utbildningen! Hör av dig om du vill vara försökskanin!




Gå in på www. nagelateljen.se. Där kan ni hitta bilder och priser på behandlingar!
    Taggar:


Siri hoppade från balkongen!
Publicerad:

Idag är det t.o.m finare väder än igår! Jag vaknade kl 8.00 och då var det 16 grader i solen och 7 grader i skuggan. Så klockan 9.00 gick jag ut på en lång, härlig promenad i solen! Det som är bäst med detta väder är att man faktiskt vill vara ute i solen och motionera. När jag kom hem och satt på balkongen och drack min frukost så hände det både Boas och jag har väntat på. Siri, våran kattunge, hoppade från balkongen! Vi brukar låta katterna vara på balkongen själva och de klättrar, busar och springer på räcket, så vi har lixom väntat på att en av dem kommer ramla ner snart... Men hittils har båda katterna lyckats hålla sig kvar. I förrgår var Lucifer jättenära på att ramla, men lyckades sig kravla sig upp. Men idag så stod Siri på fönsterbrädan intill balkongen och försökte nå en spik som är ca. 2 dm nedanför fönsterbrädan....Siri blev dock för framtung och bestämde sig därför för att hoppa. Vi bor på andra våningen så jag gissar att det är mellan 3m-4m till backen! Men Siri hoppade utan problem och landade på alla fyra ben! Hon såg dock lite förvånad ut efteråt...

Eftersom Siri aldrig har varit utanför dörren här så sprang jag genast ut för att försöka fånga henne, jag lyckades inte så bra... Hon sprang mellan grannarnas uteplatser och trädgårdsmöbler det snabbaste hon kunde. Hon gjorde allt för att inte fångas. Jag fick helt enkelt gå in och börja jaga henne på grannarnas uteplatser... Så där sprang jag omkring som en galning. Till slut, efter en blodig tumme och en smäll på mitt knä så lyckades jag fånga henne! Men hon skrek och gjorde allt för att ta sig loss från mitt grepp. Nu har båda katterna utegångsförbud! Kollektiv bestraffning kallas det (och jag som egentligen är emot kollektiv bestraffning). De ska inte få vara på balkongen igen förrän de har lärt sig området här (så de hittar hem om de hoppar igen). Jag är dock himla glad att det var Siri som hoppade och inte Lucifer, för jag är osäker om en 7 kg katt skulle klara att ta emot sig från ett hopp på 3-4 meter...

Ja, det var morgonens äventyr. Nu ska jag plugga fram till klockan 12, sedan ska jag ut och lägga mig på balkongen och ligga där hela dagen! Jag borde verkligen, verkligen dammsuga, då det var väldigt länge sedan de gjordes. Men jag brukar ju alltid städa på fredagar, så jag tror jag skjuter upp dammsugningen tills imorgon! Då har jag även tvättdag...Hate tvättdagar!
    Taggar:


Varför sitta inne och plugga när man kan sitta ute...?
Publicerad:

Det är vår i Skellefteå idag! Idag skulle jag kunna tro att det är värmerekord för iår...I skuggan är det ca. 12 grader varmt och på min balkong som är i solen är det hela 21 grader varmt! Jag har just ätit lunch på balkongen och tänker nu sätta mig att plugga, men jag vägrar plugga inne i det här vädret! Jag ska sitta på balkongen tills klockan 15.30, då ska jag gå in och diska, men fram tills dess ska jag bara sitta här och njuta i solen:


Ser ni vad duktig jag är som sitter och pluggar på balkongen idag....?!

Snön smälter som bara den! Om den här värmen fortsätter resten av veckan så är nog all snö borta till helgen! Jippi!

Idag cyklade jag till skolan igen. Hade en kort lektion. Jag kände mig riktigt vårig när jag cyklade iväg, i min nya vårjacka, solglasögon och högklackade skor! Älskar livet just nu!

Nu ska jag ta tag i KM rapporten, så jag får den klar någon gång....

    Taggar:


Uttråkad...
Publicerad:

Hela kvällen har jag varit himla uttråkad. Jag satt och pluggade till kl. 15,30 och efter det städade jag undan lite medans jag väntade på att Boas skulle komma hem från jobbet. Vid 17 tiden kom Boas äntligen hem och då tog vi genast en promenad till OKQ8 och hämtade ut ett paket från H&M. Tyvärr kom inte alla mina kläder, bara min jacka, men den är jag dock supernöjd med:

Så här ser min nya jacka från H&M ut.

Efter att vi kom hem från promenaden har jag varit himla uttråkad! Det var inget på TV.n på hela kvällen och Boas har spelat TV- spel halva kvällen. Ett tag funderade jag på om jag skulle ta en till långpromenad bara för att fördriva tiden. Men istället för att promenera igen så tränade på balansbollen istället 100 situps och en massa andra övningar blev det på bollen bara för att tiden skulle gå... Så idag har jag varit riktigt duktig när det gäller träning!

Jag har egentligen en massa andra saker som jag borde göra. Till exempel borde jag ta tag i deklarationen och räkna ut hur mycket avdrag jag ska göra för dubbelt boende. Jag borde även fylla i "rådgivningsunderlaget" för mitt företag och skicka det till "Start". Jag borde även sätta mig ner och skriva en affärsplan samt kolla upp konkurrenter till mig....Men det får jag ta tag i en annan dag....

Boas sitter och tittar på nån serie på TV 3 som jag inte gillar, typ The Mentalist eller nått sånt. Däremot har ju 24 s. 7 äntligen börjat sändas på TV 4 igen! Så äntligen får Boas och jag fortsätta se den serien! Jag skulle vilja påstå att det är den bästa serien som någonsin gjorts! Jag missar aldrig ett avsnitt av 24! Ska jag vara helt ärlig så är det det enda som jag verkligen följer på TV.... Jag är lite för rastlös för att titta på TV.

Imorgon ska jag cykla till skolan igen. Har föreläsning mellan 10 till 12. Efter det ska jag cykla hem och fortsätta skriva på grupprapporten i KM. Jag tycker faktiskt det är en himla intressant kurs, så jag längtar lite till att få fortsätta skriva på den rapporten!

Anledningen till att jag bloggar just nu är för att jag är så himla uttråkad. Jag har helt enkelt inget annat att göra... Så det mesta jag skriver är mest onödigt flum...

Som ni kanske ser så har jag ändrat utseendet på min blogg, men jag är fortfarande inte nöjd. Finns vissa saker jag vill ändra på, men jag är inte så haj på det där med stilmallar och html koder, så jag får helt enkelt inte till det på det sätt jag vill ha det. Jag får försöka fråga någon som kasnke kan sånt där...

Mamma, Marie, Bella och jag spelade ju på Lotto i lördags. Vi vann hela 80kr och därför var jag och spelade på Lotto idag igen för den vinsten. Förhoppningsvis vinner vi mer på morgondagens Lottodragning. Dela ca. 50 miljoner på tre "familjer" skulle vara ganska lagomt tycker jag. Så jag hoppas att det blir en vinst på ca. 50 miljoner....

Hörde förresten Darins nya låt igår. Jag måste rekomendera den! Den var faktiskt riktigt bra tyckte jag...

Läste på Aftonbladet att nya karusellen på Gröna Lund, Insane, har teståkts. Den verka himla häftig! Tänk om jag hade jobbat kvar på Gröna Lund, då hade jag nog fått chans att provåka den oxå. Måste kontakta mina gamla Grönan vänner och se vilka som jobbar kvar där och vilka som har provåkt den... Tänk att det har gått hela 7 år sedan jag jobbade min första säsong på Grönan. 7 år alltså! Det är knappt man kan tro det är sant! Det är fortfarande den absolut bästa och roligaste arbetsplats jag någonsin haft och jag längtar fortfarande tillbaka till Gröna Lund! Men nu när jag ska starta eget är det nog ingen chans att jag börjar där igen. När jag flyttade från Stockholm 2004 så var ju min plan att jag skulle flytta tillbaka dit 2007 och fortsätta min karriär på Grönan, men så blev det bevisligen inte....Men jag har det ju bra här i Norrland oxå!

Bilder från Hanna:

Min kära Grönankollega Anna och jag på Bellan (utanför Grönan) sommaren 2004!


Min kära vän och Grönankollega Memo ser ju nästan arg ut på mig. Sommaren 2004!


Gröna lund, en regning dag. Sommaren 2004!


Gröna Lund. Bild tagen från Vikingfärja. Sommaren 2004


Jonas och jag tillverkar Grönans största sockervadddar!

Ja, jag saknar verkligen stämningen på Gröna Lund...

Yes! Nu har Boas sett klart på TV, då kanske vi ska gå och sova....God natt!


    Taggar:


Cykelpremiär!
Publicerad:

Imorse när jag skulle gå iväg till skolan kom jag på att om jag cyklar till skolan och fixar mina ärenden så kommer jag spara in en massa tid och jag kommer få mer tid till att plugga. Jag hade iof inga stora förhoppningar om att min gamla cykel, som min morfar använde då han levde, skull fungera. Jag hämtade ju den i Umeå i december, då den hade stått ute hela vintern och jag slängde bara in den i vårt cykelförråd här i Skellefteå... Väl inne i cykelförrådet kom jag på att jag förmodligen inte hade kvar cykelnyckeln (då jag inte använt cykeln sedan september då jag bodde i Umeå). Visste inte vart jag skulle börja leta nyckeln, för jag hade ingen aning om vart den skulle kunna vara...Men som tur var hade jag den på första stället jag sökte på, nämligen på min nyckelknippa! Så det var bara att låsa upp och dra ut cykeln. Inte var det punka på den heller (som det många gånger är efter en vinter i förrådet). Jag behövde inte ens pumpa däcken då de vara fulla med luft! Så det var bara att cykla iväg utan problem! Vilken bra cykel jag har! Den är faktiskt himla bra och den rullar fortare än alla andra cyklar! Det är sant! Förra året cyklade jag ju till jobbet dagligen och min cykel rullade alltid förbi alla andra cyklister i nedförsbackarna! Trots att min cykel är bra och ingen stor risk att den stjäls, så funderar jag på att köpa en ny. Sist jag köpte en ny cykel var jag 10 år och gick i 4.e klass. Den var lila och vit och hade 18 växlar. Det var för övrigt den enda cykel som jag haft som varit ny....innan och efter dess har jag bara haft begagnade cyklar, så det är verkligen på tiden att köpa en ny cykel! Men det får bli när jag blir rikare..Just nu är det så mycket annat jag vill ha ju....

Nu är min lunch klar. Det blir kyckling till lunch. Mums! Sedan ska jag fortsätta plugga... Förresten ska jag tävla på Ben&Jerrys hemsida oxå. Om man har en idé på en ny glassmak så kan man vinna en resa till Dominikanska rep. samt att få glassmaken producerad och säljas! Och jag har ju en fantastisk idé på glassmak som de flesta redan vet....
    Taggar:


Upp och hoppa!
Publicerad:

Jag ska snart ta en promenad till skolan. Ska dock inte stanna där, utan bara skriva ut lite papper och låna en bok...sedan ska jag promenera hem och plugga! Jag har verkligen hittat motivationen igen. Ska fortsätta plugga KM idag då jag inte hann skriva klart allt jag skulle skriva igår. Intern styrning får helt enkelt vänta till nästa vecka...

Det är lika fint väder ute idag som igår! Jag blir så glad när jag vaknar av att solen skiner in genom fönstret! Det känns så somrigt då!

Ska käka en banan, klä på mig och promenera iväg nu!
    Taggar:


Vilken underbar dag!
Publicerad:

Det är fantastiskt väder! Solen strålar och i solen är det himla varmt. Jag har precis kommit hem efter en 55 minuter lång promenad på 4441 steg. Nu är det äntligen barmark nästan överallt, vissa isfläckar är det kvar på vissa ställen men de kan man gå runt ju. Det betyder att jag idag ska börja gå kvällspromenader! Jag har tänkt gå kvällspromenader i flera veckor, men det är så jobbigt att gå då man måste halka sig fram på isen. Men nu är det äntligen dax!

Jag ska även börja äta bättre fr.o.m. idag. Jag har fuskat rejält i 10 dagar nu, så fr.o.m. idag så blir det inget bröd och inget socker! Under dessa 10 dagar som jag har fuskat har jag mått ganska dåligt oxå. Jag har haft halsbränna nästan dagligen och inatt vaknade jag kl. 3 med en himla jobbig halsbränna. Om jag håller mig till vatten, kött och grönsaker så brukar jag slippa halsbrännan, så det är en anledning till varför det är värt att äta nyttigt!

Jag tror att jag har fått tillbaka pluggmotivationen oxå. Idag ska jag plugga Knowledge Management hela dagen och imorgon ska jag plugga Intern styrning. Ska plugga hemma denna vecka, då det är lättare att äta nyttigt när jag är hemma. På skolan är det så lätt att springa iväg till cafeterian och köpa en macka och lite godis. När jag är hemma så är det lättare att välja ett äpple och lite nötter om jag blir hungrig!
Igår kväll satt jag och skrev en lång inköpslista på sånt som jag måste köpa under våren och försommaren:
Balkong
Rosa vaxduk
krokar till taket
ståltråd (att hänga alla min lyktor i)
Ljusgrön färg
Mörkgrön färg
Träbänk fr. Jula
En rosa dyna 50* 130 cm

Blommor
Pelargonier *2
Hänglobelia *6
Petunia *12
Småpetunia "million bells" *2
Surfinia *2
Kaskadpelargonier *2
Minipenseér "Jolly Joker"
Tusensköna
Krasse

Kryddor
Gräslök
Citronmeliss
Mynta
Basilika
Kungsmynta (oregano)
Rosmarin

Eventuellt oxå en tomatplanta eller ett limeträd (om det finns att få tag på)

Undra om alla dessa blommor och kryddor får plats på vår balkong...?! Jag hoppas det! Jag vågar dock inte tänka på hur mycket pengar jag kommer måsta lägga ut på blommor och kryddor, men det är det värt!

Fick precis ett samtal från Boom... Blev jätteglad när jag såg att det var ett 060 nummer som ringde, förstod att det var från Boom då. Jag hoppades att de skulle säga att soffan hade kommit in (den skulle ju levereras under april). Tyvärr var det tvärtom...Leverensen är försenad sa de.... Typsikt!!! Vi hade verkligen hoppats på att få soffan inom ett par veckor! På Boom hade de bara fått information att soffan kommer troligtvis levereras under maj istället....men visste inte om det skulle bli i början eller slutet av maj... Ja ja...den som väntar på något gott! Vi kanske ska ha kombinerad soff fest, balkongfest och födelsedagsfest, då Boas fyller år isåfall. Han fyller ju den 7.e juni och då borde soffan ha kommit och vår balkong borde vara färdig dekorerad då oxå... Så det får nog bli en stor fest då! Förresten har jag redan bestämt vad jag ska köpa till Boas i födelsedagspresent! (som ni förstår är det inget jag kan berätta här...)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sätta igång och plugga! Jag kommer nog ta en paus under dagen och fixa mer med bloggutseendet, då det bara känns halvklart än....
    Taggar:


Nytt utseende!
Publicerad:

Jag ska försöka göra min blogg lite roligare och lite snyggare. Så just nu leker jag väldigt mycket med färg och form. Det nya utseendet är inte klart...Jag ska fortsätta fixa och ändra utseendet på bloggen tills jag är helt nöjd. De närmaste dagarna kommer därför min blogg se olika ut från dag till dag...så ni vet!
    Taggar:


Lääängtar efter det och det och det och det....
Publicerad:

Blev senare igår än jag trodde. Vi var på födelsedagsfika på dagen och på kvällen åkte vi ut till Sven och Ulrika i sommarstugan. Där satt vi och snackade hela kvällen och åt pizza och räkmackor. Mycket trevligt! Men när man är i stugan så längtar man sååå mycket till sommaren! Tänk när man kan vara där hela dagrna och slappa i solen! Längtar!!!



Så här såg vår lillstugan ut för prick två år sedan. Då var den långt från klar!

Förra sommaren såg den ut så här:



Det här är alltså inte stora stugan, utan den lilla som Boas och jag sover i. Den är fortfarande inte helt klar. Jag har ritat upp några väggmålningar som ska målas och även sätta upp några vägghyllor. Det ska även upp några tavlor på väggarna... Ska bli himla skönt att vara här i sommar och sola, bada och basta!

Men igår när vi var till stugan, så var det fortfarande massor av snö kvar...vissa högar var säkert över 1 meter, så det är länge kvar innan vi kan bada och sola där....

Jag tror inte att jag har berättat att jag har fått massa kläder från Halens! Och jag är sååå himla nöjd! Jag ska dock byta storlekar på två toppar som var lite för stora. Så ska byta dem till en storlek mindre och hoppas de sitter bättre då. De var galet snygg iallfall så jag hoppas de sitter bättre sedan! De här kläderna är alltså de jag kommer använda mest i sommar: (bilder från www.halens.se)


Denna lilla tunika var för stor så det blir att köpa en mindre storllek av den...


samma sak med denna topp, för stor så jag får köpa en mindre...


Denna topp satt helt perfekt! Förmodligen för jag faktiskt köpte den i en mindre storlek än de andra två topparna..


Dessa köpte jag oxå, sitter helt ok...men ska sy om dem lite så de blir lite kortare i benen...

Jag älskar att köpa kläder från Halens! De har såå mycket snygga kläder och framför allt så sitter de perfekt på mig! Oftast har jag stora problem när jag köper toppar. Oftast måste jag köpa en storlek störra än vad jag behöver bara för att brösten ska få plats. Jag får oftast välja mellan en topp som sitter för tight över brösten och perfekt runt magen eller en topp som sitter perfekt runt brösten men för stort runt magen...och många gånger är topparna för korta oxå...Men Halens har kläder som är "normala" hela vägen från bröst till höfter! Sämst är helt klart H&M´s kläder! Deras toppar blir alltid för korta, och även om jag prövar en storlek 44 så får inte brösten plats! Jag förstår inte varför inte H&M kan sy normala toppar!? Men nu har jag äntligen hittat Halens och deras kläder! Kommer från och med nu alltid köpa kläder från Halens!

Jag fick även min nya baddräkt från Ellos, men den satt inte bra... Den var vid, så den kändes lite stor runt om, men den var himla kort! Den går att använda, men jag skulle gå och dra upp den över brösten hela tiden, så jag kommer inte att behålla den. Jag tror att jag har ovanligt lång överkropp faktiskt....för väldigt många toppar blir för korta på mig... Hursom helst så ska jag kolla om någon kompis kan ha den och vill köpa den av mig, annars skickar jag tillbaka den...

Snart borde även min beställning från H&M komma och då har jag en helt ny sommargarderob! Jag har dock inte köpt någon topp från H&M (för de kan jag oftast inte ha) utan jag har köpt en kjol och en klänning och förresten en jacka oxå! Appråpå det så lääängtar jag tills jag får slänga ut allt svart och stickat ur min garderob! Jag vill ha ljusa kläder och tunna kläder i min garderob nu!!! Det känns som det enda jag gör på dagarna nu är att gå runt och längtar. -Längtar tills nya soffan kommer, efter min sommargarderob, tills jag får fixa på balkongen, tills jag tar examen, tills jag få starta upp företaget....Jag har mycket att längta till!!!
    Taggar:


Utmanad av Jessica och Matilda!
Publicerad:

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer -

Frågor
1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Vad söt du är!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Nejdå!

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? Ditt paket från Ellos AB finns nu hos OKQ8 Mackvägen 5.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? Såg inte matchen igår!

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Här ska vi inte fira någonting alls!

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Kan man åka skidor då?

7. Vad vill du höra mest av allt? Det hoppas jag oxå!

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? ok :)

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? Fan va gött!
    Taggar:


Äntligen vardag!
Publicerad:

Boas och jag har haft fullt hus enda sedan torsdagen den 9 april, Först var ju Linda och Tomas på besök och ett dygn efter att de åkte hem så kom ju min familj på besök. Men igår klockan 12 på dagen så åkte mamma och pappa, Marie och barnen hem. Så klockan 12 började jag storstäda! Att det kan bli så himla stökigt av att ha gäster...det är så konstigt! Efter tre timmar städning så började jag även sätta om alla min inomhusväxter, så nu har de äntligen fått ny jord! Nu är problemet bara att jag måste köpa större ytterkrukor, då de krukor de satt i förrut är för små, så 8 nya svarta krukor står nu på min önskelista!

Alla växter har fått ny jord!

Senare på kvällen tog Boas och jag det väldigt lugnt. Vi åkte och köpte varsin hämtpizza och käkade, samtidigt som vi tittade på "Så ska det låta" och "Berg flyttar in". Undet tiden vi satt inne i värmen var det en riktigt snöstorm ute!



Så här såg det ut i Skellefteå klockan 20.00 igår kväll! Snöstorm! Som dock inte var så långvarig som tur var...

Klockan 22.00 stupade Boas och jag i säng. Efter att ha haft gäster och sovit dåligt, så är man sliten!

Min familj kom alltså i tisdags. Boas och jag blev ju tvugna att sova i soffan och på golvet då luftmadrassen som vi skulle sova på var trasig... Vi lyckades dock laga den ganska bra på onsdagen, så två dagar sov vi på den i vardagsrummet. Men vi sov ändå inte särskilt bra då vi har grannar som pratar hela nätterna och två katter som gärna busar  och hoppar på oss på nätterna. Så vi var alltså galet trötta igår.
 
Någon som vi trodde skulle hålla oss vaken, men som vi absolut inte märkte av var Maries bäbis. Gabriel är 4 månader, snart 5 månader och han är den absolut lugnaste bäbis som finns. Gabriel är alltså oroväckande lugn! Jag trodde aldrig att en 4 månaders bäbis kunde vara så glad och tyst som han! Gabriel var på besök här i tre dygn alltså och under de tre dygnen grät inte han en enda gång, han var inte ens nära till tårar en enda gång! Jag blev till och med tvungen att fråga Marie om hon minns när han grät senast och det minns hon förståss inte. Marie sa att när han är hungrig kan han smågnälla lite, men han gråter och skriker aldrig så det kommer tårar! Däremot skrattade Gabriel så fort han fick chansen. Han skrattade åt allt! En morgon när han låg ensam i gästrummet och Marie var på toan hörde jag hur han låg ensam där inne och hostade och skrattade! Gabriel låg då och låtsashostade och tyckte det var så roligt att han började skrattade jättemycket åt sig själv....och så höll han på i över fem minuter!

En annan gång så lämande Marie Gabriel helt ensam på golvet i vardagsrummet. Alla vi andra gick ut, så ingen var kvar i lägenheten (vi skulle bara göra ett chafförsbyte och bilen stod precis utanför dörren, så Gabriel blev inte lämnad ensam många minuter) När jag precis skulle hoppa in i bilen hör jag ett ljud från Gabriel och springer upp till honom då jag trodde han grät...men inte då! Han låg och asgarvade åt sig själv..."-host host host...skratt skratt skratt" var det ljud som kom från Gabbe! Man kunde lämna honom ensam helt utan problem, han grät aldrig! Inte ens på nätterna vaknar han och gråter. Han sov hela nätterna till klockan 5 på morgon, då gick Marie upp och gav han välling. Och det enda man kunde höra klockan 5 på morgon var Gabbes skratt! Sedan somande han om och sov till typ klockan 8. Jag tror inte att det finns något annat barn som är så här glad. Tänk att ha en 4 månaders bäbis som alltid sover hela nätterna, aldrig gråter, alltid skrattar åt allt och alla. Kan var helt ensam i ett rum utan att klaga och kan sitta i vilkens famn som helst utan att gråta! Det är ju drömbarnet! Till och med Boas sa att när han får barn så ska det vara lika snällt som Gabbe! Och jag måste hålla med om det, för snällare och gladare barn än Gabbe finns vekligen inte!

Glada bilder på Gabbe:







Japp, precis så här glad är alltid drömbarnet Gabbe!

Bella är busigare än allt annat. Hon älskar att luras! En kväll satt hon och sa till oss alla "Jag älskar inte dig" på ett retsamt sätt och då tyckte hon det var jätteroligt om man började låtsasgråta! Däremot är Isabella löjligt rädd för djur! Hon var livrädd för våra katter och ännumera rädd för fåren och lammungarna vi var och kollade på! Den tjejen kommer inte bli en djurvän!

Bilder på Bella:

Syskona Ojo!


Bella har fått sina naglar målade!


Bella kramar sin bror!

Nog om de söta barnen nu! Mamma och pappa har oxå varit här ju. Och som vanligt när de är här så händer det grejer. Pappa fixade ju ett nytt avgassystem till oss (tack, tack, tack), Han oljegrundade även min trälåda som sår på balkongen, samt det jobbigaste av allt! Han drog ut dubb ur fyra vinterdäck som vi hade fått av honom. Vinterdäckerna har stått på vår balkong länge, men Boas och jag har inte tagit tag i att dra ur dubben. Men nu kom alltså min snälla far och drog ut dem. (ni ska veta att det är verkligen inte lätt eller roligt att plocka dubb). Pappa skulle även byta ut vår bilstero, men när han skulle göra det så var Boas tvungen att åka iväg med bilen, så han hann inte sätta in den nya steroen (som jag fick i julklapp, men fortafarande har Boas och jag inte tagit oss till att byta ut den gamla...)

Mamma är ju oxå en person som får saker att hända! Hon har diskat efter varje måltid! (ibland har dock Boas hjälpt till oxå). Så jag har aldrig behövt ta tag i någon diskning! Mamma har även sett till att jag äntligen har fått hem blomjord! jag har ju tänkt köpa blomjord i flera månader! Men nu äntligen så har mamma köpt det åt mig! Så nu har jag blomjord så jag borde klara mig i sommar! Sedan har ju min kära mor handlat mat till oss hela veckan (som hon alltid gör när hon besöker oss) Boas och jag har inte gjort av med en enda krona denna vecka (vilket iof var bra då vi är fattiga just nu), ändå så har vi fått ett helt nytt avgassytem till bilen och mat på bordet varje dag! Tack världens bästa mamma och pappa för det! Vi betalar tillbaka när vi blir rika (idag kanske, då vi har spelat på Lotto och drömvinsten är 107 miljoner).

Idag ska Boas och Jag på 1 års kalas. Isaac fyller 1 år (Malin och Jens son). Annars har vi inte så mycket planerat. Kankse ska vi på middag till Boas far ikväll, men jag vet inte om det är bestämt...

De senaste två veckorna har ju jag fuskat rejält med både träning och äta nyttigt. Så på måndag köra jag igång med träning och nyttig mat igen! Jag borde kunna vara nyttig till 31/5 då, för fram tills dess är det inga födelsedagar eller något annat...

Ska ta och väcka Boas nu!

    Taggar:


Fler bilder från dagen!
Publicerad:


Bella är Cool!


Bella är jättecool!


Så här ser lammen ut som Boas och hjälpte till världen. Då de är ensam på dagarna och inomhus så måste de ha blöja på sig...Hahaha...Så gulligt!


Siri sover helst på sitt klätterträd!

Vi var ju och såg på Pettson och Findus idag! Och den filmen rekomenderar jag till alla som gillar Pettson och findus! Gillar man inte den typen av filmer så behöver man inte se den på bio, utan vänta tills den släpps på DVD :-) Bella tyckte den var mycket bra iallafall och hon skulle vilja se den på bio igen o igen o igen o igen...

Ikväll så har vi haft en "Ben & Jerry´s" glass kväll! Mamma och Marie var och köpte "Strawerry Cheesecake" och "Bohemian Rasberry" och Boas och jag  hade ju redan "New York Choclat..." samt lite av  "Chessecake fudge", så vi har vräkt i oss av tre olika en & Jerrys glassar!!! Det är lyxigt på den vanlig torsdagkväll!

Imorgon åker usungarna hem igen...så då blir det storstädning!


    Taggar:


Bilder från senaste dygnet!
Publicerad:


Gabriel snart 5 månader


Bella fryser efter ett bad!


Marie fixar Bellas hår!


Isabella låtsassover!


Gabbe sover!


Tro vad Bella sitter och funderar på....?


Mina systerbarn, Gabbe och Bella Ojo, ligger i min säng och busar!


Så här der Gabriel ut när mormor och morfar matar honom. Tror inte dom är så bra på det... :-)

Gabbe är alltid glad! Gladare barn finns nog inte....:-)


Bella är redo för sängen!

Fler bilder kommer någon annan dag!

Idag ska jag följa med Marie och Isabella och se Pettsson och Findus på bio. Bella har aldrig varit på bio så det är på tiden!

    Taggar:


Sömnbrist och billig bil!
Publicerad:

I natt blev det lite sömn. Luftmadrassen som vi lånat och som Marie och barnen skulle sova i var trasig. Så de fick ta Boas o min luftmadrass. Det slutade med att Boas fick sova på en obekväm skumgummumadrass på golvet och jag fick sova på soffan...Inte nog med det. Våra grannar är riktiga nattpratare. Vi brukar höra att de pratar och skriker halva nätterna, men det hörs inte så mycket till vårt sovrum så vi störs inte så mycket av surret. Men inatt hörde vi dem väl, då vi sov i vardagsrummet. Shit, vad de surrade och skrek så jag låg vaken...Klockan 4 imorse blev det tyst och jag lyckades somna och sova några timmar.

Under dagen idag så har jag tvättat, medans marie och barnen har besökt massa kompisar och min far har fixat med vårt avgassystem. Och vilken himla tur vi hade med avgassystemet. Pappa hade tänkt köpa grejer på Biltema i Sundsvall, men det var försåss slut där. Så idag ringde pappa runt till reservdeleföretag här i stan t.ex. Mekonomen och Laitis. Men de var himla dyra! 2000kr ville de ha för avgassystemdelarna. Pappa ringde då till ett företag i Bureå. De ville ha 1000kr för ett helt nytt avgassytem + att de bytte avgassytemet oxå, så pappa slapp göra det! Det var ju bara att slå till! Så nu har vi ett helt nytt avgassytem! (som mamma och pappa bjöd oss på dessutom, så vi har inte lagt ut nå pengar på det heller! Himla schyst!)

Mitt på dagen var Marie, barnen och jag till Jossan och fikade en fantastisk god chokladkaka! Nu ikväll är Marie och barnen hos en annan kompis till Marie, så vi passar på att slappa och ta det lugnt...det behövs en paus från de galna och busiga barnen!
    Taggar:


Mamma, pappa, Marie, Bella och Gabbe kommer snart!
Publicerad:

Snart har vi fullt hus igen! Mamma ringde nyss och sa att de åker från Umeå nu, så om 1 1/2 timme så anländer de till Skellefteå! Vi har precis storstädat lägenheten, då mamma är allergisk mot katter och som alla vet så har vi ju problem med kattpäls i vår lägenhet....

Idag har jag haft lektion från 10.00 till 14.30. Lång dag...sedan gick jag till Elgiganten för att köpa en present till Bella. Jag hade planerat att köpa en Astrid Lindgren film, men på Elgiganten fanns inga Astrid Lindgrren filmer, så då gick jag till Coop och kollade där...Inte ens Coop hade Astrid Lindgren filmer (bara tecknade Pippi). Vad tittar barn på nu förtiden egentligen? Det fanns nästan bara tecknade barnfilmer på Coop och finns det något tråkigare än tecknade filmer (undantag Disneys långfilmer)...? Så jag fick helt enkelt köpa "My little Pony" till Bella. Jag lyckades även få tag på en film som bestod av två snuttar från Astrid Lindgrenfilmer. En bit från "Emil" och en bit från "Karlsson på taket", men helst skulle jag vilja hitta någon Astrid Lindgren långfilm men det fanns inte. Konstiga barn som bara verkar vilja se på tecknat nu för tiden (förutom Bella som älskar Pippi och "Dicken" (Madicken)) Den dagen jag får barn ska jag förbjuda teckande barnfilmer i mitt hem! Här ska bara visas Astrid Lindgren filmer! Som min syster säger "-Jag låter bara min barn se sånt som jag oxå står ut med att se och då blir det Astrid Lindgren, Sunes jul och Sunes sommar". Bella har inte ens fyllt 3 år men älskar Sunes filmer! De flesta 3-åringar vet nog inte ens vem Sune är.....

Jaja...nog om dåliga barnfilmer! Jag ska ta en dusch nu för jag håller på att svettas ihjäl efter dammsugningen av lägenheten...

Förresten, nu när jag får besök så är det risk att det blr väldigt lite bloggande...men jag ska försöka uppdatera så fort jag får chansen!
    Taggar:


Har hjälpt söta små lammungar till världen!
Publicerad:

Oj, vilken spännande dag det blev idag! Boas och jag tog sovmorgon och vid 13.00 tiden åkte vi ut med bilen en sväng. Vi skulle åka till sommarstugan och hämta en luftmadrass till våra gäster som kommer imorgon och även titta in till Boas mamma Månika en sväng. Vi svängde först in till Månika. Hennes man Peter var tyvärr inte hemma... När vi kom inte till Månika pratade hon i telefon. Hon pratade med någon om "fårförlossning". Det visade sig att en av Månika och Peters tackor var på gång att få lammungar, men tackan hade stora problem med att få ut dem...Månika hade försökt stoppa in handen i fåret och känna efter lammungarna, men kunde inte känna dem då något låg i vägen. Månika fick veta att troligen så hade livmodern lostnat och satt sig för "utgången" och därför var det svårt för tackan att "pressa" ut lammungarna... Fåret var väldigt väldigt trött och låg bara stilla i sitt lilla bo... Månika frågade Boas och mig om vi ville hjälpa till att försöka få ut lammungarna. Självklart ville vi det! Så vi fick låna "skräpkläder" av Månika. Boas fick sitta och försöka hålla i fåret, samtidigt som Månika stoppade in handen i fåret och försökte hitta något lamm och dra ut det, samtidigt som jag skulle fösöka pressa på fårets mage....Vi kämpade och kämpade, men vi lyckades inte få ut lammungarna. Månika konstaterade att Fåret mår så dåligt och hon kommer dö om inte lammen kommer ut snart....och då dör ju även lammen... Så Månika fattade beslutet att fåret måste skjutas och då kan vi förhoppningsvis plocka ut lammungarna....och förhoppningsvis vid liv... Vi mjölkade tackan, så att lammen skulle kunna få mjölk om de överlevde. Då Peter inte var hemma och Månika var osäker på vapen och hur man skjuter ett får, så ringde hon efter en granne som kom och hjälpte oss. Grannen sköt det tjocka fåret och Månika och han gjorde ett kejsarsnitt, skar upp magen på det döda fåret....Ut ramlade det först en "påse" som det låg något i...Månika skar upp påsen som beståd av vätska och hinner....Ut ramlade en liten lammunge. Jag fick genast hoppa in och ta emot den väldigt kladdiga och blodiga lammungen! Samtidigt som jag satt och höll i den väldigt kladdiga och kletiga nyfödda lammungen så skar Månika upp nästa "påse" som föll ur det döda fåret...Boas fick ta emot den andra lammungen. Mina kläder blev sååå kletiga av fostervatten och allt som följer med vid en födsel så det bara rann kladd av mig. Jackan jag hade lånat av Månika var inte så "vattentät" heller så kletet drog ända in till min topp, så jag var tvungen att duscha och låna kläder av Månika innan vi åkte därifrån. Men det var det värt....! Boas och jag fick torka av och värma de två lammungarna med handukar....Sedan tog vi in dem i huset och rullade in dem i tjocka täcken, så de skulle hålla sig varma och torka till.... När de var hade blevit lite piggare så fick vi ge dem mjölk ur nappflaska. Det var inte så lätt för dem i början att förstå att de skull suga på nappflaskan...men till slut kom de på tekniken och drack mycket mjölk från nappflaskan:

Boas torkar och värmer det nyfödda lammet!


Alldeles nyfödd lammunge! Denna lammunge fick Boas ta emot när han föddes!


Boas ger lammet mjölk med nappflaska. Detta lamm tog jag emot vid födseln....

Boas och jag sitter och värmer varsin lammunge!

Efter de hade blivit torra och fått i sig lite mjölk började de vilja sträcka på benen...så här såg det ut då:




Efter bara en liten liten stund så sprang ett av lammet runt i köket...och skrek "Bääää Bääää"



Ser inte det lilla söta lammet väldigt glad och nöjd ut?!

Här kommer fler söta lammbilder:












Visst är de för söta!

Det var faktiskt en riktig häftig upplevelse att först se hur lammen ligger i fårets mage och sparkar och vill ut så att magen hoppar och bara cirka en timme senare så är de små lammen i köket och går runt...

Mest imponerad är jag av Boas mamma Månika ändå! Det är inte så att det lever på en stor bonngård och gör det här dagligen...Tvärtom. De har ett par får och några få höns på sin tomt och jag tror de mest ser det som en rolig hobby. Det var första gången som Månika använde en "magskärare" och matade lamm med flaska...Hon var himla modig som vågade fatta alla dessa beslut bara för att förhoppningsvis få ut de små lammen vid liv!

Bara för att de har klarat av några timmar i världen så är det fortfarande inte säkert att de överlever....men vi hoppas de gör det...

Ja, besöket hos Boas mamma blev mer spännande än vad jag någonsin kunde ana! Och vi stannade mycket längre än vad vi trodde vi skulle göra. Från och med nu ska jag alltid ha kameran i väskan oxå! Jag slängde ner kamerna i väskan helt utan anledning precis innan vi skulle fara och tur var det!
    Taggar:


Städning och påskmiddag!
Publicerad:

I lördagskväll blev det mer party än vad vi räknat med. Efter en fantastisk påskmiddag och några goda drinkar blev det singstar och guitarr hero. Tomas ville gärna se hur kroglivet är i Skellefteå, så vid 00.00 drog vi in till stan på Balzac. Trots att det inte var så mycket folk där så hade vi väldigt trevligt! Tomas tyckte att Balzac var en riktigt snygg klubb/uteställe. Han sa att de var länge sedan var var på ett sånt "fräscht" ställe! Och det är väl sant. Balzac känns som ett riktigt lyxigt ställe. Strax innan två körde Linda hem oss. Roligt att Linda körde oss i vår bil! Jag trodde ALDRIG att jag skulle åka bil med henne och framförallt aldrig våga åka med henne! Jag var dock lite orolig på vägen hem då hon gasade på i kurverna trots att det var halt....Men vi kom hem helskinnade! Väl hemma åt vi nattamat och kollade på "Djävulen bär Prada" Strax efter 3.00 stupade vi i säng...

I söndags var det dax för Linda och Tomas att åka hem. Vi åt påsklunch, rester från påskmaten och klockan 14.00 hoppade de på bussen mot Umeå, därifrån skulle de sedan flyga till Stockholm. När vi hade släppt av dem så drog Boas till Samuel och spelade Tv spel och jag åkte hem och städade! Det blir helt galet stökigt när man har haft besök över en helg! Klockan 18.00 åkte vi ut till Skelleftehamn till Boas pappa på påskmiddag.Jag som hade ätit påskmat i ett dygn var inte särskilt sugen så jag åt inte så mycket. Dock var Svens sillinläggningar himla goda! Varför köper man egentligen konstiga sillinläggningar när man kan göra så goda själv?! Jag ska oxå börja göra mina sillinläggningar... Det var iallfall en mycket trevlig kväll hos Sven och Ulrika! Och Boas och jag vann i "sverigespelet" oxå...Vida 23.30 var vi hemma igen...

Det har varit fantastiskt väder de senaste dagarna och snön har smält väldigt snabbt! Skönt! Snart kan jag nog ta fram min cykel!

Bilder från helgen:


Vi fixade ett fantastiskt påskborde med olika sillar, påskskinka, lax, ostpaj, ägg, potatis, prinskorv, köttbullar och mycket mer! Allt som ett påskbord ska bestå av!


Tomas och Linda på Balzac!


Dessa ljuslyktor fick jag av Linda i försenad julklapp! Hon och jag hade bestämt att vi skulle byta julklappar. Jag hade köpt julklapp till henne med hon hade inte köpt något till mig. Så på lördagen gick vi stan och jag fick peka på det jag ville ha! Jättebra idé att göra så! från och med nu ska hon och jag alltid göra så när vi köper presenter till varandra. på så sätt får man ju precis det man vill ha! Dessa hängande ljuslyktor spanade jag in för ett par veckor sedan så de blev ett självklart val som julklapp. De ska hänga på kortsidan av balkongen i sommar. Jag är så himla nöjd över dessa lyktor! Linda köpte även en foundation till mig, då jag verkligen behövde det.

Det var alltså vår påskhelg! Mycket mycket trevlig har den varit! I morgon kommer nästa gäng på besök. Mamma, pappa, Marie, Isabella och Gabbe kommer på besök och stannar tills på fredag. Ska bli himla roligt!
    Taggar:


Bilder från dagen! (Korvgrillning)
Publicerad:

Dagens bilder:

Linda och Tomas försöker lista ut vart jag kycklingen har gömt påskägget....


Till slut hittade de påskägget! Men de var tyvärr inte så godissugna!


Boas och Tomas sitter och solar sig i grillhyddan


Linda är redo med en grillpinne!


Järngänget samlade inför korvgrillning! Linda lyser hela hon!


Grabbarna sköter täljandet av grillpinnar!


Korvgrillning i solen!


Korvätning av Linda och Tomas!


Tyvärr hade vi ingen pulka med oss, men annars brukar den här backen vara rolig att åka i.


Linda visar upp den nya Stockholmstrenden! Långkalsonger, träningsbyxor och sossestrumpor(?).

Så idag blev det alltså korvgrillning i solen! Nu ska vi börja duka fram påskmaten! Smarrigt!

Glad Påsk alla mina bloggläsare!
    Taggar:


Bowling, godis och film!
Publicerad:

Långfredagen börjar lida mot sitt slut. Det blev tyvärr inge slalomåkande idag, då det har regnat nästan hela dagen. Istället for vi och bowlade. Boas vann som vanligt, men jag kom faktiskt tvåa!!! Kanske för att motståndet var på samma nivå som mig i bowling.

Sedan for vi och hyrde 5 videofilmer och köpte massa massa godis! Vi valde en film var och en film gemensamt! När vi komme hem drog vi kort om vilken som fick välja film först. Jag drog högsta kortet och valde förståss filmen jag hade valt att hyra; "Isprinsessan".

Innan film och godis gjorde vi en god middag "pasta/laxröra" Mycket gott!


Den goda pasta ocj laxmiddagen!

Sedan blev det dax för film och godis:



Nu är iallafall jag såå himla less på godis!

Så här fina blev mina kanelbullar jag bakade igår:




Fantastiskt goda kanelbullar!

Övriga bilder som tagits under dagen:

Linda påstår att jag ser gravid ut när jag putar allt vad jag kan med min mage! Och visst har hon rätt. Jag putar allt vad jag kan och vipps så får jag en "bäbismage"


I full gång med middaglagning!


Jag visar Linda att det är bättre att knäppa bilder i ett "grodperspektiv" för då syns inte eventuella dubbelhakor! Ser ni min dubbelhaka? Nej, just det!

I detta perspektiv så syns dubbelhakan, därför ska man inte knäppa underifrån!

Hahaha...Titta på Lindas fötter! Hon är en minimänniska som inte når ner till golvet då hon sitter på våra köksstolar!


En till rolig bild när Linda svajar med sina fötter under köksbordet! Det kan inte vara lätt att vara kort!

Nu ligger grabbarna i varsin soffa och kolla på The Departed, som Tomas valde att se...Linda och jag är inte lika intresserad av den så vi sitter i varsin gungfåtölj och väntar på att den ska ta slut..

Imorgon är det påskafton! Det ska bli spännade och se om det kommer någon påsktupp med ägg till oss inatt. När jag var liten kom det alltid en tupp med ett stort godisägg...men nu är man ju inte liten längre....
    Taggar:


Långfredag och regn!
Publicerad:

Igår kom Linda och Tomas (som tydligen inte stavar Thomas, som jag skrivit tidigare). Innan de kom hann dock Boas och jag göra mycket. Klockan 8.30 i går morse hade jag lektion. Efter det kom Boas och hämtade mig och vi tog en kort runda på stan innan vi åkte till solbacken och handlade på Ica. Sedan var det bara att börja storstädningen! Vi städa och städa, tills det blev såå rent! Så nu har vi superfint!

Vi försökte även lokalisera vart på avgassystemet vi har hål. Det var inte så svårt att hitta. Försök Finna Hålet?

Det syns ganska tydligt var hålet är! Det är alltså det stora svarta! Så när pappa kommer på tisdag så får han nått att göra! Nämligen byta en bit av avgassytemet! Tur att han kommer och grejar med vår bil!

Igår hann vi även baka 46st kanelbullar, så igår vräkte vi i oss nybakade kanelbullar! Ska se till att alla våra påskbesökare äter upp dem så jag slipper. (jag har ju en nyttighetsperiod tills den 31/5). Jag smakede dock en bulle och de var mycket goda!

Idag så får vi se vad vi hittar på. Det är långfredag, röd dag alltså och det regnar ute...Vi hade planerat att åka slalom, men det regnar ute, så vi får se hur det blir med den saken!
    Taggar:


Snart påsklov!
Publicerad:

Jag hade inte planerat att ta påsklov, tänkte att jag kan nog studera lite trots att det är påsk. Men jag känner mig så himla omotiverad till att studera nu så jag har bestämt att det blir påsklov ändå! Jag har tänkt sitta i bibblan och studera hela veckan, men det har jag verkligen inte gjort! Så trots att jag verkligen skulle behöva plugga i påsk, så tänker jag inte göra det! Jag har bestämt att jag tänker ha påsklov och äta massa sill, ägg och påskskinka!

Däremot skulle jag behöva börja skriva på min affärsplan. Det är bara cirka två månader kvar innan jag ska starta företaget, så egentlgien har jag en del att ta tag i när det gäller planeringen av företaget...Det känns mycket roligare än att plugga! Jag ska bland annat ringa runt till mina blivande konkurrenter och låtsas att jag är student och håller på att göra lite jämförelser i en marknadsföringskurs. På så sätt får jag information om mina konkurrenters priser, material, kundgrupp, marknadsföringsplan o.s.v., så det ska jag ta tag i väldigt snart. Måste även kontakata Start som ska hjälpa mig att komma igång med företaget också. Ja, det finns en del att göra!

Imorgon kommer Linda och Thomas på besök. De stannar tills på söndag. Vi får se vad vi ska hitta på. Förmodligen kommer jag inte ha tid att uppdatera bloggen lika ofta som vanligt. Men jag ska iallfall försöka!

Aha...kom på en sak som jag glömt skriva tidigare. Just nu spelas Takidas "Handlake Village" på radion. Och när vi åkte till Vemdalen för en vecka sedan så åkte vi genom "Handlake Village" som låten handlar om. Eller Handsjöbyn som byn heter på riktigt. Vi lyckades till och med få ett stenskott på bilrutan i Handsjöbyn! Byn ligger ju i närheten av mina hemtrakter, så jag har åkt genom där många gånger förr, men det var lite roligare att åka genom där nu när Takida har gjort byn känd :-)

Frukostdax nu!
    Taggar:


Blommor och presenter!
Publicerad:

Ska börja att skriva att jag invigde "sittlådan" i morse! Jag satt på balkongen, i solen och käkade frukost! Det var fantastiskt härligt! Längtar tills man kan sitta där i bara bikini och käka frukost, men det lär väl dröja ca. 2 månader, så mycket snö som vi har....

Efter frukosten tog en härlig promenad till gymmet. Så här ser förresten min nya gymoutfit ut som jag har skrivit om tidigare:

Tyvärr så är jag inte så nöjd med den blå tröjan då jag klippte ett på tok för stort hål runt halsen, men den är superskön! Den tröjan finns även i aprikos/orange som jag funderar i att köpa oxå....

Blev tyvärr inte så mycket plugg idag heller som jag hade planerat...Istället gick jag på Coop och kollade på allt möjligt och handlade lite inför middagen. På väg hem från Coop ringer Boas och säger att han hade slutat, så han kom och plockade upp mig. Väl hemma så fick jag en fantstisk fin bukett med rosor! :-) Jag blir alltid lika glad när jag får blommor!

Både Boas och jag var riktigt hungriga när vi kom hem så vi gjorde ordning lite melllanmål och gick in i vardagsrummet för att äta det. Gissa om jag blev förvånad när det stod en present på vardagsrumsbordet!


Så här fint såg bordet ut när jag kom in i vardagsrummet!

Jag öppnade det lilla paketet och blev glatt överaskad när jag fick en plånbok! Jag har länge pratat om att jag skulle behöva en plånbok, då jag har pengar och kontokort på olika ställen och då jag aldrig har med mig rabattkuponger som man får från olika butiker, de ligger alltid kvar hemma när jag är ute och shoppar! Men nu har jag fått en riktigt "Sofie plånbok" med bling bling, där jag kan ha pengar, kort och kuponger på ett och samma ställe.


Min nya Bling Bling plånka!

Så jag har blivit bortskämd med blommor och presenter idag! Vad har Boas fått av mig då...Hmm..ja, massa pussar har han fått...Jag köpte inte nå blommor till honom då det känns lite konstigt att ge blommor till killar. Så istället fick han det här:


Boas fick två styckna Ben & Jerrys glassar, då jag tror han uppskattar de mer än blommor. Han fick dock nöja sig med glass som present från mig. Vi ligger ju lite efter när det gäller B&J smaker. Som de flesta vet så var Boas mjölkproteinallergiker under många, många år! Så sedan vi blev tillsammans har både han och jag endast ätit havre- eller sojaglass. Men för prick ett år sedan fick Boas beskedet att han inte är allergisk längre. En ny värld öppnade sig! Bland annat B&J världen! Under senaste året har vi ätit oss genom en stor del av B&J sortimentet, men dessa två hade vi dock inte provat, så jag tyckte det var på tiden!

Annars har dagen varit lugn. Det var tänkte att vi skulle äta lite godare mat idag än normalt. Det blev lagomt gott, det vi åt... Kött och grönsaksgratäng med fetaost:


Det ser lite ut som spya, men grönsaksgratängen var god, däremot köttbiten var en besvikelse! Aldrig köpa billiga kotletter igen! Bläää! Och vinet var inte heller gott. Jag gillar verkligen inte Mauro, trots att många ha det som favvovin! Lite misslyckad middag tyvärr...men men

Imorgon ska jag föröka träna igen innan lektionen. Annars sk jag inte göra så mycket. Linda och Thomas kommer ju på torsdag och vi ska storstäda innan de kommer då Linda är lite kattallergisk. Så jag får väl börja storstädningen imorgon. Ska bland annat borsta katterna med FURminator igen!

God natt alla mina 20 bloggläsare!

    Taggar:


Sofie + Boas= 4 år
Publicerad:

Tiden kan gå himla fort ibland. Kan nästan inte fatta att det har gått 4 år sedan vi blev tillsammans, men så är det! Och det är bara 4 1/2 år sedan som jag sa att jag ALDRIG kommer bli tillsammans med Boas. Men så blev det alltså inte. Vi har nästan bott tillsammans lika länge. En månad efter att Boas och jag blev tillsammans flyttade jag ner till Stockholm och bodde där i nästan 4 månader, när jag sedan flyttade upp i september så hade jag ingenstans att bo så då flyttade jag in till Boas på en gång. Lite knasigt kanske, men det har ju tydligen funkat bra ändå!

Nog om det. Igår kom jag äntligen igågn med träningen. Körde ett långt och svettigt gympass och gick sedan och satt mig i bibblan. Har faktiskt träningsvärk idag. Men jag ska ändå gå och köra ett lika svettigt pass idag. Känns skönt att ha kommit igång med gymmandet igen! Ska även försöka plugga lite idag oxå, men min motivation är inte på topp...

Idag lyser solen faktiskt. Så himla skönt! Hoppas all snön bara smälter bort helt plötsligt! Till helgen får vi besök från stockholm av Linda och Thomas och de skulle nog uppskatta om det finns snö kvar, för de vill åka skidor. Så eventuellt blir det en dag i Vitbergsbacken...

Nu ska jag ta tag i dagen!
    Taggar:


En morgon i sängen...
Publicerad:

Ligger fortfarande under täcket och myser...Jag kunde verkligen inte somna igår. Låg vaken och funderade på en rapport som håller på att skrivas av 4 tjejer som läser kursen KM. Jag är en av tjejerna! De andra tjejerna verkar inte kunna skriva en rapport! Detta har gjort mig upprörd! De verkar tror att man får referera hur man vill i en löpande text. Men det får man verkligen inte! Tyvärr verkar de inte vilja lyssna på mig när det gäller referensteknik. Detta fick mig att ligga vaken inatt.

Men jag ska snart leta mig upp och söka mig till köket och kylskåpet, för jag är så hungrig! efter det ska jag leta mig till gymmet. Sedan ska jag plugga i biblioteket ett tag...

Inte så fint väder idag, tyvärr.

Förresten, måste bara skriva att ikväll är det prick fyra år sedan Boas och jag satt hemma hos mig och drack vin hela natten....Och imorgon så firar vi hela 4 år som ett par. Det har alltså redan gått 4 år sedan vi blev tillsammans. Hel galet ju!
    Taggar:


Söndagkväll...
Publicerad:

Tog precis den här bilden. Boas sitter och spelar Fifa och Siri ligger och sover i hans famn. Ser så mysigt ut.


Siri syns nästan inte för hon är så vit. Men hon sover djupt i Boas famn iallafall.

Så här såg det ut igår kväll när Siri och Lucifer låg och sov i soffan

Ibland är de för söta, våra katter. Men oftast är de bara jobbiga...

Så här bra blev det med lådan som Boas byggde ihop

På den här ska jag sitta och sola i sommar. Men som sagt, den ska först målas ljusgrön, med mörkgröna blommor på. Sen tänker jag nog köpa en stor, rosa, dyna och lägga på den. Jag ska ha Anderstorps finaste och färggladaste balkong i sommar.

Imorgon ska jag komma igång med gymträningen igen! Nu när jag har en ny snygg träningströja oxå! Jag har sytt om den lite och tyvärr klippte jag upp halsringningen lite för mycket, så den riktigt hänger långt ner över båda axlarna. Men det vara ju lite så jag ville ha den, så den får duga. Tror den blir skön att träna i när den är så stor. Ska ta en bild så snart jag har hela min gymoutfit på mig! Ska försöka träna hårt båden måndag, tisdag och onsdag och även försöka ta långa kvällspromenader då oxå!

Appropå promenader. Jag har ju använt stegräknare sedan i fredags och jag är så besviken! I fredags var jag ju hemma och städae, tog en promenad till Nagelateljen och dansade halva kvällen på S8. Trots det hade jag bara tagit 4500 steg när jag kom hem på natten. Jag tyckte det var så himla konstigt. Så i lördags satt jag på mig den igen och tog 25 bestämda steg ute. Men när jag kollade på stegräknaren så stod det att jag tagit 3 steg. Den räknar alltså inte riktigt alla steg...eller rättare sagt, den räknar nästan inget steg jag tar. Idag har jag tagit en promenad på över en timme och har ändå bara kommit upp i ca. 5000 steg. Något är allvarligt fel med min stegräknare! Men jag envisas med att ha den ändå. Imorgon blir ju min första vanliga vardag och jag ska se hur många steg jag tar då. Jag tror nog jag tar fler steg på veckorna än på helgerna. Om jag inte kommer upp i 10 000 steg, hur långt jag än går så är det nog dax att införskaffa sig en ny stegräknare snart. På ett sätt är det väl bra att man blir lurad för då går man ju mycket mycket längre bara för att nå 10 000 steg...

Nu ska jag föröka hitta något att göra....
    Taggar:


Lådbygge, party och Charlotte Perelli
Publicerad:

Igår blev det inget skrivande här och jag har lite ångest över det. Jag är ju så noga med att försöka skriva lite varje dag. Men igår var inte datorn ledig många minuter så särför blev det inget inlägg.

I fredags så var iallafall jag och Ulrika ut på Station 8. Vi möttes uppp på Nagelateljen kl 17. Där tog vi ett glas vin och pratade lite affärer. Hon visade mig vilket hörn jag skulle få i skönhetssalongen när jag startar upp där och visade mig det nya sminkmärket som hon ska börja sälja i salongen. Mycket trevligt. Vi tog sedan en taxi till "Johanna i parken" där vi minglade runt i källaren ien nyöppnad pub som jag inte minns namnet på. Där var det lite prisutdelning till Årets företagare o.s.v. Prisutdelare var Charlotte Perelli och jag måste erkänna att den kvinnan är ju mycket vackrare i verkligeheten. När hon delat ut alla priser så kom hon och gick förbi mig och jag var bara tvungen att säga till henne hur snygg hon är. Så jag tog tag i henne och sa att hon var skitsnygg :-) För hon var faktiskt det. Och vem vill inte höra komplimanger? Hon savrade med ett leende "Åhh, tack så jätte mycket, vi ses senare" och klappade mig på axeln och gick vidare...

Sedan blev det middagsbuffé på "Johanna i parken". Mycket gott! Sedan dansade vi till schlagermusik hela kvällen. Klockan 00.00 klev Charlotte upp på scenen och sjöng alla sina hits (Hero och Take me to your heaven) samt några covers...Hon är duktig sångerska! 








Mycket snyggare i verkligeheten som sagt. Tyvärr fick jag inte någon bild på hennes fantastiska skor. Men det finns en bild på dem på hennes blogg om någon vill se dem.

Jag tycker alltid att det är lite pinsamt när det kommer artister till denna stad, som ska sjunga på klubbar. För det känns som om alla fördomar om Norrlänningar blir bekräftade! Till exempel: Charlotte Perelli kommer in för att dela ut ett litet pris på en liten scen. Först blir charlotte intervjuad och Charlotte passar på att fråga publiken vad vi tyckte om vinnarlåten i melodifestivalen iår. Så hon tar micken och skriker "Tycker ni att rätt låt vann i år?" Det blev helt tyst, ingen svarade. Förrutom jag som skriker JAAAA så högt jag kan! (även om jag kanske inte tyckte det...) När hon skriker ut en fråga till oss alla så vill ju hon att alla ska svara. Men nähä, så typiskt norrländskt att inte svara med engagemang. Skulle gissa att vissa svarade typ schhaa, men det hördes ju ändå inte då jag skrek JAAA så högt jag kunde! Lite tråkigt att många är sådär oengagerade tycker jag. Ska det vara så svårt att höras?! En annan pinsam sak var när Charlotte klev av scenen och det typ bara 10 pers som skrek "en gång till". Vet man inte här i Norrland att man SKA göra det efter uppträdanden?! Det är av ren artighet man gör det (även om artisten inte är den bästa) När Charlotte började prata bredvid scenen och sa att hon ska köra en till låt om vi verkligen vill det, så var det 10 pers som skrek Jaaa (inklusive jag) När hon väl kom upp på scenen igen så slutade alla applodera, så Charlotte till och med påpekade att ingen apploderade när hon gick upp på scenen igen (dock skrattande). Förstår inte varför den norrländska publiken är så trög...Om man inte ville se eller höra henne, då ska man vill inte ens gå dit! Och om man går på en show så visa engagemang iallafall, annars har man inget där att göra tycker jag!
 
Nog om det nu. Strax efter 1.00 var jag hemma igen. Boas kom hem samtidigt som mig efter sin jobbfest. Jag hade en mycket trevlig kväll iallafall! I lördags sov Boas o jag till klockan 12.00, sedan fortsatte vi lådbygget. Så nu är den ihopspikad och står på balkongen. Det blev jättebra! Jag ska måla den ljusgrön, med mörkgröna blommor på, så snart våren är här på riktigt! Annars gjorde vi inte så mycket igår. Tog en promenad på dagen och käkade taccos framför en film igårkväll.


Så här såg det ut när Boas byggde ihop lådan på vardagsrumsgolvet.

Idag har vi inte heller gjort så mycket. Kom precis hem från en långpromenad, via Parkbron. det var tänkt att vi bara skulle promenera, men vi gick genom stan och tog en liten söndagsfika på Waynes och jag shoppade lite impulsshopping på Åhlens och Kappahl.


Oj, vad stor den ser ut! Denna tröja ska jag sy om lite och ha som träningströja! Ska klippa halsenringningen större. Nu har jag en helt ny gymoutfit! 


Jag är ju expert på att hä sönder och repa solglasögon. Så när vårsolen kom fram för första gången iår så ägde jag inga solglasögon. Men idag har jag köpt ett par som jag förhoppningsvis kan hålla hela i några månader....

Jag såg även ett par skiiitsnygga hängande ljuslyktor i en inredningsbutik, som var stängd. Så jag får gå dit och köpa dem en annan dag. Jag borde verkligen sluta shoppa!!! Särskilt nu när sommaren fortfarande ser lite osäker ut. Bara för att jag ska starta upp ett eget företag i juni, så betyder inte det att jag kommer vara rik i sommar. Tvärtom, jag kanske blir urfattig! Inte nog med att jag shoppade idag. Igår beställde jag kläder på postorder för 1500kr och jag är en fattig student just nu...varför ska det vara så himla roligt att shoppa och särskilt roligt är det att shoppa på våren!
 
    Taggar:


Fredag och snökaos!
Publicerad:

Igårkväll började  det snöa ganska rejält tyvärr. Imorse när jag vaknade vid 9 och kollade ut genom fönster så var det vitt överallt och just nu toksnöar det. Jag trodde och hoppades att våren var på väg! Det har nämligen varit fantastiskt väder de senaste dagarna och det har varit bar asfalt på de flesta gågngvägarna, men nu har det föllit säkert mer en 1 dm nysnö så nu är det full vinter igen. Det är så typiskt för jag har städat bort vinterjacka och överdragsbyxor. Av den anledningen blir det ingen promenad idag! Jag ska hålla mig inne!

Boas har precis åkt i väg till arbetsförmedlingen och under tiden ska jag försöka fredagstäda och tvätta. Efter det ska jag börja fixa mig inför kvällen party. Klockan 17 ska jag träffa Ulrika uppe på Nagelateljen, där vi ska börja med ett glas vin innan vi går till "Johanna i Parken" (fortfarande himla osäker på om det är dit vi ska). Ska bli så himla roligt att gå ut ikväll, särskilt med tanke på att det är schlagertema oxå! Som de flesta redan vet så är jag lite av en schlagernörd!

Boas och jag fortsatte att bygga ihop "sittlådan" idag, men det gick sisådär kan man säga. Boas blev lite irreterad på konstruktionen som min pappa har planerat. Jag sa till Boas att han får bygga ihop den hur han vill bara man kan sitta på den. Efter en lång stund av tänkande kom han på två olika sätt att sätta ihop den på (inte alls som pappa hade tänkt) och jag sa att han skulle sätta ihop den så isåfall....Boas menade att den skulle bli mycket stabilare om man satt ihop den på hans sätt. Men innan det var klart kom han och så att det blir nog bäst om vi sätter ihop den som min pappa hade tänkt. Så nu har vi iallafall kommit överens om hur den ska sättas ihop och Boas ska köpa lite spik och spika ihop den istället för att skruva ihop den. Jag tror hur som helst att den blir kanonbra när den är klar!

Det blir ingen promenad idag, så jag kommer nog inte upp i så många steg idag. Nu när jag varit vaken i 4 timmar och bara varit hemma och inte gjort något så har jag ändå gått 718 steg. Jag tror att så snart jag börjar städa så kommer jag komma upp i ett par tusen steg. Om det blir dans på dansgolvet ikväll så kanske jag når 10 000 steg ändå. Jag ska försöka få ihop till det iallafall.

Nu är det städdax!
    Taggar:


Torsdag, dagen före fredag!
Publicerad:

Tog sovmorgon imorse. Klockan 11.00 tog jag en promenad i solen till gymmet. Blev ett kort gympass. Sedan lektion i kalkylering eller "modeler för intern styrning" ´som kursen heter. Efter det tog jag en promenad till stan och köpte block och ett nytt batteri till min stegräknare. Fr.o.m. imorgon ska jag börja räkna mina steg. Jag ska gå minst 10 000 steg per dag, men helst närmare 20 000 steg. De dagar jag kommer upp i 25 000 steg så ska jag belöna mig själv på något sätt. Sedan blev det en promenad hem i solen. Väl hemma så började jag tjata på Boas att han skulle hjälpa mig att bygga ihop "sittlådan" som pappa har fixat bräder till. Men Boas var upptagen i en pokerturnering på nätet så tre timmar senare började vi bygga ihop den. Tyvärr gick det inget vidare då det tog slut på batteri i skruvdragaren. Vi får helt enkelt fortsätta bygga imorgon!

Imorgon är det äntligen fredag! Jag har inte så mycket planerat. Ska tvätta på dagen, ta en lång promenad och sedan på kvällen blir det party med min blivande kollega Ulrika. Det lär bli en helkväll på station 8! Först tre rätters middag på "Johanna i parken" (tror jag) sedan station 8 där det tydligen är schlager tema och Charlotte Perelli är på besök. Ska bli så himla roligt! Det jobbiga är att jag har ingen aning om vilka kläder jag ska ha på mig....*panik*. Ulrika och jag ska försöka snacka lite business oxå om vi hinner.

Det är bara den 2 april och jag går redan och väntar på att BOOM ska ringa och säga att soffan har kommit. Den ska levereras under april, vet dock inte när i april och jag väntar hela tiden på det telefonsamtalet....Hoppas jag slipper vänta till slutet av månaden!

Ska dricka lite kvällsthe nu...bye
    Taggar:


Soffinköp, Fränstabesök, barnvälsignelse, IKEAhandling, Vemdalsresa....
Publicerad:

Jag tänker systematiskt skriva vad jag och Boas har haft för oss i helgen och början av veckan..

Lördag:
Boas och jag åker hemifrån strax efter 9.00 på morgonen. Stannar till på Boom i Umeå, men lämnar butiken i stor besvikelse. Sofforna som vi hade sett på deras hemsida var utgående sortiment och fanns inte längre kvar. Gav upp hoppet om att köpa en soffa från Boom. Åkte vidare mot Timrå.

Stannade till i Timrå och hämtade lite saker hos Marie, for sedan vidare till Boom i Sundsvall, då de har ett större sortiment än i Umeå. Boas och jag hittade genast en soffa som var jätteskön och perfekt modell! Jag var inte nöjd med färgen, men den fanns bara i en färg tyvärr. Efter att ha funderat ett långt tag så bestämde vi oss att vi köper den ändå. Boas tyckte om färgen och ju längre jag stod och kollade på den ju snyggare blev den. Vi köpte även den där liggfåtöljen som Boas ha velat ha så himla länge. Tyvärr fick han inte köpa den i den färg han ville ha. Han ville ha en vit/grå/svart, men då soffan är mörkbrun/svart/guld så passade den bruna liggfåtöljen bättre, så det fick bli en brun liggfåtölj och en svart/guld soffa. Japp, den går åt det guldiga vår nya soffa! Men jag tror det kommer passa bra åt oss. Jag har ju planerat att ta in mer guld i vårt vardagsrum så nu har jag en anledning att göra det! Och billig var den oxå! 8990kr kostar den och fåtöljen kostar 1990kr så för 11.000kr fick vi helt nya möbler till vardagsrummet! Den ska levereras till Umeå under april månad, sedan måste vi hämta den i Umeå på nått sätt! Längtar tills vi får kasta ut våra fula trasiga soffor!

Sedan for vi hem till mamma och pappa i Fränsta, där det serverades hasselbackspotatis och fläskfilé. Senare på lördagkvällen så åkte vi till kyrkan och dukade i ordning inför barnvälsignelsen.

Söndag:
Klockan 10 åkte Boas och jag till kyrkan och började duka fram mina bakelser som jag bakat och fixade lite. Kl. 11.00 började barnvälsignelsen. Det känns som det alltid blir lite halvkaos när det är familjegudtjänst i Pingstkyrkan, Fränsta. Det är nämligen galet mycket barn som springer runt och hoppar och leker i kyrksalen, vilket jag tycker är bra. För det blir inte lika stelt då, man skulle kunna säga att gudstjänsterna blir så avslappnade de bara kan bli när det är massa barn som gör som de vill där.

Sedan blev det fika. Jag höll mig mest i köket med mamma och passade upp alla gäster. ca. 60 personer. Lite bilder från barnvälsignelsen och fikat:


Gabriel var trött efter sin barnvälsignelse.


Bella satt lugnt och stilla i kyrkbänken, ett tag iallafall...


Familjen Ojo i kyrkan.


Fudgekakan som jag har bakat och som blev mycket populär!

Smörgåstårta i mängder fanns det. Bra tycker jag som älskar smörgåstårta och ätit det tre dagar i sträck nu, då det blev över mer än en hel tårta efter i söndags. Mums


Gabbe med moster Sofie


gabriel på väg hem efter en dag i centrum


Mina kära kusiner Christian och Björn. Syns det att de är äkta raggare från Sundsvall?! Dagen till ära körde de en gammal amazon.

Ja, det var lite bilder från barnvälsignelsen det. På söndagkväll var alla himla trötta (då vi hade missat en timme under natten oxå) så det blev himla lugnt på söndagkväll. En promenad och sedan slappa i soffan.

Måndag:
Fika hos mormor på förmiddagen, sedan bilfärd till Vemdalen med Caroline i baksätet. Kollade in en grillvagn som låg på Blocket och käkade en pizza i Vemdalen. Drog sedan hem. Hemma i Fränsta igen vid 19.00. Då blev det middag och sedan slappa i soffan.

Tisdag:
Vaknade vid 8.00 packade ihop och drog till Sundsvall. Gick en snabbis på Ikea. Jag köpte ett bord till bankongen och lite ljuslykor och sånt till balkongen. Så nu behäver jag inte köpa nått mer till balkongen. Har så mycket inredning dit nu! Köpte även en Keps på Stadium och Boas köpte skor på skopunkten. Klockan 12.00 fick vi lunch hos Marie i Timrå. Bilder från besöket i Timrå:


Bella blev glad när Bobbo och jag kom på besök


Boas o jag spelade memory med Isabella och hon vann förståss


Isabella brukar berätta för mig hur busig hon är. Här tycker hon att hon är busig då hon har satt Gabbes badanka på huvudet.


Fin bild på Boas, Bella och Gabbe. Men hur håller bella sin lillebror egentligen...?!


Gabbe blir oxå glad när han får besök


Min syster Marie med sin son Gabriel


Så här snygga nappar ska mina framtida barn oxå ha!


Bella har satt plåster på Tigger, vilket hon tyckte att han behövde.


Bella tyckte det var lite soligt. Satte på sig solglasögon när vi skulle säga hej då.

japp, det blev ett par timmar hos mina systerbarn i Timrå. Klockan 14 drog vi hem och kom hem kl 18.30. Då var det bara att lasta ur bilen och kasta oss i säng, för vi var himla trötta!

En helg hos mamma och pappa är ganska jobbig... Framför allt för att det enda man kan göra är att äta! Det äts och fikas från morgon till kväll! Boas och jag har typ varit höga på socker hela helgen. Så fort det inte finns nått att göra så ska det fikas! Och mamma har alltid kakor hemma. Det är inte konstigt att jag är ett kakmonster! Sen så är Fränsta en liten by bara, som inte har så mycket aktiviteter att erbjuda på vinterkvällarna, så det blir mycket sitta hemma tyvärr. Annat är det på somrarna... Men det är roligt att komma hem och bli uppassade för uppassade blir vi. Det är till coh med så att vi alltid är rikare när vi lämnar Fränsta än när vi åker dit. Den här gången fick vi med oss bildäck från pappa, som vi ska använda i sommar, då vi inte har nå sommardäck och det inte är så roligt att lägga ut flera tusen kr på däck. Så därför fick vi däck av pappa (som vi iof måste dubba ur). Vi fick även virke så vi kan bygga en träbänk av pappa. Jag hoppas Boas och jag får ihop den, annars får pappa hjälpa oss när han kommer upp om två veckor. Och av mamma fick vi pengar innan vi åkte....Så jag tror faktiskt inte vi har lagt ut en krona på denna resa, bara fått en massa bra saker!

Nu måste jag börja om med min pulverdiet, efter besöket i Fränsta. Har bestämt att jag ska inte äta något onyttigt på två månader. Den 31/5 får jag börja äta onyttygt igen. Jag blev inspererad av min morbrors fru som har gått ner typ 30kg det senaste året. Jag hade inte sett henne sedan hon blev smal, men fick se henne i söndags. Oj, vilken skillnad det var! Nu ska jag oxå kämpa i två månader iallfall, det kan ju inte vara så svårt....

Ska duscha nu, sedan ta en pulverdrink....
    Taggar: