Vad hade du på dig 1992?
Publicerad:

1992 var jag 10 år och gick i 4.e klass. Jag brydde mig inte så särskilt mycket om kläder och mode då, men jag hade helt klart vissa favoritplagg och skor. Mina absoluta favoritskor var ett par bruna sandaler med remmar och kardborreband, sk. gladiatorsandaler. Jag minns att mamma och jag sprang runt i alla skobutiker i Sundsvall innan vi hittade exakt de sandaler som jag ville ha! Jag har försökt hittat en bild på mig själv när jag hade på mig dessa sandaler, men hittade inga.

På skolkortet i 4.e klass hade jag även en jeansskjorta som var en stor favorit! Den var så skön och jag hade den alltid till tights! På skolavslutningen i 4.an så hade jag vita leggings (s.k. piratbyxor) och en lila tunika. Jag minns att de som gick i högstadiet då hade på sig tajta korta klänningar med stora blommor på. Det var även väldigt vanligt med blommiga tights, men jag tror inte att jag ägde några sånna.

Nu när jag satt och kollade  igenom gamla bilder hittade jag även sommarbilder där alla hade solglasögon på sig. Gissa vilken form glasögonen hade?!

Här kommer några bilder på kläder och skor som är moderna nu:
Sandal från Din Sko, sommaren 2010, men väldigt lika de sandaler jag ägde 1992



 

Jeansskjorta från Gina Tricot 2010, ser lika snygg ut som den jag hade 1992!


Lindex Shop Online - Leggings 
Blommiga leggings från Lindex, 2010. Ägde inga sån här 1992 och kommer inte köpa några 2010 heller!
 
Klänning  
Blommig klänning från Haléns, likadan som många hade på sig sommaren 1992!

 Tunika
Tunika från Halens, väldigt lik den jag hade på mig på skolavslutningen 1992 men min var lila...  
1993 hade jag ett par solglasögon som såg ut exakt som dessa! Identiska verkligen. Dessa solglasögon kan man köpa på Gina Tricot våren 2010!


Aldrig tidigare har jag märkt så tydligt att modet kommer tillbaka! Just nu säljs alltså kläder som jag kommer ihåg att jag har haft. (Ja, jag inser hur gammal jag är). Det finns delar av modet som jag älskar! Typ sandalerna, leggings (enfärgade), jeansskjortor och oversize tunikor och toppar. Men storblommiga rosor på leggings, klänningar och toppar kommer jag ALDRIG sätta på mig igen! (Ni som tycker det är snyggt, varsågod och använd det, men jag tänker inte göra det). Ett plagg som inte har kommit tillbaka från 1992 är "bodyn". Minns Ni den slimade "bodyn" som man knäppte i grenen? Den var mycket populär och det är väl bara en fråga om tid innan den kommer tillbaka! 
    Taggar:


   Sanna

hej !



Allt bra med dig ?

Om du fick välja en grej helt gratis ifrån Mahingo.com vad skulle du då vilja ha ?

Tala bara om det för mig så kan du vinna just det du önskar



http://moonzanna.se/2010/april/supertavling-med-mahingo.html#comment



På fredag kommer jag att meddela vinnaren, det kan vara du som får din önskevinst !

kram Sanna


2010-05-03 / 16:28:12
Blogg: http://moonzanna.se


   Helena

men du... boddyn är tillbaka. Sett dem i spets på Gina tricot.

Jo det måste vara ett tecken på att man börjar bli gammal när saker återkommer... men det är ju som tur lite ändrad sedan 90-talet då man själv var liten=)


2010-05-04 / 18:29:19
Blogg: http://helenawiklund.blogspot.com/





 Namn:
  Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: